|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
22.12.2005 9:12:34   
Pajaca
Hojla!!

No pa je še en dan. Danes smo tud mi meli ponoči malo krčkov, ker je tamal se kar precej zbujal, pa še drekec je bil čist zelen..... no ja ampak to po moje še niso tisti pravi krči.... je pa dobil kaplice in je bilo malo bolje.

Mi še rojstni list čakamo, pa so rekli, da ga v enem mesecu dobimo na dom.... no saj sedaj v teh fajn praznikih, ga prej tudi ne pričakujem. Plačilo za vrtec so mi zmanjšali že čim smo sporočili, da imamo novega mulčka, otroški dodatek moram pa po novem letu itak oddat novo vlogo, pa bomo takrat še tamalga napisal.... se mi ne da zdej pisat, pa čez dva meseca spet.... bodo že plačal za nazaj. Tako, da upam da čimprej po novem letu pride rojstni list, da gremo uredit še ostale dokumente..... zdaj ko se nam ne mudi čez mejo, mi je itak vseeno če malo kasneje dobi osebno.

AC.... odgovori na tvoja vprašanja:
a) kliči v vrtec kamor bi rada dala otroka in vprašaj kako je to pri njih, kdaj oddaš prošnjo in kakšna je gužva, ker je to čisto odvisno od občine in od vrtca. Vem, da moraš nekje otroka vpisat že pri rojstvu, pri nas pa je dosti 14 dni preden gre v vrtec....
b) Po moje da ne, ker jaz in otroka imamo različen stalen naslov, pa me vseeno štejejo zraven..... ha ha. Imam pa začasen naslov tam kjer otroka stalen, to pa zaradi bolniške, je drugače za otroka ne bi dobila (moraš imeti isti naslov). Družina je družina, pa ne glede na to kje je kdo prijavljen. Če pa ne želiš da se oče šteje v izračun, potem pač je bolje da ste na različnih naslovih.
c) Sedaj itak ni več olajšava v procentih od plače, ampak je fiksen znesek, tako da je ubistvu useeno kdo ima otroka prijavljenega. Po moje je dobro če ga prijaviš kjer je bolj ziher firma, da ne bodo kdaj kakšne komplikacije zaradi neplačevanja prispevkov in posledično otrok ne bo zdravstveno zavarovan....

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Decembrke 2005
22.12.2005 10:19:04   
ac
Pajaca, hvala za vsa pojasnila!

Danes pa komaj gledam. Od dveh do šestih ponoči oz. zjutraj sem poskušala uspavat Saro, pa ni šlo, dokler je nisem vzela k sebi v posteljo... Je ne bi rada razvadila. Ona sedaj sladko spi, jaz pa čakam patronažno sestro.

Pa ptiča me živcirata. Imam dve nimfi in danes se prav grdo dereta. Na srečo Sare to ne moti pri spanju (so v isti sobi). Samo po moje bo prej kot bo rekla 'mama' kričala po papigičje...

Za rojstni list so tudi meni rekli, da ga dobim v roku enega meseca in sem ga začuda dobila že včeraj (v manj kot dveh tednih).

Danes, ko sem se odločila, da gremo za malo dalj časa ven, je po sonček spet izginil... Kljub vremenu vam žeilm lep dan!

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Decembrke 2005
22.12.2005 12:47:07   
Anonimen
Dober dan...
Pravkar je patronažna odkorakala skozi vrata. Robija smo danes stehtali, pri starosti 12 dni. Rečeno je bilo, da mora v 14-ih dneh priti nazaj na porodno težo, torej na 2780 g, pa jih ima danes, pri 12-em dnevu, 3110g. Bajsi!
Med klepetom sem ji rekla, da ni večje traparije, kakor to, da za 0,3 dcl slane vode (fiziološka raztopina) plačaš v lekarni nekaj čez 600 SIT. Za en štamprle!!!
Ona je pa rekla, da naj se moj dragi kar lepo jutri zjutraj ob sedmih, pred predavanji, oglasi pri njej v pisarni, pa mu bo ona napakirala tega materiala, kolikor ga hočemo - fizioloških raztopin, pumpic, gazic in kaj vem česa še. No, saj sem rekla, da moram to teto imeti za patronažno, kakor pri Janu. Poznanstva pridejo prav...
Zvečer, ob polnoči, smo imeli zadnje hranjenje. Dala sem mu stekleničko Milupe in popil je celih 70 ml! In potem spal do štirih zjutraj! Mislim, da mu bom od zdaj naprej vsak večer za zadnji obrok dala Milupo - tudi jaz si zaslužim 3 ure spanja v kosu...

(odgovor članu ac)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Decembrke 2005
22.12.2005 13:06:34   
arielca
Kerensa, se strinjam s tabo glede lekarniškega oderuštva. Da ne omenjam čaja za dojenje in Lanolina,... Res so packi!!!!! Jaz sem dobila ful vate, zložencev, vložkov, tetra plenic in blazinic za dojenje od družinske prijateljice, ki dela v Tosami in sem ji resnično ful hvaležna, ker so te zadeve resnično potrošni material. user posted image user posted image user posted image  
Ti pa kar malo zavidam, ker imaš tako fajn patronažno. Moja je katastrofa user posted image . Če je moj user posted image  doma, je prijazna in je vse fino in fajn (če pozabim, da jo je prvič kopala s spuščenimi lasmi in je lase namakala v Brinini banji in če odmislim, da mi je rekla, da sem očitno slabokrvna, čeprav je bila vrednost hemoglobina okoli 140), enkrat pa sva bili z malčico sami in je ugotovila, da ne zna sesat, da premalo poje,... No, in je naslednjič prišla s tehtnico in začudeno ugotovila, da mala fino napreduje. In ostala brez besed... Jo pa pride še enkat stehtati... Sicer pa nobenih navodil glede dojenja, nobenih vprašanj o mojih šivih, o prvem sprehodu ni vedela povedati nič konkretnega (sem dobila občutek, da do poletja ne smeva ven),... No, najprej sem mislila, da so to moji poporodni hormoni, pa sem govorila s puncami, ki jih je obiskovala, in so svoje izkušnje opisale zelo podobno.
Pa sem se razpisala in malo pokritizirala. Najbolj pomembno je, da je moja punčka zdrava in pridna, ostalo urejamo sproti.

Pozdravček!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Decembrke 2005
22.12.2005 15:00:14   
mml
Živjo,
pri nas smo imeli tudi bolj neprespano noč. Naš črviček se je namreč odločil, da bo ponoči družabna, podnevi bo pa spala kot angelček...skratka po hranjenju zvečer ni bilo ne duha ne sluha o spanjuuser posted image , enako tudi ob 4, potem sem se je pa naveličala in jo odložila v njeno posteljo (na veliko zgražanjeuser posted image ) in je odredila 10 minutni "time out", no potem je pa po principu "pametnejši popusti" (ima pač smolo, da ima trmasto mamo) zaspala. Krčev včeraj ni bilo, bilo je nekaj črvičenja, ampak čisto za preživet user posted image . Me prav zanima kaj bo danes...
Mene so hvala bogu nehali bolet šivi, tako da skoraj normalno funkcioniram. Mislim, da se je vzpostavilo tudi dojenje. Jutri pride patronažna (naša patronažna je čist kul ženska in nič ne teži, se vedno lepo napove in je sploh uporabnauser posted image ) in bomo izvedli prvo kopanje, pa verjetno bomo imeli spet tehtanje, čeprav mislim, da čisto zadosti poje, ker kadar je sita pade v komo user posted image , sicer pa ihtavo išče kam bi se spet prisesala...Za soboto pa načrtujem prvi sprehod, če bo seveda sonček in toplo.

Potem pa glede tega, kar je spraševala že Jana73...jaz sem mislila, da greš z rojstnim listom na kadrovsko v službo in potem oni urejajo na ZZZS in dobiš zdravstveno kartico po pošti in prav tako sem mislila, da iz matičnega pošlejo prijavo na DURS od koder ti dostavijo davčno številko...ampak očitno ni tako in me čaka še kup poti user posted image , ko dobim rojstni list.
Kar se tiče vrtca....so meni dali prijavnico in rekli, da jo moram prinest najkasneje do 31. marca, tako da jo bo v naslednjih dneh odnesel user posted image .
Za pregeld pri pediatru smo se naročili brez problemov, naročila sem se tudi za pregled pri ginekologu, vse skupaj se bo dogajalo tam v drugi polovici januarja.
Kerensa se popolnoma strinjam, da so cene v lekarnah za takšne osnovne zadeve nenormalno navite, še dobro, da sem tega materiala tudi jaz kar dosti dobila in mi ni potrebno kupovati. Upam tudi, da boš kmalu rešila vse administrativne probleme...meni je vedno muka hodit po takšnih in drugačnih uradih...

Evo spet nakladam v nedogled, se vidi, da je user posted image  po  nakupih in da user posted image  spi...no ja še kakšno uro, potem pa spet akcija...
Lep preostanek dneva in čim bolj mirno noč

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Decembrke 2005
22.12.2005 17:12:41   
Pajaca
O patronažni pa jaz raje ne zgubljam besed. Pri Pajacki, se je izkazala kot čist neuporabna. Ok je zrihtala popek, jo je skopala... pa to bi že sami nekako. Ampak smešno mi je pa bilo ko sem rabila tisti posvet o gosti hrani... ja ona je prišla ko je imela Pajacka 7 mesecov... halo. Sem jo klicala pri 3m, pa je rekla, da je še prezgodaj (to je bilo junija... ja halo, pol nas 2 meseca ne bo!!!! ja pač vas ne bo) Pol pa pride pri 7m... tamala sedi v trip-trapu in lepo pridno papa jogurt.. .ona uleti, nos do tal... saj že vse znate pa gre naprej..... ja ne, bomo jo stradal do polnoletnosti če bo treba.

Tako, da sedaj je pršla, rekla kok se vi fajn rihtate in je vprašala če še pride.... je pršla še enkrat, smo skopal tamalga, ga je mal zvagala... vprašala če še pride in sem ji rekla da ne vem, pol je pa dala gsm številko naj jo pokličem če jo rabim, pa da bo pršla. Da pr nas je itak vse bp.

Tko da najbrž je k nam ne bo več.

Lekarna pa.... grozno drago, a na srečo dedi dela v bolnici pa kaj prtroga domov, tko da za hladilno mazilo mi v skoraj 2 letih ni uspel zvedet kok stane....

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Decembrke 2005
22.12.2005 18:21:54   
Anonimen
Hja, Pajaca, glede na to, da sva obe iz Ljubljane... a bi se dalo kaj zmenit za kaj hladilnega mazila, če pri vas švercate z njim? Nekaj bomo že stisnili zanj, nč bat, da ravno zastonj ne bo, ampak je zmaga že to, da ne bi bilo po lekarniški ceni. Saj so totalni teroristi z vsem, kar je za dojenčke, predvsem za novorojenčke. Vsi vedo, da to potrebujemo, pa če hočemo ali ne, in potem navijejo ceno v nedogled. Banda izkoriščevalska! Krema je krema, mater, in če bom pop******, bom začela uporabljati navadno, najcenejšo Mercatorjevo kremo. Nazadnje sem kupila hladilno mazilo v Baby Centru in sem najcenejšega našla za 800 SIT. O tem, kako majhna je embalaža in da tiste embalaže ni nikjer več, pa sploh ne bi. Lopovi! V glavnem, Pajaca, če se da vašega dedka prepričat, da bi še za nas kaj prinesel, mu kar povej, da si bo takoj zaslužil za pivo.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Decembrke 2005
23.12.2005 12:36:53   
kofetek2010
Dan!
 
Včeraj smo dobili rojstni listuser posted image , tako da me naslednji teden čaka kar nekaj letanja. Moram tamalo nest k fotografu, ji dat delat dokumente, na ZZZS porihtat zavarovanje, na DURS javit za davčno št., vpisat v vrtec, oddat vlogo za enkratni denarni prejemek občine, dvignit potrdilo o skupnem gospodinjstvu,oddat vlogo za otroškega, pa mogoče še kaj user posted image  joj me bodo tik pred prazniki veseli user posted image
Naša patronažna je bila le 2x, prvič prinesla darilni paket + knjigo (darilo občine), tamali pregledala popek, mal povprašala kako in kaj, šiv od CR mi je pustila za drugič, saj je že zapakirano zgledalo OK user posted image  ko je prišla drugič jo je skopala in mi dala obrazec za denarno nakazilo od občine in pozabila pogledat moj šiv user posted image  pustila mi je vizitko, tako, da jo lahko pokličem, če jo bom potrebovala user posted image
Mogoče jo bom poklicala, da mi tamalo stehta, čeprav sem jo jaz včeraj - najprej sem sama stopila na tehtnico, nato pa še s tamalo in pokazalo mi je 3,7 kg razlike user posted image  do 10.01. je še daleč (takrat imava posvetovalnico), a mislim, da se tamala vseeno lepo redi user posted image  
 
Meni je teh lekarniških zadevščin ostalo cel kup user posted image  zložencev sem porabila cca.10, vložkov niti enega celega paketa (CR je šparovenuser posted image ), fiziološke še niti odprla nisem, alkohola je še tud skoraj čist cela flaška, mazilo za rito uporabljava bolj na tanko, tko da imava še pol lončka iz porodnišnice user posted image
 
Tamala je še vedno pridna, lepo papca in panča. Jutri gre na svoj prvi izlet, gremo k babici in dediju v MB za praznike user posted image user posted image user posted image
 
Zdaj pa čakam, da se zbudi in gremo na potep user posted image
 
Lepo se imejte čez praznike!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Decembrke 2005
23.12.2005 18:01:45   
Pajaca
Evo nas s krčki..... mal nas zvija, mal jokamo, mal vmes spi, mami pa tipka, tko da velkih začetnic ne bo..... sem govorila s prjatlco, pa je rekla da pri nje ni nič pomagalo in so krči bili ne glede na to kaj je kedla, da itak vse zvija....jupi!!! tko da pač drekec pekec, nas bo pa zvijal.... saj bo kmal februar, takrat bo najbrž tega konec. zdele ga bom s kaplcam nafilala pa bo za neki časa ok. aja baje so kaplce proti krčem najboljše tiste iz sg.... jih pa imajo tud v tržiču na detelci in baje v wtcju (tole je treba še prevert)

kerensa, žal bom težko nafopala za kakšno mazilo.... še men kdaj zmanjka, pa mi je tko smotan fehtat, pol pa s bepantenom mažem vmes. pa še zdaj k sta dva... ma se tega porab še pa še. drgač pa je res da sem iz lj, sam trenutno živim na gorenskem..... tko da grem v lj bolj na obisk, pa da se svežega zraka nadiham...... se pa lahko kdaj zmenimo na kakšni pijači al pa sprehodu, ko ma mulci zrastejo.... bi blo zabavno.

zdej pa grem junaka prestavt v postlco, upam da uspe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Decembrke 2005
23.12.2005 20:32:35   
Anonimen
No, a vidiš, Pajaca, da se da na RR tipkat tudi z dojenčkom v naročju? user posted image user posted image user posted image  Jaz to stalno prakticiram, drugače si lahko dam Internet kar odklopit... user posted image user posted image user posted image  Za hladilno mazilo pa ni panike, ne sekiraj se...
Krči, ja... Katere kapljice pa so proti krčem? Kako se jim reče? In koliko že spet to stane? Danes ponoči nisem spala od 4:00 naprej in mislim, da plačam, kolikor stane, četudi 10 jurjev za 1 dcl, samo, da malo spim...
Novega pa ni skoraj nič, razen tega, da za zadnji večerni obrok robi ne dobi "natural" mleka, ampak Milupo. In jo popije po 70ml. Nekam veliko se mi to zdi...

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Decembrke 2005
24.12.2005 14:05:27   
mml
Mi smo se včeraj privič kopali in je Manca totalno uživalauser posted image  in potem prespala celo popoldne, zvečer in ponoči pa običajni program z zbujanjem in velikimi očmi. Naša punčka še ni dojela, da je dan za gledanje in noč za spanje, jaz sem pa tudi čudak, ker to do nje pričakujem.
Sicer smo bili pa danes prvič na 10 minutnem sprehoduuser posted image .
Zdej se gremo pa spet dojit in potem bomo videli, kakšen bo današnji božični večer.

Lepo praznvanje in čim bolj mirno noč vsem

p.s. Pajaca...dej povej katere kapljice so to...mi bomo tudi nekaj rabili proti krčem in to čim prej

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Decembrke 2005
25.12.2005 10:17:31   
mml
Dobro jutro user posted image ,

kako ste? Ste lepo praznovali? Kaj dobrega pojedli?
Za naju je bil to najlepši Božič user posted image  z najlepšim božičnim user posted image . Zvečer sva Manco prvič sama skopala in po tem je bila tako prijetno utrujena, da je zaspala in se ponoči zbudila samo za dojenje in spet spala do jutra.
Mene skrbi, da se me ne loteva prehlad user posted image  in da se ne bi user posted image  česa nalezla, ker si ne predstavljam uboge reve z zamašenim noskom...

Skratka želim vam mirne in lepe božične praznike

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Decembrke 2005
25.12.2005 20:46:06   
Pajaca
Evo sam na hitro.... kaplice proti krčem piše na njih. kupljene so bile v tržiču na deteljici, delajo jih pa po receptu iz slovenj gradca, ker so baje tiste najboljše....... baje jih imajo v lekarni v wtc-ju v lj.... oz mel so jih 2 leti nazaj ziher, zdaj je pa za preverit. Vem, da ene kupujejo kapljice tudi v avstriji, pa da eni dajejo kuminov sirup. Kolko pa to pomaga pa.... ha ha nimam pojma, mal ja, sam krči ne bodo čudežno zginl


(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Decembrke 2005
26.12.2005 17:33:30   
kofetek2010
Avstrijskim kapljicam proti krčem se reče LEFAXIN.
Mi jih za enkrat še ne potrebujemo, pa tud s spanjem nimamo problemov. Imamo pravo zaspanko. user posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Decembrke 2005
27.12.2005 13:23:05   
arielca
Ojla,

Včeraj sem imela NOR dan. Ponoči nisem nič spala, jokala sem od bolečin v levi dojki in upala, da bo vsaj malo popustilo. Čez dan sem imela stalno rutino: dojenje, topel tuš, topli obkladki... in je pomagalo. Ampak samo do večera, ko sem dobila vročino in sem šla k zdravniku. Imam vnetje mlečnih žlez oz. začetek mastitisa. Zdaj jemljem antibiotike, vročina je izginila, bolečina počasi popušča. Je pa tako svinjsko bolelo, da bi šla raje še enkrat rodit...

Brina je pridna; papca in spančka, le proti večeru jo mučijo krči. Zdaj ji dajem Plantex čaj, danes sem šla tudi po kapljice proti krčem (v lekarni na Deteljici v Bistrici pri Tržiču jih preverjeno imajo, kapljice nimajo posebnega imena, farmacevtke takoj vejo za kaj gre).

Upam, da ste ostale v redu, da so user posted image  pridni in se veliko cartate.

Pozdravček vsem!

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Decembrke 2005
28.12.2005 10:57:22   
Pajaca
O Arielca, vidim da živiš čisto blizu mene.... tam ene 5min z avtom stran, tako da se lahko kdaj vidiva..... ko bo nehalo snežiti in bo bolj toplo.

Pa čimprej se losaj mastitisa..... k je smotan in zoprn in boli k svina..... upam da ga tokrat ne staknem.

Zdej se pa šibam igrat, k drgač bo babi ****is dobila k se je tamala odločla, da bo mojstr in veselo tolče s kladvom po eni škatli....l. ha ha

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Decembrke 2005
28.12.2005 13:21:54   
arielca
Seveda, Pajaca. Sploh če sva tako blizu. Bom prav vesela kakšnega babjega klepeta user posted image .
Sicer se pa moj mastitis izboljšuje in resnično upam, da se ne ponovi, ker je to ena sama obupna bolečina user posted image .

No, včeraj sem doživela še en obisk patronažne, ki je spet prišla nenapovedano. Z malčico sva se ravno dobro previli in podojili in je sladko zaspančkala, ko je gospa prišla s tehtnico, jo zbudila, slekla, 'prijazno' povedala, da je Brina lepo debela, jo stehtala, zapisala rezultat in to je bilo to. Ko sem ji povedala za mastitis, je rekla, da se to pač zgodi. Debata končana. O krčih mi ni povedala nič konkretnega. Samo čaja in kapljic ji (po mnenju gospe patronažne) ne smemo dajati, ker se dojiva user posted image user posted image user posted image . V glavnem, delala bom po svoji pameti, ker mala lepo napreduje in se redi, tudi če dobi malo čaja.

Upam, da se vse OK! Oglasite se kaj pa poročajte o svojih dogodivščinah...
Pozdravček!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Decembrke 2005
28.12.2005 13:42:49   
hajdi21
Glede kapljic iz koroškega konca: tam se imenujejo Vetrovne kapljice, tako piše na flaški.

Lep dan,

Hajdi21

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Decembrke 2005
28.12.2005 21:59:23   
Anonimen
Tudi jaz sem danes slišala, da naj se čaja in kapljic proti krčem ne bi dajalo otroku, če je dojen. Če je pa na steklenički oz. na umetnem mleku, pa lahko. Razlage pa nobene pametne oz. utemeljene zraven.
Midva z Robijem sva pol-pol: pol se dojiva, pol pa Milumil, ker je moje mleko premalo hranljivo.
A katera tukaj mogoče ve za razlago?

(odgovor članu hajdi21)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Decembrke 2005
28.12.2005 22:44:31   
XXYY
Lep pozdrav DECEMBERKE!

Še enkrat vsem ISKREČENE ČESTITKE ob rojstvih vaših user posted image .

Upam, da mi ne zamrite, če sem vas pozdravila vas tudi tukaj, kljub temu, da še nisem postala mamica. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem še kar doma. Naši user posted image user posted image se še kar nič ne mudi. Upam, da bom še ostala decemberka, saj imam še 3 dni časa. Bomo videli.

Zelo vas pogrešam, ker tam v "pričakovanju" ni nobene decemberke skoraj več na forumu. Vse ste že ušle in cartate svoje user posted image in potem se tam že skoraj sama s seboj pogovarjam na forumu decemberk.

Tudi jaz upam, da bo naša user posted image user posted image kaj kmalu zunaj in da jo stisnem v naročju. Samo upam, da ne bo tako padljšalo, kot je bilo pri BlankiT., ko je imela porod 15 dni po PDP-ju. Groza, toliko dolgo čakati.

Držite pesti, da bo hitro. Pa ne mi zameriti, če sem se malo oglasila tukaj pri vas.

Lepo cartajte svoje sončke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in uživajte.

Mogoče se še slišimo tukaj, ko bomo že kaj imeli. Če ne pa bom kar januarka. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Decembrke 2005
29.12.2005 9:30:02   
mml
Hej  Ovčka ni panike, ti se še kar kaj oglasi in povej kako se imaš.  Te pa povsem razumem, kako se počutiš, ko vsak dan čakaš, da bo kaj, pa ni potem nič. Jaz sem imela 8 dni čisto zadosti. Mislim tudi, da imaš po PDP kadarkoli pravico izrazit željo, da ti sprožijo porod...čeprav jaz sem imela skoraj malo slabo vest, ko so mi ga sprožili, ker se mi je zdelo, dauser posted image  lepo uživa na toplem in varnem, mi pa jo bezamo ven, ampak je bilo kar pravi časuser posted image  in mislim, da nam ni preveč zamerila user posted image .

In kako so kaj sicer decembrski malčki in malčice? Mi smo danes prvič celo noč (no ja v dveh delihuser posted image ) prespali vsak v svoji postelji...je prav pasalo, da mi ni bilo treba vseskozi misliti kam se lahko obrnem in kam ne. Še veno se borimo se črvičenjem in krči, ampak smo se že vsi malce navadili. Poskušamo vsak dan na sprehod, če le ni preveč sluzavo vreme.
Moje počutje je OK, šivi me ne bolijo več, pašem v večino svojih oblačil, stanje sicer še ni optimalno, ampak lahko grem v javnost user posted image .
Ste že sestavile silvesterske menije in se odločile za silvesterske toaleteuser posted image ?
Kerensa... mislilm, da je pri čajih proti krčem in dojenju fora v tem, da otrok potem "kao" slabše pije pri mami in to vpliva na celokupno dojenje in nastajanje mleka...kako je pa s kapljicami se mi pa ne sanja. Jaz trenutno sicer polno dojim, samo sem včeraj Manci dala 40ml čaja proti krčem, pa je po tem čisto lepo pila pri meni in potem spala kot hrček user posted image ...

Lep zasnežen pozdravček


_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Decembrke 2005
29.12.2005 9:36:42   
XXYY
Živjo!

Sem mislila, da ne bo nobena nič povedala, kaj. A pol lahko kar rečeš da ti sprožijo porod? To baje full boli, me je kar malo strah.

Res pa je, da bi svojo pupo že držala v naročju. Danes mam spet CTG, pa bomo videli, če bo kaj. In če g. pošlje za jutri v porodnišnico bom kar tam izrekla željo, sobota ali nedelja - ven. Iz starega leta na novo leto. To bi bilo zanimivo.

No, dovolj. Vam pa danes popoldne kaj sporočim, če bo kaj novega ali ne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uživajte in cartajte svoje sončke v takem zasneženem dnevu.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Decembrke 2005
30.12.2005 10:18:14   
mml
Živjo?

Kje se skrivate decembrske mamice? Ste tako zaposlene s pripravami na silvestrovanje  user posted image ali s svojimi user posted image ? Upam, da ste ok in uživate 100/uro. Jaz sem se včeraj prvič sama potepala in sta user posted image  in user posted image  sama uživala doma in se razvajala. Meni je pa po svoje tudi pasalo, tako da bo potrebno to še ponavljati. Sicer pa  user posted image  pridno je in se redi. Jaz malo nergam, ker nisem v zadnjih dneh nič shujšala, mogoče bo boljše po praznikih. Sicer se pa popoldan in zvečer "ukvarjamo" s črvičenjem, skratka tipično dogajanje prvega meseca...se mi zdi.

Uživajte še naprej

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Decembrke 2005
30.12.2005 10:27:59   
Anonimen
Tudi mi smo vsi OK in nestrpno pričakujemo Novo leto 2006. Danes ponoči smo tudi mi prvič spali z enim samim prebujanjem (zadnje hranjenje in previjanje ob 23:30, vmesno dojenje ob 03:30 in potem šele naslednje hranjenje in previjanje ob 07:30), tako, da sem se tudi jaz naspala. Ven še vedno ne hodimo, ker ima Robi že brez tega nekoliko zamašen nosek in mi ni do tega, da bi ga vozila ven na mraz, če ni res nujno. "Potepam" se tudi jaz, vendar žal zaradi nujnih opravkov, kot so CSD in sodišče in vse, kar je s tem povezano. Zaenkrat sem si privoščila samo en "privat potep" do City Parka čez cesto, ampak je bila že tam taka gneča, da me ni bilo dve uri. Ja, malo krčev imamo tudi mi, ampak ker še ni kritično (in upam, da tudi ne bo), imam čaj še kar zapakiran, kapljic pa sploh še nisem kupila (dobila sem pa še domač recept proti krčem). Skratka - ni nam hudega.

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Decembrke 2005
30.12.2005 15:49:08   
ac
Mi smo tudi OK, na zadnji kontroli je bilirubin (zlatenica) končno upadel, mala pa se je v dobrem tednu zredila skoraj za pol kg! Prejle smo šli na sprehod, sva jo imela kar v lupinici, ker za voziček ni pravega terena. Je pa prav krasen dan.

Do danes ponoči smo tudi mi spali z enim samim prebujanjem (približno tako kot pri Kerensi), no, danes je bila pa katastrofa. Včeraj je prišla patronažna in smo jo dopoldne prvič skopali, potem je pa celo popoldne spala. Zvečer pa nikakor ni hotela zaspat in ko sem jo končno uspavala, se je pa celo noč zbujala na cca 1 uro. Je zgledalo kot da ima hude krče, ker se je tako zvijala, ampak če sem jo pa vzela k sebi v posteljo, se je pa takoj umirila in zaspala. Ko sem jo prestavila v njeno posteljico, pa jovo na novo. Jok, tolaženje, nič ne pomaga, k sebi v posteljo. No, upam, da bo danes bolje. Čeprav seveda sedaj spi, pa upam, da ne bo začaran krog...

Drugače me pa že malo skrbi, kako bo od drugega tedna naprej, ko gre moj nazaj v službo - kako bom šla z njo v trgovino oz. kako bom sploh kamorkoli šla (npr. na ginekološki pregled), pa kako poteka dojenje, ko si dalj časa zunaj (sem bolj sramežljive sorte in ne vem kako bom v javnosti dala jošk ven), pa še vse sorte problemi... No, ampak če je na milijarde žensk do danes zmoglo, bom pa verjetno tudi jaz.

Vsem en lep (končno tudi v Ljubljani) sončen pozdravček!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?