Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Vsaj toliko pricakujem tudi od rugih,m ne da nekdo brez kaknca sramu in slabe vesti klamfa kako je goljufanje povsem zakonito, ker bo "samo dvignil" prihranke iz racuna. Na to me pa Ankica prepricuje, da to pocnejo revezi, ker nimajo za kruh... NIma za kruh ima pa prihranke in censuz preseze z obrestmi na prihranke.. Pa kdo je tu nor? Čeprav, z varčevanji je pa tako .... bom dala primer: Čez cca. 10 let gresta moji hčeri študirat. To mi bo najbrž predstavljalo 400 € mesečnega stroška (prevoz, dom, hrana, itd. - živimo 40 km do prve šolske civilizacije). Ker mi je nekako jasno, da teh 400 €mesečno ne bo kar od nekje padlo - razen če zadanem na lotu, začnem še sedaj po malo zategovati pas in varčevati za tisto obdobje. Da nam bo takrat lažje. To ne pomeni, da mi sedaj ostaja in zato varčujem (ker pač nimam dnarja kam dat), ampak da smo sedaj nekje prikrajšani, da takrat ne bomo trpeli. In potem ugotovim, da bom zaradi varčevanja prikrajšana za transferje, ki bi jih imela, če bi ta denar sproti porabila. Torej država spodbuja, da vse sproti zapravimo in nas uči, da varčevanje ni smiselno? Ugotovis morda, da je to socialni strafer, ki ni namenjen vecanju premozenja tistih, ki imajo dovolj, da sparajo, ztemvec za zivljenje tistim, ki ne morejo prisparati oz. nimajo iz cesa sparati? Zakaj bi drzava kogarkoli morala spodbujati, da bo postena? Pa menda ni eticni sistem povprecnega drzavljana koncal pri tem, ce drzava omogoci da goljufa ali drzava onemogoci da se goljufa. To pomeni, da smo vsi lopovi, ki ne kradejo in goljufajo samo takrat, kadar to ne morejo. Ocitno potrebujemo policijsko drzavo, saj smo drzava lopovov in goljufov??!! Pa zadeva ne leti na tebe, ker sama pises, da ze varcujes - leti na opisano logiko.
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 11.12.2013 16:03:40 >