|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 05
21.1.2006 18:00:34   
spacey
Hellou! :)

Punce pa to ne morte verjet...včeraj je mali shodu...no če temu lahko rečeno tako... Postavili smo ga na nogice, ulovili ravnotežje in ga spustili...in škratek je naredil 12 korakov! :) Potem pa še 1x po 12 in parkrat po manj korakov.

Pa iz hojce ven se zna skobacat, pa na kavč zna zlezt in dol z njega, tako kot je prav...se pravi v rikverc.
Ma mali je poln fint in pogruntavščin.

In včeraj je prvič prespal celo noč. Jutri ga pa selimo v njegovo sobo in upam, da se bo lepo privadil.

Včeraj je prvič jedu pizzo z nami...sicer samo par koščkov in ni se pritoževal. :)

Drugače smo pa zdravi in veseli...vriskamo in kričimo, da me včasih kar ušesa bolijo, pa čeblamo 100/h in veselo ponavljamo tata, teta, mama... :)

Razume pa že tut ful. Če rečem kdo je prišu, se obrne k vratom in steguje vrat, da bi zagledat kdo je...pa ko rečem kje je Aya so veselo nasmeji in šiba k njej in jo boža oz. bolj tolče po njej. Pa še bi se našlo, pa se ne spomnem... Aja, pa v sobici je obešena karikatura od tatija in ko mu rečem kje je slikica, se obrne k njej in se tako zasmeji na ves glas, da se jaz kar topim.

Najljubša igrača pa je prazna plastenka, pa kuhalnica in pokrovka.


Nč šibam jaz po perilo v stroj, da ga obesim še dokler tamauček spi.

Pa-pa


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Marčevke 05
22.1.2006 12:01:29   
Libra
Živjo!
Ker sem tudi jaz marčevka (2.3.05) vas dokaj redno berem, napišem kaj pa zelo zelo redko. Enostavno nimam časa oz. si ga ne vzamem za RR.
Sicer pa bi rada tebe, Špacka, nekaj vprašala. Zanima me, če si ti rodila 3. 3. v Brežicah in si bila v prvi sobi. To me že skoz zanima. Če si bila, ti bom že povedala, zakaj me to zanima.
Marčevke, kar pridno pišite še naprej, saj je prav zanimivo brat, kaj počnejo priblično enako stari malčki. Pa še z mojo jih lahko primerjam. LP

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Marčevke 05
22.1.2006 21:15:58   
borovnicka
Oj! user posted image  spi, user posted image  pa se uči, tko da mam prost računalnik.

Spacey!  Bravo user posted image user posted image user posted image  in čestitke. Sedaj te pa čaka lovljenje, nenadni šrinti,.. bo veselo.....

Suzi. Malček je dobil za božička copatke na nogavici (kot šolski copati le da imajo nogavico). Imajo jih v Pikapolonici. Meni so v redu, ker ne drsi.

Še vedno miksamo 300 na uro. Če mu dajem za jest sama mora bit obvezno zmiksano, pri stari mami pa je vseeno.user posted image . Mleka še ne pijemo, namazov pa tud še ne jemo. mam srečo, ker ga bo pazila moja mami, tako da nikamor ne hitimo.

Po tedenskem prepričevanju same sebe smo s petka na soboto ukinili nočno dojenje. Ko se je zbudil, ga je mož poujčal in sladko je zaspal nazaj. Zbudil se je trikrat in skoraj brez problemov zaspal. Hvalabogu. Šele ob sedmih zjutraj je dobil joško in veselo pomalcal ter bil takoj naspidiran. Včeraj  je zaspal ob pol devetih, prej vse izbruhal ker se je zgleda prenajedu (user posted image ) in se prvič zbudil ob 5h, dobil dudo in zaspal do 6h, pojedu malo in nato ob 7h še malo pa smo bili spet naspidirani. Upam, da bo tudi naprej tako, ker je bil nočni tempo prehud. 

Sam še dobra dva tedna porodniškeuser posted image !

Imejte se radi in se fino grejte.


(odgovor članu Libra)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Marčevke 05
24.1.2006 8:23:53   
Špacka
 
Oooo, spacey, tvojem škratku se pa mudi user posted image  LIAM user posted image user posted image user posted image

Lina je pa končno dobila tretji zob, zgornjo enko in zdaj imamo spet mirne noči, tudi čez dan ni več sitnarjenja user posted image  bolj gre porodniška proti koncu, bolj nam je lepo....

....zdajle ne bom nič pisala, ampak bom samo odgovorila libri na vprašanje...ja, jaz sem ta, zakaj te pa zanima?user posted image  


Uživajte na toplem....



(odgovor članu borovnicka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Marčevke 05
24.1.2006 8:29:01   
rainbow
Haloo!

Vidim, da nimamo več toliko časa za rr. Pa saj je prav tako. Ne moremo non-stop pred računalnikom čepetuser posted image

Ampak  bom vseeno malo.

Spacey, BRAVO user posted image user posted image user posted image user posted image  za Liama, naši marčevci so pa hitri, čujte; Enji še malo manjka, pa bo. Že stoji sama par sekund, pol pa se lepo sama na ritko vsede.

Aja, počasi bomo zdravi, mislim, da dokončno s koncem zime (kaj je s temi temperaturamiuser posted image , sploh ne mislim ven hodit v takem mrazu), Lia v vrtcu, mama pa intenzivne priprave user posted image  na službo user posted image  in iskanje varuške za Enjo.

Borovnička, bravo za ponoči, jaz zaenkrat samo sanjam o tem; razmišljam pa, da bi Enjo fliknila k Lii v sobo. Samo kaj pa bo potem??????????????????? Bog ve. Mogoče pa se opogumim. kaj menite ve???????
 
Mislim, da bo zdaj res čas za prve čevlje; ste ve že kaj kupovale?????? kaj ste kupile oz kake nameravate kupit (podložene/zimske..) Se mi zdi, da bi Enja že tudi rada zunaj kaj stopicala.
 
lepo boditeuser posted image
 

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu borovnicka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Marčevke 05
25.1.2006 15:10:24   
Skaana
Ahooj,

res je manj časa za RR in prav je tako user posted image . Lovimo še zadnje proste trenutke, ko nam je edina skrb naše miceno bitje, naš ves svet.

Na hitro:

Spacey, sem bila zelooooo vesela tvojega sporočilca. Bravo Liam za prve korake. user posted image user posted image user posted image Naj bodo čim bolj stabilni in naj kolena ostanejo cela. Pa čim manj bušk na glavci malega raziskovalca. user posted image user posted image user posted image

Borovnička, čestitke za mirne noči. Sam, ne da te bi strašla. Pri nas je to trajalo deset dni, potem pa je spet začela z enim nočnim podojem. In tudi zdaj se včasih zgodi, da nam prespi noč (mogoče ji kakšnih dvakrat dam dudo), danes pa se je npr. že ob pol treh drla ko jesihar za zizo. user posted image

Rainbow, jaz še kar odlašam s čeveljci. Se bojim, da ji bo še noga zrasla (al pa se sam s tem tolažim, da še ni treba). Bom pa najbrš šla kar v cicibanovo trgovino, kjer miceni zmerijo nogico in oni predlaga čevlje.

Glede preselitve male Enje - ti svetujem, da probaj. Vem pa ne. Ker nimamo te možnosti. Verjetno pa bo boljše spala zraven sestrice.

Naša Atenka je pa vedno bolj mala malčica. S svojimi muhami vred.user posted image  Tooooliiiiiko stvari že razume. Ko jo vprašamo, kako dela raca, kuža, muca, krava, konjiček - vse že pove. Tudi knjigice že sama lista in je čisto zatopljena. Zadnjič smo bili pri njeni dvoletni sestrični in je imela na tleh barvice - Atena jo je kar posnemala in že risala z njimiuser posted image . Sem mislila, da je veliko prehitro.

Imam cel kup vprašanj:
1. Glede samostojnega hranjenja - jih že kaj navajate? In kako? Atena je čist kamot in se ji ne da še njej z žlico v usta nosit. Obožuje pa kruh. Ko koga vidi, da ga ima - ga zahteva. Pa ima lahko čist poln želodec.user posted image
2. Duda: tiste, ki ste jo imele, kdaj jo mislite ukinjati?
3. Kako vam user posted image  kaj spijo čez dan? Mi do zdaj nismo imeli nobenih problemov - spala dvakrat in tudi zaspala takoj. Zdaj pa se vstaja, meče dudo, se smeji, se obrača, tuli, pa je zaspana tako, da komaj gleda user posted image . Včasih spi le enkrat po urco, včasih dvakrat po dve user posted image .
4. Ali že kaj uporabljate kahlico? Mi je ne, razen kot igračo, račko. Obožuje račke.
5. Kako oblačite user posted image  za ven in koliko ste zdaj v tem mrazu zunaj? Mi smo enkrat, pa še to čist malo. Če se mi zdi, da bo micena zmrznila. Šala pa niti pod razno noče met prek ust.
6. Kako pa kaj zdravje? Ateni še kar neki hrope, čeprav je boljše. Pa malo ji skoz teče iz noska. Se pa zna že usekniti. user posted image  Če ji rečem, naj pihne, to naredi. Seveda pa moram jaz tudi, takoj za tem.

Evo, sem vam dala dela.user posted image

Pa pa, nadvse tople dneve vam želim - dobesedno in preneseno.

Vaša, Skaana




_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Marčevke 05
25.1.2006 21:35:00   
Suzi*
Punce, hvala za odgovore v zvezi s copatki. Gremo jutri v nabavo.

Spacey, čestitke za prve korake vašega Liama! user posted image  

Prvih čeveljcov mi še nimamo. Ima tako malo nogico, komaj bi mu bila prav 18, pa še visok nart in jih ne dobimo. user posted image  

Pri nas je tudi pestro in vedno manj časa za RR. Nocoj sem pa sama (brez moža) in si bom malo privoščila. user posted image  Anžej je eno veliko sonce. Ful razume, se pogovarja (po svoje) če ga kdo ogovarja (ful nekaj zarlaga in dela take face, da počiš od smeha), po novem reče gu-gu, ga-ga, la-la, ne, ja-ja, bom (če kaj na tla vrže), ti-ti (če ga kregam se potem še sam okrega ali pa okrega tla ali predal če se kje udari), ful se smeji iz srca (kar je meni tako lepo user posted image ) in še kaj kar se ne spomnim. Začel se je spuščat za nekaj sekund potem pa na rito pade. Ful šiba po stanovanju, kobacaje in tako da pred sabo poriva kar mu pride pod roke in hodi. Plezanje po meni se še ni končalo, zdaj je začel še jokat, če me ne vidi v bližini. user posted image  Tako da zdaj hodim po stanovanju in ves čas nekaj govorim, da me sliši. user posted image  Pa ne pomaga vedno.
Danes sem mu prvič dala mleko. Zjutraj je jedel mlečni gris s pol mleka, pol vode. Do sedaj nobene reakcije. user posted image  No, pa da se še pohvalim, prejle sem ga med kopanjem postrigla. user posted image user posted image user posted image  Uau, je pravi fantič sedaj. Prej je bil že kar mala punčka s kodrčki okoli ušes. user posted image  Pa laski so bili že tako dolgi, da so mu šli v očke in v ušesih so ga žgačkali. user posted image  Ga bom jutri poslikala, potem pa dam kakšno slikico gor, da vidite mojo umetnino. Mislim, da mi je kar dobro uspelo. user posted image

Skaana, zate odgovori:
1. Hm, večinoma ga jaz hranim, razen če posega po žlici, mu jo dam v roko (napolnjeno) in potem sam nese v usta. Zajet hrane še ne zna sam. Ko poje z žlice, jo da nazaj v krožnik in čaka na novo porcijo. user posted image  Sam pa lepo je koščke kruha, sadja...prime in nese v usta. Kos kruha z namazom ali sirom je kar tako, da mu dajem celega za grizt...če je sam večje kose, si ful preveč nabaše v usta in potem pogoltne nič zgrizeno. user posted image
2. Imamo dudo, ne moremo brez nje zaspat, o odvajanju še ne razmišljam.
3. Čez dan je še pred kratkim spal po 2x za pol urice, zadnje 3 dni pa spi 1x po eno uro. Pred kosilom sploh noče zaspat (v posteljici se takoj vsede in vstane), potem mi pa že tri dni zaspi med kosilom v stolčku za hranjenje. user posted image  Danes sem ga npr. po kosilu že spečega previjala, pa sploh trznil ni. user posted image user posted image user posted image  To se je zgodilo drugič od rojstva. user posted image
4. Kahlice sploh še nimamo nabavljene. Mu je pa že miklavž prinesel denar za kahlico, tako da jo bo treba nabavit.
5. Zadnje 3 dni sva kar lepo ne toplem. Drugače ga pa jaz oblečem v žabice in žametne hlače, gor ima pa dvojne dolge rokave in bundo. Na glavo kapico ki se je drži šal, na roke rokavičke. Se nič ne otepa. V vozičku je pa preko nogic pokrit z volneno dekico in še s "prekrivalom" od vozička. Skaana, če noče imet šala preko ust ji daj vsaj dudo v usta. Jaz to po mrazu kar prakticiram, da potem diha skozi nos...baje se tako zrak bolj segreje, preden pride do pljučk.
6. Uh, trkam, pri nas je zdravje uredu. Upam da bo tako tudi ko bo šel v vrtec. user posted image  Ja, Anžej pa tudi piha skozi nos ven...enkrat je celo izpihal en smrkeljček. user posted image  

No, dajte no kaj napisat. Jaz bi kaj brala.


Uživajte in grejte se lepo na toplem. Baje da bo kmalu bolj "toplo".



_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Marčevke 05
26.1.2006 10:39:21   
spacey
Eila! :)

Hvala za pohvale, Liam je kr važen, ko sem mu jih predala... Je pa rajši po vseh štirih, ker je bolj sigurno in prej pride kamor hoče. Se pa vsake toliko spusti in zakoraka kot kak pijanček...malo levo, malo desno, malo kar na mesu. Sej bo, nikarom se ne mudi, a ne?! :)

Smo pa nekaj zboleli...sem nas preveč hvalila prejšnjič. V nedeljo je fasal vročino, ki ga je držala tri dni...zdej je pa hripal in malo pokašljuje in ful kiha...pa ponoči ga nekaj zvija po trebuščku in predvčeraj je 6x kakal...pa še slabo je jedu. Pa tut mene nekaj prijemlje... :( Smo pa bli včeraj pri pediatru, pa ni nič kaj ugotovila...če pa ne bo boljše pa naj pridemo nazaj.

Pa preselili smo ga v njegovo sobico...zdej je dve noči spal sam in je isto kot prej...še vedno se zbuja ponoči 1-2x...mogoče pa zato, ker je nekaj bolan, pa ga kej zvija al kaj...upamo, da bo vsak dan boljše.

Drugače pa nič novega...največji žur je it dol s postelje ali pa kavča...pa čist je nor na naše zverince...ko jih vidi kar vriska od veselja, še posebej ko vidi mačka...po Ayi pa itak tolče, kot da na bobne igra.

Skaana evo odgovori: :)
Skaana je napisal/a:

1. Glede samostojnega hranjenja - jih že kaj navajate? In kako? Atena je čist kamot in se ji ne da še njej z žlico v usta nosit. Obožuje pa kruh. Ko koga vidi, da ga ima - ga zahteva. Pa ima lahko čist poln želodec.
Mi še nismo probali, ker je mali fin gospod in ga je treba pitati...edino koščke kruha in piškotov nese sam v usta. Mora pa imeti žlico v roki, da je srečen in kaj poje...

Skaana je napisal/a:

2. Duda: tiste, ki ste jo imele, kdaj jo mislite ukinjati?
Mi tudi nismo imeli dude, tako da žal ne vem kako je s tem...probaj pa ji dan bolj po redko, ko res vidiš, da je nuja. Mi imamo eno igračko namesto dude...za spat obvezna. :)

Skaana je napisal/a:

3. Kako vam  kaj spijo čez dan? Mi do zdaj nismo imeli nobenih problemov - spala dvakrat in tudi zaspala takoj. Zdaj pa se vstaja, meče dudo, se smeji, se obrača, tuli, pa je zaspana tako, da komaj gleda . Včasih spi le enkrat po urco, včasih dvakrat po dve .
Oh, pri nas je groza. Smo ga hoteli navaditi, da bi spal 1x na dan po dve urci...tam okoli 12h-14h, pa smo mu samo še bolj zbrkali bioritem. Je začel spati po 2-3x na dan po 10 minut, tako da je groza in ne naredim nič...posledično je pa on tut tečen, pa siten in bi se samo po rokah nosil...a težek je za znoret in me vsak dan bolj hrbtenica boli.
Ne vme kaj bomo naredili...skušamo spet uvest dvodnevno spanje...bom poročala še naprej. :)

Skaana je napisal/a:

4. Ali že kaj uporabljate kahlico? Mi je ne, razen kot igračo, račko. Obožuje račke.
Mi kahli uporabljamo, ko se spomnimo nanjo. No glih včeraj sem ga spet dana nanjo in je naredil lužico. Je pa to tudi ena izmed igrač, pa čeprav mu jo raje skrvima, ker ko ga posedem gor se on takoj vstane...

Skaana je napisal/a:

5. Kako oblačite  za ven in koliko ste zdaj v tem mrazu zunaj? Mi smo enkrat, pa še to čist malo. Če se mi zdi, da bo micena zmrznila. Šala pa niti pod razno noče met prek ust.
Jaz ga oblečem v bodi dolg rokav, čez kak puloverček ali jopco, žabice in hlače (žametne, podložene, kavbojke in ene take prehodne...odvisno od mraza) in bundico...šal in kapo z ušesniki...rokavic pa ne mara. Včeraj sem mu pa dala čez voziček še tisto pokrivalo za dež in je super, ker ne piha nič not.
Zdej smo bili tri dni doma, ker bi nas sicer odnesla burja in mraz je bil tak, da mi je niti 10 minutah nos zmrznil...če bi mi ga kdo frcnil, bi kar odfrčal.

Skaana je napisal/a:

6. Kako pa kaj zdravje? Ateni še kar neki hrope, čeprav je boljše. Pa malo ji skoz teče iz noska. Se pa zna že usekniti.  Če ji rečem, naj pihne, to naredi. Seveda pa moram jaz tudi, takoj za tem.

No zdravje sem pa že opisala...glej malo bolj zgoraj.

Aha še to...mi imamo že čeveljčke...že kar nekaj časa...babi mu je kupla teniske Nike in copatke Ciciban in so res super. Pa Ne se je naučil...z glavo pomiga ne, ne .. to sem ga pa jaz naučila, zdej mi pa probleme dela.

Suzi, kok je lepo brat kaj vse že tvoj pikec zna...

No toliko za zdaj...se še beremo. :) Mi gremo malo ven...glede na to, da se je mali zbudi...pa tok sem se pritoževala, da nič ne spi...

Bodite na toplem in stisnite se...

Pa-pa



_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Marčevke 05
26.1.2006 19:58:06   
spacey
No, mi imamo pa 6. otroško bolezen...ampak nič hudega, ker je v lažji obliki.

_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Marčevke 05
26.1.2006 21:20:59   
Libra
Se mi zdi, Špacka, da te nisem ravno razveselila s svojim vprašanjem. Vsaj po odgovoru sodeč. Zakaj me je zanimalo? Bili sva cimri v porodnišnici (sicer le 2 dni). Jaz sem bila namreč na sosednji postelji z Lano. Ker te imam na dveh slikah tako v ozadju, sem se večkrat spomnila nate in sem se nekako morala prepričati, če si to res ti - ženski firbec. Pa brez zamere.
LP vsem marčevkam

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Marčevke 05
27.1.2006 9:19:12   
tanaja*
Ojoj, Spacey user posted image user posted image user posted image . Upam, da se čimprej pozdravite. Pa še enkrat čestitke za prve korake user posted image user posted image user posted image .

Skaana, še moji odg. na tvoja vprašanja:
1. Ne, bog ne daj, da bi ji dala žlico v roke. Bi mogla v naslednjem trenutku narest generalno v kuhinjiuser posted image user posted image user posted image . Zelo rada pa kakšne drobtinice pobira iz svoje mize in jih nosi v usta. In to s tako natančnostjo, da je joj user posted image user posted image user posted image .

2. Dudo ima in jo bo imela še kar nekaj časa. Duda pri njej spada med nujne potrebščine, nikamor ne gre brez nje (no, edino kopa se ne z njo). Mislim, da jo je Žiga imel do 1,5 al pa do 2.leta.

3. Tia spi od 11.30 pa do... pustim jo največ do 15h. Je pa zadnja dva dni spala čez dan samo po 1,5 ure.user posted image Pa ponoč je imela žurke. Ampak ona jih ima vedno, kadar ne gre nič ven. zrak jo prov fajn zmatra. Tko, da jo oblečem kot medota in greva vseen ven za ene pol ure.

4. Mi tut kahlo uporabljamo, če se mami glih spomniuser posted image user posted image user posted image . Al pa če težko kaka, ji je olajšanje, če gre na kahlico (verjetno zarad položaja).

5. Odgovorila sem ti že pri tretjem vprašanju.

papa, zdej pa šibam, ker se je mala zbudila....user posted image


_____________________________

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam


(odgovor članu Libra)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Marčevke 05
27.1.2006 22:39:24   
spacey
Ja rožice, kam smo pa padle? Na drugo stran, hudiča! Evo, sam da nas mal dvignem, da se ne izgubimo... user posted image

No mi smo že boljše...mali je super, nič ni buban...sam mal je hripav, drugače pa hiperaktiven, kot vedno. user posted image user posted image

Ta moj mali škratek se zna tok raznežit, da se jaz kar topim. Danes me je skos objemaluser posted image pa se k meni stiskal in se cartal, jaz pa v čist mehka. Srček user posted image moj mali.

In danes je spal cele 2,5 uri skupaj. Si mislite?! Jaz se pa pritožujem... user posted image

Nč, grem delat naprej torto...ve pa pišite.

Pa-pa



< Sporočilo je popravil spacey -- 27.1.2006 22:40:39 >


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Marčevke 05
28.1.2006 21:28:27   
Dolina
Po dolgem času se javljam....

Sem računalnik preselila v dnevno sobo, ker v tistem mrazu se ni dalo študirat. V dnevni pa nimam interneta in zato 14 dni nč RRja... user posted image
Zdej pa sm si sposodila električen radiator in Zojo danes preselila v njeno sobico, računalnik pa nazaj v spalnico, kerj je tudi internet. user posted image user posted image
Vidim, da zadnje čase malo manj pišete. Pri nas tud ne bo časa, ker mami pridno študira dopoldan (Zoja je pa pri tašči), popoldan je pa Zoja na vrsti. Zvečer prevajam, al pa študiram al pa berem knjigo o računovodskem programu, ker sm dobila službo. user posted image user posted image  začnem pa enkrat marca. Še ne vejo, če bo šla moja predhodnica kaj na dopust. Sm vesela, da sm dobila službo, po drugi strani pa mi je hudo zarad Zoje, pa še faks se bo spet mal zavlekel.

user posted image user posted image user posted image  Tian in Liam za prve korake.

Joj, rainbow, kok ste bli bubani. Upam, da ste zdej že ok. Čist kriza.

Mi smo imeli tud danes eno krizo. user posted image user posted image user posted image  Zoja mi je padal iz stola, direkt na ploščice. Pol sva pa obe jokali kot dež, lubi naju je pa tolažil. Na vso srečo je cela in zdrava. Samo jokala je ene 10 minut pol se je pa cartala nekaj časa, pol pa že šibala naprej. Jaz pa še zdej jokam, ko se spomnim na to. user posted image user posted image user posted image

Drugače pa še ne hodimo, se nam nikamor ne mudi. Vstaja in stoji sama in dvigne zraven njeno miško (ki je skoraj večja od nje), krili z rokami in se obdrži na nogica, hodit pa noče. Pa nič zato, bo že, ko ji bo pasalo. Midve še nimava čeveljčkov. Sav že iskali nekaj, pa v nobene ne spraviva nogice, ker ima kot nekateri tukaj visok nart.
Drugače pa zna pokazat, kje ima usta, pa nogice, pa laske. Najbolj so pa zanimivi od očita laski. user posted image user posted image  Mogoče zato, ker so čist kratki in jih je fino božat. Z user posted image  sta pravi nagajivki: Zoja pride do nje in ji da lupčka na smrček in pol čaka, da ji ga Alti vrne. Jao jao, kaj počneta. Pa oponašat jo zna, kako laja. user posted image user posted image  Pravi cukrček, tale moja miška. Pa moja moja zna dat in se tko stiska k meni al pa očitu, al pa miško objema. Ne morem verjet, da ima tko rada to miško (ji je babica prinesla, velika ene pol metra in taka mehka, pa v raperskem stilu - s kapico in hlačkami).

No, zdej je pa že cel roman nastal iz mojega pošta.

Aja, mi še nič ne maramo koščkov tako, da še vse pasiram, razen kruh je lepo po koščkih, al pa mandarino, al pa banano. Ostalo pa pasirat, al pa ne bo jedla. Mleko ji že dajem počaci. Tud čokolino smo sprobali - pa ga prvič sploh ni hotla. Dojiva se 1x-2x čez dan, zjutraj, zvečer, ponoči pa kakor pride: ponavadi 2x.

Ker je imela vnete očke, nismo bili že cel teden zunaj. Jaz pa sm tud bolj med bolnimi (pa še brez glasu tko, da user posted image  uživa, ker se ne morem dret na njo... user posted image ). Kadar pa greva ven, je pa bolj oblečena kot ste ve napisale.  Pa ima vedno mrzle nogice ko pridemo domov. Včasih je imela ledene, zdej, ko jo bolj zadekam, je pa boljš.

Lepo se mejte, uživajte v zimskih dneh (seveda na toplem) in se beremo...

pa pa, Dolina

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Marčevke 05
28.1.2006 21:33:22   
Dolina
Aja, Skaana, jaz ne prakticiram samostojnega hranjenja, ker Zoja ne bi sebi dajala za jest, ampak tolkla po hrani in mahala s polno žlico in potem je vse kot v štalci... user posted image user posted image  Najrajš pa kihne, ko ima polna usta, in je spet vse kot v štalci. user posted image user posted image  
Kahlico je dobila, pa sm jo enkrat gor posadila, pa je kr jokcat začela. tko, da bomo še mal počakali.
Dudo ima samo občasno, raje se z njo igra. Če je ne vidi, je sploh ne pogreša. za spat pa je niti ne uprabljamo, ker ima raje svoja dva prsta.
V restavracijah je večinoma pridna, mal jo okrog nosim in kažem slike, lučke, okna, mal je po rokah, mal se sama zamoti (zdanjič je probala na stekleničko našravfat pokrovček - cela znanost in zabava).

Če sm še kej pozabila, me pa spomnite...

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Marčevke 05
29.1.2006 11:51:43   
Špacka
 
Hojla!

V petek sva bili z Lino pri pediatru, je imela pregled zaradi jasli in obenem je imela cepljenje, malo prej kot je predvideno, pa nič za to. Reakcije ni bilo, ampak bil je pa grozen user posted image  dobro, da sta se prišla dva dojenčka stehtat in ker so ji otroci zelo všeč, se je kar hitro potolažilauser posted image  aja, še to, velika je 78 cm in težka 9400g.

Evo odgovori za primerjat:

Hranim jo večinoma jaz, nekaj časa sem prakticirala, da je lahko pacala po hrani...ampak nisva nikamor prišli, ker potem ni hotela jesti, ampak se je s hrano igrala, mazala po mizi...tako da zdaj imam krožnik posebej, Lina dobi svojo žličko, jaz njo hranim s polno žličko, ona mene s praznouser posted image  tako sva obe zadovoljni, včasih ji žličko napolnim in si sama da v usta...zaenkrat je to dovolj.

Dudo ima in je še ne mislim začeti odvajat, sploh pa je duda zakon, ko gre spat, potem jo pa ven vrže.

Dnevno spanjeuser posted image user posted image  kaj je to?user posted image  Ne vem, kje sem naredila napako, ampak enostavno čez dan noče zaspati sama, par minut jo stisnem k sebi, da se umiri, potem jo dam v posteljo in spi pol ure dopoldne in pol ure popoldne, če imam srečo.

Kahljice še nimamo, je pa že nekaj časa v fazi, ko noče sedeti, tako da, bomo še malo počakali s tem.

Jaz jo oblečem kar v pajaca, ko greva ven, ker je najbolj enostavno, sicer pa kape, šale, rokavic ne mara, tako da najprej sleče rokaviceuser posted image  v glavnem ko greva na sprehod, nama sploh ni dolgčasuser posted image
joj, da čim hitreje pride poletje...



Lp



(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Marčevke 05
29.1.2006 13:53:03   
rainbow
O!

Ste bile pridne, ženske!

še jaz na hitro; hvala vsem za sočutje do naših težavuser posted image , ki jim še kar ni konca, ampak zdaj je že bolje, tak da ne bom razpredala.

Ena novost pa je, da sva preselila Enjo v otroško sobo k Liiuser posted image user posted image user posted image . je rekel mož, da zdaj pa je dovolj tega sruser posted image , da se morata navadit druga na drugo tudi pri spanju, in seveda z upanjem, da bo tam Enja bolje spala. jaz sem sicer v dvomih glede uspešnosti, ampak nekak že bo. Sva probala včeraj, če bi Enja zaspala brez mame-zize, pa seveda ni šlo. Po pol ure joka sem seveda popustila; potem pa se je zbujala kot prej na dve uri, tak da sem jo ob štirih zjutraj nasla v svojo posteljo. Ne vem, če je to ravno dobro, ampak tak striktno se še ne morem držat. Če bi vsaj imela dudo.., pa nič od tega. tak da se bova še kar dojili. Če ima katera glede tega še kako idejo, na plan z njo user posted image
Upam samo, da bom dovolj vztrajna, da ne bomo spet šiftali postelje nazaj.
 
še na hitro odgovori:
1. Pri hranjenju ji dam ekstar žlico, pa koščke mehke hrane(korenček) na pladenj, da jih nosi v usta ali pa dela fasado po pladnju, kruh že tudi gloda sama, da bi ji pa pustila cel krožnik, pa nimam živcev.
 
2. Ve bi že odvajale od dude user posted image , jaz bi pa jo rada navadila, hahahaha, saj mi tak ne bo uspelo. jaz pravim, da otrok mora nekaj imet za tolažbo, dokler pač rabi.
 
3. dnevno spanje - čisto različno, včasih enkrat, to mi je najbolj všeč, ker potem zvečer zaspi ob neki normalni uri. če pa spi prepozno popoldne, pol pa žura do desetih zvečer.
 
4. kahlica - mi je še pri Lii ne uporabljamo, pa je že čez 2 leti stara. se mi zdi prehitro pri naših malih, ampak če se vam da s tem ukvarjat, je najbolje poleti.
 
5. v hudem mrazu nismo hodili ven, zdaj pa že, si moramo odpornost nabildat.
 
6. o tem že vse vesteuser posted image
 
lepo bodite
 

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Marčevke 05
30.1.2006 11:40:57   
spacey
Joj rainbow, pa kaj še kar ni konec tem boleznim. Ja hudiča no, upamo da bo res kamlu vse za vami...držimo pestke!

Iiii Dolina, kako lepo se imate vi... :)

Ooo Špacka, boga Lina...še dobro, da ima rada dojenčke in jo tej lahko nazaj razveselijo. :)

Jaz sem bila včeraj v Lj pri Vidi Žabot, na Čustveni inteligenci, poglavje jeza...mali pa je bil s tatijem doma in je padel...mu je kri tekla iz noska in ustnice...potem mu je pa gz. ustnica tako natekla, da je bil čist drugi...pa še na nosku ima rdeče od udarca.user posted image Bogi moj pikec. user posted image Drugače je pa še vedno živahen in tudi apetit ima, tako da mislim, da ni kaj resnega. Se mi zdi, da je ratal kar preveč siguren vase, od kar je shodil. Tako, da bodo buške padale ena za drugo...

Drugega pa nič novega...

Pišite še kaj...

Aja...kje so pa ostale marčevke? eva1, pa morskadeklica recimo? user posted image

Pa-pa




_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Marčevke 05
30.1.2006 21:47:28   
Suzi*
Ja, Eva1 in morskadeklica nas čist ignorirata. user posted image  Kaj je zdaj to?


Jaz bi samo sporočila, da sem naredila dva nova albuma in če si želi katera pogledat našega Anžeja z novo frizuro, naj mi piše za geslo. user posted image  

Včeraj smo Anžeju prebarvali sobico na modro. Mi je kar všeč. Zdaj moram pa še njegove ribe nazaj napopat in bo ful luškano. Pravi podvodni svet. user posted image  


Pišite kaj!



_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Marčevke 05
31.1.2006 21:07:50   
eva1
Čer!

Evo naju, po dolgem času user posted image ...kr nekako ne najdem časa(včasih tudi volje), da se spravim k pisanju...no ampak ni kaj morem izkoristit še zadnje trenutke...oz., čas nas že dobro preganjauser posted image !

Liam-user posted image user posted image user posted image za prve korake!

Špacka- po tem cepjenju pride reakcija šele  8-14 dni po cepljnju, vsaj tako je nam zdravnica rekla! Pride pa v obliki vročine, lahko se pojavijo odtekla bezgavče, vrat, izpuščaji podobni noricam...ob hujših oblikah je potrebno otroka peljati h zdravniku!

Tudi mi smo imeli pregled in cepljenjem pred vrtcem-velik je 79cm, pa težek cca. 10kg(smo se tehtali kar v plenici in bodiju+žabice, pa je bilo 10.300), tako da je že res ornk pobalinček!
Jutri pa začnemo z vrtcem-mi je kr hudo, kr ne vem, kako bo kar naenkrat brez Lukca user posted image user posted image user posted image ...pa lih zdej, k se mi zdi da je tašn sonček in dobrovoljček, pa taka tiškalica mojauser posted image ...no ampak po prvih vtisih vzgojiteljic, lahko rečem da gre v dobre roke, so bile zelo prijazne! Pa tudi Luka ni ravno občutljiv če gre za kašno urco v varstvo h komu-ponavadi še poštudira ne , da me ni...samo zdaj bo to res kr mal več, kt samo 2 uri...no bomo videli, bom poročala kako bo! Čas se nam pa že res izteka-groza, kako gre hitro okoli, vsak dan, vsak teden...še malo, pa bojo tudi naši user posted image upihnili 1 svečkouser posted image ...

No še moji odgovori:
1. Z žlico ne je nič sam, je pa sam sadje na koške narezano, ali pa kruh in salamo...tako kar lahko v roko prime...z žlico raje ne poskušam, ker bo več po stropu, kot v ustah! Sej je še čas!
2.Nimamo!
3. ponavadi 2x-dopoldne od 1,5 -2.5 ure, popoldan za kašne pol ure-1h!
4. ne uporabljamo!
5. ko je bil res tisti hudi mraz, nismo hodli ven, sedaj pri "nuli", pa ga obleče v žabice, termo trenerkica, bundica, pa v dekco ga zavijem, pa je vedno topel k pridemo! Ja pa šal(čez pol obraza), pa kapa, rokavičke...
6. zaenkrat dobro, prehlad se je pozdravil, samo me melo skrbi sedaj zaradi vrtca, so nas že obvestili da so rota virusi in prehladi, angine na pohoduuser posted image !

Rainbow-upam, da se vam bo spanje kmalu izboljšalo, pa da bo tudi Enja spala k user posted image ponoči!

Suzi-ja prosim za geslo, sem že s starim želela odpteti pa ni šlo!

Jaz sem tudi naredila album, nekaj slikic od Lukca in Tiana( od anitav)-če katero zanima geslo, naj piše privat!

Drugače pa naš sonček sam še ne hodi, ampak pomoje po kmalu...kaj vem, bomo vidli, po vseh štirih pa ga komej dohajaš...tak divjak je...zadnjič k sva imela na obisku Tiana in Anito, sta se mala dva kr cufala za igračke, kr nisem pričakovala, da so že tako majhni lahko taki razgrajači-Luka ga je kr neki mahal, pa cukal, vse kar je Tian imel v rokah mu je hotel uzet...lupm mali, se je videlo da je na svojem teritorijuuser posted image ! Ampak sta bila pa tako luštna...komej čakam, da bomo imeli 2 razgrajača! Tko je blo fajn, k sta se igrala, pa en drugem kekse kradlauser posted image user posted image user posted image ...res šikana pobčka ni kaj!

No tako, se javim še kaj...in se beremo!

Nočko in mirno noč!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Marčevke 05
31.1.2006 21:13:31   
Skaana
Joj, ubogi Liam...user posted image  Še dobro, da je tak korenjak in bo to zlahka prebrodil. user posted image user posted image 13mesečnica od moje prijateljice je enkrat tako padla čez balkonski prag, da je imela dvojno zgornjo dlesen. Zgledala je res ubogo. Pa so rekli, da imajo dojenčki nekoliko drugačno čeljust in zato tako grozno izgleda. user posted image  Zdaj se ji pa nič več ne pozna. Spacey, upam da si tvojega user posted image  potolažila. To se lahko vsakemu zgodi. Sploh pri tako živahnem in pogumnem user posted image , kot je Liam.

Suzi, pogledala fotke. user posted image  Kaki cukrček je vaš Anžej user posted image . Daj, pripopi še kakšno slikco, ko je v modri sobici. Prav paše, glede na to, da je ribak. Pa tako lepe modre oke ima. Naši piki so se pa komaj zdaj spremenile v rjavouser posted image .

Dolina, ti kar piši romane, zelo radi jih beremo user posted image . Če pa govorijo o največjih zakladih user posted image . Zoja je čist podobna naši user posted image . Ima pa tudi svoje ideje in to je super in najboljše in najlepše user posted image user posted image user posted image . Si jo kar predstavljam. user posted image  En sonček zate, da te bo ogrel in grel.

Rainbow, le pogumno in kar vztrajaj user posted image  (oz. tvoj možek, ne tiuser posted image ). Da pojasnim, moja zgodba: v petek sem user posted image  pustila samega z Ateno doma - jaz sem pa ga šla s prijateljcami žurat user posted image user posted image . In seveda, ker se vse glavno začne šele po pol noči, sem prišla domov ob dveh. Nobenega klica (čekirala itak vsako minuto user posted image ), pa sem mislila, da je vse ok in da ima mala spet eno izmed redkih noči, ko spi celo noč... Pa se zjutraj zbudimo in moj user posted image  ogovarja Ateno: kaj sva ponoči igrala sireno, sva zalivala rožice, štela zvezdice... Jaz pa sem seveda debelo gledala, potem mi je pa le potegnilo (se vidi, da sem blond user posted image ). In mi je rekel, da se je ob pol enih zbudla in seveda zahtevala zizo. Pa ni nč pomagalo. Pa se je drla - on pa jo je nosil, ji prigovarjal, gledala sta luno - ona pa baje kar tulila in hlipala, pa spet tulilauser posted image user posted image user posted image . Sam je trmast moj, k user posted image . K sreči. In baje se je po nekje pol ure spomnal in ji dal flaško čaja. Potegnila je trikrat in zaspala kot user posted image . Torej, rainbow, možeka v akcijo in greeeeemo. user posted image

Joj, hvala za odgovore. Res. In spet mam vprašanje.user posted image Imam kovtrček cca 70×100. Pa se mi zdi že nekam majhen za miceno. Kaj pa vem. A imate ve večje?

Pa rabim tolažbo.user posted image Stiska me pri user posted image . Ker naslednji petek že grem delat. Res mi je zlo hudo, pa ne vem zakaj. Ker bom itak delala tisto, kar zelo rada. Pa med ljudi bom šla hvala bogu spet malo. Sam... Pa saj veste... Ve najbolj user posted image user posted image user posted image

Atena je pa danes dobila hudo vnetje ritke - prvič od kar je na svetu user posted image . Se je tak jokala, ubožica. Mislim, da je kriv kivi. Pa neke flekce ima že neki časa po telesu - suhe in rdeče. Kaj pa vem, po moje je res kaka alergija na sadje z vit. C. Včeraj zjutraj sem ji po dolgem času dala spet kivi in ga je še danes trikrat kakala. In hudo vneta rita... Mandarin pa ji že dolgo ne dajem več.

No, zdaj sem pa bila pridna, kajne? Je katera sploh prebrala do konca user posted image ?

Objemajte se... user posted image



_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Marčevke 05
1.2.2006 12:45:01   
rainbow
Hello!

skaana, jaz sem prebrala, of courseuser posted image

Hja, ko bi moj mož bil za te zadeve, bi mi bilo dosti lažje, tako pa žal ni. In sem danes Enjino posteljo spet preselila nazaj v spalnico, ker je Lia spet nekaj staknila, enega user posted image verjetno in ponoči grozno kašlja, in zdaj tudi, ko se trudi zaspat, da več ne vem, kako naj ji pomagam. greva itak popoldan k zdravniku, ker mam že dost tega sruser posted image . No, seveda ni šans, da bi Enja spala, ko Lia kašlja, je spala pri nama, pa še tu se zbuja. In se dere, dokler ne dobi zize. Prav grozno res. Zdaj mi je res ful žal, daje nisem že dosti prej odvajala od nočnega dojenja, pa kaj čem zdaj???????????????????????????????????????????????????????????????
V glavnem, situacija z zdravjem in spanjem je obupna, drugače pa smo ok user posted image user posted image user posted image ; saj se res moram že vsemu skupaj smejati, poleg tega mi pa še moja mami, drugače zlata, zateži s tem, kako ni normalno, da Lia še ne gre na kahlo lulat in kakat, in da nimam nobenega reda. Stara šola strogosti. Kot da je zdaj to pomembno, pri katerem mesecu je otrok čist. Do tretjega leta bo že.

Joj, kak sem vam zdaj zatežila, saj lahko spustite ta deluser posted image

Ja, pri meni pa še 14 dni do službe. Polovičke sicer, hvala bogu. Ampak kako čas leti. Lani ob tem času smo štele tedne do poroda, ha, ženske??

ja, nič, lepo bodite, predvsem upam, da bodo vaši čim manj bolani, ko gredo v jasli. res držim pesti. Ker mi pa mamo kar smolo.



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Marčevke 05
1.2.2006 21:28:41   
borovnicka
Oj!

Saj ste prave pisateljice. Moraš kar s svinčnikom spremljat vaše esejeuser posted image .

Saj ne vem, kje naj začnem. Ful smo veseli ker se je tjanu pozdravil uček. Od rojstva mu je teklo, lilo (zamašen solzevod), po smrkavem tednu, pa čez noč OK. Smo tolk veseli.

Odgovori:
1. sam še ne je; po petih žlicah je potrebno početi vse mogoče, da sploh nadaljuje, tko da nimam energije, da bi potem imela še generalno v kuhinji; itak je stol in user posted image  ponavadi katastrofa; pač nismo jedci
2. dudo uporablja od 5.meseca; a samo za spanje pa še to ne vedno, in mogoče za ukrotitev najhujšega joka
3. čez dan spimo 2x po pol ure ali pa 1x 1 uro; se zgodi, da enkrat na teden potegne za kakšno uro
4.kahlica? je še nimamo
5. smo eskimi, če je mraz ali pa megla pa rajši user posted image
6 kar OK

Dolina - user posted image  za službo

Vse bolezniuser posted image , padciuser posted image in male nezgodeuser posted image -  saj bo. 

Rainbow: poskusi s pomočjo moža; pri nas je pomagalo.

Prejšnjič sem napisala o nočnem spanju. No popustila nisem, in zdi se mi da bo. Čeprav še ni bilo sreče, da bo prespali celo noč, enkrat je obvezno treba vstat, user posted image  ne pogreša joške. Če se preveč dereuser posted image , vstane mož in je tišina v trenutku. Zakaj? Ne vem.user posted image

Skaana!  v petek teden pa na veselico. a saj so potem kmalu počitnice. sicer začnem v naporen teden (konferenca, športni dan - grem smučat tko da bo pestro).
Za vneto ritko po sveži hrani mi je kolegica prinesla hladilno mazilo mariborskih lekarn in je takoj pomagalo.

Drugače pa imam senco  - user posted image . Še na WC ne smem, ker je user posted image  in tako ponavadi tudi kakam s tamalim v naročju. HALO! upam da se bo to kmal končalo. Če ostane sam z user posted image , potem, ko se vrnem, še dihat ne smem brez njega.

Nočko.


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Marčevke 05
1.2.2006 22:06:10   
Suzi*
Ojla!

Skaana, seveda da smo prebrale do konca. user posted image  Ti kar piši, je fino brat.

Eva1, Skaana in ostale ki začnete zelo kmalu delat.....sporočite, kako bo šlo, s službo in tudi vrtcem. Mene kar skrbi. Mi začnemo 20.2 uvajanje v vrtec, službo pa marca. user posted image  Saj pasalo bo it spet malo med ljudi, samo biti cel dan brez mojega sončka..... user posted image user posted image  Res, ja, čas je ful minil. Se mi zdi da je bilo pravkar, ko smo odštevale zadnje tedne pred porodom. Zdaj bo pa kmalu prva svečka. user posted image   Res je, kot so včasih rekli, da ko imaš otroke šele vidiš, kako hitro se leta obračajo in kako hitro se staramo. Pa brez zamere tole o letih, jaz bom letos spremenila desetletje. user posted image  ...pa saj me razumete.

Imam kovtrček cca 70×100. Pa se mi zdi že nekam majhen za miceno. Kaj pa vem. A imate ve večje?
Hm, jaz imam tudi en manjši kovtrček, sicer malo večji kot 1m, pa vseeno. Zdaj itak ni pokrit z njim, ker je v spalki, potem pa vprašanje, če mu bo še dovolj velik.....se tudi jaz sprašujem, če je bil tole nepotreben nakup. user posted image

Joj, Skaana, kaj naj ti povem v tolažbo....vse smo na istem glede službe in vrtca. Nimamo kaj. Čeprav pa mene tudi zvije, ko na to samo pomislim. Pa še v LJ se bo treba vsak dan vozit, torej bo Anžej min. 10 ur na dan v varstvu drugje (vrtec, babi servis). Se mi kar smili, čeprav vem, da mu nič ne bo ko se bo navadil. Bolj hudo bo meni. Že zdaj me srce boli.

Rainbow, res ste bogi. Tudi vse naše lepe želje nič ne pomagajo... Sem pa jaz na podobnem. Dojenje smo sicer ukinili, ampak zaspat pa ne zna sam, samo ob moji roki s katero se boža (podnevi, zvečer in ponoči). Ma meni je tudi zdaj žal, da ga tega nisem prej odvadila, samo zdaj pa ne vem, kje naj se tega lotim. user posted image  Kakšen predlog????

Borovnicka, dobrodošla v svetu senc user posted imageuser posted image user posted image  Tako pač je. Upam, da se bo do vrtca umirilo, ker bo drugač pri nas kriza.


Aja, pri nas so v vrtcu v skupini tamalih od 14 otrok trenutno samo 3je v vrtcu. user posted image user posted image  Slišala, da razsajajo rota virusi, prehladi in celo škrlatinka. Pri nas pospešeno razkužujejo vrtec. Groza!!!! Kaj nas še čaka. Upam samo, da je Anžej dovolj odporen in da ne bo čist vsakega šuser posted image  pokasiral.


Ajdi punce, uživajte še te zadnje dneve, tedne z user posted image .



_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu borovnicka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Marčevke 05
1.2.2006 22:25:06   
Suzi*
Pa še jaz imam eno vprašanje, no bolj prošnjo.

Bi lahko prosim napisale, kaj so vaši user posted image  jedli zadnje dneve. Hvala! Hvala! Hvala! user posted image
 
Naš jedilnik:
DANES
7.30-dojenje
10.30-naribana hruška+mandarina
14.00-testenine s paradižnikovo omako+parmezan
17.00-palačinka s kislo smetano in malo sladkorja
19.00-marelični jogurt
19.45-dojenje pred spanjem
 
VČERAJ
6.30-dojenje
10.00-pečen umešan jajček s sirom, kruh, čaj
13.30-rižota z bučko in kislo smetano
17.00-navadni jogurt z vmešano banano
19.00-malo pizze za probo + Hipp kašica za lahko noč v lončku (mlečni gris s sadjem)
20.30-dojenje pred spanjem
 
PREDVČERAJŠNJIM
7.00-dojenje
10.00-mlečni gris z alpskim mlekom/vodo+malo kakava
13.00-polenta in omaka iz bučke, koruze in paradižnika
od 16.00 do 19.00 na praznovanju RD - makaronova solata s skuto, kislo smetano, sirom, koruzo + kruh
                                                             - sadna tortica
19.45-dojenje
 
 
Vmes pa pije sok zelo razredčen z vodo ali vodo ali redko kakšen čaj.
 

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Marčevke 05
2.2.2006 14:16:54   
rainbow
halo!

No, samo za jedilnik, Suzi; tvoja pa kar fajn papcauser posted image

Midve sva zaradi driske (sumim na rotavirus) prejšnji teden imele in še imava malo diete, izločile sva mlečne zadeve (skutke), se mi zdi, da ji nekako niso ustrezale, in jemo (ne bom pisala vse po dnevih)

zjutraj po obilnem dojenju ponočiuser posted image : kruh (žemljico, morda gor malo sira,namaza, miceno marmelade)

dopoldan za malico: naribano jabolko in banano, zdaj sem začela z malo kivija zraven, pa pomarančni sok ali mandarinin; tudi jabolko in keks

kosilo: danes kuhan ostriž, krompir in bučke, zalito z malo goveje juhe
          včeraj: ohrovtov zosek z malo govedine in krompirjem
          predvčerajšnjim: rižek z zelenjavo in puranom
sploh ima rada govejo juho, včasih ji dam juho posebej prej, pa ne vedno; v glavnem se trudim za zelenjavo, pa različne priloge, včasih je isto kot mi, včasih pa midve z Lio isto kot onauser posted image

pop malica: kakšna sadna kupljena kašica, ali pa skutka

zvečer vedno kašica (mlečna+čokolino)

Evo, tak je naša pobalinka.

Lep pozdrav iz sveta sencuser posted image


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?