|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 20:55:09   
Anonimen
Pri meni je šlo na žalost tudi tako daleč, da sem pristala na cipralexu, ni šlo drugače. Panični napadi so se pojavljali v vse hujši in hujši obliki. Meni vsi poudarjajo, da od antidepresivov ne postaneš odvisen, od pomirjeval pa, tudi zato sem jih začela jemati in se na to zanašam. Upam, da bo res tako, sicer ne vem, kako bo zgledalo moje življenje, če bom morala ves čas to jemati. Pa se nisem zapirala vase, ko se je vse to začelo, sem prav iskala družbo, bala sem se biti sama, rabila sem nekoga, da se je ves čas pogovarjal z mano, samo je prišlo do točke, ko ni šlo več naprej. Mi pa trenutno razpoloženje zelo niha, jih še ne jemljem dolgo. Kar se pa kilogramov tiče, je pri meni kontra učinek. Apetit me je čisto minil, dobesedno se moram prisiliti, da kaj pojem, kilogrami kar puhtijo z mene. No, saj glede tega se ne sekiram, ker jih imam itak preveč, sem bila pred jemanjem tablet na dieti, pa ni šlo nikamor, zdaj pa vsaj ena svetla točka v tem. Tašonka, tebi se pa še na ZS oglasim. Srečno vsem, ki imate tudi podobne težave.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 21:04:15   
Anonimen
Meni je rekel, da mi bo dal take antidepresive, ki hkrati zmanjšujejo apetit (ker se mi je v nosečnostih tudi nabralo kar nekaj kg preveč). Kako je z odvisnostjo od njih in kako delujejo, pa ne vem, ker jih (še) ne jemljem. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 21:08:12   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Panični napadi so se pojavljali v vse hujši in hujši obliki. Meni vsi poudarjajo, da od antidepresivov ne postaneš odvisen, od pomirjeval pa, tudi zato sem jih začela jemati in se na to zanašam. Upam, da bo res tako, sicer ne vem, kako bo zgledalo moje življenje, če bom morala ves čas to jemati. Pa se nisem zapirala vase, ko se je vse to začelo, sem prav iskala družbo, bala sem se biti sama, rabila sem nekoga, da se je ves čas pogovarjal z mano, samo je prišlo do točke, ko ni šlo več naprej.


Džizuskrajst, no .... ful mi je hudo, ko takle berem, kaj se ti dogaja. No, pa sej zdravila jemlješ pod zdravnikovo kontrolo, a ne? Torej najbrž ni bojazni, če bo potrebno, ti bo najbrž postopoma zmanjševal odmerke. Ne vem, kaj naj ti rečem ..... drži se!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 21:15:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy
Džizuskrajst, no .... ful mi je hudo, ko takle berem, kaj se ti dogaja. No, pa sej zdravila jemlješ pod zdravnikovo kontrolo, a ne? Torej najbrž ni bojazni, če bo potrebno, ti bo najbrž postopoma zmanjševal odmerke. Ne vem, kaj naj ti rečem ..... drži se!


Hvala, daddy, jaz sem drugače druga anonimna, kot je pisala na začetku. Ja, jaz jemljem pod zdravnikovimi napotki. Sama zdravnica je rekla, da naj bi jih jemala le pol leta, ko sem pa malo brala po internetu, sem videla, da jih jemljejo tudi po več let. Tega pa res ne želim. Jih pa jemljem zelo kratek čas, tako da o učinkih še ne morem govoriti. Na mojih pa piše ja, da zmanjšujejo apetit, tako da se vsaj s tem tolažim, da bom vsaj shujšala. user posted image Odmerek imam pa precej majhen, tkao da baje ne bi smel biti problem, ko jih bom nehala jemati, vsaj tako so meni rekli.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 21:19:17   
daddy
  Ti držim pesti, res ti jih. Tudi pri tej hudičevi bolezni velja, da ni uspeha brez truda, zato pa še enkrat - drži se, no.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 21:24:31   
Anonimen
Najhuje se je sprijazniti, da gre res za bolezen. Kakšen dan je že prav super. Najbolj me ubija to nihanje razpoloženja, enkrat sem vsa naspidirana in imam občutek, da mi gre že dobro in sem iz najhujšega ven, potem je pa padec vsak hujši. Pa včasih je bilo tako, da sem šla spat in je bilo zjutraj dobro, zdaj je pa prva misel zjutraj, kako sem, ko se zbudim in že ravno zaradi tega prikličem tisti nemir nazaj. Jaz verjamem, da mi bo uspelo, ob sebi imam dve res dobri prijateljici, na srečo se ne zapiram vase, ampak iščem družbo in priložnost za pogovor, v največjo oporo mi je pa itak mož. Da se le ti padci nehajo, vem, da bo veliko boljše.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 23:23:00   
mami_miki
pošiljam ti ljubezen...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 23:25:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Najhuje se je sprijazniti, da gre res za bolezen. Kakšen dan je že prav super. Najbolj me ubija to nihanje razpoloženja, enkrat sem vsa naspidirana in imam občutek, da mi gre že dobro in sem iz najhujšega ven, potem je pa padec vsak hujši.


Ti si že naredila prvi korak user posted image

Zdaj samo vztrajaj, bo šlo, držimo pesti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 23:31:06   
Anonimen
Mene je streznilo, ko mi je zdravnica predpisala antidepresive (asentra). Nisem pojedla niti ene tablete, sem se pa vzela v roke in začela iskati pozitivno stran same sebe.

Ko je bilo res hudo (včasih cele noči nisem mogla spati), sem vzela Persen.
ASentra tabletke pa imam shranjene v opomin.

Jaz bi ti svetovala, če se le da brez tablet. seveda pa to ni vedno možno. Ampak dokler je pod zdravniškim nadzorom je OK.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 23:35:27   
mami_miki
Ja...pa kaj če je bolezen...ne se sramovat tega, da si depresivna...nekateri imajo hude migrene, nekteri pa so pač depresivni in jedo antidepresive....Vse pa ima svoj vzork nekje v napačnem razmišljanju...Bolezen je znak, da je treba "zamnjati program" v glavi, da je v SEBI treba nekaj spremenit...Saj je to težko reči, sploh če ima kdo npr. aids, raka....ampak treba je odpraviti vzrok za bolezen- ta je v napačnem RAZMIŠLJANJU, ki se potem pokaže fizično- Je pa priložnost, da se rešiš....V tebi je MOČ....če imaš moč za depresijo jo imaš še za radost-glej koliko moči imaš, samo drugač jo poskusi izkoriščat...glej koooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolk moči imaš!!!! Veš koliko je morš met da si depresiven! Daj....SAJ ZNAŠ!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 23:36:56   
šnucika
Takole,jaz pa ne bom nič anonimna.Že tako se psihične bolezni preveč stigmatizirajo in se vsi bojijo antidepresivov,kot hudič križa...pa sramota je hodit k psihiatru.




Po operaciji karcinoma ščitnice so se mi začele težave,katerih nisem niti opazila.Bile so lažje oblike,kot je visok srčni utrip,hiperaktivnost,pa spet apatičnost....
To je bilo 7 let nazaj.Potem pa sem pred tremi leti in pol sredi noči doživela prvi pravi panični napad.Ker seveda nisem vedela za kaj gre,me je brat odpeljal na urgenco,ker je zgledalo,kot da me je infarkt.noro bitje srca,slabost,tresenje vseh mišic....groza.seveda vse preiskave bp. in domov so me poslali s škatlico Helexa - pomirjevala.Vzela sem eno tableto,odspala in poskušala odklopit.Pa sem bila ravno v obdobju hudi življenskih stresov in težavam,ki mi jih je povzročala odstranjena ščitnica se je vse to še dodatno lepilo.Še parkrat sem imela panične napade,pa sem jih vedno nekako predihala.
za tiste,ki ne veste,kako to izgleda - slabost,omotica,grozen dušeč občutek,mravljinci,tresenje mišic,stiskanje požiralnika,driska....ampak mine,včasih po kakšni minuti,včasih tudi celo uro.
Od panike se ne umre,ampak kvaliteta življenja pade na nulo.Potem postaneš še malo depresiven od stalnega razmišljanja,kdaj te bo spet zgrabilo....pa si v riti.




Nekega dne letos februarja pa sem se zbudila s čudnim občutkom na meji panike,ki ni več minil.
Zavedla sem se,da sem prišla na stopnjo,ko samo dihalne vaje ne pomagajo več,postala sem anksiozna.Šla sem k moji zdravnici in začela redno jemati helex,da bi lažje preživela do dne,ko sem se naročila k psihiatrinji.helex pa je tisti hudič od katerega lahko postaneš odvisen,kot od vseh drugih pomirjeval!še dobro,da sem ga jemala samo mesec in končno dočakala prvi obisk pri psihiatrinji,ki jo sicer osebno poznam,ker je kolegova mama.Tako sem si želela ozdravit,da se ne da opisat!





Začela sem jemati AD-je in sicer Efektin ER,ki je hrati AD in anksiolitik-pomirjevalo.Psihiatrinja me je naučila vizualizacije,progresivnih relaksacijskih vaj in dihalnih vaj.Našla sem si svojo preusmeritveno misel,ko je bilo najhuje,da sem lahko izklopila.
Prvi teden na AD-jih je bil krut.Imela sem hude stranske učinke,ampak sem si govorila,da moram zdržat,za mojo punčko,zase,za vse,ki me imajo radi.




Pa je bilo vedno boljše.Nič več panike,anksioznosti,depresije.Začela sem nekako drugače razmišljat,vse je lažje in ima svoj smisel.
Zredila sem se kot pujsek,pa ne le zaradi antidepresivov...ampak,ker so minile driske,ki so spremljale napade in slabosti.Prav z veseljem jem in se prvič v življenju za to ne sekiram!
V teh mesecih zdravljenja sem normalno živela dalje,delala,trenirala...avgusta sem tekmovala na evropskem master prvenstvu v plavanju....normalno sem lahko skrbela za našo pupiko....skratka zaživela sem življenje brez spon strahu in črnih lukenj!




Sedaj imam za seboj drugi teden "odvajanja" od Efektina.Ker je to tudi anksiolitik,se ga ne sme prenehati naenkrat.Upam,da bom prišla na nič tablet na teden v dveh mesecih in bom lahko rekla - zdrava sem!
Obe s psihiatrinjo sva zadovoljni s tem,kar mi je uspelo v borih osmih mesecih.
kajti te bolezni se lahko zdravijo celo življenje.



Tako...depresija,anksioznost,panika...to so bolezni.Težke in zelo fizično se odražajo.So boleče,saj trpi telo,mišice,srce,želodec.....in ne moreš jih samo odmisliti in prespati...saj naslednje jutro ne bo boljše!
Antidepresivi pomagajo,da jih pozdravimo,saj uravnajo in dvignejo nivo nevrotransmiterjev v možganih.Serotonin in noradrenalin sta ena glavnih nevrotransmiterjev,katerih padec povzroči depresijo,paniko,fobije....
In pa seveda stres,hude življenske preizkušnje,bolezni,izgube...vse to so razlogi za nastanek le-teh.
Razen pri paniki včasih ni zunanjega razloga in se začne pojavlajti sama od sebe.




Tako,čim krajše sem hotela napisati.Lahko pa bi napisala roman.

Vem,veliko nas je...a le malo se nas upa povedati!

Zato - ne bojte in ne sramujte se...pomagajte si čimprej.


Hvala,ker ste me brali!

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: depresija - antidepresivi
22.10.2007 23:47:51   
kofetek2010
šnucika - zame si itak carica, saj veš.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: depresija - antidepresivi
23.10.2007 8:59:28   
jst86
Vse,ki imate probleme z depresijo,pa četudi lažjo obliko,prosim da si poiščete strokovno pomoč pravočasno. Poznala sem človeka,ki je trpel za to boleznijo pa ga danes na žalost ni več. Zato še enkrat-POIŠČITE SI POMOČ!!!

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: depresija - antidepresivi
23.10.2007 11:44:10   
Anonimen
Šnucika user posted image . Jaz sem te z veseljem prebrala.user posted image Tudi jaz si upam povedati, samo imam kar nek čuden filing, da itak nikogar ne bo zanimalo.user posted image In če komu povem, imam potem slabo vest, da sem ga obremenjevala.
Drži se.user posted image

(odgovor članu jst86)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: depresija???
23.10.2007 12:08:06   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: Nasy

Moje razpoloženje niha, velikokrat imam občutek, da ne bom zmogla niti najenostavnejših stvari. Ko me nekdo pohvali, skoraj ne morem verjeti in prav vpijam tiste besede, ki hvalijo mene in moje delo. Ne vem, kaj se je z mano zgodilo, očitno nek preobrat, saj sem bila pred leti vedno nasmejana, tako me poznajo prijatelji od takrat. Zdaj pa razmišljam o tolikih napakah, ki sem jih kdaj naredila, najhuje pa je to, da sebi ne znam odpustiti. Razmišljam o koncu čeprav vem, da to ne sme biti rešitev...veliko nalog imam še pred sabo pa ne vem, če jih bom zmogla..še predno se neke stvari lotim, se bojim, da ne bom uspela in že mi gre na jok.
Kako naprej? Rada bi se spravila k sebi, pa ne znam.


Nasy, če hočeš mi piši na ZS. Vem, kaj prestajaš, meni se je pojavilo v prvi nosečnosti, pa potem poporodna depresija, še zdaj je včasih hudo, vendar se trudim iz dneva v dan. Včasih mine dan brez ene same črne misli, včasih mi ni za živeti.
Tašonka, a je tebe zadelo po porodu, a že prej?

Punce, niste same na svetu, na miljone je nas, ki imamo podobne probleme, samo ogromno jih tega ne pove na glas. Za vse ena user posted image .

_____________________________

:)

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: depresija - antidepresivi
23.10.2007 12:12:04   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka
In če komu povem, imam potem slabo vest, da sem ga obremenjevala.


Ti samo ZS pošlji, se bova zmenili za kak kofe. Se ti bom pustila obremenjevat. OK? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: depresija???
23.10.2007 12:20:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ElaM

Tašonka, a je tebe zadelo po porodu, a že prej?

Jaz sem imela že pred leti depresijo, pa sem se potem postavila na noge in bila nekaj let čisto ok. Potem me je pa zadelo po prvem porodu, do konca sesulo pa zdaj po drugem in sem spet pristala na terapiji, ker nisem več zmogla sama dalje.

Jana, ti pišem.user posted image user posted image

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: depresija - antidepresivi
23.10.2007 12:24:03   
Putka
Službeno sem psihiatrom in drugim zdravnikom predstavljala antidepresive in tako kar precej zvedela o duševnih motnjah in zdravilih. Novejši antidepresivi imajo zelo malo stranskih učinkov (pridobivanje telesne teže, motnja spolne sle so nekako najbolj moteče).

Antidepresivi NE povzročajo fizične odvisnosti, lahko pa psihično (ko misliš, da brez tablete ne gre). Delujejo tako, da normalizirajo porušeno stanje nevrotransmiterjev (prenašalcev med živčnimi celicami). Ker je depresija in druge duševne bolezni posledica kemijskih sprememb v možganih. Ki jih lahko povzroči alkoho, zdravila, stres, hude življenjske preizkušnje, hormoni - tudi nosečnost).

Torej vidite, da je depresija bolezen tako kot katerakoli druga, npr. viroza. In da obstajajo varna zdravila, ki pomagajo. Tako kot družina, partner, zdravnik. Kar pogumno naprej, bolj si boš želela premagati bolezen, hireje bo šlo.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: depresija - antidepresivi
23.10.2007 15:29:33   
Gina
user posted image user posted image Šnucika user posted image user posted image  bravo, vesela sem, ker ti je bolje.



Putka, kar se tiče zdravnikov in njihovega vedenja o rečeh, je pa v Slo. totalen burek. Imamo nekaj procentov resnično profesionalnih zdavnikov, hvala bogu. Imamo nekaj še takih poleg njih, ki imajo kar dosti pojma, vse ostalo zdravstvo je pa podn od podna in raziskave o slovenskem zdravstvenem sistemu, ki nas potiskajo na dno evrope, imajo prav - to ve vsak, ki ima malo več opravka z zdravstvom. Če nimaš neke zelo izrazito pogoste bolezni, itak ne vejo, kako pomagat. Ravno tako nimajo pojma o tem, kako zdravila v resnici delujejo na telo. Daleč najboljše je še šnucika opisala, da gre za raven hormonov in to točno določenih hormonov (kemijskih substanc po domače) v možganih, na kar v ogromni meri vpliva stres, ki te hormone v velikih količinah ali proizvaja ali zavira - te reči sem že večkrat prebrala v dobrih literaturah - vendar niti farmacevti niti dohtarji ne vedo, ali povzročajo odvisnost ali ne. In ja, nekateri jo sigurno povzročajo, ker je zaradi take odvisnosti od njih umrla moja mami. Povzročajo halucinacije, ko jih nehaš jemat. Žal mi je kot imam las na glavi, zakaj ni nihče od dohtarjev za to odgovarjal. In še bolj žal mi je tega, da še kar pripovedujejo, kako ne povzročajo odvisnosti. Če bi jih nekdo tožil, ne bi več blebetali takih naučenih, nepreizkušenih oslarij v svet. JO povzročajo nekateri antidepresivi. Brez nadaljnega.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?