|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
4.12.2017 12:57:30   
Linch
Živjo,
joj beži čas, drug tedn praznujemo 3 mesece :)
Redno vas prebiram, čeprav le na hitro in bolj površinsko, pisat se pa kar ne spravim. Moram reči, da mi je kronično primankovalo energije in volje in vas vse občudujem, ki imate še starejše sončke zraven! :)
Občudujem pa seveda tudi našo pupko. Kako jo vedno bolj vse zanima, kako sega z rokicami po igrači nad koškom oz. v igralnem centru .. neverjetno, vsak dan kaj novega. :)
Spimo pa še zelo različno. ponavadi zvečer med deveto in pol deseto malo poje, malo podremucka, potem pa se okrog 11h dobro naje in spi od 4 do 6 ur, zelo različno, zadnje dni pa zvečer zaspi za dlje časa, vendar ni več daljših rund spanja kot 4 ure.. ob pol 6h zjutraj ko gre ati v službo se ponavadi predrami potem pa ne zaspi mirno več nazaj, le malo pa po malo... kot da bi pogrešala njegovo prisotnost :P potem pa krog 8h, 9h ustaneva, čez dan pa različno, kakor ji paše jeva in počivava.. čeprav nima dolgih počitkov, velikokrat zaspi na rokah, ko jo odložim pa je že veselo budna :) Ampak dokler ni tečka, nič hudega, se zelo, vedno bolj zamoti z igračkami, ki jih gleda nad koškom ali v igralnem centru.
Smo imeli malo preplaha glede kakanja, se je odločila, da 8 dni ne bo kakala, pa sem brala da je to še ok, in odločena da 9 dan pa pokličem kaj naj, grem po svečke al peljem pokazat..pa se je deveti dan zjutraj konkretno pokakala :D Tako da ni bilo treba, zdaj pa približno na dva ali tri dni kaka.. vidim da vaše pa še kar večkratna dan .. zanimivo.. bom vprašala pediatrinjo kako je s tem..
Bli smo tut prehlajeni ene 3 dni kar zelo, je tudi več spala, vročine pa ni bilo, zdaj je že ok, samo še noska čistimo :) Naši še vedno teče iz enega očka, že od rojstva, je še pri kateri tako? Res da je manj, nima več prav zalimenga očka zjutraj, pa vseeno..
Drug teden imamo cepljenje in pa pregled kolkov.. vidim da se kar odločate tudi za pnevmokoke, mislim da bomo tudi mi :)
Joj jaz se tut morem spravit malo slikce naredit, da ne bo miljon slik na telefonu, morem še malo v albumčke dat :)

Nič, gremo kuhat :)
Želim vam radodarnega Miklavža ;) pred najlepšimi prazniki pa upam se še kaj oglasim :) Lepo se cartajte :)

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Septemberke 2017
4.12.2017 13:04:41   
Tara9
Ojoj tisti moj žalosten smeško, da nismo več trije se je seveda vrinil uff. Valda smk zdaj še bolj srečna družinica. Smotano tipkam preko telefona.

Linc lepo, da si de javila. Upam, da se bo še katera, ki se ni dolgo. Lepo vas je brati kako rastete. Kakanje pa je zgleda tazlično. Moja večja je bila bolj zaprte sorte, še zdaj imamo težave, ne kaka vsak dan. Tamala pa ke za enkrat še pravi seronja user posted image .

Evo dretje, se je zbudila. Šibam

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Septemberke 2017
4.12.2017 14:42:35   
Dorotheia
Moja je spet zaspala. Čez dobro uro pa itak morva po sinka v vrtec, ima danes plesne in že komaj čakam, da bom malo špegala. user posted image

Naša kaka 1-2x dnevno. Zadnje dni ima ritual, da se obvezno zjutraj, preden vstane (ca. 1-2 uri prej) sprdi in pokaka...seveda se zbudi in odvisno, ali zaspi nazaj ali pa vstaneva - danes je recimo ob pol 7h in itak ni zaspala, ker tudi ponoči ni nič jedla, je prespala.
Ja, jaz našo še vedno hranim tudi okoli 23h, ko grem jaz spat. Sem parkrat spustila, pa se je pač zbudila prej. Zdaj se je nekaj večerov kar sama zbudila okoli 23h...pomoje se je ful navadla že...sem jo nahranila in itak zaspala nazaj. Pa zdi se mi, da kar rabi še no.
Bom tole hranjenje potem enkrat itak opustila...bom videla sproti kako in kaj. Če bi vsak dan jedla tako kot zadnje dni, potem mislim, da bi kmalu prespala noč brez mlekca...tako pa vidim, da je večinoma ponoči še ful ful lačna (razen zadnji 2 noči). In je tiste 1x obvezno papica.

Joj, jaz sem pa prej slike urejala in se mi je pomotoma večina od tamale zbrisala, kar sem imela na telefonu. user posted image Mi je šlo kar na jok. Bom videla, če bo moj kaj rešil, je računalničar, nekaj sem jih pa dobila, ker sem jih poslala svakinji in vsaj tiste najboljše imam. Joj, pa tolko slik je bilo.
Če nam med tednom res uspe to beljenje sten v dnevni kot je planirano, potem bom za vikend na novo ustvarjala in opremila našo dnevno...na novo bom postavila zid spominov (naše slikice)...in še kaj...bom videla..jaz ful rada "opremljam", ustvarjam na tem področju...
Sem bila res presrečna, ko sva s sinkom zadnjič firbcala v Momaxu, tolk luštnih stvari majo...sem takoj dobila ideje. user posted image

Ja pri nas v Kranju se cepi oboje hkrati...še za rotavirus bi danes, če bi se zanj odločila...pa se nisem....
Upam, da hujše reakcije ne bo. Imam občutek, da jo malo nogica boli...bomo videli zvečer in ponoči...upam, da bo spala in ne bo prehudo. Če ne se bomo pa malo več cartali.

Joj, tole zame letos bo najlepši Božič. Jaz ne vem, kdaj sem bila nazadnje tako srečna. Popolno mi je (pa nismo popolna družina, da ne bo kdo mislil user posted image )...vse, kar sem si želela imam...so me za rojstni dan spraševali, kaj si želim...sem vsakemu rekla, da imam vse, kar sem si želela kdajkoli...samo zdravje naj se nas drži in je to to...res...presrečna sem...2 zlata, zdrava otroka (vedno sem si želela 2 otroka in da bi bili ful povezana družina in to smo), super partnerja...naš domek...kaj še čem. user posted image
Sploh ne morem opisat občutka, kako se počutim, ko pridem po sina v vrtec in je presrečen in pove (ponavadi zakriči, haha), da je njegova mami prišla ponj, mi steče v objem in gremo (seveda so tudi dnevi, ko hoče ostat še v vrtcu, hehe). Super mi je. Pa ta porodnišla mi čisto prehitro mineva. Joj. Me kar strese ob misli na službo, premalo časa in eno samo hitenje. Meni je ful stres, ker imava oba kar naporni, zahtevni službi in sva več ali manj sama za vse...potem pa da se uskladiva, da greva do časa po otroka v vrtec itd. Sem namenoma odlopila, se bom že potem obremnjevala. Razmišlja katera, da bi potem delala krajši delovni čas? Jaz se malo poigravam s to mislijo, če sem iskrena... bomo videli...


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Septemberke 2017
4.12.2017 20:32:25   
annnaa
Kako vas je lepo brati! Vse lepo za rojstni dan Dorotheia. Sem ful vesela zate, da se tako počutiš, da si res srečna❤️! Jaz pa moram včasih samo sebe v rit brcniti, da se zavem, da imam krasni hčerki, čudovitega partnerja in krasno življenje. Sem včasih kr neki živčna, ko me obe potrebujeta in ne morem starejši ustrežit, potem ko bi jaz šla v hribe, smučat, v kino,... pa ne morem za več kot dve uri od doma. No, potem se spomnem kaj vse imam in da bo drugo leto več časa tudi za vse, za kar zdaj pač ni, zaradi naše zizoholičarke❤️, hihi. Vse prehitro mine❤️😕.
Mi je pa zanimivo po instagramu spremljati ene mame, ki imajo dojenčke mlajše od 6 mesecev in pijejo, žurajo (ne dojijo, otročke jim pa čuvajo babice), grejo brez njih za vikend na lepše s prijatelji,... meni se pa srce para za te otročke, ki sigurno najbolj rabijo mamo. Pol sem pa tako vesela, da svoji dojenčici res nudim vse, kar potrebuje.



< Sporočilo je popravil annnaa -- 4.12.2017 20:34:03 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Septemberke 2017
4.12.2017 22:51:03   
Dorotheia
annnaa, hvala!
Imam tudi jaz slabe dni, ampak se hitro zavem, da je to kar imamo to, kar sem hotela. Ok, na prvi porodniški niti približno nisem tako uživala kot sedaj. Vedno sem samo nekaj čakala, da bo. Pa tako hitro mine. In sem res premalo užila sina kot dojenčka. Zdaj res vsak nasmeh užijem do konca. Ker res čisto prehitro zrastejo. In kaj pa vem, totalno super se počutim z dojenčkom...da ji lahko nudim vse kar rabi (itak mene in moje zize največ, haha). Super se počutim kot ženska, mami. Čeprav priznam, da partnerica trenutno nisem najboljša, pa bo tudi dragi prišel bolj na vrsto. Vse pač ne gre.
Žuranje pa to je pri meni že passé, sem izkoristila študentska leta za to. Niti najmanj ne pogrešam. Priložnosti za takšna in drugačna druženja pa bo še dovolj. Že čez eno leto bo čisto drugače (čeprav bom takrat že v službi in bom pomoje želela čim bolj biti z otrokoma).
Drugače imam v planu, ko bo še tamala dovolj velika in ko bo pripravljena, da greva midva sama za en vikend nekam na romantičen pobeg, haha (vsako leto greva ponavadi v Zagreb decemra - no letos sicer ne, za naslednje leto pa bomo še videli, če bo pikica dovolj samostojna že). Najkasneje bova čez 2 leti šla sama. Se mi zdi, da ti "pobegi" četudi le 1x letno ful zbližajo. Vsaj jaz imam tak občutek.

Tamala zaenkrat nima nič reakcije na cepivo, ne bom prehitro hvalila....bom počakala noč. Se jutri kaj javim.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Septemberke 2017
5.12.2017 11:19:02   
annnaa
Glede skrajšanega delovnika, sem pa jaz že pri prvi hčerki koristila 4 urni delovnik in bom tako še naprej. Sam imam srečo, da delam v družinskem podjetju in imam enako plačo, kot za 8 ur. Včasih sem seveda tudi potegnila, ko je bila gužva. Mi res paše tako, sem imela več časa za hčerko, no drugo leto bo tako več časa za obe. Komaj čakam, da bomo skupaj šle na izlete, bazen,...

Super za cepljenje, Dorotheia, da nima reakcije. Pa držim pesti za slike, da se najdejo!

Mi imamo pa še vedno težave s spanjem. Če spi ponoči na meni, lahko spi 4 ure v kosu. Če jo pa odložim ob sebe, se lahko zbudi že po eni ali dveh. Res ne vem kaj naj. Ali naj jo probam navadit, da spi na postelji ali naj gledam nase in nanjo, da smo vsi naspani in spočiti. Načeloma sem se navadila tako spati, se res oborožim z blazinami in mi ni težko. Ne vem pa, kako bo to na dolgi rokuser posted image .


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Septemberke 2017
5.12.2017 11:25:32   
Dorotheia
Hejla!

Evo mi v novem dnevu. Reakcije na cepivo ni bilo niti najmanjše. Kot da ne bi bilo nič. Ponoči lepo spala, še kakala je isto kot vsako jutro, preden vstanemo. user posted image Zdaj mi glih spi, čez pol ure pa se morava odpraviti na pregled kolkov.

Danes pa bova malo več zunaj, bomo vozičkali, ko je tak lep sonček.

Aja ana zadeva - ne morem verjet, samo naša pupa je košaro že skoraj prerasla...z nogicami se že dotika roba. Še lih za kak dober mesec bo, potem pa športni del (se hb poleže čisto). Kdaj boste vi dali športne dele - boste imeli zimske vreče? Jaz bom imela zimsko vrečo in pomoje bo dovolj toplo.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Septemberke 2017
5.12.2017 11:39:53   
annnaa
Dorotheia koliko pa so jo namerili v posvetovalnici? Jaz sem jo zadnjič merila s šiviljskim metrom in sem jo namerila 65 cm. Mi imamo veliko košaro za voziček, sem gledala da bo dolga. Ker zdajle, ko bo še bolj mrzlo mi je fajn, da je v zavetju košare. Drugače imam zimsko vrečo za športni voziček. Sam starejšo hčerko sem imela v tej vreči, ko je bila stara že 10 mesecev (je rojena januarja in je takrat bila v košari) in je imela še bundo oblečeno. Ker je morala meti rokice zunaj vreče. Mislim, da ni panike, če jo boš čez kak mesec dala v športni del.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Septemberke 2017
5.12.2017 11:51:34   
Tara9
Super, da ni bilo reakcij na cepivo. Naj bo tako pri vsaki dozi. Tudi jaz upam, da bo vse ok. Uspešno še na pregledu kolkov. Mi smo to pri 6tednih uspešno opravili.

Annnaa sočustvujem glede spanja, moja prva je bila taka, da se je zbujala vsako uro, znala je tudi bedet in smo jo nosili ponoči, groza, ko je clovek nespočit. Vsaj jaz sem takrat obupna. Jaz sem vedno gledala tako, da olajšam sama sebi. Prav zato je velka še vedno z nama v spalnici, ker se še vedno zbuja, ne vsako noč, ampak ima pa faze, da je groza. Nekaj časa je spala v sredini z nama, mi je bilo tako lažje 20x na noč dudo ji v usta tlačit, ko je bila mala. Ne maram če mi kdo pametuje, da mora otrok v svojo posteljo in svojo sobo. Ja, tudi jaz bi to rada, ampak naše potrebe so na prvem mestu in nam to še ne steče (smo probali). Milijonkrat na noč pa se ne bom sprehajala sem in tja. Torej vedno naredim tako, da smo vsi spočiti, saj vse enkrat mine (še prehitro).

Naša je danes prespala noč brez dojenja. Od 20 do pol 6 je spala. Kako sem srečna, da vsaj ta otrok rad spi. Samo da ji kaj ne pride na pamet pokvarit to idilo user posted image .

Jaz sem in bom delala s skrajšanim delovnikom, ampak 7 ur, od 7 do 14tih tako da sem imela še lep del popoldneva za hčerkico. Lani je hodila spat ob 19 in če bi delala do 16tih, 17tih je skoraj videla ne bi, zato mi je tako fajn.

Tudi naša košara je ful velka, tako da bo še nekaj časa čisto ok. Sem zanalašč kupila takšno, naš športni del se ne poleže čisto. Zimske vreče nimam, ker jr bila prva spomladanska, moram pa jo zdaj kupit za ta mičkeno.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Septemberke 2017
5.12.2017 13:38:44   
annnaa
Tara9 hvala za tvoj nasvet! Bom jo probavala tudi oclagat vsake toloko, pa bom vidla, kam me to pripelje. Pa super za vaše spanje, sem ti kr malo faušuser posted image !

A FB skupina septembrke 2017 laufa? Je katera tu, ki tam čveka?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Septemberke 2017
5.12.2017 14:03:18   
Dorotheia
Evo mi iz pregleda kolkov - vse ok super. Pomoje sem bila edina mami brez atija tam. user posted image Sem bila že v prvo tudi sama tam, za to si pa moj res ne rabi dopusta jemat. Pa tudi če bi bil doma, ne rabi zraven hodit, si takoj fertik.

Zdaj grem hitro kosilo kuhat, potem pa po sinka v vrtec in še malo okol, pa mogoče lučke v mesto gledat.

Potem zgleda, da je naša košara majhna, naša je bila 62 na posvetovalnici. Bomo vidli. Samo dvomim, da bo več kot za mesec še. Pa mi je kar malo škoda. Te košare so fajn. Nič šibam. Uživajte!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Septemberke 2017
5.12.2017 15:14:12   
Tara9
Super za kolke. Ja res je hitro fertik. Midva pa vsepovsod hodiva skupaj. Moj ne jemlje dopusta, ima pa prilagodljiv urnik in ko imamo kaj se tako zmeni v službi. Ne zato, da ne bi mogla sama, ampak gre rad zraven na preglede, cepljenja itd.

Annnaa ja res mogoče probaj vsake toliko odlagat, mogoče se deklica le navadi brez tebe pančkat. Kaj čmo, samo da so zdravi, ostale brige bodo pa itak minile, kot rečeno š prehitro.

Moja je danes 2 uri spančkala čez dan in je zdaj tko dobre volje, se pogovarjam z njo, ona pa nazaj nekaj po svoje gruli user posted image .

Lepo bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Septemberke 2017
6.12.2017 12:26:19   
Dorotheia
Hej punce!

Tara9, tudi lepo, če oba hodita skupaj. Midva sva bolj praktične narave. user posted image

Evo, mi se pa danes igramo pa malo pospravljamo. Imam sinka doma, je Miklavž take super igrače prinesel, da je hotel ostati doma in seveda sem bila za. Sem že itak planirala to. Smo se šli prej v vrtec samo posloviti od vzgojiteljice, ki je samo nadomeščala porodniško in je bila zadnji dan danes. Tako prijetna punca...da mi je bilo kar hudo. Je imela ona kar solzice v očeh. Otročkom pa itak ni najbolj jasno še. Škoda, mi je bila res super.

Danes sem kar naročila kosilo. Se raje bolj igramo in še ati pride malo prej domov, ker ima danes roj.dan...ga je Miklavž prinesel, haha. user posted image

Uživajte punce!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Septemberke 2017
6.12.2017 23:21:49   
Kinder123
Hei hei,... kako smo kej...😀 Evo preden grem spat da vam mal pišem. Mi imamo pa ravno jutri 3 mesece in tudi pregled ter cepljenje.
Upam da ne bo kakšnih reakcij. a ste ve dobile kaksne svečke al pa kaj za preventivo? Hihi,me prav zanima kok je zrasel in kg. Sej ga doma tudi merim in vse,..samo tam bo pa bolj narančno. Jé kar dobro- se mu pozna po ličkih. 😀
Midva ko greva ven imava že v košari zimsko vrečo.
ojoj...zmankuje me ..grem spat...napišem kej več po pregledu.
Aja pa vse najboljse Dorotheia... in lepo da se nekatere še vedno po dolgem času javite in kaj napišete.
Ne jaz nisem na FB tako da nič ne vem kaj tam dogaja. Jih mora biti pa kar precej telih septembrk! 😉

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Septemberke 2017
8.12.2017 13:19:27   
Dorotheia
Živjo!

Kinder123, pregled že za vami in cepljenje? Kako je bilo?

Mi smo super, včeraj pobelili, tako da sem prav srečna. Za vikend še zadnje malenkosti in smo fertik. user posted image
Sem naredila preizkus - včeraj nisem naše punce podojila, ko sem šla jaz spat kot ponavadi...je tako trdno spala, da sem rekla, da jo kar pustim. Je isto zdržala do 5h kot ponavadi, ko se hraniva še okoli 23h. Pomoje bom zdaj kar pustila. Torej okoli 5h, malo čez sva se podojili, je spala do ca. 7h...je bila spet ful lačna...sem jo spet podojila in je spala do 9h. user posted image Kar fino no. user posted image Bomo videli naprej, kako bo.

Pa petek je danes. Super. Pride sestrična od sinka prespat k nam in bo pestro. Sta podobno stara in se imata ful rada. Še raje se pa skregata za igrače. user posted image Tako, da bo pestro.

Uživajte!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Septemberke 2017
8.12.2017 15:35:57   
annnaa
Uuuuu luksuz za spanje, Dorotheia! Pa fajn za beljenje. Pri nas se še vedno zbuja ponoči na 3-4 ure. Po moje bi tudi naša spala potem do 8h, sam se starejša zbudi okoli 6. ure in je kr glasna, pa jo zbudi. Med tednom je tako, ker smo zjutraj same. Gre naš ati že okoli 5. ure na šiht. Med vikendom gresta pa iz spalnice in midve malce potegneva.

Mi smo tudi iz posvetovalnice, ima 6300 g in 63 cm, kar podobno kot starejša. Sem pa zaenkrat prestavila cepljenje na konec januarja. Je bila malo prehlajena, ima sluznico zatečeno (al neki tazga), tak da ni neki komplicirala s prestavitvijo, juhuhu. Bomo videli, kako naprej.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Septemberke 2017
8.12.2017 17:05:58   
Tara9
Hej hej

Mi pa smo danes same, tati dela dolgo, bomo šle prej spat. Pester je ta december, potem bo končno dopust imel in bomo malo več skupaj. Mora še očetovskega vzet, ga še ni do zdaj.

Super, da je delo za vami dorotheia, potem ko je konec, je človek zadovoljen a ne. Midva pa kupujeva novo spalnico, sva šla danes malo gledat in naredit ožji izbor. Tako da nas tudi čaka beljenje naslednji mesec, bomo morale kak dan v dnevni spat.

Moja se hrani 1x na noč. Zadnje par dni se namesto ob 4 zbudi ob 3, se naje in spančka do 7, ko spet papca. Potem je še zaspana, ampak nama tavelka ne da miru, tako da se vse dvignemo. Tamala gre pol prvo rundo že okrog 9 spet spat. Ja prava zaspankica je.

Velka pa ima neko alergijo po nogicah. Še nikoli ni imela in sploh ne ugotovim kaj povzroča izpuščajčke.

Annnaa lepe mere ima malčica, moja je doma stehtana tudi preko 6kg, šiviljski meter pa okrog 60cm kaže, konec meseca imava sistematskega.

Lep vikend vam želim.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Septemberke 2017
9.12.2017 0:29:10   
Kinder123
hej, ja na pregledu je bilo ok. Je bil cepljen - dobil dve pikice. Pri drugi se je razburil. Ker še nima dobrih mišic na vratu- ne drži glavice ko ga je potegnila z rokicami gor in se še ne obrača na bok - sva dobila napotnico za razvojno. Me pa ne skrbi ker se tako vsak otrok po svoje razvija in kokr vem gre vsak drugi v razvojno. Je rekla da je mal len. 😐Ima pa skoraj 62 cm in 6.350 kg. V treh mescih se je zredil za 3kg in zraselmza več kot 10 cm. Naslednje cepivo pa januarja.
Na srečo še ni kaksnih reakcij, pa tudi zdravnica pravi, da se redko kdo javi, da bi imel vročino.
Dorotheia, fajn da ste zrihtal. Vem kako je to. Midva sva zdele cel čas od poroda- pa pred porodom urejala sobe. Pa gre vse tko počas, pa še druge stvari. Moj je pa še ful natančen,pa tud sam vse zna. In zdej imava še vedno ene malenkosti,ki pa kar stojijo - ker so malenkosti in niso nujne! 😤😠
Lep vikend vam želim...spet me zmankuje..😴

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Septemberke 2017
9.12.2017 11:08:08   
Dorotheia
Zdravo punce!

Evo, sestrična od tamalih dveh še vedno na obisku, prideta kmalu njena in bomo imeli skupaj še kosilo. Ful imam rada ta družinska kosila in druženja. Tamaldva sta ful navezana en na drugega, se že od malega družita veliko in ni veliko razlike v letih med njima slabih 8 mesecev. Pa se še to sploh ne vidi, da je ona tolko starejša. Se spomnim, da je svakinja rodila, jaz sem pa ravno dobro izvedela, da sem noseča s sinkom takrat, user posted image

Mi smo danes ponoči zopet ponovili vajo - nazadnje je jedla pred spanjem (mislim, da je bilo okoli 19.30) in je zdržala zopet ful dolgo brez zbujanja in hranjenja - do 5.30. Sicer se je okoli polnoči malo premikala, sem že mislila, da se bo zbudila, pa ni bilo nič. Tako, da bomo to prakticirali. Sem bila navdušena. Torej sem jo podojila ob 5.30 in je zaspala nazaj...danes je spala do 8h. Superca. Zdaj mi je spet spala od 10h slabo urco, Čez dan drugače ful premalo spi.
Ja rabijo mir ti tamalčki za spanje. Če imam sinka kdaj med tednom doma, mi tamala čez dan sploh nič ne spi. Tudi če bi skupaj spala sigurno ne bi tako dolgo spala kot spi.
Danes smo že od pol 6h pokonci, pa ne zaradi tamale, ampak unih dveh mulčkov, ker se sinkova sestrična ful hitro zbuja zjutraj. Sva bila pripravljena. Jima je dragi naštimal risanko..da nista že ob 6h zjutraj zbijala po bloku (ne rabim poudarjat, da sta ful glasna pri vsem kar delata, hitro se pa tudi skregata za igrače user posted image ).
Za našo dojenčico pa res sploh ne vemo, da jo imamo. Je rekel dragi po tem, ko je bila že celo uro v dnevni in se igrala na tleh, da je šele po eni uri dojel, da je tudi ona tam. user posted image user posted image Res je pridna....vsaj zaenkrat.

Kinder123, super za pregled in za pikici. Ta razvojna res ni nič takega. Jaz sem bila kak mesec nazaj ziher, da bova tudi šli, pa je rekla pediatrinja, da je super motorično razvita....in tudi mišični tonus ima super. Pa res je, eni osvojijo prej nekaj, drugi pač drugo. Naša je šla na bok že kak dober mesec nazaj pomoje. Na oba boka. Sem pa mislila, da se bo obrnila počasi, pa zadnje dni bolj ravno lego vadi in se igra pod lokom. Jo bom začela malo stimulirat. Se pa po blazini ful premakne - samo ne v obratu še. Čakam pa tudi, da nama javijo za prosto mesto pri Špeli Jazbec...jaz bi rada vsaj videla, kako lahko skupaj vadiva. Pojma nimam drugače. Malo sem na youtubu gledala, samo ni to to.

Ja, res sem vesela, da je pobeljeno. Sicer nisem lih zadovoljna...malo se lise vidijo, ampak ni sile... bo že, do naslednjega beljenja. user posted image

Nič šibam, uživajte punce!

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 9.12.2017 11:10:04 >

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Septemberke 2017
9.12.2017 11:43:24   
Tara9
Hej hej, mi pa smo zdaj dve urici na snegu uživali. Tati in velka sta snežaka delala na vrtu, midve pa se zraven sprehajali gor in dol zdaj pa spanje. Prav lep zrak je zunaj.

Dorotheia super za spanje, midve imava pa res srečo, samo da ostane tako a ne. Naša je tudi danes spet spala brez dojenja. Od 20 do pol 6 in potem še do 8. Zvever sva se dojili od 19 do 20. Čez dan pa tudi rabi mir, če je velka budna je nemogoče spat, zato jo probam uspavat takrat ko gre sestrica spat.
Lepo, da imata s sestrično tak super odnos, midva z bratrancem sva tako vezana, to je prav posebna vez.

Glede razvojne nič hudega, jaz sem hodila s tavelko, je imela malo slabši mišični tonus pa je vseeno osvojila vse v predvidenih okvirjih. Pač malo vaj sva dobili, meni so se ful koristne zdele. Itak pa ja, eni nekaj prej osvojijo, nekaj kasneje na koncu vsi vse.

Naša se sicer obrača na bok, čez pa še ne gre, je še čas. Včeraj se je želela iz trebuha na hrbet, se je matrala in na koncu razjezila, ko ni šlo user posted image .

Nič lepo bodite, izkoristite vikend.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Septemberke 2017
9.12.2017 23:17:01   
Dorotheia
Punce, ful smo super se mi zdi. Jaz sem prav vesela, da naša tema tu ni zamrla. Na FB nisem več aktivna že dolgo, tako da tam ne vem, kaj se dogaja. Sem razmišljala, da bi se spomladi lahko zmenile za kako srečanje nekje na pol poti vse oz. pač tiste, ki lahko, bi bila katera za? Meni bi bilo super, če bi se videle še tako osebno. user posted image

Za nami lep dan. Smo imeli družinsko kosilo. Je bil sinko edino ful utrujen že od včeraj, pa zjutraj sta bila zgodaj pokonci z njegovo gostjo, tako da sva ga popoldne poslala spat za 2 uri. Pa je bil zvečer vseeno še vedno ful utrujen. Mu potem nič ne moreš dopovedat, ker samo svoje trobi ali pa je nonstop jok. Jutri gre pa on na obisk k sestrični, midva urediva še zadnje malenkosti v stanovanju. Danes sva kupila še lustre za v dnevno, sem jih jaz izbrala, so prav taki fancy. user posted image Pa kupila sem okvirje za slike, tako da jutri ustvarjam. Komaj čakam.

A veste, da sem jaz ravno danes spet razmišljala. To moje dete.... ubistvu bi morala biti dvojčka. Samo se je druga pikica poslovila od nas že čisto na začetku nosečnosti. Še pred prvim pregledom..nisem niti vedela, da sta 2. Sem začela krvaveti v enem 6 ali 7 tednu nosečnosti. Močno krvaveti in sem vedela, da ni nič dobrega. Preveč je bilo krvi. Na pregledu v dežurni, mi je ginekologinja rekla, da iz te nosečnosti ne bo nič in da je bil to splav in da se bo vse samo sčistilo. To je bilo lani ravno okrog Božiča. Kako sem bila žalostna. Za silvestrovo pa sem začela vse bolj dobivati nosečniške znake (rahla slabost, napihnjene prsi,...). Ni mi bilo nič jasno. Sem klicala svojega ginekologa takoj po novem letu in mu razložila. No me je še isti dan vzel in pregledal - bila sem noseča, srček se je slišal. user posted image Jokala sem kot dež. Še sestra pri ginekologu je imela solzne oči. In takrat sem izvedela, da sta bili dve gestacijski vrečki, dve pikici in se je ena poslovila, to naše dete pa ostalo. Sploh ne morem opisat, kako sem bila vesela za to eno pikico. Še danes sem ob tem spominu vsa jokava. Presrečna, da si nas je ta otrok izbral in ostal z nami. Ravno eno leto nazaj.
user posted image user posted image user posted image

Se vidi, da imam preveč časa. user posted image

Šibam spat, jutri bo pester dan. Javite se kaj še ostale.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 9.12.2017 23:18:58 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Septemberke 2017
10.12.2017 13:42:52   
Kinder123
Uuu kera zgodba Dorotheia...ful lepo. To si mogla pa res bit presrečna k si zvedla da je še vedno ena pikica v tebi.
Pa kako vama otroci lepo spijo! Super! 👍😀 Se lahko res spočijeta in naspita. Naš je neki srednjega, se nebom nič pritoževala. Se ene dvakrat zbudi, samo tudi čez dan kr dost spi.
Naš se pa še ne obrne na bok. Ampak sej bo. Morm mal pogledat katere vaje bi lahko delala.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Septemberke 2017
10.12.2017 15:50:11   
Tara9
Hojla, naša dojenčica pa že 3 ure spi. Je ponoči danes slabše spala in ji manjka. Včeraj sem jedla dunajca zunaj kupljenega in ji je zgleda malo nagajal. Se je od 3 dalje premetavala in nekaj stokala v spanju, tudi kakat ni mogla do dopoldan. Sicer je kao spala, ampal jaz zraven nje nič od 3 dalje ufff. Upam, da bo danes bolje. Mislim, da se je nakakala user posted image .

Kinder nič skrbet, ti bodo na fizio pokazali vaje in bosta prav uživala. Midve z velko sva skoz kaj telovadili in je bilo čisto zabavno. Lahko mu ti pomagaš s hendilngom na bok in ga poskušaš zabavat nekako na tisti strani, da zadrži ta položaj. Sta se že naročila na fizio?

Dorotheia jooj take zgodbe res ganejo, ful lepo. Vam je bila pikica namenjena. Jaz tudi za našo pravim, da se je sama odločila prit med nas. Midva sva se za prvo kr namatrala, imam PCO in sem imela hormonsko terapijo. Tale pika pa je ratala prvič,.ko sva bila nepazljiva, drugace sploh še ni bila v planu. Sva bila pa tisti večer na grobu od možekovega najboljšega prijatelja, žalostna, sva šla še na pijačko, zvecer pa sem rekla ah danes ne rabiva pazit, kje je še moja O pri astronomskih ciklih, pa še ne pride do nje v vsakem ciklu. No in evo posledice danes. Ful sva srečna, da je tako naneslo in se včasih hecava, da nama jo je prijatelj poslal. Bo dobila krstno ime po njem.

No zdaj pa jo je le lakota zbudila, gremo v akcijo.

Lepo nedeljo

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Septemberke 2017
11.12.2017 10:48:43   
me83
Dorotheia in tara res lepa zgodba user posted image
evo midva s tamalo pa danes po skoraj 1m sami doma brez bratca in sestrice,....
sta danes spet sla v vrtec. ji bo pomoje kar dolgcas, ji je namrec vsec njuna animacija in da se ves cas nekaj dogaja okoli njeuser posted image

nasa se se vedno kar pogosto zbuja ponoci,... prvo rundo spi sicer od 20-20.30 pa tam do 0.30, potem pa vecinoma kar na 2h naprej, no pa saj sta bila starejsa enaka user posted image si je pa zacela prste v usta tiscat, se posebej ko ji je dolgcas ali pa
ko je ze zelo zaspana,... ampak ji vcasih kar zalotim da si kazalcka sesa user posted image samo kako jo te naj clovek tega odvadi,... dude itak nima.

vreme pa je kar nekaj no,... dez decembra pa res ni kul no user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Septemberke 2017
11.12.2017 12:12:33   
Dorotheia
Živjo punce!

Ja tale dež je obup. Samo jaz sem vseeno presrečna - vse smo prebelili...ok slik še nisem uspela obesit in uredit našega kotička, bom to danes. Super nama je včeraj, ko sva se malo hecala še z barvo, uspelo. Sem prav zadovoljna. Prej smo imeli eno steno oranžno in je ful zaprla oz. pomanjšala prostor. Zdaj sem izbrala tako nežno sivo, bolj svetlo...in drugače sva pobarvala (ne cele stene, samo do okna in robove pustila bele)..pa eno tako steno v kocki (znotraj je dimnik) sva tudi pobarvala z isto sivo barvo in isto pustila bele robove...pa nove luči oz. lustre sva nabavila in cel prostor čisto deugače izgleda...se hecam, da smo prav moderni. user posted image

Naša vztraja s spanjem od ca. 19.30 do ca. 5h brez hranjenja vmes. Se mogoče kdaj vmes zbudi, samo zaspi sama takoj nazaj, tudi oglasi se ne. Kaki luksuz. Sem bila včeraj na pijači s prijateljico, ki ima 4letnega fantka in 1,5 letno punčko in se ji punčka še 100x zbuja ponoči in hoče zizo. Pa bolj za crkljanje seveda. Je rekla, da imam ful srečo...se zavedam...

Tako, zdaj pa šibam, naša pupa bo lačna pomoje kmalu...čez dan se hrani na 2-3 ure...tam 2,5 ure povprečje no.

Aja, pa sin ima prvi plesni nastop in komaj čakam, da grem. Pride še dragi prej iz službe, pa tašča pazit tamalo in greva oba z dragim tja ga gledat. Joj, komaj čakam res. Je tudi sam komaj čakal in se ful veseli, da ga prideva gledat oba. user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?