|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
30.12.2005 15:59:28   
NRMM
Daaan vsem!

Da se javim še tukaj, potem bo čas dojenja in po dojenju spišem porod in prilepim. Upam, da ne porabim dva dni, ker se je kar dogajalo vse skupaj 12 ur.

Naša prva noč doma user posted image  superca moram rečt, proti nočem v bolnici. Malo sem morala po navodilih pediatra zbujat na max 3 ure zaradi mleka ampak to sem samo do 3 zjutraj, potem pa sem jo pustila in je ajala do 7:30 user posted image , danes pa mi je po obisku patronažna rekla, da jo naj pustim ponoči ajat in da se bo že zbudila, ko bo lačna (juhuhu user posted image ). Popkovnica nam danes odpadla, tako da nima več lepotnega plastičnega dodatka na sebi.
Čez dan ne počnemo drugega kot papamo in ajamo (vsi trijeuser posted image ) , no vmes je bila eno urco pri atiju, da sta se pocartala, ker ati kar ne more stran od nje user posted image .

To bo zaenkrat vse, se še javim kaj tekom dneva/večera.

Cartajte svoje sončke user posted image .


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Decembrke 2005
30.12.2005 20:00:12   
Pajaca
HOJLA!!!

Ojoj, pa tele patronažke/zdravniki/zagovorniki dojenja.... sam drekec mešajo.
*Uglavnem NR pusti otroka spat, ker zbujajo se sam otroci, ki ne napredujejo po teži (pa še to sem jaz hči pustila kar lepo ajat... se je že zbudila ko je bila lačna).
*Dopoldansko kopanje je najslabše, raje kopaj zvečer, pa boš mela ene par ur miru (ne vem kera je to pisala... aja no nek mali procent otrok je, ki jih kopanje zbudi, a večinoma jih ful utrudi). Pa prav imaš... ti sam delaj po svojem občutku, ti že veš kaj je prav.
*Zakaj ne dajat dojenemu otroku čajčka in kapljic je pa ena blazna pogruntavščina ki se ji reče zajebavanje mladih mamic in to da ti pol otrok visi na joški cele dneve....... po mojem mnenju je otrok kdaj tudi žejen in takrat mu jaz dam čaj.... pa naj se na glavo obesijo vsi če čjo.... raj to kot pa da se mi nažre, pa čez par minut vse ven pobruha, ker pač je bil le žejen in ne lačen.

Tko... to je moje mnenje in naj se ga tko vzame, delajte pa po svoje.....

Drgač pa smo mi preživeli en lep dan, smo bili cel dopoldan na sončku in je bilo superca. Upam, da bo še več takih dni. Kar se tiče dojenja v javnosti, jaz s tem nimam problemov, čeprav komaj čakam trenutka ko bomo prešli na flašo..... jupi. Včeraj smo mel že eno tako večerno krizo, ko je mulo jedel in jedel in ni bilo skoraj nič več, tako da pri takem jedcu bo kmalu pela večerna flaška.... kok bo fino... mami bo šla spet lahko na večerni klepet z babam..... jupi.

Aja tista ki ne ve kako bo z mulcom sama doma.... ne skrbi, sam ne komplicirat pa bo šlo. Jaz sem bila sedaj že par dopoldnevov sama z obema, pa je šlo. Sicer je bila kriza, ker sta se zjutraj oba na enkrat zbudila, pa bila lačna, pa ju je bilo treba umit.... mal je en jokal mal drug, mal oba skupi (k jaz sem se tud mogla umit)...... ampak je šlo in če je men šlo z dvema, bo tud teb šlo z enim. Sam ne komplicirat.

Evo grem pomit posodo pa peglat.... Tamala se je odločila, da se gre kopat k babici v velko bano in imam malo miru, tamal je pa po kopanju dol padu, pa ga pred polnočjo niti ne pričakujem v budnem stanju. Kok mi je fajn.

Za novo leto gremo pa ven žurat

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Decembrke 2005
31.12.2005 11:58:47   
arielca
Pajaca, men je je ful všeč tvoje mnenje. Predvsem to, da delaš po lastnem občutku in da ne kompliciraš. In še nekaj. Po drugem obisku patronažne sem bila čisto na tleh, ker sem res dobila občutek, da nimam pojma. Otroku sem dala čaj (ne bi smela), otroka ponoči nisem zbujala na 3 ure (ne bi je smela pustit spat), otroka na široko povijam (ne bi smela),... Potem sem se vzela v roke in se odločila, da bom delala po svoje. To je MOJ otrok in človek, ki ga vidi enkrat na 10 dni ga zagotovo ne pozna... Vsaj ne tako kot jaz. Zato, drage moje, delajte s svojo glavo in karkoli naredite za svoje user posted image , naredite z največ ljubezni in v svetem prepričanju, da je prav tako...

Sicer pa sem nameravala napisati še nekaj drugega... Ker je zadnji dan leta 2005, bom naredila kratek 'obračun' preteklega leta. Za vse decembrske mamice je bilo to posebno leto. Leto pričakovanja, strahu, vprašanj, skrbi, a hkrati tudi leto nepopisne radosti, sreče in veselja. Čas nosečnosti je že tako nepopisno lep, a če ga deliš z ljudmi, ki te razumejo, ti znajo pomagati in čutijo podobno, je zagotovo še lepši. Zato hvala vsem decembrkam za naša čvekanja v pričakovanju, za tolažbe in nasvete, za vzpodbude in čestitke ob prihodu mojega malega sončka. Upam, da bo tudi prihajajoče leto nepozabno, pa čeprav ne bomo več pričakovale naših user posted image , ampak bomo klepetale o njihovih dogodivščinah in podvigih. Hvala in SREČNO!!!!!!

user posted image

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Decembrke 2005
31.12.2005 15:17:23   
ac
Jaz grem pa zdej malo spat, da bom sploh dočakala polnoč. Pred tem bi vam pa rada zaželela čim lepše praznovanje oz. silvestrovanje, pa čim lepše leto 2006 - naj bo polno veselja, zdravja, optimizma, notranjega miru in sreče! Pa si spet pišemo drugo leto.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Decembrke 2005
1.1.2006 11:24:17   
mml
Lep nov dan vsem user posted image user posted image user posted image  in seveda vsem želim čudovito leto, ki se je pravkar začelo, naj bo polno tistih drobnih, nepozabnih, lepih trenutkov, ki se jih bomo še dolgo z veseljem spominjaliuser posted image in pa seveda da ne pozabim, vsem želim čim manj neprespanih nočiuser posted image .

Zunaj je takšno žalostno vreme, da tudi s kratkim sprehodom ne bo nič, čeprav naša user posted image  sicer zunaj uživa (no ja to izgleda tako, da v trenutku, ko pridemo ven, zaspi in se ne da motit user posted image ). Letos smo silvestrovali leže...za spremembo je bila Manca brez krčev in ker je bil poseben dan je spala v naročjo, jaz pa sem ležala v dnevni sobi na kavču. Minuto pred polnočjo smo končali z zadnjim lanskoletnim dojenjem user posted image , tako da sva lahko z user posted image točno ob polnoči nazdravila in se zahvalila za čudovito leto 2005, ki nama je priensla najlepše darilo na tem svetu (po kar nekaj letih čakanja...).

Skratka želim vam čudovit dan, ki naj bo uvod v lepo in nepozabno leto

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Decembrke 2005
2.1.2006 14:29:11   
tinkamiška
O, pa sem vas našlauser posted image

Najino Izo je prinesel Božiček in se zaenkrat kr vredu rihtamo.
Bolijo me šivi in muči me zaprtje.

Kaj lahko naredim glede zaprtja?

A si lahko šive namažem z Bepantenom plus?

Pridite kaj čvekat, ko boste imele čas in lepo se rihtajteuser posted image

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Decembrke 2005
2.1.2006 15:32:02   
NRMM
Ojla Tinka in ostale!

Pa smo se našli tudi na tej strani, v novi vlogi user posted image . Pri nas je danes zelo pestro. Noč je bila prelepa user posted image , Maruša je zaspala ob 21.30 se zbudila ob 2 zjutraj, ker je bila lačna in mokra, potem pa smo spali do 8, od takrat pa samo zvija v trebuščku, nikakor da je boljše. Zdaj mi je končno zaspala, tako da mislim, da bo user posted image .
Kar se zaprtja tiče, jaz spijem vsako jutro skodelico bele fajn sladke kave in je ok, ker me tudi pošteno daje, sploh pa, ker jem tablete za slabokrvnost (železo).
Verjetno ne bo nič narobe, če si namažeš šive z bepantenom, saj je za celjenje ran, čeprav si jih jaz spiram z kamilicami in tako kot je mml predlagala, vredu osušim. Je pa mož rekel, da en šiv čudno zgleda, tako, da bom verjetno šla pokazat (kot da bi se prvi šiv vtrgal, ker je viden notranji šiv in tam me skozi peče, del kože pa visi stran, zgleda da je dohter spal poleg, ko je delal zanko).

Lep dan še naprej!




_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Decembrke 2005
2.1.2006 19:33:12   
tinkamiška
hoj

mam punčko v naročju, pa ne bom pisala z velikimi začetnicami.

danes namreč ne spi tako kot prejšnje dni, ponavadi je po dojenju zaspala kot top, danes se je pa treba prav fino potrudit, da potem zaspi, gleda namreč kot čukec in bi se kr naprej dojila, parkrat bi pocucljala, pa potem malo zadremala, pa malo pojokcala, upam, da bo ponoči spala, pa da ma danes pač tak danuser posted image

hvala nr za nasvet, sicer ne pijem prave kave, pa bom mogoče poskusila...a ne more to nič vplivat na črvičenje otročka? a tvoja se pa zbudi samo enkrat na noč? pri nas se ponavadi dojimo okoli polnoči, pa potem okoli 1.30 pa potem okoli 3.30 in potem okoli 7.30. danes smo potem spali do 9ih, pa bu še malo dlje, če nebi prišla patronažna...

ja mene tudi boli samo en šiv, tisti, ki ga imam na ritnici, ostalo se je že fino zacelilo. upam, da bo s tvojim šivom vse veduuser posted image

tako zdej gem pa kompot jestuser posted image

lepo bodite!

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Decembrke 2005
2.1.2006 22:13:06   
NRMM
Pri nas so bile tudi danes težave z ajanjem čez dan, neki jo šraufalo ampak je bilo popoldne vsega konec in je ajala do 20.30 sva se umili (včeraj sva prvič glavico umile...mmm je pasalo user posted image , se pa zelo rada pusti s krtačko krtačit po lasekah), previli, zdaj drugo rudno napapcali in je zaajala. Tudi moja mora 3x jest, da se naje. Prvi podoj gre kot treba, potem pa se bolj carta kot papa.

Nisem mislila prave kave, ampak jaz delam belo kavo kneipp in divka skupaj mešam, tako ko dobiš v bolnici, ta mi pomaga za prebavo.

Mmmm kompot, si me spomnila grem jaz tudi ponj, potem bo treba it pa spat. Samo 1x se dojimo ponoč, ko se zbudi, se zvečer zgleda dovolj naje, da ima potem dolgo dovolj.

Fajn spite, uživajte ob cartekah in sladke sanje user posted image !



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 8:30:27   
cuma
Dobro jutro!
Kako ste mamice! Danes je pri nas na user posted image  burja in končno spet sije sonce user posted image .
Moja Ema je dopolnila en mesec! Jutri pa ima prvi pregled pri pediatru.
Po prvem šoku v tretjem tednu, ko se ni nič zredila (mamica ima namreč zize naštimane na 0,5 maščobeuser posted image user posted image ) in je pediatrinja svetovala naj ji dodajamo ob vsakem podoju, smo se sedaj že navadili in tamala lepo napreduje. Že po prvem tednu dodajanja je pridobila 550g user posted image  - torej je nadoknadila že skoraj vse za nazaj. Prav lepe debelčkane nogice dobiva user posted image  in lepa okrogla lička!
A ste se vi že kej tehtali?
Mi smo šli v posvetovalnico, saj doma nimamo take tehtnice. Povsod po knjigah in revijah piše, da če je otrok zadovoljen in spi (razen pri nedonošenčkih) pomeni, da ni potrebno tehtanje do prvega pregleda. No, mi smo jo šli kljub temu tehtat, ker nam je patronažna namignila, da se ji zdi suhcena, meni pa ni dalo miru. In res je bila prelahka moja pikica!!Samo, da jo izgleda še ni toliko motilo ali pa je tako zelo potrpežljiv otrok, da ne pokaže kdaj ji kaj manjka.user posted image
V glavnem, zdaj ima vse: zize za aperitiv in flašo za glavno jed!

Lepo papajte in se cartajte!
Cuma&Ema

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 9:36:08   
ac
Danes sva pa s Saro prvič sami! Je šel moj nazaj v službo. No, mala za1x spi. V LJ o soncu kot ponavadi ni ne duha ne sluha... Itak je pa zunaj sneg in ni lepo spluženo, da bi se dalo kaj ven z vozičkom. Tako me malo skrbi, da bom celo zimo kar v stanovanju. Kako pa ve hodite na sprehode? A je kje v LJ teren za z vozičkom it?

Kar se teže tiče, sva z malo hodili v porodnišnico na kontrolo zaradi zlatenice, pa so mi jo vsakič še stehtali. En teden nazaj je debeluška imela že 3,5 kg (v dobrem tednu se je zredila kar za pol kg). Naslednji pregled imam pa pri pediatru tam sredi januarja. Me pa za težo ne skrbi, ker se Sara očitno redi. Saj bi tudi stalno jedla! Na 3 ure se zbuja (tako podnevi kot ponoči) in potem je in je in potem tudi veliko kaka, pa lula, pa bruha... Včasih je, pa hkrati bruha (skozi nosek)... Ima pa že prav zalita lička, pa nogice in rokice, pa okrogel trebušček. Rodila se je namreč 3 tedne prezgodaj in je bila na začetku prava manekenka (suhcana).

Imejte se lepo, sploh tam, kjer vam sije sonček! Saj mogoče se bo pa tud v LJ prebil skozi meglo.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 10:25:27   
Pajaca
HOJLA!!

Evo mi smo veselo žurali za novo leto. Smo šli k viv na žur in je bilo super. Pajacka je dočakala novo leto, Pajacek pa je spal od 11 do 4 zjutraj, pojedel, smo letel domov in spal do 9.45 ko je Pajacka uletela v sobo. Superca je blo.

TINKAMIŠKA!!!! Upam, da ni čist prepozno. Ampak ker sem mela prvič ful probleme z zaprtjem/hemeroidi/šivi.... toliko. Pojdi k osebnemu zdravniku, naj ti napiše portalaks sirup..... ne vpliva na dojenje. Lepo spiješ žlico ali dve sirupa, blato se zmehča in lažje kakaš. Pa to čimprej nared, da ne bo problemov. Aja pa še to, ko ga spiješ te požene... čez uro al pa 10, tko da bodi blizu wcja. Kar se tiče šivov.... po vsakem lulanju pojdi in jih umij s hladno vodo in fino posuši. Pa ne bo nič peklo in lepo se bodo celili. Kar se tiče bepantena ne vem, ampak jaz jih nisem nič mazala, pa so se hitro zacelili. Sam res vsakič umij.
 
AC ti men sam povej s kje si, pa ti bom skor ziher najdla eno potko za se sprehajat. Drgač maš pa okol lj pst in pa tivoli..... se tud v lj najde polno sprehajalnih poti, tko da ni panika. Sam za celo lj se mi pa res ne da pisat kako in kaj.
 
Evo mi gremo zdaj po mleko in slikat malega za osebno. Čau bau!

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 10:29:41   
mml
Živjo,

pri nas je tudi konec "medenih tednov", kar pomeni, da sva z Manco danes prvič sami...user posted image . No ja se bova že navadili. Sej dopoldan ni večjih problemov, ker večinoma je in spi, popoldan in zvečer je pa bolj problematično zaradi krčev user posted image  in potem joka in hlipa, da se mi trga srce. Po večernem kopanju in dojenju krči večinoma minejo user posted image  in potem spi nekje do 4-ih ali 5-ih, ko se spet podojiva in potem še ene 3 do 4 ure, tako da kar se noči tiče je čisto OK.
Me prav veseli, da se nas je nabralo malo več user posted image user posted image user posted image , tako da bo tudi tukaj bolj pestro in zabavno.

Ac kar se sprehodov tiče...midva zaenkrat Manco nosiva na sprehod kar v naročju, prvič zato ker se mi zdi, da ji je topleje in seveda zato, ker so ceste na našem koncu Ljubljane povsem zalite s plundro. Nekako se jo da nosit ene 45 minut, potem pa meni zaspi roka. Sicer pa gremo ven, če le ne dežuje ali totalno ne sneži user posted image .

Cuma: pri nas je patronažna stehtala Manco en teden po prihodu iz porodnišnice in je pridobila 220g, s tem da sem bila v prvih dneh v porodnišnici in še nekaj dni doma praktično brez mleka, no potem se je pa zadeva ob vseh mogočih zvarkih in čajih vzpostavila in mislim, da ga je sedaj dovolj user posted image . Tudi Manca po mojem pridobiva na teži, predvsem ima bolj zalito ritko in stegna, tudi prstki na rokah so bolj zaliti in seveda je dobila podpradek user posted image . Naslednje tehtanje imamo pa na prvem pregledu pri pediatru, kar je čez 14 dni.
 
Tinkamiška: jaz sem si nekaj dni mazala šive z Bepanthen plus...pa je bilo še slabše, bolj me je peklo user posted image , tako da sem nehala, sicer pa poskusi in boš videla. Meni je res najbolj pomagalo, da sem šivan predel ohranjala čim bolj suh. Tudi mi ni odgovarjalo daljše tuširanje z mrzlo vodo user posted image , sem rajši hladila z ledom...ampak mislim, da je precej odvisno od posameznika do posameznika, sicer pa je na srečo po 10 dneh bolečina praktično izginila user posted image .

Tako spet sem se razpisala...se vidi, da Manca trenutno spi.
Lep dan in natipkajte kaj...

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 10:31:37   
ac
Pajaca, sem blizu pst (v Kosezah oz. draveljski gmajni), ampak sem mislila, da vse te sprehajalne poti so pod snegom oz. zgažene samo za peš hojo, ne pa za voziček?

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 12:38:53   
tinkamiška
pozdravljene(spet s punčko v naročju)

noče in noče spat, gleda kot čukuser posted image

najprej hvala za nasvete glede šivov in zaprtja. šivi, oziroma boli me samo en šiv na ritnici, so malo boljše, jih pa že ves čas spiram z hladno vodo in potem osušim, upam, da se bo kmalu zacelilo, pravijo, da 14 dni traja pri nas bo v soboto 14 dni...

aja, pa ratalo mi je kakatuser posted image nisem si mislila, da se bom tega kdaj tako razveselilauser posted image nisem imela nikoli težav...se pa zelo silim pit, mogoče je tudi zato boljše.

zdej pa glede ize: zadnje dni noče zaspat, prej je po dojenju vedno zaspala, zdaj pa noče, razen pri meni v postelji, danes je spala od 1ih pa do 5ih, potem pa do 11.30, potem sva se dojili in zdej že eno uro bedi in ravnokar sva se morali spt dojit. Sem jo dala zdej v košek pa še vedno kuka kot čuk.

A naj jo postim notri tudi, če joka? Nam ne gre podiranje kupčka, potem pa fejst bruha in se zaradi tega čisto predramiuser posted image

V bolnici in prve dni doma je spala kot polhek, zdaj ga pa takole svira, pa sem mislila, da bo vedno boljšeuser posted image

Eh, upam, da nam bo spet zlaufalo, ker meni gre kr na jok, ko ne vem kaj nardituser posted image

Lepo bodite!

P.S. kdaj bom pa lahko šla kej na zrak z njo? V soboto bo stara 14 dni...

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 13:45:38   
mml
Tinkamiška...Mi smo šli na sprehod, ko je bila stara 11 dni. Patronažna je rekla naj štartamo z 10 minutami in potem podaljšuj po 5 minut do 30 minut, potem podaljšuj za 10 minut do 1 ure. Tako, da lahko mirno greste na sprehoduser posted image . Sicer se pa tolaži, da je tvoja punčka vsak dan večja in bolj navajena nate in ti nanjouser posted image . Poleg tega se pa zavedaj, da si ti zanjo najboljša mamauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 13:48:09   
tinkamiška
o mml hvala! mogoče bova pa šli malo atija pogledat, je tu blizu v službiuser posted image

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 14:32:44   
BlankaT
Pozdravljene!

No mi smo našo Majo dobili 15.12.2005 ob 16.02. Porod je bil hud, vendar ne tako zelo, da bi mi želja še po enem minila user posted image , čeprav je moj rekel, da je proizvodnja pri nas zaključena, ker sem se preveč mučila. Potek poroda vam bom opisala v prihodnjih dneh, ko bova z Majo sami doma. user posted image  je še vedno doma in bratec tudi, si je na staro leto izpahnil rokico, tako, da ima sedaj longeto.

Maja je zelo priden dojenček, večina je in spi. Je pravi požeruh. Hvala bogu,da imam mleka vsaj za 2 dojenčka user posted image user posted image user posted image user posted image .

Mml prebrala sem, da sprašuješ kaj pomaga krčem. Jaz uporabljam lovorjevo mazilo iz Celjske lekarne in pijem veliko čaja za dojenje od Hippa in Nestle. Sem to že pri svojem prvem prakticirala in skoraj ni bilo krčev. Tako, da moj nasvet je mazilo in veliko čaja.

Na prvem sprehodu smo bili tik pred prvim snegom in mala je uživala 300 na uro.

Lp, Blanka.


_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 16:08:42   
arielca
Pozdravček še od naju!!!!

Z Brino sva danes prvič sami, ker user posted image  dela in mi je kar malo hudo. Je bilo tako fino, da smo se lahko skupaj cartali in razvajali... Tolaži me dejstvo, da je pred mano čudovito leto in da bom lahko uživala v vsakem trenutko z malo princesko.

Moj porod je bil enostaven, šivi me niti najmanj ne bolijo (je pa res, da sem bila minimalno šivana) in danes sem se že naročila na poporodni pregled pri G.

Tri tedne po porodu sem sicer fasala mastitis in danes sem končala z jemanjem antibiotikov. Upam, da se ne bo ponovilo, ker to pa user posted image  boli. Nikomur ne privoščim teh bolečin.

Brina je sicer pridna, veliko papca in spančka. Zvečer se nazadnje podojiva malo po polnoči, potem pa spančka do šestih zjutraj. Me pa zanima, koliko časa ve dojite svoje user posted image . Moja malčica je precej lena, ker vmes počiva in včasih celo malo zadrema, tako da se hraniva dobre pol ure, včasih celo več. Kako pa je pri vas?

Uživajte s svojimi user posted image  in pišite o svojih dogodivščinah.

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Decembrke 2005
3.1.2006 19:46:43   
Yasminka
Hola!

Končno se vam lahko pridružim. Naša user posted image Ema se je rodila 30.12. - 3 dni po PDP-ju  - 3515g in 52cm. Nekaj slikic je že v albumu.
Vceraj sva prišle domov user posted image . Zdaj pa se spoznavamo in navajamo na nov življenski ritem ter se soočamo s prvim navalom mleka.
Pozdravček
Y

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Decembrke 2005
4.1.2006 12:21:26   
tinkamiška
čestitam yasminkauser posted image user posted image user posted image , pa dobrodošla spet med namiuser posted image

pri nas se še tudi lovimo, upam, da bomo kmalu imeli nek ritem in reduser posted image

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Decembrke 2005
5.1.2006 18:45:59   
BlankaT
Večer! Kje pa ste danes vse?

Mi smo danes dopolnili ravno 3 tedne.

Arielca midve ko se dojiva se dojiva od 15 do 40 minut, odvisno koliko mleka je v zizi. Moja Maja je zelo lena za zizanje in dokler je ziza polna in teče je mirna, nato pa ko bi se mogla malo potruditi in bolj močno potegniti,  pa se prične buniti. Kadar pa je po flažki (ker imam ogromno mleka si ga pumpam in ga ji nato dam po flaški), takrat pa poje v roku 10-15 minut.

Mene pa zanima koliko pojejo važi malčki. Moja je dokaj "požrešna" nikoli nima dovolj, poje pa vsaj 110 ml pa tja do 200 ml, nato pa bruha in to kr velikouser posted image . Sicer lepo jemle na teži gor, vendar me pa vseeno skrbi to njeno bruhanje.  Sedaj prakticiram s tem, da podiravava kubček že med hranjenjem in je nekoliko bolje. Samo zvečer pa je kriza, ko se prenaje in nato joče in joče in joče in to vse tako dolgo dokler ne izbruha odvečnega mleka.

Kaj pa davčne številke, ste že dobile in kako dolgo ste čakale nanje?


Lp, Blanka.




_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Decembrke 2005
5.1.2006 21:43:01   
mml
Jaz nimam pojma koliko Manca popije, ker se izključno dojiva...prvi tedne po prihodu iz porodnišnice je glede na tehtanje pojedla tam od 70 do 90g user posted image , tako da domnevam, da sedaj popije že precej več. Sicer jo pa dojim približno pol ure (15 minut na vsaki strani), sem poskusila z varianto, naj otrok sesa dokler želi user posted image , pa se je izkazala za neuporabno, ker bi Manca sesala tudi 48 ur skupaj, če ne bi prej počila od sitosti user posted image . Skratka eksperiment se je končal s prenažrtostjo in polivanjem. Sicer nikoli ne poliva in na srečo tudi ne bruah. Kupček podre večinoma takoj, ko jo dvignem ali pa ga sploh ne podre.

Davčno številko smo dobili že pred novim letom, se pravi dobrih 14 dni po rojstvu in kakšen dan za tem, ko smo dobili rojstni list. Danes pa je prišlo iz ZZZS potrdilo o urejenem zavarovanju, tako da domnevam, da bo v roku kakšnih 14 dni prišla tudi ta prava zdravstvena kartica. Tako da so vsi papirji več ali manj urejeni user posted image .

Meni se je danes naredila boleča zatrdlina v levi dojki in tudi po dojenju ni nič boljše user posted image , tako da sem sedaj na toplih oblogah in upam, da se ne bo izcimilo kaj hujšega...

Mirno noč in jutri en čudovit dan user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Decembrke 2005
5.1.2006 22:20:03   
arielca
mml, poskušaj s toplimi obkladki in kar fino toplim tušem in zatrdlino masiraj s prsti proti bradavici. Masažo izvajaj pod tušem, ker je najbolj učinkovita in najmanj boleče. Zatrdline se moraš znebiti in če začneš dovolj zgodaj ne bo panike. Če pa se na mestu zatrdline pojavi rdečina in dobiš vročino pa pojdi k zdravniku. Govorim iz lastnih izkušenj, ki so zelo zelo boleče. Držim pesti zate!

Midve sva se dojili precej dolgo in to na obeh straneh, pa sem imela ves čas občutek, da dobi premalo. Že včeraj zvečer sem ji hotela dati dodatek, ker mi je s krajšimi presledki cca. 3 ure visela na zizah, danes dopoldan pa je ponovila zgodbo. In kar je najhuje - po vsem tem času je bila še vedno lačna in je danes pojedla 100 ml dodatka, kar pomeni, da imam premalo mleka. Zdaj dobi zize za predjed, dodatek pa za glavno jed. Sem ful žalostna zaradi tega, ampak najbolj pomembno je, da je malčica sita.

Sicer je pridna in nimam nobenih pritožb user posted image user posted image user posted image .

Naša user posted image  je rojstni list dobila kmalu po porodu, še pred prazniki so ji poslali davčno številko, na zdravstveno kartico še čakamo. Vložila sem tudi papirje za otroški dodatek, tako da sem z birokracijo uštimala.

Aja, pa da se še malo pohvalim. 1.1. malo po polnoči me je moj lubi zaprosil in se junija poročiva user posted image !!!!!! In sem ful srečna, takrat pa sem jokala od sreče. 

Uživaje s svojimi decembrčki in vedite, da ste najboljše mamice na svetu!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Decembrke 2005
5.1.2006 22:40:24   
ac
Arielca, čestitam! Lepa novička. Midva bova pa še naprej na koruzi...

Mi smo danes dopolnili 4 tedne. Kar se dojenja tiče, ne vem koliko popije, jo pa kar pustim in sicer najprej na enem jošku (traja cca 5-10 min, potem pa zaspi in spusti bradavico), potem jo grem previt (tu je potem problem, ker poliva oz. bruha, še posebej, ko ji dvignem nogice), potem pa jo podojim še na drugem jošku (tudi tukaj je podoben scenarij kot pri prvem). Tudi mene tole polivanje malo skrbi, čeprav tudi moja očitno pridobiva na teži oz. se redi. Ampak potem med previjanjem joka, pa tudi po dojenju, če vmes trdno ne zaspi, je jok in stok, ker se ji stalno dviguje (potem spušča take grgrajoče zvoke in dostikrat ji gre ven skozi usta in nosek, božica). Pred dojenjem pa ne previjam, ker bi preveč jokala, ker je lačna, po dojenju bi pa verjetno še bolj bruhala, pa še previjanje jo razbudi in bi jo bilo težko uspavat. Se pa to dogaja že od vsega začetka (polivanje), ampak v porodnišnici so na mojo zaskrbljenost odgovorili s tem, da se pač preveč naje. Ampak včasih toliko zbruha, da se čudim, da ji sploh kaj mlekca ostane. Čez en teden imava pediatra, pa bom malo vprašala kako in kaj. Menda pomaga, če ji v postelji podložiš zgornji del ležišča (samo meni itak že v rokah bruha, ko hočem, da podre kupček).

Davčno sem pa jaz dobila kakšen teden nazaj.

Mirno noč vam želim!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?