|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: sprememba priimka otroku
17.4.2016 16:33:47   
Stanislava_

ampak je egostia na celi črti. ker pravi, da s priimkom se izkaže, da je njegova in mu to želim vzeto? jaz sploh ne razmišlajm tako...

želim ji le dobro. zato me zanima kakšen je način, da se priimek spremeni. gre za dobro otroka ne za moje muhe in,da želim nagajat...


Kako pa razmišjaš?

In....večinoma motiv "želim samo dobro" ponavljajo najbolj tisti, ki želijo nekaj prikriti.


IZVIRNO SPOROČILO: Lucka9

Jaz mislim in čutim, daje za mojo hčerko bolje, da se piše po meni, ker z njegovim priimkom je žigosana ''hči narkomana''... zakaj že?


Ožigosana je s tem, da je on njej oče. Če želiš dobro in da ne bo ožigosana, se raje obrni na psihiatra in skupnosti, ki zdravijo odvsinike. Tam se morda naučiš, kako se v tej sitauciji obnašati in kako bi bilo mogoče kaj premakniti v lepšo smer. Je pa težko. Neprimerno bolj od spremembe priimka.

In...kdor ve, kdo je hčerkim oče, bo vedel...razen če nosi tako unikaten priimek, da ga je mogoče povezati samo s tem človekom.

Žal..lotila si se na napčnem koncu, je pa to najlažje. Ampak vzemi v zakup, da to ni rešitev in da boš mogoče potem še bolj razočarana, čeprav boš dosegla pirovo zmago s spremembo priimka.

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: sprememba priimka otroku
18.4.2016 6:25:06   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: petea
liliana,
jaz pa sem že imela težave zaradi različnih priimkov otroka in mene

Kakšne.....?


pri prestopu meje




Mater smo skrivnostni.......user posted image So te poslali nazaj domov....?



(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: sprememba priimka otroku
18.4.2016 8:40:48   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Ne ne poznava se ne. Seveda. Oz. predvidevam da se ne. Zato lahko obe le ugibava v kakšnih situacijah sva gor zrasli oz. kaj vse sva dali skozi - kajne?!
Tako kot ti poznaš tri ženske, ki so uspele prepričati bivše, da so se strinjali, da se otrok ne piše po njih, tako jaz poznam kar nekaj primerov žensk, ki preko otroka zelo zelo nagajajo bivšim partnerjem. Oz. do partnerja gojijo tako zamero in sovraštvo, da želijo prekiniti vsakršno povezavo med otrokom in očetom, ne glede na vse. Ne glede na to, da otroka posredno ali neposredno vlačijo skozi takšne bedne situacije, da ti gredo lasje po konci.
Za moje pojme imaš ti dosti drugega dela in skrbi, če je bivši nasilen, kot pa to, da se znebiš pri otroku njegovega priimka. To je še najmanjši problem. Ali res naivno misliš, da boš vse to spravila skozi brez problemov in takšnih in drugačnih scen. V eni sapi govoriš, da bi se vaju bivši rad rešil, v drugi, da ima otroka s tabo zato, da mu ne bi mogla pobegniti. In on bo s tem svojim karakterjem čisto tako lagano položil orožje in se strinjal s tem, da se dete ne piše več po njem?Sanjaj. Bojo scene , zagotovo. In tudi če nisi iz vasi, nima to nobene veze. Ko ga bo dedec biksal pred vašim stanovanjem, ali na igrišču ko boš zunaj z otrokom ali pa delal scene v vrtcu, na CSD-ju ...potem se poskušaj potolažiti. da otrok to nič ne občuti.
Kakor že. Jaz bi naredila vse , da bi otroka zaščitila. To, da bezaš vanj zaradi priimka pa žal ni to. Raje se skoncentriraj na to, da ga ne pustiš blizu ( zakonsko podprto), če je nevaren otroku in tebi. To, da boš otroku pridobila drug priimek, oz. boš to poskušala, ga bo po moje le razdražilo in vaju ne bi nič zaščitilo. Saj veš kaj pravijo- "ne diraj lava dok spava".
In ja...otrok bo iz malega zrasel v večjega. Takšnega, ki bo marsikaj razumel in kdo ve, če ti bo hvaležen za to, kar bo zaradi pridobivanja priimka dal skozi. Tudi če si še tako prepričana, da uspeš, to ne pomeni, da bo to rešeno že jutri. Sodni mlini meljejo sila počasi. Še posebej takrat, ko to ni treba.




SE vidi, da nisi res na tekočem.
Sodni mlini meljejo še kako hitro, samo, da jim plačaš user posted image
Zadevo z preživnino so zrihtali v roku 1 tedna user posted image zadeve s priimki v dveh mesecih zrihtajo user posted image
Ampak kakor sem opisala, nisi v tej koži, ne razumeš, da se očetu od hčere, ne more reči niti O od očeta, ker je ne videva, ne skrbi za njo, kaj šele kaj drugega.
Grozi samo takrat ko se počuti oškodovanega ( npr odvzveta plača za preživnino).
Jaz pač VEM, da za mene in za otroka je definitivno najbolje, da ni on v njenem življenju, ker ji zaenkrat ni naredil NIČ dobrega, nič koristnega, samo probleme, ko se je rodila.
Pa sej bi lahko še marsikaj napisala, ampak opažam, da živiš v enih iluzijah, enih pravljicah, kjer priimek ni pomemben pri otrokovem odraščanju in je bolje, da se piše po nekom, ki sploh ni del njenega življenja. In verjemi, da mi bo hvaležna.
Pa še to, če v dveh letih ni prišel do mene, otroka, zakaj bi pa hodil zdaj in razgrajal okoli hiše - aja, pa btw živi 70km stran od naju/nas.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: sprememba priimka otroku
18.4.2016 8:45:32   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Zakaj ne razumeš mojega argumentiranja s primeri, ko matere nagajajo očetom? Kje pa imaš dokaz , da to ni podobna zadeva? Že res, da lahko prebereš posta teh dveh uporabnic, pa vendar , kje pa piše, da je realnost točno takšna kot jo prikazujeta ti dve. Nimaš napisanih obeh plati zgodb. Pa tudi če bi bili, ne bi mogli reči, da sta čisto pravi, iskreni, resnični. Vsak udeleženec pač gleda iz svojega zornega kota in doživlja situacijo na podlagi svojih čustev in na svoj način.
Ne rečem, da ženski lažeta , vendar sem po naravi naravnana tako, da se rada malo od daleč zazrem na zadevo in poskušam pogledati stvar z različnih smeri.
Poleg tega pa me pri vsem tem moti to, da ženski v temi očitno nimata postavljenih pravih prioritet. Niju bolj moti oz. ju je sram, ker se otroka pišeta po očetu, kot pa to, da se dedca grdo obnašata, jih ogrožata, zapostavljata otroka...Bolj sta vztrajni in trmasti v tej smeri, da otrok spremeni priimek, kot pa da se mu zagotovi finančna sredstva, mirno in varno otroštvo ter ob pametnem in strpnem dogovoru z očetom morda tudi trohico ljubezni in stikov s pravim očetom. Ne. Važno je človeka izbrisati iz otrokovega življenja in kot da bi se to dalo že samo s spreminjanjem priimka.

Eno in drugo se seveda ne izključuje. Vendar onidve očitno ne bi bili zadovoljni s tem, da bi se po pameti in z vztrajnostjo poskušali dokopati do tega, da bi človeka plačevala preživnino in poskušala imeti neke stike z otrokom. To se jima ne zdi več tako pomembno. Za to očitno nimata več interesa in energije. Njima je najbolj važno, da se otroka ne pišeta več tako kot očeta.

Ne pade jima pa na pamet, da se bosta onidve morda enkrat poročili in prevzeli priimek po novem partnerju. Imeli morda s tem novim partnerjem še kakšnega otroka in vsi trije se bodo pisali enako. Ubogo dete od prej pa se bo spet pisalo drugače. In potem bodo šli k zobozdravniku in bo spet groza in strah , ker bo morda zobozdravnica mislila, da je otroka pripeljala tetauser posted image In to bo spet en šok v tri nadstropja in nekaj za znoret tragičnega.



Upam,d a NIKOLI, ampak res NIKOLI, ne pristaneš v taki situaciji, ker se opazi, kako norca se delaš iz obeh!!!
Me prav zanima kako nepomembno bi bilo tebi, da bi se trije pisali isto in en otrok drugače ... zgleda ne poznaš nobenega takega otroka in njegove zgodbe kako mu je bilo hudo dokler se ni pisal isto kot ONI!
Pa BTW zgleda, da bereš takooo površno da joj ... jaz sem opisala, da sva se na CSDju lepo sporazumno zmenila za obiske, preživnino in dokler je bilo tko je bilo meni čist ok, potem sem pa videla, da je ni ne poklical, ne hotel videvati, ne NIČ ... in kaj, ti bi v tem primeru klicala in ga proooosila, da nej vidi svojega otroka, da mu ga še ti pripelješ, al kaj??? Dej o, ne slepi sebe in vse okoli nas user posted image
Ja, maš pa res, ti šment, slišiš samo eno plat zgodbe user posted image druga je pa taka, da bo on povedal, da sem bila jaz tista, ki nisem dovoljevala stike z otrokom user posted image user posted image
Oh ja, brezveze res ...
Pa lep dan in življenje še naprej tebi user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: sprememba priimka otroku
18.4.2016 10:23:17   
Abelar
Saj ne, da bi me zanimalo za vaše osebne razloge, samo razmišljam - zakaj mama sploh da otroku priimek očeta, če nista poročena oziroma če se ona piše drugače? Saj je ona tudi starš, ne le on?
Saj če se potem izkaže, da zadeve "špilajo", da je oče pripravljen biti oče in mama mama, se lahko kasneje poročita in tudi otrok vzame nov priimek.
Ali pa se ne poročita in ima otrok mamin priimek, Zakaj ne? Smo res tako tradicionalni?
Ali pa da bi mu dala potem oba priimka, če že mora imeti tudi priimek (v avtoričinem primeru samo biološkega) očeta.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: sprememba priimka otroku
18.4.2016 10:37:10   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Abelar

Saj ne, da bi me zanimalo za vaše osebne razloge, samo razmišljam - zakaj mama sploh da otroku priimek očeta, če nista poročena oziroma če se ona piše drugače? Saj je ona tudi starš, ne le on?
Saj če se potem izkaže, da zadeve "špilajo", da je oče pripravljen biti oče in mama mama, se lahko kasneje poročita in tudi otrok vzame nov priimek.
Ali pa se ne poročita in ima otrok mamin priimek, Zakaj ne? Smo res tako tradicionalni?
Ali pa da bi mu dala potem oba priimka, če že mora imeti tudi priimek (v avtoričinem primeru samo biološkega) očeta.


bi se nekak strinjala, da se mi zdi malce smešno, da matere strogo dajejo otrokom priimke očetov....če pač niso poročeni. zakaj ne dati svojega?

sicer pa se mi pri avtorici zdi malo smešno, da zdaj komplicira v smislu....bodo vsi vedeli od koga hči je...

če živiš v malem kraju, to itak vsi vedo in sprememba priimka ne bo zradirala njenega biološkega očeta in njegovih dejanj...če pa živiš v velikem kraju, pa je verjetnost, da bodo otroka in očeta povezali po priimikih zanemarljiva....

(odgovor članu Abelar)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: sprememba priimka otroku
18.4.2016 14:42:06   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Abelar

Saj ne, da bi me zanimalo za vaše osebne razloge, samo razmišljam - zakaj mama sploh da otroku priimek očeta, če nista poročena oziroma če se ona piše drugače? Saj je ona tudi starš, ne le on?
Saj če se potem izkaže, da zadeve "špilajo", da je oče pripravljen biti oče in mama mama, se lahko kasneje poročita in tudi otrok vzame nov priimek.
Ali pa se ne poročita in ima otrok mamin priimek, Zakaj ne? Smo res tako tradicionalni?
Ali pa da bi mu dala potem oba priimka, če že mora imeti tudi priimek (v avtoričinem primeru samo biološkega) očeta.


Avtomatsko so mi v porodnišnici zapisali priimek očeta - ker je bil predložen tist dokument o priznavanju očeta in iskreno, se takrat sploh nisem vprašala, da bi otrok imel moj priimek - in ja, zdej se pa lahko le tolčem po glavi, ampak ok .. jaz pri sebi VEM; da bom dosegla kar je pač najbolje za mene in mojega otroka, ker tudi vem, da bo z leti ona opazila da za njo oče ne obstaja ( na srečo al pa žalost ), ker je tud videti noče ...
Bi se pa zlagala, če rečem, da bi pustila moj priimek, če bi bil zapisan - ker resnično ne vem kako bi odreagirala user posted image

(odgovor članu Abelar)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: sprememba priimka otroku
18.4.2016 15:28:56   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Ne ne poznava se ne. Seveda. Oz. predvidevam da se ne. Zato lahko obe le ugibava v kakšnih situacijah sva gor zrasli oz. kaj vse sva dali skozi - kajne?!
Tako kot ti poznaš tri ženske, ki so uspele prepričati bivše, da so se strinjali, da se otrok ne piše po njih, tako jaz poznam kar nekaj primerov žensk, ki preko otroka zelo zelo nagajajo bivšim partnerjem. Oz. do partnerja gojijo tako zamero in sovraštvo, da želijo prekiniti vsakršno povezavo med otrokom in očetom, ne glede na vse. Ne glede na to, da otroka posredno ali neposredno vlačijo skozi takšne bedne situacije, da ti gredo lasje po konci.
Za moje pojme imaš ti dosti drugega dela in skrbi, če je bivši nasilen, kot pa to, da se znebiš pri otroku njegovega priimka. To je še najmanjši problem. Ali res naivno misliš, da boš vse to spravila skozi brez problemov in takšnih in drugačnih scen. V eni sapi govoriš, da bi se vaju bivši rad rešil, v drugi, da ima otroka s tabo zato, da mu ne bi mogla pobegniti. In on bo s tem svojim karakterjem čisto tako lagano položil orožje in se strinjal s tem, da se dete ne piše več po njem?Sanjaj. Bojo scene , zagotovo. In tudi če nisi iz vasi, nima to nobene veze. Ko ga bo dedec biksal pred vašim stanovanjem, ali na igrišču ko boš zunaj z otrokom ali pa delal scene v vrtcu, na CSD-ju ...potem se poskušaj potolažiti. da otrok to nič ne občuti.
Kakor že. Jaz bi naredila vse , da bi otroka zaščitila. To, da bezaš vanj zaradi priimka pa žal ni to. Raje se skoncentriraj na to, da ga ne pustiš blizu ( zakonsko podprto), če je nevaren otroku in tebi. To, da boš otroku pridobila drug priimek, oz. boš to poskušala, ga bo po moje le razdražilo in vaju ne bi nič zaščitilo. Saj veš kaj pravijo- "ne diraj lava dok spava".
In ja...otrok bo iz malega zrasel v večjega. Takšnega, ki bo marsikaj razumel in kdo ve, če ti bo hvaležen za to, kar bo zaradi pridobivanja priimka dal skozi. Tudi če si še tako prepričana, da uspeš, to ne pomeni, da bo to rešeno že jutri. Sodni mlini meljejo sila počasi. Še posebej takrat, ko to ni treba.




SE vidi, da nisi res na tekočem.
Sodni mlini meljejo še kako hitro, samo, da jim plačaš user posted image
Zadevo z preživnino so zrihtali v roku 1 tedna user posted image zadeve s priimki v dveh mesecih zrihtajo user posted image
Ampak kakor sem opisala, nisi v tej koži, ne razumeš, da se očetu od hčere, ne more reči niti O od očeta, ker je ne videva, ne skrbi za njo, kaj šele kaj drugega.
Grozi samo takrat ko se počuti oškodovanega ( npr odvzveta plača za preživnino).
Jaz pač VEM, da za mene in za otroka je definitivno najbolje, da ni on v njenem življenju, ker ji zaenkrat ni naredil NIČ dobrega, nič koristnega, samo probleme, ko se je rodila.
Pa sej bi lahko še marsikaj napisala, ampak opažam, da živiš v enih iluzijah, enih pravljicah, kjer priimek ni pomemben pri otrokovem odraščanju in je bolje, da se piše po nekom, ki sploh ni del njenega življenja. In verjemi, da mi bo hvaležna.
Pa še to, če v dveh letih ni prišel do mene, otroka, zakaj bi pa hodil zdaj in razgrajal okoli hiše - aja, pa btw živi 70km stran od naju/nas.


Poglej, lahko le rečem, da si potrdila moje domneve, ki sem jih imela po tvojih prebranih postih.
Žal sem hočeš nočeš s temi stvarmi kar na tekočem. In je ni preživnine, ki je bila urejena v enem tednu. Tudi če je bila še tako sporazumna, traja že sama papirologija dlje časa. Pa nima veze.
Ves čas ponavljaš, da bivši ni naredil nič. Da se ne zanima za otroka in da v bistvu z njim nima nič drugega kot priimek. V isti sapi pa pišeš, da dela probleme, kadar se počuti oškodovanega. Če ga pustiš pri miru, vas pusti pri miru, če rineš zaradi česa vanj, vam dela probleme. Poudarjaš, da ga ne želiš v vajinem življenju, pa vseeno želiš bezati in provocirati, samo zato, da bi se otrok pisal po nekom drugem. Ves čas praviš, da želiš otroku najbolje in mir za vse, pa vseeno razpihuješ žerjavico in netiš požar samo zaradi priimka. Še enkrat te vprašam. Ali je to za tvojega otroka res tako pomembno, da se piše drugače, pa čeprav že naprej veš, da bo oče delal probleme, ker se bo najverjetneje počutil oškodovanega.
Zakaj ne pustiš zadeve take kot je in s tem otroku daš veliko več- mir.
Ti si tako sovražno nastrojena, da boš s takšnim odnosom res vrgla slabo luč nase, če boš tako nastopila na CSD- ju. Ne kapiraš, da v otroku s to trmo in tiščanjem glave skozi zid , v bistvu škoduješ. Tipsona boš najverjetneje razjezila in potem se bodo problemi šele začeli. Zakaj bi hodil okrog tvoje hiše in razgrajal? Zato, ker na vse kriplje želiš spremeniti otrokov priimek. Dvomim, da mu bo to všeč in bo na to kar lagano pristal.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: sprememba priimka otroku
18.4.2016 16:16:46   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Zakaj ne razumeš mojega argumentiranja s primeri, ko matere nagajajo očetom? Kje pa imaš dokaz , da to ni podobna zadeva? Že res, da lahko prebereš posta teh dveh uporabnic, pa vendar , kje pa piše, da je realnost točno takšna kot jo prikazujeta ti dve. Nimaš napisanih obeh plati zgodb. Pa tudi če bi bili, ne bi mogli reči, da sta čisto pravi, iskreni, resnični. Vsak udeleženec pač gleda iz svojega zornega kota in doživlja situacijo na podlagi svojih čustev in na svoj način.
Ne rečem, da ženski lažeta , vendar sem po naravi naravnana tako, da se rada malo od daleč zazrem na zadevo in poskušam pogledati stvar z različnih smeri.
Poleg tega pa me pri vsem tem moti to, da ženski v temi očitno nimata postavljenih pravih prioritet. Niju bolj moti oz. ju je sram, ker se otroka pišeta po očetu, kot pa to, da se dedca grdo obnašata, jih ogrožata, zapostavljata otroka...Bolj sta vztrajni in trmasti v tej smeri, da otrok spremeni priimek, kot pa da se mu zagotovi finančna sredstva, mirno in varno otroštvo ter ob pametnem in strpnem dogovoru z očetom morda tudi trohico ljubezni in stikov s pravim očetom. Ne. Važno je človeka izbrisati iz otrokovega življenja in kot da bi se to dalo že samo s spreminjanjem priimka.

Eno in drugo se seveda ne izključuje. Vendar onidve očitno ne bi bili zadovoljni s tem, da bi se po pameti in z vztrajnostjo poskušali dokopati do tega, da bi človeka plačevala preživnino in poskušala imeti neke stike z otrokom. To se jima ne zdi več tako pomembno. Za to očitno nimata več interesa in energije. Njima je najbolj važno, da se otroka ne pišeta več tako kot očeta.

Ne pade jima pa na pamet, da se bosta onidve morda enkrat poročili in prevzeli priimek po novem partnerju. Imeli morda s tem novim partnerjem še kakšnega otroka in vsi trije se bodo pisali enako. Ubogo dete od prej pa se bo spet pisalo drugače. In potem bodo šli k zobozdravniku in bo spet groza in strah , ker bo morda zobozdravnica mislila, da je otroka pripeljala tetauser posted image In to bo spet en šok v tri nadstropja in nekaj za znoret tragičnega.



Upam,d a NIKOLI, ampak res NIKOLI, ne pristaneš v taki situaciji, ker se opazi, kako norca se delaš iz obeh!!!
Me prav zanima kako nepomembno bi bilo tebi, da bi se trije pisali isto in en otrok drugače ... zgleda ne poznaš nobenega takega otroka in njegove zgodbe kako mu je bilo hudo dokler se ni pisal isto kot ONI!
Pa BTW zgleda, da bereš takooo površno da joj ... jaz sem opisala, da sva se na CSDju lepo sporazumno zmenila za obiske, preživnino in dokler je bilo tko je bilo meni čist ok, potem sem pa videla, da je ni ne poklical, ne hotel videvati, ne NIČ ... in kaj, ti bi v tem primeru klicala in ga proooosila, da nej vidi svojega otroka, da mu ga še ti pripelješ, al kaj??? Dej o, ne slepi sebe in vse okoli nas user posted image
Ja, maš pa res, ti šment, slišiš samo eno plat zgodbe user posted image druga je pa taka, da bo on povedal, da sem bila jaz tista, ki nisem dovoljevala stike z otrokom user posted image user posted image
Oh ja, brezveze res ...

Pa lep dan in življenje še naprej tebi user posted image

Ne rabiš se jeziti name in mi privoščiti vse slabo na svetu le zato, ker se mi zdi, da v svoji jezi na situacijo ne gledaš najbolj realno. Ne najbolj pozitivno za otroka.
In ja, res se zna zgoditi, da bo on tvezil, dokazoval in še kaj drugega, na socialni le zato, da bo očrnil tebe, da ti bo po svoje vrnil, ker želiš otroku vzeti njegov priimek, ker tiščiš vanj ...Saj v bistvu ni važno ker bo on v tem primeru lagal. Bistvo je v tem, da bo iz tega, da ti želiš otroku spremeniti priimek, znal nastati velik problem, scene itd. Kaj dobrega bo otrok imel od tega? Glede na vse pripetije na CSD-jih, se zna narediti, da po vseh mogočih dogodkih, zmaga on. Mogoče ker je bolj potuhnjen, prepričljiv, teatralen...Boš vlačila otroka skozi to?Jaz ga ne bi. Sedaj vas pusti pri miru. To je vse , kar se mi zdi, da je za otroka najbolj važno. Priimek je pač dota očeta. In kakršen koli že je- je otrokov oče.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: sprememba priimka otroku
18.4.2016 20:02:13   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: Abelar

Saj ne, da bi me zanimalo za vaše osebne razloge, samo razmišljam - zakaj mama sploh da otroku priimek očeta, če nista poročena oziroma če se ona piše drugače? Saj je ona tudi starš, ne le on?
Saj če se potem izkaže, da zadeve "špilajo", da je oče pripravljen biti oče in mama mama, se lahko kasneje poročita in tudi otrok vzame nov priimek.
Ali pa se ne poročita in ima otrok mamin priimek, Zakaj ne? Smo res tako tradicionalni?
Ali pa da bi mu dala potem oba priimka, če že mora imeti tudi priimek (v avtoričinem primeru samo biološkega) očeta.


bi se nekak strinjala, da se mi zdi malce smešno, da matere strogo dajejo otrokom priimke očetov....če pač niso poročeni. zakaj ne dati svojega?



Verjetno je razlog isti, kot to, da se ob poroki prevzame možev priimek in ne ženin (še vedno so redke izjeme, ko mož prevzame ženin priimek in se potem cela družina "piše" po ženi)......smešno.....? Tradicionalno.....?


(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: sprememba priimka otroku
19.4.2016 10:46:02   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81



Poglej, lahko le rečem, da si potrdila moje domneve, ki sem jih imela po tvojih prebranih postih.
Žal sem hočeš nočeš s temi stvarmi kar na tekočem. In je ni preživnine, ki je bila urejena v enem tednu. Tudi če je bila še tako sporazumna, traja že sama papirologija dlje časa. Pa nima veze.
Ves čas ponavljaš, da bivši ni naredil nič. Da se ne zanima za otroka in da v bistvu z njim nima nič drugega kot priimek. V isti sapi pa pišeš, da dela probleme, kadar se počuti oškodovanega. Če ga pustiš pri miru, vas pusti pri miru, če rineš zaradi česa vanj, vam dela probleme. Poudarjaš, da ga ne želiš v vajinem življenju, pa vseeno želiš bezati in provocirati, samo zato, da bi se otrok pisal po nekom drugem. Ves čas praviš, da želiš otroku najbolje in mir za vse, pa vseeno razpihuješ žerjavico in netiš požar samo zaradi priimka. Še enkrat te vprašam. Ali je to za tvojega otroka res tako pomembno, da se piše drugače, pa čeprav že naprej veš, da bo oče delal probleme, ker se bo najverjetneje počutil oškodovanega.
Zakaj ne pustiš zadeve take kot je in s tem otroku daš veliko več- mir.
Ti si tako sovražno nastrojena, da boš s takšnim odnosom res vrgla slabo luč nase, če boš tako nastopila na CSD- ju. Ne kapiraš, da v otroku s to trmo in tiščanjem glave skozi zid , v bistvu škoduješ. Tipsona boš najverjetneje razjezila in potem se bodo problemi šele začeli. Zakaj bi hodil okrog tvoje hiše in razgrajal? Zato, ker na vse kriplje želiš spremeniti otrokov priimek. Dvomim, da mu bo to všeč in bo na to kar lagano pristal.


A veš, da se ob tvojih postih že kar nasmejim, zdaj ne vem, ali tako hitro bereš, da bereš med vsrticami ali uživaš v provociranju user posted image
Jst okoli NJEGA ne skačim NIČ, on okoli naju tudi ne, razen ko je bil oškodopvan ( preživnina ),...tko, da ne vem od kje teb da dela probleme ( problemi - množina ) user posted image
Sovražno nastrojena user posted image DRgač na CSDju ko sva bila je on mogel it na posebno obravnavo in ne JAZ, tko, da ne boj se kako sem zapisana na CSDju, ker imam polno podporo iz njihove strani - hvala bogu vsaj za to!
Pa zaboga punca/ženska .. s čim ga bom razjezila, če nimava stika user posted image a zato, ker sem dala tožbo zaradi neplačevanja preživnine? A to je zate provokacija in rinjene v težave? To naj popustim, da mi povsod zaznavajo plačevanje preživnine, da imam zaradi tega nižje otroške doklade, nižjo izplačano dohodnino, višji vrtec? O moj bog, res ne vem kje ti živiš in me zanima kako bi v vse to ti pristala, če bi bila na istem user posted image
Ja, na vse kriplje se trudim spremeniti otrokov priimek - do tja pa še pršli nismo ... dddd .. a sem kje napisala ali omenila, da sem dala že na sodišče pritožbo? Ali sem napisala po 2h letih ne videvanja otroka mi pripada polno skrbništbp in njemu odvzveta pravica do otroka ...
Ne sodi ljudi po nepotrebnem, resno .... sovražno nastrojena od razbranega user posted image user posted image
res se prav nasmejim, ker velikokrat ( ali pa najbrz kr v vseh primerih ) je najbolje pisati nekomu in mu pametovati, ko pa še sam ne ve kako bi odreagiral v taki situaciji ...
user posted image user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: sprememba priimka otroku
19.4.2016 10:49:41   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Zakaj ne razumeš mojega argumentiranja s primeri, ko matere nagajajo očetom? Kje pa imaš dokaz , da to ni podobna zadeva? Že res, da lahko prebereš posta teh dveh uporabnic, pa vendar , kje pa piše, da je realnost točno takšna kot jo prikazujeta ti dve. Nimaš napisanih obeh plati zgodb. Pa tudi če bi bili, ne bi mogli reči, da sta čisto pravi, iskreni, resnični. Vsak udeleženec pač gleda iz svojega zornega kota in doživlja situacijo na podlagi svojih čustev in na svoj način.
Ne rečem, da ženski lažeta , vendar sem po naravi naravnana tako, da se rada malo od daleč zazrem na zadevo in poskušam pogledati stvar z različnih smeri.
Poleg tega pa me pri vsem tem moti to, da ženski v temi očitno nimata postavljenih pravih prioritet. Niju bolj moti oz. ju je sram, ker se otroka pišeta po očetu, kot pa to, da se dedca grdo obnašata, jih ogrožata, zapostavljata otroka...Bolj sta vztrajni in trmasti v tej smeri, da otrok spremeni priimek, kot pa da se mu zagotovi finančna sredstva, mirno in varno otroštvo ter ob pametnem in strpnem dogovoru z očetom morda tudi trohico ljubezni in stikov s pravim očetom. Ne. Važno je človeka izbrisati iz otrokovega življenja in kot da bi se to dalo že samo s spreminjanjem priimka.

Eno in drugo se seveda ne izključuje. Vendar onidve očitno ne bi bili zadovoljni s tem, da bi se po pameti in z vztrajnostjo poskušali dokopati do tega, da bi človeka plačevala preživnino in poskušala imeti neke stike z otrokom. To se jima ne zdi več tako pomembno. Za to očitno nimata več interesa in energije. Njima je najbolj važno, da se otroka ne pišeta več tako kot očeta.

Ne pade jima pa na pamet, da se bosta onidve morda enkrat poročili in prevzeli priimek po novem partnerju. Imeli morda s tem novim partnerjem še kakšnega otroka in vsi trije se bodo pisali enako. Ubogo dete od prej pa se bo spet pisalo drugače. In potem bodo šli k zobozdravniku in bo spet groza in strah , ker bo morda zobozdravnica mislila, da je otroka pripeljala tetauser posted image In to bo spet en šok v tri nadstropja in nekaj za znoret tragičnega.



Upam,d a NIKOLI, ampak res NIKOLI, ne pristaneš v taki situaciji, ker se opazi, kako norca se delaš iz obeh!!!
Me prav zanima kako nepomembno bi bilo tebi, da bi se trije pisali isto in en otrok drugače ... zgleda ne poznaš nobenega takega otroka in njegove zgodbe kako mu je bilo hudo dokler se ni pisal isto kot ONI!
Pa BTW zgleda, da bereš takooo površno da joj ... jaz sem opisala, da sva se na CSDju lepo sporazumno zmenila za obiske, preživnino in dokler je bilo tko je bilo meni čist ok, potem sem pa videla, da je ni ne poklical, ne hotel videvati, ne NIČ ... in kaj, ti bi v tem primeru klicala in ga proooosila, da nej vidi svojega otroka, da mu ga še ti pripelješ, al kaj??? Dej o, ne slepi sebe in vse okoli nas user posted image
Ja, maš pa res, ti šment, slišiš samo eno plat zgodbe user posted image druga je pa taka, da bo on povedal, da sem bila jaz tista, ki nisem dovoljevala stike z otrokom user posted image user posted image
Oh ja, brezveze res ...

Pa lep dan in življenje še naprej tebi user posted image

Ne rabiš se jeziti name in mi privoščiti vse slabo na svetu le zato, ker se mi zdi, da v svoji jezi na situacijo ne gledaš najbolj realno. Ne najbolj pozitivno za otroka.
In ja, res se zna zgoditi, da bo on tvezil, dokazoval in še kaj drugega, na socialni le zato, da bo očrnil tebe, da ti bo po svoje vrnil, ker želiš otroku vzeti njegov priimek, ker tiščiš vanj ...Saj v bistvu ni važno ker bo on v tem primeru lagal. Bistvo je v tem, da bo iz tega, da ti želiš otroku spremeniti priimek, znal nastati velik problem, scene itd. Kaj dobrega bo otrok imel od tega? Glede na vse pripetije na CSD-jih, se zna narediti, da po vseh mogočih dogodkih, zmaga on. Mogoče ker je bolj potuhnjen, prepričljiv, teatralen...Boš vlačila otroka skozi to?Jaz ga ne bi. Sedaj vas pusti pri miru. To je vse , kar se mi zdi, da je za otroka najbolj važno. Priimek je pač dota očeta. In kakršen koli že je- je otrokov oče.


Jeziti nate? user posted image Ti želeti vse slabo na svetu???? Oh ti provokatorka user posted image user posted image
Lej ... moj otrok je srečen, ker je z mano, nudim mu VSE in še več, JAZ sem tista, ki pozna kaj je dobro za otroka in žal ne TI ...
Mene ON nima na CSDju očrniti, ker je očrnil sebe in to tko hudo, da joj ... tko, da se tukej nimam jaz kej dokazovati, ker sama sebe poznam, poznam svoj karakter, sebe kot osebo in vem kaj si v življenju želim ....
Zmagal ON .... user posted image user posted image user posted image ti pa si smešna ... user posted image na podlagi česa bi le lahko on zmagal, če niti ne upa poklicati na CSD,...vse sem mogla sama urejat ( še tisti čas za sporazumno rešitev ) ... oh ja ja ... kako lahko je soditi druge in prilivati vodo na ogenj user posted image
Resnično sem ti in ti še vedno ( BERI POČASI!! ) želim le najboljše, ker vidim, da so okoli tebe sami pošteni ljudje, ki so fer, iskreni in super .... naj bo tako še v bodoče .. škoda nismo vsi imeli take sreče user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: sprememba priimka otroku
19.4.2016 10:55:46   
RIJA*
tradicionalno je tudi živetgi srečno do konca svojih dni...pa vsi veselo kršijo/mo to tradicijo...torej zakaj se sprenevedati s priimkom :)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: sprememba priimka otroku
19.4.2016 15:56:53   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Zakaj ne razumeš mojega argumentiranja s primeri, ko matere nagajajo očetom? Kje pa imaš dokaz , da to ni podobna zadeva? Že res, da lahko prebereš posta teh dveh uporabnic, pa vendar , kje pa piše, da je realnost točno takšna kot jo prikazujeta ti dve. Nimaš napisanih obeh plati zgodb. Pa tudi če bi bili, ne bi mogli reči, da sta čisto pravi, iskreni, resnični. Vsak udeleženec pač gleda iz svojega zornega kota in doživlja situacijo na podlagi svojih čustev in na svoj način.
Ne rečem, da ženski lažeta , vendar sem po naravi naravnana tako, da se rada malo od daleč zazrem na zadevo in poskušam pogledati stvar z različnih smeri.
Poleg tega pa me pri vsem tem moti to, da ženski v temi očitno nimata postavljenih pravih prioritet. Niju bolj moti oz. ju je sram, ker se otroka pišeta po očetu, kot pa to, da se dedca grdo obnašata, jih ogrožata, zapostavljata otroka...Bolj sta vztrajni in trmasti v tej smeri, da otrok spremeni priimek, kot pa da se mu zagotovi finančna sredstva, mirno in varno otroštvo ter ob pametnem in strpnem dogovoru z očetom morda tudi trohico ljubezni in stikov s pravim očetom. Ne. Važno je človeka izbrisati iz otrokovega življenja in kot da bi se to dalo že samo s spreminjanjem priimka.

Eno in drugo se seveda ne izključuje. Vendar onidve očitno ne bi bili zadovoljni s tem, da bi se po pameti in z vztrajnostjo poskušali dokopati do tega, da bi človeka plačevala preživnino in poskušala imeti neke stike z otrokom. To se jima ne zdi več tako pomembno. Za to očitno nimata več interesa in energije. Njima je najbolj važno, da se otroka ne pišeta več tako kot očeta.

Ne pade jima pa na pamet, da se bosta onidve morda enkrat poročili in prevzeli priimek po novem partnerju. Imeli morda s tem novim partnerjem še kakšnega otroka in vsi trije se bodo pisali enako. Ubogo dete od prej pa se bo spet pisalo drugače. In potem bodo šli k zobozdravniku in bo spet groza in strah , ker bo morda zobozdravnica mislila, da je otroka pripeljala tetauser posted image In to bo spet en šok v tri nadstropja in nekaj za znoret tragičnega.



Upam,d a NIKOLI, ampak res NIKOLI, ne pristaneš v taki situaciji, ker se opazi, kako norca se delaš iz obeh!!!
Me prav zanima kako nepomembno bi bilo tebi, da bi se trije pisali isto in en otrok drugače ... zgleda ne poznaš nobenega takega otroka in njegove zgodbe kako mu je bilo hudo dokler se ni pisal isto kot ONI!
Pa BTW zgleda, da bereš takooo površno da joj ... jaz sem opisala, da sva se na CSDju lepo sporazumno zmenila za obiske, preživnino in dokler je bilo tko je bilo meni čist ok, potem sem pa videla, da je ni ne poklical, ne hotel videvati, ne NIČ ... in kaj, ti bi v tem primeru klicala in ga proooosila, da nej vidi svojega otroka, da mu ga še ti pripelješ, al kaj??? Dej o, ne slepi sebe in vse okoli nas user posted image
Ja, maš pa res, ti šment, slišiš samo eno plat zgodbe user posted image druga je pa taka, da bo on povedal, da sem bila jaz tista, ki nisem dovoljevala stike z otrokom user posted image user posted image
Oh ja, brezveze res ...

Pa lep dan in življenje še naprej tebi user posted image

Ne rabiš se jeziti name in mi privoščiti vse slabo na svetu le zato, ker se mi zdi, da v svoji jezi na situacijo ne gledaš najbolj realno. Ne najbolj pozitivno za otroka.
In ja, res se zna zgoditi, da bo on tvezil, dokazoval in še kaj drugega, na socialni le zato, da bo očrnil tebe, da ti bo po svoje vrnil, ker želiš otroku vzeti njegov priimek, ker tiščiš vanj ...Saj v bistvu ni važno ker bo on v tem primeru lagal. Bistvo je v tem, da bo iz tega, da ti želiš otroku spremeniti priimek, znal nastati velik problem, scene itd. Kaj dobrega bo otrok imel od tega? Glede na vse pripetije na CSD-jih, se zna narediti, da po vseh mogočih dogodkih, zmaga on. Mogoče ker je bolj potuhnjen, prepričljiv, teatralen...Boš vlačila otroka skozi to?Jaz ga ne bi. Sedaj vas pusti pri miru. To je vse , kar se mi zdi, da je za otroka najbolj važno. Priimek je pač dota očeta. In kakršen koli že je- je otrokov oče.


Jeziti nate? user posted image Ti želeti vse slabo na svetu???? Oh ti provokatorka user posted image user posted image
Lej ... moj otrok je srečen, ker je z mano, nudim mu VSE in še več, JAZ sem tista, ki pozna kaj je dobro za otroka in žal ne TI ...
Mene ON nima na CSDju očrniti, ker je očrnil sebe in to tko hudo, da joj ... tko, da se tukej nimam jaz kej dokazovati, ker sama sebe poznam, poznam svoj karakter, sebe kot osebo in vem kaj si v življenju želim ....
Zmagal ON .... user posted image user posted image user posted image ti pa si smešna ... user posted image na podlagi česa bi le lahko on zmagal, če niti ne upa poklicati na CSD,...vse sem mogla sama urejat ( še tisti čas za sporazumno rešitev ) ... oh ja ja ... kako lahko je soditi druge in prilivati vodo na ogenj user posted image
Resnično sem ti in ti še vedno ( BERI POČASI!! ) želim le najboljše, ker vidim, da so okoli tebe sami pošteni ljudje, ki so fer, iskreni in super .... naj bo tako še v bodoče .. škoda nismo vsi imeli take sreče user posted image

O Kristususer posted image bogi otrok.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: sprememba priimka otroku
19.4.2016 19:02:02   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

tradicionalno je tudi živetgi srečno do konca svojih dni...pa vsi veselo kršijo/mo to tradicijo...torej zakaj se sprenevedati s priimkom :)


Zakaj pa sprenevedati.....? Odgovorila sem le na vprašanje zakaj je smešno, da neporočeni pari dajejo otrokom priimke po očetih.....če pa poročeni tudi v veliki večini primerov tako delajo.......

Sicer pa danes obstaja možnost, da starša data otroku priimek, ki je lahko praktično karkoli......recimo Mišel Veliki, Koala Pametna, Franček Prekmurski.......

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: sprememba priimka otroku
19.4.2016 21:02:00   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: petea
liliana,
jaz pa sem že imela težave zaradi različnih priimkov otroka in mene

Kakšne.....?

pri prestopu meje


Mater smo skrivnostni.......user posted image So te poslali nazaj domov....?


skoraj user posted image

pravzaprav me je bilo bolj strah, da bi me hoteli zadržati na njihovi strani meje (bila sem na meji izven EU), saj sem morala iti čez mejo samo obrniti avto, pa je policist gledal naju (mene in otroka), pa osebne, pa spraševal pa primerjal najina videza in se po nekaj minutah le odločil, da lahko nadaljujeva pot

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: sprememba priimka otroku
20.4.2016 6:16:14   
liliana
Ja, če pa greš v "tretjo državo", pa v tem primeru pač imaš v avtu kopijo rojstnega lista.....čeprav tudi to ne bi bilo potrebno, ker sta običajno naslova otroka in matere ista.....

Vse drugo je zgolj "zajebavanje" mejnega organa, ki te lahko zafrkava tudi zato, ker slika otroka na dokumentu ne odraža več dejanskega stanja, ker je stara že več kot 4 leta......

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: sprememba priimka otroku
25.4.2016 19:19:45   
Lucka9
Hvala vsem za menja...

Razum3m vse... cisto vsaka ima po svoje prav.


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: sprememba priimka otroku
28.4.2016 10:45:14   
Lucka9
Moram pa tudi reci, da vidim, da ne razumete kaj pomeni nasvet... vse ste iskale razloge za in proti. A nobena ni dala nasveta kaj naj naredim in kako... toliko o tem..

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: sprememba priimka otroku
28.4.2016 19:26:05   
ronja
ne potrebujem napadov, kako sem zlobna, tiste ki imate/ste imele podbno situacijo, veste kako mi je...

Ne vem, zakaj bi bila zato zlobna, čeprav hvalabogu nisem v taki ali podobni situaciji. Tudi sama bi si želela, da bi se otroci počutili del družine, kjer živijo in zato tudi imajo dva priimka (ker pač nisva poročena). Pa to ni tako grozno čudno, zakaj bi bilo potem tvoje?

Imela sem sošolko z zelo podobno situacijo (ona je bila otrok) in mala si je zelo želela imet isti priimek kot mama, tako da to ni vedno ravno iz trte zvito, da je pa to boljše za otroka. Vem pa, da so se kar dolgo dajali okoli tega, da je na koncu ratalo, je bila pa punca zelo srečna, ko se je preimenovala.

POznam tudi eno odraslo (zdaj že mamico), ki jo je posvojil mamin novi partner in se je pisala po njem. Tudi njej je bilo to všeč, da je bil to njen uradni oče, čeprav pravi, da je težek karakter.

Glede na to, da gre očitno še ta zelo majhnega otroka, ga ne bodo 'vlačili' po inštitucijah, ampak bosta tam verjetno zadevo reševala starša sama.
Ne vem, zakaj bi naj bila njena želja po spremembi otrokovega priimka tako nesprejemljiva. Če je že naredila napako nekoč v preteklosti, to ne pomeni, da jo mora nekaj vso življenje spominjati na to, ko pa obstaja rešitev.
Tudi sama bi, če bi bila v podobni situaciji, želela prihraniti nepotrebne zaplete otroku. Človeška zloba je lahko zelo boleča. Posebej za (nič krivega) otroka.

POdpis do zadnje pike. Punci sta si obe želeli spremenit primek, čeprav je ena takrat dejansko imela sitnosti s tem, pa je rekla, da je bilo vse vredno, da se res noče pisat po očetu...

Patrino, otrokom je včasih to nek "closure", da najdejo svoje korenine, da imajo občutek, da spadajo k tej družini, ker imajo isti priimek. Vsaj tema dvema puncama je to pomenilo. Otrokom to dostikrat veliko pomeni, na simbolni ravni...

Verjetno moraš najprej na csd, vsekakor pokliči in vprašaj za postopek.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: sprememba priimka otroku
28.4.2016 21:22:26   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Patrino, otrokom je včasih to nek "closure", da najdejo svoje korenine, da imajo občutek, da spadajo k tej družini, ker imajo isti priimek. Vsaj tema dvema puncama je to pomenilo. Otrokom to dostikrat veliko pomeni, na simbolni ravni...

Zgrešila si bistvo spet. Mogoče zato, ker ves čas gledaš na situacije samo iz vidika svoje družine. Avtorica ni napisala, da spremembo priimka želi njena hči, ki je že tako velika, da jo to moti. To želi avtorica, ker se sramuje, da se je nekoč dala dol z narkomanom in da je rezultat tega njen otrok. Po prebranem , se ji ne gre toliko zato, da bi otroku privoščila nov priimek, temveč jo je sram njenega očeta. Kakor koli se obrneš, je tu še njen oče. Oče, pa če je stokrat narkoman, pa ne želi tega, da bi se otroku odvzel njegov priimek in se mu nalepil priimek enega drugega moškega, ki je pač trenutni partner njegove mame.
Če ne kapiraš oz. razumeš le tako, da imaš pred očmi svojo družino, ti lahko tudi razložim tako. To je isto, kot da bi se vidva z lubijem razšla in bi se ti poročila z novim tipom. Z njim bi imela še nega otroka in ker
se bi vi trije pisali drugače, kot tvoji otroci od prej, bi želela namesto lubijevega priimka otrokom navesiti priimek novega dedca.
A bi se tvoj s tem strinjal??
Ali če malo obrnem situacijo: vidva z lubijem gresta narazen in on najde drugo življenjsko sopotnico s katero ima otroka. Vajine otroke od prej ima on večkrat pri sebi in ker želi, da bi se otroci počutili čim bolj sprejete v njegovi novi družini, jim želi odstraniti tvoj priimek in jim napopati priimek od svoje nove ljubezni. Bi ti pasalo?Saj veš otroci bi se pač radi pisali tako kot ta nov bratec ali sestrica... Saj veš kaj si sama rekla- otroci si želijo neke korenine, si želijo enake priimke kot ostali sorojenci, želijo pripadati neki družini...aaa?
Dam glavo stran, da otrokom ne bi dovolila tega, da prevzamejo priimek neke ženske in opustijo tvojega, pa čeprav trenutno tako pametuješ čez planke.


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: sprememba priimka otroku
30.4.2016 21:57:52   
ronja
definitivno, da je za otroka, ki niti ne ve kdo je oče, da se piše po mami.

Se strinjam.

Jaz se pa strinjam s patrino.......ime in priimek sta zgolj ime in priimek.....ne naredita človeka...

To je res. Tako kot je poroka samo papir. Pa vseeno nekaterim nekaj pomeni. Lahko tudi otroku (vsaj moji sošolki je).

liliana,
jaz pa sem že imela težave zaradi različnih priimkov otroka in mene

Tudi jaz poznam take primere in prav zato sva potem dala malim oba priimka, da ne bo imel nihče težav. In če se razideva, bojo seveda imeli še naprej oba priimka, preden kakšna gre v luft;). Samo jaz nisem imela take smole s fantom kot punce, ki to pišejo in se tega zavedam.

Odstopiti v katerikoli fazi postopka je še vedno možno in veliko lažje, kot se lotiti zadeve šele takrat, ko je potreba ali želja po spremembi že zelo nujna.

Podpis.

Niju bolj moti oz. ju je sram, ker se otroka pišeta po očetu, kot pa to, da se dedca grdo obnašata, jih ogrožata, zapostavljata otroka...
Po moje ni tako, vendar pa to lahko spremenita, tistega pa ne...

Patrino, vem, da pravijo, da kri ni voda, vendar zame je oče tisti, ki otroka vzgaja. In ne vem, če je za otroka vedno najboljše, če se nekega narkomana ves čas sili in moleduje za stike s hčerko... Mislim, da bi ji bilo dejansko boljše, če bi imela svoj dom z mamo in mogoče nekoč še nekim očetom, ki bi res skrbel zanjo. Je veliko manj boleče, vsaj ko se pogovarjam z odraslimi, ki so bili v podobnih situacijah.

Brezglavo rineš v to, da bi hči pridobila drug priimek, kot da boš s tem odplaknila vse slabo, kar je povezano z njenim očetom.

Ne vsega, en košček.

Patrino, ne vem, kako je z govoricami na vasi, ampak v mestu sem od vseh, ki so se recimo ločevali, to izvedela od njih osebno. Še za nobenega nisem slišala od nekoga drugega. In enako o tem, da je nekdo posvojen, ali kaj podobnega...

Kaj boš storila v primeru, da se ti poročiš, prevzameš možev priimek, po možnosti rodiš in dete dobi isti priimek- tvoja deklica " od prej" bo pa spet imela drugačen priimek kot vi trije?

Verjetno bi v tem primeru pač dodala svojemu priimku še moževega, pa je;).

In kdo pravi, da bo s tem omilila zadevo?

Kar precej punc, ki so imele priimek po očetu, ki ga niso marale (iz različnih razlogov, večinoma jih je zapustil). Ena je bila zelo vesela, ko se je lahko končno pisala po mami, druga je bila zelo vesela, ko jo je posvojil mamin novi partner, ko sta se spoznala. Ena je rekla, da si grozno želi poročit samo zato, da se bo lahko končno znebila priimka, ki jo veže na groznega človeka. Ni vedno tako rožnato, pa rki je kri it...

Saj ne, da bi me zanimalo za vaše osebne razloge, samo razmišljam - zakaj mama sploh da otroku priimek očeta, če nista poročena oziroma če se ona piše drugače? Saj je ona tudi starš, ne le on?

Večinoma zato, ker so moški navajeni, da če so očetje, mora imet njihov priimek. Lubiju je bilo vseeno, vendar se mi je zdelo prav, da imajo tudi njegov priimek, da ne bi imel kdaj problemov pri prestopu meje ali na urgenci (če vejo, da si starš, ti takoj povejo, če ne, pa morajo preverit in tiste minute se na urgenci znajo zelo vlečt...)

Zakaj ne? Smo res tako tradicionalni?

Zgleda da. KO sem kolegu povedala, da je bilo lubiju vseeno tudi če bi se pisali samo po meni, se mu je zdelo to čisto nezaslišano:D. Da to ni noben dedec:D.

če živiš v malem kraju, to itak vsi vedo in sprememba priimka ne bo zradirala njenega biološkega očeta in njegovih dejanj...če pa živiš v velikem kraju, pa je verjetnost, da bodo otroka in očeta povezali po priimikih zanemarljiva....

To je res, vseeno pa tistim, s katerimi sem se pogovarjala, ni bilo vseeno... In to je čisto dovolj.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: sprememba priimka otroku
30.4.2016 22:03:04   
ronja
Mogoče zato, ker ves čas gledaš na situacije samo iz vidika svoje družine. Avtorica ni napisala, da spremembo priimka želi njena hči, ki je že tako velika, da jo to moti.

Patrino, mislim, da bi bilo za vse, ki sem jih opisala, boljše, da bi že od začetka ne imele priimka po očetu oz. da bi ga čim prej zamenjali za maminega (ne od novega partnerja). In če se mama na novo poroči, pač ona doda možev priimek, pa je, no big deal. In ne gre za to, da bi Lučka želela dat priimek novega partnerja, ampak ji želi dat SVOJ priimek.

V najinem primeru: če se razideva, bojo otroci obdržali priimek od obeh. Vendar sem precej prepričana, da bi jih še naprej želela oba videvat in bi še naprej oba skrbela zanje, tako da je to svetlobna leta daleč primer kot od njih. Nimajo vse punce take sreče, kako ti to ni jasno? Vsak ma kje smolo, eni v tem, drugi v drugem, midve imava glede tega pač srečo. Lahko sva srečni in ti lahko hvališ boga, da je tako, ampak to ne pomeni, da je povsod tako. Kot imam lahko jaz smolo z zdravjem in ne moreš ti rečt: ja, zakaj pa tega ne moreš, če pa jaz lahko. Ja, zato, ker sem bolna, recimo. Tu je isto.

Nisem še srečala mame ali otroka, ki bi želela spremenit priimek od otroka, če se je oče ukvarjal z njim. ČIsto mogoče, da obstaja, vendar mi tole res ne zgleda tako.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: sprememba priimka otroku
30.4.2016 22:06:47   
ronja
Po prebranem , se ji ne gre toliko zato, da bi otroku privoščila nov priimek, temveč jo je sram njenega očeta. Kakor koli se obrneš, je tu še njen oče. Oče, pa če je stokrat narkoman, pa ne želi tega, da bi se otroku odvzel njegov priimek in se mu nalepil priimek enega drugega moškega, ki je pač trenutni partner njegove mame.

- Gre za priimek matere, ne za priimek trenutnega partnerja.
- Kakorkoli obrneš, je očetova želja manj pomembna od tega, kar je dobro za otroka.
- in kakorkoli obrneš, je za otroka boljše, če ne ve čisto vsaka prodajalka v štacuni: "A ta je pa od unega, ki nam krade", recimo. Še vedno lahko zve, ni pa nujno, da vejo vsi ves čas.
- veliko otrokom veliko pomeni, da se pišejo enako kot mama, ki jih vzgaja in obstaja veliko otrok, ki si ne želijo nosit priimka od nekoga, ki se zanje ne meni. To je dejstvo. Če to mama naredi že prej, se mi zdi samo dobro, da se ne vpleta otroka v to.

Ja, super bi bilo, če bi se ozdravil in imel stike s hčerko in jo imel rad in vse. Vendar ni vedno tako. In za to niso krive bivše partnerke.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: sprememba priimka otroku
30.4.2016 23:14:36   
patrino
Ni važen primer deklet, ki si jih ti oz. jih še poznaš. Gre se za ta primer, ki ga avtorica navaja. Njen. Tu je dete še malo , kot sem jaz razumela. Nima še nobene izrazite želje, da bi se znebilo očetovega priimka. To želi le njegova mati. Pa še to v večini zato, ker se bivšega sramuje. Do njega trenutno goji neprijetna čustva, ki jih takrat, ko se je delalo dete očitno ni imela. Na eleganten način bi ga sedaj, ko ima novega tipa, rada odstranila iz otrokovega življenja, ker pač po njenem naenkrat ni nek cvet od človeka. V bistvu se človek ne zanima preveč za otroka in ju nekako pusti na miru. Ne dela jima nekih problemov in se je na nek način sam zdistanciral iz njunega življenja. Očetovsko vlogo pri otroku je prevzel baje nov materin partner. Dete živi dokaj v miru kot pravi avtorica in v bistvu ga na biološkega očeta veže bolj kot ne le priimek. To pa avtorico žre do nezavesti. Ne otroka. Avtorico. Pripravljena je porušiti otrokov mir in trdobučno prisiliti bivšega, da bi se strinjal s tem, da se otroku njegov priimek odstrani. Že naprej je povedala da se človek s tem ne strinja. Da postane težak in dela probleme, če se nanj pritiska in od njega kaj zahteva. Vendar ona ne misli nehati. Kljub že naprej znanemu scenariju, da bo bivši dečko delal probleme- takšne in drugačne- ona pritiska s spremembo priimka. To zame ni ljubezen temveč egoizem. Če bi si želela, da se otrok piše po njej, bi lahko očetovemu priimku dodala še svojega in stvar bi bila rešena. Toda ne. Kljub temu, da bo otrok najverjetneje kar grenko občutil tole situacijo in razne scene, je avtorici važno le to, da bi otroku izbrisala očetov priimek.
Osebno, bi pustila situacijo takšno kot je. Zavoljo miru, do katerega ima otrok pravico in katerega mu ima starš dolžnost nuditi. Ko otrok nekoliko odraste in je sposoben izraziti svoje realne želje, pa se lahko kaj v tej smeri ukrene. Takrat bo tudi lažje razumel, kaj se okrog njega dogaja. Kdo ve, kaj vse se lahko do takrat zgodi- mogoče se oče spravi v red in z otrokom naveže toplejše in prijetnejše vezi.

Drugače pa...praviš, da se to pri vas ne bi moglo zgoditi, ker bi vidva kljub temu, da bi se razšla, želela oba imeti redne stike z otroki. Ja seveda. Verjamem, Vendar , kaj bi pa storila, če bi ljubi zaživel novo življenje z novo partnerko in bi kljub tvojim rednim stikom z otroki, nate začel gledati malo drugače.Mogoče bi se mu zazdela malo čudna v svojih prepričanjih, čudaška v svojih dejanjih, ne ravno preveč realna, ... Vse to bi mogoče spotencirala še nova partnerka s svojim mnenjem itd...Zaradi brezposelnosti bi bila ti mogoče finančno nesposobna preživljati otroke in bi finančno breme v celoti padlo nanj...Skratka, kar na hitro bi se ti prelevila v njegovih očeh v eno zateženo in neprimerno bivšo partnerko, in dodatno finančno breme ter zaradi tega ne preveč sposobno mater njegovih otrok. Pa bi ga pičilo, da bi tvoj priimek izbrisal pri otrokih, da bi se otroka bolje vkalupila v njegovo novo družino. Saj veš...zato, ker pač njena biološka mati na svet gleda malo čudno, ni jih sposobna preživljati, itd. Bi ti pristala na to? Mogoče bi te za to celo prosili otroci, ker bi se jim fino zdelo, da bi se pisali enako kot npr. otroci očeta iz nove veze...? Bi jim ugodila? Iskreno dvomim. Vendar je dobro,če kdaj na svet pogledaš tudi skozi takšno na prvo žogo, čisto nerealno in morebiti čisto nemogočo situacijo. Na tak način lažje razumeš druge. Tudi tiste, ki se ti zdijo morda na prvi pogled čisti negativci v eni zgodbi.
Kdo ve, kaj se ti v življenju še lahko zgodi.

Kot sem že rekla...meni je to, kar tako zradirati nekoga ,s priimkom vred iz otrokovega življenja, grdo. Grdo predvsem zato, če se dotični starš s tem ne strinja. In še posebej zato, ker imaš občutek, da gre tu za egoistične apetite matere, ki bi rada zatajila svojo preteklost in ne za neko hudo pozitivno dobrobit pri otroku.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?