|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
19.12.2013 16:52:20   
Danijeladejan
Jaz sem si dala mrzlo brisačo gor pa je blo ok.Kaj pa je prav pa nevem ker i mrzlo drugi vroče...Probaj pač,mogoce bo pomagalo.No jaz pa grem jutri vseeno na pregled k ginekologinji,me je klicala naj pridem ob 9h pa z otrokom pa mi obljubla da bom hitro gotova.Upam da res,ker sem kar malo na trnih,cakalnica je ful mala tak da na vozicek lahko pozabim
,tovorit morem ono jajcko ker ni blizu parkplaca...nevem kak bo to zgledalo ampak nekak bo moglo.Pa ko si prvic mamica je vse se malo tezje...
Praznicno pa se nic kaj razpolozena,sploh se nisem dojela da je spet konec leta.Kaj se tice telovadbe mislim da ravno nebom prevec telovadla,kg so sli skoraj vsi pa ceprav bi lahko kak ostal:-) Aja,strije:po trebuhu niti ene,po porodu pa cel kup na spodnjem delu prsi ko sem postala mlekarna :-(Nic nemoremo,to pac ocitno spada zraven.
Uzivajte

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Novembrčki 2013
19.12.2013 17:18:41   
tintin
midve sva imeli danes prvo posvetovalnico, v točno 4 tednih je pridobila 1300g in 2 cm, kar konkretno. Sicer je vse ok, tako da imava naslednjo posvetovalnico pri 3m, ko je cepljenje. meni je za bradavice najbolj pomagal garmastan, krema iz lekarne.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Novembrčki 2013
19.12.2013 17:26:12   
tintin
ja, glede prevelike proizvodnje mleka: pod vroč tuš (al pa weleda olje pa masirat) pa stisit ven al pa sčrpat samo toliko, da ne tišči mleko. in nič več.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Novembrčki 2013
20.12.2013 16:44:32   
Danijeladejan
Prezivela poporodni pregled in ostali so kosi posteljice in januarja imam se en ultrazvok,ce nebo slo ven morem na ciscenje.Je kateri to znano?Joooj upam da bo samo slo ven ker res nebi da mi nekaj sarijo tam not spet,pa ziher boli kot hudic :-( Mala je ostala doma,jo je babica cuvala.Uro pa pol me ni blo pa sem jo fuuul pogresala:-) Kar nekaj je manjkalo ob meni.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Novembrčki 2013
20.12.2013 18:12:31   
tintin
danijeladejan - zato imaš najbrž še čiščo. ja, jaz sem krvavela skoraj cele 4 tedne - svetlo kri...in potem se mi je v nedeljo izločil košček tkiva recimo premera 1x2 cm...in pol je tud krvavitev nehala. očitno je bil tudi pri meni delček ovojev/posteljice še notri...me je bilo že strah, da je še kaj...samo je končno zdaj čišča rumena in bela. HB! upam, da bo šlo tudi pri tebi samo...samo ti si rodila kar nekaj časa pred mano ne? Skratka upam, da bo.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Novembrčki 2013
20.12.2013 19:06:20   
Danijeladejan
Hvala tintin.Jaz sem 12.11.rodila.ja upam da se ti koscki odletijo ven.pa tak ko razmisljam kolko je steklo iz mene pa kolko teh kosckov pa na zacetku tud kosov je blo mi tak ni jasno da se je kr nekaj not.ampak je:-(
Nevem pa kaj je z naso malo danes,celi dan samo spi,po treh urah se zbudi lacna,jo previjem,nahranim pa spet spi dalje.Pa nima vrocine,sem ji ze zmerla ker sem se vstrasla.Upam da nebo ponoci veselica :-)

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Novembrčki 2013
20.12.2013 21:20:26   
tintin
jaz upam, da bodo šli koščki ven sami in ne bo treba na čiščenje. Glede na to, da dojiš imaš dobre šanse (krčenje maternice), čeprav po drugi strani je že 6t mimo...mene je kolegica potolažila, da je imela ona čiščo kar 10t in se je samo spucalo..ah ja, spalni dan. tudi moja je kdaj taka, nič skrbet!

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Novembrčki 2013
20.12.2013 21:50:02   
marelcaspelca
Kadar moja veliko spi čez dan, potem ponoči spi še bolje.... Zgleda, da je spočita in potem lažje spi user posted image
Čeprav danes je kar težko zaspala :( Celo uro se je premikala po postelji, pa nič jokala ali bila glasna... Hm, me je že skrbelo... no, pa je končno zaspala. Ker če ne zaspi ko se podoji, jaz ponavadi kar grem, je ne čakam, pa v peteih minutah sama zaspi.

Punce, takole ko vas berem.... mi veliko pomaga. Ste pisale, da še vedno dojite leže.... pa sem se zamislila, pa sedaj tudi jaz ponoči leže dojim... in se pozna, sem jaz manj napeta.... prej sem skoz sopihala... ker se je težko prisesala na moje prepolne dojke... potem se je pa skoz odstavljala in sva zmočili mojo pižamo, njeno pižamico, moj povštr in rjuho... :( Ker je tako šprical ven :( No, sedaj dam samo brisačo spodaj in če je kaj mokro je to brisača :)
Tudi spanje sem prestavila na bolj zgodno uro... tako sva ob sedmih že v postelji in se še podojiva... ponavadi do pol osmih enkrat zaspi.... in spi... in spi.... vse do pol dveh ali dveh :) Sedaj zveče veliko manj joka-očitno je bila že zaspana...
Zjutraj grem pa jaz, ko gre mož v službo, nazaj k pikici spat, pa prilezeva iz postelje okoli pol desetih :)

Danijeladejan, upam, da se ti samo poštima! Čim manj rabijo tam šarit, bolje je!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Novembrčki 2013
20.12.2013 22:03:13   
tintin
haha, špelcamarelca...ja, življenje si je treba olajšat:)) tud jaz isto s tamalo zjutraj še potegnem spanje, če se le da.) odpremim moža in otroke do vhodnih vrat....v službo/šolo/vrtec, jaz pa hop k ajdi na eno rundo spanja.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Novembrčki 2013
21.12.2013 16:28:13   
mala zirafa
Da se še jaz malo oglasim, končno mi je uspelo do računalnika.user posted image

Naj se malo potožim, moj korenjak na teži lepo pridobiva, frajerju se ne da več kot toliko sesati in potem se razjezi in zvija in vleče bradavico da vidim zvezde.Pol pa mam jaz tega dovolj in si načrpam mleko ter mu dam po flaški.Mi je prjatelca rekla da je možno da imam zožane mlečne vode in težje pride do mleka oz. mora ornk sesat.Dokler je tako mali se bom potrudla črpat, je kar naporno.En podoj in črpanje mi vzame 1 uro za vsak obrok, tudi ponoči, kozgledam kot zombi.user posted image Mogoče bo kasneje imel več moči za sesat.

Zanima me če tudi vaši tako malo spijo? Včeraj sploh ni spal čez dan in je šele ob pol devetih zvečer.Seveda ob 7h smo že vstali.Danes pa spi kot klada in dopoldan in popoldan.Mogoč je krivo vremeuser posted image

Črpanje mleka, kot so ti druge povedale pod tuš in črpat le toliko da ni pritiska v dojkah, ker če ne bo res še več mleka.
Čiščenje oz. abrazija, pokukaj na google. Poseg traja malo isti dan greš domov.Vem je moja mama hodila ne čiščenja zaradi močnih krvavitev pred menopavzo.

Glede praznikov bomo v torek pri njegovih v sredo pri mojih starših.Pekla nisem nič je moja mama pa hči z njo medenjake in maslene kekse.Želela pa sem si narediti s hčerko hišico iz testa za medenjake (ginger house).Ful je receptov pa modelov na netu.

Tolko za zdaj, grem še kaj postorit dokler spi.user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Novembrčki 2013
21.12.2013 20:45:05   
Danijeladejan
No spala je včeraj kljub dnevnemu spanju od 21.30 do 1:00 pol pa se je ob 5:00 zbudla pa bla budna do 6:30, pol pa nazajuser posted image Ja saj, isti dan greš domov, poseg je hiter ampak mi je kolegica razlagala ki je bila pred enim mesecem na čiščenju, da jo je bolelo tak da je jokala,komaj hodla.....pol vzela tablete proti bolečinam in blo drugi dan boljšeuser posted image Jooooj kr slabo mi je.
Ja dosti lažje je leže, sploh ponoči, midve lepo obe potonema nazaj v spanecuser posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Novembrčki 2013
21.12.2013 20:49:19   
Danijeladejan
Aja mala zirafa, ginekologinja mi je rekla da ni to zadeva pod narkozo, ampak se dela brez česarkoli, tud zarad dojenja.Kolegica pa mi je povedla kak je, kot sem zgoraj napisala.Ginekologinja pa mi je rekla"ja malo je neprijetno"user posted image

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Novembrčki 2013
21.12.2013 21:21:40   
marelcaspelca
sam sej dojenje ni ovira za narkozo, mene so dali takoj po porodu pod narkozo... pa potem ko sem k sep prišla je bila prva stvar, da so mi tamalo dal za podojit.... user posted image

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Novembrčki 2013
21.12.2013 21:41:48   
Danijeladejan
ja to že ja,sem nekaj takih prebrala tud na internetu. ampak baje ne dobim ničuser posted image .Tak mi je ginekologinja rekla.Da ne poteka pod narkozo.Zakaj nevemuser posted image jaz bi tak bila najbolj srečna da zaspim pa nič nevem.če me pol boli ko se zbudim,že preživim nekak, samo da pa sem zavestna med posegom pa me mrazi.joooj saj vem da jamram pa delam paniko ampak od poroda dalje imam še večji odpor do tega da mi kakorkoli posegajo tam spodajuser posted image

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Novembrčki 2013
23.12.2013 12:07:35   
reza1
mala zirafa, isto sem se jaz spraševala glede spanja user posted image Se je npr učeri spet zgodilo, da ni spala od 12-18 popoldan in sm si rekla, da bo pa ponoči boljš...ampak ne, od 00.30 do 5 zjutri ni in ni hotla zaspat. Pa ni bla ne lačna ne plenička ni bla mokra. Pa tut u naročju ni hotla zaspat ampak enostavno ji nič ni blo prav. Mal je jokcala, mal gledala, jst sm bla pa čist fertik od nespanja. Meni uspe na dober dan spat max 5 ur, pa še to v treh etapah user posted image Večinoma pa spim po 3-4 ure in po treh tednih me že malo daje utrujenost. Predvsem zvečer se pozna, ker učasih enostavno ni več mleka. Še dobro, da imam zmeri zalogo in v skrinji in hladilniku user posted image

Mene pa prvi pregled čaka po novem letu in me je kar groza. Par dni nazaj sem zbrala pogum in pogledala stanje spodaj user posted image Boljš da ne bi! Kljub temu da delam keglove vaje ... kdaj se spodaj skrči na približno normalno velikost? user posted image pa mal čudno sem bla zašita zgleda ker je res grozno za videt user posted image

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Novembrčki 2013
23.12.2013 14:16:32   
marelcaspelca
No, js še nisem zbrala poguma, da bi se pogledala spodej user posted image Na pregledu me ni sicer nič bolelo spodaj, je bil obziren in nežen, ampak z dragim pa še ne morva bit aktivna, me full peče user posted image Upam, da je s časom bolš, predvsem se bom mogla mal sprostit... kar en odpor imam do vsega, kar vključuje dogajanje tam spodaj. :(

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Novembrčki 2013
24.12.2013 20:53:51   
marves
živjo punce, evo sm še js najdla čas da se melo oglasim :)pri nas so se krčki kr povečali tko da moja dieta brez mleka zgleda ni dovolj pa tiste zeliščne kapljice tut ne... tko sem zdej po nasvetu znanke kupila coliprev pa bomo videli kako bo.. pa tudi čaj za dojenje od hipp-a pijem.. a se kopate vsak večer? meni se zdi malo too much pa ga vsak 2 dan kopamo... glede posteljnih aktivnosti je pa tako da sva probala samo mene malo peče pa full šive čutim... pa če kera ve mogoče, ali je možno da te premalo zašijejo? ker meni dol zgleda vse drugač in se mi res zdi da so me premalo zašili user posted image komaj čakam G da mi pove če je vse vredu...

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Novembrčki 2013
25.12.2013 18:22:11   
*zvezdica zaspanka*
vesel božič vsem! user posted image

kako ste kaj?

danijeladejan, držim pesti, da bo vse v redu! user posted image drugače moja "čišča" nvm zgleda še kar traja (po 8ih tednih user posted image ). ginekologinja je sicer rekla, da vse zgleda ok, ampak tu in tam se pojavi še rumenkasto-rjav izcedek user posted image ; bom videla, še kakšen teden počakam, če ne pa pokličem ginekologinjo ... so pa meni tudi tam nekje okoli 1 meseca po porodu začeli padati 2 cm strdki ven in sem klicala v porodnišnico - rekli so, da mi je najbrž zastala čišča (ker je res prej nisem kakšen dan imela), niso bili preveč zainteresirani za kakšen pregled.

no, midve sva uspešno preživeli operacijo - se mi zdi, da je ni veliko pretreslo (v bolnici sva bili en dan, bolečina ni bila problem). najhuje je bilo, ker je morala biti zjutraj/dopoldan tešča user posted image tako da zdaj se že zelo živahno cartamo doma. no, prsi sem si pa vmes enkrat sčrpala, ker je bilo čakanje predolgo, drugič le toliko, da sem jih sprostila, no potem pa je tudi naša mala že lahko dobila svoj obrok user posted image prsi so se mi sicer navadile in so ponovno mehke, še vedno pa nadaljujemo z zelo pogostim hranjenjem - podnevi tudi na 1 uro (oziroma bi kar naprej in naprej), ponoči je sicer nekako obdržala svoj ritem. no ravno sva se podojili, iz obeh prsi, več kot pol ure ... par minut kasneje spet jok, da bi še. nvm, ali res ne dobi dovolj ali kaj (čeprav zadnjič si nisem načrpala ravno malo user posted image )? potem se sicer zamotiva z raznimi aktivnostmi in postane dobrovoljna - a je možno, da hoče jesti, kadar ji je dolgčas? user posted image zadnje dni je budna tudi po cel dan, tu in tam malo zadremlje in moram reči, da se kar precej ukvarjamo, cartamo, igramo itd. v ležalniku ali pa sama je le, ko grem pod tuš ali pa pojem kosilo ipd. ali ima pa pač tole potrebo po sesanju tako močno ... pleničke so mokre, raste in pridobiva na teži ... jo moram enkrat stehtati, da vidim, koliko poje na obrok (ampak mislim, da dobi kar dovolj). je pa v vsej tej zmedi začela podnevi in ponoči sesati rokico oz. zaspi z dudo (upam, da ne bo tole preraslo v navado user posted image ).
če ima katera kakšno izkušnjo za podeliti glede tega, bom vsekakor zelo vesela, ker me včasih prime, da bi malce obupala user posted image ampak je že naslednji trenutek potem vse super user posted image



< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 25.12.2013 18:26:38 >

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Novembrčki 2013
25.12.2013 21:47:40   
tintin
zvezdica naša je čisto ista...čez dan samo podremava, nič konkretnega, čez noč sicer kar dobro spi...je pa tudi včasih iz dolgčasa, potem pa poliva....skratka povsem normalno je to, za tako starost!

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Novembrčki 2013
26.12.2013 9:41:58   
Danijeladejan
Zvezdica hvala za lepe zelje.Tud moja cisca zgleda se kar traja,vcasih temna kri pa kaksni koscki zraven,vcasih pa prav svetla in sveza.nevem vec kaj se dogaja,zadnje tri dni pa me se boli spodaj,podobno kot vcasih pred menstruacijo.upam da ni kaksno vnetje.ima katera kaksne izkusnje s tem?pa nebi sla glih spet takoj k ginekologinji ker me ze misrl na to zmrazi.
super da je operacija za vama in sta ok.kaj se tice spanja,nasa cez dan se kar zna spat po dve uri v kosu,ampak ne vedno.kaj se tice dojenja je tud nasa vcasih na pol ure na zizu,cisto odvisno.za tiste dojencke ki nimajo dude je to pac duda za tolazbo,piti in jesti tak da mislim da je to nekaj normalnega.uzivajte preostanek praznika,vreme nam sicer ni naklonjeno za vozickanje ampak ok.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Novembrčki 2013
26.12.2013 14:08:21   
tintin
danijeladejan...če te boli pojdi raje na pregled v porodnišnico...da se ne bi kaj vnelo v maternici...pa tud krvavitev po 6t je bolj sumljiva kot ne. Pikepoke!

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Novembrčki 2013
26.12.2013 15:56:22   
Aleksandra78
Zivjo mamice😊
Sem koncno nasla vaso skupinico.. Tudi moj sin spada pod novembercke.. 8.11.2013 je prijokal na svet ... Ime pa mu je Gael ;)
Se dojimo na polno... Ima pa tudi kr hude krcke.. Pri prehrani se zlo cuvam... Kaplic smo ze tud kr nekaj probal.. Uporabljamo gaja kapljicd, ter trziske..
D- vitamin bo malo pocakal.. Nam je patronazna svetovala, ker ga je zlo crviclo( tudi po oleovitu) mi pa je ravno prej po dojenju zaspal v narocju.. Nase noci so kr pestre.. Se mamo pa zlo radi😊👶😊
Zelim vam lepe praznike..in uzivajte na polno;)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Novembrčki 2013
27.12.2013 14:04:08   
marelcaspelca
Punce, tiste ki pijete čaje za dojenje... dajte v trgovini malo primerjat sestavine.... Hipp, al pa od Tekane al pa od 1001 cvet (Janež mix). Ker se zelo razlikujejo! Jaz od kar pijem od 1001 cvet, je mala veliko bolj mirna, je ne zvija več veliko... Seveda pa ena šalčka na dan ni dovolj. Mi smo malo spremenili rutino čez praznike... ker je mož doma in so skoz obiski, je vse zmešano... pa še jaz sem zbolela in bruhala na polno, tako da je bilo mleka bolj malo,,, Zvečer mala sedaj je ob 7ih, 12ih, 3h in 5ih, potem pa je konec spanja :(

Lepo praznujte novo leto!

(odgovor članu Aleksandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Novembrčki 2013
27.12.2013 15:23:35   
tintin
jaz pijem že skoz od alnature čaj za dojenje, mi je zelo všeč...dodano ima lavando. spijem pa kake 3 litre na dan...tega čaja namreč. ojoj špelca za bruhanje:( mi ne sprejemamo nič obiskov, samo stari starši in to je to. tamala ne bo nikamor šla in jo bodo lahko še vsi videli ko mine tole bolezensko obdobje. Že tako imam dovolj za pazit starejša dva, da mi kaj ne prineseta,,, ;)

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Novembrčki 2013
27.12.2013 15:25:12   
tintin
sem pa opazila, da je mojo malo zvijalo če sem jedla kaj mlečnega...zdaj sem pa nabavila Coliprev kapljice in je FUL boljše! Lažje kaka, skoraj nič je ne zvija...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?