|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
19.11.2005 22:49:21   
miševi




Nič nimam proti, če so ljudje okoli mene vegetarijanci. Toda kljub temu sem za to, da se otroku ponudi raznolika prehrana, se pravi tudi meso. Saj ni treba vsak dan - 1x na teden npr. meso, 1x na teden pa rumenjak.
Moje mnenje je, da se bo otrok, ko bo dovolj star, že sam odločil kakšne vrste prehrano bo užival. Če bo hotel biti vegetarijanec, bo pa vegetarijanec, samo o tem naj se odloči sam.
Mimogrede - kako pa veš, da so ribe zdrave in da v njih ni nič škodljivih snovi? Jaz npr. raje pojem meso kakšnega kmeta, za katerega vem, s čim hrani živali, kot pa ribouser posted image . Saj jih imam drugače še kar rada, sam imam pa občutek, da v vodah plava vse sorte, vmes pa tele ribice, ki jih papcamo...



(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
20.11.2005 9:18:39   
Anonimen
Mimogrede - kako pa veš, da so ribe zdrave in da v njih ni nič škodljivih snovi? Jaz npr. raje pojem meso kakšnega kmeta, za katerega vem, s čim hrani živali, kot pa ribouser posted image . Saj jih imam drugače še kar rada, sam imam pa občutek, da v vodah plava vse sorte, vmes pa tele ribice, ki jih papcamo...


Misllim miševi, a pol tud sadje in zelenjavo pr kmetu kupuješ pa mleko in domača jajca tudi??
Pa najbrž kokakole in tega ne piješ, ker si raje pridelaš bezgovec, a ne?


(odgovor članu miševi)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
20.11.2005 10:18:42   
Gina
Ljubi ljudje, pa kaj vam je, da vas je strah pod svoje ime reči pisat, četudi so občutljive teme? A vas je strah, da vas potem kdo rad ne bo imel, ali niste dovolj zihr v svoje mnenje, ali ne želite, da vemo, kdo je pisal, ker nočete, da vsi vedo, kako mislite? Saj ni druge variante. Meni je to čisto mimo. Imejte no jajca.

O vegetarianstvu..... jaz svojemu prvemu nisem dajala mesa, ker se mi je celo nosečnost z njim meso upiralo, potem pa se mi je zdelo, da ni potrebe, da ga dobi. On ga tudi kasneje ni maral in ga še danes je v zelo minimalnih količinah. Ni maral niti mleka, niti nobenih mlečnih izdelkov, ampak res nobenih. Jedel je le jajca, oz samo rumenjak. Bil je pa res ves čas bolan, tudi železo je imel na dnu, ampak ne vem, ali zaradi ne jedenja mesa ali pač kar tako, ker je bolj nežne sorte.

Po letih vegetarianstva sem razčistila pri sebi. Ves čas sem čutila rastline enako mnogo kot živali. Mislim njihovo energijo kot energijo živih bitij. Če dovolj dobro pogledaš eno špinačo ali solato ali cvetačo, boš videl, da ima ravno tako dušo, kot mačka ali pes ali krava. Samo mi smo premalo razviti, da bi se bili sposobni vživeti enako močno v rastlino, kot v žival. In ni res, da je živali huje, ko jo ubijemo. Enako hudo ji je, kot rastlini, samo mi nismo sposobni se vživeti v to.
Je pa druga stvar, jabolko je plod rastline, jajce je "plod" živali. Iz obeh lahko zraste nova žival, rastlina, ali pa ne. Solata je pa rastlina sama, pa krava je žival sama. Torej smo spet na istem. Razlika nastane v tem, kdaj neko stvar pojemo. Solato pojemo v najlepšem razvoju, tik preden zgnije, torej bi itak umrla (če pustimo dejstvo, da bi seme vmes naredila za novo solato), kravo pa ne jemo radi staro, jo ubijemo prej, torej jo prikrajšamo za velik del življenja. Potem je tu še dejstvo, da z živalmi pogosto grdo ravnamo, zato da jih je čim več za prehrano. Tukaj se pa jaz nikakor ne morem strinjat, da se to počne.
Ravno tako se ne morem strinjat s tem, da tako veliko rastlin pobijemo. Poglej kako mnogo bilk pšenice mora pasti za en sam kos kruha - mnogo več kot živali.
Zastrupljenost rastlin in živali je pa ogromna. Še mali vrtičkarji totalno zastrupšijo svoj vrt. Samo paradižniki so prešpricani pri ogromno ljudeh ne vem kolikokrat, ko imajo toliko zajedalcev. Kaj šele kupljeni. Res je domač, bio vrt najboljši. Vendar je tudi ta zastrupljen. Kam gredo vsi ti strupi iz okolja, in strupi od ne-bio vrtov? V zemljo, iz zemlje v vodovod, pa v zrak, pa spet pade na vrt.Ogromno strupov. Še bio vrtovi so zastrupljeni. Malo manj sicer, ampak vendarle so. POglejte otročke. Četudi jedo bio hrano, imajo celulit. To je strup iz okolja, nič drugega. Živali pa jedo ta strup, odvisno koliko kmetje škropijo svoje njive. Potem jim pa še kup antibiotikov dodajajo, se strinjam, res je to.

Če vse skupaj našteto seštejem, sem prišla do ugotovitve, da ne glede na to, kaj otroku dajem, naredim škodo. Še enkrat - rastline so enako občutljive, kot živali, samo vživeti se nismo sposobni vanje. Zatorej poskušam kupiti bio reči, pa iz domačih vrtov. Predvsem pa sezonsko zelenjavo, ker vsa nedomača in nesezonska je prešpricana, ker drugačna ne more biti Moji otroci dobijo meso, v količinah, kot njim paše. Večji je itak vegetarianec, s tem da zdaj je mleko v malih količinah. Ampak on je rojen s to potrebo. In ok je tako. Zdaj je zelo zdrav, v bistvu od 6. leta naprej, tudi hg je ok. Ne glede na vegetarianstvo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
20.11.2005 13:37:21   
miševi




Draga anonimna / anonimni - se podpišem pod Ginin post glede anonimnosti. Kaj je pa to takega, kar si napisala. Saj te nimam namena spljuvati, pač poveš svoje mnenje, kot ga jaz ali vsi ostali. Jaz mislim tako, tista, ki je postavila vprašanje, drugače, ti zopet drugače.... Nič hudega...

Drugače pa: meso velikokrat kupimo pri kmetu, ker imamo možnost. Vrt imamo doma - posledično zelenjavo in večino sadja tudi. Ne škropimo in ne uporabljamo umetnih gnojil. Še vseeno dobimo dosti stvari tudi na "bio" vrtove, kot je zopet napisala Gina. Veliko stvari vlagam sama. Jajca imamo doma. Pa nisem nekakšen freak, da bi želela take stvari jest. Imam pač možnost to dobiti doma in se mi zdi neumno zapravljat denar za to, kar mi raste pred nosom. Ko ni sezona za določeno stvar, tudi jaz kupujem v trgovini in ne delam cirkusa.

In da, pijem kokakolo, kar je posledica 2. nosečnosti, v kateri se mi je neznansko luštalo te pijačeuser posted image  in se mi je še.

Za ribe sem pa napisala zato, ker mislim, da je vseeno ali jemo ribo ali meso kakšne druge živali, saj so vsa živila tako ali drugače obremenjena. Sem mislila, da če je ribo, da otročku lahko ponudi tudi meso. Ubijejo pa tako ribo kot pujska ali kravo...



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
20.11.2005 14:48:19   
k1
jaz bi samo to rekla, problem je verjetno res samo v glavi. pa naj gre za meso ali karkoli drugega. tudi jaz marsičesa ne jem, tamala pa mljaska, kot da ni kaj boljšega. pa kaj, hvala bogu da ima apetit, da vse z užitkom poje. vesele bodite da otrok je, saj nas še vse čaka obdobje, ko jim bomo tiščali koščke hrane v usta, da bi kaj spravili dol, pa ne bojo.

pa da se ne bo ponovila tale zgodba: doma živijo "zdravo" življenje, izmerjene kalorije, pusto meso in bla bla..... nič pomfirjev, dunajskih itd... mala je v šoli v prvem razredu prišla domov in rekla, mami, v šoli pa smo jedli meso, ki se mu reče pohano! Ful je bilo dobro. - HALO!!! meni je to malo too much, za vas pa.....

vsak pač po svoje. pa dober tek!

user posted image


(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
20.11.2005 15:08:00   
Anonimen
Gina, energijo ima tudi kamenje in voda in zrak in čisto vse, kar nas obdaja. Duša je ene vrste energija in zagotovo imajo tudi rastline dušo. To ve vsak, ki se minimalno ukvarja z rastlinami. In rastline tudi čutijo. Obstaja rastlina - mimosa pudica - ki se, če se ji približaš, premakne stran ali zapre svoje pahljačaste liste - razen, če si oseba, ki jo "pozna".
Druga stvar pa je Namen, s katerim so posamezna "bitja" na tem svetu. Filozofsko gledano je namen rastlin ta, da jih uživajo druga živa bitja. One s tem izpolnijo svojo nalogo, poslanstvo, in najbolj "zadovoljne" so, ko jim to uspe. Rastlina, ki propade na vrtu, ni izpolnila svojega poslanstva.
O tem je pisala Ajra Miška, če se ti da, preberi kdaj njeno knjigo.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
20.11.2005 15:36:03   
Gina
Ja, Selena, se popolnoma strinjam, da so rastline zato ne svetu, saj so vendarle veliko višje razvite, kot človek in živali. One znajo komunicirat na višji ravni, ne rabijo materije za to. In ne da bi bile one presrečne, ko jih poješ, nobeno višje razvito bitje ni srečno ali nesrečno, ko ga ubiješ. To sprejme kot del življenja. Tako je, saj itak živiš naprej. In brez Ajre Miške to vem in čutim.

Torej je vseeno, ali ješ meso, ali ga pa ne, iz te strani. Druga reč je, da pretirane količine mesa škodijo našemu prebavnemu traktu in našim energetskim centrom. Ampak nič mesa ravno tako povzroči manj povezav med nevroni, če to dolgo let počneš.
Hotela sem povedat le to, da če je otrok vegetarianec po duši, je vseeno, če ne je mesa. Če si ti vegetarianec po duši, je vseeno, če ne ješ mesa. Če pa kdo čuti, da ga rabi, pa je ravno tako ok. Ne dela si nič več slabe karme, kot če je rastline. Živali in rastline so enakovredne, ne jemljemo jih pa kot take zgolj in izključno zato, ker se večina ljudi ni sp0osobna vživet vanje in jih ne čuti (in ja, res je, da ne čutijo niti kamnov niti ničesar drugega, kar ima dušo in življenjsko energijo). In ne, ni res, da bi bile rastline samo zato, ker so čarovnice, višje razvite, edine sposobne delat si same hrano, zgolj zato na svetu, da jih jemo. Živali niso nič več kot rastline, niti ni človek kaj več. Vsi smo na istem, le da človek potrebuje govor, jezik, "internet" za sporazumevanje, živali samo materialna čutila, rastline pa energijo. Vse ti je to isto, samo v drugi obliki. Jaz jih ne morem drugače gledat in čutit in jih ne bom. Sem pa vesela, ker mi dajejo hrano in ker so.

In še enkrat, meni je vegetarianstvo čisto pozitivno, najbolj iz enega drugega razloga. Rastline imajo najbolj čisto energijo in najmanj umazano. Ni pa tako hudo močna energija, kot živalska. Zato nekateri občasno rabijo tudi to, drugo. Če jo rabijo kar naprej, je z njimi nekaj narobe, nek center jim ne dela ok. No, vidiš, po energetski plati pa mi je princip vegetarianstva odličen in ga zelo zagovarjam.

Evo, pa sem spet zafilozofirala. Pa saj je vseeno. Če kdo čuti, da meso ni ok, mu pač ni ok. Čisto v redu je to. Pa iz kakršnegakoli razloga že. Lep dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
20.11.2005 16:17:32   
Bela
No, jst mam pa tako mišljenje.
Narava se človeku klanja,  kar je, je samo zanj, z rastlinami, živalmi in drugimi krasotami.
Med živalmi in rastlinami je razlika v tem, da so rastline že od vsega začetka namenjene za prehrano živali in človeka.
Žival je upravičeno pojesti, če nimaš druge izbire.
Bodisi lakota, mogoče bolezen itd...takrat se obrnemo na njih.


_____________________________

** Življenje je prekratko, da bi bilo malenkostno **

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
3.12.2005 23:17:17   
tjasa10
Midva z možem sva oba vegetarjanca, pa sva rekla, da zaenkrat mali ne bova devala mesa, razen rib, če pa bo kasneje sama hotela pa naj je.
Pri pediatrinji smo povedali, pa je rekla, da ni nič narobe, če je mlečne izdelke in rumenjak.
Tako da brez panike,...odloči se kot se ti zdi prav.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
4.12.2005 21:12:38   
Anonimen
Jaz pa mislim, da če otroka od malega ne navajaš na meso, ga ne bo nikoli kasneje jedel. Ker mu ti na tak način oblikuješ okus in sprejema le to hrano, ki jo je jedel kot otrok.

(odgovor članu tjasa10)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
5.12.2005 12:06:13   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mogoče se ljudje premalo zavedajo kaj sploh je meso. Mogoče ima katera od vas kužka ali muco. Ali bi njih tudi pojedle??? Vsa živa bitja si zaslužijo ŽIVETI!!!!
V teh časih ko imamo na razpolago ogromno dodatkov in nadomestil res NI NUJNO ubijati živali za preživetje. Redno je treba kontrolirati B12, železo in selen. V večini primerov imamo vegetarjanci boljšo kri od vsejedcev. Če bi tvoj sonček le imel premalo železa, B vitamina in selena je treba poskusit s kakim dodatkom. Če ta ne bo pomagal pa v skrajni sili meso.
 
Stranski učinki pri uživanju mesa: Meso jé ljudi. Že Jezus je rekel: »Meso zaklanih živali bo v človeških telesih postalo njihova smrt, kajti v njihovi krvi se bo vsaka kapljica te krvi spremenila v smrt, v njihovem drobovju bo gnilo živalsko drobovje.« Ljudje nimamo ustreznih zob, da bi trgali surovo meso. Čista mišica postane v procesu prebave kisla. Živali jedo tudi kosti, hrustanec, kožo in kri, ki so bazični in s tem izravnajo kislost svoje prehrane. Ljudje tega ne počnemo, zato kislimo organizem. Za prebavo mesa imamo predolg prebavni trakt zato meso prične gniti preden nastopi prebava. Poleg tega nam manjka tudi pomemben encim urikaza, ki pomaga razkrajati živalske beljakovine in izločati sečno kislino. Meso nam izrablja zaloge kisika, saj s kisikom zmanjšamo učinek mesnih strupov. To še zlasti opažajo astmatiki. Če pa se meso kombinira s škrobnatimi jedmi, pa to okrepi zastrupitev z ogljikovim dioksidom, ki ga občutijo srčni bolniki. Iz mesa dobimo le 30% energije, 70% pa se je porabi za samo presnovo in razgradnjo beljakovin v aminokisline, ki jih naše telo edino lahko uporabi za gradnjo svojih beljakovin. Zato smo po takem obroku tako zaspani in utrujeni. Energijo si nato dvigujemo s kavo, nikotinom in sladkarijami, kar je še dodatno breme za organizem. Ker se mesne in ribje beljakovine presnavljajo po gnilobni poti, imajo taki ljudje neprijeten vonj iz ust in kože. Mesojede živali imajo 1.000 krat večjo koncentracijo solne kisline, kot človek in trikrat krajši prebavni trakt.
Kdor ne sliši kričanja žrtev in ne vidi njihovega trzanja, ali pa mu je , brž ko je to tako daleč, da jih ne more ne videti ne slišati, vseeno, ta ima dobre živce, nima pa - srca.
Bertha von Suttner
 

Mesni izdelki: Strokovno razsekani kosi mesa so v resnici kosi trupel, med katerimi izbiramo. Za primer: 1 kg svinjskega mesa vsebuje skoraj tri miljone gnilobnih bakterij.

Ribe
:
Vsebujejo 120 miljonov gnilobnih bakterij v kg teže, poleg tega mnogo sečne kisline, ki pospešuje revmatizem ter obilico holesterola za ožilje. Bogate pa so tudi s svincem in kadmijem ter drugimi težkimi kovinami, saj so naravni zbiralci odplak, ki se zbirajo v morju.

No, taki in podobni sestavki so čista in navadna bedarija psihotičnih ljudi ala Jadranka Juras. Imej jajca ali jajčnike in ne piši takih butastih sestavkov pod anopnimno. Stoj za stvarmi, ki jih pišeš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
5.12.2005 12:11:01   
kalbo
Proti vegeterjancem nimam nič, dokler me z zgoraj citiranimi umotvori ne začnejo zmerjat.

Sem mnenja, da je otroku potrebno ponudit vse, z mesom vred, pa naj imamo v glavi takšne ali drugačne psihoze. Sam ne prenesem naprimer kolerabe, mi smrdi ko hudič, pa jo vseeno ponudim malemu, ki jo je z veseljem. In to je točno to...problem v glavi določenih ljudi.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
5.12.2005 16:29:00   
taška30
Kalbo (in ostali), mislim, da še vedno ne razumete problema, ki ga imam v glavi. Pravite, da vi ne jeste tega in tega, ampak otroku vseeno ponudite. Jasno! Jaz tudi ne jem kakija, mala pa vsak dan enega zmaže. Pa koleraba mi tud smrdi, ampak ji jo dajem , ker vem da je zdrava, polna vitaminov in mineralov in primerna za dojenčke.
Pri mesu pa ni problem ta, da mi ni všeč okus ali vonj, ampak v tem, da imam ves čas v glavi pomislek, da ni ZDRAVO. Da dela več škode kot koristi, da bi se dalo tudi brez njega...
To je moj problem.
Bi vi ponudili otroku nekaj, za kar ste prepričani, da ni zdravo? Pa čeprav vam vsi govorijo, da je OK.
Pa je brezveze zdaj razglabljat ali je res zdravo ali res ni, gre za to, kaj jaz kot starš mislim o tem.

Za lažjo predstavo: to, kako se jaz počutim, ko ji ponujam meso je približno tako, kot bi se vi, če bi svojim otrokom ponujali, ne vem, alkohol al pa neko ful umetno nezdravo hrano...OK, zdaj boste vsi poskočili, ker je primerjava res čist mimo, hočem samo povedat, da se jaz ob tem tako počutim, kot bi se vi ob alkoholu, recimo.

P.S. Mislim pa, da se bo pri nas z mesnimi obroki ukvarjal očka, mami bo pa stran gledala.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
6.12.2005 7:46:59   
kalbo
Taška, sem že prej razumel, kaj si hotla povedat. Če se zavedaš, da moraš otroku ponuditi meso, si na pravi poti. Moraš se nekako prepričat, da je meso živilo, kot vsako drugo. Vsako živilo je pa v prevelikih količinah škodljivo, pa naj bo to hruška, al pa zrezek. Vbij si v glavo, da boš močno škodila otroku, če mu ne ponudiš mesa, sicer pa to glede na napisano veš že sama, torej v bistvu problema ni več.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
13.12.2005 18:44:22   
Roko
ojla!

samo moje mnenje:

Če si vegeterijanka - ti kaj manjka .- mislim, da ne - no ?
Jaz sama nisem vegeterijanka vendar meso v našem jedilniku ni pogosto... no in reklame v stilu RDEČE MESO telo ga potrebuje me res ne prepričajo...

Kar delaš delaj po občutko - mamin instinkt - pa nasvet kake prijateljice vegeterijanke pa bo..-
jaz svejemu š enisem dala meska pa ima 8 mesecev in mu nič ne manjka. Ne rečem, da mu ga ne bom  - vendar malo in redko ...

Sicer pa sej ob vseh teh informacijah res teško ostaneš pameten???user posted image


_____________________________

love is in the air

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
13.12.2005 23:34:51   
giga
Taška30, jest te čist štekam. sama sem vegica vseh 30 let, kar sem na svetu. Z meskom za dojenčka pa je tako: dajem mu ga 3-krat na teden, ker pač pediater tako pravi in se strinjam, da če otrok rabi "trupelca" naj ih dobi, bo že kasnej ratu vegi, če bo želel. Meso kupim tako, da mesarju razložim, da nimam pojma o mesu, ampak naj mi da en super lep košček za dojenčka - pa mi on vse zrihta. Doma mu ga v rokavicah vržem v vodo in zmiksam med špinačko, krompirček...Zraven pa pač glumim njami mesek.user posted image

_____________________________

Carpe diem!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
16.12.2005 17:41:59   
Anonimen
Bravo, Giga!!! Tako se dela!!user posted image user posted image user posted image  Ne vsiljuješ otroku svojih načel, ampak mu puščaš prosto pot, da se sam odloči, ko bo dovolj velik.

(odgovor članu giga)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
23.12.2005 13:16:33   
figa
Bravo kalbo user posted image ! Sem že misla, da sem z drugega planeta. Jadranka Juras user posted image , zakon!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
8.1.2006 13:39:04   
betsi
Jaz sem vegetarijanka več kot 14 let. Ko sem bila noseča, mi je ginekologinja rekla, da če bo železo v redu, da ni problema. Do konca nosečnosti je bilo vse O.K.. Ko sem vegetarijanstvo omenila petronažni, mi je rekla, da če je z nama vse v redu, da tudi ne vidi razloga, da miška ne bi jedla vegetarijansko. Prav tako ne komplicira pediatrinja. Pa tudi na enem forumu sem zasledila, kjer odgovarjajo zdravniki, da če otrok je mleko in mlečne izdelke, da ni nobenega problema. Veliko mojih prijateljev ima otroke, ki se sedaj stari tudi že 16 let, nikoli niso jedli mese, pa so vsi zdravi. Je pa seveda zelo pomembno, da je prehrana pestra, zdrava, polnovredna, ... Obstajano tudi že vegetarijanski vrtci, kjer otroci že v jaslih dobivajo vegetarijansko hrano. Skratka, ne vidim razloga, da bi morala svojemu otroku dajati meso.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   [Brisano sporočilo]
8.1.2006 14:57:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
9.1.2006 17:50:37   
tehnofil
Za ta post sem veliko napisal, pa sem potem zbrisal, ker to ni tema tega foruma zato povem samo tole:
Sodelavka je bila vegetarijanka (morda je še). Zdravnik ji je svetoval, da zaradi otrokovega zdravja (je že bilo kaj narobe), mora dajati otroku meso. Enkrat sem bil zraven, ko je nato zagrizena vegetarijanka svojega malčka ne samo hranila z mesom temveč ga je morala zraven še prositi, hecati in nagovarjati da je meso jedel.
Torej ne boš meso samo pripravila. Tudi v promet ga boš morala spraviti, kot moraš spraviti v promet korenček in cvetačo.
----------------------------------------------------------
Tako kot si se sama prepričala v glavi, da to ni dobro se boš morala, če se tako odločiš tudi prepričati sama v glavi, da je to dobro.
l.p.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
10.1.2006 22:16:57   
irena05
Ker ta debata še teče, naj napišem, kako je bilo pri sosedi: Hčerki je pripravljala meso, dokler ni šla v jasli. Potem je jedla meso le v vrtcu, pri stricu in še kje. Doma pa ne, ker sta oba z možem vegetarijanca. Drugi hčerka je jedla meso pri stricu, ki živi v bližini in ravnotako danes je meso v vrtcu in drugje. Doma pa ne. Punčki sta prava biserčka in jima nič ne manjka. Ko so bili na počitnicah, je starejša sama naročila meso na žaru in ga tudi pojedla.  Tako, da se da vse urediti.


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
14.1.2006 18:38:00   
Romcka
kuku:) sej nisem nek expert pa vseeno....imam znance, ki so celo vegani (ne jejo nic zivalskega izvora - niti jajc niti mleka)..in seveda cela familija hodi po inekcije B12 (al pa tablete - nisem ziher)...no in imajo fantica starega 8 let - kot moje necakec - samo da je ta njžihov mali cloevek totalno suhcen in za eno glavo manjsi od vrstnikov (starsa sta oba velka)...ekoli in tako se potem ni tezko odlocit..pac naredis malo piscancka, pa purancka, pa malo zrezkov, pa bo....boljs ko kake tablete in blablabla...uzivajte user posted image
R

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: problem v glavi ene vegetarijanke :)
14.1.2006 18:52:50   
Primoza
Kolikor jaz vem smo vsejedci - kar pride pred usta pojemo in smo pojedli. Tudi nismo kaki prežvekovalci s kilometrskimi črevi. Tukaj je nekaj o mesu, internetna stran, sponzorirana od McDonaldsa (šala).

http://www.buzzle.com/editorials/2-21-2005-66084.asp 


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
14.1.2006 19:04:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Romcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?