|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2021
18.1.2021 11:59:07   
evkaliptus
Ojla, punce, kako ste kaj? 

A morda katero boli v predelu sramne kosti, simfize? Mene na levi strani precej. Med hojo je ok, če se zasedim in potem vstanem pa prav odracam, ker me tako boli.😣 včeraj smo šli na daljši pohod v hribe, pa je bilo ok, potem sem pa ležala in se nato komaj vstala ter komaj našla položaj v katerem sem lahko zaspala. Vmes me je na levi stran proti jajčnikom vsake toliko tudi precej zaštihalo, kot nekakšen krč. Pa sem vzela dvojno dozo magnezija pa še spasmex.. zjutraj je bilo ok, ampak me sedaj spet boli. Ne vem kako si naj pomagam. V sredo imam pregled pa bom omenila... 🤷‍♀️

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 776
   RE: MAJČICE 2021
18.1.2021 14:03:29   
Kamničanka1
Evkaliptus mene boli občasno sramnica. Včasih je boljše, včasih slabše. Če te daje sramnica se moraš v čim večji meri izogibati: stopnic, oblačenju, obuvanju stoje na 1 nogi (bolje sede), daljšim naporom. Potrebna je previdnost pri izstopanju iz avta in obračanju na postelji - kolena skupaj pri obeh. Če nič ne pomaga, medenični pas med gibanjem.


Jaz se držim teh navodil in bolečina pride in gre... kakšen teden je potem sploh ne čutim, kakšen teden pa vstanem iz kavča zvečer, in grem nekaj v kuhinjo narest in ne morem stat pri miru niti 5 min brez bolečine 😕 
Zagotovo pa omeni, čeprav veliko ni za narest 🤷🤔.

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 777
   RE: MAJČICE 2021
18.1.2021 14:14:38   
evkaliptus
Ja potem je verjetno to to in ni kaj za nardit kot si rekla. Je pa res zoprno 😕

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 778
   RE: MAJČICE 2021
19.1.2021 15:58:52   
Nora23
Zdravo punce.
Morem recit, da sem do danes zivela v prepricanju, da pricakujemo puncko, (nuhalna in UZ za njo sta tako pokazala) od danes pa zivim v realnosti, da se nam maja pridruzi korenjak😂 majhen sok na morfologiji, sem kr par urc za tem bla pod vplivom te informacije. Sej veseli smo itak vsi, ampak nismo to opcijo sploh mel v glavi, ker se je pred tem vedno lepo vidlo da je "puncka"😂. No, hvala Bogu da do sedaj se nisem cisto nic kupila. Je pa pokazala morfologija, da je vse v najlepsem redu, kar je pa itak najbolj vazno.Jaz imam majhno "tezavico" z izcedkom ali belim tokom, kokrkol recete. Je mocn, bel..danes je celo uporabila izraz penast..  vsakic mi rece, da lahko da gre za bakterijo, vendar izvidi vedno pokazejo da bakterija ni prisotna. Se pa tega nikakor ne morem znebit.. ma katera podobno tezavo? 

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 779
   RE: MAJČICE 2021
19.1.2021 17:52:08   
evkaliptus
Ooo čestitke za fantka🥰 to pa verjamem, da je bilo presenečenje 😃 tudi jaz nisem do morfologije nič punčkastega kupovala, ker sem ves čas dvomila, da mogoče je pa fant 😃 no pri nas ni bil in imamo zdaj tudi že kaj v roza barvi 💕😁 čeprav sama še vedno nevtralne kupujem 🙂 

Joj tale izcedek.. ne vem, meni se vsak dan recimo dvakrat ulije prozorno belkast zelo voden in obilen izcedek. Nimam ga cel dan, ampak ko pa je se pa prav ulije. Jutri vprašam gin. kaj je na tem, ker do sedaj sem mislila, da je to pač normalno del nosečnosti 🤷‍♀️ 

(odgovor članu Nora23)
Neposredna povezava do sporočila: 780
   RE: MAJČICE 2021
20.1.2021 1:01:13   
PozitivnaEnergija
Nora tudi jaz imam obcaano tezave z belim tokom, tko obcasno se kar ulije toliko ga je, g mi je rekel da dokler ne pece, ne srbi in ni rumen in brez vonja je ok. Priporocal mi je vaginalete natrii boratis upam da sem prov napisala, skratka pomagajo, 3 vecere zapored ko sem ze v postelji si jih dam notri, zjutraj sicer pricakuj da ko vstanes s postelje se ulije z noznice, ampak po 3 vecerih je obcutno bolje stanje z belim tokom. Ponovim ko je spet preobilen.


Kar se tice bolecin v simfizi, jap tudi jaz sem tam zadnje pqr dni, enostavno ne smem biti prevec aktivna. V hrib ne smem, ker lahko potem celo popoldan prelezim....poleg tega mi tudi trebuh otrdeva zadnje nekaj dni, in sem pojacala vbos magnezija. Danes je prvi dan od petka da ni bilo nekega hudega otrdevanja. V prvo tega ni bilo, se mi zdi da skoraj do konca ne, tako da sem se res prestrasila v soboto, ampak potem sem se skulirala, govorila s parimi kolegicami, katere so mi vse potrdile da v drugo ko so bile nosece se jim je to ful zgodi že pojavilo. Danes sem preizkusala teorijo če bi mi kaj pomagal medenicni pas, in mislim da bo kar primeren nakup, ker sem se pocutila dobro. 
Včeraj sem imela tudi ogtt test z glukozo, na tešče je sladkor ok, na obremenitvi pa dobim rezultate v ponedeljek na pregledu. 
Evkaliptus ti imas jutri 3d, porocaj ;)

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 781
   RE: MAJČICE 2021
25.1.2021 17:20:08   
PozitivnaEnergija
ojla punce,

evo jaz sem danes s pregleda po ogtt, sladkor je vredu, voda začuda tudi, pa kri ni več čisto ok, sem na dodatku železa. Zgodba iz prve nosečnosti se ponavlja v enakem obdobju. Upam da bo vseeno ok na koncu.

sicer pa mi je danes spet malo pogledam na uz, in sem tudi videla 3d obrazek, tokrat bo očitno bolj podoben meni ;) luštno videt. Počutje je bolje, trebuh mi ne otrdeva več tako pogosto kot prejšnji vikend, sem pa že ko kakšna želva, sam da imam oklep spredaj :))))

Kako ste ostale?

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 782
   RE: MAJČICE 2021
25.1.2021 19:47:27   
evkaliptus
Super in držim pesti, da bo železo ok👍 Jaz ga nadomeščam kar preventivno... 

A se res vidi podobnost?? Nama ni nič podobna 😂🙈 res ne vem a ma od starih staršev gene al kaj, ker to ne izgleda najin otrok🤣


(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 783
   RE: MAJČICE 2021
26.1.2021 23:50:08   
PozitivnaEnergija
Hahahaha evkaliptus, pri hcerki ko mi je naredil 3d, in je na sreco ravno obrazek pokazala je bila izrezan oci, kar se je tudi v porodni izkazalo za res, ker je bil moj čist šokiran kolk mu je podobna. Tokrat sem dobro vidla samo nosek, ki je pa čisto moj, sem šla še v album gledat, ostalo se mi ni zdelo zelo definirano, je pa možno ker težje vidimo sebe kot partnerja v podobnostih ;) bomo videli maja meseca hehe.


(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 784
   RE: MAJČICE 2021
27.1.2021 9:01:15   
Kamničanka1
Pozitivna, kok lepo 💛

Kako ste drgač? Jaz imam kmalu (in me je malo strah) test z glukozo 🥺 upam, da mi ne bo preveč slabo
Moja mala skos razgraja in brca, največ dopoldne in zvečer 😁 kako pa vaši zakladki brcajo?

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 785
   RE: MAJČICE 2021
27.1.2021 9:35:04   
evkaliptus
Ojla.

Jaz sem po večini ok, ne morem pa več toliko migat kot prej in obratno dalj časa sedet. Prvič, ker me začne spodnji del zelo tiščat in bolet, drugič pa niti ne smem, ker imam nizko ležečo posteljico, ki prekriva MV, ki pa je sreči dovolj dolg. Bomo videli, če se bo do 28. tedna kam premaknila... 🤞 zato imam še naprej zelo pogoste preglede. Kdaj mate ve pregled? Oggtja pa jaz nisem imela. Samo kri na tešče in je bil sladkor ok. Držim pesti, da bo sladkor v mejah😉😉

Medtem ko pa dojenčica čedalje bolj miga 🤗 to je pa tok lep občutek❤️ Ravnokar je mela žurko sem jo uspela posnet. 

Težko se upiram nakupom in pa komaj čakam marec, da urediva sobico 🙂

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 786
   RE: MAJČICE 2021
27.1.2021 11:42:12   
PozitivnaEnergija
Kamničanka ni nič hudega un ogtt, jaz sem imela prejšnji teden, sj je sladko tisto za pit, ampak imej flaško z vodo s seboj, jaz sem po tistem veliko pila pa je bilo ok. Za po zadnjem odvzemu krvi pa imej s seboj nekaj za pojest, da ko grem iz zd takoj nekaj poješ. Kakšno knjigo,revijo za brat s seboj vzemi ali slušalke da kej pogledaš na telefonu, ker si pa vseeno tam 3 ure. Pazi tudi da ne poješ ali popiješ nič več po 22h, prejšnji dan preden greš na ogtt. Samo voda je dovoljena.

Evkaliptus upam da bo vse ok s tole posteljico tvojo, sej je ok da te bolj gledajo, sploh če je še možno da se prestavi. Ja ne vem kam je šel tale januar, se mi zdi da je bil še ravnokar december. Jaz komi čakam da se ikea v lj odpre, menda naj bi konec februarja zalaufala spletna trgovina vsaj, da lahko vsaj pol kar imamo ogledano nabavimo. Ker res ne bi potem 14 dni pred pdp neki sobe urejali.

Jaz imam tudi toliko stvari že doma, čez vikend sem ravno naredila prostor v predalniku v dnevni sobi, da sem lahko starejši hčerki presatvila ustvarjalni material in risarijo itd tja, da sem spraznila njeno bivšo previjalno, ki smo jo zdej za te stvari imeli. Tako da imam prostor oprat in zlikat prve stvari za novega člana ;) se pa tudi komi uprem, sem bila kar malo vesela ko sem ugotovila da mi manjkajo najmanjši bodiji 56 ;) da sem jih lahko po svoje zbrala in kupila.

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 787
   RE: MAJČICE 2021
27.1.2021 16:35:25   
megiTT
Pozdravljene,

glede OGTT testa. Jaz na tešče nisem imela povišanega sladkorja (4,8, meja je 5,1).

Če imaš pod mejo, ti dajo glukozo za popit, če je sladkor na tešče pa čez mejo, potem se že smatra, da je diabetes.

Test je tako, da popiješ 75g glukoze, je brez okusa le fuuul sladko...merijo kri po 1h in po 2h. Vmes ne smeš NIČ jest, NIČ pit (niti vode),
ne smeš hoditi samo sediš in čakaš. (ni nič takega! jaz sem poslušala podcaste)

Pri meni je bila zadnja meritev nad dovoljeno mejo zato moram hoditi v diabetološko ambulanto in malo paziti, kaj pozobam user posted image

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 788
   RE: MAJČICE 2021
27.1.2021 18:20:14   
Kamničanka1
Evkaliptus držim pesti za posteljico 🤞


Pozitivna hvala za vzpodbudne besede 💛 upam, da bo ok 😁 sicer sem pa dobila navodila, da po 19. uri ne smem več jest 🥺 bo kriza

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 789
   RE: MAJČICE 2021
27.1.2021 18:56:58   
Nora23
Hej punce.
Jaz sem pri morfologiji uprasala, ce me bo poslala na test, ker sm ze v soli za starse bla obvescena kako poteka s tem pitjem, in kako dolgo traja test. Vendar pravi moja gin., da ne vidi potrebe, ker sem do sedaj 2x dala kri in vedno sem imela sladkor v meji normale. In sma zakljucle s to temo. iskreno, ce bi izrazila zeljo bi me verjetno poslala. Je pa res, da imam doma diabeticarja, s tem tudi aparat za merjenje in si vsake toliko zmerim cuker, pa je vedno med 3.5 - 4.5. 
Imam eno x uprasanje glede otrokovih ginov, brc. Ali se vam kdaj zgodi da ga/jo kaksen dan, dva sploh ne cutite?  

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 790
   RE: MAJČICE 2021
27.1.2021 20:59:31   
Kamničanka1
MegiTT pa imaš hudo dieto? Kok striktno je v uni ambulanti?


Nora, ne do sedaj se mi to še ni zgodilo. Vem, da imajo različno tedenski otročki različne spalne cikle, a vseeno mislim, da (vsaj po 26. tednu kokr eni članki pravijo) ga moraš redno čutit vsak dan vsaj 10_x_, drugače moraš poklicat gineko. Vsaj tako sem jaz razumela iz vseh člankov in aplikacij 🤷🤔

(odgovor članu Nora23)
Neposredna povezava do sporočila: 791
   RE: MAJČICE 2021
27.1.2021 22:07:12   
Nora23
Meni se je zgodilo da 2 dneva nisem cutila gibov, ampak res cisto nic.. pa nisem htela prevec brat po forumih, ker naceloma se ne sluzim tega.. menim da preberes tud kej kar ne bi rabla v taki situaciji prebrat. 🤯 Sem si rekla, ce do jutri ne bo nic, bom poklicala svojo gin. da se pozanimam ce je to uredu, glede na to da sem pozna majcica, in sem sele v 23. tednu. (Vem pa, da po 26. tednu brce morajo biti vsakodnevne). No, tretji dan tud ni blo nic za cutit, in sem se odlocla dat muziko na telefon in ga prislonit na trebuh. V eni minuti so zacele brce, kr cela zurka v trebuhu in to je trajal tako dolgo dokler sem imela telefon blizu trebuha. Ko sem muziko ugasnila so se brce umirile. Naslednji dan sem jih spet normalno cutila. 


(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 792
   RE: MAJČICE 2021
28.1.2021 9:56:10   
Kamničanka1
O super si se znašla. 😁 Je očitno bolj umirjen otroček, ki pa obožuje muzko 🤘😁


(odgovor članu Nora23)
Neposredna povezava do sporočila: 793
   RE: MAJČICE 2021
28.1.2021 12:20:28   
evkaliptus
Kamničanka, hvala, tudi jaz še upam, da se kaj sprmeemi 🤞 javi kako bo na testu 😉

Nora, tudi jaz sem imela 2x sladkor na tešče 4.5 in mi je rekla, da me ne bo po nepotrebnem obremenjevala s tem testom, ker nisem imela nikoli povišanega niti nimam v družini. 

Mene je prejšnji teden (točno 25t/0) vprašala, če čutim gibe vsak dan, sem rekla da ja in je rekla, da jih moram vsak dan in da ne smem čakati, da če jih ne, da naj se takoj pridem pokazat. Je pa res, da si ti “za nami” 😉 pri meni se je intenzivnost gibov ravno od prejšnjega tedna dalje močno povečala, tako da so vidni tudi navzven. Sem včeraj posnela prav luštno gibanje 🥰 verjetno bo že čez en teden do dva tudi pri tebi bolj pogosta žurka 😃

(odgovor članu Nora23)
Neposredna povezava do sporočila: 794
   RE: MAJČICE 2021
28.1.2021 15:39:22   
megiTT
Kamnicanka 1, sploh ne. Namesto bele moke, crna ali pirina. Nic sladkarij Ceprav....prvi teden sem si merila 6x na dan in niti enq meritev ni sla cez mejo, imela sem pa povisane ketone. To pomeni, da sem kaloricno premalo pojedla.Ta teden si privoscim tud kaj sladkega. Na meritvah sladkorja se mi ne pozna, ketoni se pa tudi izboljsujejo.

Mi imamo novo gin in vse nosecnice poslje na ogtt test. Jaz na tesce nikoli, tudi sedaj ne, nisem imela povisanega sladkorja, tako, da bi komot padla skozi. Ogtt test me je pa izdal 

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 795
   RE: MAJČICE 2021
28.1.2021 21:01:10   
Kamničanka1
Megi aha zanimivo. Potem si dobila napravo za merjenje za domov? In ta pokaže tudi ketone? 


Meni je gineko rekla, da pošljejo vse nad 26. letom starosti 🤷 očitno vsak ZD oz zdravnik po svoje 😁😁

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 796
   RE: MAJČICE 2021
29.1.2021 7:22:28   
megiTT
Kamničanka1: mogoče pa je to redni test za nas, 'ta stare' user posted image (imam jih 37) user posted image

Glede merjenja pa je tako:

Prvi teden sem morala merit ketone zjutraj (palčka, ki jo pomočiš v urin).
Merjenje sladkorja pa poteka z napravico: zjutraj na tešče, 90 min po zajtrku, pred kosilom, 90 min po kosilu, pred večerjo in 90 min po večerji.
To zapisuješ v dnevnik in z diabetologom potem gledata te meritve in se potem prilagaja hrano. (če so meritve visoke pa najbrž tudi insulin).

Ker pa imam jaz meritve ok (niti ena ni bila do sedaj povišana razen ketoni tu in tam) potem si merim samo zjutraj na tešče, 90 min po zajtrku, 90min po kosilu, 90 min po večerji,
ketone pa si merim zjutraj na tešče in pred večerjo.

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 797
   RE: MAJČICE 2021
29.1.2021 11:01:20   
Kamničanka1
Uau...hvala za tako podroben opis, sliši se kar komplicirano 🥺 res upam, da bodo moje meritve ok 🤞🤞

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 798
   RE: MAJČICE 2021
29.1.2021 11:06:11   
evkaliptus
Hihi MegiTT, ne ne, tudi jaz sem 31 😉 pa mi je rekla, da ker je sladkor na tešče do sedaj bil vedno ok, ker se jaz ne redim v mejah normale, ker je otroček primeren po meritvah njegovi starosti, skratka ker ni nekih znakov, ki bi kazale na sladkorno, pravi, da me ne bo obremenjevala še s tem, ker se v času korone tega tudi malo izognejo, če ni potrebe. In kakor vidim je res od vsakega gin. posebej odvisno ali napotuje ali ne. 

Kamničanka kdaj imaš? 

Kako ste kaj sicer? Moj tako brca zadnje dni, da je noro, prav občutna sprememba 🙈 

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 799
   RE: MAJČICE 2021
29.1.2021 13:27:34   
Kamničanka1
V ponedeljek zgodaj zjutraj 🤞☺️


Kakšna sprememba v brcah? V katerem tednu si že ti? 😁

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?