|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
24.2.2015 10:52:26   
superlu
no ja sej nima veze sem klicala zdej vleonišče in imam prvi pregled šele 10.4. pol dobim napotnico tko da verjetno enkrat maja če bom uspela pridet na vrsto ne vem no vem samo to da grem zadnjič v lj ker se mi zdi da vse čist preveč traja in mi ni čisto nič všeč ker dejansko če ti rata šele recimo v četrto preteče 2leti kot bi mignil in samo starejše smo in vsakič je še težje...vse mi dol padlo...ampak punce želim vam same +,borite se, upam da vam rata jaz vas pridem kaj pogledat čez kakšne 3 mesece :(...

(odgovor članu superlu)
Neposredna povezava do sporočila: 776
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
24.2.2015 11:18:16   
anjam
Anonimen, jaz nisem dobila nobene zaporedne stevilke, samo napotnico in pa navodilo, da naj prvi dan menstruacije poklicem. Tudi stevilke mi niso dal, kam naj poklicem. Mislis, da bi mogla v staro porodnisnico za stevilko poklicat? Ne bi zdaj rada, da mi recejo, da moram se en mesec cakat, ker nimam stevilke.

(odgovor članu superlu)
Neposredna povezava do sporočila: 777
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
24.2.2015 11:33:21   
Anonimen
superlu, ni tako črno kot zgleda. mogoče je boljše, da počakaš kakšen mesec, da prideš malo k sebi in ne noriš takoj v nov poskus. Pa saj ne traja tako dolgo, veš.. samo navadit se moraš malo taktizirati. Če ti dam moj primer. Po prvem neuspešnem poskusu s pinvinčki (ko sem dobila M) sem pisala mail v leonišče, da bi se rada naročila za novo napotnico in če se le da do **** datuma (do naslednje M). Še vedno sem dobila datum pravočasno in sem lahko z naslednjo M šla že v novi poskus. Verjamem, da si razočarana in žalostna, ker ni šlo a glavo gor in pozitivno naprej! user posted image Želim ti močnega pingvinčka, ki se te bo prijel in ne bo hotel izpustiti celih 9 mesecev user posted image

anjam, predlagam ti, da jim pišeš mail, ker tako gre najhitreje in ne rabiš se živcirat s klici, da se ne javijo itd. Mail naslov je: narocanje.reprodukcija@kclj.si. Napišeš, da si prejela napotnico za postopek (spontani ali stimulirani), kdaj si bila na zadnje v postopku in tvoje podatke: ime, priimek, naslov, datum rojstva in telefonsko. Zraven dopiši, da bi rada zaporedno številko. Prvi dan M pa spet pišeš na ta isti mail in poveš, da si za ta pa ta postopek in podatke: tvoje osebne in zaporedno številko. Jaz sem že isti ali naslednji dan dobila datum za sprejem user posted image Pa srečno!

user posted image

(odgovor članu anjam)
  Neposredna povezava do sporočila: 778
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
24.2.2015 12:35:24   
superlu
jaz sedaj nimm več kaj naredit pač imam datum čez dober mesec in pol za prvi pregled upam samo da bo šlo od tega prvega pregleda malo hitreje ker res nočm tok časa čakat, vem pa da kakor berem se mi zdi reševa taktika veliko boljša da te da takoj v postopek z eskimčkom ker imaš še v sebi hormone itd... vem pa d ni vedno tako kot hočeš vendar jaz datuma niti nebi dobila prej ker imam dr.drobniča in mi je rekla da je kar nekaj časa na dopustu tako da itak nimam kej :(... upam samo da čimprej rata ker od vseh injekcij,punkcij in vsega je najtežje čakati na naslednji postopek... ampak očitno že tako more bit saj imam datum ravno na možev rojstni dan ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 779
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
24.2.2015 18:01:40   
JedKa
superlu škoda user posted image user posted image user posted image
upam, da ti bo čas do naslednjega poskusa čim hitreje mine in boš že spomladi zmagala!!

(odgovor članu superlu)
Neposredna povezava do sporočila: 780
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
24.2.2015 20:27:21   
Arual
Hey. Glede zamrznjenčkov v MB je meni ena ginekologinja rekla po 2 menstruacijah druga dva pa po tretji tako da jaz grem v MB po zamrznjenčka aprila oziroma ko dobim 3 menstruacijo. So mi pa že poslali navodila in recept za estrofem.

Navijam za vas. Meni prvi postopek ni bil usojeno ampak sem Pridelala 8 zamrznjenčkov pa ni hudič da se vsaj en ne bo prijel 😁

_____________________________

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu superlu)
Neposredna povezava do sporočila: 781
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
24.2.2015 20:45:43   
Link
Jeeeej JedKa, super user posted image , sem vedela da boš srečka user posted image . Uživaj maksimalno in čim manj se obremenjevat, če se da sevedauser posted image

Tammyv, škoda user posted image , user posted image , navijam, da ti (nama) naslednjič uspe!!!

Punce hvala za vso vzbodbudo, z vami je ves stres okrog teh postopkov bistveno manjši ! Res mi je lažje , ker imam enega sončka ivf-ovčka že doma in se življenje tudi po razočaranju hitro vrne v stare tire! Je pa mali res faca, ko vsem razlaga, da ima sestrico. In ko ga vprašam, "a res, kje pa je ?", pravi, da tam za tistim hribom, ampak kmalu pride živet k nam user posted image , mogoče pa res....

Kar se tiče eskimčkov, so mi v MB rekli, da naj počakam vsaj še en ciklus, tako da bo to najbrž enkrat aprila.

Vsem v postopkih močno držim pesti, nosečke pa srečno do konca!




(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 782
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
25.2.2015 8:48:19   
Marta72
Ojla punce

Danes je 10.dan po ET in si še ne upam delat testa, v planu ga imam v petek, na dan M. Takrat upam, da bi že moral pravilno pokazati.

Znakov nimam nobenih očitnih. Prsa so še vedno polna, vendar neboleča ter na vsake toliko me malo špikne spodaj.

Aja,.me pa dostikrat boli glava in trenutno se mi full vrti od vse te napsihiranosti user posted image

Žal mi je za vse, ki vam ni uspelo. user posted image

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 783
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
26.2.2015 12:54:24   
JedKa
Marta72 jutri ti bo test sigurno že prav pokazal, držim pesti da si user posted image

jaz imam še kar krvavitve, opažam da se pojavijo malo po vstavitvi Estime, je možno da imam tako nizko kak hematom? user posted image
sem govorila včeraj z zdravnico, mi je rekla, naj magar Estimo začnem pit, ne vaginalno vstavlat..sicer pa imam 11.3.prvi uz in do takrat me ne more pregledat.. mi je pa svetovala naj grem na krvnega da preverim če mi hCG pravilno narašča.
Danes me je pod desnim rebrom začelo tiščat, vsakih ko globje zadiham me zaboli, ne vem ali je to od ležanja ali je kaj drugega. Ima mogoče katera podobno izkušnjo? Nimam ravno dobrega občutka glede vsega skupaj...user posted image

sicer pa joške malo bolijo , pa potem ne, pa potem spet...slabo mi ni več, krče imam pa parkrat na dan kar intenzivne, kot pred M.

Kako ste kaj ostale?

(odgovor članu Marta72)
Neposredna povezava do sporočila: 784
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
26.2.2015 13:14:52   
aspera
JedKa, verjamem, da te tele krvavitve psihirajo, mene bi tudi. Ampak jih ima veliko punc pa je na koncu vseeno vse ok, tako da se probaj malo sprostiti. Vem, težje narediti kot reči. Jaz s temi krvavitvami nisem imela ne v prvo, ne sedaj v drugo težav. Upam, da se bo vse dobro končalo user posted image .

Drugače sem pa jaz kar ok, včeraj mi ni bilo nič slabo, danes mi je npr. že cel dan, tako da odvisno od dneva. Prsi imam napete, bradavice me ful srbijo (ker se koža širi) in so občutljive, ampak same prsi me pa ne bolijo več. Zvečer, ko sem malo napihnjena imam pa trebuh kot da sem v 4. ali 5.mesecu user posted image .
Drug teden v petek imam spet uz in komaj čakam, ker če bo vse ok, se bo že fajn videlo, ker bom že v 11.tednu takrat user posted image .

Marta72
, si delala test al še nisi zbrala poguma user posted image ?

< Sporočilo je popravil aspera -- 26.2.2015 13:15:56 >

(odgovor članu JedKa)
Neposredna povezava do sporočila: 785
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
26.2.2015 16:10:55   
Anonimen
Jedka,poskusi ostati pozitivna. Več kot ležat,počivat in čakat na pregled itak ne moreš naredit,žal.. user posted image glede bolečine HVALA ENAKO. Meni se je pojavila na levi strani, takoj pod joško. Mislim,da so mišice med rebri krive za to. Naredit nimaš kaj, edino lahko čakava,da mine user posted image A zoprno je za 100 hudičev!

Aspera,lepo da gre vse po načrtih user posted image jaz še vedno čakam na odločbo od komisije..upam,da se odločijo pametno user posted image

Marta72 kako je?

user posted image

(odgovor članu aspera)
  Neposredna povezava do sporočila: 786
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 0:13:11   
superlu
Am jaz maam pa se eno uprasanje ce je katera ze imela podobno sitiacijo....c
V torek sem dobila M,se pravi sem imela krvavitve cel torek in sredo danes ni niti kapljice ker imam ponavadi 6dni M, zdaj pa samo dva mi je cudno in ali mogoce to zaradi injekcij in tega??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 787
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 7:48:18   
Marta72
Jutro punce.

Danes je 12.dan in je bil test negativen. Je pa tudi dan, ko bi morala dobiti M.

Ali imam še kaj možnosti za +? Se katera kaj spomne za nazaj, da ji je na 12.dan pokazalo -, pa je bil nato +?

Do kdaj se vstavlja Estima, če ni rezultata?

(odgovor članu superlu)
Neposredna povezava do sporočila: 788
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 7:55:21   
kunigundek
Dobro jutro, punce!

Da se še jaz malo javim po teh negotovih dveh tednih. Včeraj sem imela UZ in vse je v redu! user posted image Srček bije in vse lepo napreduje. Upam, da bo šlo tako lepo vse do konca nosečnosti. Zdaj lahko samo pazim nase in upam na najboljše,. Bruhalni nastop imam pa še vedno vsak dan vsaj en. No, če to pomeni, da je otroček OK, tudi to z veseljem potrpim.

Drugače pa te dni mineva eno leto od mojega prvega postopka. Je bilo pestro leto. Pet transferjev, dva SS. Me je nekajkrat tako podrlo, da sem želela kar odnehati. Se pa očitno splača vztrajati, tako da kar pogumno, čeprav pridejo trenutki, ko ne gre vse po načrtu. Jaz sem prepričana, da bomo vse na tem forumu slej ko prej zadovoljne mamice, samo vprašanje časa je. In čisto vsem želim veliko sreče in optimizma na poti do tega! In izkoristite lep sončen dan, ki se obeta...

(odgovor članu superlu)
Neposredna povezava do sporočila: 789
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 9:08:21   
JedKa
kunigundek super, da se vse odvija kot se mora!! user posted image

superlu naredi test! kaj pa če imaš kaj v trebuhu? user posted image

Marta72 kateri test si pa delala? Če do 14 dne ne dobiš M ga ponovi, držim pesti! Kolikor sem jaz prebrala vse možne forume punce pišejo, da jim je test zelo pozno pokazal, tako da vse je možno!!

ostale user posted image se lepo čuvajte, ostale borke pa pogumno in optimistično dalje!!!

jaz še vedno krvavim, brskam po netu in berem o puncah ki so krvavele, pa vseeno donosile, da si malo optimizma vlivam, ampak vseeno nočem preveč pričakovat...ker mi situacija ne deluje ravno obetavna. Bom videla kakšna bo vrednost beta hCG v ponedeljek. Včeraj sem začela tuhtat, da nimam mogoče kakšne IMN?

(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 790
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 11:36:41   
Anonimen
Kunigundeg, čestitke! O srčku sem prebrala že pri nosečkah user posted image ej kot bi brala svoje leto, samo pri meni je to 1.user posted image lih tako 5x prenos in večkrat sem pomislila,kaj mi je to treba. Hvala bogu nisem obupala in sedaj kot ti, grejem malo pikico,ki vsak dan pridno raste user posted image

Očitno mi je anonimnost prinesla srečo user posted image

user posted image

(odgovor članu JedKa)
  Neposredna povezava do sporočila: 791
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 12:15:04   
Nušika81
Živjo punce,
ekola, prihajam iz Postojne in v sebi grejem najinega eskimčka. 12.3. je dan za CB, tako da se prepustimo tem dolgim 14. dnem.

A je še katera, ki bo tako dolgo čakala z mano? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 792
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 14:29:44   
TEJAR
nušika81 držimo pesti, me pa zanima nekaj zdev
jaz tudi hodim v postojno čaka me IVF, sedaj se špikam že 10 dni ampak za 1x mi slabo kaže, je merlo reku da vrjetno rabim še kakšen dan da se jajčniki prebudijo, v ponedeljek imam spet kontrolo
zanimam me kako je pri tebi potekalo in ali si na bolniški
hvala in srečno :)

(odgovor članu Nušika81)
Neposredna povezava do sporočila: 793
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 15:43:18   
Makksim
Hej, punce!

Po dolgem času se spet javljam. Brala sem vas vsak dan in trepetala z vami, ampak mi je bilo lažje samo brat, ker sem bila cel postopek cela živčna razvalina. Najprej čestitke vsem srečnim nosečkam, ki vam je uspelo ta mesec. Res sem vesela za vas!!! Vsem ostalim, ki še trepetate, pa držim pesti, da tudi vam rata!!! Mora!
Naj osvežim svojo situacijo: prejšnji petek sem imela 1. ET - 3 celice, vse 3 oplojene, 2 vstavljeni že 2. dan po punkciji, zamrznjenčka očitno nismo dočakali user posted image ) Danes je torej 7. dan po ET. Prvih 5 dni je še nekako šlo, zadnja dva dneva se pa samo sekiram user posted image Pa sem si rekla, da bom ostala mirna in se ne bom ubadala z znaki, ki to so pa niso, ampak ne greeeeeeee! Očitno nas res čisto vse doleti ta živčna vojna...
Kar se znakov tiče: prve tri dni sem mela manjše krče, zdaj je pa vse mirno. Preveč mirno, se meni zdi. Edino, kar zaznavam, so zelo boleče prsi (predvsem zvečer), sploh zadnja dva dni. Ampak bolijo me že tako od špikanja naprej, tak da je to verjetno samo posledica vseh hormonov in nič ne pomeni user posted image
Nekaj vprašanj imam za vas:
- kdaj približno bi naj prišlo do vgnezditve, če je bil ET 2. dan?
- glede na to, da 3. zarodek očitno ni preživel, je to verjetno slab znak za ta dva, ki ju čuvam, a ne?

Marta, naredi test jutri še 1x! Dokler ni M, je še vedno upanje user posted image Držim močno pesti!
Nušika, čakam in živčkam skupaj s tabo...
Tejar, drži se, do ponedeljka bo že sigurno bolje user posted image Pač rabijo tvoji jajčniki mal več časa user posted image

(odgovor članu TEJAR)
Neposredna povezava do sporočila: 794
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 15:54:47   
TEJAR
makksim hvala za vzpodbudne besede
tudi tebi želim VELIKO USPEHA :) vem pa ja da je to živčna vojna, jaz sem že zdej nervozna pa mi sploh še nič niso delali
ampak vsi bomo zagledali 1x plusek :)

(odgovor članu Makksim)
Neposredna povezava do sporočila: 795
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 17:07:16   
Nušika81
Živijo Tejar,
Jaz sem drugače pri Rešu, ki tudi transferje dela v Postojni...
Kar se tiče pa inekcij, so bili moji jajčniki tudi zellloooo zaspani. Špikala sem se celih 14 dni, vmes še hudo krvavela... No, na koncu sem le pridelala 3 celice, ki so se lepo oplodile. Prvič žal ni bilo uspeha, danes pa grejem zamrzjenčka.
Nič se ne boj, ker tvoji jajčniki niso tako produktivni, pač rabijo mal več časa. Ti pa priporočam, da vsak dan spiješ eno brezalkoholno pivo... Verjemi, da hmelj v njej pomaga...

Kar pozitivno naprej user posted image


(odgovor članu TEJAR)
Neposredna povezava do sporočila: 796
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 17:55:15   
TEJAR
nušika81 hvala za nasvet
jaz sem bila z mojim pri rešu v dravljah na spermiogramu ki pa ni bil ravno ok ampak je reku reš da za umetno bo ok
zanima me če si sedaj na bolniški al kako
sem pa drugače pri merlotu in sem zelo zadovoljna je zelo prijazen in res se ti posveti vsako minuto tudi v nedeljo če je treba

(odgovor članu Nušika81)
Neposredna povezava do sporočila: 797
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 19:53:54   
Nušika81
Tejar, ne nisem na bolniški.
Dr. Reš ne odobrava bolniške po transferju. Vedno poudarja naj živimo normalno naprej in naj ne kompliciramo. Danes sem seveda ostala doma, pred mano je še vikend počivanja, potem pa živimo naprej kot prej user posted image

Ne vem kako je z bolniško pri Merlotu, ampak glede na to da sodelujeta z Dr. Rešem bi se znalo zgodit, da tudi on ne da bolniške.
Kaj te pa skrbi? A imaš težko službo?

(odgovor članu TEJAR)
Neposredna povezava do sporočila: 798
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
27.2.2015 20:00:20   
TEJAR
ja nušika delam v domu ostarelih in imam dost težkega dviganja, veliko bakterij in te zadeve
no sej komplicirala ne bom, povedala pa bom kaj in kje delam

(odgovor članu Nušika81)
Neposredna povezava do sporočila: 799
   RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 
28.2.2015 8:38:04   
Nušika81
Ja Tejar, to pa ni ravno prijazna služba pri teh zadevah. Merlo je zelo razumevajoč in mislim, da če ga boš prosila in razložila kakšen napor imaš v službi, ni vrag da ti nebi dal bolniške. Jaz bi jo na tvojem mestu zahtevala.

Kako je pa s folikli? A so že kaj zrasli? user posted image

(odgovor članu TEJAR)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?