|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prvošolčki 2015
16.3.2015 14:29:53   
aprilčica07
Ne, zaenkrat jih je zelo, zelo malo. Več ali manj hodijo med 7 30 in 7 45 , Jakob je pa tam skoraj vsak dan pred 7 zjutraj. =smiley13.gif]

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Prvošolčki 2015
19.3.2015 12:33:49   
ronja
Hehe, lili, sem vesela, da vam laufa organizacija:). Meni nikoli ni bilo jasno - vedno sem se mela za slabo organizatorko, hkrati so mi pa vsi, ki so živeli z mano (ali skoz ali samo na počitnicah ali da smo se vsak dan videli), rekli, da sem organizirana (kar se nikoli nisem videla in mi je še zdaj smešno). Je pa res, da delam stvari, ki jih večina ljudi ne dela in potem se sprašujejo kje mam čas za to... Meni pa ni jasno, kako nimam časa za nič:D.
No, sva se zadnjič spraševala, kam gre najin čas in potem sva pogledala, kaj sva počela zadnje par dni - in ugotovila, da očitno delava veliko stvari, ki jih pa drugi ne in da res ogromno časa zagonimo za to hrano:D. Samo ko sva en čas poizkušala malo oladit s temi skupnimi kosili, so se pa froci zbunili, tako da... Jim očitno precej pomeni. Različni smo - našim hrana ogromno pomeni, vsem. Meni je to večinoma fajn, včasih mi je pa tudi odveč 2x na dan kuhat. Zdaj sva kupila termo posode, ki se zlagajo ena na drugo in smo lahko zunaj in pojejo hkrati, kar se super obenese:). Sicer je vedno tisti ali ali - ker samo od enega sendviča enostavno niso dovolj siti:(. (itak imamo zvečer skupaj večerjo).
Dejansko namreč ta hrana potegne veliko za sabo: moraš skuhat - traja en čas, sploh če delaš zelenjavo, ki jo je treba vedno prej spucat in 1 kila zelenjave kar nekaj časa traja, da opereš, zrežeš, itd... , potem pojest (to pri taveliki traja), potem je treba seveda vse to še pospravit... Če bi kak obrok lahko preskočili, bi bilo super, samo moji si začnejo sami jemat hrano, ko ratajo fejst lačni in potem sem na istem... (3 letnik je tako spreten pri tem, da koliko prihraniš pri kuhanju, dobiš not pri pucanju:D). In v tem primeru jejo ves čas (en za drugim in je skoz vse nasrano:D).

Ja, seveda jo zbudim toliko prej, da lahko potem pač poje - moja namreč ne poje v 10 minutah - nikoli! Zelo počasi je in smo se trudili že ful dolgo, tako doma kot v vrtcu, da je to vsaj malo pospešila, ampak ona si za hrano vzame čas... In tako moramo pač prej vstat. Sem pa zdaj rešila zadevo tako, da sem ji kupila budilko, da sama mal prej vstane in se vsaj mal zrihta preden moramo vstat še vsi ostaliuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Prvošolčki 2015
19.3.2015 13:40:27   
Balerina
No pri nas gre sicer tudi kar dosti časa za hrano. Ko se kaj pogovarjamo v službi, meni ni jasno zakaj bi kupila omako za testenine če pa jo sama lahko naredim. No enim se zdi to ful cajta meni pač spotoma. Res pa je da ne kompliciram. Tudi juhe ko pridemo domov se otroci še igrajo jaz pa pripravim za večerjo, ki je med tednom edin skupni obrok in če bova mela naslednji dan kako juho ali enolončnico še to. Kuha se potem itak medtem ko mi večerjamo.
Zajtrki so tako tako. Večjadva, ki sta v šoli včasih jesta včasih ne koliko jima paše, običajno pa vsaj toliko ''zatežim'' da po poti pojesta kako banana ali kruh. Mali vsak dan je ali najine kosmiče ali pa ene čikoladne kosmiče, te si običajno v mali šalčki odnese kar s sabo in poje ali v avtu ali v vrtcu, pred zajtrkom. Midva si zjutraj pripraviva kosmoče ali smuti in potem pojeva v službi.
Pri nas tudi dolgo jemo in včasih med tednom sploh ne vem ali smo delali še kaj drugega kot pripravili hrano ji jedli. Za vikende pa običajno če gremo na izlet pripravimo že prej kaj doma da ko pridemo domov je čim prej kosilo/večerja. S seboj pa imamo vedno kruh in namaze ter pa sadje in to je naša malice. Zjutraj pa seveda skupni zajterk ki pa tudi traja tam cca 1 uro.
Ronja drugače pa pravijo da je zdravo počasi jest

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Prvošolčki 2015
19.3.2015 14:00:01   
ronja
Ko se kaj pogovarjamo v službi, meni ni jasno zakaj bi kupila omako za testenine če pa jo sama lahko naredim.

Meni sicer je jasno, zakajuser posted image , samo je ne kupim, ker:
- dobimo domače bio paradižnike in bi bil greh in za moje pojme tudi nespoštljivo do tistih, ki so paradižnike pridelali, da bi kupovala kupljeno. Kupimo samo za na morje, ker si omejen s težo na katamaranu in ne moremo tovorit dol steklenih kozarcev - zato kupim mezgo v tetrapaku.
- so se moji malo razvadili. Včasih smo lepo jedli tudi kupljene omakice... Zdaj pa če to naredim, nekak ne pojejo toliko in povejo, da jim je "tista druga" bolj všeč in kdaj bom spet naredila...
In potem je tak: ceneje je, bolj zdravo je, pa rajši imajo... POtem res težko vzameš kupljeno...

Pri nas tudi dolgo jemo in včasih med tednom sploh ne vem ali smo delali še kaj drugega kot pripravili hrano ji jedli.

A potem nismo edini taki friki?user posted image

Ja, vem, da pravijo, da je prav počasi jest, zato pa ji nočem preveč težit... Samo je pa ultra nepraktično... In dejansko oni lahko prej končajo, samo potem niso siti. Recimo v vrtcu in šoli, ko sta jedli kosilo tam, sta pojedli v tistem času, ki ga imajo na voljo, ampak ko sem ju prišla iskat TAKOJ po kosilu, sta bili lačni. Vsak dan. Zmazali takoj še malico. In ko smo prišli domov, začeli brskat in stikat po hladilniku... Tak da... kaj naj rečem... zgleda je dednouser posted image . Čeprav bi sama rajši kdaj bolj usput to... Ampak že ko smo obnavljali in sva bila večkrat tu in so bila kosila bolj na hojladri včasih (kdaj pri babici, kdaj sem jim kaj sproti odnesla, itd... - pri tem, da so bili takrat vsi v vrtcu/šoli in so vsi jedli tam kosilo), so se zbunili in to kr ornk: da hočejo spet skupna kosila, z nama in najino hrano...

Meni je zdaj super ta sistem termo posodic, ker tako lahko gremo ven in smo dalj časa zunaj in imajo tisto svoje presneto kosilo in niso tečni ko dreki na šibici, ko pridemo domov.user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Prvošolčki 2015
19.3.2015 20:49:39   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Ja, seveda jo zbudim toliko prej, da lahko potem pač poje - moja namreč ne poje v 10 minutah - nikoli! Zelo počasi je in smo se trudili že ful dolgo, tako doma kot v vrtcu, da je to vsaj malo pospešila, ampak ona si za hrano vzame čas... In tako moramo pač prej vstat. Sem pa zdaj rešila zadevo tako, da sem ji kupila budilko, da sama mal prej vstane in se vsaj mal zrihta preden moramo vstat še vsi ostaliuser posted image .


Od moje kolegice sin se v šoli, ko pride po njega, tudi oblači vsaj 15 minut.....moja je en dva tri gotova.....so pač ene stvari, ki jih je treba na hitro opraviti.....pa čeprav je to zajtrk in oblačenje.....in v desetih minutha pojesti zajtrk (govorimo o zajtrku in ne o kosilu) tudi ni neka ekspresna brzina......jaz lahko kavo pijem tudi 5 minut ali pa eno uro....samo doma, pred službo, je ne pijem eno uro, ker bi morala potem eno uro prej vstat.....eno uro jo pa pijem recimo v nedeljo po kosilu......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Prvošolčki 2015
20.3.2015 9:25:45   
mamica deklicam
SMo malo zašle iz teme user posted image

Naša je vpisana. Prepis na drugo željeno šolo nama ni uspel a sva po vsem kupčkanju glede plusov in minusov prišla do ugotovitve, da bo ta šola kar dobra izbira.

Razredi ne bodo čisto do zadnjega natrpani, moji starši ne živijo daleč in bo v višjih razredih lahko šla sama k njim ali do mojega dragega, ki dela blizu. Tako da upam, da ji bo všeč.

Bo čisto menjala okolje in prijatelje. Mi je kar všeč, da ne bo imela nobenega sošolca iz vrtca, ker mi vsakodnevno jamra, da jo zafrkavajo, da je grda in debela. Da ji ne dovolijo, da se z njimi igra. Res da ima kakšno kilo preveč a ni kritično, sva začeli uspešno dol spravljat. Je pa občutljiva po naravi in jo to prizadane.

Sem šla včeraj s kolegico na kavo in je bila z menoj. Je tam na igralih spoznala enega fantka in sta se čisto lepo skupaj igrala. Ni bilo nobenega prepira ali kaj drugega. Kot da ju tam ne bi bilo. Po tem mislim, da bo kar zadovoljna ko bo vse novouser posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Prvošolčki 2015
20.3.2015 10:42:08   
Balerina
mamica deklicam no mi smo bili lani na istem smo menjali čisto okolje in tudi smo najprej želeli na eno solo, pa nismo bili sprejeti ko pa smo vse pretehtali pa misliva da je ta šola na kateri so sedaj dobra izbira. Malim je všeč hitro sta nasal svoje prijatelje in to je najbolj pomembno, pa še to da ima pručk učitelico ki ga res razume ga zna na primern način umirit.

Joj glede odnosov med sovrtičkarji, a to se že v vrtcu dogaja. Ker pri nas gledam pa je starejša v 3tjem razredu pa neki ne gledajo na to kakšen je kdo. Moja bi sicer lahko imela kako kilo manj ampak ni noben panike. Niso nekaj dovzetni, vsaj kot se pogovarjamo, na zunanjost.
No včasih morajo res zamenjati čisto prijatelje pa potem na novo zažijijo, važno je da se sami v vsoji koži dobro počutijo, bo lažje potem v 1. razredu

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Prvošolčki 2015
20.3.2015 14:10:59   
ronja
moja je en dva tri gotova.....so pač ene stvari, ki jih je treba na hitro opraviti.....pa čeprav je to zajtrk in oblačenje...

Moja tudi - tadruga;). Pa mali tudi hitro poje. Prva pa ne. Naredi pa nalogo tiktak in ji ni treba dajat računov, ker to sama dela. Različni so... Težko pričakuješ, da bo otrok povsod točno tak, kot bi mi radi...

Bo čisto menjala okolje in prijatelje. Mi je kar všeč, da ne bo imela nobenega sošolca iz vrtca, ker mi vsakodnevno jamra, da jo zafrkavajo, da je grda in debela.

??? že v vrtcu???

Je pa moja bodoča prvošolka ravno danes dobila, da je sprejeta na isto šolo kot sestrica:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Prvošolčki 2015
20.3.2015 15:15:12   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Moja tudi - tadruga;). Pa mali tudi hitro poje. Prva pa ne. Naredi pa nalogo tiktak in ji ni treba dajat računov, ker to sama dela. Različni so... Težko pričakuješ, da bo otrok povsod točno tak, kot bi mi radi...



Saj si ti rekla, da si mi fauš, da moja lahko poje zajtrk v 10 minutah......user posted image

In lepo Ronja, da tvoja sama dela za šolo....moja tega pač še nima razvitega......in si ne bo šla sama pisat računov in delat prepisov za slovenščino.....jo moram jaz kar malo spomniti.....je pa tu ne upam sama pustiti, kakšnih nekaj let recimo, da se bo sama spomnila in delala naloge....pri lulanju v plenico sem to pustila, da gredo stvari naravnim tokom, pri šoli pa ne upamuser posted image ....in zjutraj ravno tako nimam časa na pretek, ker je treba biti ob določeni uri v šoli in v službi in ne morem "relativno pojmovati dimenzije časa".....oz. ni neke trte mrte.....ti pač vstaneš pol ure prej kot jaz, ker tvoja 20 minut dlje je kot moja......


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Prvošolčki 2015
20.3.2015 15:35:08   
ronja
Saj si ti rekla, da si mi fauš, da moja lahko poje zajtrk v 10 minutah...

Saj sem tiuser posted image . Pravim samo, da ne moremo pričakovat, da bojo oni popolni, če pa mi nismo. To je bil odgovor na tisto, ko si rekla, da pač to je treba - tudi nalogo je treba naredit in ene je treba tu priganjat, druga pa drugje.
TO pa ne pomeni, da si ne bi želela, da bi hitreje pojedla, kot bi si verjetno ti kdaj, da ti ne bi bilo treba mali rečt, da naj gre delat nalogo - tudi mi smo samo ljudje;). Vsak ma nekje svoje bedarije. Taprva si vzame čas - za pojest, za zobe umit (ubitač, koliko časa lahko valja krtačko v ustih:D), dela pa na srečo sama.

.in zjutraj ravno tako nimam časa na pretek, ker je treba biti ob določeni uri v šoli in v službi in ne morem "relativno pojmovati dimenzije časa".....oz. ni neke trte mrte.....ti pač vstaneš pol ure prej kot jaz, ker tvoja 20 minut dlje je kot moja......

jap, veliko je poti do istega ciljauser posted image . Sem ti pa seveda včasih fauš tistih 20 min. spanja:D. Čeprav ti ga v resnici privoščim:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Prvošolčki 2015
20.3.2015 15:44:20   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Saj si ti rekla, da si mi fauš, da moja lahko poje zajtrk v 10 minutah...

Saj sem tiuser posted image . Pravim samo, da ne moremo pričakovat, da bojo oni popolni, če pa mi nismo. To je bil odgovor na tisto, ko si rekla, da pač to je treba - tudi nalogo je treba naredit in ene je treba tu priganjat, druga pa drugje.




Seveda.....in ker je nalogo pač treba narediti in ker je pač treba zjutraj vstat in zajtrkovat, je potrebno priganjanje, če ne gre drugače.......

TO pa ne pomeni, da si ne bi želela, da bi hitreje pojedla, kot bi si verjetno ti kdaj, da ti ne bi bilo treba mali rečt, da naj gre delat nalogo - tudi mi smo samo ljudje;). Vsak ma nekje svoje bedarije. Taprva si vzame čas - za pojest, za zobe umit (ubitač, koliko časa lahko valja krtačko v ustih:D), dela pa na srečo sama.


Ronja pa kaj si tak občutljiva na to svojo deco.......user posted image

Drugače mene niti to ne obremenjuje, da moram otroku reči, da naj gre delat nalogo ali da naj gre pospravit sobo.....mi je nekako logično, da pri 7 in 8 letih rabi še malo starševske vzpodbude pri določenih zadevah....kar se pa vstajanja zjutraj in zajtrka tiče, tudi tu otrok rabi starševsko vzpodbudo, če ne drugje, vsaj tam, da je treba otroka zbudit pravočasno, ker običajno še ne vstanejo sami VEDNO......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   [Brisano sporočilo]
20.3.2015 15:51:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Balerina)
  Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Prvošolčki 2015
21.3.2015 22:46:59   
ronja
Ronja pa kaj si tak občutljiva na to svojo deco...

ma, saj veš, vsak ma svojo šibko točko;). Na otroke na splošno sem precej občutljiva, verjetno preveč... Ja, mali so še in ene je treba tu ganjat, druge drugje, nimamo kaj. Zato bom pa jaz še par let malo prej vstajala, ti pa popoldne nalogo gledala (kar mi čez par let mogoče ne uide, ker nimam pojma, kaka bosta maladva).

No, vstajanje mi je pa uspešno uspelo prenest spodbudo na budilko:D. Verjetno se pozna, da so navajeni še od prej, da vedno oni naju zbujajo in ne obratnouser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Prvošolčki 2015
23.3.2015 9:23:57   
Balerina

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Ej, Balerina, a vi ste na ta mali ali na večji šoli? A vrtec te potem dobili? Kako ste zadovoljni?


Smo na vačji šoli, tako da je 5 oddelkov 1. razred in 4 oddelki 3. razred. Pa še to je vsako na svoji lokaciji. Vrtec smo potem dobili Župnjiskega, občinski je bil poln pa so nas klicali potem konec avgusta da sedaj bi ga pa lahko vpisali, takrat je bil že vpisan v župnjiskega in bo tam ostal.
Smo zadovolni z obojim solo in vrtcem, pa čeprev ne eno ne drugo ni bila najina 1. izbira. Mali imajo prijatelje in učitelige ter vzgojitelice, ki jih sprejemajo takšne kot so in vidijo v otrocih, ki jih učijo tiste dobre lastnosti, ne iščejo popolnih otrok pač pa sprejemajo te ki imajo. TO pa je tisto kar si želiš za otroka. pač pa bol po sili razmer. No evo včasih je dobro ne it z glada čez zid in se prepustiti toku.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Prvošolčki 2015
12.5.2015 17:18:32   
mamica deklicam
Pozdravljene.

Da malo obnovim temo user posted image
Ali se pri vas kaj novega dogaja z bodočimi prvošolčki? Naša je danes dobila pošto, da ima v ponedeljek sepljenje in sistematski pregled pred vstopom v šolo.

Poleg tega vem, da bodo imeli 2.6. spoznavni dan na šoli. Tako bomo videli kdo in koliko jih je v posameznem razredu. ALi katera ve, kdaj se dobi spisek potrebščin?

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Prvošolčki 2015
12.5.2015 17:43:27   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam
Naša je danes dobila pošto, da ima v ponedeljek sepljenje in sistematski pregled pred vstopom v šolo.

Cepljenja in sistematski so bili pri nas v preteklih tednih, naš prvošolec ga je imel prejšnji teden.

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam
Tako bomo videli kdo in koliko jih je v posameznem razredu. ALi katera ve, kdaj se dobi spisek potrebščin?


Spoznavnega dneva pri nas nimajo, saj tudi seznama učencev po oddelkih ne dajo ven pred 1.9.

Spisek potrebščin pri nas pošljejo enkrat proti koncu junija.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Prvošolčki 2015
17.8.2015 12:58:12   
mamica deklicam
No, sedaj bo šlo pa kmalu že zares user posted image user posted image

Kako kaj vaši bodoči prvošolčki? Ali se že kaj veselijo? Moja komaj čaka.

Kupljeno imava že vse, samo nalepi še etikete in vse označiva in to je to. Me pa zanima, koliko delovnih zvezkov zahtevajo pri vas? Naša šola je glede tega zeeeeelo skromna, hči rabi samo enegauser posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Prvošolčki 2015
17.8.2015 18:54:05   
petea
MD,
tudi pri nas že počasi odštevamo.

Moramo počasi začeti z zgodnejšim vstajanjem, drugače bo velika kriza čez nekaj dni.


Tudi pri nas potrebujejo le en DZ, nekaj zvezkov in ostalih potrebščin. Mi je to všeč.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Prvošolčki 2015
21.8.2015 23:41:11   
Grahec
Mi bomo zudi imeli prvošolko. Ima že vse spakirano, le likovne srajce se moramo ob pomoči tašče še lotiti, ker bomo nekaj predelale eno mojo staro srajco. :-). Vrečko za copate sem ji zašila, morava samo še kupit primerno vrvico...
Se pa že zelo veseli: Uporabljali pa bodo Lili in Bine, se pravi dva delovna (opismenjevanje in drugi za vse skupaj). Jaz jo tudi učim na zgodnje vstajanje in predvsem na hitrost pri jutranji rutini, ker ona kar sanja zjutraj in sploh zajtrk trajaaaaa.
Kakšne pa imajo vaši puščice. Ker naša je v kompletu s torbo dobila dve , eno tako, da ima not le barvice in svinčnike + radirka in šilček. Ta je taka klasična s tistimi zankicami. V drugi ta okrogli ima pa flumastre, škarje in lepilo. Bo OK, ali imate drugi vse v eni???

_____________________________

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti.
(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Prvošolčki 2015
23.8.2015 13:41:51   
petea
Likovna srajca? Pri nas zadostuje stara velika majica.

Peresnica - vsakemu paše drug sistem, npr. en moj sin ima eno veliko, v kateri ima vse, drugi pa 2, eno z vsakdanjimi, eno pa z manj uporabljanimi potrebščinami.

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Prvošolčki 2015
23.8.2015 23:32:37   
mamica deklicam
tudi pri nas zahtevajo eno veliko majico.

Za puščico je napisano, naj bo taka, da bodo na eni strani barvice, na drugi pa vse ostalo. Tako da na začetku bo imela eno veliko z dvema razdelkoma, potem bomo videli. Ali bo ostalo tako ali bo prešaltala rajši na dve.

ja in že odšteva in vsem razlaga, da gre v šolouser posted image user posted image

Petea, ker imaš ti že prakso, me zanima kaj narediš s prvošolčkom na ta poseben dan? Ali ga pelješ na kakšno tortico...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Prvošolčki 2015
24.8.2015 8:20:15   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam
Petea, ker imaš ti že prakso, me zanima kaj narediš s prvošolčkom na ta poseben dan? Ali ga pelješ na kakšno tortico...


MD,
nimam kakšne posebne prakse.
Za prvošolce je pri nas prvošolski sprejem popoldne, tako da je vse skupaj že tako posebno.

Hja, malo bo hud prehod na ponovno bolj zgodnje vstajanje.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Prvošolčki 2015
25.8.2015 14:23:08   
ronja
Kako kaj vaši bodoči prvošolčki? Ali se že kaj veselijo? Moja komaj čaka.

Ni najbolj srečna, da je konec počitnic...
Veseli se malo, ne glih ful... kakor kdaj, včasih je še kar navdušena, ampak nekega splošnega vzhičenja ravno ni. To dete je realno - točno ve, kaj rabi in kaj bo pogrešala in tega si seveda ne želi, ve pa tudi, kaj ji bo všeč in tega se veseli. Nje ne morejo babice napumpat in zato tudi verjetno ne bo padla tako dol, ko ne bo vse tako lepo... Ker to že pričakuje, se pa nič ne smili sama sebi, tako da - me ne skrbi nič drugega, samo to, da je tako glasno, ona pa res trpi v hrupu in da ne bo toliko v naravi, ker ona to rabi.

Pri nas imajo kar nekaj delovnih zvezkov, kupljeno je zanjo vse, razen beležke, ker je gospa v knjigarni precej arogantno odvihrala z najinim listom, da je že vse prav dala, ko sem jo prav za to reč vprašalauser posted image . NO, saj moram itak po dz za taveliko, ker teh pa junija še niso natiskali... Ovijali bomo zvezke kmalu, samo pri nas je zdaj to en malo večji projekt, ker sem lani temnolaski porisala ovojni papir, zdaj pa hočeta obe met tako... Tako da bom par noči risala zgleda:D. Pa sešit moram še "par" stvari: vrečko za copate in vrečko za telovadno opremo (ker hoče mat doma narejeno, že izbrala blago), pa zaščitno obleko za likovni pouk, pa seveda za obe pupi novi obleki (oz. tokrat krilo in jackie, to sta si zbrali) - ker to dobijo vsako leto - ko grejo 1. v vrtec/šolo, jim nekaj sešijem.

Jutranja rutina ne bo dosti drugačna, saj smo vsako jutro vsi vstali in sem peljala taveliko v šolo, maladva sta šla pa nazaj z mano, zdaj bosta pač tam obe "izstopili":D (ne dobesedno, gremo peš:D). Se pa to dete zrihta tiktak, tako da me to ne skrbi. Bolj bo zabavno, če se izcimi tale službica in jih bo lubi vozil zjutraj, heheuser posted image . Pravi, da dobim tak zločest nasmešek, kadar o tem govoriva:D. Kar je gotovo malo res, hehe;), ampak se mu trudim pomagat - sem jima kupila el. zobni ščetki, da bo umivanje zobkov malo lažje, pa zvečer bomo pripravili za oblečt, da ne bo kreganja zjutraj.

Puščica: moja pupa si je izbrala tako, da ima not vse. Sicer je v navodilu iz šole za ta razred tako, da naj bi imeli posebno samo za flukije, vse ostalo pa v drugi, samo se mi zdi, da zato ne bo nihče kompliciral, ker bo v šoli verjetno pospravljala za sabo stvari in če si želi imet vse v eni, pa naj ima. Sva pa zmenjeni - če ne bo pospravljala, bo morala dat flukije v eno navadno in se strinja. Kar se mene tiče, je to zaključeno. PO moje je vse ok, če je otroku ok, da potem res pospravlja. Če se jim to ne da, je boljše met take, da samo not fliknejo in zaprejo zadrgo...

Pri taveliki v šoli je bil problem, da so meli fantje enake puščice, s tistimi elastikami za vsako barvico posebej in za vsak fluki posebej, samo da se njim, za razliko od moje prve redoljubke, ni dalo ukvarjat z vtikanjem vsake barvice nazaj tja. Posledično so bile stvari non stop po tleh v razredu in se je jezila učiteljica in se je jezila čistilka (obe čisto upravičeno), nakar je razredničarka prosila mame, da naj vendar dajo mulcem peresnice, kamor samo streseš stvari. Mame so bile vse nesrečne: ja, če je pa to peresnico hotel met, pa ma gor nevemkogaže... no, zdaj proti koncu 2. razreda je razredničarka uspela prepričat par mam in se je stanje bistveno popravilouser posted image . Ronči ima čisto enako puščico, pa nikoli nič ne izgubi in vedno pospravlja stvari, tako da je to res od otroka odvisno.

ja in že odšteva in vsem razlaga, da gre v šolo

Lejli gre pa na jetra, da jo vsi to sprašujejo. Češ, ne mi kvarit še zadnjih dni poletjauser posted image .Zdaj v LJ. je lažje, na morju pa res ni hotela slišat o tem:D.

Petea, ker imaš ti že prakso, me zanima kaj narediš s prvošolčkom na ta poseben dan? Ali ga pelješ na kakšno tortico...

Mi imamo prakso, da greva oba z očijem na sprejem prvošolcev, potem gre on v službo, jaz pa s pupo sama v slaščičarno na tortico. Popoldne jemo to, kar si izbere prvošolka za kosilo in gremo na izlet po njenem izboru.
Sem si pa zmislila sistem, da ima vsak otrok en dan sam z mami - tisti dan, kateri razred je - prvi razred - 1. september, 3. razred, 3. september... Takrat greva sami na tortico. Tako ni ljubosumja in tako ne bo nikoli nihče zapostavljen:). Ker sicer ne hodimo ven jest, je to zanje nekaj zelo posebnega, sploh če greva sami... Z malim bom šla na njegov 1. vrtčevski dan, torej 1.10., ker bo sept. še užival doma, če ima glih možnost:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Prvošolčki 2015
31.8.2015 23:00:10   
mini86
Nasi imajo malico ob 10.10
Bi bilo to prevec casa ane da bi bil brez zajtrka
Ker ce izuzamem sanjanje med obroki je tuki se kaj raznolikega in hitro pripravljenega naj je vsak da pa se tamala bo hotla jest zravn in bo zajtrk v vrtcu ostal..ideje?

Evo se maaalo pa vstopajo v novi svet

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Prvošolčki 2015
1.9.2015 16:11:33   
mamica deklicam
NO, pa je za nami. user posted image Prvi šolski dan namreč user posted image user posted image

Hči je čisto navdušena, je cel dan povsod paradirala z rumeno rutko okoli vratu. In kako je dobesedno letela proti šoli s torbo na rami user posted image . Naj jo čimkasneje mine oz. upam, da je sploh ne bo. In bo z veseljem hodila.

Jih pa bo v razredu še manj kot je bilo prvotno rečeno, trenutno jih je samo 21. Bilo je več fantov kot deklet, a so ostali brez enega fanta. Jaz sem kar za, da jih ostane samo toliko in ne bodo iz katerega drugega oddelka dali k nam kakšenga otroka.

Torbo ima tudi napolnjeno, ker mora jutri nesti vse v šolo, nato bodo pa nosili samo najnujnejše

Kako je bilo pa pri vas?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?