|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 20 [21] 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2015
25.11.2015 10:59:40   
Shana86
No pa sem prišla do nekaj minut za pisat. Včeraj sem imela ctg, najprej ni bilo okej, ker je dete spalo... Valda, da je lumpa spala, če me je pa prejšnji večer držala pokonci do dveh zjutraj, ker je tako močno brcala in me nabijala v MV, da me je vse bolelo, trebuh pa trd ko skala user posted image Pomagalo je šele, ko sem šla ob dveh pod vroč tuš... Tako da potem smo jo žokali in drmali in se premetavali in se je le malo zbudila. Je bilo potem okej. Pritisk tudi okej, voda tudi, teža še vedno na +8, v petek imam amnioskopijo. Je rekel, da če bom odprta, bo MV pripravljen in plodovnica mlečna, lahko tudi sprožimo. Ampak če ne bo nujno, bom dala detecu priložnost počakat vsaj do pdp... Ne vem, zakaj bi forsirala. Dokler ji je fletno, naj se crklja.

Biba, imam že nekaj mesecev enake težave kot ti - dokler sem v elementu in skačem okrog, še nekako gre. Hudo je, ko se za nekaj minut uležem in potem vstanem. Auč. Medenica in križ bolita za znoret, potem racam in šepam kot moja 91-letna babica user posted image Tudi z zgago imam probleme, že kar dolgo, ampak je precej manj hudo kot v prvi nosečnosti. Pomoje ravno zato, ker je tole dete tako nizko. Prvič se spomnim, da je bilo res res grozno. Rupuruti niso čisto nič pomagali. Zdaj me zagrabi, popijem malo Radenske in je bolje.

Čaja malinovih listov tokrat nisem pila... sem na splošno ful manj pridna kot v prvi user posted image user posted image Takrat sem nekaj tednov pila ta čaj (kupila sem ga kar v čajnici v mestu), pridno sem masirala presredek, brala knjige, se uglavnem pripravljala na vse skupaj. Zdaj pa enostavno ni časa. Veliko je dela s prvo punčko, danes imam spet delavce, vsako frej minuto pa poskusim izkoristiti za počitek.

Magnezija pa ne pijem že od začetka septembra, ker sem po njem imela drisko. Tile dve nosečnosti sta si v mnogočem takoooo različni... Pri prvi sem bila ves čas zaprta, pila sem magnezij, jedla suhe slive, laneno seme... Zdaj pa ravno obratno. Moram prav paziti, da ne jem npr preveč sadja, ker me čisto zvije. Pa tudi prvič sem se več zredila, imela sem močnejša stegna in boke, večje prsi, v obraz sem se spremenila. Zdaj sicer imam malo tistih nosečniških pigmentacij po obrazu (že itak imam malo pegic), ostalo pa isto, samo neko žogo imam namontirano spredaj user posted image Še vedno brez problema oblečem vse hlače iz srednje šole, samo zapeti jih ddddd ne morem user posted image

Letim, rižota je kuhana user posted image Javite se še kaj.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 501
   RE: Decembrke 2015
27.11.2015 8:29:47   
Shana86
Živjo!

No pri nas niti ne odštevamo več dni,ampak ure... Bila sem na amnioskopiji - odprta 4 prste, plodovnica mlečna, je hotel kar sprožit. Ampak sem rekla, da pred rokom ne bi. Tako da imam v sredo ctg, naslednji petek pa v vsakem primeru sprožimo. G je rekel, da najbrž niti vikenda ne bom zvozila, ampak pustimo se presenetit, še vedno navijam za decembrčka user posted image

Kako ste ve?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 502
   RE: Decembrke 2015
27.11.2015 11:50:23   
biba85
Shana, drzim pesti, da se iztece, tako kot si zelis! Srecno!!

Vceraj sem imela pregled, mv se zaprt, mala se visoko, na glavi. Je pa malo majhna, ima 2,5kg(36t), naj bi bila ravno pod tisto lestvico al kaj ze je user posted image Bomo videli drug teden kako bo. Voda,pritisk, zelezo ok. Moram pa cimvec pocivat. Diabetologa sem tudi resena do poroda:), mesecno povprecje je ok, sem na +7kg.
Aja, ste se testirale streptokok? Mene je ravno vceraj, tako da drug teden so izvidi.

Kdaj ste imele prvi ctg? Zakaj je pomembno da je otrocek buden?



(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 503
   RE: Decembrke 2015
27.11.2015 13:10:41   
Shana86
Biba hvalauser posted image

Eh, 2500 pri 36 tednih pomoje ni tako malo, zadnji mesec otroček dobiva 200g na teden. Vse bo okej, boš videla. Najbolj od vsega škodi stres, tako da think pink user posted image

Na streptokok se nisem testirala, ker se strinjam s Pušenjakovo razlago, da je pri nas to brez veze.

Prvi ctg sem imela v 37.tednu, v prvi nosečnosti pa pomoje šele v 38. Takrat je bil tudi edini, potem sem imela še 2x amnioskopijo, po drugi so mi sprožili. Zdaj so dete malo bolj spremljali, ker je bil sum na iugr.

Mi je pa ful zanimivo, koliko je odvisno od G - meni bi moj recimo že kar danes sprožil, 4 dni pred pdp, pa je otroček čisto uredu, nič ogrožen. Samo zato, ker je ustje zrelo, sem odprta, otrok pa tudi glede na plodovnico zrel. Ogromno kolegicam so pa vlekli tudi 10-14 dni čez rok pa bi tudi lahko prej sprožili.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 504
   RE: Decembrke 2015
28.11.2015 12:07:13   
Shana86
Živjo user posted image

Zdaj pa vse v google odtipkat geslo ''''porod na brzaka'''' in boste dobile fotko od Shana86 user posted image
Hec - nismo dočakali decembra, naša deklica je prifirbcala na svet. Včeraj po amnio me je ves dan nekaj črvičilo, ampak nič posebnega. Ob polnoči je bilo nekaj podobnega popadku, potem mi je še 2x v presledku 10 min boleče otrdel trebuh. Sem šla pod tuš in je minilo. Za pol ure sem se ulegla na kavč in čakala, če bo kaj. Potem sem se odločila, da grem spat. Ko sem vstala, sem čutila, da nekaj teče. In mi je čisto po malem odtekala plodovnica. Zbudila sem mojega, poklicala sva tasta, da je prišel pazit starejšo. Čez 20 min so se začeli popadki, takoj na 2-3 min. Na srečo imava do porodnišnice dobrih 10 min... sprejeli so me ob 1:45 takoj ctg, birokracija, klistir. Komaj mi je uspela babica še nastavit kanal in spustit moža k meni, je bila punčka 15 do treh že zunaj user posted image Nič nisem bila šivana, punčko so mi takoj dali v naročje, vmes sem porodila posteljico. Potem sva se dojili in šele po kakih dveh urah so jo prvič vzeli od mene, da so jo umili in vse to. Ima 50 cm in 3130 g. Ginekologa do vizite ob osmih zjutraj sploh videla nisem, nihče se mi ni metal po trebuhu, presredek je babica super obvarovala... res lepa izkušnja no. Mala je že bila pregledama pri pediatru in je zdrava. Z dojenjem imava nekaj težav, ker ne zna zagrabiti dojke. Ko jo enkrat namontiram, lepo vleče, ampak se kar boriva... sem mislila, da kaj narobe delam, ampak menda pravilno pristavim in se mora samo dete navadit. Upam, da nama bo steklo.

No to je to, se še javim user posted image

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 28.11.2015 12:17:01 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 505
   RE: Decembrke 2015
28.11.2015 14:13:31   
biba85
Ooo super, cestitke!! To pa je bila brzina:)) Tak porod si zelim tudi jaz, ceprav dvomim, da je prvic tako hitro.;)
Kako ste dali puncki ime?
Lepo se cartajte!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 506
   RE: Decembrke 2015
29.11.2015 15:52:15   
sunshine_89
Waaa Shana super user posted image Upam, da bo tudi pri meni vse tako lepo, komaj čakam user posted image Je vidit, da se dobro počutiš, ko si tako hitro novico sporočila, res fajn user posted image Čestitke pa upam, da te vsi zelo razvajajo te dni user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 507
   RE: Decembrke 2015
6.12.2015 17:26:17   
biba85
Kje ste nosecke? Se je katera rodila?

Shana, kako ste vi? Kako je sprejela tastarejsa sestrico?

Sama sem dokaj OK. Obcasno me malo spika kot pred menstruacijo, drugih znakov pa ni. Malo tezje se kotalim po postelji sem in tja, me malo ovira trebuh, drugace pa gre. Sama ze komaj cakam, da spoznam naso pupo. Oglasite se kaj, da ne bom pisala sama sebi ;)

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 508
   RE: Decembrke 2015
7.12.2015 9:59:23   
sunshine_89
Jst še vedno odštevam zadnje dneve user posted image Mene že več kot teden vsak dan špika v jajčnikih, prav tako imam zraven bolečine v križu, kakšen dan hujše (dva dni sem komaj hodila) druge dni pa kar vzdržne. Zdaj se pa že tri dni zbujam ponoči zaradi groznih bolečin v medenici in zaradi slabosti user posted image Tako da komaj čakam da se kaj začne! user posted image

V četrtek sem imela pregled in je ctg zabeležil dva popadka, MV pa je še vedno zaprt in dolg. Dojenček se noče nič umirit, je ginekologinja rekla, da redko vidi tako živahne tako pozno v nosečnosti user posted image , pa da še vedno raste - naj bi imel še zelo dobre pogoje, tko da ne vem če bo prišel kaj pred rokom.. bomo vidl če bo na pregledu ta teden kaj novega - če se seveda dojenček ne bo odločil priti na svet pred četrtkom user posted image

Uživejte v lepem vremenu, pa mal se naspite na zalogo, poj bomo bol mal user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 509
   RE: Decembrke 2015
24.12.2015 11:23:10   
Shana86
Živjo!

Kako ste kaj, otročki že brcajo na prostosti in vam ne dajo spat? user posted image

Naša punčka je stara že skoraj en mesec, ne morem verjeti, res gre hitro. Moram reči, da je tudi precej naporno... zlasti, ker je starejša še tako majhna, da je z njo veliko dela. Tako da ko me ena ne potrebuje, me pa druga in ne morem praktično nič počivat. Zato sem imela na začetku tudi zakasnjen naval mleka in smo morali malo dodajat. Potem je začela ful polivati, smo jo stehtali in je v 10 dneh dobila 700 g kljub obilnemu polivanju in smo ugotovili, da imam najbrž dovolj mleka, le ona ima tako močan sesalni refleks, da ne zna nehat kljub temy, da je sita. Ah ja, kolobocije okrog dojenja... user posted image Res mi je zoprno, ker nikoli ne vem, koliko je dobila. Ob črpanju sem npr včasih prepričana, da so dojke prazne, potem pa ven potegnem še 100 mL, kljub temu da sem ravno pred tem dojila. Potem se pa znajdi...
Pa malo so se začeli krčki, prav boga je user posted image Kljub temu, da podiramo kupčke, da sem na strogi dieti in ji dajeva Waya lgg. Bova začela še s Coliprev, prvi je pomagal. Kuham ji tudi čajčke. Ah ni kaj, prebavila morajo dozoreti, potem bo minilo.
Starejša je pa ful lepo sprejela sestrico. Jo boža, govori, da jo ima rada... samo jaz ji manjkam, se ji pozna.

Moram šibat.

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 24.12.2015 11:25:25 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 510
   RE: Decembrke 2015
5.1.2016 14:55:30   
biba85
Pozdravljene!
Na zacetku vam zelim srecno in zdravo v 2016!
Na bozicni dan sva koncno docakala najino puncko :) 51veliko in tezko 3190. Sam porod se je odvijal zelo hitro in niti ni bilo tako strasno bolece. Malo so me mogli vrezat, ampak ok. Nekaj dni me je bolelo malo bolj in sivi so mi otekli, sedaj pa je malo boljse. Upam da cimprej mine in se vse normalizira.
Pupa pridno raste, problem imam z dojenjem, saj imam mleka premalo in ji zato dajeva AM. Obcasno nas dajejo krci. Se ima kateri otrocicek s tem tezave? Kako jih lajsate?
In kako ste ostale?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 511
   RE: Decembrke 2015
5.1.2016 15:22:50   
Shana86
Ooo cestitke, biba! Se je le ena javila user posted image

Jaz tudi na zacetku nisem imela mleka, mala ni dovolj vlekla, me je resila crpalka. Zdaj pa se cca 3 tedne izkljucno dojiva, danes sva imeli posvetovalnico in je 5 tednov po odpustu iz porodnisnice dobila dobrih 1200 g, sem super vesela user posted image Tako da vztrajaj z dojenjem, vsaj 20 minut na obeh dojkah in potem AM in vama bo uspelo. Najvec je pa itak odvisno od deteca. Moja prva ni in ni hotela sesati, zato mi mleko ni steklo. Tale ima pa mocan sesalni refleks, celo prevec poje in veliko poliva.
Krci so se zaceli nekje pri treh tednih, sem jih pricakovala, tako da ji vitamina D sploh nisem zacela dodajat. Sicer najbolj pomaga podiranje kupckov, dodajanje probiotika in Coliprev. Ce se tezko pokaka, pa se kak cajcek iz janeza, kumine in kamilic. Sladkan, sladkor naj bi pri majhnih otrockih deloval analgeticno. Sicer pa nimas kaj, pocakas, da crevesje dozori in tezave minejo... vecinoma okrog 3.meseca. Pri nas je ze zdaj velio veliko bolje. En teden je jokala vsak vecer 17-22, zdaj pa kaksen dan sploh ne. Aja pa ponavadi jim zelo ublazi tezave kopanje. Kar vidis, kako jim odleze in pogosto se potem pokakajo. Moji se je ze 2x uspelo v brisaco... prej pa ves dan ne. Pa pomaga, da cim vec sami migajo (daj jo na tla v igralno postajo) ali pa nezno telovadi z njenimi nogicami.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 512
   RE: Decembrke 2015
12.2.2016 23:49:39   
Romy86
Midva zaenkrat tud sam gledava, bova verjetno počakala vsaj še do septembra pred nakupi... Glede vozička se trenutno odločava da bi kupila: http://www.amazon.de/dp/B00820VM5W/ref=twister_B00820WUVC?_encoding=UTF8&psc=1 ... ker ima vse že v kompletu in je cenovno ugoden, sam ni še odločeno ... mi je mal škoda veliko denarja za voziček dat, bi za krajše pohode raj imela ruto za nošenje, ker se mi zdi bolj priročna, sploh ker imava še kužka in se mi zdi da bi oba hkrati lažje na sprehod vozila z ruto kot z vozkom. Še posebaj pozimi, ker če je sneg je z vozkom bolj težko hodit naokoli, pa baje je otroku v ruti bolj toplo in bolj prijetno dokler je še majhen.

Glede tablet pa jst jemljem od terra nove: magnezij kalcij kompleks, za katere piše da gre za vegetarijanske kapsule. Kupila sem jih v sanolabor in do zdej nimam še nobenih problemov s krči, jemljem jih pa že ene 2-3 tedne.


In ste ga nato kupili? Kako ste zadovoljni? Hvala.

(odgovor članu gilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 513
   RE: Decembrke 2015
16.2.2016 13:45:04   
biba85
Kje se skrivate mamice? Ste vse tako zaposlene s malcki? Kako ste?
Mi pridno pocasi rastemo, se zmeraj nas dajejo krci, se pa obcasno malo umirijo. Kmalu bomo stari ze 2 meseca :)
Kako pa kaj spite? Nasa tamala spi dokaj ok, hranima se 1x na noc, je pa izkljucno na aptamilu. A ve se vse dojite? Sama sem imela premalo mleka, mala je skos jokala na zizi in potem sem zacela dodajat in mojega mleka je bilo vedno manj. Sedaj je pa zadovoljna, pravtako tudi jaz.
Oglasite se kaj!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 514
   RE: Decembrke 2015
18.2.2016 16:13:11   
Shana86
Zivjo! Sem vesela, da si se javila user posted image

Sem polno okupirana, ja. Mala je stara dobra dva meseca, starejsa pa je pretekli vikend pihala drugo svecko.
Ne spimo user posted image Je izkljucno dojena, mleka imam dovolj, ampak se kar zbuja... veliko poliva, se vedno. Malo se mi ze mesa... od konca novembra spim vecinoma po 4 ure na noc, cez dan pa akcija na polno z dvema do dveh user posted image Moj hodi domov okrog 6h zvecer... Ah ja. Saj gre starejsa marca nazaj v varstvo, mogoce se bom potem malo spocila.
Krcev pri tej deklici hb nimamo. Ji pa se vedno dajem Coliprev. Pocasi tudi dieto ukinjam, jem skoraj vse.

Kako si s kilami? Jaz se vedno nekje na +2, +3. Seveda ob tem, da ne telovadim in se basem s cokolado, politankami, piskoti, torto... user posted image Moti me samo to, da imam ful ohlapne in raztegnjene trebusne misice in imam zato nekaj trebuscka. Prvic ni bilo tako hudo, pa sem imela celo vec kg plusa. Eh. Bomo ze natrenirali. Dokler dojim, se ne mislim muciti z aerobiko in dietami. Kak trebusnjak in vaje za medenicno dno pa kar naredim.

Eh, kliceta, letim user posted image

Javi se se kaj!

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 515
   RE: Decembrke 2015
18.2.2016 17:15:14   
biba85
Ooo..,super, da si se javila. Zgleda, da so vse ostale aktivne na fb.
Ohh...pol ti pa res primanjkuje spanja, ce tako malo spite. Itak bo minilo in bo bolje. No ja...moj tudi hodi nekje tako pozno domov, tako da sem tudi vecino sama z njo. Proti veceru mi je ze kar naporno, saj jo takrat zacnejo dajati krci in veliko joka. Umirit jo pa tudi ne mores. No ja, se kak mesec pa pol pa bo minilo :) a vitamin D dajes?
S kilami sem se na +2, mi pa je ostalo kar nekaj trebuscka, kljubtemu, da je bil majhen. Me ful moti :s.Komaj cakam lepse vreme, da se zunaj zacnem malo vec gibati.
Sibam, mala se oglasa iz posteljice :)

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 516
   RE: Decembrke 2015
18.2.2016 21:10:29   
Shana86
Ja, vitamin D ji dajem (Oleovit). Prvi nisem, ker je imela tako hude krče, da je prejokala cele dneve in mi je pediatrinja rekla, da ji vsaj to lahko prihranim nekje do 3., 4. meseca. Pa ji zdaj nič ne manjka user posted image

Mi smo pa tudi v tem vremenu dosti zunaj. Že zato, ker mi čez dan spi samo zunaj. Jo dam v pajaca, vrečo z ovčko v košaro na teraso spat. In spi po 2,5 do 3 ure. Zaenkrat še... se že malo upira. Notri mi zelo malo spo, potem je pa tečna. Ponoči je pa isto, ne glede na to, koliko spi čez dan.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 517
   RE: Decembrke 2015
20.4.2016 12:57:13   
biba85
Tale tema je zgleda da cist zamrla.
Kako ste mamice in otrocicki? Midve se imava super, pridno rasteva in kmalu bova imeli 4m. :)Tamala vsak dan pogrunta nekaj novega,obozuje obracanje na trebuscka, skoz bi bila tako. Spimo pridno, le podnevi nam ne uspe dolgo spati. Spimo max 3h :)
Uvaja katera ze gh? Nasa tamala se ne pokaze zanimanja, tako, da bomo se en cas kar na am.

Zadnje dni imam tezavo s prebavo, in posdicno sem spet dobila hemeroide. Tokrat kar bolece, ne vem s cim si se naj pomagam, da se stanje normalizira. Dobila sem jih pri porodu, ampak takrat se je hitro porihtalo, sedaj pa spet, ampak sedaj kar traja. :s

Shana, kako sta se ujeli tvoji punci?

Oglasite se kaj

< Sporočilo je popravil biba85 -- 20.4.2016 13:02:46 >

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 518
   RE: Decembrke 2015
20.4.2016 22:39:43   
sunshine_89
Pozdravljene! Se še jaz malo oglasim. user posted image 23-ga bo moj malček star 4 mesece - kako gre vse hitro user posted image Rodila sem 6 dni po roku, s tem da mi je že 2 dni prej odtekla voda pa ni bilo popadkov user posted image Porod je trajal 8h in pol, imela sem problem ker se nisem mogla nehat trest in zato nisem mogla sprostiti mišice pa je bilo vse toliko bolj boleče. Rodila sem brez protibolečinskih sredstev in nisem bila nič rezana, imela sem samo manjše raztrgnine user posted image . Zoprno je bilo ker prve dva dni nisem mogla vstat iz postelje ker sem imela hemoglobin samo 77 in sem dvakrat padla v nezavest ko sem poizkusila vstat.

Na žalost smo imeli bolj slab začetek, drugo noč je dojenček začel bruhat in so mu odkrili malrotacijo črevesja, zato sva bila premeščena v Lj in pri 4 dneh starosti je imel operacijo. Slab mesec je bil v bolnišnici, nekaj dni dlje sva ostala ker ni hotel jesti (ko je prišel iz intenzivne sem ostala pri njem) in smo imel kar probleme na začetku s hranjenjem. Z dojenjem sva začela šele po 1 mesecu, prej sva mogla velik dodajat ker si nisem mogla toliko načrpat, pa ker se ni dojiv se mi ni nič povečevala količina mleka, po treh mesecih veeelikega truda nama je uspelo in se sedaj samo še dojiva. Zdaj je na srečo vse vredu z njem in naj ne bi imel nobenih posledic user posted image

Že od začetka spi ponoči, ni imel nobenih krčev, skoraj nič ne joka - čudovit in priden dojenček, me je čist presenetil user posted image Edino kar je - tako kot pri bibi ni navdušen nad spanjem podnevi tako da nimam časa da bi kaj naredila.. jah no, pa je to pomoje še najmanjši problem kar bi lahko blo user posted image Se pri vas že kaj sami obračajo na bokec, trebušček, hrbet? Moj malček se trenutno samo na bok, sicer se že na oba zna, ampak večinoma se samo na levega.. Tudi zadrži se na levem lahko dolgo časa, iz desnega se pa kar hitro obrne nazaj na hrbet. Na trebuščku pa ne mara bit več kot 3-7 minut na1x, do kakšnih treh tednov nazaj je pa vsakič ko sem ga na trebušček obrnila takoj začel jokat, sem mogla bit kar ustvarjalna da je zdržal nekaj minut..kakšen nasvet?

Uživejte te čudovite mesece z vašim malčkom!!user posted image ... gre vse tako hitro mimo user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 519
   RE: Decembrke 2015
22.4.2016 21:44:38   
sunshine_89
Imam danes malo več časa pa sem malo bolj natancno prebrala kaj ste se zgovarjale.. Glede d3 kapljic - priporočam Biogaia. Gre za probiotike z dodanim d3. Moj mali ni imel nobenih krčev pa jih že od začetka uporabljamo, pa pomagajo tudi za boljše delovanje črevesja. Enkrat mi jih je zmanjkal pa sem imela Oleovit tud doma, katere sem potem 1 teden uporabljala pa je imel takoj probleme, ker 3 dni ni šel kakat in ga je trebušček v tem času bolel, se je zvijal pa jokal. Ko smo nazaj zamenjali je bilo pa spet dobro.

Za tiste, ki imate težave z mlekom/dojenjem: kupite si mamine kapljice!!! (http://www.plant.hr/sl/proizvodi/mamine-kapi/) Po enem tednu uporabe sva se samo še dojila. Pri črpanju sem tudi vidla da imam več mleka in veliko lepše je teklo (pred uporabo mi je samo po kapljicah teklo). Pri dojenju sem pa tudi čutila da mi je prej začelo mleko teči. Jst sem samo eno flaško uporabla naprej sem pa nekaj časa jemala grško seno (sanolabor), zdaj ga pa vzamem na vsake par dni.

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 520
   RE: Decembrke 2015
23.4.2016 21:49:42   
biba85
Sunshine , cestitke za fantka! Super, da se je vse porihtalo in, da sta sedaj oba ok. Aja, je pa tvoj fant dva dni starejsi od moje pupe :)
Mi smo pa imeli dva meseca grozne krce proti veceru, so trajali po 3h. Bilo je zelo psihicno naporno, saj ne ves kako bi otroku pomagal.Smo poskusli kar nekaj kapljic in nobene niso bile nic kaj ucinkovite.

Ja, nasa se ze kaksna dobra dva tedna obraca na trebuscek. Na hrbet se pa ne obraca. Pa skoz bi pasla kravice, ful veliko je igralnimpodlogi in potem se kotali sem in tja. Sem dobila obcutek, da je raje na tleh kot na rokah. ;)

Aja, glede biogaie d3, nam je pediatrinja rekla, da so prve 3mesece ok, kasneje je pa potrebno dajat oleovit ali plivit, saj nimajo dovolj nekaterih snovi(katerih se ne spomnim). Mi od zacetka 2. meseca dajemo oleovit vsak dan. A so vam kaj rekli do terega leta je potrebno dajat D3?

Midve se ze dolgo vec ne dojiva, sva na AM. Mogoce kateri malcek poliva? Nasa je en cas ful polivala, potem sem pa zacela dodajat mleko proti polivanju in se je kar uredilo.

Ze kaj razmisljate katere avtosedeze boste kupile?

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 521
   RE: Decembrke 2015
25.4.2016 21:06:07   
sunshine_89
Sem se malo pozanimala naokoli glede obračanja na trebuščka pa smo ugotovili da tisti otroci ki so radi na trebuščku se hitreje začnejo obračat. Moj mali se je do enega 3 meseca vsakič ko sem ga obrnila na trebuščka takoj začel jokat. Zdaj se je v zadnjem mesecu malo bolj navadil, ampak še vedno zdrži po ene 3-10 minut naenkrat poj pa v jok. Predvidevam da mu ne gre tud zato ker ima ves čas eno ali obe roke v ustih in se hitro utrudi? Tudi ni mi ga potrebno prvih nekaj minut nič zamotit, je kar zadovoljen. Biba ali ste jo kaj učili kako se obrnit ali se je čisto sama od sebe začela obračat? user posted image

Za dodajanje d3 je moja sestra vprašala pediatrinjo, pa je ta rekla da toliko časa kolikor raste, da bi bilo fajn jih do 18 leta, lahko pa jih tudi odrasli jemlejo (sem nekje brala da ima tretina odraslih premalo d3)... Sam kolikor imam jaz v spominu so v starševski šoli rekli da prvo leto dodajaš. user posted image

Joj si boga ker sta na AM user posted image Mam še dobro v spominu kako je bilo to naporno. Sploh prve 2 tedna ko sva prišla domov pa sem mogla še ponoči vstajat pa pripravljat flaško, medtem ko mi je na ves glas jokal v naročju, pa je šlo še toliko počasneje ker sem z eno roko delala. Najprej zavret pa poj pohladid... Zdej ga samo prvič ko se zbudi ponoči k nama v posteljo dam pa majco dol, pa je do jutra dober. Tud vem ne kolikokrat se doji, zraven spim. user posted image Moj je zadnji mesec začel polivat, ampak ne kaj preveč. Tudi odvisno če podere kupček ali ne, pa če se po dojenju igrava.. Za avtosedež pa še nič ne gledam. Naj bi bila ta lupinca, ki jo imamo do 10kg, zdaj jih ima pa nekje okoli 6. Tako da je še čas user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 522
   RE: Decembrke 2015
26.4.2016 15:23:57   
biba85
Ucili je ravno nismo, sem pa jo motivirala s igracami. Sem ji nalozila na eno stran igrace in se je na zacetku zacela kotalit na bok, potem pa je s casoma poskusala se se obrnit na trebuscek. Na zacetku se je ful jezila in jokala, saj ji ni ravno uspevalo, sem ji pa parkrat ponudila prst, da si je malo pomagala pri obratu. Kasneje sem jo nekajkrat zalotila, da si je pomagala s blagom od igralne podloge, se je prijela za njo in potegnila :). Sedaj ji pa rata brez vsake pomoci. Aja, pa nasa je ful navajena bit na trebuscku, saj tudi tako spi, in nic ne joka, no sedaj ze, ko se zeli plazit pa ji se ne uspe :)

Ja, tudi nam so rekli do 1. Leta za vitamin d3.

Meni pa ni tezko pripravit flaske, vodo si zavrem, dam v termovko in je hitro pripravljeno. Ko je bila manjsa je jedla ponoci samo 1x, tako da nisem veliko vstajala, sedaj pa se ne hraniva vec ponoci. Jaz pa ne morem spat, ce spi tamala zraven, moj pa tudi ne :) Je nekajkrat spala zraven naju in sva bila zjutraj cist zanic, tako da sedaj spi v svoji posteljici. Zjutraj ko se zbudi pa jo dava v veliko posteljo in se skupaj pocartamo.
Ze kaj razmisljas o uvajanju goste hrane?

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 523
   RE: Decembrke 2015
26.4.2016 22:10:26   
sunshine_89
No danes zjutraj sem malo po netu brskala o obračanju na trebušček, sem imela ene 6 strani odprtih pa sem med temu ko sva se igrala mal brala. Sem se nato spomnila da morm tamauga stehtat, še za otroški album, zapišem in ker začne tamau kazati zanimanje za albumček ga malo prelistava, nakar se mali stegne da bi ga prijel in se prekucne na trebušček. user posted image Zvečer ga odložim na bokec v posteljo da se podojiva in se spet prekucne na trebuščka user posted image Tako da se bo verjetno te dni začel tudi namerno obračat.

Jst mam pa bolj probleme spat dokler ne pride k nama :) Okol 19-20h zaspi pa potem okol 2-3h pride k nama, pa se v tem času ene 2x zbudim. Od začetka mam tud probleme s temu ker nikol ponoči ne joka če je lačen, samo rokice da v usta pa cmoka in se ga skoraj nič ne sliši. Če ga imam zraven sebe me pa zbudi ker se premika. Za gosto hrano sem se pa odločila, da bom čimkasneje (pri 6 mesecih) zdaj ko se dojiva.. Samo če bi pa še vedno morala AM dodajat bi pa že začela pri 4 mesecih.. Tako sem se odločila že na začetku, ker se mi zdi dojenje bolj koristno kot gosta hrana, gosta hrana pa bolj zdrava kot AM. Glede na to kar sem prebrala. Sicer pa glede na to koliko časa traja to uvajanje mislim da ni nič narobe če začneš že zdaj, če se ti zdi da kaže zanimanje zanjo. Jst mu bom samo kakšen korenček dala za grizt ker se mi zdi da ga že zobki matrajo user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 524
   RE: Decembrke 2015
12.5.2016 10:54:59   
sunshine_89
Hej user posted image No moj mali se sedaj že veselo obrača s hrbta na trebuh vsakič ko ga odložim na tla, če pa mu uspe na hrbtu ostat si pa tiši nogice v usta user posted image Pa nekaj mu je zadnje dni v veselje govort z zaprtimi usti user posted image user posted image
Glede uvajanja goste hrane - meni je pediatrinja na zadnjem pregledu rekla da naj pričakujem patronažno na dom okoli 5 meseca ki mi bo dala vse informacije o uvajanju goste hrane.. tako da nič skrbet o temu, vam bodo že povedale ko bo čas user posted image Sem pa svojmu dala že nekajkrat korenčka za grizljat, sicer se je na začetku zlo spakoval pa prvič je korenček vrgel čez pol dnevne user posted image zdaj si pa kar veselo tiši roko v kateri držim korenček v usta pa se zraven smehlja in veselo cmoka user posted image zobkov pa ni še nič vidt... vsaj še ni dela z umivanjem user posted image

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 20 [21] 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 20 [21] 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?