|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

12 skrivnosti zanositve, ki jih morata poznati

Uredništvo Ringaraja.net, 24.2.2024
Če sta par, ki si želi otroka, je tu nekaj nasvetov, kako povečati možnosti zanositve, ki bi jih morala poznati.

image
Idealen odnos, ki lahko privede do nosečnosti, je dve uri pred ovulacijo. (Freepik.com)
/11


1) Moška sperma lahko v ženskem telesu preživi v povprečju dva do tri dni. Ženska jajčna celica ima življenjsko dobo 12-24 ur, takrat je ženska plodna. Idealen odnos, ki lahko privede do nosečnosti, je dve uri pred ovulacijo.

 

2) Zakon gravitacije velja tudi za seks. Seveda lahko do nosečnosti pride tudi med spolnim odnosom v stoječem položaju, vendar je lahko oddaljenost sperme od jajčeca oteževalna okoliščina. Na ta način sperma teče iz nožnice ven namesto navznoter. Če želite zanositi, se izogibajte tej pozi ali pozi, kjer je ženska zgoraj. Odločite se za položaj, pri katerem oba ležite na boku, moški za vami.

 

PREBERITE TUDI: Tik-tak, tik-tak-vem, da bom nekoč tudi jaz rodila

 

3) Ženskam, ki so že dolgo zaščitene s kontracepcijskimi sredstvi, ni treba čakati dlje kot drugim ženskam, da zanosijo. Ob prenehanju uporabe kontracepcijskih sredstev traja malo časa, da se cikel ponovno vzpostavi, najpogosteje pa ovulacija nastopi v prvem ciklu. Menijo tudi, da so ženske po prenehanju uporabe kontracepcijskih sredstev lahko plodnejše in imajo do dve ovulaciji na mesec.

 

4) Če ste ponoči bolj aktivni, na primer imate razgibano nočno življenje ali celo delate ponoči, podnevi pa spite, lahko to moti vaš cikel in plodnost, ker vam primanjkuje dnevne svetlobe. V tem primeru vaše telo proizvaja hormon melatonin, ki telo uspava, upočasni in prepreči ovulacijo.

 

5) Pogostost orgazma in ejakulacije povečuje kakovost sperme, kar pomeni, da abstinenca nima smisla za kakovost sperme.

 

PREBERITE TUDI: Nisi ti kriva, ker ne moreš zanositi! 

 

6) Prekomerno uživanje alkohola pri ženskah lahko moti redni cikel, lahko vodi do zapoznele in odsotne menstruacije, kar povzroči zapoznelo ali odsotno ovulacijo. Pri moških alkohol slabo vpliva na hormone, ki proizvajajo spermo, pa tudi na njihovo število. Zato se izogibajte prekomernemu uživanju alkohola.

 

7) Ženske, ki želijo zanositi, lahko svobodno potujejo, ne pa tudi v eksotične kraje, saj lahko podnebje in morebitno cepljenje telo vržejo iz ravnovesja in motijo ??cikel.

 

8) Hladna prha zmanjša število semenčic, hladna prha pred spolnim odnosom pa lahko moti nastajanje spermijev tudi do tri mesece. Po drugi strani pa vroč tuš lahko zmanjša proizvodnjo semenčic in jih poškoduje.

 

PREBERITE TUDI: Dr. Stanko Pušenjak: Endometrioza je v porastu

 

9) Različne okužbe ust lahko motijo ??telo in zmanjšajo plodnost, zato poskušajte vzdrževati ustno higieno. Pri moških lahko povzročijo nastanek slabe sperme, ženske pa bi morale zamenjati amalgamske plombe, ugotovljeno je bilo, da lahko vplivajo na plodnost.

 

10) Ženska lahko zanosi, tudi če ne doživi orgazma, vendar lahko orgazem poveča možnosti zanositve, ker krčenje maternice potegne spermo proti jajčecu.

 

11) Predigra je pomembna za vlago nožnice, ki vpliva na prodiranje semenčic v jajčece.

 

PREBERITE TUDI: Čustvene blokade, ki lahko ovirajo zanositev

 

12) Bodite zdravi pozimi in krepite imunski sistem na naraven način, preparati proti pojavu gripe preprečujejo vlago v genitalijah, kar je za nosečnost neugodno.

 

VIR: Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
96
Čaj, ki pomaga pri neplodnosti
Če se ženska sreča s težavo, da ne more zanositi, bo poizkusila vse, da bi zanosila. V prispevku boste našli ljudsko zdr...
4
Miomi in pomen ginekoloških pregledov
Zdrava ženska vsak mesec dobi menstruacijo, mnoge med njimi pa se soočajo z izredno močnimi krvavitvami in neprijetnimi ...
3
Za boljši seks - Povsem naravni afrodiziaki
Znanstveniki so dokazali, da šetraj pomaga odpraviti prezgodnji izliv sperme - težava, ki se je moški največkrat zelo sr...
3



Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Koliko časa po porodu je nosečnost rizična?
Najnovejša raziskava je pokazala, kdaj mora biti nosečnica še nekoliko bolj previdna, da ne ogrozi svojega zdravja in zd...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?