|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
11.12.2017 16:00:53   
Tara9
Ojla,

Midve z velko sva bili pa pri pediatru. Ima dermatitis po nogicah. Prvič je zbilo in nimam pojma od česa, še najbolj sumim mehčalec, ki ga sicer ne uporabljam, ga je pa mami v našem pralnem stroju. Upam, da hitro mine, če ne pa alergotesti ahhhh.

Ta dež je res tečen, ne vem kaj bi sama s sabo počela. Tamala pančka, velka gleda risanke.

Mi smo tudi spet spali od 20 do pol 6. Nič je nisem slišala ponoči. Se kakšno noč zbudi ampak zaspi nazaj, tko da če ni glasna jaz preskočim dojenje, itak je zalitko in čez dan nadoknadi. Midve tudi jeva na max 2,5 uri.

Dorotheia mi imamo tudi steno spominov, kot ji praviš. Smo šli na fotkanje velke pa kakšne lepe trenutke smo razvili. Zdaj je prostor še za tamalo. Jo bova tudi enkrat dala fotkat pa še sama kaj ujela. Jst sm foto manijak drgač, ful mam rada slike. Doma imamo vse polno okvirjev po policah.

Drugače pa zdaj nas čakajo dela. Sva izbrala spalnico, jutri greva naročit, potem je treba pa prebelit dokler jo čakava. Se veselim, čeprav bom spet živčna ko bo doma kaos.

Me83 lepo, da si se javila. Res je lepo brati tudi ostale. Se mi zdi, da sva z dorotheio najbolj glasni user posted image . Drugače pa ja, dorotheia zanimivo bi se bilo srečat spomladi.


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Septemberke 2017
11.12.2017 16:39:10   
me83
he he tara saj berem redno, ampak sedaj, ko sem imela vse tri doma ni bilo toliko casa se kaj napisat user posted image

ima katera kaj izkusenj s tem mojim "problemom" glede dajanja rokic "v usta", pa potem celo kaksen prstek kdaj not pristane? se zelo zelo bojim, da bi mi zacela sesat prst user posted image opazam, da se tako zamoti pac ko ne morem takoj k njej, pa ko je zelo zaspana in ponoci,... jo potem pac hitro podojim,... ne vem kaj naj,... jo naj sedaj probam na dudo navadit? ceprav tudi zagovornica dud nisem (jo noben ni imel), je pa res da je od dude potem lazje odvadit. ampak kaj pa ponoci? me lahko caka 20x na noc dajanje dude v usta? ah,... sem imela eno sosolko v osnovni ki je sesala prst in mi je to res "no go" user posted image no saj mogoce da gre sedaj le za fazo kjer spoznavajo svoje rokice pa to,... upam user posted image

dorotheia nas sin tudi hodi na plesne,... letos je zacel,... je ze kot mali rad migal z ritko user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Septemberke 2017
11.12.2017 17:03:27   
Tara9
Me83 moja si papca rokico in začne prste vleč. Ji dam ven, ko vidim. Pomoje se spoznavajo tako a ne? Drugace bi tudi jaz rada, da sprejme dudo, ampak nikakor, moja ne niti enkrat ne potegne takoj vn vrže. Če najdeš recept se priporočam. Čeprav odvadit od dude je zame tudi projekt. Velka še vedno spi z njo

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Septemberke 2017
11.12.2017 20:31:24   
annnaa
Se na hitro javim, preden zaspim. Me83, kar pusti ji rokice v ustih. Tako raziskuje. Kmalu bo namesto rokic devala v usta igračke. Tudi moja si deva roke v usta, včeraj je prvič sesala palec. Majbolj pogosto to dela popoldne in proti večeru, ko je utrujena. Pediatrinja je rekla, da raziskujejo in jih je treba pustit. Je bila vesela, da nimamo dude. Tudi v razvojni s starejšo so mi tako rekli. Dokler ne cuza samo enega in istega prsta in se to ponavlja, je vse OK. Pusti ji, da se raziskuje!

Dorotheia, ful lepo, da imaš to sončico❤️.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Septemberke 2017
11.12.2017 23:41:27   
Dorotheia
Samo na hitro, preden grem spat. Glede tlačenja rokic v usta - tudi moja si jih že dolgo. Parkrat si je tako potlačila, da je skoraj bruhnila.
Pa isto sem mnenja, da je to razvojna faza - pri naši gre itak vse v usta, kar v roki drži - če vidim, da rokice daje v usta, ji dam samo kako igračko in že nosi tisto v usta. Ali pa si pod lokom sama vzame in nese v usta. In ja, sem brala isto, da menda ni dobro, da bi jim rokice vzemal iz ust. To jim je treba pustiti. Naša tudi nima dude. Edino zadnjič (po 2 mesecih), sem jo preden je zaspala enkrat zalotila, da seslja en prstek in jo na hitro poskusila podturit dudo, pa je palilo, je sesala. Ampak to je bilo prvič po 2 mesecih enkrat. Jo potem ni hotela več - jo vztrajno pluva ven. Pa me ne moti, jo načeloma res ne rabimo. Tudi sin ni imel dude in mi je bilo super, da ga ni bilo treba odvajat.

Ahh ti otroci. Danes na plesnih pri sinu v vrtcu - boščku je bilo tako nerodno in sram, da je samo stal, z eno rokico v ustih (vedno, ko ga je sram, da roko v usta). Meni se je kar malo zasmilil. Ni navajen nastopat pred publiko. In ni hotel plesati (pa drugače dobro sodeluje in zna). Ga je moj spodbujal, pa ni hotel. Forsirat ni dobro, dobijo odpor, tako da je potem prišel k nama v naročje. Miško moj. Je rekel, da je neroden -- ni mislil dobesedno - mislil je pravzaprav, da mu je nerodno. Vseeno smo se lepo imeli. Jaz sem prav uživala. user posted image Tašča je popazila na dete, Ji pa moram reči, da naj se ne parfuma toliko, ko prihaja k nam. Sem kar živčna, tamali so laski vsi smrdeli po parfumu. user posted image Pa tudi komentarji v smislu "joj, samo zakaj jo imaš na tleh, je pretrdo" mi gredo na živce. Itak jo imam zdaj čim več na puzzlah, da se malo razmiga. Samo te starejše generacije tega ne razumejo. Bo že.

Nič šibam spat. Noč.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Septemberke 2017
12.12.2017 17:14:30   
annnaa
Joj, Dorotheia meni je tudi grozno, ko moja mami čuva tamalo in pol tamala dobesedno smrdi po njenem parfumu. Te čist zastopim. Sem ji že tudi rekla, pa pol včasih kr pozabi, grrrr.

Mi pa zdaj še slabše spimo ponoči. Prej je prvo rundo zdržala do 00.-1. ure (od 20. ure)! Zdaj se pa zbudi že med 22.-23. uro. In pol se ziza a 3x na noč. Prej sva se 2x! Srečnice tiste, ki vam tak fajn spijo dojenčki. Na srečo pa manj poliva, vsaj to, hihi. Ponoči sploh ne več, kar je ful fajn.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Septemberke 2017
12.12.2017 18:56:13   
me83
Pa kaj pa vem se mi zdi, da si vedno ta isti kazalec zacne vlec in me je pac strah, da bi slo za "sesanje prsta",... saj drugace vem, da je to faza, amak se mi zdi, da tale moja dojencica drugace to dela kot sta starejsa dva user posted image bomo videli,... pac ko pride do faze da zacne sesat ji dam rokico ven,...
vasi se ze obracajo na bok? nasa nic kaj user posted image
aja glede razvojne ni hudega,... midva z velikim sva hodila 1x na teden dokler ni shodil, pa je fajn,... kot kaksna telovadba, samo da je zastojn,... pa ce hodis v razvojno obstaja potem tudi moznost podaljsanja porodniske user posted image

aja jaz bi tudi bila za kaksno srecanje splomadi, ko bo lepse vreme user posted image

aja dolgo nazaj je bila tema glede uvajanja goste hrane (oz komentar kdaj),... jaz bom zacela pri 6 mesecih pomoje,...

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Septemberke 2017
12.12.2017 23:20:26   
Dorotheia
Super punce, potem se nas vsaj nekaj mogoče zmeni za srečanje spomladi. Jaz bom definitivno za.

Danes je bil kar malo turoben dan zaradi tega vremena. Edino otroka sta bila oba dobre volje. No, tamala je itak vedno nasmejana in ne joka sploh. Sinko je kar jokav zadnje čase, pa je bil danes ekstremno dobre volje in ni dokler ni bil čas za spanje nič zajokal, nagajal, bil tečkan. Sem res prav uživala. Ati je spet prišel pozno domov. Je prinesel malo slabe volje domov. Pa smo se vseeno zrihtali. Ful vidim, kako me starejši rabi...mu na trenutke kar zadogaja in se dela, da je on dojenček...in oponaša tamalo. Ok se heca, ma vseeno. Pa ful se hoče ograti z njenimi igračkami, ki jih je že zdavnaj prerastel. Pa res se vidi, kako rabi mojo pozornost. Včasih se je ful sam zaigral, zadnje čase skoz za mano hodi. Pa me ne moti, ko le lahko se mu posvečam...zadnje čase tudi ko tamalo dojim. user posted image

Aja, kako poteka kaj vaše dojenje? Naša je vedno bolj zvedava in se na trenutke ful težko doji (če ni ful lačna recimo ali ko se za silo naje, pa še ni dovolj za cel obrok) - kar gleda vse okoli, obrača glavo, spušča zizo in potem spet zagrabi, zadnjič se je zgovarjala z mojo joško. user posted image Mi je že pediatrinja rekla, da je po 3. mesecu potem dojenje vse bolj nemirno, sploh če imaš radovednega otroka. user posted image Ima kdo kak nasvet, da je dojenje čim bolj umirjeno? Verjetno do ene mere gre, več pa tudi ne ane, ker otroke pač zanima svet okoli.

Naša se je danes za sekundo obrnila iz hrbta na trebušček - ni si znala naštimat rokic in jo je potem obrnilo nazaj na hrbet. Ampak vseeno. user posted image S tamalim sva lih za mizo risala, ko sva jo zagledala. Sva bila oba navdušena. user posted image Ona pa kar nekaj živčna, da jo ni uspelo. user posted image Danes je kar lepo vadila, se mi zdi, da pomaga, da jo nimam pod lokom, ker potem samo naravnost gor gleda in se nič ne trudi obračat sploh.
Na bok pa se je začela obračat tam okoli 2. meseca pomoje, sem že pozabila. Vem samo to, da se mi je zdelo kar hitro.

Joj, še malo pa bo gosta hrana. Mene kar stiska, ko gre čas tako hitro. Pa tako luštno se imamo zdaj.
Jaz bom začela enkrat januarja..pri ca. 5 mesecih. Počasi. S sinkom sva takle čas že skoraj začela, ker je imel tako močen refluks.
Pa če ji ne bo šlo, ne bom forsirala. Bom prestavila še za kak mesec. Sem ji pa danes naročila knjigico Anina kuhinja za najmlajše, ker so bile ravno 50% znižane, da dobim še kako idejo tam, predvsem pa da bo imela ona za spomin, ko bo velika (sem tudi jo dala napisat posvetilo)...tole bo dobila za Božička letos, haha. Pa kako oblekico lepo, za praznične dni. user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Septemberke 2017
13.12.2017 9:04:38   
annnaa
Aja, tudi jaz sem za druženje spomladi, ko bo bolj toplo. Bi se lahka dobile na kavici (kjer je primerno za naše dojenčke).

Me83, to bi pa jaz pediatrinjo vprašala, kaj bi, če vedno sesa isti palček. Po moje tudi ni taka panika in je samo faza. Več kot bo na tleh, manj bo možnosti za sesanje. Pa ko si bo začela igračke tiščati v usta, bo tudi bolje.
Katera pa imate kaj grizala za tamale? Mi jih imamo kar nekaj, je bila pa starejša najbolj navdušena nad žirafo Sophie, pa ne vem, a bi mlajši novo kupila, al bi ji kar dala staro. Problem je, ker ima luknjo in se v nekaterih baje lahko plesen nabira.

Naša se obrača na bok, se hoče spravit tudi na trebuh, pa ji še ne rata. Se je pa zadnjič spet sama obrnala iz trebuha na hrbet, pa je kr fajn treščila z glavo v tla in je bil jok.

Joj, kakšno bedno vreme je.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Septemberke 2017
13.12.2017 10:15:01   
Tara9
Dan!

Danes smo pa spale od 20 so pol 8. Tamala se je ob 6 podojila, tavelka pa se celo tudi ni nič zbudila. Sem čist sveža danes.

Moja ne sesa prav določenega prsta, ampak celo rokico tlači v usta. Je tudi ze skoraj bruhala, tako si zatlači. Smešni so res.

Glede obratov. Na bok se obračamo od polnega 2.meseca. Poskuša zdaj na trebuh, pa ne rata in postane jezna. S trebuha na hrbet pa se je tudi 2x obrnila, ampak to slučajno rata, ko se začne jezit na trebuhu se gunca sem in tja in ji je ratalo.

Moja velka me tudi zadnje case bolj rabi. V ponedeljek sva sli k pediatru pokazat alergijo po nogah. Ko sva šli domov, mi je rekla kako lepo se je imela, če bova še šli. Me je kr stisnilo pri srčku. Lepo ji je bilo, ker sva bili čisto sami. Včeraj sva šli zato sami v trgovino, in zdaj sem rekla, da greva pogosteje nekam samo midve. Ubistvu rabi pol ure, pa je čist srečna. Včeraj mi je cel dan govorila mami kako te mam rada. Pika moja, skor sm se razjokala.

Veselim se srečanja spomladi, upam, da nam rata. Gre.pa tko hitro vse skupaj a ne, mene kr stiska že zdaj.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Septemberke 2017
13.12.2017 14:00:04   
Dorotheia
Tara9, ane kako nas tavelki rabijo? Jaz grem danes s sinkom na eno prestavo v vrtcu in se že ful veselim. Upam samo, da ne bo dolgo trajala, da ne bo naše dete prej lačno, preden prideva domov.

Naša punca jee nekaj kašljat začela. Mi ni prav nič všeč. Ni neke sile, samo upam, da ne bo nič hujšega.
Drugače je dobre volje in vse. Pa opazila sem, da ji danes malo iz ust smrdi.

V petek imam namen it na službeno zabavo, bolj se na hitro oglasit za 2 urci, samo če bo tamala kaj zbolela, itak ne bom šla.

Šibam, mislim, da je naša pupa lačna. user posted image Aja, danes se je pa po dolgem času ponoči zbudila ful zgodaj - malo čez 3 in je bila sestradana. Se mi zdi, da je včeraj čez dan malo manj jedla in se takoj pozna. Kaj pa se heca, namesto, da bi jedla. user posted image No, sva se podojili in je itak spala naprej do 7h. Potem pa je bila počasi spet lačna in mislim, da se je zbudila, ker se je pokakala. user posted image

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 13.12.2017 14:11:25 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Septemberke 2017
13.12.2017 15:49:09   
me83
uf dorotheia pa je kdo od vas kaj bolan? drugace mislim, da je slab zadaj pri angini, samo tako mali naj ne bi imeli angine user posted image mogoce pa je zato vceraj manj jedla, ker jo je grlo bolelo?

tara ti pa vidim, da imas res en luksuz glede spanja user posted image mi se vedno kar pogosto papcamo,... no vsaj zvecer sedaj zaspi tak nekje v 15min in se imam kaj casa zvecer za sebe in mozeka,... pa itak za pospravit user posted image

so pa te jajcke z njimi noter tako tezke,... imamo tako smotano v vrtcu, da je sin na drugem delu vrtca kjer je dosto le po stopnicah, hci pa na drugem koncu in sem se danes tako nanosila, da prav cutim roke,... ne morem z vozickom ne,... pa se iz parkirisca do stavbe ni ravno blizu,... ce pa jo ven vzamem pa je spet tak tak,... je potrebno se vedno kaj pomagat starejsima dvema, pa v jajcki lahko se malo spi vmes,... ma ja si bom vsaj roke utrdila in fitnes ne bo potreben user posted image

ja saj nasa si tudi rokice ful papca, pol pa naenkrat en prstek pristane sam v ustih in ga sesa,... pa saj to ne ful pogosto - danes je se nisem zalotila npr.

nic lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Septemberke 2017
13.12.2017 16:01:02   
Dorotheia
me83, ne prav bolan ni nihče...je pa sin par dni nazaj tudi kašljal malo. Itak mu pa skoz teče iz nosa. Upam, da ne bo kaj hujšega. Se mi je zdelo, da je pri angini slab zadah. Drugače je imel moj oče, ko smo bili tam tisti teden ob obnovi pomoje angino (ni šel k zdravniku itak user posted image ). Samo, če bi se od njega nalezla, bi do zdaj to že imela ane?...tam smo bili namreč dobre 3 tedne nazaj.
Jaz upam, da ne bo kaj. Če bo kaj resnejšega, bo najbrž prvi pokazatelj zvišana temperatura, ne?
Bomo vidli, jaz upam, da bo vse ok...

Čakam, da pride dragi domov, da pičim v vrtec. user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Septemberke 2017
15.12.2017 8:48:50   
Kinder123
hojla...evo pa je že konec tedna in vikend! Kako gre hitro.
Me smo imele tudi včeraj s sodelovkami novoletno večerjo- ki je bila bolj kosilo. Tako da sem šla kar s tamalim, k še ni bilo nobenga doma.
Je rekel moj da ga lahko pride iskat, samo je pol kar ostal. Itak je na zacetku spal, pol sem ga mal podojila, previla, punce so bile vesele in ga mal ponosile, pol je pa tko spet zaspal. Kok jih je bilo fino spet mal vidt. Niso še uspele pridt na obisk. Pridejo v januarju- v dveh delih k jih je mal več.
Jooj, moj mali tudi zdej kaksen teden že ali mal več da tiši rokice v usta! A pol pravte da mu jih kar pustim... k sem mu jih skoz ven dajala pa raje dudo notri. K dudo mu lahko vzameš. Sem mu dala tudi že en krogec in ga drži in da v usta.
Tudi jaz sem za da se vidimo enkrat spomladi ko bo vreme ugodno. Pa že kar predlagam dva kraja: Tivoli ali Arboretum... oba sta lepa in dost za sprehajat pa še na kavico gremo lahko. Pa če imate starejse bratce ali sestrce sabo je veliko za igrat!
...uu letim...me srček kliče...

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Septemberke 2017
15.12.2017 12:22:05   
Tara9
Hoj hoj

Mi smo danes malo "slabše" spali. Slabše za njenr standarde no. Od 20 do 22 se je 3x zbudila, jo je bušček nekaj hecal, potem je pa spala do 6 in pol 8. Nisem nič takega jedla, piščančjo obaro je oči skuhal, nekaj jo je očitno motilo. Ko se je pokakala, je bil mir.

Smo bili pa z velko na dedku mrazu v tatijevi službi. Ful lepo je bilo, razn, da se ga je bala user posted image . Je moral tati z njo po darilo in tudi v naročje mu ni želela. Zdaj je faza strahu pr nas, bojim se strica, bojim se tega, bojim se onega. Upam, da izveni. Smo de ji pa vsi nasmejali.

Tamalo sva za 2 uri pri babi pustila in se je drla kot sto hudičev. Mami pravi, da sem jo že scrklala, jaz pa mislim, da je bil bušek kriv.

Zadnjič ste glede parfumov govorile. En dan je bila moževa sodelavka pri nas. Je tako dišala, da sem se s tamalo kr umikala, pa vmes kr luftala hišo. Se zame je bilo pretirano kaj šele za dojenčka.

Šibam, alarmek

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Septemberke 2017
15.12.2017 16:27:14   
Dorotheia
Živjo punce!

Mi imamo danes bolj slab dan. Ponoči je že sinko dežural, se je zbudil že ob 4h in ni šans zaspati...sva bila oba čisto živčna z mojim, ker je še tamalo skoraj zbudil. Potem je končno zaspal in itak zjutraj ni šans ga zbudit za v vrtec. Sem rekla mojemu, da ga bom imela doma. No, mi je bilo kmalu žal...ker me tako glava boli...dretje za vsak drek, cmeranje...ko smo se odpravili ven, se je cmeral zato, ker ni bilo sončka. Obup resno. Ni šans mu kaj dopovedat. Je šlo na trenutke še meni na jok, ker ne vem, kako naj ga pripravim do tega, da bo razumel, da se ne bo toliko jokal...pismo, ne vem, če je to normalno, da skoraj 4 letnik toliko joka. user posted image user posted image Dere se tako, da nas vedno vsi gledajo. Pa me ostali ne ganejo, sam mene kmalu glava začne boleti. Probala sem tudi že vse. Na lep način, razlagam, povem 1x in pustim, povem 100x...na grši način, povzdignjen glas...tudi drla sem se že kdaj...ma nič ne pomaga. Ful mi je hudo ob takih trenutkih...trenutno res ne čutim povezave s sinkom, pa mi je še bolj hudo...ne vem, kako naj pomagam pri temu, kaj naj naredim....ehhh....Že cel teden je kriza...se prav vidi, da tudi ponoči vstaja in prihaja k nama spet (drugače spi in ga je zjutraj težko zbuditi)...pravi, da ga je v sobi strah...pismo, sploh ne vem, kaj naj naredim. Imam ob taki dneh občutek, da sem odpovedala kot mami.

Tamala...kot da jo ni v primerjavi z njim...on je res občutljiv otrok...povsod, ko se mi otrok dere, se dere on. Ona zraven se smeje.
Pa se ful trudim, več se z njim ukvarjam in vse. Ma nič ne pomaga. Če grem sama kam z njim, mi je kmalu žal, ker tupi svoje in če ni po njegovo, je spet dretje. Obup. Če ima kdo kak nasvet, bom hvaležna.

Jaz grem pa danes na službeno zabavo. Se veselim, samo me tako glava boli, da joj prejoj.

A je kaka luna ali kaj?

Tamala je ponoči spet kar dolgo zdržala - od 19:30 do 4.30...sva se podojili in je spala naprej...do ca. 7h, malo čez je bila pokonci...še tko bi pomoje spala, pa je moj ene omare odpiral in škripal, pa se je zbudila...
Drugače malo je pomoje prehlajena, samo zaenkat ni sile...

nič šibam...držite se...

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Septemberke 2017
15.12.2017 20:55:52   
Nina33
Dorotheia, samo na hitrico "uletim", saj sta najina fanta približno enako stara.
Očitno je tako obdobje, najin je zadnje dva, tri mesece vedno bolj trmast, jokav in nagajiv, pa sigurno ni krivo rojstvo sestrice (je stara eno leto). Sicer ima pri našem mogoče tudi sprememba v vrtcu kaj zraven (združeni skupini, drugi vzgojiteljici), čeprav gre rad tja in ima rad vzgojiteljici in prijatelje tam (rad je pa tudi doma, no user posted image ). Tako, da sem skoraj 100%, da je pač taka faza (bolj pozna, starejša dva sta bila pri cca. dveh in pol taka). Ponoči sicer nima kakih težav (občasne grde sanje), čez dan pa večkrat "pade ven" za moje pojme čisto za brez veze. Mu povem, da takega obnašanja ne maram, da ni lepo/prijazno in tudi da se iz užaljenosti ni treba jokat. Včasih "pali", včasih ne, tako pač je. Samo ne misli, da si slaba mami.

_____________________________

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Septemberke 2017
15.12.2017 22:31:15   
bucka*
Cer punce. Pa se bom se jaz vmesala, ker vem, da ste o tem ze govorile, pa takrat nisem utegnila komentirat, ceprav sem hotla.
Nas fantek je star tri leta in pol, puncka pa eno leto. Je bla kriza od njenega rojstva naprej. Ker sem se bala bolezni sem ga imela 5(!!!) mesecev doma, od novembra do aprila. Ja OBUP! ne vem sploh, kako sem zdrzala, pa vsak dan sama do 17h, 18h. No, nima veze zdaj to. Kar sem hotla rect: tudi sama sem probala vse. Lepo, grdo, po riti, bila zalostna, bila jezna, razlagala, ignorirala, se drla... da ne nastevam, si najbrz same predstavljate :-) najbolj sem bila uzaljena, kadar sem si vzela naprimer cas in voljo samo za njega (puncka je spala ali bila v varstvu), on je bil pa tako nesramen ali pac lump, da nisva mogla nic pocet skupaj. To me je prav prizadelo. Tako da ocitno nas vecina dozivlja podobno. Jaz sem bila tudi zelo zalostna, ker je bil prej priden fantek, potem pa kar naenkrat tak. Pa smejal se mi je v glavo, kadar sem bila huda, da sploh nisem vedla kako naj odreagiram. Sem zgubila vso strpnost in vedno bolj povzdigala glas, dokler nisem cele dneve samo kricala.

Zdaj pa bistvo :-) pri nas je najbolj pomagala "timeout" varianta, taka, kakrsne so izvajale tiste varuske v tv oddajah, ki so jih vcasih predvajali. Postavis ga v kot ali posedes na stol (jaz sem ga dala na stol/na kavc v sobi). Bistveno je, da mora bit v istem prostoru. Zdaj gres pa sedet na stol, ker ne ubogas/ker si udaril sestrico/ker si vrgel igraco. S stola gres lahko, ko se pomiris in obljubis da bos priden. Ce bos nagajal se naprej, gres nazaj na stol. Pri nas je to palilo. Sedi na stolu, ne bos se igral, dokler ne bos priden. Kratko in jedrnato. Ce drugega ne, je ta timeout pomagal tudi meni, da sem tisto prvo jezo "predihala", tacas ko je bil on na stolu :-) poskusi, mogoce pomaga.
Nisem pa se pogruntala, kako ga pospesit zjutraj, ko se noce oblect, it v hodnik, obut cevljev... enkrat sem ga bosega nesla v avto, je zaleglo za en teden :-) enkrat je sel nag spat zvecer, od takrat skos oblaci pizamco.
Kakorkoli, ne krivi sebe. Baje, da moras samo vztrajat pri svojem, pa da potem, ko ta trma mine, spet postanejo taki kot so bili :-)
Aja se nekaj... tezko sem razumela, da je njemu vsaka pozornost ok, tako negativna, kot pozitivna. Se pravi, je namenoma zganjal traparije, da sem se vznemirila in njemu je to potesilo zeljo po pozornosti. Potem sem zacela dolocena dejanja ignorirat. Ce je naprimer nagajal sestrici, da se je jokala, sem namesto, da bi njega kregala, vzela tamalo v narocje, se obrnila stran od njega in ji rekla... a vidis kako je nesramen bratec, udaril te je, zdaj te pa boli, oh kako si boga, kaksen lump je bil! In ko je ugotovil, da se pozornost preusmeri nanjo, ji ni vec toliko nagajal.
Ah ja, vsak dan je izziv. Se vedno :-) srecno punce!

Aja se nekaj... eni puncki vem da tece iz ucka... nasi tudi, pa naj bi zdaj ze nehalo. Baje da je kriv ozek solzni kanal... meni je blo receno, naj stisnem na vrhu nosa enkrat na dan, da se solzna vrecka sprazni v nosek. Ampak ne vem, pri nas ima vedno, kadar ima zabasan nos, potem solzice in kmalu se ji ucki vnamejo. Jaz cistim s fiziolosko ene 3x na dan, drugace pa samo cimbolj pogosto brisem solzice, da je cimbolj suh ucek.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Septemberke 2017
16.12.2017 11:12:31   
Dorotheia
Hvala punci!

bucka* - hvala ti za izčrpno poročilo. Nekaj od teh zadev že izvaja, ostalo bom probala. Tudi ignoriranje sem probala že, pa ne vem, če pali.

Aja, pa naši punčki teče skoz iz očka. Tudi delam vse živo oz. po navodilih pediatrov. Bomo videli. Če se to do enega leta ne reši, morajo iti, da spihajo solzevod in je potem povečini ok. Upam, da se to reši samo od sebe.

Drugače sem bila včeraj na službeni zabavi. Sem kao ful shujšana. user posted image Meni se ne zdi.
Pa tko no..je bilo super videt spet določene... samo, večina so videti ne glih srečni... pač samo služba nonstop...ne vem, če je človek od tega lahko srečen..ali pa jaz pač nisem tak človek... hmm...sem bila ob vožnji domov tako srečna in hvaležna, da imam to, kar imam. Ker je za razliko od večine iskreno...in pristno...user posted image

Kako ste ostale punce? Pa vaši dojenčki?

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Septemberke 2017
17.12.2017 13:42:28   
annnaa
Joj, Dorotheia nič fajnega, da ga sinko tako biksa. Mi imamo 3 letnico, tudi želi uveljavljati svojo voljo in besede, ki mi dvigneta pritisk, “ne, pa ne”. Ampak ni tako hudo, kot pri vas. Zgleda je to res normalno. Jaz imam zdaj na meniju knjigo Vzgoja brez drame. Upam, da najdem kaj koristnih nasvetov za vzgojo naših malčkov.

Pri nas je malo bolje s spanjem dojenčice. Se zbudi prvič okoli pol enih (zaspi nekaj čez 20h), pol pa ob 5:30. uri. Takrat tudi vstanemo pol po dojenju, ker noče več spat. Pa starejša se zbudi in je čist OK. Pol pa tak spet spi okol 8, 8:30 ure.
Je pa zdaj dojenčica tak fajna, se ful pogovarja, ful miga (jo je težko previt), vse jo zanima, vedno bolje bo. Dude še vedno noče, ji jo zdaj najbrž ne bomo več devali.

Še malo, pa bo Novo leto, joj kako gre hitro!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Septemberke 2017
17.12.2017 22:48:02   
Linch
Živjo.

Ja, naši še kr teče iz očka, sem omenila pediatrinji ta teden, pa svetuje kamlice, fiziološko, moje mleko in pa ja, kot si rekla bučka*, masiranje na vrhu noska - kotiček proti očku, men je rekla ene trikrat na dan, če pa se ne bo porihtalo pa bo dala kakšne kaplce... ampak upam da se porihta samo :)
Drugače smo pa fajn, sicer se je zredila za 1400g in zrasla za 5cm od prvega pregleda, pravi pediatrinja da je ok, čeprav mene tako zelo skrbi da mala premalo poje, se mi zdi da čez dan tako malo oz vse manj je, jo skušam pristavlat čim več, pa ne gre, tudi ko je je zelo malo časa max 4 minute, velikokrat čez dan pa le par požirkov, in je nikakor nikli ne morem prepričat da bi mal potegnili to hranjenje .. se odriva, moćno joka,.. ne vem, mogoče je jezna ker toliko teče, al pač ma dovolj al ne vem.. potem pa včasih v navzočnosti mame, ali pa še huje tašče jeva in očitajoči ton vprašanja "ooo, sta ŽE pojedli.." res ne pomagajo.. kaj naj če pa ne gre drugače, pa je tako že od rojstva, pač že od takrat je 3 - 5 min, le vsake toliko, največkrat zvečer malo potegne, dlje sesa, bolj za crklanje...
Ampak po drugi strani, če pravijo da dovolj pridobiva, ok... drugače smo bli cepljeni, je mela zvečer malo vročine in ni dobro spala, drugače pa je dobro prenesla, čeprav se mi zdi te dni bolj jokava in nezadovoljna...

Dorotheia, si vprašala tudi kako smo me, ne le kako so dojenčki, HVALA! user posted image
Vsaj jaz dobivam občutek, da se itak vse vrti okoli malih srčkov. Vsi k pridejo na obisk al karkoli, tudi mi, kot mamice itak damo na prvo mesto male... kaj pa me, pozabimo nase... in jaz morem priznat, da imam kar neko krizo z voljo in vsem, sem itak srečna z družinico, ne zamenjam za nič, ampak nekako nisem prave volje, predvsem zvečer me kar matra... pa kdaj čez dan sem kar sita vsega tega nošenja in pestovanja in poskušanja ugoditi, čeprav ne vem zakaj joka in me to ubija, zraven me pa ubija še to, ker se počutim krivo, ker se mi kdaj ne da oz. malo zgubim potrpljenje...
.. se mi zdi, da sicer lahko veliko stvari delaš in greš z otrokom, ampak zdajle glede na vreme in mraz je nočem izpostavljat ne mrazu, ne bacilom v trgovinah, premajhna so še za potepanja, se mi zdi sem že od enega dopoldneva, ko smo šli na UZ kolkov (urca do P) in jaz spotoma v dve trgovini utrujena, predvsem zaradi živciranja, kako bo mala .. tako da potepanja pridejo pomladi, vseeno raje izpustim kak dan zase, pa s tem prišparam teden prehlada mali in s tem še sebi.. v toplice bi šla, mala uživa v banjici, ampak mislim da je še kar prezgodaj za take podvige, za vse bo še čas :)

No, pejmo spat in nabirat moči za nov dan, upam na mirno noč :)
Lepo bodite! :)

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Septemberke 2017
17.12.2017 23:16:30   
Dorotheia
Dober večer!

No, bo treba kmal spat ane. user posted image

annnaa, ja biksa ga ta naš mali, samo se ne dam. Če kaj, so me otroci oz. moj prvorojenec naučil potrpljenja in predvsem vztrajnosti. Ne dam se. Bom pač probavala različne pristope. Ubistvu mi je najbolj hudo to, ker se ob takih dnevih (sploh, če si sledijo) počutim jaz grozno, ker ne čutim take povezave s sinom oz. kot da ne najdem poti do njega. Ker mislim, da gre pri njemu za stisko. Vem, da je že od nekdaj močen karakter in tmast, vztrajen itd. Samo to kar je zdaj je povečini odraz stiske. Mislim, da je težava, ker se ne zna soočiti, da zdaj ni več samo on (pa smo se res vsi trudili in se še vedno). Priznam ob dnevih, ko sem bolj utrujena (recimo zdaj, ko smo obnavljali stanovanje), da sem tudi zanj imela manj energije. In mogoče še en povod več. Ne vem, ugibam pač. Moj mi itak pravi, da kompliciram, da pač odrašča in se osvobaja in vse bolj kaže svojo voljo, jaz pa mislim, da ni samo to. Čudno, da ga je zdaj ponoči, ko se zbudi, kar naenkrat strah...jaz mislim in če se spomnim za nazaj, da je vedno ob stresnih obdobjih (v vrtcu, doma, ob prihodu dojenčka, zdaj) hodil k nama spat iz svoje sobe ponoči. Vedno, ko mu kaj ni štimalo. Tako da...
Danes je bil malo boljši dan...sem se tudi jaz ekstra potrudila..včeraj sem malo guglala in me je na enem forumu odgovor ene strokovnakinje čisto presunil...dobila sem še slabšo vest, a hkrati si zadala nov cilj..tako da...za otroke se ne vdamo nikoli ane. user posted image

Danes smo bili na obisku popoldan. Isto pri enem dojenčku in starejši sestrici. Je bilo lušno.
Tamala je ponoči ful nemirno spala, spala sicer je...ima nosek zabasan (spet?). Mislim, da je sin iz vrtca prinesel ta prehlad. Smo vsi 4 smrkavi. Drugače pa je ok. Zadnje 3 dni opažam, da imam spet ful napete joške. Zjutraj imam eno vedno čisto trdo. Pojma nimam zakaj (verjetno zaradi enega kozarca piva na službeni zabavi ne, haha). Saj me ne moti, samo zanimivo je. Drugače pa itak raje preveč mleka kot premalo. user posted image Naša tamala tudi kak obrok ful grdo je. Se po parih minutah odklopi in me kar gleda in se mi smeje. user posted image Hecna je. Drugače mislim, da se kar lepo redi in raste.

Linch, razumem te. Predvsem se ne obremenjuj s tem, ker tako razmišljaš, čutiš. Je normalno. Čakaj, da nisem kaj pomešala - to je tvoj prvi otroček ane? Jaz sem podobno razmišljala pri sinu. Vem, da sem kake dneve komaj čakala, da zaspi čez dan ali zvečer, da imam malo časa zase... ob tem pa sem imela še slabo vest, zakaj tako razmišljam. Joj koliko sem se presekirala takrat, za bz.
Pa ja, se vrti res na začetku vse okoli teh naših kepic. Pa verjemi mi na besedo, če ti rečem, da prehitro mine. Jaz sem takrat isto imela ful krizo, ker sva oba z mojim prej imela dokaj spontano vse (izletki, spanje za vikende, kuhanje, ko ti zapaše,...)...z otrokom pa se to spremeni...na začetku sem imela občutek, da je mojega življenja konec (pa ne me zdaj narobe razumet - oboževala sem sina, najraje sem ga imela...ga še vedno imam..pa vse bi dala zanj..). Pa sem potem spoznala, da moram samo drugače gledat na svet..dejstvo je, da se je otroku treba prilagoditi...postaviti sebe in partnerja malo nazaj...pa pride spet vse na vrsto...kot sem rekla - še prehitro...
V 2. je pa itak vse čisto drugače - jaz zdaj uživam (resno) od prvega dne naprej..u easy sem...ne obremenjujem se z zadevami, ne pogrešam nič..no mogoče občasno malo ženske družbe, to je pa to...super mi je in tudi čisto prehitro mi mineva...super se počutim z dojenčkom in noro mi je, da imam dojenčka (spet). In odločena sem, da bom izkoristila vsak dan porodniške..četudi ob slabem dnevu, bolezni doma z dojenčico...
Linch, zakaj pa prezgodaj za toplice? Midva se tudi odločava še, samo pomoje bomo tam februarja šli malo na en vikend oddih. Če bomo zdravi seveda.

Zdaj pa šibam, spet sem napisala roman. Uživajte!


< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 17.12.2017 23:17:56 >

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Septemberke 2017
18.12.2017 8:13:19   
annnaa
Linch čisto normalno je, da se tako počutiš. Mogoče probaj najti kakšno vadbo za dojenčka ali vadbo mamice z dojenčki. Da malo poklepetaš z drugimi mamicami in narediš še kaj zase oz dojenčka. Je fajnv živo poklepetati in pojamrati, saj smo skoraj vse na istem. Ali pa se zmeni za kako popoldne, da greš za eno uro ven (šoping, kavica s prijateljico), pa ti kdo drug počuva dojenčka. Ti bo dobro delo, malo odklopa od biti mama. Kar prosi za pomoč! Drugače pa z mojim v hecu odštevava mesece, ko bomo “na konju” (pri enem letu, hihi). Jaz še do uvajanja goste hrane, da bom lahko šla za dlje časa od doma (s starejšo hčerko recimo). Zdaj grem res max za dve uri. Sej bo. Kot je Dorotheia napisala, prehitro mine in potem so pa že druge težave, trma, puberteta,...
Za dojenje pa nič skrbet, če je pediatrinja rekla, da je OK, je super. Se pač hitro naje, je čisto možno. Mogoče sam glej, da ji dve uri ponujaš isto dojko, da dobi tudi zadnje mleko, ki je bolj kolorično.

Včeraj sem našo pohvalila, da bolje spimo, pa ga je danes ponoči že lumpala. Se je zbujala na dve uri, potem pa se je ob 4:45 odločla, da ima dosti spanja user posted image !

Lep začetek tedna vam želim!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Septemberke 2017
18.12.2017 8:53:28   
Sofie
IZVIRNO SPOROČILO: Linch

Živjo.

Ja, naši še kr teče iz očka, sem omenila pediatrinji ta teden, pa svetuje kamlice, fiziološko, moje mleko in pa ja, kot si rekla bučka*, masiranje na vrhu noska - kotiček proti očku, men je rekla ene trikrat na dan, če pa se ne bo porihtalo pa bo dala kakšne kaplce... ampak upam da se porihta samo :)
Drugače smo pa fajn, sicer se je zredila za 1400g in zrasla za 5cm od prvega pregleda, pravi pediatrinja da je ok, čeprav mene tako zelo skrbi da mala premalo poje, se mi zdi da čez dan tako malo oz vse manj je, jo skušam pristavlat čim več, pa ne gre, tudi ko je je zelo malo časa max 4 minute, velikokrat čez dan pa le par požirkov, in je nikakor nikli ne morem prepričat da bi mal potegnili to hranjenje .. se odriva, moćno joka,.. ne vem, mogoče je jezna ker toliko teče, al pač ma dovolj al ne vem.. potem pa včasih v navzočnosti mame, ali pa še huje tašče jeva in očitajoči ton vprašanja "ooo, sta ŽE pojedli.." res ne pomagajo.. kaj naj če pa ne gre drugače, pa je tako že od rojstva, pač že od takrat je 3 - 5 min, le vsake toliko, največkrat zvečer malo potegne, dlje sesa, bolj za crklanje...
Ampak po drugi strani, če pravijo da dovolj pridobiva, ok... drugače smo bli cepljeni, je mela zvečer malo vročine in ni dobro spala, drugače pa je dobro prenesla, čeprav se mi zdi te dni bolj jokava in nezadovoljna...

Dorotheia, si vprašala tudi kako smo me, ne le kako so dojenčki, HVALA! user posted image
Vsaj jaz dobivam občutek, da se itak vse vrti okoli malih srčkov. Vsi k pridejo na obisk al karkoli, tudi mi, kot mamice itak damo na prvo mesto male... kaj pa me, pozabimo nase... in jaz morem priznat, da imam kar neko krizo z voljo in vsem, sem itak srečna z družinico, ne zamenjam za nič, ampak nekako nisem prave volje, predvsem zvečer me kar matra... pa kdaj čez dan sem kar sita vsega tega nošenja in pestovanja in poskušanja ugoditi, čeprav ne vem zakaj joka in me to ubija, zraven me pa ubija še to, ker se počutim krivo, ker se mi kdaj ne da oz. malo zgubim potrpljenje...
.. se mi zdi, da sicer lahko veliko stvari delaš in greš z otrokom, ampak zdajle glede na vreme in mraz je nočem izpostavljat ne mrazu, ne bacilom v trgovinah, premajhna so še za potepanja, se mi zdi sem že od enega dopoldneva, ko smo šli na UZ kolkov (urca do P) in jaz spotoma v dve trgovini utrujena, predvsem zaradi živciranja, kako bo mala .. tako da potepanja pridejo pomladi, vseeno raje izpustim kak dan zase, pa s tem prišparam teden prehlada mali in s tem še sebi.. v toplice bi šla, mala uživa v banjici, ampak mislim da je še kar prezgodaj za take podvige, za vse bo še čas :)

No, pejmo spat in nabirat moči za nov dan, upam na mirno noč :)
Lepo bodite! :)


Malo skačem v vašo temo. Zakaj je premajhna za potepanja? Moja je februarska pa smo se od začetka ves čas potepali. Vsaj 1x na teden smo šli na morje. Pri dobrih 2 mesecih smo se 5 dni potepali po Italiji, pri treh smo šli za dva tedna na potovanje in naredili 5000km. Pa vsak drug viken kampiral na morju itd.Tudi toplice se mi ne zdijo problematične. Čim manj komplicirat in boš uživala na porodniški. Midva nisva kaj preveč spreminjala svojega življenja. Dokler dojiš je sploh na izi, imaš vedno vse sabouser posted image Ko je začela jesti GH sem pa zjutraj skuhala kosilo in ga dala v termovko.

Samo sprosti se in uživaj. Si ne predstavljam, da se cel dan vrti samo okoli dojenčka, pospravljanja...itd. Rabiš sprememebe, družbo. Kot so ostale napisale res čisto prehitro mine obdobje dojenčkov.

Aja glede teže. Če pediatrinja pravi, da je ok potem se ne sekiraj. Moja je pridobivala minimalno, kakšen mesec manj kot 500g. Pa niso nikoli komplicirali. Glede hitrega dojenja je super. Ne je siliti da se dlje doji. Dojenčki se umaknejo ko imajo dovolj. Moja je zelo dolgo časa rabila da se je v parih minutah najedla. Od prijateljice fantek je pa že od rojstva tako hitro pojedel, da sta bila v nekaj minutah konec. Moja se je pa dojila tudi 45min.

< Sporočilo je popravil Sofie -- 18.12.2017 9:00:51 >

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Septemberke 2017
18.12.2017 9:53:51   
Dorotheia
Linch, vidiš...kot so ostale napisale.

Pozabila sem napisat - moja se tudi ful hitro podoji. Povprečje nekje 5min. Pride kdaj kak obrok, ko ima po 3min dovolj. Potem kdaj 10min, ponavadi proti večeru. Pred spanjem se načeloma doji malo dlje, pa mislim, da se bolj crklja. Pa se lepo redi. Pač po svoji krivulji gre gor. Bajsika lih ni, niti ne rabi biti. user posted image

Drugače pa ja Sofie je zadela point - jaz ko gledam sebe na 1. porodniški - ful preveč se je vrtelo vse okoli malega in veliko preveč sem komplicirala. Zato smo na začetku malo kam šli. Drugače je res, da z dojenčkom lahko greš praktično kamorkoli - se mi zdi kdaj, da celo lažje kot potem, ko so enkrat stari 1,2 leti. Seveda, če nimajo kakih zdravstvenih težav.
Jaz z našo lahko grem res povsod, je pa res, da je sedaj zraven še en 4-letnik in je drugače. Pa ati veliko dela. Bomo pa leto 2018 malo bolj izkoristili. Par vikendov v toplice, za prvi maj na morje, pa še glavni dopust, ki bo tudi pred avgustom, ko jaz začnem spet s službo (ki se jo zaenkrat še ne veselim, čeprav rada počnem to, kar počnem). Za glavni dopust bi rada, da gremo kar konec junija ali najkasneje začetek julija. No bomo videli. Planov je veliko.

Mi smo drugače vredu spali. Danes je celo sin prespal noč brez vstajanja. Tamalo sem nahranila okoli 4h, malo čez in je spala naprej do 7h. Potem se je zbudila, sva se preoblekli, umili, podojili in je kar zaspala še za eno urco. Tale prehlad jo je kar zmatral. Ponoči sem pričakovala ful slabše spanje, pa je kar spala...čeprav ji je nosek nagajal...pridna je.


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?