|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
27.12.2013 18:39:04   
mala zirafa
Končno sem prilezla do računalnika, bom verjetna spet hitra, ker se mali počasi prebuja.
Upam da ste kolikor tolko lepo preživele božič, mi smo se kar fajn imeli.
Imam pa še vedno problem z dojenjem.Mleka imam ful.Ko ga pristavim na začetku še nekak vleče, potem pa se začne zvijat in stokat in v trebuhu mu brbota, začne jokat potem pa se ustavi in noče več sesat, ponoči pa celo zaspi vmes.Tako da si lepo črpam in načrpam tudi do 185 mluser posted image , seveda je pa bolj komot dojit.Saj ga vseeno pristavim na začetku, ampak stvar je v tem da moram imet obrok predčasno načrpan.Možno je res da imam zožane mlečne vode.
V glavnem za en obrok porabim 1 uro.Kar naporno.
Drugače pridobivamo na teži, kar naenkrat so mu majčke št. 56 prekratke, kar ne morem verjet.Je kar konkreten fant.

D3 mu dajem, pa ne opažam dabi po njem imel krče, vseeno so precej ponehali oz. jih je dosti manj.drugače mi še kar spi tudi do 4 ure naenkrat, če rata.

Glede dogajanja tam spodaj sem jaz samo 1x pokukala in se ustrašila, ker nisem vedela da bo tako zgledalouser posted image .Šive od presredka čutim, ko počepnem, pa včasih me samo od sebe špika.Mogoče je odvisno od vremena.
Glede viroz, je v razredu od moje hčerke polovica ostala doma zaradi rotaviroze, ona na srečo ni dobila, sem jo pa takrat imela doma cel teden za vsak slučaj.Tega me je zares strah, ker je za dojenčke zelo nevarno.
Zdaj pa grem ker simoram spet črpat mlekouser posted image
Uživajte.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Novembrčki 2013
27.12.2013 21:20:58   
tintin
mala žirafa: si probala kalpljice coliprev? moji je isto tko v trebušku brbotalo, pa priklapljala se je in odklapljala od dojke...odkar dajeva te kapljice je pa kot bi odrezal...ful bolj mirna, lepo se doji...ne brbota ji več in tudi pokaka se ful lažje. poskusi.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Novembrčki 2013
27.12.2013 21:27:46   
tintin
stanje "spodaj"...pri meni ni nič vidt da bi rodila :)

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Novembrčki 2013
28.12.2013 9:48:40   
marelcaspelca
Naši pa te kapljice niso čisto nič pomagale user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Novembrčki 2013
28.12.2013 19:48:07   
mala zirafa
Probali smo že 3 vrste kapljic, najprej sab simplex potem vetrovne sedaj pa imamo iz Trsta Mylicon, ki še najbolj zaležejo.Ker so krči , da potrkam, še kar prenehali, samo tu pa tam ga zvije, razen na dojkah, mu jih dajem 2x na dan prej pa sem mu jih strogo na 6 ur.Je pomagalo.
Magistra v lekarni mi je rekla da naj si prsi pred podojem grejem in da naj bi lažje teklo mleko.

Pohajate kaj z vozički?Mi smo imeli čudovit sončen dan, tako da je bil še doma zadet od kisikauser posted image in spal naprej.No zdej pa ga grem dat spat, pa upam da se čim kasneje zbudi.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Novembrčki 2013
28.12.2013 22:21:26   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa
potem pa se začne zvijat in stokat in v trebuhu mu brbota, začne jokat potem pa se ustavi in noče več sesat, ponoči pa celo zaspi vmes


tudi nasa se dostikrat zvija, stoka, odstavlja in krega med dojenjem, krckov nima veliko ... na mon forumu sem prebrala, da, kadar se otroci tako obnasajo med dojenjem, pomeni, da jih moti dogajanje iz okolice in jim krade pozornost. priporocajo tudi pogostejse menjavanje dojk med samim podojem. sedaj pazim, da imava med dojenjem res mir, ce stoka, pa jo malce bolj stisnem k sebi ali pa ponudim se drugo, da bolje tece ... in moram reci, da je precej bolje, tudi manjkrat mi zaspi, ker se med menjavanjem predrami. seveda pa vcasih vplivajo tudi slab dan, prebavne motnje ipd - baje je normalno, da se dojencek med hranjenjem napenja, ker tako sporoca stari hrani naj se odmakne, saj prihaja nova porcija user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Novembrčki 2013
29.12.2013 16:13:14   
Danijeladejan
tintin imaš srečo da "tam spodaj" zgleda tak, ker jaz sem pred prvim pregledom tud zbrala pogum pa pogledala pa mi ni blo ravno vseenouser posted image Drugače pa ja, moja čišča še kar traja, res pa je da me ne boli več nič, tak da upam da se čisti tisto kar je še za ven in se izognem neprijetnostim.Smo včeraj nabavili te kapljice in bomo vidli kak bo.Naše sicer nič kaj ekstra ne zvija, dajali smo ji Lefaxin, ampak nam gredo proti koncu pa bomo zdaj te probali.
vozičkanje-mi gremo vsak dan ko je le možno, ko se pokaže malo sončka pa ko ni vetra za kako urco na sprehod.Teh dni zdaj ravno ni veliko, ko pa je pa ga izkoristimo.Hvala bogu da ni snegauser posted image

No naša pa ima zadnje tri dni ful beli jezik, ki ga prej zagotovo ni imela, sem malo pobrskala po googlu in zgleda je soor, ker od mleka bi naj šlo obrisat jeziček.Sma nabavla kremo pa upam da bo boljše.Danes sma jo začela uporabljati.po ritki pa luliki pa še nima nič pikic.pa ker se dojima z nastavkom, tud jaz po bradavicah nisem nič fasala..Vsi pišejo kak so dojenčki navdušeni nad to kremo, ker je sladka, našo pa prav nič ne privlači preveč.Se kr kremži zraven. Dude tud nima, včasih ko je hudo jo za silo sprejme pa hitro ven pljune.Tak da so moje prsi še vedno duda, piti in jesti ob enemuser posted image Danes sma jo začela uporabljati.po ritki pa luliki pa še nima nič pikic.pa ker se dojima z nastavkom, tud jaz po bradavicah nisem nič fasala.
Tud mi smo božič lepo preživeli, smo bli pri tašči na božični večerji, pa še drugi dan na kosilu, tak da lepo družinsko srečanje in vzdušje.Uživajte še preostanek praznikov, potem sledi turoben januar.Upam da nam bo vreme prizanašalo za vozičkanje in da bo čimprej pomlad, ker bo za naše male pikice to dosti bolj prijetno.Naša pač ne mara oblačenja v kombinizonček pa te kape na glavouser posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Novembrčki 2013
29.12.2013 16:15:34   
Danijeladejan
Hahaha, vidim da mi je ponagajal tiskarski škrat in sem stavke ki so zgoraj še dol kopirala.Nevem kak mi je to uspelo ampak ok, upam da ne zameriteuser posted image

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Novembrčki 2013
30.12.2013 9:20:10   
reza1
Uf tintin, sm ti kar "fouš" za stanje spodaj user posted image Jaz odkar sem prvič pogledala sploh ne upam več user posted image Bom počakala na prvi pregled v upanju, da se do takrat še bolj znormalizira user posted image

Vozičkanje je pri nas skoraj na dnevnem sporedu, ne glede na vreme- No, edino po megli je lih ne vlačim, če je pa dež, pa to niti ni ovira, edino čas vozičkanja se skrajša. Imam dežno prevleko za voziček, pa dežnik v roke zame in gremo user posted image

danijeladejan bel jeziček sem pa tudi jaz opazila pri naši tamali... a to je cel jeziček bel, al samo na koncu, proti grlu? Sploh vedela nisem, da je to kaj narobe user posted image Ga bom probala obrisat ko se zbudi, da vidim če gre dol. Pikic pa nima nikjer, edino en dan sta bili 2 mali pikici na ritki, ki pa sta naslednji dan izginili.

Zvijanje med dojenjem je pa tudi pri naši prisotno. Prvih 20 minut je čisto mirna in lepo je, ko pa zamenjava stran, s epo 10 minutah začne zvijat, pa malo jokca zraven in postane čisto nemirna. Pri nas je to znak, da bo v plenički potička user posted image Tako da jo takrat dvignem, podreva kupček (zdaj nam to že super uspevauser posted image ), se greva previt, potem pa jo še malo podojim, da se pomiri.
Čeprav danes ponoči je imela mala spet veselico. Jo podojim in ni in ni hotela zaspat, samo firbcala je s tistimi velikimi očkami in nikakor spat. Tako da sva bili spet do 3 a.m. pokonci. Potem sem ji pa še po flaši dodala 40ml načrpanega mleka in je zaspala k angelček user posted image Zgleda da zvečer nimam več toliko mleka, kot ga ona rabi. Koliko pa približno pojejo vaši otročki? Pri naši je čisto odvisno, včasih poje res veliko, cca 170ml/obrok, včasih pa samo 70ml, pa že spi.

Božično kosilo/večerja letos ni bilo tako bogato kot pretekla leta user posted image Sm pa jedla tatarca po dolgem času, pa lososa in kokosovo potico, tako da za vzdušje je blo. Pa še mala nama je polepšala večer, ko se je nasmejčkala user posted image Sicer pomojem še ne gre za tisti "pravi" nasmešek, ampak se je prvič zgodilo, da je bil nasmeh v budnem stanju in ne medtem ko spi user posted image
Za silvestrovanje sva povabila kolega z družino popoldan, polnoč bomo pa najverjetneje sami trije dočakali, kar mi letos čisto ustreza. Pomoje bom čist zmatrana že takrat... Je pa fant nabavil otroški šampanjec, da bomo lahko vsi nazdravili user posted image

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Novembrčki 2013
30.12.2013 10:15:14   
marelcaspelca
Meni pa vozičkanje trenutno nič ne diši.... Redno zračim stanovanje, ponoči spimo sedaj v mrzli spalnici... to je pa za enkrat to. če je "lepo" vreme-kolikor trenutno je lahko lepo, potrem grem tudi ven. V dež in meglo pa ne hodim.

Midve sva se vrnili na stara pota, jaz sem se pozdravila, mala je pa potem še en dan rabila da je prišla k sebi, sedaj pa spet lepo spimo ponoči. Danes sem bila zelo vesela, se je zvečer podojila ob 7ih, ponoči ob pol treh in zjutraj pol sedmih :) Tako da smo vsi naspani in je šel naspani očka smučat danes :)

Moja se sedajle 3 dni že tako veselo smeje... meni pa srček igra. Ima moment ko te gleda v oči in se ene pol minute "krohota".
Ko je budna, pa približno pol časa potrebuje kar veliko pozornosti, ostali čas se pa sama zamoti... Jaz takrat ko me rabi, zagrejem dnevno sobo, jo slečem, da je nagi, potem pa telovadiva in pojeva... pa zmasiram jo obvezno enkrat na dan-joj scrklanka moja :P
Komaj čakam naslednjo posvetovalnico, da vidim koliko je zrasla in se zredila.

Bodiji so man številka 62 komaj še prav, sem v omaro pripravila že 68... seveda k temu pripomorejo tudi pralne pleničke, zaradi katerih je rita večja :)

Božično večerjo smo imeli mi pri moji taščil, ki je v isti hiši kot midva. Malo sem dala spat, potem pa sva šla midva na večerjo :) Ampak zgleda je bilo pretiho, se je kot nalašč ta večer zbujala... tako da sem šla ob desetih jaz kar k njej in spat... ponoči pa sem itq zbolela, tako da je bila cela žurka....

Kako pa se ve kaj razumete s svojimi taščami? Vas pustijo pri miru, ali imajo rešitev za vsak problem, ki ga sploh ni?

Ko se moja zvija pri dojenju jo enostavno odstavim in počakam, da se pomiri, nato pa nadaljujeva brez problema.



(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Novembrčki 2013
30.12.2013 10:45:08   
*zvezdica zaspanka*
no, naša mala je ravnokar zaspala user posted image midve sva tudi danes imeli "žurko". zadnjih nekaj dni je na momente prav tečka - mislim, da ji ne odgovarja tole pokanje zunaj, ki je pri nas porazno (take bombe letijo, da se blok trese) user posted image sicer nič kaj ne trzne (jaz bolj!), ampak je pa nejevoljna in potem včasih prav histerično joka in se jezi, pomiri pa jo samo naročje in dojenje. ponoči mi je že spala tudi po 6-7 ur, sedaj pa se mi spet zbuja na 2 uri. včasih sicer ni lačna in hitro zaspi nazaj (z rokico ali dudo), ampak saj veste, kako nas mame vsak otrokov zvok zbudi - sem kar malce neprespana zadnjih nekaj noči.
ampak kadar ni tečka, se pa tako veselo smeji in igra, da je kar kaj ... tako da, mi smo ok.

a je že katera dobila menstro? meni je danes nekaj priteklo, sedaj čakam ali bo to to user posted image ali je res nekaj narobe tam doli, čeprav čišča se je ta teden končno ustavila ... z najinim dojenjem nekaj še kar ni ok. ali poje zelo malo, ali pa hoče še in še in še. menda je lahko kriv tudi pms in menstra (upam, da je to) - da ima mama manj mleka oz. da je drugačnega okusa user posted image

za božič smo bili doma, sami trije, zojin prvi božič user posted image in kljub temu, da ni bil nič posebnega, miren, vsakdanja rutina ... sva bila čisto navdušena, ker je bila mala z nama. za novo leto jo bomo mahnili pa k staršem, ker tule bo preveč pokalo.

vozičkamo zadnje dni bolj malo, ker je tu precej smotano vreme - megla, prši ... čeprav je toplo. plus, da smo doma precej visoko v bloku in me jo je zadnje čase kar malce strah nositi po vseh teh stopnicah (voziček je spodaj v avtu), tako da čakam, da ta teden dobim nosilko. jo ima katera? gledala sem boba wrap. imajo jo v ljubljani v kakaduju. že par ljudi mi jo je zelo priporočilo, baje tudi otroci uživajo v njej, tako da sem se odločila, da jo sprobam ... pa še ni tako draga, kot nekatere druge pestunje in slingi ipd.

lepo se cartajte še naprej user posted image

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Novembrčki 2013
30.12.2013 11:14:52   
marelcaspelca
js dobim boba wrap jutri ali pa naslednje leto... :)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Novembrčki 2013
30.12.2013 12:06:35   
tintin
haha sem se nasmejala ob vašim "strahovih" nad stanjem spodaj...no, jaz sem rodila tretjič, kar ima za bit raztegnjeno se je že raztegnilo verjetnouser posted image , res pa nisem bila nikoli rezana.
boba wrap - imam, uporabljam, ravno danes sem likala z njo v wrapu...ta drugega sina sem pa sploh fullll prenosila. priporočam.
božič, novo leto-doma.
menstra- upam da je še doooooooooooolgo ne bo. pri starejših dobila pri 1 letu...dojila 15m in 11m.
cunje- 56 in 62, 56 gre počasi ven...je pa kot mali buda.
spanje ponoči- od 21.30 do 9h z dvema dojenjema in obveznim kakanjem ob 6huser posted image

toliko na hitro z malo v rokahuser posted image user posted image

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Novembrčki 2013
30.12.2013 13:02:10   
Danijeladejan
tintin-hahahahahahaha, jaz sem se tud full nasmejala ko sem prebrala tvoje sporočilo, ker moj cel čas govori naši mali da je naš mali budauser posted image
*zvezdica zaspanka*-dala si mi mislit, mogoče pa je ta moja krvavitev in bolečina spodaj bila menstra...nevem, res ne, ker sem že težko pametna polek tega.Bom vidla če še bo trajala, pa kak dolgo je trajala bi mogla pomislituser posted image Karkoli je blo al pa še je, upam da je šlo vse ven kaj je za venuser posted image
marelcaspelca-jaz svoje tašče nebi zamenjala za nič na svetu, res je zlata ženska, vse se lahko pogovarjava, nič ne pametuje in ne deli nekih "nasvetov".Jaz jo sama kdaj kaj vprašam kaj misli ampak je fuuul fuuul vredu, res, tud tast.Pa glede na to da sem izgubla očeta pred tremi leti, mamo pa pred 4 meseci v prometniuser posted image (žal svoje prve vnukice ni dočakala), sta mi nadomestna staršauser posted image Prav rada grem k njima, ful sem vesela ko prideta k nam, pa vse bi naredla za nas, pa pomagalauser posted image
reza1-naša je imela cel jeziček in zmotlo me je to da ga nikoli prej ni imela, zato sem podvomla da bi blo to od mleka.Danes je že boljše, ji dam 4 krat na dan kremico in je izgleda res bilo to to in tud pomagalouser posted image
No mi smo ravno šli za slabo urco na sprehod, ni ravno sonca ampak je blo ok,tolko da se malo prezračima, ona in jazuser posted image
Uživajte in se lepo cartajteuser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Novembrčki 2013
1.1.2014 22:31:12   
Anonimen
Čao babuške po dolgem času user posted image ,

Ta december je bil res nor, smo imeli veliko obiskov, pa sami smo se tudi že opogumili in se potepali naokrog, tako da sploh nisem prišla do računalnika. Najprej vesela novica: ponovno merjenje glavice je pokazalo, da Lilina glavica lepo raste, pa celo mečava se ji je nekoliko povečala, tako da je vse ok z našo pupo user posted image user posted image user posted image . Jaz sem tudi že imela prvo menstruacijo, ki je bila tako blaga kot bi bila na tabletkah, sem bila prav presenečena, saj sem imela po CR tako boleče in močne menstruacije, da sem eno noč na mesec bila v strašnih krčih in na protibolečinskih. Tako da če to pomeni, da bom odslej imela tako neboleče menstruacije, je to zagotovo posledica naravnega poroda in odlična novica user posted image .

stanje tam spodaj in posteljna akcija - Pri meni je vse po starem, šivi se mi skoraj ne vidijo, jih pa čutim med user posted image , tako da mora biti mož zelo nežen, pa tudi kakšne posebne poze zaenkrat še odpadejo user posted image . Tudi G mi je rekla, da je vse lepo šlo nazaj in ni nič povešeno, tako da sem zelo vesela, saj se mi je zdelo, da se mi je med nosečnostjo vse skupaj tam doli povečalo za 2x user posted image .

telovadba - Prejšnji teden sem začela teči in sedaj hodim na počasen tek vsak drugi dan in ne morem verjeti, kako zelo tek vpliva tudi na trebušček, se mi po vsakem teku malo zmanjša oziroma napne user posted image . Zraven delam tudi trebušnjake, ki jih mislim delati vsaj 2x na teden, saj vem, da drugače ne bo rezultatov. Ko sedaj primerjam ta drug porod s prvim, ko sem imela CR, je takšna ogromna razlika, da kar ne morem verjeti. Po CR sem po 3 mesecih komaj normalno hodila, sedaj pa že tečem in telovadim ter se počutim fizično fit, toda zakrnela. Ene mišice imam tako zakrčene, da me čaka še ogromno dela, toda vse še bo user posted image .

rutina in spanje - Naša dnevna rutina je bila sedaj med prazniki čisto drugačna, saj smo bili veliko zdoma, toda na srečo v avtu vedno zaspi, ko je lačna, pa itak ne moreš zgrešiti user posted image . Ko smo zunaj doma, ji prej dam za jest, saj me je strah, da bo panika, zato je večkrat in manj, toda zato tudi manj poliva. Ponoči pa imamo sedaj zelo lepo rutino. Zvečer zaspi šele okrog 21h, toda mislim da predvsem zato, ker nam prej ne uspe vse zrihtati zaradi starejše hčerke, toda potem pridno spi od 6-7 ur, torej do 3h ali 4h, naslednje bujenje pa je okrog 6h ali 7h. Če se takrat vstanemo, bo tudi Lili budna, toda če spimo naprej, tudi ona odspi še uro in pol. Zelo sem vesela, da jo ponoči samo nahranim, položim med naju na bok, ugasnem luč in že spi user posted image . Enkrat ali dvakrat jo ponoči tudi previjem, medtem ko mož pripravlja hrano, včasih pa se ponoči celo pokaka, tako da imamo še akcijo čiščenja kakca user posted image .

smejanje in razvoj - Lili je pravi smejko, saj se nama z možem tako zelo smeji, s celim obrazkom in zraven še "gruli", prav vidi se, da naju prepozna, najin glas in obraz. Pa svojega prvega prijatelja ima že - na ležalniku ima obešenega mucka, ki ga gleda v očke in se mu smeji, mu nekaj razlaga user posted image . Tudi starejši hčerki se že smeji, pa babici, toda najbolj pa meni in možu. Takrat bi jo lahko kar pojedla, tako lep občutek je to user posted image user posted image user posted image .

Zagotovo sem kaj pozabila, toda hitim, ker imava z možem filmski večer user posted image . Obljubim, da vas v naslednjih dneh pogosteje prebiram in kaj pokomentiram.

Lahko noč,
NenaLena

(odgovor članu Danijeladejan)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Novembrčki 2013
2.1.2014 10:17:18   
*zvezdica zaspanka*
nenalena user posted image samo, da je vse v redu z vaši pikico! sicer pa se te kosti menda spreminjajo tako hitro kot dojenčkovo razpoloženje user posted image mi smo tudi zadnjič obiskali zdravnika, ker se nama je zdelo, da se je, obratno, lobanjski šiv precej razmaknil (me je kar zmrazilo, ko sem otipala razpoko) ... ampak je to menda samo posledica trenutne rasti. najini pa res lovita isto rutino - zadnjih nekaj dni pridno spi od 21h do 3-4h, jeva sedaj od pol ure do eno uro, ker ji zvečer pred spanjem in ponoči ponudim obe dojki, ki jih seveda z veseljem sprejme, se napoka in se potem ponovno zbudi okoli 7-8h. če bo šlo tako naprej ... upam ...

evo, "dedek mraz" mi je prinesel bobo user posted image zavezat si jo že znam, ne znam pa male not dat user posted image no, saj bo, malce vaje rabim.

hahaha, tašče ... midve se razumeva v redu, je super ženska, je pa kot vsaka mama (tudi moja mami) - druga generacija z drugimi pogledi in mnenji, včasih z nasvetom za problem, ki to sploh ni, tako da se včasih ne strinjam ravno z vsem, ampak se trudim preslišati takšne nasvete in postaviti kakšno zdravo mejo. živimo sami, tu in tam pa se odpravimo na obisk domov in tako gre, ne vem pa kako bi bilo, če bi skupaj živeli. vedno, ko od koga dobim kakšen pameten nasvet, si mislim, kako mi sploh preživimo, ko smo čez teden sami doma, daleč od babic in dedkov, tet in stricev in "pametnjakovičev"?! pa preživimo čisto v redu, ker je mala zadovoljna, zdrava, napreduje odlično, midva sva zadovoljna, stanovanje je pospravljeno, hrana na mizi itd. skratka, naši babici sta čisto navdušeni nad prvo vnučko in bom rabila kar nekaj časa, da se bom privadila njunem ravnanju, da ima mala toliko pozornosti. edino kar mi gre res na živce je, da se vedno najde kdo, ki hoče "ponuditi pomoč" tako, da skoraj "strga otroka" iz naročja. ampak se počasi učim tudi takšnim postaviti mejo in reči, da zmorem oz. naj počaka. ali pa opazke, da je mala "boga", ker jo zvija, ker sem jaz nekaj takšnega pojedla user posted image .

drugače moje menstre ni od nikoder, sicer je ne pogrešam in upam, da je še kmalu ne bo user posted image upam pa, da tista krvavitev zadnjič in bolečine niso bile znak česa drugega ... sedaj se je vse umirilo ...

uh, alarm, mala se je zbudila user posted image mislim, da jo bova mahnili na en sprehod user posted image

lepo se imejte, pa srečno novo leto! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Novembrčki 2013
2.1.2014 12:05:53   
marelcaspelca
Midve sva bili danes že na sprehodu, pred deveto zjutaj... sedaj razmišljam, da bi hodila ven zjutraj po zajtrku...

Jaz imam taščo v hiši.... pa saj je vredu ženska in se razumemo.... ampak ona pride nenapovedano, nepovabljena... in vedno reče, dej malp mal pokrij, jo bo zeblo user posted image pa ne glede na to, ali jo imam v kratkih rokavih ali pa v termo pulovrčku. Smešna! Pa sedaj se je že navadla, čez vikend pokliče mojega moža in ukaže, naj malo prinese gor na crkljanje... Pa ji je zdej reku, da ne more, da pride čez eno uro... pa je bla užaljena. Sam sva rekla, da tako ne gre več.. na njen ukaz...

Mah, tudi midva se bova morala naučiti-delat meje. Ker po ravici povedano, jaz nimam otroka zato, da ga bodo drugi 3 ure na dan nosili po rokah, potem se pa men tuki dere ceu cajt, ker seveda hoče bit v naročju.... Ampak js sm bl švoh in če jo zj navadm skoz nosit, ne vam kaj bom delala pri osmih kilah..... glede na to, da jih ima sedajle 5 in je že kar naporno zame.... zato imam na poti trak za nošenje, da bom imela vsaj roke frej :P

Ampak povem, da teli mali navihančki imajo že kar poštudirano pri dveh mesecih, kdo ga bo dvignil in kdo ne :P

A vaši tudi pojokavajo med spanjem? Ko spi čez dan, vsako minuto ene 5 sekundic pojoka in naprej spi... niti ne odpre oči... niti ni razlike ali jo ogovorim ali pobožam ali pa jo pustim čisto na miru....
Ponoči, ponoči mi pa celo noč nekaj čebla... danes sploh nisem spala... skoz sem jo poslušala... in sem mislila: zdej se bo zbudila... pa nič.. pa čez deset minut spet.... in pomoje kadar pomislim na dojenje in se pripravim, mi začne že ven tečt... jaz imam kouter čisto moker...mleko mi steče po vratu.. user posted image res, kot da mam tega mleka za izvoz! Samo joka pa mala nič... potem jo slišim, ko začne žvečit roko, in jo vzamem, podojim in odložim nazaj v postelco.

Zgleda bo zelo aktivna mala v spanju... jaz sem do ene 15ega leta skoraj vsako noč hodila na okoli :P Se zbujala z glavo pri nogah, pa še celo poušter sem s sabo povlekla :P

Grem kuhat si kosilo, dokler imam še mir user posted image


(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Novembrčki 2013
2.1.2014 18:03:18   
siskica
Pozdravljene, se vam pridruzujem se jaz. Nas je tamala prehitela in namesto 16.12 prisla 27.11 :-)
Je kar pridna, cez noc kar spi, a ste ze ujele ritem? Meni ze kar spi po sest ur skupaj. Pravijo da tam okrog petega - sestega tedna mleko malce usahn saj naj bi takrat jajcniki zaceli delat, se je kateri to zgodilo? Jaz opazam da je mleka kar manj, vendar zaenkrat se dovol za naso lumpiko.
Sma se tudi pred dnevi resile tega soor-a, z oralnim gelom daktarin, en dan sem jih ga dajala pa je blo takoj bolje, edino zaprts je bila takoj. A vasi normalno odvajajo? Nasa lula normalno, pri drugem se pa tako krci in napenja preden ji uspe, da se mi kar smili.
Aja ker imava 14.1 posvetovalnico me zanima kako zgleda prvi pregled? Sicer sva hodile vsak torek v porodnisnico ker je bila bolj majhna, vendar pravijo da je zdaj z tezo na meji in da nama ni potrebno vec hoditi.
Dodajate kaj caja? Nasa ko se je najedla pri me je cez dvajest min mljackala kot bi bila lacna, smo potem ugotovili da je zejna in ji zdaj tu pa tam ponudim hippovega komarcka ali pa ko jo kolca ji dam za dva pozirkeca da jo neha.
No zankrat lepe pozdrave, srecnega in pa zdravja polnega 2014 :-)

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Novembrčki 2013
2.1.2014 20:16:05   
marelcaspelca
Pri nas je tako zgledalo, da ko smo not prišli, sva jo slekla, da jo je sestra pomerila, potem ji je preverila sluh in vid, jo dala na trebuščka da je videla kako se postavi... dala nama je vse brušure, ta tisočkrat povedala kako držati otroka... nato smo pa šli k zdravnici... ta je prebrala odpustnico iz porodnišnice, midva sva jo vprašala kar naju je zanimali on to je bilo to. Ko sva tamalo napravla naju je sestra še seznanila z režimom dela in dala naslednji datum.

(odgovor članu siskica)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Novembrčki 2013
2.1.2014 23:20:25   
Anonimen
Da vas še malo pokomentiram user posted image :

število obrokov in uvajanje goste hrane - Mi jemo čez dan še vedno na 2 do 3 ure, tako da v povprečju popije okrog 90 ml na obrok. Se mi zdi, da jo nahranim, se malo obrnem naokrog in je že spet lačna user posted image . Priznam, da komaj čakam, da bomo stari 5 mesecev, da lahko poskusimo z gosto hrano, bomo spet jedli Holle žitne kašice, ki jih je jedla že starejša in so tako dobre, da jih je zraven jedla tudi mami user posted image . Zelenjavne in sadne pa bom delala kar sama kot pri starejši, saj mi te kupljene nekako ne dišijo. Malo bom morala osvežiti spomin, kako že gre to uvajanje, sem že kar malo pozabila user posted image .

zaščita - Midva bova uporabljala kondome in sicer nezanesljivo metodo umika, toda do sedaj nama je uspevala. Sem ravno danes možu rekla, da sedaj pa mora res paziti, saj bi bila kar štala, če bi kaj naštimala user posted image . Hormonov tudi jaz že več kot 10 let ne uživam, saj so bolj škodljivi kot antibiotiki.

Danijeladejan - Upam, da si ok glede koščkov posteljice, držim pesti user posted image user posted image user posted image . Pa tudi jaz zelo pogrešam Lili, ko grem sama v trgovino. Jo potem, ko pridem domov, celo polubčkam, ziher mi bo to očitala, ko bo večja user posted image . Pa moje sožalje za mamo user posted image , to pa je res hudo, ko ostaneš brez obeh staršev user posted image . Toda sedaj je v vaši družini novo življenje, ki ti bo podarilo veliko ljubezni in nepozabnih trenutkov user posted image .

jutranje spanje - Je zakon! user posted image Danes sem imela doma še starejšo in sem ob 7.30 nahranila Lili, jo dala v ležalnik na mojo posteljo, starejša je zraven še malo spala, potem pa je šla kar sama risat, ko je videla, da mami spi kot klada user posted image , Lili pa je tudi zaspala. Tako da sta me moji dve hčerki lepo pustili spati do 9.15 user posted image . Sem rabila jutranji spanec, ker sva z možem do 2h gledala film, se kar pozna, da sva si že malo odpočila in lahko spet ponočujeva user posted image .

*zvezdica zaspanka* - Super za uspešno operacijo user posted image . Ko si napisala, da je morala biti mala tešča, a je ful jokala, ko je bila lačna in je nisi smela nahraniti? Lili bi se zagotovo tako drla, da bi celo bolnišnico spravila na noge user posted image . Glede hranjenja pa tudi pri Lili opažam, da si tišči rokice v usta tudi, ko ni lačna, ampak je utrujena. Sedaj imam test za to, ali ji grem mešat obrok ali ne, to, da ji dam v usta moj mezinček in če ga začne orneg vleči, vem, da je lačna, če ga pa izpljune, pa vem, da ne bo jedla. Pa še to je: če je zares lačna, ji nošenje ne bo pomagalo in se bo vedno bolj jokala, tako da takrat pa vem, da je zagotovo lačna. Največ zmede je zvečer, ko je utrujena in joka od utrujenosti, pa bi vlekla, pa ni lačna, takrat jemo, pa pljuvamo, pa polivamo, pa spet bi, pa ne bi ... user posted image . Sva se z možem že sprijaznila, da pač zmešava kakšen obrok in potem celega vrževa vstran, važno, da sva sigurna, da zaspi s polnim trebuškom. Pa javi, ko boš skužila bobo user posted image .

nove mamice - Dobrodošle user posted image !

tašča in "nasveti" - Moja tašča je super, saj ve, do kje sme user posted image . Sicer ima svoje poskuse, ko bi kar rada vsilila svojo voljo, predvsem ji ne gre iz glave to, da nimamo dude, toda se bo že navadila, kot se je morala pri starejši. Drugače pa je tako moja mama kot tašča na Štajerskem, tako da nimamo ravno klasičnih babic, temveč sta tudi babici bolj občasni gostji kot varuški. Z možem sva zato zares za vse sama, toda prednost je, da je vse tako kot si midva želiva in nama nihče ne soli pameti. Sicer pa me ne motijo raznorazni nasveti, saj jim vedno nazaj odpredavam svoje in ostanejo brez besed user posted image .

nosilka - Še od prve hčerke imam sling, toda takrat sem ga nabavila malo kasneje in sem jo nosila na boku, tako da sedaj Lili ne znam naštimat v položaj za dojenčka user posted image . Imam zraven narisana navodila in na CD-ju, pa sem že dvakrat poskušala jo dati v sling, pa se je vse skupaj končalo z njenim polivanjem, ker sem jo preveč obračala naokoli user posted image . Ne bi rada čakala do 6 meseca, tako da upam, da bom prej uspela naštudirati pravi položaj. Ker je res zakon, da lahko nosiš dojenčka, medtem pa pospravljaš, kuhaš ... imaš obe roki prosti. Sedaj je zagotovo ponudba nosilk večja kot pred 4 leti, zato bom vesela vseh nasvetov, sem pripravljena kupiti tudi novo, če ima katera dobre izkušnje user posted image .

marelcaspelca - Lili spi potiho, tako da mogoče tvoja pupica glasno sanja, glede na to, da se ne zbudi? user posted image Sicer pa tudi Lili, ko je čas za obrok, začne rokice tiščati v usta, mlaskati in nekaj jamrati, tako da takrat vem, da je čas, da ji zmešam obrok.

dodajanje tekočine - Mi Lili enkrat na dan damo za pit vodo, včasih pa tudi večkrat, če imam občutek, da je žejna. Na primer po kopanju se mi zdi, da je kar žejna, tako da ji dam najprej malo vode, potem pa hrano. Pa če se mi zdi, da je malo bolj vroča, ji tudi dam vodo za pit. Zadnje 3 dni je očitno nekaj prebolevala, saj je imela vroč vrat, kot bi imela vročino, toda ni bilo nič za izmerit, v stopala in dlani pa se je ful potila. Najprej sva z možem mislila, da se je malo prekuhala v lupinici, ker smo bili na daljši poti, toda ko je trajalo že dva dni, je očitno nekaj res prebolevala, saj smo prej imeli en obisk. Sedaj je že vse ok, sem jo pa ves čas preverjala, da ji ni prevroče, ponoči je celo spala z golimi nogicami. Prav uživa, ko jo slečem in lahko golika brca, se mi tako veselo smeji, da se potem obe smejiva user posted image .

Pa da ne pozabim na voščilo: vsem vam želim nepozabno leto 2014, čim več mirnih noči, zdravih otročkov in nepozabnih trenutkov, ki jih prinese prvo otrokovo leto user posted image !

Lahko noč,
NenaLena

(odgovor članu marelcaspelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Novembrčki 2013
3.1.2014 10:06:50   
*zvezdica zaspanka*
Pa javi, ko boš skužila bobo.


no, včeraj sem na youtubu malce pregledala posnetke in zgleda v bistvu precej lahko ... v praksi pa rabiš malo vaje user posted image včeraj sva parkrat povadili za par minut, pa ji nekako ni bilo najbolj všeč ... danes sva poskusili ponovno, najprej je seveda iskala prsi (kako to zavoha, da je blizu! user posted image ), potem pa kar naenkrat stisnjena zaspala user posted image
naredim pa tako, da si bobo denem nase, potem pa se usedem, malo si dam na ramico, kot da bi kupček podirali in jo počasi zavijem - eno stran, drugo stran in še zavihek čez user posted image

ps: tiste, ki uporabljate bobo - imate dojenčkove nogice not ("fetal position") ali že zunaj (tako kot v kengurujčku)?

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 3.1.2014 10:17:10 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Novembrčki 2013
3.1.2014 16:34:02   
mala zirafa
SREČNO NOVO LETO VSEM user posted image !!!

Pozdravljene, pa sem spet malo nazaj.Je bil kar pester tale december in prazniki.Tudi pri nas se obiski vrstijo skoraj vsak dan, pa tudi če so to le starši.
Pri naju je dojenje še vedno skoraj muka, vsaj zame.Ugotovila sem da iz desne dojke, ki je malo manjša pije lepo leže, iz leve pa mu teče v nos in v sapnik ter se začne dret.
Pomislila sem tudi da se je navadil na cucelj od flaške iz katere lepo teče in da se zato tako jezi oz. joče med dojenjem.Morda ko bo večji bo lažje, srčno upam.Mimgrede se moram pohvalit da načrpam do 250ml mlekauser posted image . Še vedno me pa skrbi kako bo na smučanju izgledalo.Ali si bom črpala, ali se bo dojil v koči, bomo pa vzeli nekaj urno karto.Smuč. hlače še spravim gor, edino gumb v pasu je malo problemuser posted image .Gremo pa 20.1. za 8 dni.Komaj čakamo malo odklopa.

Posvetovalnico imava šele 14,1,, danes sem ga tehtala in ima skoraj 6 kg.Kako hitro rastejo.
Glede oblekic smo že pri št. 62, italjanske pa 68, ki so malo manjše.

at dermatitis: ga ima kateri od vaših sončkov?Mi smo ga fasali, je rekla P že v prvi posvet. da je to po porodu in da naj bi izzvenel.Še vedno ga ima, zaleže svetlinovo olje v kapsulah, mu ga mažem po obrazu, ampak to ni rešitev. Me pa skrbi, ker imamo same alergike v družini.Če ne bo bolše, se bom morala odreči mleku in jajcem.Sploh si ne predstavljam.Pa meda sem na začetku ogromno pojedla, nakar sem ga nehala ampak, ni nič boljše.Je pa mali zelo bogi s temi izpuščaji,ima jih tudi v prepogibih rok in malo po ritki, stegnih.

rutina:moram reč da se je vzpostavila.Ob isti uri se zbuja ponoči. Čez dan pa zelo odvisno.Pride kak dan ko sploh ne spi, lahko pa spi neprestano.
SMEH: naš je tudi posrečen smejko.Mi je pljuval mleko iz ust in se smejal v facouser posted image .Pa tudi zvoke posnema, pa jezička pokaže na ukaz.

Obvezno jih moramo snemat.

Na pregledu še nisem bla, malo zamujam, sem pa naročena 17.1., kar pozno.
Menstre še ni na vidiku in upam da je še dolgo ne bo.brala sem da v povprečju pol leta po porodu se pokaže.
A se je katera zredila med prazniki?Jaz sem se kake pol kile.Se mi zdi da občutim vsak dkg na sebi.Pa lena sem postala za trebušnjake.
Za zdaj bo to vse, moram počasi it, pa upam da mi kmalu rata spet na net.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Novembrčki 2013
3.1.2014 17:13:39   
marelcaspelca
Mala žirafa, ti si rodila 7ega, a ne? Sem iskala za nazaj, pa ne vem, če sem prav najdla user posted image Tako me zanima, da primerjam malo težo user posted image
Mi imamo 13ega drugo posvetovalnico.... Najbrž naša še ne bo imela 6 kil, vendar je vseeno težka za nosit.

Danes sem dobila nosilko (boba wrap), pa sem mogla tamalo takoj notr utaknit user posted image nama je kar šlo. Zelo bi pa rada potrenirala dojenje... poj pa bo svoboda :P

Eh, alarm, letim

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Novembrčki 2013
3.1.2014 17:39:53   
*zvezdica zaspanka*
at dermatitis: ga ima kateri od vaših sončkov?Mi smo ga fasali, je rekla P že v prvi posvet. da je to po porodu in da naj bi izzvenel.Še vedno ga ima, zaleže svetlinovo olje v kapsulah, mu ga mažem po obrazu, ampak to ni rešitev. Me pa skrbi, ker imamo same alergike v družini.Če ne bo bolše, se bom morala odreči mleku in jajcem.Sploh si ne predstavljam.Pa meda sem na začetku ogromno pojedla, nakar sem ga nehala ampak, ni nič boljše.Je pa mali zelo bogi s temi izpuščaji,ima jih tudi v prepogibih rok in malo po ritki, stegnih.


naša je pred kakšnim mesecem dobila pikice po obrazu, glavi, vratu in ramicah, pa sva šle do pediatrinje in je povedala, da je to seboroični dermatitis, ki ga veliko dojenčkov dobi po rojstvu zaradi prehrane doječe matere (pa še kup enih vzrokov je) in naj bi izzvenel do 3m (po 3m pa otrok dobi atopični dermatitis, ki lahko ostane tudi naprej oz. se zdravi s kremami, ki jih predpiše zdravnik). pediatrinja mi je svetovala, da jo mažem ali z riboderminom, bepanthenom, biodermo ali pa navadnim olivnim oljem, seveda pa da naj pazim pri prehrani. jaz jo mažem z biodermo - draga zadevica, ampak res super pomaga (proti izpuščajčkom, onim mozoljčkom, ki jih je dobivala zaradi mojih hormonov po porodu, vnetju ritke ipd.), res pa je da sem iz svojega jedilnika izločila pomaranče (menda so agrumi dostikrat razlog za sd, ker so zelo špricani) in od takrat naprej, bom hitro potrkala, ni več izpuščajev. opažam, da se ji tu in tam pojavijo pikice po ličkih, če se pregrešim in pojem kaj, kar ima veliko konzervansov (npr. kakšna tuna v konzervi ipd.). če ne najdeš razloga, zakaj dobiva izpuščaje, je baje dostikrat krivo kravje mleko ali jajca in se priporoča nekajtedenska dieta, da vidiš, če izginejo.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Novembrčki 2013
5.1.2014 20:29:35   
reza1
Malo z zamudo ampak vseeno... Srečno 2014!! user posted image

Mi imamo tudi skoraj vsakodnevno obiske na sporedu tako da vas samo na hitro preberem, za pisanje pa ponavadi zmanjka časa.

Naša mala je že drugi dan extra pridna (trkam da tako tudi ostane user posted image ). popoldne malo podrema ali pa se "pogovarja" z nama, zna bit tudi sama, tako da ni potrebe, da bi nonstop nekdo zraven bil. Jo dam na dekco na kavč, pa tam brca, maha z rokami in čeblja po svoje user posted image Jo je tako lepo opazovat... Ponoči je bla pa tudi super pridna - sicer jo še vedno zbujam, ampak z daljšimi premori, na 4-5 ur. Poje, malo počeblja in takoj zaspi, tako da niti kupčka ne podiramo. Danes se mi je tako uspelo ornk naspat - celih 8 ur, s samo 3 premori user posted image In sem bla čist hiperaktivna, tako da sem naredila ponovne zaloge pripravljene hrane za v skrinjo user posted image

Glede belega jezička pa je pri nas šlo očitno samo za mleko, ker ni cel bel, pa tudi komot gre stran, tako da se mi je oddahnilo. Je pa pri naši mali občasno prisoten izcedek iz nožnice, nekakšen beli tok. Še dobro da pride patronažna, pa da imava kmalu prvo posvetovalnico. Predvidevam da gre še vedno za vpliv mojih hormonov user posted image

Tudi po obrazu, dekolteju in lasišču so se ji pojavili drobni mozoljčki, tako da izgleda kot pubertetnica user posted image sicer gre zdaj že na boljše in jih je manj, ampak so se ji pa par dni nazaj očitno pojavila temenca na obrveh in deloma po lasišču. Zaenkrat jo mažem samo z olivnim oljem, ki ga pustim cca dobro uro, potem pa obrišem z vato, kolikor pač gre dol. Tm okrog oči ne upam šarit s krtačko preveč.

Jokcanje med spanjem je pa podnevi oz tudi ponoči preden zaspi vedno na sporedu. Včasih gre res samo za pojokavanje, večinoma pa skoz nekaj "gordnja in brunda", tako da se ji prav nasmejiva.

Toliko zaenkrat, zdaj jo pa grem skopat, podojit in potem jo damo spat in upam, da bo še naprej tako pridna, da bova z očkom imela kako urico zase pred spanjem user posted image


(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?