|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2023
31.1.2024 10:33:27   
Tassska
Pozdravljene punce,
Da se vam še mi2 pridruživa. Mama in mali Maks, star 8 dni. Tema februarčki ni zaživela pa bi vseeno vas malo rabila.Tako se še lovimo pri vsem. Skoz imaš občutek da ne narediš prav ali dovolj. Mleka sploh nimam, občasno se carta na dojki, drugače na flaški.Zanima me ta baby breeza. Katera je dobra? Za samo gretje vode ali komplet da ti zmeša cel obrok? Katere flaške imate? Js sem kupila nuk stekleno pa je kar neki. Zdaj imava eno od babylove pa je malo boljša.Hvala za vsak nasvet.

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Decemberke 2023
31.1.2024 14:06:41   
Čvekačica
@Majolkaa pri nas je isto s kupčki 😅 res bi rabili navodila za te naše štruce kaj jim paše ☺️
@Taskaa dobrodošla ☺️ saj par tednov gor ali dol nima veze. Važno da malo poklepetamo in se podpremo🤗.
Jaz sem potem kupila BabyBreeza tisto cenejšo da samo vodo greje. Ker sem za tisto ta dražjo videla članek da so v Ameriki imeli težave ker ni pravilno dozirala formule. Saj verjetno ni nič, ampak jaz sem že zaradi razlike če ceni 🙂 se fajn obnese, gre veliko hitreje.
Jaz imam NUK in Avent flaško pa se obe obneseta 😊 samo pri NUK je fajn začet z najmanjšim nastavkom da počasi teče. Kako vama gre drugače?

Punce tole je super zapis za vse nas, ki smo prvič in nam je težko:
https://maminamaza.si/pustiva-si-6-tednov/

Ali pa : https://maminamaza.si/normalno-je-ali-prvi-tedni-z-novorojenckom-krcki-zalost-ob-dojenju-sivi/

Meni je to poslala prijateljica in mi je ful pomagalo, da vidimo da so naša čustva normalna in da je normalno da se lovimo in da je včasih težko... 🙂

(odgovor članu Tassska)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Decemberke 2023
31.1.2024 17:01:09   
Tassska
Boriva se še. Trenutno nama ati dost pomaga, to je zlata vredno. Počivat bi mogla..  kdaj?? Misija nemogoče če je skoz nekaj...Pa obtožujem se ker ni mleka... skoz sem čakala naval... pripravljena z vsem... pa nič... zdaj se samo malo še carta na zizi, ker nočem obupat (kljub krvavim bradavicam).Katero pa hrano kaj uporabljate? Meni so svetovali NAN .. pa ne vem no a je ok ali ne.

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Decemberke 2023
31.1.2024 18:29:02   
Litlekitty
@kasas nasa se tko cudno oglasa, pa skos bruha po hranjenju, pa potem pred naslednjim hranjenjem. Kdaj tudi v loku, pa sirasto.
Mi uporabljamo stekleno flasko Avent natural response. Se mora bebi fajn potrudit, da pocuza ven. 
Baby brezza bova midva kupila tistega, v katerega nalijes vodo in AM. Ker trenutno crpamo in dodajamo AM. 

(odgovor članu Tassska)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Decemberke 2023
1.2.2024 16:18:19   
Čvekačica
@Tassska tudi jaz sem si nabavila ful blazinic za dojenje pa redko uporabim kakšno - če že proti jutru 😝 tistega opisanega navala tudi jaz nisem čutila 🫣 Ne sekiraj se za počivanje, vsem mamicam primanjkuje tega 🫣 redke imajo zaspančke da lahko vmes še počivajo. Ostale "frej čas" izkoristimo za pospravljanje, kuhanje... To kombiniranje pa je sploh časovno zahtevno. Najlažje je če samo dojiš🤷‍♀️Me pa še grejemo vodo, pomivamo flaške, črpamo, pomivamo, grejemo...
Pa ne sekiraj se toliko - če bo uspelo bo, drugače bo pa na AM. Zdaj ko se rodili četverčki verjetno ni noben rekel "bogi revčki ker ne bodo dojeni" 🤪 Glede na to da imaš krvavo si probala z nastavki? Jaz sem kljub nastavkom krvavela - sem si vzela pavzo par obrokov pa je bilo bolje.

Če pogledaš malo za nazaj boš videla da ima vsako drugo znamko AM😀 v porodnišnici je cimra spraševala pediatra pa ji je rekel, da so vse te uveljavljene znamke ok. Danes sem jaz pediatra spraševala ker imamo ful krče pa je rekel da pohvalijo Nan ali Hipp specialne formule. Samo mi imamo slednjega pa ne morem rečt da je kaj bolje 😅 bolj pomagajo kapljice. Bomo pa sprobali še ColiPrev. Držite pesti 😊

Sicer sem vesela ker je bil pregled ok- sine se redi in raste 🥰

Kakšno je kaj stanje pri ostalih?

(odgovor članu Litlekitty)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Decemberke 2023
2.2.2024 9:02:27   
fracek
Hej hej. Se vam oglasim z osebno izkusnjo glede AM, ce bo kateri prav prisla kaksna informacija. Tudi sama sem imela borbe pri dojenju, pricela dodajati AM tam pri 1 mesecu, crpala, se izcrpala 🙃 Pricela sem z Novalac 1, pa jo je zaprlo. Ko 4 dni ni kakala oz. je kazalo da hoce kakat, se pri tem zelo naprezala, jokala in kricala, bila cela rdeca, sem jo peljala k pediatru. Trebuscek ni bil trd, vse je zgledalo ok, vseeno pa je dobila svecko in nasvet, naj probamo formulo proti zaprtju. Kupila to proti zaprtju, zacela polivat, enkrat tudi v loku, cez nos. Kakala pa je, ampak to je bilo se hujse. Pediatrinja svetovala NAN complete comfort, spet menjali, polivanje se je uredilo, jo je pa spet "zaprlo". Tokrat nisva zapanicarila, pokakala se je 5. dan, nato je sla na 2 ali 3 dni, vcasih vsak dan. Po mojem bi se enako zgodilo, ce bi se malo cakala pri Novalacu, crevesje pac rabi, da se navadi. Super pri Nan CC je bilo to, da res ni bilo nic krcev oz. minimalno. Je pa po nekaj casa zacela zeleno kakat (ne se vstrasit, normalno). Cena je pa divja. 😅 Zdaj pri 3 mesecih sva pa menjala na navadni Nan. Par dni ji je morda malo bolj zvijalo, kakec je postal ze cez 2 dni rumen, kaka skoaj vsak dan, kaksen dan tudi 3x, vmes kaksen dan tudi ne, polivanja ni. 
Tudi moja babika spusca cudne zvoke, kot da bi snorkala. Pediatrinja je rekla, da lahko od tega, ker se je napila plodovnice pri rojstvu, sluznice so zatecene in lahko traja do 1 leta. Lahko pa gre za tihi refluks. Naj ne skrbimo, ni pa prijetno poslusat, se posebej ponoci. Ko zaspi lepo diha, nosek je sicer cist, nic sluzi, to, kar se slisi, je namrec v kanalcku med poziralnikom in noskom. Bolj se slisi po jedi ali ko se med spanjem premika. Kupcke pa lepo podira. Meni funkcionira ta poza, ko si jo dam na nogo, nagnem naprej, s palcem in kazalcem objamem in podprem brado, jo malo pogladim po hrbtu, ponavadi pa niti to ni potrebno. 
Upam, da kateri prav pride.
Zelim vam vse lepo. 🤗





(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Decemberke 2023
3.2.2024 8:07:49   
Majolkaa
No mi smo potem bili v sredo na UZ kolkov. Vse je bilo zelo hitro, minuta na enem kolku in minuta na drugem in konec. Rekli so da sta kolka OK. 😁

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Decemberke 2023
3.2.2024 9:55:56   
Tassska
V čem imate svoje novorojenčke čez dan? Midva imava v spalnici posteljo, tam je samo ponoči. Čez dan v dnevni imamo trenutno kinderkraft posteljico.Zdaj bi morda vzela še kak gugalnik, da ko je buden da bi bil malo not in gledal okrog.A ima katera kak predlog? Kaj ve uporabljate? 

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Decemberke 2023
3.2.2024 15:07:39   
Pikafna
Jaz bi ti priporocala, da imas se kaksno nedrseco podlogo za na tla, ker je res najboljse za otrocke in tako najbolj napredujejo gibalno :) veliko jih ima airex blazino ali kaj podobnega, za low budget pa povem, da se nam cisto ok obnese ta puzzle podloga (ta ko so stevilke/zivali in se sestavijo kot puzzle) - imeli smo jo ze pri prvi, pa se je super obneslo. Kombiniramo tudi z lokom, ki ima igracke gor in pa seveda, ce potrebujem, uporabim tudi gugalnik obcasno, ker se podloge se vseeno navelica po nekaj casa :) 

(odgovor članu Tassska)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Decemberke 2023
3.2.2024 17:24:18   
Tassska
To podlogo z lokom že imamo, vendar še ni v uporabi. A tudi za 10 dni starega bi to bilo? Po moji logiki sem to šparala za malo kasneje...

(odgovor članu Pikafna)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Decemberke 2023
3.2.2024 17:25:37   
Tassska
Kateri gugalnik pa priporočaš? Katerega imate vi?

(odgovor članu Tassska)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Decemberke 2023
4.2.2024 19:43:20   
Kasas
@Čvekačica tvoj zapis iz tistega linka sem si trikrat prebrala, mislim da se vsaka od nas vsaj malo najde tam in res pomaga ker veš da nisi sam v tem. 🤗Mi smo tudi že bili pri pediatru pa je vse OK, ta teden imamo tudi mi pregled kolkov. Mislim da se tem krčkom tezko izognemo, ce so pac so in upamo da minejo cimhotreje, ker meni se vsak dan posebi zasmili ko joka in je ves rdec. 🙈
@fracek zelo lepo si opisala pri nas imamo tudi podobno zgodbo. Sej pravim mislim da bodo te krči zginili sami… Meni je rekla patronažna da je zelen kakec zaradi krčkov. Zdej imamo spet rumenega ampak se vedno malo krce. Tudi nas fantek spusca taksne zvoke, ze v porodnisnici jih je in so mi rekli da je to zaradi popite plodovnice, ker je na dan ko se je rodil revcek cel dan bruhal 😬 v bistvu normalno diha ampak ko je zivcen al pa hoce na hitro zadihat spusca te zvoke, so tudi meni rekli da bo scasoma to izginilo. 
@Tassska jaz ga imam v gnezdu kadar pociva in je miren ali spi. Drugače pa v gugalniku, sem ga dobila za darilo od kolegice in sicer takega ki se sam guga (na elektriko) in se zelo rad notri gunca. Sploh je fino ce moram kaj nardit si ga dam zraven sebe in se guga 🙂  Drugace pa ja ce sm zraven na ravni podlagi vseeno kje. 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Decemberke 2023
5.2.2024 16:30:31   
Čvekačica
@Fracek hvala za tvojo izkušnjo😊 potem ste samo na formuli? Ti si drugače oktoberska?

Jaz sem dala stoček naprej, ker so v tisti zloženki od Nijz jih uvrstili med stvari ki jih odsvetujejo🥲 Ampak iz prakse mi pa potem mamice povejo da je fajn imet za nekaj časa 🤷‍♀️ Tako da razmišljam da bi kupila😂

@Majolka super !😊 A ste se odločili za cepljenje tudi? Jaz sem v precepu ali bi ali ne 😬 Mogoče še izkušnje/mnenje ostalih? Za rotavirus in pnevmokok? Meni so rekli da lahko hkrati z pregledom kolkov opravimo pri 2 mesecih in sem kar v precepu.. Sem za cepljenje samo (pre)kmalu se mi zdi🥴

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Decemberke 2023
6.2.2024 13:02:10   
Majolkaa
Mi bomo nujne odmerke dobili naslednji pregled pri treh mesecih (cez en mesec). Verjetno tudi za pnevmokok, za rotavirus pa tudi jaz se ne vem, je kar drago 😐 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Decemberke 2023
11.2.2024 10:30:27   
Čvekačica
Hojla 🙂 Kako vam kaj gre? Ste vse zaposlene z malimi štrucami?🤭

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Decemberke 2023
11.2.2024 22:15:29   
Litlekitty
Oj. Jutri imamo pregled pri enem mesecu pri pediatrinji:). Mamo malo polivanja, pa bruhanja. Zdej smo na NAN Comfortis zaradi kakanja. Kakamo obicajno enkrat na dan. Moram pa reci in potrkati, da je zelo pridna puncka:). 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Decemberke 2023
12.2.2024 6:56:40   
Tassska
Kakšna je razlika med NAN Comfortis in NAN Complete confort?A ta formula je proti zaprtju? Mi moramo menjati zaradi polivanja in sem gledala NAN AR (proti refluksu).

(odgovor članu Litlekitty)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Decemberke 2023
13.2.2024 18:34:48   
Kasas
Ojla punce, res imam malo manj časa kot prej 🙈 ampak če je priden kar gre, mislim da je tudi krčkov že malo manj. Dnevi nama pa kar bežijo sploh ne vem kam gre tok hitro 😜
Mene pa zanima predvsem kako spite? In kaj pomeni da menjate mleko zaradi polivanja, koliko je tega polivanja? Nas tudi polije sam se mi zdi ce prehitro je sli pa ce hlasta…😬
Kako ste kaj ve? Vse ok? Jaz imam tudi ginekoloski pregled ze za sabo…

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Decemberke 2023
14.2.2024 19:12:28   
Čvekačica
@LittleKitty saj a ni 1x na dan vredu? 🤭 Pri nas je včasih 1x na 24h, včasih pa večkrat. Enkrat je bilo že 48h mimo potem pa kar teklo iz njega 🤣

Nan kar pohvalijo formulo. Jaz še razmišljam če bi probali. Je pa ful draga 🙄

Pri nas so boljši in slabši dnevi 🤭 enkrat ful lepo spi, je normalno... potem drugič se skoz nekaj zbuja, poliva, noče se dojit... Spi pa tudi različno, ampak ponavadi tam okoli 22h večerja, potem pa se zbudi okoli 2h in 6-7h, okoli 8-9h pa vstaneva in nega 🙂 kakšen dan se pa samo enkrat vmes zbudi 🤞 previjanje, hrana, uspavanje - to ponavadi traja ponoči 1h. Včasih si pa potem v posteljici še 20x zmišljuje ali bi imel dudo ali ne🤣

@Kasas potem si lepo okrevala?

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Decemberke 2023
16.2.2024 12:20:01   
Majolkaa
Nasa mala strucka ima pa zal zabasan nosek. 🫣A je katera ze cistila nosek s fiziolosko in aspiratorjem? A kera ve kaksen je najbolj pravilen postopek? Kaksene aspiratorje imate...na vdih, elektronski al na sesalec? Jaz imam drugace od baby vac...podnevi super puca, za ponoci bi rabila kaj bolj tihega pa da vseeno spuca nekaj. Kak predlog a raje na vdih al rajsi elektronskega? 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Decemberke 2023
16.2.2024 20:21:23   
Litlekitty
Pri pediatrinji je bil ugotovljen refluks pri 2h tednih. Polivano in bruhamo po vsakem obroku. Tudi pred naslednjim obrokom. Imamo visoko vzglavje za spanje in tudi v vmesnem casu. Bebica je ok ni ji hudo, ko bruha. Smo pa imeli pri enem mesecu pregled pri pediatrinji. Zrasli smo na 55,5cm in 4450g (od odpustne smo se zredili cca. 1,1kg) :)). 
Zaenkrat se nisva menjala mleka zaradi tega, ker koncno kaka normalno, da se ne matra pa, da je ne napenja. 
Ponoci spimo fajn 2x previjanje in hranjenje:)). 
Zelo priden dojencek. Hodiva sedaj vsak dan v vrtec, ker sem se narocila na kosilo, da ne rabim kuhat:)). 

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: Decemberke 2023
16.2.2024 20:22:52   
Litlekitty
Aja noska vsakodnevno pospricamo s Tonimerjem. Danes smo se z aspiratorjem, na vdih. Malo je pojokcala. 

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Decemberke 2023
17.2.2024 12:36:17   
Čvekačica
@LittleKitty si me malo pomirila 😅 ker pri nas je ta mesec začel polivat pa ne glih to skrbi da se ne bi redil... Podobno kot praviš - včasih še pred naslednjim obrokom kaj ven pride 🥹 pa skooz peremo, ker gre po njemu, meni, rjuhah...

Jaz imam elektronski in ročni aspirator. Pri ročnem mi hitro sape zmanjka 😅 pri elektronskem sem bila pa tudi razočarana, da slabo vleče...je pa vseeno lažje kot sto vpihov delat 🙂 dam pa prej kakšno kapljico fiziološke da gre lepše.

(odgovor članu Litlekitty)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Decemberke 2023
19.2.2024 22:06:13   
Litlekitty
@čvekačica smo bili vceraj zvecer na dezurni Metelkovi, ker je nasa med vsakim obrokom jokala, zvecer je pa tok jokala, da je nisva mogla umirit. In so rekli, da ima najverjetneje vneto sluznico od bruhanja. Tako, da smo zdej na NAN AR, ki je prav namenjen tistim, ki polivajo. Zvecer smo potem zaceli z novim mlekom in je na sreco v redu:). Sedaj lepo je in spi:)). 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Decemberke 2023
20.2.2024 10:56:32   
Tassska
Mi smo tudi na NAN AR. Koliko popijejo vaši mali?Naš nikoli nima dovolj.. skoz bi jedel. Popije 150ml in še joka. Star 4 tedne. Ne vem kaj še lahko naredim...

(odgovor članu Litlekitty)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?