|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
22.7.2018 21:26:16   
Dorotheia
Hej punce, kje ste še ostale, javite se!

annnaa, uu spretna je tale tvoja pupa. Naša se sama iz kavča ne upa spustiti lepo - počasi dojema, da ne more z glavo naprej dol. user posted image Sicer je spretna tudi ona, vsak dan bolj. Pa predvsem pogumna postaja. Pa kako so hecni tako stari - že telefon k ušesom, pa alo alo. Naša skozi telefon k ušesom in kliče "ati, ati". Sem jo navadila, da reče atiju ati in ne ata. user posted image
Pridna je drugače, ful. Smo bili vmes na morju par dni in moram reči, da nisem navajena take prilagodljivosti. Tavelik ni niti približno tak. Danes smo prišli iz celodnevnega izleta prej domov in se je naš 4-letnik jokcal za vsak drek (pač utrujen), sem imela več dela z njim kot s tamalo, da ga dam spat. Tamala samo lačna ne sme biti in je vse ok. user posted image Po mamici. user posted image Joj, je pa ful rada. Čim vidi hrano ali da kdo od nas, se že dere "ama ama" in ji moraš kaj dati za mleti. Posrečena je.

annnaa, aja glede spanja - uf ja, to zna biti naporno, samo pomoje hitro poštekajo sistem in se pač navadijo. Ne vem.
Naša gre prvič spat okoli 10.30-11h. Počasi jo kar navajam, da zdrži tja do 11h, če le gre...da ji bo potem lažje...potem pa naša načeloma, če odspi 2 urci (kar ponavadi spi, če nismo kje okoli), lahko zdrži tudi do večera budna. Edino če smo kje z avtom, mi vedno zaspi v avtu itak. Ampak sicer pa zdrži, če je frka, jo pač zvečer dam malo prej spat. Sicer jo dajem spat okoli 19h. In spi načeloma do 7h zjutraj. Skupaj vstaneta s tavelimim. imam pa pri njej občutek, da se včasih zbudi že kako uro prej, ampak tiho, mirno počaka v posteljici.
Aja, se pa ful krega, če ji kaj ne paše. Če je lačna, ali ko se s tavelikim hoče igrati...pa ji on ne pusti. Ful zna biti glasna. Pa ne da se joka, prav krega se. Haha.

Edino ne vem, kako jo navadim - noben klobuček ali kapica zdaj poleti ne obstane na njeni glavi. Vse si zmeče dol. Kak nasvet?
Zdaj mi je še špangice začela dajat iz laskov dol. Edino čopek pusti zaenkrat. Vse na glavi jo tko moti. user posted image

Kje ste ostale še?

A veste, jaz grem čez 2 tedna že delat. Noro. Porodniške pa imam samo še ta teden. Noroooo! Kam je šlo to leto?!!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 651
   RE: Septemberke 2017
23.7.2018 8:06:39   
Tara9
Hojla,

Lepo, da ste se malo javile, je bilo kar zatišje tukaj, lepo vas je brati in spremljati kako vam gre z našimi štrucami, ki postajajo že pravi otročki.

Mi smo dobro, jaz sem doma še do oktobra, vem da bo takoj tukaj. Septembra gre najprej tavelka v vrtec, potem v drugi polovici še mala potem pa služba.

Tamala je luštna, tudi moja je nora na hrano in ko vidi, da nekdo kaj je, enako vpije amam in začne fehtat. Drugače čeblja mama in tata, pa neke svoje zvoke spušča od gaga dalje. Pokaže kje je lučka, koliko je velika, pošlje lupčka tako, da našobi ustnice. Iz kavča in na kavč še ne gre, čeprav navzdol pravilno poizkuša z nogicami naprej. Zunaj mi pa spleza na vrh tobogana od tavelke in to v nasprotni smeri gor leze. Vse pobira od sesteice tko da sem na preži. Stopica ob opori, včasih se spusti, ampak kar hitr na riti pristane.

Spanje je kakor kakšno noč, zna prespat do jutra, pride pa kakšna "motnja", da se na 2 uri zbuja. Dojiva se zjutraj in zvečer, čez dan jo poskušam odvadit, saj je navajena zaspat na zizi, dvakrat potegne in spi, upam, da nama bo ratalo, ker če ni zize, je raje budna.

Še dva tedna in gremo tudi mi na morje za 14 dni, komaj čakam malo spremembe. Po drugi stani pa vem, da to pomeni tudi vse bližje vrnitve v realnost. Ja, to leto je res noro preletelo.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 652
   RE: Septemberke 2017
23.7.2018 9:46:58   
me83
annnaa dobra si, da se ze veselis sluzbe,... mene pa je kar strah dejstva, da bomo samo za vikende ziveli, med tednom pa bomo pac samo morali nekako preziveti z vsemi obveznostmi,... mene je kar groza no,... se mi zdi, da ne bom nic z otroci user posted image no imam pa tako porodnisko do konca septembra, pa potem se dopust, tako da pred novembrom ne grem v sluzbo user posted image
hm glede hrane - nasa je kopija tvoje,... edino kar ima rada so skute, pa jogurti, kupljene sadne kasice (domacih noce), pa zvecer te razne mlecne kasice,... kosila pa cisto cisto nic,... edino kar rada je so suhe testenine,... rada pa papca oz. gloda kumarico, ce ji jo dam v roko, pa papriko in tu se konca,... ne vem se ne sekiram vec,... bo ze,... ko bo v vrtcu se ji bo pomoje tudi glede tega odprlo, upam no user posted image

no nasa pa se je koncno zacela postavljat na vse stiri, guncat, postavlja se na kolencka pocasi,... pocasi bo koncno skobacala user posted image sicer pa kolikor gibalno zaostaja zaradi svoje hipotonosti in eleasticnosti sklepov, je pa “umsko” ful napredna,... sta mi se oba fizioterapevta rekla, da se ji prav vidi, da je ful pametna user posted image ja saj samo, da so zdravi,... ko kake bosceke tam na fizio vidim se vedno zamislim user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 653
   RE: Septemberke 2017
23.7.2018 10:47:50   
annnaa
Me83, fajn vedet, da nisem edina s takim “jedcem”, hihi. Naša tudi sicer fehtari za hrano. Proba vse, ampak zelenjavo in meso prav ven špuka. Včeraj je jedla doma pečene kokice, recimo. Vidi starejšo in se kar bunit začne, če ne dobi. Tako kot si ti napisala, Dorotheia. Sem pa opazila, da več poje, če sama je in dobiva koščke. Jaz tudi upam, da se ji v vrtcu odpre s hrano.
Joj, naša tudi plazi po toboganu navzgor - tam, kjer se spušča. Je kr nevarno, ko pride na vrh. Res so face. Zdaj se res poslavljajo od dojenčkov in bodo kmalu mini otroci.

Kaj imate že za eno zaščito? Jaz sem šele zdaj menzo dobila. In nimam pojma, kako zaščito bi imela. Otrok res nočem več, sta mi dve punci super. Razmišljam kr o tabletkah. Zdaj jih nisem jedla cca 6 let. So mi najbolj ziher. Sam zdrave pa niso ravno.

Evo Murphya... se je danes zbudila ob 4:30 in zaspala nazaj do 6:20. Je za prvo spanje zaspala šele zdajle ob 10:30, hihi.

Aja, meni je fajn zaradi službe, ker delam v družinskem podjetju in bom na 4 urnem delovniku. Tak da je meni lažje. Bom preživela celo popoldne s tamalima.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 654
   RE: Septemberke 2017
23.7.2018 11:50:45   
Dorotheia
annnaa, jaz imam menstruacijo že ene 4 mesece pomoje. Nimava nobene posebne zaščite, kondome. Ne bi si nič hormonskega vnašala, ker se moje telo zelo slabo odziva na vse to + še na mojo ščitnico, za katero že itak imam zdravila, vpliva negativno. Moj govori o vazektomiji, samo mora počakati še dobra 3 leta, ker šele pri 36 letih lahko. Tako, da če bo to bo super. user posted image

Jaz grem čez 2 tedna delat in se tudi kar rahlo veselim. Bom delala od 7h do 15h, vsaj večino tedna. Sem se tako zmenila. Tako, da bo tudi nekako šlo. Bomo probali nekako. Če je do zdaj nama šlo, bo tudi naprej. Saj sva dva ane. Bom pa sigurno pogrešala otroka. Ampak se veselim novih miselnih izzivov in da spet malo možgane vklopim. Rada delam v službi, tako da mi ni težko iti nazaj. Pa dosti mi grejo na roko, tako da bo tudi šlo.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 655
   RE: Septemberke 2017
23.7.2018 12:58:01   
Tara9
Me 83 a so ti podaljšali porodniško? Kako to, da imaš do septembra? Si prej rodila al? Sem malo že pozabila. Vem, da sem bila sama med zadnjimi, pa se mi 20.8.konča. Potem imaš še nekaj časa za uživat. Drugače sem tukaj jaz bolj tvoje sorte. Tudi meni je ful hudo, da se moramo ločit. Rada dela in seveda tudi jaz rabim spremembo, ampak misel, da smo samo popoldan skupaj, je pa kar huda. Delala bom od 7 do 14 tko da bomo od 15 skupaj, ampak to se prec obrne ehhh. Ni kaj tako to gre a ne.

Jap annnaa po unem delu tobogana kjer se spušča doli tudi moja leze. Zato skoz gledam, da jo na vrhu dol ne prevrne. Pa ima svojega manjšega, ampak itak je velki od sestrice bolj zanimiv.

Men pa moja danes sadje ven pljuva, ne vem kaj jo je prijelo. Maline obozuje, dans pa jih gladko ven frcne, borovnice tudi. A je to kakšna faza al kaj jo je zdaj picilo. Vidim, da se jih ne sme hvalit user posted image . Od zelenjave nam gre za zdaj vse. Smo ravno zelenjavno juhco z rezanci pojedle, zdaj spita, mami pa malo na off.

Bodite lepo

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 656
   RE: Septemberke 2017
23.7.2018 17:19:26   
me83
tara ne jaz imam 1m dlje ker imam 3 otroke stare do 8 let,...

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 657
   RE: Septemberke 2017
26.7.2018 22:35:39   
Kinder123
Helow...wauuu a je nov pogled  in vse tu na ringaraja. Upam da sem pravilno kliknila in pride odgovor. 😀 Tudi jaz malo zabušavam z odgovori. Se opravičujem. Smo bili na morju umes še 14 dni. Smo se imeli super. Prvič z dojenčkom. 😁 No sej se mi zdi da je že pravi mali fantek. Ne morem verjet kok je šlo to hitro. Jaz pa začnem delat sredi septembra. Ker imam še star dopust in pol bom porabila še novega. Mali se bo čuval pri starših od mojega. Je kar navajen. Zaenkrat še ni težav da h komu nebi šel. Upam da tako ostane. Gre pa čez dan 2x spat. Okol 9/10h za eno do dve urce in pol popoldan okol 15h za 1 urco. Lahko je manj ali več. Nikol se ne ve. Zvečer gre mal čez 20h spat, zbuja okol 7h ali tudi kasneje. Se pa umes zbudi ene 2x. Gotovo ker še vedno dojim. Menstre pa še vedno nimam. 😳 Večinoma probam le zvečer in ponoč dojit. Se pa tudi kdaj cez dan-da zaspi. V vozičku tudi ponavadi zaspi. Na morju (ker smo kampirali) je večinoma zaspal in spal v vozičku čez dan. Je bilo super. Mal si ga popeljal po kamenčkih in je zaspančkal. 😀
Punce, zanima me za sedež za na kolo. A je treba kej posebej gledat? Kaj priporočate? 

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 658
   RE: Septemberke 2017
27.7.2018 10:29:30   
Dorotheia
Živjo punce! Kako ste?

Evo, moj zadnji dan porodniške je danes. user posted image Hitro je šlo. Pa glih zdaj, ko so tako luškani, treba iti nazaj delat. Pa paše po eni strani, ampak energije bo potem pol manj. Se pozna, jaz sem se v tem letu tudi s tavelkim ful lažje ukvarjala in vse. Se bom trudila no.

Naša pupa je super, vse razveseljuje, ful ima rada ljudi. Rada vidi, če jo kdo ogovori in se ful z nasmehom odzove, en tak sonček je.
Danes zjutraj se mi je v posteljici ful udarila, sploh ne vem, kaj je delala, ker imam itak zaščito okoli. Pojma nimam, kako ji je to uspelo. Šla sem lih po vodo, da jo umijem in to in kar naenkrat jok. Mi najprej sploh ni bilo jasno, potem pa sem videla rdeča lička. Joj. Zdaj ji je prav modrica nastala, kar velika. Lahko to s čim mažem? Bepanthen?

Aja, imam eno vprašanje - z dragim kupujeva nov jogi...tale sedanji je odslužil, jaz se zbujam nenaspana, hrbet me je začel boleti itd. itd. Moj ima pa itak že od nekdaj težave s hrbtom. Kaj imate ve, kaj priporočate? Rabiva nekaj kvalitetnega, nič hudega če stane malo več.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 659
   RE: Septemberke 2017
27.7.2018 10:57:06   
annnaa
Uf, se je spremenil forum! Upam, da delam prav, hihi. Sem na telefonu in je še bolj čudno.

Za sedež za kolo ni treba nekaj komplicirati. Da ni najcenejši, najdražji pa tudi ne rabi bit. Dechatlon jih ima čist OK. Mi ga imamo sicer od thule. So pa bolj varni, tisti, ki so zadaj, ne spredaj. Sicer malo slabše vidijo, ampak ker ne vejo, kako se je peljati spredaj, je čist OK. Bolj je problem čelada. Naša se kr zgubi v njej. Pa imamo najmanjšo možno.

Uf, Dorotheia konec porodniške. Hitro je šlo. Kateri jogi iščeš? Mi imamo za zakonjsko posteljo dormeo, za starejšo kar iz ikeje, k je postelja tut od tam. Za kinderped pa nisem ziher, hihi. Z vsem smo zadovoljni.

Koliko ur v kosu vam spijo ponoči? Naša zdaj res spi v kosu 9 ur. Sam ker zaspi ob 19:30, se ob 4:30 zbudi. Ne vem, a je to normalno? Pol spi 2x na dan po uro in pol. Upam, da bo z vrtcem zjutraj potegnila vsaj do 6h. Glede na to, da bo spala pol sam 1x na dan, bi lahko.

Koliko jih gre septembra v vrtec? Jaz si naše ne predstavljam, kako bo sedela za mizo, na onih navadnih stolčkih. Pa kako bo jedla, hihi. Prvih nekaj mesecev bo kar pestro. Pa upam, da ne bo preveč bolana.



(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 660
   RE: Septemberke 2017
27.7.2018 16:47:12   
Dorotheia
annnaa , naša gre septembra v javni vrtec. Me nič ne skrbi. Sem imela že individualni pogovor z njeno vzgojiteljico (itak vse poznam, ker gre v isti vrtec, kamor hodi tavelik). Itak glavno je to, da sta vzgojiteljici ok in mi imamo res srečo. Tale, ki bo našo pupo čuvala, je imela že tavelikega in je res top top za čisto tamale. Ko ena mamica je, jo imajo vsi radi. Sem tudi jaz izrazila svoje bojazni glede stolčkov - pa imajo (vsaj v našem vrtcu) tudi take, ki imajo neko zaščito, take posebne stolčke, da ne padejo ven. Drugače sem jim rekla, da jim jaz prinesem enega za pač to obdobje in bom nekaj na bolhi poiskala. Ampak je rekla, da ne bo potrebno, ker imajo v kleti take stolčke tudi za te čisto tamale. Spala bo v kinderpetu ne na ležalki (imajo vedno nekaj kinderpetov za te čisto tamale), tako da to me tudi ne skrbi. Za hrano pa me še najmanj skrbi, ker ji jaz že naše kosilo dajem in lepo poje, včasih manj včasih več, odvisno od tega, kaj pač je. Mi je rekla, da načeloma je prve pol leta itak taka bolj pretlačena hrana in ne kaki jaki kosi. Čeprav naša tudi kose že lepo je.
Sem prav vesela, bom tako lažje bila v službi.

Jogi gledava samo za naju, otroka sta preskrbljena. user posted image Najin pa je odslužil. Iščeva pa pravo vzmetnico, ne peno kot Dormeo. Jaz se zbujam čisto pobita in z bolečim hrbtom, pa do sedaj nikoli nisem imela težav.

Aja, sedež za kolo - se strinjam z annnoo - brez kompliciranja. Mi imamo sedež še od tavelikega, tavelik zdaj že sam goni svoje kolo. Lih prav. Čelado moram še nabavit. Oz. iti pomerjat, ker jo bo menda za roj.dan dobila. Jaz gledam Nutcase. So med najbolj varnimi kao.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 661
   RE: Septemberke 2017
29.7.2018 10:40:19   
me83
dorotheia - glede jogijev,... meni so res top od slovenske postelje,... imas ful ponudbo, pa imajo res strokovne prodajalce, ki ti znajo svetovati pri nakupu,... midva z mozem sva ful zadovoljna,... imamo sedaj ze vsi njihove jogije (sestra, mozev brat, necakinje....). so sicer malo drazji, ampak 8h na dan prezivimo na postelji tako, da se pomoje splaca,... za zakonsko posteljo sva midva dala nekje 1.200€.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 662
   RE: Septemberke 2017
30.7.2018 9:51:01   
annnaa
Ooo Dorotheia super za vrtec! Mi šele 20.8 izvemo, katero vzgojiteljico bo imela in kako bodo razporejeni. Nekako dvomim, da imajo kinderped. Ajde stolčke za hranjenje že mogoče, hihi. Bojo pa naši tako med mlajšimi. Revčki! Jih bodo pa mogoče zato bolj crtljali. So mi pa rekli, da če je mlajšim hudo, pokličejo sestrice/bratce mal za tolažbo, če jim pomaga in če je starejšim to OK. Bomo videli.

Kako prenašajo vaši vročino? Mi smo včeraj popoldan imeli piknik. Tamala je ful švicala v glavo in bila hitro utrujena. Hvala bogu imamo doma klimo, saj smo v mansardi. Sam gledam da ni premrzlo in da nam ne piha v nas. Je pa letos hvala bogu letos prvi vročinski val. Lani, ko smo bile noseče jih je do zdajle bilo že kar nekaj. Me je fajn matralo.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 663
   RE: Septemberke 2017
30.7.2018 19:35:45   
Dorotheia
Hejla pupe!

Mi smo danes prišli iz kratkega dopustka (smo bili 3 dni). Je bilo super, ma soparno. Naša tamala vročino ful slabo prenaša se mi zdi. Veliko bolj je utrujena (več mi spi - oz. večkrat po malo se mi zdi), nič ji prav ne paše, tudi manj poje. Popije edino veliko tekočine, kar je hb super super. Zašvica pa cela na hard, jo čez dan vsaj 3x preoblečem, ima prav mokra oblačila.

Sicer vse po starem. Bomo probali max. izkoristiti še ta teden, je še dragi doma. Jutri bomo bolj doma in okrog doma, da malo cunje preperem in se spočijemo, potem pa imamo še namen iti na bazene ali tako kam na kako reko. Bom vidla. Kje ste ostale? Kako ste?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 664
   RE: Septemberke 2017
31.7.2018 7:59:19   
Tara9
Hejla, joj ta nova verzija foruma mi ni nič kaj simpatična, sem se komaj spavila pisat.

Mi smo po starem, odštevamo do dopusta, v soboto gremo za 14dni na morje. Pomoje bo kr gužva na cesti, saj je špica sezone, tko da se meniva, da gremo zgodaj zjutraj, ko tamali še spita, v upanju, da bosta v avtu še spali, drugace sta grozni po poti. Velki je slabo, tamali pa dolgčas ufff.

Dorotheia kdaj greš delat? Si zdaj še na dopustu?

Moja gre v vrtec sredi septembra enkrat, najprej gre velka prvi teden, ko uvedem njo, še mini. Moji ne bosta skupaj, saj naš vrtec pred hišo nima jasli, tako da bo mini v manjšem privat vrtcu, kjer jih je samo 6. Prvo leto bo tako, potem bo šla v tega kjer bo sestrica. Bo kar pestro, čeprav 3 letnica zdaj že sama pogreša družbo in me vsak dan sprašuje kdaj gre v vrtec. Tako da upam, da bo vsaj pri njej gladko. Tamala pa pojma nimam. Zdaj je glede tujih obrazov malo bolje, se zaigra z ljudmi, samo dvignit se ne pusti. Upam, da bo.

Drugače je prava mala razbojnica, zelo je divja, tavelka je bila bolj previdna in mirna se mi zdi. Mini kr gre po celem vrtu, plezat hoče na stopnice, gre na vrh tobogana, ne smem se obrnit, takoj mi uide. Zdaj samostojno stoji že po 2 minuti, včeraj ji je ratalo najdlje. Ne vem koliko časa potem traja, da shodijo. Ne spomnim se kako hitro je šlo pri velki.

Glede jogijev nimam priporočil, mi maml tudi Dormeo, tisto, ko je pol lezišča mehkeje za moža, in pol trše zame.

Nič gremo se rihtat, smo še v pidžamah.
Lepo bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 665
   RE: Septemberke 2017
31.7.2018 23:26:43   
Dorotheia
Tara9, v ponedeljek grem že v službo, zdaj pa imam še teden dni dopusta. Žal starega nimam več, sem lani pokoristila. Ma mi ni žal. Je že tako namenjeno.

Aja, naša tudi z vsakim dnem gibalno bolj napreduje. Zdaj kar lepo že gre ob opori, pa ne samo tko ob pohištvu - danes mi je že kar sama rokice dala in dejansko hotela hodit. Jao. Potem ji ful dogaja in je prav happy, lepo gre kar nekaj korakov, se malo utrudi in spusti dol. Se pa načeloma izogibam teh rokic, ker vem, da to ni dobro za ravnotežje, Samo tavelik ni šans, je hotel vse sam. Ona pa kar pride sama lepo do mene in mi nastavi roke. Hecna je. Je pa bolj mirna ko tavelik, ma je on gavnar za 3. Leze pa tudi ona že povsod. Sploh če vidi kako zanimivo igračko. user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 666
   RE: Septemberke 2017
1.8.2018 8:12:16   
Tara9
Ufff je šlo hitro. Ampak Dorotheia vidve bosta že iz tahujega, ko se ostali začnemo uvajat, tako da vse za nekaj dobro. Sicer pa po opisu zvoje malčice, se mi zdi, da ne bo težav. Se bojim, da bo pr nas najhuje, upam, da se motim.

Včeraj je moja pika še bolj ojačala in stoji že po 5 minut čist stabilno. Madona kako gre hitro. Kr ne morem vrjet, da je ta mala štruca že cela deklica.

Vam je kaj vroče? Mi smo celi dan ma vrtu in se hladimo v bazenčku. Tavelka je jokca če jo voda v učke pošprica, tamala se pa meče po vodi, kot rambo in se smeji, tko da večkrat joka večja kot mini. Ma sta smešni.

Pozdravčki

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 667
   RE: Septemberke 2017
1.8.2018 9:59:42   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: annnaa

Ooo Dorotheia super za vrtec! Mi šele 20.8 izvemo, katero vzgojiteljico bo imela in kako bodo razporejeni. Nekako dvomim, da imajo kinderped. Ajde stolčke za hranjenje že mogoče, hihi. Bojo pa naši tako med mlajšimi. Revčki! Jih bodo pa mogoče zato bolj crtljali. So mi pa rekli, da če je mlajšim hudo, pokličejo sestrice/bratce mal za tolažbo, če jim pomaga in če je starejšim to OK. Bomo videli.<div><br></div><div>Kako prenašajo vaši vročino? Mi smo včeraj popoldan imeli piknik. Tamala je ful švicala v glavo in bila hitro utrujena. Hvala bogu imamo doma klimo, saj smo v mansardi. Sam gledam da ni premrzlo in da nam ne piha v nas. Je pa letos hvala bogu letos prvi vročinski val. Lani, ko smo bile noseče jih je do zdajle bilo že kar nekaj. Me je fajn matralo.</div>


Skoraj vsi vrtci imajo nekje po dve posteljici v igralnici, spodaj pa še eno ležišče, ki se ven potegne. Moja je šla pri 11m v vrtec in ni spala v posteljici. Tam je itak vse drugače.

Stolčkov za hranjenje posebnih ni. So navadni leseni stolčki, samo da imajo ob strani ograjco. Vsi sedijo in lepo jejo. Važno je samo, da so navajeni na koščke, ker pasirajo jim vseeno ne.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 668
   RE: Septemberke 2017
2.8.2018 8:49:12   
me83
dorotheia kam pa gre sedaj dojencica do septembra? uf je hitro minilo,... meni cas odkar imam otroke tako hitro bezi, da mi je kar groza no :( kako ste drugace? meni ta vrocina nic kaj ni vsec,... ok saj v hisi imamo fajn, ampak zunaj pa sploh ni za bit, niti v senci ne.

nasa pa se vedno sploh kosil noce jest,... se mi bo pocasi kar zmesalo,... itak niti ust noce odpret, potem ko pa odpre pa ven pljune,.... trenutno zivi od sadnih zadev, skutic, jogurtov,... ker dojiva se pa tudi ne vec toliko. da bi bila od tega sita (zjutraj, ob popoldanskem spanju, zvecer pred spanjem,.... pa vcasih cez dan, ce se mi zdi da ni dovolj vode pila,...).

je pa pridna glede spanja (trkam),... gremo spat okrog 20.30 in spi zjutraj do nekje 6,... popoldan pa ze zagotovo zadnjih 6m le eno spanje - od 1-2h nekje,... se mi zdi kar malo no,... ampak vsi nasi otroci so zelo hitro preklopili na le eno popoldansko spanje.

Uzivajte!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 669
   RE: Septemberke 2017
2.8.2018 9:14:27   
Dorotheia
Ja, res je tako hitro šlo. Meni tudi čas kar beži.

me83, zdaj avgusta pred vrtcem jo bo prvi teden pazila tašča, drugi teden moja mami, smo se lih tako uskladili, da imata tako dopust. Potem bo pa 2 tedna še v privat varstvu z 7 otroki. Je varuško spoznala, sva bili večkrat tam na kavici in mislim, da ne bo večjih težav. Tavelik se je 9 mesecev pazil pri njej in ji 100% zaupam. Potem pa itak že september in javni vrtec. No pri nas v vrtcu, če je treba, hrano tudi pasirajo na začetku. Vsaj tako mi je bilo rečeno, čeprav naša lepo je vse (razen mogoče večje kose mesa itak še ne).

Sicer smo ok. Malo so se nam plani podrli, se je naša punca včeraj zbudila s čisto otečenim levim očkom (en dan prej, ji je že malo ven teklo) in malo je bila preveč mirna zjutraj, malo je imela povišano temperaturo. Tako, da sva bili včeraj doma. Danes bova tudi še. Čeprav je danes že ok, oček je že ok. Sem razmišljala, da je mogoče zaradi klime? Ne vem, no glavno, da je sedaj ok. Sem kar malo na trnih, da ne bo zdaj kaj, ko grem v službo. Čeprav una 2 tedna, ko jo bosta pazili babici, ne bo panike, tudi če kaj zboli. Potem pa se začne. Ufff, bo še pestro...

Tale vročina meni tudi ne paše. Tamala ful manj poje, ne mara toplih stvari, ji pretežno pašejo bolj hladne stvari, rada je jogurte in sadje pa ful vode spije. Spi pa ona res kar veliko - čez dan zadnje čase samo še 1x. Pa jo dam zvečer spat okoli 19h (do 20h ne zdrži niti približno) in spi tja do 6.30 -7h. Pa ko se zbudi lepo lahko počaka v posteljici tudi kako urco če je treba. Ona se lepo počasi prebuja. Se še malo crklja s svojo dekico in tako. Pridna je res.

Danes gre dragi s tavelkim in nečakinjo na bazene, midve bova za vsak slučaj raje še doma. Da se oček lepo do konca pozdravi. Pa v vročini itak nimaš potem kam iti. Jutri pa bomo že šli kam na potep.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 670
   RE: Septemberke 2017
2.8.2018 10:18:04   
Tara9
Pr nas v vrtcu tudi pasirajo oziroma pretlačijo, če ne gre drugače, vsaj tako je bilo predstavljeno na sestanku, da najmlajšim hrano prilagodijo.

Moja še vedno spi 2dnevna spanca. Ravno zdajle spi, po kosilu pa gre spet. Obakrat 1,5h- 2h približno. Zvečer gre spat okol 20.30 včasih 21, zbuja pa se okoli 6.30. Tko da zgleda je zaspankica. Danes je spala celo noč, včasih pa se še zbudi in jo je treba malo božat, da spi dalje.

Mi imamo pa fazo, da sadje ven pljuva, blazno ji je smešno pljunit borovnice recimo. Zdaj sem ji parkrat v jogurt zamešala in potem vse poje. Drugače načeloma s kosi ni težav, ne dajem ji ravno ogromnih, ampak njej prilagojeno in lepo popapca.

Koliko imate kaj zobkov? Mi imamo samo spodnji enkici in nič ne kaže, da je še kakšen blizu.

Meni pa je všeč vročina, da imam končno občutek, da je poletje. Hladimo se v bazenčku in smo praktično skor cel dan zunaj, samo spat greva notri.



(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 671
   RE: Septemberke 2017
4.8.2018 9:25:17   
annnaa
Me83, pri nas je tudi tako, kot pri vas z zelenjavo in mesom. Proba eno žlico in potem začne ven špukat. Grrr! Upam, da bo v vrtcu bolje. 
Koliko kg pa imajo vaši? Moja jih ima 8,4 kg. Starejša je imela ta čas že 10 kg. Se prav vidi, kako je bila večji jedec.

Mi imamo 6 zobkov. Vse enkice in zgornji dvojki. Že par mesecev ni dobila nič novih.

Naša tudi še spi 2x na dan. Zaspi ob 19:30 (dlje sploh ne zdrži) in potem se zbudi že med 4. in 5. uro! Upam, da se bo z vrtcem podaljšal jutranji spanec. Mi je kr naporno zjutraj, sploh k nisem jutranji tip. Ima zato prvi spanec že med 8. in 9. uro, pa pol po kosilu drugega. Spi uro in pol do dve. Rekord pa ima 3 ure in 40 minut.

So pa res pravi otročki že. V ponedeljek pihamo zadnjo mini svečko, bo potem že ena prava. Že kaj načrtujete praznovanje? Mi bomo kar v družinskem krogu, pa že to nas je cca 20 z otroci. Pri starejši smo imeli urnk slavje za prvo svečko, družino in prijatelje. Senas je kr nabralo. Zdaj se mi pa nekako ne da. Je bila pol hitro utrujena in ko je bil čas za torto in fotkanje čist tečkasta, hihi. Se mi ne da še enkrat čez to it.

Joj, ta vročina in nevihte. Čist čudno vreme je. Tudi moja tamala je ne prenaša najbolje vročine. Ful švica v glavo in hitro je utrujena. Zadnjuč smo bili na mestem bazenu, je bilo ful fajn. Tudi na vrtu imamo en mini bazen, sam ni isto, kot velik s tobogani in čofotalnik, hihi.

Punce uživajte in javite se!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 672
   RE: Septemberke 2017
4.8.2018 15:17:28   
Dorotheia
Živjo punce!

Mi koristimo lep vikend. Pupa se je pozdravila, tako da smo že naokoli. Včeraj sem se lotila čistilne akcije in kolikor toliko počistila stanovanje. Potem ko bom v službi bo veliko manj časa za to, tako da sem generalko naredila. Sem bolj delikatne sorte in sem težko v umazanem stanovanju - jih dosti poznam, ko jih nič ne moti. No, se bom tudi jaz morala navaditi bolj tko, ker lih suženj potem ne mislim biti.

Danes pa smo šli naokoli, naša mala pikica se je prvič peljala s kolesom. Sva mislila še počakat, ma je škoda lepega vremena. Tako, da je moj šel kar danes kupit čelado (zadnjič smo testirali to Nutcase, pa ima naša preizko glavico in ji je plesala po glavi. Sem potem testirala še neko kolesarsko od Alpine, pa je bilo ok. Se ji je lepo prilegla. Danes pa ji je moj kupil čelado Met znamke (so menda tudi dobre na testih), pa se ji sicer lepo prilega, ampak je ful ogromna zadaj, tako da lih najbolj praktična ni, ampak ok. Bo ok. Jaz bi ji vzela neko drugo, ker ta je res ogromna, pa bo že. No in smo šli en dolg krog. Ful je bilo fino. Vmes smo zavili še na kosilo v eno gostilno, potem pa akcija naprej. Je pa zaspala gor, ma nimamo tega sedeža, ki se mu spremeni naklon, tako da se je nekaj lomila gor. Prav boga mi je izpadla. Ampak ok. Sem brala, da tudi ti sedeži recimo od Hamaxa, ki se poleže, da naklon zdaj ni tak, da bi se nekaj ful poznalo, tako da sedeža zdaj menjali ne bomo samo zaradi tega. Tavelik je v njem tudi dostikrat zaspal, pa je bilo ok. Je pa res, da je naša pikica dosti bolj drobna od tavelika in takoj drugače izpade, haha.

Jaz pa pojma nimam, kolko kg ima. Prav veliko ne. Ne vem, če jih ima 9. Okoli 8,5 pomoje. Pojma nimam. Bomo videli septembra, ko ima pregled pri 1 letu.

Aja, mi tudi ne bomo nič kaj praznovali ekstra. Itak se tega še ne bodo spomnili. V ožjem družinskem krogu. Jaz ji bom tortico naredila, pa en okrasek na tortici. Tolko, da nazdravimo z babicami in dedki, strici in tetkami, se malo poslikamo in to je to. U izi. Pri tavelikem je bilo tudi ful večje slavje.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 673
   RE: Septemberke 2017
6.8.2018 10:35:17   
annnaa
Jao, čelade so res smotane za te naše male buče. Mi smo jo dali v sedež na kolesu že konec junija, na morju. Sam brez čelade, ker se ji je kr okrog vrtela, ji je bila še velika. Pa imamo najmanjšo. Na našem sedežu se naklon kr fajn poleže, lahka lepo spi, vsaj velika je. Čeprav ne zgleda glih udobno s čelado, hihi. Z mlajšo smo se sam vozili do plaže na morju, ki je bila dopoldan dolgo v senci. Nismo upali kam dlje brez čelade.

Moja tamala danes piha zadnjo mini svečko, naslednjič bo že kar prava. Hitro je šlo.

Kje ste ostale? 

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 674
   RE: Septemberke 2017
7.8.2018 11:30:32   
me83
in dorotheia kako si prezivela prvi dan v sluzbi? saj verjetno je fajn,... saj ne bom rekla to tudi malo pogresam,... ampak mi je pa vseeno bolj hudo, ko pomislim kako malo bom z otroci :(
mi pa uzivamo doma, smo veliko v bazenu, potem ko je senca tudi na igralih, trampolinu,...
joj te celade mene tudi jezijo,... se mi zdi, da tudi starejsima ne sedejo tako na glavo kot bi morale in me vedno znova "zivcirajo" 😏
nasa se vedno ful slabo kosila papca,... edino kar ima je pire krompir pa testenine,... no saj sadje tudi je, kosila kot takega pa niti mislit ne, mesa pa sploh ne 😁 bo vegi ali kaj 😆

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?