|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2021
2.11.2020 22:55:28   
Marj3tica_
Smo si res zelo razlicne.. Meni ni blo nic slabo v 1. trimesecju, zdaj mi pa tu in tam je.. Zvecer ko se vlezem😶. Pojem pa komot porcijo za 2.. Ze mogoce veste spol otroka? 

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Aprilčice 2021
3.11.2020 8:06:11   
N****
luri se je stanje umirilo? .Jaz sem tudi ven iz karantene, v petek imam pregled pri svoji G, otročka še nič ne čutim, mi je pa fino zjutraj opazovat trebušček, se mi zdi da se premika, da enkrat imam na eni strani izboklino, enkrat na drugi 😍 komaj čakam da ga tudi začutim 😊😊 Jaz še ne vem za spol.. na nuhalni je omenila da je nekaj med nogami, ampak to še lahko odpade 🤷‍♀️🙈 pa tudi G je rekla da to še ni ziher.. pri njej je pa sedel poturško in ni nič videla.. mogoče se bo v petek videlo, če mi bo delala pregled. Morfologijo pa imam 25.11.

(odgovor članu Marj3tica_)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Aprilčice 2021
3.11.2020 19:49:31   
bincha
Ojla! Tisti test je bil potem vseeno pozitiven... Izvedela v nedeljo. Sicer nimam tipičnih simptomov in mi načeloma ni nič hudega - če počivam! - takoj ko npr. grem skuhat kosilo, obesit cunje ipd., bog ne daj, da grem narest kaj za službo, potem moram obvezno odležati cca 2 uri in pri tem upati, da me ponovno ne zagrabi glavobol... In še vedno nimam vonja... Tale covid je hudič! Resnično upam, da je dojenček res zaščiten in virus ne more do njega.


Spola še ne vem... Na nuhalni je G namigoval, da ima tudi ta otrok lulčka (imam že dva fanta), ampak je to prezgodaj... Moji sestri je na nuhalni lulčka še celo slikal... No imam nečakinjo 😝
Bom pa vprašala na morfologiji, ki bo verjetno v začetku decembra. 


(odgovor članu N****)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Aprilčice 2021
4.11.2020 17:59:26   
luri
N**** Ja, na srečo se je umirilo. Mislim, da me je rešil Linex in borovničev čaj. user posted image
Tudi izpuščaji so mi že izginili... Naslednji teden sem sicer naročena pri dermatologu, samo se bojim, da mu ne bom imela česa pokazat... Tako da bom kar poklicala in vprašela, če je sploh smiselno, da prihajam na pregled.
Tudi jaz še ne vem za spol... mogoče izvem naslednji teden, ko imam pregled. Datuma za morfologijo pa še nimam.user posted image
Moram pa povedat, da sem psihično dooosti boljše kot sem bila pred 3mi, 4mi tedni... Sem se nehala obremenjevat s tem, da bi šlo karkoli narobe in zaupam, da bo vse tako kot mora biti, da aprila rodim zdravega otročka :D Tako da poskušam verjet, da bo tudi na morfologiji vse ok.

bincha Ojej :( Kar počivaj kolikor lahko, da čimprej mine. Jaz imam srečo, da sem lahko ves čas doma in ne rabim nikamor hoditi... Če je lepo vreme grem na sprehod v naravo, kjer ne rabim imeti maske, potem pa hitro nazaj domov.

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Aprilčice 2021
4.11.2020 20:10:03   
bincha
Super luri, da si bolje! In tako ja šc šc slabe misli proč!! ☺️


Joj kolk sta pa naša fanta danes glasna!!! Nič zdjle gresta spat - počitnice gor ali dol... 

(odgovor članu luri)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Aprilčice 2021
9.11.2020 18:01:51   
luri
Ojla,
kako ste kaj? Upam, da ste zdrave in brez večjih nevšečnosti. :)
Bincha si kaj boljše? Kakšno je stanje glede korone in glavobolov? 
Jaz sem bila danes pri dermatologu, ki ni potrdil diagnoze, ki mi jo je postavila osebna zdravnica (Pityriasis rosea). Izpuščajev se mi skoraj ne vidi več, sem pa dermatologu pokazala tudi sliko izpuščajev, ko so bili ti bolj vidni. Takoj je rekel, da je to  Pruritus gravidarum. Je mogoče kateri kaj znano?   https://www.babybook.si/alergije-v-nosecnosti/ Naj bi bila za to bolezen značilna zelo srbeča koža, mene pa skoraj nič ne srbi. Naj bi bila tudi povezana z atopijskim dermatitisom v otroštvu, ki sem ga sama res imela, vendar kasneje nisem imela težav z njim... točnega vzroka zakaj se pojavi pa ne vejo...lahko pa je povezana z delovanjem jeter... (ne vem če je imelo kaj povezave z mojimi bolečinami v želodcu in prebavnimi težavami v zadnjih tednih.. se je vse dogajalo skoraj sočasno) na plod in na nosečnost pa naj stanje ne bi vplivalo in po navadi izgine (šele) po porodu (!!) 
V četrtek imam pregled pri svoji ginekologinji in grem dat tudi kri za preiskave jeter.. 
Upam, da bo vse ok... sem kjub vsemu kar zaskrbljena 


(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Aprilčice 2021
10.11.2020 17:24:03   
bincha
Luri držim pesti in tudi verjamem da bo vse ok in da ti samo malce hormončki nagajajo.


Jaz sem bolje, hvala. ☺️ Edino moja kondicija je v celoti pošla 🤔 Saj bo bolje 😃👍Pa kg naraščajo... Kljub temu da nimam še vonja in ne uživam v hrani... Oh ja... 
Jutri imam pregled in komaj čakam! Uz ni na sporedu, vendar upam da bova vseeno pokukali kako se godi najmlajšemu članu. Imam občutek, da leži precej spodaj in da je vcasoh zagozden za levi kolk?? In me brca v rebra... 




(odgovor članu luri)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Aprilčice 2021
11.11.2020 8:46:44   
N****
Jaz sem imela v petek pregled, res sem vesela ko mi vsakič naredi UZ. Je pa rekla da bo bolj pozorna zej tudi na glavico, možgane zaradi prebolele korone, ker pač ne vejo al ima kaj vpliva na plod, ali ne.. je pa zaenkrat vse tako kot mora bit. Morfologijo imam 25. Jaz sem se sedaj zredila dobra 2kg.. ampak imam od prej nekaj zalog, tako da me je kr strah kak bojo šle kile gor..🙈🤷‍♀️🙉

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Aprilčice 2021
11.11.2020 16:13:21   
bincha
Moja G se ni dotaknila te teme (covid...)🤔Joj upam, da ta corona nima vpila 😦
Imam pa bolniško do morfologije in pregled pri ortopedu - lega otroka je ok (ni nikjer "zagozden" ☺️), očitno so živci, ker je posteljica cisto zadaj...Važno, da je otroček izgledal ok! Uz pregled je bil sicer dokaj kratek, ampak mi tako "ni pripadal". Komaj čakam 14.12., takrat imam morfologijo!! ☺️ Bo pa ta prva, ko ati ne bo zraven... Tale korona... Kdaj bo že konec??? 
Moram pa moja dva fanta pohvalit - zaenkrat sta ful pridna za delo od doma 😊. Sta 1. In 3. Razred in mora mami bit tud pridna  (ne znata samostojno manevrirat po računalniku ipd.). Delamo vsak dan do cca 13h,14h. Oba zelo pogrešata družbo! Drugače pa kar gre... 

(odgovor članu N****)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Aprilčice 2021
16.11.2020 9:18:12   
luri
N**** super, da je ginekologinja zaradi prebolele korone bolj pozorna na razvoj otročka :) in se tudi meni zdi, da ultrazvoki na pregledih ful pomenijo, predvsem nam, mamicam, da lahko vidimo kako raste naš zakladek. :)

Bincha lepo, da otroček izgleda ok. :) Se mi pa zdita ta 2 ultrazvočna pregleda, ki "nam pripadata" čisto premalo tudi... Že tako se mi zdi, da med enim in drugim pregledom mine cela večnost in je teh 5 tednov vsaj zame neskončno dolgih.

Jaz sem bila prejšnji teden na pregledu ampak pri drugi ginekologinji... Sem ji povedala to glede dermatologa in kože in, da sem šla dat kri za jetrne preiskave... Je pa iz izvida lahko razbrala samo to, da gre za "izpuščaj v nosečnosti". Naredila mi je tudi ultrazvok in na hitro pregledala vse vitalne dele otročka: se pravi glavo in možgane, lego srčka in želodčka, videla je mehur in nakazoval sta se tudi obe ledvički. Za enkrat izgleda vse OK. Mi je pa preverila tudi pulz žil, ki vodijo do maternice... in je rekla, da tudi to izgleda čisto OK... Mi je povedala, da če bi se že sedaj nakazovale kakšne težave z mojimi jetri, ali pa kasneje preeklampsija, bi imele te žile prav značilen pulz... Tako, da me je to kar pomirilo...

Sem pa na dermatološkem pregledu izvedela, da sem imela v otroštvu diagnosticiran atopijski dermatits, za katerega do sedaj sploh nisem vedela... se pa spomnim, da se mi je pred kakšnim letom ob lasišču pojavljala suha pordela koža, ki me je občasno srbela, tako da možno, da je bilo to, to...
In zna bit, da mi je tale atopijski dermatitis na tak način izbruhnil v nosečnosti oz. se mi je poslabšal... so mi dali v lekarni namešano negovalno mazilo (bela baza in olivno olje) in so dnevi, ko sploh ne potrebujem te kreme, pridejo pa dnevi, kot je današnji, ki me res zelo srbi, po navadi najbolj vrat in dekolte. In dobim takšne rdeče lise, ki kasneje izginejo. Komaj čakam, da ta teden dobim še izvide iz laboratorija, da bom lahko potem še bolj mirna.


(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Aprilčice 2021
26.11.2020 19:14:07   
luri
Ojla,


kako ste kaj? Kako se počutite? :)

(odgovor članu luri)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Aprilčice 2021
26.11.2020 19:56:19   
N****
Ojla, jaz sem imela včeraj morfologijo točno 22 tednov... otročiček je tako migal, da je glih komi vse pregledala, ampak kar je gledala se je vse videlo...je pa na nuhalni kazalo lulčeka, sedaj pa ga ni več videla 🙈 je rekla da lahk da se je skril, al pa ga ni, ampak da za punčke baje nikol niso čist 100%... upam da bom zvedela pred rojstvom no.. ☺☺ drugače se kar ok počutim. Danes me nekaj pika-kot da bi me koža rahlo pekla(ne znam razložit..) čist nizko. Sedaj so se tut začel končno neki premiki in pikanje, zadnji čas za brcike ko jih tako čakamo 🙂🙂 

Kako ste kaj ostale? ☺☺

(odgovor članu luri)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Aprilčice 2021
27.11.2020 11:15:18   
luri
N**** ja super, sem vesela, da je vse ok.. :) hehe upam, da za spol izveš pred rojstvom :D tudi premike boš kmalu začela čutit. jaz jih po navadi po obroku, ali pa ko se usedem zvečer na kavč.

Jaz sem tudi včeraj imela morfologijo, sem tudi točno 22 tednov :) je vse kar je pogledala izgledala vredu. Otroček je ponosno razkazoval svoje mednožje, tako da smo videli, da bo fantek :) Se je pa z glavo ves čas stiskal ob steno maternice, tako, da nismo uspeli videti obrazka, zato je rekla, naj pridem na kontrolo čez 1 teden :)

Sem pa dobila tudi izvide krvi glede izpuščajev in na srečo ne kaže, da bi bile težave z jetri... Imam pa čisto ne vsakem ginekološkem pregledu kar visok pritisk (vedno nad 130/80). Včeraj sem ga imela celo 137/85.. :/

Me je pa ful strah te situacije s koronavirusom, ki se kar ne umiri :( Me je ves čas strah, da bi se kje okužila in da bi to vplivalo na otroka :( Kako je pri vas, ki ste že prebolele korona virus med nosečnostjo?

(odgovor članu N****)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Aprilčice 2021
28.11.2020 8:54:03   
bincha
Super za obe morfologiji! ☺️ 
Ja na določitev spola pri nuhalni se ni za zanašati... Če G pravilno napove ima pomoje več sreče kot pa... 😋Saj sem rekla, da je moja sestra nesla slikico lulčka domov z nuhalne, no imamo pa zelo fletno nečakinjo 😉
Tudi meni je nanuhalni kazal "lulčka", ampak bomo videli 14.12 ko imam nuhalno. 
Luri glede korone in nosečnosti - mene nič kaj ekstra posebej ne obravnavajo po okužbi.... Otroček je na zadnjem uz zgledal ok, upam da tako ostane... Je pa tudi mene strah, je preveč neznanega 😯

(odgovor članu luri)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Aprilčice 2021
28.11.2020 8:55:15   
bincha
14.12. Imam morfologijo... (ne nuhalno😆) 

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Aprilčice 2021
7.12.2020 11:11:41   
luri
bincha upam, da boš tudi ti imela tako lepo morfologijo :)
Ja nuhalna res ni najbolj zanesljiva za določanje spola, ker takrat plodek še nima razvitega spolnega organa in spol določijo le na podlagi usmerjenosti sečnice.

Sem pa vprašala ginekologinjo kako je glede okužbe s koronavirusom v nosečnosti, pa mi je rekla, da po navadi nosečnice prebolijo koronavirus v blažji obliki in da ni veliko primerov, ko bi se virus dejansko z matere prenesel tudi na plod. Tako da mislim, da se nam glede tega ni potrebno preveč obremenjeveti, verjamem pa, da te včasih še zaskrbi. 1ampak verjamem, da bo vse v redu. :) Mi je rekla, da je dosti bolj nevarna za nosečnico gripa... Jaz je sicer nikoli v svojem življenju še nisem imela, tako da upam, da se jo tudi tokrat izognem.

Moram pa reči, da sem dooosti bolj mirna sedaj, ko je še morfologija za mano in nekako res verjamem, da bo VSE ok. Komaj čakam, da se odprejo meje med občinami in trgovine, da grem lahko po novem letu pogledati za voziček. Nimam še nič kaj pripravljeno za prihajajočega člana.
Je to moja prva nosečnost in mi je še vse čisto novo. Do katerega tedna pa ve kaj priporočate, da imam vse pripravljeno za dojenčka? Po eni strani ne bi rada prehitevala, po drugi strani pa ne bi rada da mi zmanjka časa :)

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Aprilčice 2021
7.12.2020 19:44:29   
bincha
Luri hvala, da si delila informacije, ki ti jih je povedala ginekologija. ☺️


Sedaj imam novo skrb 😟Zasledila sem, da je bila odpoklicana neka salama iz hoferja, saj naj bi imela sledi listerije... In to salamo smo imeli mi doma in sem jo (v dobri veri, da je nesporna) seveda malo pojedla tudi sama... Šlo naj bi za Andraževo salamo, iz serije 307 z datumom uprabe do 30.12.Mi smo imeli dva paketa, našla sem eno od embalaž na kateri piše, da je druga (prejšnja) serija (306 z datimom do 27.12.), ene embalaže pa ne najdem - zelo me skrbi, da smo najprej pojedli sporno serijo salame (saj sta datuma uporabe zelo podobna) 😟😟 meni se bo zmešalo!?! 
Res ne vem kaj se dogaja to nosečnost?? Najprej korona, zdaj odpoklicana salama... Kar berem na internetu je katastrofa - edino na kar lahko upam je sreča, da ne bo nič narobe. Saj okužbe z listerijo ne ugotavljajo v nosečnosti, prav tako pride do poškodbe ploda takoj ko se bolezen razvije - in so posledice katastrofalne (splav, mrtvorojen otrok, prezgodaj rojen zelo bolan otrok...). In koliko berem, ne mkrejo nic... Pa tako se merkam - salame ipd. res skoraj ne jem, pa mi je ravno sedaj mogla zadisati, da sem jo jedla. Če to ni smola no 😖


(odgovor članu luri)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Aprilčice 2021
7.12.2020 20:10:01   
N****
Mislim da ne rabiš skrbet, če si to kupila na isti dan, je skoraj gotovo isti datum, razen če nisi kje vzadi eno izbrskala in eno spredaj...kar pa najbrž nisi. Pa najbrž bi že tudi imeli sedaj kakšne znake ali ne? 

.Glede korone sem brala od punc na fb, da če so bile pozitivne da so od takrat naprej vodene v posebni ambulanti v porodnišnici za prebolele s covidom.. meni ni nič omenjala G da bi me kdo drug vodil in me normalno ona naprej.. mogoče ker so bližje Lj..?

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Aprilčice 2021
7.12.2020 20:13:46   
N****
Jaz, še tudi nimam nič 🙈 edino gnezdece sem naročila in ga bom zdaj enkrat dobila ☺☺

Sem gledala malo cotke, ampak bi rada videla v živo, prek interneta sploh ni pravega občutka 🤷‍♀️☺🙂

(odgovor članu N****)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Aprilčice 2021
8.12.2020 9:23:04   
bincha
Joj kako sem jezna.... Napisala sem res dolgo sporočilo, sploh glede opreme... pa mi je vse pobrisalo....No pa dajmo še enkrat (ampak bom sedaj krajša...). 
Najprej tole: včeraj sem pisala hoferju glede nesrečne salame in sem zjutraj dobila tole sporočilo:"Izdelek z omenjeno LOT številko smo prejeli v skladišče dne 16. 11. 2020 in ga v trgovine dostavili naslednji dan, dne 17. 11. 2020.

Pri tem bi poudarili, da smo izvedli preventiven umik izdelka. Izmerjena prisotnost bakterije namreč ni presegla vrednosti, ki bi lahko predstavljala nevarnost zdravju potrošnikov."

.... malo bolj mirna sem, vendar bodo skrbi vseeno pristne do konca nosečnosti... 

Uh opreme jaz še nimam nič pripravljene, čakamo da vidim, če bo tudi tokrat fantek 😏😏. Potem grem pregledat moje " skladišče " in izločiti kar je zastarano, uničeno... 

Trenutno sem ravnokar zapravila 200 eur, za oblačila za tavelka dva... Sta veliko že prerasla ali pa strgala 🤨. Sploh tamal, ki bo marca star 7 let, ta je sploh manijak... Nima enih hlač(trenirk) , da bi bile brez luknje na kolenu.... 😏 Kavbojk, ki so bolj trpežne, pa noče nosit... Tavelik je sicer bolj skrben... Od njega gredo cunje tamalemu, pri tamalemu pa isti dan v "luknje" - res.... Tudi, ko dobi čisto nove hlače, še nič obrabljene, mu rata samo cca 2,3x obleči, potem se pa že kažejo kolena... 

V grobem pa sem v prvem mesecu rabila :
Oblačila - za začetek št 56 (fanta sta bila 1. 3900g in 55cm, 2. 3790 in 56 cm), čez teden, dva pa že št 62. Oblačila pa prilagodiš sezoni, ful v naprej pa tako ne rabiš kupovat... Fino je ker ne bomo rabile zimske opreme takoj na začetku ☺️
Potem očitna oprema ☺️ : posteljica (pri prvem sem imela samo kinderped, pri drugem pa prve mesece tudi zibko, košek), voziček, lupinica, banjica, previjalna. Banjica je bila pri nas bolj formalnost, za čas ko je hodila okoli patronažna, potem se oba dojenčka kopala kar v umivalniku v kopalnici in tudi sedaj imam tak namen - je zakon ☺️ stabilno, pokonci si - se ne sklanjas, vodo lahko vmes dotočiš, manj je pospravljanja (samo odpreš odtok 😏)... 
Zase sem potrebovala vir vložke, blazinice za dojke, mrežaste hlačke (za čas ko imaš čiščo), lanolin za bradavice (lahko tudi bepanthen MAZILO). Nastavkov, črpalke nisem potrebovala... Modrcov za dojenje tudi ne (čeprav sem jih kupila), bolj priročni so mi bili skiniji (te navadni, zelo raztegljivi, udobni, brez kosti - pač vzignes in podojis. In s tem osvobodis celo dojko - pri modrcih za dojenje pa zgolj bradavico oz del dojke in se ob straneh lahko zamašijo mlečne žleze in to ful boli, sploh če se razvije mastitis.. Meni so se ob straneh masile in sem tudi pri dojenju malce privzdigovala dojko, da je otrok potegnil še iz tam...). 
Kozmetika : hladilno mazilo (lahko kar bepanthen, ki ga uporabljaš za svoje bradavice), Planice, vato, fiziološka (nivea ima v ampulah in je super), alkoholni robčki za popek (našima se je lepo posušil in odpadel), trdo milo, baby olje, mehka krtačka za temenca, škarjice za nohte, tista "naprava" za sesanje smrklja ☺️, kupila sem dudo, ki je noben ni maral ter dve flaski in paket adaptiranega mleka, ki smo ga obakrat vrgli proč, saj sem lahko dojila. Imela sem kar nekaj tetra platnic... Mislim da vsaj 20... So ful prišle prav (za v voziček, posteljico po glavico, za na ramo pri podiranju kupčka eno za brisanje...). 
Trenutno se ne spomnim kaj še... Ampak v grobem je vse kar je "nujno" za prvi mesec , dva, potem lahko po potrebi dokupiš.... ☺️
No spet sem bila dolga... 🙊


(odgovor članu N****)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Aprilčice 2021
10.12.2020 21:25:04   
luri
bincha ojeej :/ verjamem, da te skrbi, držim pesti in verjamem da bo VSE VREDU :D
In hvala ti za izčrpen spisek stvari, za prvi mesec življenja z novim članom... Jaz sem sicer želela že v začetku drugega trimesečja iti na lov za vozičkom, pa se mi je zdelo, da je še malo prekmalu, potem so pa tako in tako trgovine zaprli :/
Zdaj bi pa že res rada šla kaj pogledat in sprobat...

Mi grejo pa tile tedni nenormalno hitro. Sem pa opazila, da je dojenček kar zelo aktiven, kadar sem manj pozorna na njegovo gibanje... Danes pa že cel dan čakam njegove premike, pa je samo tu in tam kakšen... in še to zelo nežen. Ne vem če je to tudi kaj povezano s psiho, da ravno, ko čakaš, se mali kot zanalašč noče javiti? user posted image


(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Aprilčice 2021
11.12.2020 20:00:07   
Marj3tica_
Zivjo nosecke. Kako ste? Se katera srecuje z bolecinami, krci, krvavim izcedkom? 

(odgovor članu luri)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Aprilčice 2021
11.12.2020 20:13:22   
bincha
Ojla! Krče (občasno) imam tudi jaz, ampak zgolj enega, dva, potem je mir.

Krvavela pa sem bolj v začetku nosečnosti, ko posteljica še ni dotikala celotne maternice (ne znam strokovno povedat), vendar me je gin na to opozorila, da se lahko zgodi. Odkar je posteljica čez celotno maternico nimam več krvavitev (in naj tako ostane... Me to nosečnost že dovolj preganjajo skrbi...). Si se šla kaj pokazat? Če nisi - potem pojdi... Lahko ne bo nič, vendar jaz ne bi čakala. 

(odgovor članu Marj3tica_)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Aprilčice 2021
11.12.2020 20:16:27   
bincha
Luri tudi jaz kak dan slabše oz manj cutim premike, ampak so dojenčki ta čas še precej majhni in imajo dosti plodovnice še okoli. Bo pa kasneje v nosečnosti treba bolj spremljat te premike.


Danes so me klicali in mi prestavili morfologijo s ponedeljka na petek drug teden 😟 še bom čakala... 

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Aprilčice 2021
11.12.2020 23:08:05   
Marj3tica_


IZVIRNO SPOROČILO: bincha

Ojla! Krče (občasno) imam tudi jaz, ampak zgolj enega, dva, potem je mir.

Krvavela pa sem bolj v začetku nosečnosti, ko posteljica še ni dotikala celotne maternice (ne znam strokovno povedat), vendar me je gin na to opozorila, da se lahko zgodi. Odkar je posteljica čez celotno maternico nimam več krvavitev (in naj tako ostane... Me to nosečnost že dovolj preganjajo skrbi...). Si se šla kaj pokazat? Če nisi - potem pojdi... Lahko ne bo nič, vendar jaz ne bi čakala. 



Normalno, da sem sla. Ze caa 3x je prislo do tega, da sem sla.. Lahko bi prislo do splava, ampak hvala bogu ni!! Vedno je na UZ bilo vse ok. Bolecine so pa baje v nosecnosti normalne.. Ker se maternica siri itd. Ne delam panike sploh, ker stres je tisti, ki najbolj skoduje, sploh ta korona in vse to.. Je pa res, da moram pocivat, pocivat... :/ samo, da je in bo z otrocickom vse dobro! Brce pa fajn cutim🥰, neprecenljivo.♥️ 

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?