|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 19:35:58   
Bonnie_RR
BaGSi... Čestitke!user posted image Koliko dojenčkov na kupu, a ne?

Sploh se mi zdi, da je zdaj ful veliko nosečnic in majhnih otrok. Verjetno sem zdaj samo bolj pozorna, čeprav tudi drugi okoli mene ugotavljajo, da je kar baby boom. Men je to tak všeč...user posted image




_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 20:56:25   
Kami
Čao punce!
Sam na hitro se javljam - čakam namreč prijateljico da pride. Najina moška sta namreč oba na službeni poti, midve se nisva dobile že ene 100 let in sedaj imava v planu spraznit kak kozarec vina, čveka bo pa toliko, da bo jutri sigurno padalo. user posted image user posted image  Mrzlo je pa kot hudič, tko da ga bova morda tudi skuhala!
Otroka mi pa oba že šlafata pol ure! user posted image  Bravo mami, kaj naj rečem.

Sazi.. poskusaj mu dati rižolino na žličko čez dan, bolj gost zmešan z malo kake sadne kašice. Ker v steklenički ga je bolj malo, če hočeš da teče. Ne vem, ampak pri nas je to res delovalo. Odkar je čez dan več (čeprav ga malo tudi posilim, da res poje) spimo ponoči brez problema. Midva imava sedaj obroke:
8.00 mleko cca 150 ml
10.30 rižolino na žličko + sadna kašica , potem še cca 80-100 ml mleka (ampak tole mleko bomo kmalu opustili)
14.00 mleko cca 150 ml - 180 ml
17.00 mleko cca 150 ml - 180 ml
19.30 rižolino + mleko cca 150 ml.... in adijo do zjutraj... čist noro, jaz pa čist srečna. user posted image  
Ninaki... ne vem, res. Najraje bi videla, da je že mimo. Grozna sem. Po moje se bom odločila kak dan prej dokončno.
Bagsi... čestitke!

Uživajte, punce!

ps. Aja - danes je odkril svoje prste na nogah! Kako veselje in kolk "besed"! Komaj čakam, da bo lahko bosonogec, ampak glede na vreme mu lahk začnem skibucke iskat! user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 21:18:46   
sazi
Kami, hvala za izčrpno poročilo o vaših obrokih. Z veseljem bi te posnemala, če bi se v našega otroka dalo spraviti toliko naenkrat. Namreč je že cela umenost, da poje 150ml mleka (res redkost, s tistimi 180 včeraj zvečer me je pa čisto presenetil). Vedno se trudim, da bi pojedel čimveč in imel daljši čas med obroki, pa noče več hrane. Pa ne misli, da kar obupam. Včasih spije 70, pa ga še nekako pripravim, da mogoče poje še nadaljnih 50, pa že pri teh hudo protestira, več pa sploh ne gre. Pa ne pomaga niti podiranje kupčkov, nič. Včasih podre celo goro in jaz vsa vesela, da zdaj ima pa gotovo luknjo v želodcu, ko je šlo ven toliko zraka, ampak mali noče več jest. Zapečati usta in začne glavo vleči nazaj in kričat, če hočem še kaj vanj spraviti. No, tole z rižolinotom na žličko pa res še lahko probam.
Res hvala za nasvet - se bom trudila v tej smeri in upam, na dober rezultat.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 21:22:13   
karin412
Čav punce!

Zdaj mi Ajla spi! Končno malo časa za vas!

Spanje: jaz se tudi ubadam z dnevnim spanjem, punčka je morda že razvajena?!, ker tudi noče sama zaspat. Vedno na moji dojki ali v vozičku. Berem tisto knjigo Brez joka v spanje, pa se mi zdi, da te kar malo zmede. Tudi sem prebrala, da se nekatere ubadate s tem problemom. Meni se tudi joče, če jo dam v posteljico, če pridem zraven in jo božam, pojem - nič ne pali. Samo joška pali. Zato se danes spet crkljava - hoče se dojit oz. sesa okoli 30-40 min. In ne boste verjele - še palec ali pa celo pest sesa potem. Dude noče, se samo igra z njo. Malo me to skrbi.

Obračanje: naša se še ne obrača. Dela most, se odriva z nogicami, dela trebušnjake.

Smo se danes slikali za osebno! Tudi večjo sliko sem dala razvit za v okvir.

Mene spet matrajo mlečni vodi, me boli dojka. Ne vem, kako bi to rešila. Kar naenkrat se pojavi. Verjetno spet ker se kaj sekiram ali pa ker ne počivam.

Oblačenje rokavov: moja tudi nekaj cemri zraven, ni pa hudo.

Lp, Karin

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 6:40:53   
Eviii
jutro, punce in user posted image .
danes sm pa zgodnja user posted image . me je malo pred peto zbudila moja joška. bolela ko user posted image . in sm mogla takoj po dejana, da popravi situacijo user posted image . pa se sploh ni preveč upiral. je hitro rešil problem.
joj, to moj mali škratek... včiri zvičir sm ga okoli devetih dala na joško. vse lepo in prou. pa ni hotu nehat. ob desetih mi je počasi presedlo. je malo zaspančkal zraven, ampak vseeno vleku. in sm rekla, da mu bom odmaknla joško. in kaj nardi on? v zraku ulovi joško, jo spet vtakne v usta in začne vlečt. ga pustim še 15 minut. pol mu jo pa spet odmaknem. in mu dam ljubčka. ta škratek me pa prime za nos z ustki in začne vlečt moj nos user posted image user posted image user posted image . sm mislila, da me bo razneslo od smeha.
drugače se mi še kr pogosto hranimo. niti ne štejem več, ma okoli 6-7-krat na dan. sicer imam ponoči mir in sm prou vesela. o kaki gosti hrani še ne razmišljam. mi je zdravnica rekla, da je najbolše, da ga poleti dojim. mogoče mu bom začela dajat pokušat, samo vsekakor mu še ne bom odvzemala obrokov. vsaj do septembra, ko bo dopolnu 6 mescev.
mi bomo od 29. junija do 11. avgusta na švedskem. smo pred dvemi dnevi bukirali karte za letalo in za vlak. vsi trije bomo pršli gor in nazaj za 400 eurov (vlak in letalo). smo prou uspeli najt ene fajn ponudbe. sm pa kr pošteno iskala po netu in primerjala cene. pa še poleti je, ko je vse full drago.
danes imamo mi pregled pri zdravnici. hočem prou videt, kolko smo zrasli. se mi zdi, da se je naš fantina kr pošteno potegnu. mogoče me pa občutek vara...
bagsi, čestitke tvoji sestri user posted image user posted image user posted image . in seveda tudi tebi za obletnico poroke.
marty, pošlji geslo tudi meni, prosim...
štručka, dobrodošla med nami.
tina in petrina - vse najboljše za 30 let user posted image user posted image user posted image .
to bo za zdej vse. se beremo in pišemo še kej kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 6:42:36   
Eviii
pa še neki. pogrešam kr neki punc. na primer: suky, tino, petro.horzi, jasnico, pika-poko, lolipop, kikibor in še kiro. oglaste se nam kej.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 7:57:51   
marty5
Ojla,

se le na hitro javim, ker moram dat jerneju jest. Včeraj smo tudi mi bili v posvetovalnici. Naše mere pri 3eh mesecih in 3eh dneh:
65cm
6635 g user posted image user posted image user posted image

Zdravnica pravi, da je velik za 6 mesecev po tabelah user posted image . Saj vem, ker mu moram kupovat tudi večje stvari za oblečt.

Cepili se nismo, ker sem jaz malo bolna, tako da nas to čaka drug teden. Sem en kup stvari vprašala, obenem pa jih ravno toliko pozabila vprašat user posted image . Drugič bom šla kar z listkom tja user posted image .

Danes sem tudi še malo jezna.....na svojega bodočega možeka user posted image . Amatersko oz. za rekreacijo trenira judo (beri: kup 30 letnikov ima to  za izgovor, da se 2× tedensko dobijo user posted image ). No, pač to je njegov čas zase. A kaj, ko se ne zavedajo, da niso več najstniki in se hitreje poškodujejo. No, včeraj mi je prišel domov z banano na obrazu - zlomljenim nosom! In to malo več kot 2 tedna pred poroko......kake bodo slike, bog pomagaj user posted image . Zgleda kot pretepač in danes gre še k župniku z botrom, zaradi krsta user posted image . Eh ja.........

Bagsi - čestitke za nečaka user posted image user posted image user posted image
Eviii  - lepo opravita danes user posted image
Sazi - upam na boljše noči! Ko kaj ne štima pri Jerneju, me vsi tolažijo - saj bo enkrat mimo user posted image . Pač eni otroco spijo, drugi ne, eni imajo radi voziček, drugi se derejo not (naš primer),...ipd. Vsak malo po svoje opozarja nase, da sploh vemo, da jih imamo user posted image .

Otroško spanje brez joka v sanje - imam jo doma že kak mesec. enkrat sem vam že napisala, da je po svoje zanimiva, ampak kaj veliko novega nisem odkrila. Je marsikatera info že na forumu.

Šibam..... lepo se imejte!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 8:49:18   
sarazan
Moja sestrična je danes rodila Roka, 3800g in 54 cm. user posted image

Joj, sami dojenčki okoli nas. A ni to lepo?!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 9:50:53   
tinkatonka
user posted image za Roka, tvojo sestrično in ostali družini!user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 9:57:21   
tinkatonka
user posted image user posted image user posted image  Tina in Petrinauser posted image user posted image user posted image
 
ISKRENE ČESTITKE ZA sladkih 30 let!


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 11:14:39   
pika-poka
po dooooooolgem odmoru se vam javljam. sem vas prav pogrešala!!!hja...vidim da naši februarčki vsi lepo napredujejo in nas spravljajo v dobro voljo..!

pri nas je še vedno kriza z krčki in res ne vem več kaj naredit...naš otrok večino časa joka in je že prav hripav...sicer nam je zdravnica rekla da pa on ne more imet več krčev ampak ne vem kaj bi drugega lahko bilo..!...pravijo da je razvajen..ampak zakaj potem joka tudi v naročju?..ni nobene logike pri Klemnu!?user posted image
v glavnem imamo kar hude krize..zdaj po novem tudi ponoči...!se dere kot da ga dajemo iz kože..katastrofa..jaz imam na momente take krize..da bi šibala v lekarno po umetno mleko, ker mu moje tolko škodi!!sem mu pa probala dat žličko ali dve kašice...ker je rekla zdravnica da se ponoči ne zbuja zato ker je lačen...ne vem pol zakaj se zbuja..če mi popije vse?!?nisem več pametna res!!!!

po opisu vseh težav, vam je najbrž jasno zakaj me ni na forumu...nimam časa za dihat..ker je treba bit skozi z Klemnom in mu pet in se z njim ukvarjat...ker če ne pol joka kot 100user posted image !hja..imam zahtevnega otroka da je kaj...mi pravijo da je dobro to ker sva tako mlada da imava še tolko energije..ma vam povem da mi jo začne zmanjkovat proti veleru...ko tolko skačem in ga angažiram preko dneva da sem pol totalka sesuta..možek pa tudi!!

se opravičujem da sem se tako vam razpisala z mojimi problemi...ampak mi kar ne gre v glavo zakaj nismo že prešli te faze joka in krčev ina podobnega!

drugače pa fant lepo napreduje..da ne bom samo stokala....in je že pravi velikan...smo pa vsake 14dni pri zdravnici, ker si ga nikakor ne upa cepit...zaradi tega joka...tako da smo na zadnjem obisku imeli mere..6555g in 63,5cm. naslednji teden gremo spet in upam da bo tokrat dobil šponto,...ker me tole tekanje k zdravnikom niti malo ne pomiri..se samo še bolj sekiram!

rokice so tudi pri nas aktualne..čeprav ga probamo navadit na dudo, da se bo lahko potolažil ko ima krče..pa nam počasi, počasi uspevauser posted image ...ko je dobre volje (beri:ko nič ne boli)se smeje tako da se mu še učke smejijo...ima mamin nasmeh-od enega uha do drugegauser posted image ...

glede spanja ponoči sem že prej napisala da se mi še vedno zbujamo na 3-4ure...in preko dneva imamo še vedno oboke na 3h.

želim vam prelepe poletne dni z vašimi malčki!

p.s.- a ste kaj razmišljale o kopanju v morju?...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 11:30:33   
Eviii
čaw še enkrat...
sarazan, čestitke tvoji sestrični za roka user posted image user posted image user posted image . pa najlepša hvala za recepte. sm jih že dala printat.
pika-poka, lepo, da si se oglasla, čeprou ti ne zavidam s to tvojo situacijo s klemnom. upam, da se bo vse skupi hitro popravlo in da boš kmalu imela obilo cajta tudi zase.
marty, jernej je pa res pravi velikan... pa zadnič je tvoja mama razlagala moji mami, da je dejan večji od jerneja. sm ji rekla, da niti pod razno to ne more bit res, ker sm vidla jerneja in je večji. al pa je samo moja mama narobe kapirala tvojo mamo.
v glavnem, mi smo zdej od zdravnice. naše mere so: 6020 g, 61 cm, 42 obseg glavice in 41 cm čez joškice... se je od zadnič zredu samo 450 g, ampak ni panike. je lepo rejen. je imel pač od prejšnjih mescev dovolj. mi je rekla, da če bi malo dodajala, da imam mogoče malo mleka (sm ji pol povedala, da se vsaj dvakrat na teden zbudim z joškami, ki mi hočejo eksplodirat), pa sm ji rekla, da ne gre nikoli lačen od joške. bomo vidli do naslednje kontrole, ki jo imamo preden gremo na švedsko. in takrat se bomo tudi cepli. pa tudi en teden bolj zgodaj kot običajno smo šli na kontrolo glih zato, ker gremo spet čez 3 tedne. je pa rekla, da nič ne zaostaja in da je po jusu user posted image . ima prave manekenske mere user posted image user posted image user posted image . nej se sploh ne sikiram. je prejšnje mesce več dobival (po 1110 g), zdej pač manj.
zdej dejan spi. smo ga malo zmatrali pr dohtrju... se beremo.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 14:12:53   
tinkatonka
Tudi mi smo od pregleda...

Naš mali bajsek ima že 6800 g in 64 cm, pa 45 obseg glavice. Dobili smo tudi prvo pikico, pa ni moj mali junak nič jokal, še mami je imela solzne učke, ko je zdravnica rekla, da ga bomo cepli, on je pa takoj ko je šel na trebušček na glas zavriskal se še glasneje zasmejal in me potem samo malo debelo pogledal, kaj hudiča ga je pičlo in se smejal naprej. Ja to je pa moj junak. Zdaj pa spančka. Upam da bo danes kaj bolj spal kot ponavadi, da si vsaj malo spočijem, kakšno knjigo v roke primem,....

No to je od nas...


Pika-poka...lepo da si se javila. No upam da se krčkov hitro znebite. Tudi pri na so še vedno, a jih je dosti manj (trkam ob les). Tudi zaradi krčkov so otroci boljk zahtevni, potrebujejo več cartanja, nošenja po rokah,....No ampak kaj čmo, tile naši sinčki bodo prave mamine maze. user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 19:00:23   
taja27
Bagsi in Sarazan čestitke za nove dojenčke v familji. To bo cartanja na vse konce!

Tina in Petrina čestitke ob prestopitvi magične meje. Ja vse greste za nami.

pika-poka lepo, da is se malo oglasila. te popolnoma razumem kakšne krize imate, ti in Klemen. tudi mi smo imeli 2,5 m enako situacijo. potem se je hvala bogu lepo umirilo in naša Ava spi ponoči, podnevi se pa še vedno hranimo na 2 uri. želim vam, da bojo krčki kar čimprej izzveneli.

Eviii danes sem se spomnila na tvoj recep za polento s sirom in so se mi spet pocedile sline. tako slastno je slišati. jaz namreč obožujem polento in komaj čakam, da bo naš tati kaj doma in bo čuval Avo, da bo mami sprobala tvoj recept.

in pri nas ... jutri se verjetno vidiva z ninaki in Enejem, ker se nameravata na poti v ZG oglasiti v Brežicah na sladoledu. tko bo tud naša Ava spoznala enega februarčka. mami pa gre jutri končno k kozmetičarki malo uživat. kommmiiiii čaaaakammmm!!
Ava je že čist nemogoča saj hoče bit kar naprej pokonci, še na previjalki mi hoče delat trebušnjake. če ji ne pustim zelo glasno protestira. pa prava vrtavka je, tko da je je včasih kar precej težko previti. jao kaj še bo. drugač je pa tko čudovita in jo prav zabava, ko ji mamica lepi poljubčke ...

lepo cartajte svoje sončke

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 19:28:32   
marty5
Ojla,

moja dva sta šla še malo ven pred kopanjem in imam minutko zase. Popoldan sem bila na provi pri frizerju za poročno frizuro...........za razliko od večine žensk, jaz ne maram preveč sedet na stolu, ko me obdelujejo s kartačami, feni...prav živčna postanem. Ampak kaj čmo - treba potrpet user posted image .

Jaz sem pred par dnevi dokončno nehala dojit - do 3. meseca sem se dobesedno trudila po kapljicah, zdaj pa sem definitivno opustila, saj imam že več kot 2 tedna popolno sušo - prej bi se našla v Sahari kaplja vode, kot v mojih dojkah kaplja mleka user posted image . Itak so bolj služile za cartanje - to moj Jernej malo pogreša, ker kar nagiba glavo v stran in "išče".

Meni je že dva dni takoooo slabo punce, da je kriza user posted image . Še ponoči sem se vrtela v postelji in zdelo se mi je, da se cela soba vrti z mano. Danes na sprehodu me je primla taka slabost, da sem se mogla vsest na klopco. Moj me zafrkava, če bova morda februarja spet kaj zibala user posted image . Jaz pa mislim, da mi je le ves ta tempo in stres z diplomo, poroko ipd.....prišel do živega.

Sarazan - čestitke tudi tebi za naraščaj v družini user posted image user posted image user posted image . Je pa plodno to leto 2006 user posted image .

Pika-poka - upam, da težave čim prej minejo. Naj te potolažim, da imam tudi jaz jerneja non stop v rokah - sicer nima krčkov ne nič, je le mamin veliki cartek user posted image . Vsi mi pravijo, da smo ga razvadli. Alternativa nošenju in crkljanju je le to, da ga pustim jokat, kar pa ne bom storila. Je pač bolj občutljiv in mamin sinko. Sem se zadnjič pogovarjala z GILDO (včasih je bila z nami na forumu) in sva ugotovile, da so fantki v povprečju res malo bolj zahtevni, občutljivi in navezani na mamicouser posted image user posted image user posted image . No, taka je bila najina laična ugotovitev.

Evo - poleg slabosti, se me je sedaj lotil še pošten glavobol. Šibam po tableto, če ne bo noč huda user posted image .

Mirno noč vsem!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 22:25:10   
natalia
joj, migreno mam...

toliko, da vas pozdravim,

vredi spimo!!


ln (lahko noč)user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 22:26:06   
Kami
'čer punce,
mene tko zebe, da sem si mogla eno tigrovo mleko narest (z rumom). Očitno bom danes pisala seminarsko zelo optimistično razpoložena. user posted image
Pri nas vse po starem. Sta pa oba fanta prehlajena. Upam, da se ne obrne to še v kaj drugega, ker imam v ponedeljek z Evanom drugo cepljenje. Uspela sem it k frizerju za 2 uri. Tko da sem pripravljena na poletje. Še ene 10 kg dol vržem v 21ih dneh pa bo. user posted image  
Uživajte!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
   RE: Februarčki 2006
1.6.2006 23:11:26   
ursi
Pozdravljene!

Tina ter Petrina... vse najboljse! Mejdun, ste stare.user posted image  (Kot da sem veliko za vamiuser posted image user posted image user posted image ). Mal heca more bit.

Čestitke tudi vsem novim user posted image . Tudi meni se zdi, da bo v letu 2006 ogromno user posted image . Pa čez slabi dve leti jih bo spet veliko, ko bomo me februarke spet na vrsti, a ne?user posted image  

Tudi mene že dva dni nooorooo boli glava. Pa malce me hoče boleti tudi grlo.

Glede kg... no comment!!!! Se trudim, pa kar počasi gor leze.user posted image  

Danes sem spet videla reklamo za 11.6., dirka red bulla z gradu v Ljubljani. Sva se odločila, da gremo vsi trije malce pogledat, če bo le vreme normalno. Se že veselim, da se gremo mal sprostit.

Lepo pančkajte s svojimi srčki in sončki.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
   RE: Februarčki 2006
2.6.2006 1:31:12   
Kami
Evo, tigrovo mleko je rezultiralo v tem, da nisem naredila NIČ za fax. Sem pa uredila majske fotke in jih nekaj naložila tudi v album. Si lahk pogledate moja dva fantička. Marička pomagi, kolk je dela s tem! Pa še za krst jih je bilo ful in smo jih v enem mesecu "pridelali" 250. Kdo potem to rihta v familiji.... jaz seveda. Eh, ta mesec nič fotk! user posted image
Ja, dojenčkov bo pa ogromno letos... Jaz jih poznam (pa ne samo na videz)12!!!! (od tega sta 2 sicer že "zunaj" v maju). Hja, pa saj jaz bi tud še kakšnega imela, samo če bi  mi vsi tako spali kot Evan user posted image user posted image  (če bi bil seveda samo to razlog....)
Zdaj pa RES spat.
Nočka.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
   RE: Februarčki 2006
2.6.2006 9:33:15   
sarazan
Samo na hitro, kaj mi je patronažna rekla za uvajanje goste hrane. Potem pa šibam na srečanje "masirančkov" (vseh, ki smo se letos udeležili tečaja masiranja dojenčka).

Od patronažne sem dobila ene brošure, ki jih je pripravila pediatrinja in alergologinja dr. Plevnik Voduškova.

Torej, če je dovolj mleka, se do 6. meseca samo doji. Drugače se dodaja mlečna formula. Otrok mora napredovati v rasti. Tako se izognemo možnim alergijam.
Po 5,5 mesecih lahko začnem z uvajanjem kuhane in pretlačene zelenjave - krompir, korenje, koleraba, ... potem pa kuhano sadje - jabolko, hruška, banana (ta seveda nekuhana). In tako naprej...
Količina zaužite hrane naj bi bila pol ali ena žlička, potem pa stopnjevanje na več. Vsako hrano ponudimo 3-4 dni zapored, opazujem reakcijo. Potem nadaljujem z drugim okusom.
Nikoli naj ne mešam hrane. Baje otroci veliko raje sprejmejo hrano, če izgleda lepo (se strinjam!), kot pa, da je vse ena zmešana driska. Torej na krožniku naredimo kupčke in ponudimo.
Otroci tudi prej sprejmejo hrano, če jo lahko sami jedo (poleg žlice, ki mu jo mi dajemo v usta). To pomeni, da imamo nekaj mesecev pravo packarijo po kuhinji, ampak otrok bo jedel in užival. Konec koncev user posted image res učimo tudi uživati v hranjenu ne samo zadostiti potrebam.
Vedno si je treba vzeti čas za obrok. Če bom hitela, otrok ne bo hotel jesti.

Naslednji napotki so bili, da naj se glutena izogibam čim dlje (pšenica, oves, rž,...), pravtako kravje mleko, ribe, svinjsko meso, oreščki, jagode in jajčni beljak šele po 1. letu.
Riževe kašice (Milupa) lahko poskusim že zdaj za večerni obrok. Pripravim s svojim mlekom! (ali adaptiranim).

Nikakor pa ne smem otroka siliti, da bo čimprej začel jesti. Ker mora otrok dozoreti za poskušanje nove hrane in tehnike prehranjevanja, mu je treba dati čas.

Če se še kaj spomnim, še napišem.

Meni ni povedala nič novega... pa jaz ji tudi nisem povedala, da sem ji že dala malo poskušat zelenjave in sadja. Se nisem hotela zapletat v prerekanje, kaj je prav in kaj ne.
Enkrat sem že napisala, da bomo mi tole kar po občutku začeli in osvajali. Pa zaenkrat je Sara čist navdušena, če se je usmilim in ji kaj dam user posted image .

Zdaj pa šibam...



(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
   RE: Februarčki 2006
2.6.2006 11:24:19   
čuko
Pozdravljene!

na hitro se vam javim tudi jaz, da veste da sem še med vami, samo nimam nič časa, ker je pri nas enako kot pri pika-poka! To so seveda krči, eni otroci jih imajo celo do 6 meseca. Pri nas je zadnja dva tedna za umret ima take krče, da sploh več ne vem kaj naj! Joče  celi dan in noč. Tako smo e lepo spali, sedaj pa se celo noč dojimo na 2 uri, ker mu to potem malo oblaži krče, pa te vsaj 2 uci zaspi, pa ponovno isto. Sem že kot zombi in sploh več ne vem kaj naj. Sedaj sem kupila te nove kapljice Gas bimbi in bom vidla kak bo sedaj. Pred tem  pa smo imeli že en teden skoraj brez  krčev, samo ponoči malo. Tak je bilo fajn in čisto sem bila vesela, sedaj pa še huje. Ne vem kdaj se bo to nehalo!

Pa da ne bom samo jamrala, moj fantek je živahen 100 na uro. Ko nima krčev se samo smeji.
Danes smo stari 4 mesece!user posted image user posted image user posted image  Bom dodala nekaj slikic ko bo spal!
Zdaj pa šibam ker joka!

papa

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
   RE: Februarčki 2006
2.6.2006 11:45:00   
ursi
Punce, samo eno vprašanje danes. Kje v Lj se dobijo kakšne lepe svečke za h krstu?

Čuko in Pika-poka... upam, da se vam stanje čimprej izboljša. Držimo pesti.
Pa Galu čestitke za 4 mesece! Kako čas beži!!!

Hvala. Šibam, se beremo še kaj pozneje.

< Sporočilo je popravil ursi -- 2.6.2006 11:46:28 >

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
   RE: Februarčki 2006
2.6.2006 13:39:49   
Eviii
čaw še od nas.
danes sm imela kontrolo za ledvice - uz. marty, sm srečala damjana po hodniku oziroma pred čakalnico. je res bogi s tistim plavim ukom... no, rezultat uz-ja je seveda obdobju po nosečnosti primeren. ciste nimam več, očitno je bla samo voda in je počla. kamnčkov na obeh ledvicah za izvoz. in ker sm očitno rojena pod "srečno" zvezdo, sm si prislužla še kamenček na žolčniku. juhu user posted image ... tko da zdej ne vem, kaj bojo z mano. izvide bom vrjetno dobila na začetku druzga tedna. bom šla z njimi k svoji zdravnici (pediatrinji) in bomo vidli, kaj bo ona rekla. vsekakor se zdej ene pretirane diete ne mislim držat. če pa imam res kamen na žolčniku, me bo v prihodnosti čakala operacija. vsekakor pred naslednjo nosečnostjo. 21. junija imam pa še kontrolo pri urologu in da vidimo, kaj on poreče na to.
čuko, lepo da si se oglasla. čestitke za vaše 4 mesce!!! mi jih bomo pa jutri dopolnili samo 3... in upam, da se bo gal čimprej rešu krčkov.
drugače je z dejanom vse ok. priden fantina, ni kej rečt. zdej spi pri tatiju v naročju. se igrata igrice na računalnik user posted image ... ponoči pridno pančka, podnevi pa je in govori ko velik... prava mama user posted image user posted image user posted image .
zdej pa se grem še malo spočit, ker je pol treba it malo delat v naše novo stanovanje in še neki stvari nabavit... uživajte user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
   RE: Februarčki 2006
2.6.2006 15:46:07   
sarazan
Ursi!

Krstne sveče lahko kupiš v trgovinah z "versko" vsebino. Ena taka je na Mačkovi - nasproti urada, kjer izdelajo osebne izkaznice ali vozniško dovoljenje. Ena je na Resljevi (Zvon) malo pred križiščem s Komenskega ulico (pred semaforjem).
Upam, da najdes.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
   RE: Februarčki 2006
2.6.2006 16:36:27   
ursa_p
Zivjo!

Sem se odlocila, da preberem vse od mojega prejsnega sporocila, potem pa se za nazaj.

Sem slisala se od Katjeandraz, da ste bile (dokler se nisva nazadnje javila) v skrbeh za naju ... pa potem dobim se SMS od Eviii, no, tko da sem se odlocila, da vam vsake toliko le kaj napisem ... pa upam, da mi danes uspe prebrat teh zadnjih 4 strani ... drugace pa sem v zaostanku za okoli 300 sporocil!!! Groza!!!

Gal je se vedno zaprt ... kaka mi na en teden ali se vec ... danes je spet ze 6 dan odkar ni kakal ... vsak dan upam, da bo ...
Cert se mi zdi, da je pisala, ce se mi zdi, da otrocki takrat manj jejo ... ce so zaprti ... in se mi zdi, da je to celo res ... sploh pomislila nisem, ampak Gal mi zdej je nekje na 3 ure ali nekje do 4 ure (seveda glede na njegovo obupno hranjenje je vcasih lacen ze po dveh urah in pol!!!), ampak vcasih je samo na eni strani 3 minutke, potem ima pa dovolj. V glavnem res bolj malo je.
Imava tudi probleme s tem, da ko se odmakne od ene strani in podreva kupcek noce vec na isto stran nazaj ... obvezno na drugo, drugace se dere. No, pa ze to, da ga pripravim da je je kr nekej (ne vedno) ... jutranji obroki so super, ceprav je pa tako lacen, da se kar trese dokler ne dobi cuclja.
Se vedno se polno dojiva.
Pa tudi nikoli nimam s tem probleme, da bi se zelel crkljat in bi bil priklopljen dalj casa .... res obcasno zaspi, ampak to samo zjutraj, ko je se zaspan ali zvecer, ko je res ze zmatran ... pa se to ga potem samo polozim v posteljico in zaspi nazaj (vcasih se podiramo kupcke ampak nam v vecini ne rata).

Me je pa ze zanimalo ce katera kaj dodaja, ampak se berem ... Kami verjetno ze ali pa Bagsi ... ali pa katera druga ... jaz sem se odlocila da nekje do 6 meseca dojim, potem bomo pa zaceli uvajati razno prehrano.

Cert ... za gospodinjstvo mi pa uspe poskrbet zato, ker nisem vec na RR-ju ... hehe ... se pozna, res ... ampak je pa res, da cel dan, ko ni Matica (ko je v sluzbi) samo kuham, pomivam posodo, sesam, brisem prah, pospravljam cunje, peljem pse na sprehod, ... v glavnem naredim vse, da takrat, ko pride domov ni kaj dosti dela (gospodinjskega) in da imava vec casa en za drugega ali pa vsaj za budnega otrocka .... hehehe.

Obracanje ... Gal se mi se nikoli ni obrnil sam! Sazi ... smo na istem (razen ce se je do danes tvoj Lev ze zacel obracat, sej pravim, da berem se za nazaj).

Stegovanje ... ja, imamo res velik problem s tem ... kot je ena pisala, tudi Gal dela "most" ... kar je zelo narobe ... pa non stop ima roko nekje zadaj in grabi cunjice .... potem se odriva z nogicami tako, da mora biti ze povsod privezan, drugace mi lahko kam pade. Pa tudi on ze dela tako, kot bi dela trebusnjake, sploh ce ga imam pri sebi, ko je naslenjem na moja pokrcena stegna, nogice ima pa na mojih prsih ... mocen je pa tako, da je groza.

Za svoj 4. rojstni dan (po mesech seveda ... hehe) je pa prvic nesel dudico sam nazaj v usta (jo je prej tudi sam ven potegnil), ampak cisto pravilno ... prej jo je tudi ze dal v usta, ampak bolj ponesreci ali pa narobe obrnjeno ... takrat pa jo je imel v rokici, jo pogledal in odnesel v usta ... pa na sreco je bila prav obrnjena.

Smejanje, jokanje ... morm rect, da so otroci res vetrovno narejeni ... hehe. Gal se nekaj cmeri, potem pa se mu jaz zacnem smejat in se smeje se sam ... pa cez par minutk isto ... pa ce se mu smejem kar tako, se vedno zacne smejat tudi sam ... jaz pa se s tem prisiljenim smehom smejim, da mi postane prav smesho ... hehe.

Palcek ... mi ga dajemo iz ust na zabaven nacin ... pa v veliki vecini mu je prav zabavno ... potem dajemo dudico v usta ... velikokrat jo pljune iz ust, da jo odnese dalec stran, vcasih pa uspe. Pa pomaga tudi to, da ga drzim za rokice ... mu cisto pase in tako ne nese palcka v usta, ceprav ima v vecini v ustih se kazalec ali pa kar celo rokico (samo palcek je bolj malokrat).
Sem se pa odlocila, da mu bom, ko se bo z rokicama igral in zraven nosil rokico v usta to pustila, ko pa bo zelel samo prst oziroma rokico v ustih, mu jo bom poskusala vzeti ven in zamenjati z dudo.

Tinkatonka ... sprasevala si, ce se z dragim kaj pogovajamo o tem, kaj se vam dogaja ... ja, takrat ko sem vas brala sem mu vedno povedala kaj kateri ze naredi, kako so pridni, kako imajo nekateri hude probleme ... v glavnem vse. Celo toliko, da vas za pol ve kako kaj vasi otrocki. No, pa tudi sam se je kdaj pa kdaj lotil branja. Zdej pa nisem nic brala, tako da sem mu samo jamrala, da me prav zanima kako kaj vasi malcki.
Sem se pa prav nasmejala tistemu o lotu in 10-ih otrocih ... midva sva se vedno razdeljena v mnenju o stevilu otrok ... hehe ... ampak je pri nama res tudi to, da bi imela oba veliko otrok, ce bi le bil denar ... tako pa ... tudi midva upava na loto, samo igrat ga se morava zacet.

Klepetulja ... tudi Gal je ful klepetav ... vcasih je tako, da je res glasen in se prav pogovarja, potem pa kak teden spet spusca bolj tihe glasove ... ce pustimo vriskanje ki je na previjalni mizici in med kopanjem obvezno. Pa prav zanimivo je, da se zjutraj (pred 2-im obrokom - okoli 10-ih) zelo rad pogovarja in je res dobre volje in pa velikokrat pozno zvecer. Pa tudi posnela sva ga ze, ko se je ful glasno smejal in vse zivo povedal.
Pa je prav zanimivo kako rad klepeta, ce mu zvizgam ... vcasih prav poje zraven ... smesko.

D3 kapljice ... joj ... jaz kar pozabim ... v glavnem zadnjic je dobil eno. user posted image

20-ega imamo pregled v razvojni, kjer se mi zdi, da dela Tinkatonkina mama ... je mogoce to res? Pri Zavrlovi imamo pregled, sestra se pa pise tako kot ti Tinkatonka. V glavnem komaj cakamo, da gremo tja.
Pa Vzajemnino kaseto sem si parkrat pogledala in zdej z Galom rokujemo res cisto pravilno, ce se le da. Vcasih so tudi izjeme, seveda.

Druzba ... morm rect, da zelo pogresam druzbo svojih prijateljic. Komaj cakam, da pridem tudi kaj na kako srecanje, da se malo naklepetam. Sem brez avta, ker Matic za sluzbo rabi avto, tukaj okoli se pa samo s Katjoandraz dobim, to je pa vse ... kar sem zelo vesela, ker tukaj nimam cisto nikogar. Sem prav zalostna ... vsak dan bolj. Se sosedo vidim vsake toliko.
Potem imam prijateljico v spodnjem kaslju, ampak se do tja ne da pridet pes, ker ni plocnika in se ne upam ... v glavnem ta vas bo mene pokopala, ce ne kupiva kmalu se enega avta. Samo po tej vasi se sprehajam gor in dol in je nekako vseeno, ce sem sama pred hiso. Isti klinac. Cela beda, res. Se na sladoled ne morem, ker je samo 1 in se ta v Polju pa se zanic je. Brez veze ... prav bedno mi je obcasno. Potem pa popoldne, ko pride Matic domov ne grem nikamor, da sva vsaj nekaj casa skupaj ... ze tako dela vsak dan nekje do 5-ih ... al pa res samo vcasih malo prej ... drugace pa v glavnem se kasneje.
Predvcerajsnim sva sla spet v kino ... v Expend-a pogledat X-man-e, ceprav ne maram znanstvene fantastike, ampak sem sla z Maticem, pa je bilo kar v redu ... ceprav sem pricakovala, da bojo stoli ves cas rukali, tresli, ... no, da bo malo boljse. Ampak sva sla vsaj ven, Gala je pa tasca cuvala ... je bil siten ko hudic, pa ga je kar v posteljo spakirala ... pa je lepo tiho in pridno zaspal ... obcasnu mu prav nic ne pase meckanje v narocju.

Zajcja dobrava ... ce bi bila katera za sprehod v zajcji, bi bila zelo zelo vesela. Kadarkoli.

Uf, koliko sem ze napisala, pa sem se vedno na 44. strani.

Spanje ... ze parkat se nama je zgodilo, da je hotel kdaj ponoci dobiti se en obrok ... na sreco je vedno zaspal nazaj. Ne vem od cesa je to odvisno, ampak mi je seveda spet Katjandraz povedala, da imate tudi druge s tem "probleme". Zdej je ze kak teden cisto ok ... spi pa nekje 8, 9 ur na noc .... ob okoli 6-ih je vstajanje ne glede na to kdaj zaspi.
Uspavanje .... Matica je ze obrnil in ga mora vedno nositi okoli ... le redko se lahko usede. Jaz komot sedim in gledam TV, Gal pa zaspi ... lahko pa ga dava tudi v posteljico, prizgem njegovo zvezdico in tudi zaspi ... s tem nimamo problemov ... razen vcasih je noro siten v narocju in se na vsak nacin hoce raztegnit, ne samo stegnit ... noro, kako se steguje ... ga tudi v "lupinici polozaju" ne moreva zadrzat.

Gal se je zacel bati ... boji se ljudi, pa tudi na poke obcasno reagira zelo stresno. Za zdaj se mi je ze 4x tako ustrasil ljudi (tudi tistih, ki jih pozna), da ga skoraj nisem mogla pomiriti ... no, na sreco sem ugotovila kdaj bo do tega prislo ... samo njegov izraz na obrazu pogledam in ze vem ali bo vse ok ali ne ... pa tudi ni nujno, da ne bo potem malo kasneje kaj narobe ... najprej se smeji, pa klepeta, potem pa kar naenkrat tak pogled, da bi ubijal, potem pa histericen jok ... seveda ga lahko pomiriva izkljucno midva z Maticem. A se se kateri to dogaja ... mogoce ste ze pisale, ampak sem v zaostanku ... joj joj joj ... se res oproscam, to mi ni v navado.

Se tri sporocila do konca strani, potem se bo pa treba spet poslovit od RR, ker moram skuhat kosilo ... Matic bo upam da pred peto prisel domov.

Revija Moj malcek ... ja, dobila sva nagrado za fotko Otroski nasmeh ... sem ful vesela, pa slikca je tudi meni noro dobra ... pa ravno tisti dan, ko sem dobila revijo domov, sva dobila se 2 nadradi na pasjem fotonatecaju ... hehe ... v glavnem super. Marty5 ... hvala za cestitke.

No, zdej je pa ze Matic prisel domov ... pa Gala bo treba pocasi podojit, ceprav ze 3 ure in pol spi kot top ... zacuda, ker je prej jedel najvec 5 minut (skupaj s podirajem vmesnega kupcka) ... no, ja ... sej pravim, da je hranjenje obupno.

Bom probala cim vec prebrat od 45 strani naprej, potem pa se za nazaj.

Lep dan vsem, kljub cudnemu vremenu.
PS: Pri nas smo po treh zmrznjinih noceh spet prizgali centralno ... Gal se je zbujal cisto leden user posted image  ... tko da imamo spet ocitno zimske razmere ... hehe.

No, uzivajte.

Ursa

(odgovor članu MjaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?