Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Danes je namreč 9 let, odkar me je moj dragi s staro kripo sramežljivo prvič povabil v kino.
Obletnica torej, jutri bo tretja poročna, danes pa kar deveta zmenkarska. S čim naj ga očaram, na krožniku, da ne bo pomote.
Namig: je čisto nor na rižo, ampak se mi ne da rižote kuhat za obletnico, bi kaj bolj fensi rada pripravila. Pa ne jajčevcev in bučk, ker jih že tri mesece skoraj vsak dan jemo...
Pliiiis.
Če ljubi riž, mu pač naredi riž. Moja najljubša jed iz riža je packarija, ki jo pripravim takole: malo govedine (lepe, take za zrezke), malo svinjskega mesa (isto tako lepega), piščančja prsa. Meso narežem na kocke, ga popražim (najprej govedino, nato svinjsko, nato piščanca). Dodam na kocke narezano čebulo, papriko (najraje rumeno). Nato noter namečem, kar najdem v hladilniku ali zmrzovalniku: koruzo, grah, stročji fižol, čičeriko, por, peteršilj. Na koncu pa še eno konzervo šampinjonov v slanici. Začinim s soljo (zaenkrat zaradi otrok samo s soljo), poprom, curry-jem, sladko papriko v prahu. Gor natrosim eno skodelico riža, dobro premešam, počakam, da riž postekleni in nato zalijem z vodo (ali s kakšno čisto župco, če jo še imam). Potem cmarim na malem ognju, da se vse skuha. Dam na mizo skupaj z ogromno skledo zeleno solate in potem se vsi štirje mastimo.
no evo da se vas usmilim. no js obožujem pire zato ga dam zravn, sem pa tut nardila to z rižem, al pa širokimi rezanci, kitajskimi rezanci..ma vse paše zravn
no še recept k je bl simpl k pasulj:
najprej na malo olja popražim eno čebulo in gor fliknem piščančje (lahko tudi puranje) fileje. začinim z malo vegete, popra, česna v prahu, lahko tudi malček bazilike, potem meso spečem da je lepo porjaveto, nakar notri fliknem ananasove koščke iz konzerve fino odcejene in še to skupaj z mesom in čebulo malo dušim da se navzame okusa, na koncu zalijem s sladko smetano da nastane fini zosek, počakam še par minut in voila! kosilo slastno je na mizi 20 minut dela
Puranje zrezke v smetanovi omaki s gobicami, priloga riž
Ali pa :
-piščančja prsa nareži na zrezke posoli popraj in jih naloži v manjši pekač
-preko njih naloži rezine pršuta, pancete ali šunke
-preko tega daj še rezine sira
-prelij s sladko smetano, potrosi s origanom
vmes lahko podturiš tudi kakšno gobico
Moja hči (23 mesecev) uporablja dudo samo ponoči, ko gre spat. V vrtcu so jo od dude odvajali s popoldanskim počitkom, zato mislim, da je čas, da se dude popolnoma znebimo. Kako ste otroku pomagali, da se je znebil dude?