|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
5.12.2013 10:59:23   
*zvezdica zaspanka*
hvala tintin, bom danes stopila v akcijo user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Novembrčki 2013
5.12.2013 12:45:34   
marves
*zvezdica zaspanka* bradavice me bolijo samo ko se prisesa, potem pa še nekako gre... pravijo da to potem mine user posted image glede temenca pa naj bi bilo najbolje da ga namnažeš z olivnim oljem in daš čez kakšno gazo ali nekaj in pustiš delovati 10 min nato pa počešeš z mehko krtačko in gre baje še najlepš in najbolj dol user posted image pri mojem nečaku je delovalo user posted image

drugače pa smo počasi ujeli ritem spanja in hranjenja, poskušam ga navdit na dan pa noč, da se ponoči spi podnevi pa žurira hehe :)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Novembrčki 2013
5.12.2013 17:00:16   
mala zirafa
Ojla pupe,
končno sem si vzela malo časa.Skozi se kaj dogaja.Včerajsem ga šla vpisat v vrtec, ja bo karza čakat, ker imajo prednost tisti ki gredo septembra.upam vseeno da dobim kako mesto.
Ne morte verjet spet se mi je ponovil mastitis kot ta prvič, sem takoj ukrepala, si grela in afajn pritiskala.Ko se mi je odstavil je teklo kot iz pipe.Na srečo mi pa sprazni celo dojko.
Krče ublažijo malo kapljice, jest pa sem vseeno začela vsega po malem.Pri agrumih ne pretiravam, itak ga pa zvija vsak dan, Imam obisk , se pišemo.

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Novembrčki 2013
7.12.2013 23:33:45   
spela10
Glede temenc sem jes pri starejši (je imela zelo močno), ko ni pomagal ne šampon in ne mandljevo olje, upoštevala prababičin nasvet in jo namazala z navadnim maslom (tistim, ki se ga na kruh namaže), pustila kako minutko gor in umila laske s šamponom (navadnim za dojenčke) in je bila po 2 "tretmajih" čisto brez in niti ponovile se niso. Se malo čudno sliši ampak deluje pa.

Tudi medve se večinoma dojiva sede, edino ponoči večinoma leže, ker sem preutrujena da bi sedela in mi je lažje.

Zanimivo, da včasih tudi naša zavrne dojko in hoče dudo. Sem se na začetku kar lovila malo glede tega, ker mi ni slo v glavo, kako to da se noče potolažit z dojenjem. Tako da takrat pride v poštev samo duda. Čeprav je ne navajamo, da bi jo imela nonstop v ustih, ampak po potrebi.

Kako pa so si vaši malčki že kaj urnike naredili? Mi ga še nimamo, edino večerne rutine. Hrani se še vedno kot ji paše. Včasih cez pol ure, včasih čez 2-3.
Tudi ponoči nima še nobenega urnika. Tako da včasih se doji 2x, včasih pa tudi 5x, no niti ne vem točno ker ne štejem.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Novembrčki 2013
8.12.2013 10:49:51   
tintin
Spela10,...bi znala verjet glede masla in temenc...sicer se maslo tud sicer ful super obnese kasneje, ko fašejo kako buško...hitro mrzlo maslo gor in se nič ne pozna.

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Novembrčki 2013
9.12.2013 15:17:28   
mala zirafa
Za maslo prvič slišim.Očitno so stare metode bolj učinkovite.Naš jih zaenkrat nima, mogoče pa se še pojavijo.Glede rutine, jo kar imamo.hrani se na 3 ure čez dan, ponoči pa na 3 ali 4 ali 2 uri, odvisno.Sedaj nismo spali že dve noči zaradi kolik.Včeraj je cel dan tulil, smo bli pri tašči na kosilu.Prav smili se mi. včasih se mi zdi, da bo ostal brez glasu. Pa saj je samo začasno, rečejo vsiampak meni zgleda neskončno.

Kaj počnete danes ob tako turobnem dnevu?Sedaj mi spi že 3 ure in pol, tako da nisva šla ven, je šel samo mož hodit, sem se pa spočila na kavčuuser posted image .
Grem še malo surfat po netu.Boste kaj pekle pred prazniki?


(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Novembrčki 2013
9.12.2013 18:25:43   
marelcaspelca
Jaz sem na ta turobni dan obiskala frizerko in imam novo frizuro :)
Mož pravi, da sem čisto drugačna... sem se za dve uri in pol odklopila od moje male pikice... zjutraj sem si načrpala mleko, tako da jo je mož popedenal :)

Imate kaj občutka, koliko popijejo vaše pupe pri enem obroku? Ker jaz sem si danes načrpala 110 ml in je bilo menda premalo :( da bi mala še...

Mi imamo že neko rutino...
zvečer ob sedmih zagrejemo spalnico, ja mala slabo uro nagi, potem umivanje, po umivanju ko pokaže interes je, nato pa spat. ponoči se pa zbudi prvič po 5ih urah za jest drugič pa po 3-4ih. čez dan pa še vedno je na eno do dve uri.... jaz ji pač dam, ko pokaže interes, samo gledam pa, da je vsaj eno uro razmika, ker drugače so krči še hujši...

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Novembrčki 2013
9.12.2013 21:51:43   
spela10
Glede večerne rutine imamo tudi mi ob 19h kopanje in potem dojenje ter spanje. Včeraj smo kopanje preskočili in je bila veselica do 23h in potem še celo noč in dan. Čez dan sem pa tudi jaz začela gledati, da je vsaj 1h razmaka, ker dugače se ne nahrani dovolj, pije cca 2 min in zaključi, potem čez pol ure (ali pa še prej) se zgodba ponovi in res nič nisem mogla postoriti. Tako pa vsaj spi urco do dve :)

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Novembrčki 2013
9.12.2013 23:13:11   
Anonimen
Dober večer babuške user posted image ,

Ta vikend je tudi mene položila viroza, tako da je bilo kar pestro user posted image . Sicer še nisem čisto zdrava, toda na srečo je bilo danes že veliko bolje user posted image . Prav trkam na les, da ne zboli še Lili, čeprav se mi pa zdi, da ima malo vnete očke, so malo zagnojene, pa vsak dan ji sedaj že en teden iz noska potegnem zelen šmrklec. Na srečo imava jutri prvi pregled pri pediatrinji, tako da bo ona povedala, ali je samo fiziološka dovolj. Ne bi rada njenega telesca obremenjevala s kakšnimi antibiotiki. Sicer je naša pupica pridna, še vedno veliko spi, pridno je, čez dan večinoma na 2-3 ure, ponoči pa povprečno na 4, tako da nekako gre.

kopanje - Jaz jo kopam na 3-4 dni, sem že pri prvi ugotovila, da to vsakodnevno kopanje zna biti preveč naporno in da to pa zares ni obvezno. Predvsem pozimi mislim, da ni neke hude potrebe. Jo pa zjutraj umijem po obrazu, vratu in rokicah, ritko itak umivam pri vsakem previjanju, trebušček in nogice pa mislim, da ni neke panike, tako da nekatere patronažne res pretiravajo s tem vsakodnevnim kopanjem. Mozoljčki so skoraj popolnoma izginili, vsak dan pa ima lepšo kožo, odkar sem jo začela mazati z Weledinim mlekom za telo. Ima tako nežno in čisto kožo, da očitno mojim pupam ta Weleda zares ustreza user posted image . Jo pa seveda namažem le po kopanju, obrazek pa vsak dan po umivanju.

britje tam spodaj - Jaz sem se prvič delno brila že en teden po porodu, saj me je vse ful motilo. Potem, ko sem ugotovila, kje so šivi, pa sem si dokončala frizuro user posted image .

spela10 - Hvala za odličen članek o kolikah, se bolj ne bi mogla strinjati glede odzivanja na otrokov jok user posted image . Pri Lili je večerno 5-minutno jokanje zagotovo rezultat utrujenosti od preveč zunanjega sveta, saj jo nošenje in umirjajoč glas vedno hitro pomiri, če jo pa še budno odložim, pa še bolj zajoče. Se prav vidi, da enostavno potrebuje varnost naročja in čim manj motenj, saj ima vsega dovolj. Tudi čez dan sem opazila, da ima včasih težave zaspati, če je preveč dražljajev, ko pa enkrat zaspi, pa je lahko žur, pa bo spala kot polh user posted image . Ko zajoče od preveč vtisov, naredi tako milo faco in ima tako mili jok, da se mi zasmili v dno srca user posted image . Takrat se stisnem k njenemu ličku in ji sočutno prigovarjam in to jo vedno potolaži. Ta četrti trimester se mi pa zdi kar prepričljiva teorija, mi bo zdaj veliko stvari lažje razumeti in jih bom videla z drugačnimi očmi. Bom poročala o rezultatih user posted image .

Danijeladejan - Lili se tudi kdaj nasmeji budna, predvsem ko ji kaj razlagam. Toda ni pa se še nasmejala z glasom, to mora biti lepo, ti kar zavidam user posted image .

*zvezdica zaspanka* - Sem se prav nasmejala, ko sem prebrala tisti del, da imaš prav fobijo pred prvim pregledom, saj jaz čutim isto. Pregled imam v četrtek in me je prav strah, ali me bo kaj bolelo, ko mi bo raztegnila nožnico. Kar nek strah imam, da se mi bo kaj raztrgalo ... G mislim tudi vprašati, kdaj se lahko kopam, kdaj prvi seks po porodu ... imam prav malo treme, kako bo, ali me bo bolelo med seksom user posted image . Pa držim pesti, da kilo fajn porihtate user posted image .

duda - Mi je nismo imeli pri prvi in je tudi Lili ne bo imela. Čeprav se mi včasih zdi, da bi pa pri Lili zelo prav prišla, saj se mi zdi, da si tišči rokice v usta tudi, ko ni lačna in je samo utrujena. Toda zaenkrat nam še gre brez nje in mislim, da bomo tudi tokrat brez.

temenca - Ko se je pri nas končalo luščenje, sem na glavici opazila, da so se ji začela delat temenca. Če jih ne bi imela prva hčerka, ne bi vedela, da so to temenca, saj je izgledalo kot luščenje kože in niso bila nič rumenkasta. Recept za odstranitev pa je čisto preprost: namazat z olivnim oljem, potem pa z nekoliko tršo krtačko "postrgat" z glave, še enkrat namazat z oljem, dat za pol urce kapico na glavo, potem pa kopanje. Jaz sem ugotovila, da samo olje ni dovolj, da je treba prav postrgat z glave, zato mora biti malo trša krtačka, da res gre vse dol. Tako da smo mi sedaj že z lepo glavico brez temenc user posted image . Sicer se spomnim, da se rada ponavljajo, toda bomo pa ponovili postopek. Spela10 pa hvala za nasvet glede masla. Če olivno olje ne bo pomagalo, pa poskusimo še to. So ti stari nasveti včasih zares najboljši user posted image .

Letim v posteljo, ker že vsi spijo, samo mami ponočuje user posted image . Mirno noč vam želim in se tipkamo user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu spela10)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Novembrčki 2013
10.12.2013 16:50:09   
mala zirafa
Jaz sem pa čisto iz sebe, sva bla danes v posvetovalnici in ima 200g premalo.Drugače je vse ok, na srečo.Sedaj pa ne vem ali je morda moje mleko prevodeno, da ni dovolj kalorično??Ne vem kako bi izboljšala kvaliteto.Ve katera?
P mi je rekla da naj ga dojim bolj pogosto, tako da v torek se tehtava pri njej.Upam samo da ne bo treba dodajat.Odstvlja se mi sam ko ima dovolj, tako da mleka ne primanjkuje, pa spet me žleze bolijo, groza.

Dudo mu dam ko je res sila, malo pomaga, drugače jo pljune ven niti ni neke sile.Ponoči pa se še vedno zbudi okoli 23,pa okoli 2h, pa 4.30, 6h.Zelo različno.Kopa se zelo rad, prav uživa.Ko pa slučajno takrat spi pa preskočimo in ga dam v zibko.Spat odhaja ob 18.30-19, najkasneje pol osmih.

Komaj čakam v petek, ko grem s sodelavkami na večerjouser posted image user posted image .Kdaj naj si načrpam mleko?Recimo od doma bom šla ob 17.30h.nazadnje ko sem si črpala sem dobila hud mastitis, samo takrat sem si dojke čist do konca spraznila in očitno je bla napaka.Razmišljala sem če bi b mulerju kupila aptamil za eno porcijo, ki je posamezno pakiran, za vsak obrok posebej.
Zdaj pa večerjo delat,
uživajte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Novembrčki 2013
10.12.2013 17:19:15   
ni_ka21
No pa sem tudi jaz našla čas, da nekaj napišem. Ker imam taprvega otroka tudi doma, sem včasih kar preveč zaspana, da bi šla na internet. Ja se kar trudimo da gremo vsak dan ven in da taprvi ni prikrajšan pozornosti. Ja Lucija je res pridna dojenčica se redno dojiva samo občasno ima malo krčekov, kateri hitro minejo..spijem dosti beby čaja pa jem skoraj vse. Temenci se ji sicer malo pojavljajo ampak jih z mandljevim oljem lepo odstranjujeva pri prvem pa je bilo tako močno, da sva mogla imet šampon Mustela in je pomagal kar hitro.

mala zirafa jaz se trudim da jem čimbolj kakovostno hrano pa nekje 5 krat na dan po malo. Ker kaj mi jemo to otroci dobijo. Vem pa kdaj jem kakšne testenine takrat mala 3 ure skupaj spi user posted image . Če otrok dobiva na teži pomoje ni problema, čeprav ni po njihovih standardih, ker vsi otroci niso isti kot to oni pričakujejo.

Vglavnem fajn rasite

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Novembrčki 2013
10.12.2013 17:44:30   
marelcaspelca
mala žirafa,

na srce ti polagam, ne dodajat. Če pije, če joka kdaj čez dan in je buden otrok, potem ni panike! Paniko zaženi, ko bo otroček apatičen, ko bo samo spal in ne bo hotel jest....

res, točno to je naredila moja kolegica, ker je imela mala nekej gramov premalo, jo je pediatrinja zelo zasekirala, pa je začela dodajat. kmal mala ni več hotla se dojit :(
Otroci pač niso po tabelah, kot jih imajo zdravniki! OK, drugo je, če bi imela 500g premalo, to je za tako majčkenega že veliko, ampak 200????
In če se boš sekirla in boš žiučna....potem boš mleko zelo hitro zgubila. Važno je, da ješ zadost, da nisi na dieti in da veliko piješ. Probaj mogoče, če ješ meso, jesti mastno govedino, če si lahko privoščiš ribe (vem, da so drage kot hudič), pojej kak kos mastnega lososa. Samo ne delaj po takem receptu, da je riba še na poj surova!!! Pa tudi ostale mastne ribe so zelo dobrodošle. Probaj počasi v prehrano uvesti oreščke.... najprej par, potem pa če ne bo kake reakcije, vsak dan eno pest različnih....
Po tem ne bo nobene skrbi, da ne bi imela kvalitetnega mleka....

Ko pa si črpamo mleko, mi je bilo povedano, da nikoli čisto spraznit.... mleko lahko v hladilniku počaka tudi 4 dni... tako da načrpaj si magari vsako jutro, ko je mleka največ, nekaj mleka, pa ga bo ziher zadost.

(odgovor članu ni_ka21)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Novembrčki 2013
10.12.2013 19:04:20   
Matkurja
Malažirafa, koliko pa je minimum, da je premalo? A podojiš vsakič na obe dojki? Če ja, daj na eno pa dlje časa. Ker najprej pride redko mleko, potem pa bolj kalorično.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Novembrčki 2013
10.12.2013 22:18:39   
Anonimen
malazirafa jaz se popolnoma strinjam z marelcospelco, da teh statistik ni jemati preveč resno, če je otroček živahen in normalno je, spi in vseeno raste, toda pač malo počasneje. To je tako kot pri vseh razvojnih stvareh: eni prej shodijo, drugi kasneje, in isto je gotovo tudi s težo, ki nikoli ne raste enakomerno.

Sem pa tudi jaz zaskrbljena user posted image , čeprav verjetno ni nič hujšega. Danes smo namreč imeli prvi pregled pri P in je vse ok s težo in velikostjo, je Lili v slabih 6 tednih zrasla za 4 cm in pridobila cca 1 kg od porodne teže, toda ima pa zelo zaprto mečavo in kot da ji ne bi nič zrasla glavica. Sedaj ne vemo, ali so ji v porodnišnici slabo izmerili, saj bi ji v enem mesecu morala zrasti cca 2 cm. Tako imamo konec decembra ponovno merjenje obsega glavice in upam, da ji bo zrasla vsaj 1 cm. Sem si danes že vse preverila na spletu glede premajhnega obsega glave, da potem možgani nimajo prostora za rast in lahko pride do zastoja razvoja. Tako da bomo sedaj morali preverjati možganske šive, da niso slučajno zakosteneli. V glavnem do konca decembra bom nekje v podzavesti zagotovo nesproščena, čeprav verjamem, da je z Lili vse ok user posted image .

Imam pa še eno težavo: sedaj, ko sem bolna in kašljam, mi pri kašljanju kdaj pa kdaj uide kakšna kapljica urina in očitno gre za rahlo inkontinenco. Sedaj pa me skrbi, kaj pa če to ni samo začasne narave in bo to stanje ostalo? user posted image Potem bom morala vsak dan nositi mini vložke, saj nikoli ne vem, kdaj bom zakašljala ali kihnila user posted image . Ali ima katera izkušnje s tem, je to samo stanje po porodu, ki se bo izboljšalo ali sem obsojena na inkontinenco? user posted image Vem, da obstaja laserska operacija pomladitve nožnice, ki okrepi medenične mišice, toda strošek je cca 800 evrov in bi se mu res rada izognila. To me ful skrbi in jezi, saj sem Keglove vaje začela delati že v porodnišnici. Hvala za vse izkušnje in nasvete user posted image .

Se tipkamo in lepo noč,
NenaLena

(odgovor članu Matkurja)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Novembrčki 2013
11.12.2013 13:18:04   
*zvezdica zaspanka*
en sončen pozdravček! user posted image

evo, ginekološki pregled po porodu uspel user posted image sem preživela prvo "šarjenje" tam doli user posted image in zaenkrat je vse ok.

pri nas je rutina nekako takole: zvečer se okoli 19h podojiva, potem se skopamo/umijemo in vse kar paše zraven, potem se ponovno podojiva in okoli 21. ure potem zaspi. ponavadi prvo rundo spi 4-5 ur (nekje do 2h), potem pa se naprej zbuja med 5. in 6. uro ter 8. in 9. uro. čez dan si sama postavlja urnik, zadnje dni bi kar naprej jedla (menda da okoli 6. tedna dojenčki ful jedo). ima 6-8 obrokov. se je pa nekako že oblikoval "popoldanski počitek" med 12. in 16. uro. sedajle je ravno zaspala. dopoldan je čedalje več budna in sem zadne dni kar malce nemirna, ker ne uspem nič narediti ... nekaj časa se sicer zamoti v ležalniku - gleda mene v kuhinji ali pa se zamoti z opazovanjem okolice, zelo veliko časa pa potrebuje pozornost - naročje, igranje ipd. ampak bova že nekako tudi to "rutino" zorganizirali.

temenca počasi odstranjujemo. olivno olje pomaga ... si pa ne upam preveč, ker je po obrazu in glavi dobila drobne izpuščajčke - baje da zaradi nečesa, kar sem "narobe" pojedla. do sedaj ni na nič, kar jem, imela kakšne reakcije, no, sedaj pa moram ugotoviti, kaj bi bilo.

mala zirafa, ja, otrok ne moremo ravno stlačiti v okvirje. verjetno bo naslednjič spet čisto drugačna slika. me pa jezi, ker sem tudi sama že nekajkrat naletela na neprijeten odziv zdravstvene stroke, skoraj da mi niso rekli, da sem slaba mama user posted image

nenalena, držim pesti in verjamem, da bo vse ok user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Novembrčki 2013
11.12.2013 16:46:38   
mala zirafa
Hvala vsem za spodbudne besede.Da naj ji ne dodajam mi je že kolegica rekla, ker od njene prjatelce mali je tako pristal skozi na AM. Podojim ga na obeh s tem da zadnje čase mu je dovolj že ena sama.sam mleka imam pa res veliko, da kar v luft šprica če malo stisnem dojko. Malo m eje strah, da ne bi spet mastitisa dobila.Baje da črpalka sprazni mleko bolj okoli bradavice in ne od zadaj.Kar strah me je črpat.Kako veste kdaj nehat črpat?A drži formula izračuna mleka, ki naj bi ga otrok popil da 100ml plus kolikor mesecev je star?Se pravi 110ml.je katera že slišala?

Mama mi je svetovala, da naj si probam nocoj izčrpat v flaško in mu dat da bi imela tako kontrolo koliko spije.Zaenkrat ne bi neke panike delala, ker vem da zaradi stresa lahko zgubiš mleko.

Zaenkrat mi ne zgleda sploh apatičen, vedno ko se naje, zaspi ko je pa buden pa gleda naokoli i je ful radoveden, ni pa tečen.Upam da je to normalno joče samo takrat ko bi kaj rad, drugače res ni zahteven v primerjavi s hčerko..Ponoči strogo na 3 ure, čez dan pa mu dam bolj pogosto.

Inkontinenca
, ne se sekirat na začetku po porodu je to čisto normalno.Delajte keglove vaje, meni so zelo pomagale.Po prvem porodu so mi tudi plini uhajali, kot kaki babici, prav nerodna zadeva.Pa ne bom pozabla, ko sem šla po 6 tednih po porodu na aerobiko in ko sem skakala pajaca, sem se dobesedno polulala, sicer ne po tlehuser posted image .Tako sem preklopla na pilates.

Imamo pa alergijo novorojenčkov, baje se tako imenuje, atopijski dermatits.Revež izgleda kot kak pubertetnik, poln mozoljčkov vsepovsod.Naj bi izzvenela.
A ste veliko zunaj?Mi strogo vozičkamo vsak dan po kosilu, vedno spi v vozičku ne glede na uro.Že dovolj mu je avto, ker ga trese.

Glede hrane hvala za nasvete.Jih bom upoštevala.Bom poskusila z lososom.Kaj ga moram prej termično obdelat?Meso se trudim jest, edino sadja me je malo strah.Odkar ne jem agrumov, se mi zdi da ga ne zvija več toliko, ga dosti manj.

Grem gledat za kak fajn recept za večerjo.
uživajte

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Novembrčki 2013
11.12.2013 22:00:51   
Anonimen
Dober večer babuške user posted image ,

Ta teden može dela popoldne, tako da zjutraj prevzame Lili in lahko brezskrbno odspim kakšno urco in se mi prav pozna - sem veliko manj utrujena in umirjena, me stvari manj vržejo iz tira. Sicer je zato popoldne in zvečer bolj pestro, ker sem sama s starejšo in Lili in moram zvečer obe spraviti spat, toda ponavadi, ko pride mož iz službe, starejša že spi, Lili pa ga čaka, da jo nosi, ker mamico boli križ. Še dobro, da ima moj dobro hrbtenico user posted image . Sem pa včeraj dobila ležalnik za Lili in je bila danes čisto navdušena nad njim, se je tako gugala, da sem mislila, da bo kar pobegnila z ležalnika user posted image , pa čisto začarano je gledala igračke user posted image . Tako da ni več strahu, da bi Lili samo spala, je bila skoraj cel dopoldan pokonci zaradi ležalnika. Pa tudi drugače se mi zdi, da se je v zadnjih dveh dneh kar nekako prebudila, zelo radovedno raziskuje okolico, veliko manj je prestrašenih pogledov, pa tako lepo se mi včasih nasmeji in prav očitno pokaže, da prepozna moj obraz in glas user posted image . Se mi takrat kar stopi srce user posted image .

*zvezdica zaspanka* - Super za pregled user posted image , jaz ga imam v petek in si me ti kar malo pomirila user posted image . Pa vidim, da imata najini bebici zelo podoben ritem, predvsem ponoči se Lili zbuja ob pravzaprav istih urah user posted image . Pri nas je čez dan rutina hranjenje na 2-3 uri, sem pa opazila, da je vedno po hranjenju kakšno uro pokonci, potem pa rabi spanec. Popoldanskega spanca še nekako nisem zaznala, saj čez dan nikoli ne mine več kot 3 ure med obrokoma, pa še to bolj redko, smo bolj na dveh ali dve pa pol. Velikokrat namreč še vedno poje kakšnih 70 ali celo samo 50 ml in potem ni čudno, da je že po 2 urah lačna. Ko pa se napoka in poje 100 ml, pa vedno poliva, tako da ima očitno majhen trebušček in ne gre več noter user posted image . Večerna rutina je pri nas bolj kot ne vezana na starejšo hčerko, pri Lili pa sledi istemu ritmu kot čez dan: ko je čas za hranjenje, mi da to Lili zelo jasno vedet user posted image , previjamo se po potrebi in seveda pred večernim obrokom, kopali pa smo se doslej vedno čez dan, nekako sem zvečer preutrujena. Starejšo smo sicer kopali zvečer, ampak sedaj imamo očitno novo rutino user posted image . Pa še zima je in tema user posted image . Čeprav sem že razmišljala, da bomo čez nekaj mesecev morali narediti stalno rutino, da bo hodila spat okrog 19.30 do 20h, kar pomeni, da si bova morala hčerki z možem "razdeliti": jaz bom izvedla večerno rutino z Lili, mož pa s starejšo, saj oboje hkrati ne bo šlo, kot to prakticiramo sedaj, ko še gre, saj je Lili zvečer ful budna - kot sova user posted image . Mamice, ki imate več kot enega otročka, kako ste si to zamislile?

mala zirafa - Hvala za tolažbo glede inkontinence, sem si prebrala na spletu, da je prvih 3 do 6 mesecev po porodu to še "normalno" in da to še ne pomeni, da bo tako za vedno. Samo moram pa obvezno delati Keglove vaje, sem jih včeraj obnovila na spletu in sploh nisem vedela, da ne gre samo za kratke in dolge stiske, ampak da obstaja tudi ritem, kjer rahlo stisneš za 5 s, potem malo močneje 5 s in potem kolikor se da 5 s, potem pa malo popustiš 5 s in še malo popustiš 5 s in za 5 s popolnoma sprostiš. Sem naredila parkrat to vajo in se mi zdi, da je že veliko bolje. Mozoljčke smo pa tudi mi imeli kakšnih 14 dni in so sedaj skoraj čisto izginili, je bila res kot pubertetnica user posted image . Baje se to koža in kri čisti maminih hormonov. Jaz sicer ne grem vsak dan na sprehod, sploh ne sedaj, ko sem bila bolna in Lili malo nahodna, toda ko je sonček, kot danes, pa se le zbrcam, da ujamemo malo D vitamina in svežega zraka. To zimo sem nekako kar zrmrzljiva in že sanjam o poletju user posted image .

D vitamin - Eno vprašanje, ali se ustvarja D vitamin, če nam sije sonce čez okno? Vem, da te lahko sonce opeče čez šipo, toda ne vem, kako je s tvorbo D vitamina. Bi namreč Lili kdaj nastavila, da ji sonček sije na rokico ali čelo, toda ne vem, če je kakšen hasek user posted image .

pasenje kravic - Ali katera ve, kdaj lahko daš dojenčka, da pase kravice? Pri 3 mesecih? Sem vse čisto pozabila od prvič, me je kar malo sram user posted image . Pa z veseljem bi šla z Lili k razvojni in na fizioterapijo, saj je starejši ful pomagalo in verjamem, da tudi Lili ne bi škodilo, četudi morda ne bo neke potrebe. Mogoče pa se uspem dogovoriti s pediatrinjo. Se mi zdi, da Lili glavo veliko več obrača v eno stran, pa jaz jo itak vedno hranim in nosim le na levi roki, kar baje ni dobro, saj otrok do 3. leta potrebuje čim več simetrije. Starejša sploh ni hotela pasit kravic, se je ful drla, če si jo dal v ta položaj, pa potem je zamujala s sedenjem, ker je imela preslab mišični tonus v zgornjem delu telesa. Sva pri fiziterapevtki dobili vaje in so zelo pomagale. Se mi zdi, da se ji še danes pozna, ker je zelo motorično sposobna.

Lahko noč user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Novembrčki 2013
12.12.2013 8:16:31   
spela10
pasenje kravic - mi našo že dajemo v položaj pasenja kravic in je kar zadovoljna, dokler glava ne postane pretežka user posted image

Nam pa kar ratuje spravljanje spat starejšo in mlajšo. Najprej starejšo zrihtam, med tem se mlajša pozabava v ležalniku ali pa na podlogi, če pa je oči doma, pa z njim user posted image , potem preberemo skupaj eno pravljico in ko je starejša v postelji (ob cca 19h) začnem pripravljati mlajšo, jo skopam in potem dojenje, ter spanje ob cca 19.30 - 20.00.
Tako, da ob 20h obe spita in imata mami in oči malo časa zase user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Novembrčki 2013
12.12.2013 15:13:43   
marelcaspelca
Kakor jaz vem, sonce skozi steklo "opeče" zaradi vročine, ker poškoduje kožo, potem ni nobene barve....
Pa na faxu so nas učili, da se sončiti čez šipo ne moremo, tako da pomojem ne bo nič od D vitamina čez šipo :/

Jaz ugotavljam, da bo potrebno spanje prestavit na bolj zgodno uro, ker tole da gre spat okoli pol devetih je očitno zanjo prepozno :/ Mi je tako škoda, ker potem Julija nima skoraj nič časa z očijam čez teden :( Ampak zvečer zelo joka in potem v joku zaspi :(

Jaz Julijo polagam na trebušček že od kar sva doma iz porodnišnice. Enkrat mi je celo dve ure spala na trebuščku.... samo je fino, da je vedno nekdo pri oroku, ko je na trebuščku, podobno, kot kadar leži na hrbtu...




< Sporočilo je popravil marelcaspelca -- 12.12.2013 15:15:50 >

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Novembrčki 2013
12.12.2013 17:51:27   
tintin
mogoče mi bo pa danes ratalo post napisat:) Mi smo kar dobro, mož je zaključil očetovski, kar pomeni, da je mami bolj v pogonu...to pomeni predvsem pobiranje starejših dveh iz vrtca in šole, kuharijo, pospravljanje...se kar nabere...in naša princeska skoraj nič ne spi popoldan, ker je preveč živahno doma...tako je zvečer jokava in sitna, spi pa potem skoraj celo noč. Kar je pa ok, čeprav sem jaz kar zmatrana...ma nevem tale mastitis pred 2 tednoma in vse skupaj me je kar zdelalo...ob večerih me kar glava boli od utrujenosti. Sicer so se dojke po mastistu posanirle...Mala žirafa - mogoče je slabše pridobival v času, ko si imela mastitis?? Ker moja je v mojih prvih treh dneh mastitisa dobivala "samo" 26g/dan, sicer pa vse dni preko 40 ali preko 50g dnevno. V treh tednih je gor dobila celo kilo. Ful veliko je, pa pogosto (ker nima dude in se tko tolaži...)...Posvetovalnico imava drug teden, zdaj vmes jo je tehtala patronažna. Jaz imam še vedno čiščo...vsak drug dan se mi še vlije kri (malo), ampak je pa...sem pa 3t po porodu....Drugače pa ja, inkontitenca je normalna...pridno delat Keglove vaje....Vitamin d...jaz dajem avstrijski oleovit (ko se spomnim) sicer greva vsak dan ven za kako uro, če je sonce odgrnem plenico, ki jo imam čez voziček. LP vsem!

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Novembrčki 2013
12.12.2013 19:22:35   
Danijeladejan
Evo še mene malouser posted image
Danes smo imeli posvetovalnico in ima naša baba 4350g in 53 cm, kar pomeni da je krepko pridobilauser posted image Pediatrinja je rekla da cca 700 g na mesec bi se naj zredili, se pa kdaj več, drugič manj, tak da naša ima še malo rezerveuser posted image Drugače vse ok.
Nenalena-pogumna si bla glede britjauser posted image , jaz še nekak ne upam čeprav me fuul moti že vse ampak vseeno bom še malo zdržalauser posted image
naša tud noče dude, jo kar ven pljune.Naša se ponoči tud zbuja cca ob 00:00 pa ob treh pa pol spet ob kakih šestih pa zaspi nazaj do devetih.Razen če ima kaki slabši dan s krči.
Zdaj pa je alarm tak da bežiiimuser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Novembrčki 2013
12.12.2013 19:30:48   
marelcaspelca
Uf, 700 g? no, moja se je 1400 g user posted image Sem kar vesela, glede na to da je bla mal zahirana k se je rodila....

No punce, js mam vprašanje, ali katera uporablja pralne plenice? Jaz jih uporabljam, sem kupila ene novejše Flip... zj mam pa problem, ker je v Sloveniji, tej naši mali deželi, zelo mal izbire izdelkov.... Pa bom zgleda naročala iz Amerike... Tko da če je katera, ki jih tudi uporablja in bi kaj potrebovala, naj se mi javi, da naročiva skupaj....

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Novembrčki 2013
12.12.2013 20:49:24   
*zvezdica zaspanka*
hehehe, kot zakleto ... včeraj sem pisala o naši "rutini" in potem bum, se je vse podrlo user posted image ponoči se je zbudila "prehitro", potem nikakor ni zaspala, tako da sva se dvakrat podojili, potem pa na tri ure naprej; podnevi pa ne vem kaj je bilo danes v zraku - dojili sva se skoraj vsako uro, spala je le eno uro, ko sva bili na sprehodu, pa še počutje je bilo malce slabše user posted image upam, da bo jutri bolje.

jaz sem jo tudi na previjalni pa v postelji skoraj vsak dan obračala na trebušček in se je že prav spretno dvigovala, no sedaj se malo paziva zaradi kile, da se ne napenja preveč.

nenalena, kako poteka ta obravnava v razvojni ambulanti?

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Novembrčki 2013
13.12.2013 11:32:39   
Danijeladejan
ja marelcaspelca naša pa 1300g tak da smo tu nekjeuser posted image tud jaz sem vesela da je tak,ker so me v nosečnosti preveč presekirali da bi naj bla "zahiranček" pa čeprav ni blo glih tak.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Novembrčki 2013
13.12.2013 16:31:36   
mala zirafa
Končno mi je uspela si ukrasti malo časa.trenutno mi mali spa, moja dva sta na sprehodu, jaz pa sem se lepo zrihtala za ven huraaaa.user posted image Naj povem da sem si zvečer načrpala 1 deci ostalo mi je spil mali in je spal 5 ur v kosu.Tose še ni zgodilo do zdaj.Nato naslednji večer sem načrpala 80ml, ostalo mi je spil sam na prsih, plus 4o ml aptamila.spil je vse in spet spal 5 ur da sem bla že v skrbeh.Ubožec je bil takrat verjetno lačen, ko se mi je zbujal na 2-2 ure.
Očitno mleka imam dovolj, problem pa je po mojem da njemu ne uspe dovolj popit oz. se hitro utrudi.Zdaj mu po novem zvečer črpam jaz, da gre sit spat.
Upam da nama uspe se dojiti naprej in da bo bolj pri močeh.Me prav zanima kolko bo tehtal v torek.A kuhinjske vage so samo do 2kg, ve katera?Eno imam .

A je normalno da podnevi skoraj da ne spi in je buden, pa še na sprehodu na pol gleda?Saj ne vedno a pogosto.Kakor vem naj bi tako mali spali malo dopoldan in popoldan.Drugače pa je zelo močan, pase kravice in ko je na trebuhu celo glavo obrne na drugo stran.Pa smejat se je začel.user posted image

Ste že kaj nakupovale za božič?Jaz se z njim izogibam nak. centrov in trgovin.to opravlja mož.
Počasi bom zaključila, ker ga moram podojit predem grem, da se malo odklopim od vsega in nasmejem z mojimi ženskami.Komaj čakam.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?