|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
3.2.2007 17:34:50   
flower power
Čao!Glede na to da sem tudi sama posvojena, sem definitivno za to da se otroka posvoji. Če ne bi mogla imeti otrok bi ga 100% posvojila. Ampak na srečo imam že svojega sončeka. Vem pa kako je če si posvojen in lahko samo rečem "Vsa čast moji mami in atiju, ki sta me posvojila"!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
4.2.2007 14:48:11   
stunfek
Jaz bi šla definitivno še korak dlje in rekla, da razmišljam o posvojitvi otroka čeprav imam svojega in načeloma nimam problema imati še enega. Razlog za to je, da sem skoraj leto dni delala v sirotišnici na jugu Indije in videla, kaj to pomeni s posvojitvijo rešiti otroku življenje. Pred to izkužnjo se mi je zdela posvojitev nekaj prestižnega. Celo malo z negativno konotacijo. Ker enostavno nisem vedela in nisem imel pravilno oblikovanega manenja. Potem pa, bum, kot strela z jasnega...ko sem živela skoraj eno leto vsak dan v stiku z otročički brez staršev ali s starši, ki so se jim odrekli. Dojenčki so bili skoraj kompletno vsi samo z napako zajčje ustnice (pa so bili že izločeni iz družbe, največkrat zelo revnih družin, ki si korekcijske operacije ne more privoščisti) pa vse do odraščajočih dvanajstletnikov, ki potrpežljivo čakajo, da jih nekdo posvoji in o tem sanjarijo noč in dan. Malo skupino od 1 do 3 leta sem imela dopoldne v varstvu, ta večje (do 12) pa sem učila anglešino in petje. Kakšne zgodbe! Kakšni čudoviti, nič krivi otroci, ki so jih živeli.
Zaradi moje izkušnje si v bistvu želim posvojiti otroka iz Indije. Prav konkretno še nisem nič storila...razen, da sem kontaktirala sirotišnico v kateri sem delala. Meni bo, v primeru da se bom v to spustila lažje, ker je moj mož iz Indije in bi bila to tretirana kot posvojitev v domači državi. Ful komplicirajo za mednarodne posvojitve. Ampak takrat sem spoznala pare iz Švedske, Španije in Amerike, ki so prišli po svojega novega otročička, tako da nemogoče ni. Je pa na "žalost" ful ceneje imeti lastnega (če ga lahko imaš), kot pa posvojiti drugega. A ni to mal žalostno? Pa toliko je otrok po svetu, ki bi rabili skrbe in ljubeče starše.

(odgovor članu flower power)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
5.2.2007 10:09:40   
Saša27
Midva z možem sva na listi za posvojitev, izredno rada bi pa se tudi odločila za mednarodno posvojitev, in tukaj nastane problem. Finance nama ne dopuščajo (hiša), da bi lahko dala najmanj 15.000 EUR za takšno posvojitev. Res, da so države, ki dajejo v posvojitev otroke v večini zelo revne države in potrebujejo denar, po drugi strani, pa bi imele s tem manjši socialni problem, verjamem, da bi se v tem primeru za posvojitev odločile tudi družine, ki že imajo svojega biološkega otroka, kot ti.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
1.3.2007 18:37:05   
ž i v a
stunfek posvojitev iz Indije je kar se tiče zakonske podlage mogoča. Indija je namreč podpisnica haške konvencije kar daje pravno podlago. Več pa žal ne vem saj v tej državi ne delujemo.

sasa ko je želja dovolj močna se da marsikaj urediti. Marsikdo bi vama pomagal samo potrudit se je treba. Če bi pa še javno povedala za vašo težavo pa finančni del sploh ni več težava.

To seveda velja za vse.

Mednarodna posvojitev pa ne stane toliko ker bi te države potrebovale denar ampak ker so sodni stroški tako visoki, temu je pa potrebno prišteti še letalske karte in pridemo na znesek 12-15 tisoč€

zavod sos otroci




_____________________________

********************************************
Društvo Živa - Informiranje, preprečevanje in zdravljenje neplodnosti
drustvo.ziva@gmail.com 040/ 219392
Zavod S.O.S, otroci in mednarodne posvojitve
sosotroci@gmail.com

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
19.5.2007 10:06:17   
blanč
Jaz sem tudi vedno sanjala, da bom posvojila otroke, ker se mi zdijo še bolj zaželjeni.  Zdaj pa se trudim z OBMP in seveda ne rata, okoli posvojitve pa tudi še nisem nič ukrenila, kar naenkrat bom pa stara in brez vseh izpolnjenih sanj...
Le kje najti moč???

(odgovor članu ž i v a)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
19.5.2007 19:29:29   
Saša27
Blanč žal mi je zate, sem vseskozi spremljala in držala pesti zate na Upajmo skupaj. Kar pa se tiče posvojitve pa ti predlagam naslednje: če imasta možnost podajta zahtevek za posvojitev, kajti čakalna doba za posvojitev v Sloveniji je zzzzzzeeeeeeeellllloooooooo dolga. Midva sva na listi že več kot dve leti, pa vem, da kaj kmalu ne bova dobila otroka, je pa še ena možnost in to je posvojitev v tujini, kaj več si lahko prebereš na http://www.sos-otroci.org/portal/index.php , pa veliko sreče ti želim, kot tudi vsem ostalim.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
20.5.2007 9:09:44   
blanč
Saša hvalauser posted image

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
29.9.2007 22:50:24   
heidi2
Zelo sem vesela, da sem odkrila vaš "pogovor" user posted image , saj zadnje čase precej razmišljam o tej temi. Imam dva čudovita "lastna" otroka, osnovnošolko in user posted image , tretjega pa bi želela posvojiti. Mogoče kdo ve, ali je to v Sloveniji sploh mogoče. Te morda nočejo dati na seznam, če imaš lahko otroke? user posted image   Ima kdo izkušnje s tem?

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
2.10.2007 19:02:42   
Saša27
Na seznam te vsekakor dajo (seveda po opravljenih presoji) , vendar imajo pari brez otrok prednost pred tabo za posvojitev.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu heidi2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
16.10.2007 12:09:15   
*ajetam*
ja včasih razmišlajm o posvojitvi ampak ne dolgo.ker če bi resno začela razmišlati o tem potem bi se mi zdelo da nimam več upanja za svojega otroka.
tako da o tm bom resno razmišjala čez kakšne 3-5 let če še ne bom zanosila

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
25.10.2007 11:10:16   
krtekxx
Mi2 sva tudi na listi čakajočih za posvojitev. Po nekaj letih poskušanj, 6-ih splavih, nemoči medicine in genetike sva se odločila za posvojitev. Upava, da bova imela vsaj dva otroka, raje tri ali pa štiri, mogoče tudi kakega biološko svojega. Pravzaprav sva po zelo dolgih in globokih razmišljanjih prišla do zaključka, da je pravzaprav vseeno ali pride iz mojega trebuha, iz avionskega trebuha ali pa iz kake naše porodnišnice.

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
3.5.2009 22:53:26   
črticaa
Vsem en lep velik pozdrav

Glede na to da sem posvojena se vm lepo zahvaljujem, da o tem razmišljate in da tudi to izpeljete user posted image   nima veliko ljudi pogum za to stvar

Drugače pa nima veze iz kje gaa vzamete, saj mu v vsakem primeru polepšate življenjeuser posted image

Če bo pa kdaj kero zanimal, kako mi gledamo na to situacijo, me pa lah prašateuser posted image


LPuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 5.5.2009 13:02:10 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
5.8.2009 7:35:17   
mojca345
ne vem..jaz že od malega vem, da bom imela 3 otroke. dva svoja in enega posvojenega ali pa tri svoje in enega posvojenega. tega posvojenega pa bi imela tam okoli 40 leta ali pa še kao leto kasneje.

zdaj pa malo že traja ta pošta od štorklje in sem že pred letom dni gledala za posvojitve, ampak takrat opustila vse to...zdaj pa sem govorila z prijateljico, ki ravno tako še čaka to pošto in jo ne dočaka, da sta z njenim začela že razmišljat o posvojitvi. pa se mi je zdel sprva tko mal ...čudn...a si že to obupana ali kaj ( sem si mislila ), ali res ne moreta zanosit - imaš kako bolezen ali kaj ? ...seveda nisem je tega spraševala, ampak je pa očitno, da je psihično že prke konc...

in ja, če se zgodi se zgodi in se pol cel svet temu prilagodi...nosečnost mislim
če pa imaš v svojih rokah možnost, da prideš do otroka, pol pa se vprašaš kaj imaš trenutno še za anrest, kakšni so še obvezni plani...in si rečeš, joj bi pa še mal počakala...zarad tega, da bi bilo potem lažje za celotno družino...

v mislih imam dom, fajn plačo...itd.... dom imava, to zdej kr dva... plača pa je nekaj in bo nekaj, na čemer si bova vedno želela seveda višjo...kdo si je pa ne...

zdej sem resno malo zagrabila, da si preberem o teh postopkih in celi malodrami v katero se morda spuščava...moj sicer še ni seznanjen z mojim raziskovanjem...vprašanje pa kako bo odreagiral...

čeprav si otroka zlo želi, vprašanje, kaj bo rekel...bom vidla...

< Sporočilo je popravil mojca345 -- 5.8.2009 7:36:13 >


_____________________________

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
28.1.2010 1:18:20   
nataska23
Mislim ta zenska pa ni normalna, majke mi... kr kupla bi od enga otroka, k kilo kruha al ka? No jaz se ze 10 let trudim in moje psihicne tezave so bile zelo hude, za nekaj casa sem celo pristala v bolnici ampak kaj takega?????? kaj takega mi pa res ni nikol padlo na pamet, gnusno in ogabno, cist prav ji je da je ostala brez dnara

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
30.1.2010 1:21:05   
thevenus
Pozdrav vsem,
s fantom se odločava o prvem otroku in sem veliko razmišljala o posvojitvi. Ne zdi se mi pomembno, da je biološko najin otrok. On bi raje imel "svojega". Glede na to, kako dolg in mučen postopek je posvojitev, bova najbrž res imela "svojega". Mi je pa kar malo groza roditi otroka na ta nori svet, ko jih je že toliko, ki bi potrebovali starše.


(odgovor članu nataska23)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
30.1.2010 7:22:21   
TRIŠ
Berem in mi je ob nekaterih zelo hudo,koliko ste že dale skozi.Držim pesti za vse vas ,da čimprej držite v rokah "svoje" štručke

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
30.1.2010 7:33:56   
TRIŠ
IZVIRNO SPOROČILO: flower power

Čao!Glede na to da sem tudi sama posvojena, sem definitivno za to da se otroka posvoji. Če ne bi mogla imeti otrok bi ga 100% posvojila. Ampak na srečo imam že svojega sončeka. Vem pa kako je če si posvojen in lahko samo rečem "Vsa čast moji mami in atiju, ki sta me posvojila"!



Kako lepo je pato prebratiuser posted image

(odgovor članu flower power)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
30.1.2010 7:46:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TRIŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
19.3.2010 22:10:54   
Anonimen
jst bom 100% posvojila oz. imela otroka u reji, ker mi druzga ne preostane =((( (ja ne morem imeti otrok), razen če bo medicina u 10tih letih tok napredovala, da se bo zgodiu pravi mali čudež (sedaj sem stara 20)... jst samo upam, da bom našla partnerja, ki bo razumeu moje težave. glede na to koliko časa trajajo te postopki, upam da bom kmalu našla partnerja in čim prej izpolnila vlogo, saj si želim otroke. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
1.4.2010 10:44:33   
Eva**
Imamo posvojena user posted image user posted image  in razmišljamo o še enem user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
1.4.2010 10:49:30   
KT
.

< Sporočilo je popravil KT -- 1.4.2010 10:51:25 >

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
1.4.2010 11:02:14   
Anonimen
Nikoli nisem razmišljala o tem da bi otroka posvojila.
Tudi, ko jih še nisem imela. Vedno mi je bilo samoumevno da bom imela svoje.
Če pa bi izvedela npr. da ne morem imeti otrok - v tem primeru pa bi sigurno.

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Ali kdaj razmišljate o posvojitvi?
2.4.2010 12:16:05   
bela.kava
Uh, pa še koliko sem razmišljala o posvojitvi, no in sedaj čakamo na dve rožici. In vse kar sem prej tuhtala in razmišljala in vedela (ha, ha, ha) se ne da primerjati s tem, kar čutim, ko čakam moji punci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
"Delanje otroka" je lahko stresno
Če se trudite zanositi in vam ne uspeva, veste, da to ni nekaj, česar bi se neznansko veselili, ampak ravno nasprotno, t...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?