|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 2021
15.5.2021 6:05:59   
Boxy
Jaz bi za sebe rekla da se počutim tak, kot da je moje telo in možgane nekdo ugrabil 🤣 to pa zato, ker me včasih spravi v jok kaka taka stvar, ko bi mi pod normalnimi pogoji bila čisto irelevantna.. No pa da se o slabostih, čudnih prehrambenih željah, konstantnem uriniranju, skelečih bradavicah in utrujenosti sploh ne pogovarjamo 🤦‍♀️😁Glede Nifty testa jaz ne razmišljam oz ga ne nameravam opraviti, razen v primeru, da bi bili kaki čudni rezultati na nuhalni.. Ker je pač kar finančni zalogaj. Kako pa je kaj s tem dvojnim horminskim testom? To delajo samo v večjih laboratorijih? Se lahko kar naročim ali je to kakšna čakalna vrsta? Nisem še bila na prvem pregledu da bi se lahko kaj več pozanimala pa me zanima kakšne imate kaj izkušnje. Ker koliko sem brala (tako po spominu) bi ga naj delal v 10t kar bom pa jaz z jutrišnjim dnem.. 

(odgovor članu hanna10)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Decemberčki 2021
16.5.2021 7:19:41   
tinna88
Test s sodo: nalulas v loncek (nisem vedela da jutranji urin) vanj streses zlicko sode in ce se zapeni je fantek, ce se ne zgodi nic je puncka🙂🤷‍♀️ probat ni greh, js sm iz firbca, pa tud zelim vedet kaj bo😁 sem pa brala po forumih, pa punce pisejo, da je kar prav pokazalo...mah jemljem za rezervo, tko kot tiste ki vejo po obliki trebuha kaj bo😜


Dht, meni je mal zal da ga nisem sla delat, sem bila pa prepozna. Mislim, da ga lahko delas tudi do 12t. Nekje sem zasledila da nesme biti delan vec kot 24ur po nuhalni. Saj pravim, meni je moja G odsvetovala vse, njej se zdi vse nepotrebno. Na UZ je bilo videt vse ok, pa je rekla da nima smisla🤷‍♀️ ko pa sem sla privat na NS pa je rekla da je bolje ce delam NIFTY ki je 99%, DHT+nuhalna pa "samo" 90%. 
Moje pocutje je zdaj 2 dni boljse, samo neupam prevec hvalit, da se vrnejo grozne slabosti. Sicer so se prisotne, ampak v lazji obliki. Upam da povsem izginejo🥺 
Mene ze grabi, da bi kaj kupovala😂 se prav zadrzujem, se dobro, da mi je slabo pa ne zdrzim z masko po trgovinah.😂Moram pa kupit vse na novo😏 od sina mi ni ostalo nic, sem bila prepricana, da bo edini...tako da...vozicek bom gotovo kak rabljen (vsec mi je mima, sploh ker je visok, sva tudi midva🙂), posteljico moram tudi, bi ful rada imela kosek, ampak ga nebom kupovala. Previjalno bi imela ze zaradi prostora za cunje. Cunje, ce kdo ponudi super, ce ne pa bom pac kupovala. Tudi pri prvem sem, razen prve stevilke sem dobila "na posojo". 

(odgovor članu Boxy)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Decemberčki 2021
16.5.2021 17:54:31   
Miu123
Punce, eno vprasanje... ste ze kaj razmisljale o cepljenju proti covid oziroma ste se morda ze cepile? 

(odgovor članu tinna88)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Decemberčki 2021
16.5.2021 20:06:46   
Anonimen
Resno to o cepljenju??? Se ne grem cepit, noseca pa sploh ne!


(odgovor članu Miu123)
  Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Decemberčki 2021
16.5.2021 20:18:10   
ljub3zen
Meni je ginekologinja rekla, da se sedaj priporoča cepljenje tudi nosečnicam, ker so naredili raziskave (ko sem se z isto ginekologinjo pogovarjala pred zanositvijo, mi je odsvetovala, ker še ni bilo narejenih raziskav) in so pokazale, da tveganje za splav ob cepljenju ni nič večje kot brez cepljenja, medtem ko imajo nosečnice 2-4x več možnosti za hujši potek bolezni covid-19 kot ostala populacija. Je pa ustrezno za nosečnice samo cepivo Pfizer ali Moderna, ostala ne. Tudi UKC je en teden nazaj izdal priporočila v zvezi s cepljenjem pri nosečnicah in ženskah, ki želijo zanositi. V Ameriki pa že nekaj časa cepijo nosečnice. 

Drugače se zelo priporoča tudi sicer med nosečnostjo cepiti proti gripi in po 24. tednu proti oslovskemu kašlju, ker so novorojenčki zelo ogroženi za to in jih s tem zaščitiš do njihovega prvega cepljenja v treh mesecih. Jaz se bom cepila za vse. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Decemberčki 2021
16.5.2021 20:35:22   
Miu123
Ljub3zen, tudi jaz sem dobila podoben odgovor od ginekologinje in glede na to, da imam moznost cepljenja, se najbrz tudi bom - z moderno... 

(odgovor članu ljub3zen)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Decemberčki 2021
17.5.2021 6:39:37   
tinna88
Ja tudi jaz sem slisala, da priporocajo cepljenje tudi noseckam...nevem, jaz se ne bom. Sem zaenkrat se prevec skepticna glede cepiva. Tudi proti gripi se se nisem in se tudi zdaj nebom. Se bom pac malo bolj pazila🙂
Sem pa brala kaksen teden nazaj za ta oslovski kaselj, da zelo priporocajo...bom omenila moji G. Sem prvic slisala, ko sem bila prvic noseca ni noben o tem govoril...Zakaj nam takih stvari ne ponudijo😏 se mi zdi da se moras za vse sam pozanimat, drugace ni nic.

(odgovor članu Miu123)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Decemberčki 2021
17.5.2021 6:49:50   
ljub3zen
Meni je vse te informacije dala ginekologinja, pa še ogromno ene literature sem dobila za domov hkrati z materinsko knjižico😄, kjer tudi piše o cepljenju proti gripi in oslovskemu kašlju. 

(odgovor članu tinna88)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Decemberčki 2021
17.5.2021 11:05:59   
Porcelan
Pozdravljene srečke nosečke. Do zdaj sem vas samo brala, pa sem se odločila še aktivno pridružit. 5.5. sem imela prvi pregled, kjer kaže, da je vse ok (pdp 9. oz. 14.12.) ampak mene vseeno skrbi, ker sem pred letom in pol imela splav in do zdaj se ni prijelo! Še dva tedna do nuhalne, jaz pa trepetam in se hkrati skušam miriti. Sicer mi je že od 6. tedna tako slabo, da sem na bolniški (še z akupunkturo sem vmes probala, ampak ni pomagalo). Zdaj se malo umirja (in vsakič, ko se malo bolje počutim, se seveda sprašujem, če je vse vredu s plodom). U glavnem emotional rollercoaster.
Kar se pa tiče cepljenja, načeloma sem za (tudi meni je G rekla, da dobijo nosečnice Pfizerja oz. Moderno) hkrati pa me skrbi, da bi mi cepljenje še poslabšalo slabosti in pa pomankljive raziskave. Tako da, če katera pozna kako nosečnico, ki se je cepila, bi bila hvaležna za informacije.

(odgovor članu ljub3zen)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Decemberčki 2021
17.5.2021 19:28:33   
Sonchyyyy
Jaz sem bila cepljena pred zanositvijo z astrazeneco, zdaj junija bi morala dobiti drugi odmerek. Pri meni je problem, da astrazenece ne priporocajo nosečkam, z drugim cepivom pa me ne bodo hoteli cepiti..

(odgovor članu Porcelan)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Decemberčki 2021
18.5.2021 5:10:25   
Boxy
Jaz zaenkrat cepljenju nisem naklonjena, nevem.. Bom videla kaj mi bo danes G rekla glede tega na pregledu. Bom sporočila tudi glede DHT-ja če bo katero zanimalo. 
Drugace pa čestitke Porcelan 💜💜, verjamem da si na trnih in v strahu. Sicer sama nimam izkušenj s splavom in mi je iskrena žal za tvojo izkušnjo, sem pa zelo težko zanosila in je tudi mene strah kako bo danes. Imam pa sama iste dvome v smislu.. Okej super da mi je manj slabo ampak a je to res super ali je kaj narobe tam spodaj 🤦‍♀️ pač..res je neprijetno. Naj bo že december hahaha 😁
Glede nakupovanja stvari je pa tak...ko je bil test pozitiven sva z možem zavila v par trgovin, da sva si ustvarila malo sliko o tem, da ne samo da je drago ampak koliko drago je vse skupaj hahahahah.. 🤦‍♀️🤣 Kupila nisem še ničesar, ker se bojim razočaranja. Drugače pa bo verjetno kakšen voziček ali dražji kos opreme nov zaradi sponzorskih sredstev (beri: novopečeni dedki in babice) drugače pa večina rabljeno, sploh stvari ki niso dolgo aktualne. Posoje se pa jaz ne grem, ker imam že od nekdaj odpor to tega, v smislu kaj če se kaj zamaže ali uniči. Pač ko otrok preraste mi ni problem podariti naprej, da bi si sposojala od koga pa raje ne. 

(odgovor članu Sonchyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Decemberčki 2021
18.5.2021 6:58:02   
tinna88
Porcelan, pozdravljena🙂 ce te kaj potolazi, tudi jaz sem imela ss pred prvo nosecnostjo, kakih 6 mesecev kasneje se zopet zanosila pa je bilo vse ok. Vem pa da sem tudi sama v strahu hodila na wc da nebi spet zagledala kaksne krvavitve...ampak po nuhalni mi je bilo lazje. Vse bo ok! Samo pozitivno.


Joj jaz sem pa ugotovila, da mi je slabo zaradi zgage in refluksa. Vceraj sem spet bruhala zaradi tega. Danes sem se ze zbudila z bolecino v zlicki...grlo me pece od kisline ki se mi vraca...pijem donat, jem rupurute, pa se mi zdi da bolj malo pomaga. Probala bom res po malo jesti samo kaj ko imam vcasih tak napad lakote, da se ne morem upreti🙂 potem pa tezave cel dan, sploh zvecer...groza. se katera s podobnimi tezavami? Ce nebo bolje bom klicala zdravnico, tole je res zoprno, tudi v sluzbi tezko prilagajam obroke, da bi to lajsala.

(odgovor članu Porcelan)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Decemberčki 2021
19.5.2021 21:21:56   
Boxy
Evo prvi pregled je za mano.. Ne morem opisat občutkov kako je, ko prvič vidiš to malo pikico v sebi in prvič slišiš utrip srca.. Res neponovljivo 🥰 drugače sem pa v 10t 2d, PDP je 13.12. tako da je po planu glede na aplikacijo, ki jo uporabljam.
Jutri se odpravljam na DHT - za tiste iz Štajerskega konca, opraviš ga lahko v UKC kjer sprejemajo nosečnice v laboratoriju brez naročanja med 7. in 8. uro, ostali so po abecedi. To je to.
Tinna izkušenj z zgago pa nimam tako da ti ne znam pomagati..jaz sem ugotovila recimo da mi paprika ne ustreza in se je pač izogibam v velikem loku, druga hrana je pa načeloma okej. Po moje je smotrno da ješ večkrat po malo kot si že sama napisala. Za kaj več pa mogoče katera druga. 
Lep večer punce. 

(odgovor članu tinna88)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Decemberčki 2021
19.5.2021 21:40:35   
hanna10
Ooo kako lepo Boxy to je res lepo in da je vse ok🥰čestitke res.❤️Drugace pa tudi jaz nimam izkušenj z zgago meni je samo slabo ceprov malo popusca tudi slabost utrujenost pa me se vedno matra😴😴sem pa ratala zdaj v kašnem tednu kar malo napihnjena se dobro da lahko v sluzbi odpnem kakšen gumb na kavbojkah.🙈Naslednji teden me pa čakata nuhala in nifty 🙏🥰

(odgovor članu Boxy)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Decemberčki 2021
19.5.2021 21:54:37   
DuraceLL
Oo čestitke vsem za prve preglede ❤️

Jaz nestrpno čakam nuhalno čez en teden in še najbolj sem vesela, ker jo naredi kar moja G :) + čakam da vsem povem veselo novico :) Se pa oglašam predvsem zaradi DHT.. Jaz sem v prejšnji nosečnosti imela G še v drugem ZD, in sem normalno dala tam kri, tudi za DHT. Sedaj je G v drugem ZD in tudi sedaj sem kri oddala v tem drugem ZD. Tako, da mi je tuje, da rabite prav drugam hodit zaradi DHT..Mi pa je rekla, da če ne razmišljam o Nifty, kar realno res ne, da je kul da poleg nuhalne (cca 70€) preveri še vsaj še DHT. (cca 40€) 
Lepo se imejte nosečke, jaz sem spet v bolniški zaradi sina in tudi meni pravzaprav zelo odgovarja...  Pride ura ali dve, ko sem lahko bolj aktivna, ostalo pa mi je veliko slabo in sem nerazpoložena in stalno napihnjena. 

(odgovor članu hanna10)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Decemberčki 2021
20.5.2021 10:16:01   
tinna88
Hey punce🙂Evo jaz sem danes ostala doma zaradi zelodca...prav utruja me ta konstantna bolecina in zgaga. Bila sem v lekarni kjer mi ne dajo drugega kot rupurut za lajsanje zgage, ki pa mi pomaga mogoce za 10min😔 klicem ginekologa pa se noben ne javi. Skoraj vsa hrana mi povzroca tezave...karkoli pojem mi naredi tezo v zelodcu. Jem res minimalne obroke, sem pa potem nonstop lacna, ker se nikoli ne najem😔 zvecer je najhuje, me to vse sili na bruhanje, vcasih se vodo izbruham...groza.
Super za preglede🥰 jaz komaj cakam naslednjega, cez 4 tedne sele...se mi zdi da se to obdobje nic ne dogaja😄 nuhalna je mimo, premikov se se ne cuti, trebuscek je se tak kot da sem se samo zredila...kupovat se ne mislim...samo cakam in se bojujem z bolecim zelodcem😏 pa se nic ni od mene...lahko bi samo pocivala...danes samo jamram😶 sem pa narocila nosecniske pajkice in spodnji del trenirke da mi bo vsaj udobno😁 ker ce me kaj veze cez trebuh je samo se slabse🙄


(odgovor članu DuraceLL)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Decemberčki 2021
20.5.2021 15:18:22   
Boxy

IZVIRNO SPOROČILO: DuraceLL
 Se pa oglašam predvsem zaradi DHT.. Jaz sem v prejšnji nosečnosti imela G še v drugem ZD, in sem normalno dala tam kri, tudi za DHT. Sedaj je G v drugem ZD in tudi sedaj sem kri oddala v tem drugem ZD. Tako, da mi je tuje, da rabite prav drugam hodit zaradi DHT..Mi pa je rekla, da če ne razmišljam o Nifty, kar realno res ne, da je kul da poleg nuhalne (cca 70€) preveri še vsaj še DHT. (cca 40€) 


Jaz živim v manjšem kraju kjer v laboratoriju DHT-ja ne opravljajo, tako da bi v vsakem primeru morala v UKC ali kam drugam po DHT test. :) Če bi prej vedela da se ni potrebno naročiti bi vse opravila danes v UKC, tako sem pa od tam odšla še v naš laboratorij da sem oddala kri in urin za vse ostale preiskave. Sem pa plačala za DHT 22,88€ in sem bila kar začudena...sem teto vprašala če je to za DHT test (ker je na računu pisalo laboratorijska preiskava in ni pisalo za katero se gre) pa je rekla da ja, da so kakšni dve leti nazaj spremenili in da je po novem takšna cena, včasih je bila okrog 50€. Na nuhalno se pa nameravam naročit takoj, ko dobim razpored dela za mesec junij haha. user posted image Potem pa počasi končno vse obvestit, tega se ob vseh nosečniških tegobah in skrbeh, ki nas spremljajo zaenkrat najbolj veselim. user posted image


(odgovor članu DuraceLL)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Decemberčki 2021
20.5.2021 19:11:05   
Cali90
Jaz tudi čakam nuhalno pa se mi takoooo vleče od zadnjega pregleda pa do nuhalne, ki jo imam šele 1.6. Najraje bi prespala do takrat 😄

(odgovor članu Boxy)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Decemberčki 2021
21.5.2021 10:04:23   
Anonimen
Mogoče bi kateri pomagalo tole pri zgagi, meni je, je pa res da smo si različni. V kozarec vode (1-2 dl) sem dala pol male žličke sode bikarbone in sok polovice limone. To mi je pomagalo, kadar mi rupurut ni. Mene zgaga muči, kadar jem preveč hrane, jem sladkarije in da ni dovolj razmika med večerjo in spanjem. 


(odgovor članu tinna88)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Decemberčki 2021
21.5.2021 18:48:20   
tinna88
Hvala za nasvet, bom poskusila tudi to. Sem ugotovila, da mi skoraj vsa hrana povzroca tezo, ne glede na kolicino. Res probavam majhne obroke veckrat na dan. Zvecer pa me itak zabase😏 ginekologinja mi je svetovala dve zadevi, ce to ne bo pomagalo naj se obrnem na osebno zdravnico. Ah...upam, da mine samo od sebe🙂




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Decemberčki 2021
22.5.2021 19:31:24   
DuraceLL
Mene pa zgaga ne oz. Ne več.... Mi gre pa strašno na živce, ker imam v ustih skos nek priokus, ne vem po čem. Po zobni pasti 1h po umivanju zob hahah,  uglavnem karkol pojem, po 1min ni več okusa hrane/pijače ampak ta priokus... Nič hudga drugač, sam tečno 🙄 


(odgovor članu tinna88)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Decemberčki 2021
22.5.2021 20:41:17   
Moja90
Mene pa zanima, če ste že kaj povedale ostalim? Midva sva nameravala po nuhalni, ampak se mi zdaj v roku enega tedna naenkrat tako vidi, da nevem, ce bo tole šlo skrivat do 16.6, ko mam nuhalno. 😅😅🙈🙈 Ena sodelavka me je že vprasala, ce sem noseča.. Ker ona vidi, da sem. 🙈 In bo najbrž projekt ''skrivnost'' hitro padel v vodo... 


(odgovor članu DuraceLL)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Decemberčki 2021
22.5.2021 21:04:50   
ljub3zen
Midva sva povedala vsem😊 Sva se odločila, da poveva najbližjim, že zelo kmalu po pozitivnem testu. Nekaterim, manj bližnjim osebam, sem povedala šele po prvem pregledu. Prejšnji teden pa sem povedala tudi v službi. In mi je lažje, ker ne rabim skrivati slabosti in slabega počutja, pa še več razumevanja sodelavk okrog sebe imam. Nuhalno pa imam 2. 6. in se zelo veselim. Še posebej zato, ker bo moj lahko zraven❤️


(odgovor članu Moja90)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Decemberčki 2021
23.5.2021 16:36:06   
hanna10
Moji najbljiži že vedo sploh zaradi spremeb so opazili da sem malo drugačna kot prej so me hitro brebrali🙈v torek imam nuhalno/nifty potem pa bom ob priliki povedala tudi ostalim 😀Trenutno mi pa od hrane najbolj pašejo haribo bonboni-kisli😛to pa bi pojedla use ampak se držim malo nazaj.😇🥰Držite se punce in vse dobro vam želim!🍀🍀

(odgovor članu ljub3zen)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Decemberčki 2021
23.5.2021 16:43:09   
Boxy
Hahahaha sem se kar nasmejala zdaj temu kake skrivalnice se gremo pred ostalimi. 🤣 V bistvu je res dosti težje skrivati kot sem pričakovala, se kar izogibam vsem stikom razen najnunejšim in službenim 🤦‍♀️ no sej nuhalna bo kmalu tu, morem se še sicer naročiti ampak upam da bo še kaj prosto (čakam v službi na urnik ko pes na kost in se zato nikamor ne premakne zadeva 🙄). Je pa bil moj zdaj na 1. pregledu lahko zraven in sva bila res FUL vesela, ker v 10. tednu je že kaj za videt in tud G si je vzela čas da nama je vse povedala kje je kaj.. Pač res, super izkušnja za oba 🥰

(odgovor članu hanna10)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?