|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 20:59:01   
Adelina
Ja Magi, sej kot lahko vidiš v prejšnjem postu sem tudi s strogim glasom že govorila ampak včasih se mi zdi, da ga ne gane nič!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
28.2.2006 21:03:34   
Marogica
Adelina, tudi sama sem kdaj v situaciji, da ne vem, kako dalje. Da ne boš mislila, da je pri nas vse tako perfekto. Kje pa. Tudi jaz kdaj povzdignem ton, ker pač nič ne pomaga. Tako pač je pri otrocih. So dnevi, ko komaj čakam, da bo večer in bo moje "službe" konec. In to priznam, brez zadržkov, ker sem tudi jaz samo človek.
Imaš pa prav, ko praviš, da je to, kar je prepovedano najslajše. Zato naš daljinca, če se je le dalo, sploh ni videl, da ne bi prišel v skušnjavo. Kar pa se sobice tiče, tudi naš ima rad svojo sobo, vendar gre pač za vzgojni ukrep, da v primeru neuboganja, ne more biti z nami v dnevni sobi. In to boli. Bolj, kot tisoč besed prigovarjanja, prošnje ali celo udarcev. To je za našega največja klofuta

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
1.3.2006 10:24:53   
Anonimen
Ja kako odreagirat????Dilema.Daljinci in telefon so pri nas popolnoma zdelani.
Če smo opazili,da je kaj prijel v roko,je bila prva reakcija:NE!!PUSTI!!!
In kaj se je zgodilo...telekomanda je letela preko cele dnevne,telefon je pristal
celo v vodiuser posted image Odpira omaro,kjer so kasete.NE TIMI!!!!Pogleda me in
z rokami pomede pol kaset ven.Če sliši besedo NE ne smeš,je
njegova reakcija prav obratna,ne odneha ampak naredi prav nasprotno.
Naučili smo se,da mirno pazljivo odreagiramo:
O Tmi,Hvala,veš nono(ali bilo kdo)rabi telefonirat.Kaj lahko dobim
telekomando,da nekaj pogledam?
Aja pa na časopis se spravi,da ga bo strgala,takrat moram tudi na mirno
povedat,da ga nono še ni prebral,tako vsaj ostane cel.
V trgovini:Timi ne smeš brskat po policah,pusti!!Pufff pa pomede z polic
robouser posted image
Mislim jaz takih reakcij nisem doživljala pri mojih otrocih,nikoli niso
bili tako trmasti.In sedaj se učim ohranjat mirno kri,če želim,da
ne bom imela še več škode po hiši,preden preraste to fazo.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
1.3.2006 11:09:39   
kati*
definitivno preizkuša meje tvoje tolerance, kar pa počne vsak otrok in tu moraš ukrepati
... jaz vsekakor se ne strinjam, da z kreganjem nič ne dosežeš oz. ko grd pogled in visok glas ne zaleže - moraš hitro vzpostaviti avtoriteto!! Pri vzgoji pa moraš biti dosledna.

Probaš lahko tudi tako - pokaži mu, kako je to, če si ti prizadeta - vzemi mu nekaj kar ima rad in mu je ljubo. In ko bo spet priden, mu daš nazaj. Vsekakor pa je dejstvo, če otrok naredi nekaj slabega in po vrhu še zanalašč in za to ni kaznovan (kazen je pač primerna njegovemu dojemanju in starosti), bo počel enako naprej. Ljudje smo pač tako naravnani, če za naša dejanja ni občutnih posledic (in za nekatere otroke grd mamin pogled ali vpitje ni huda posledica, če je čez eno uro itak že spet vse dobro), delamo to še naprej.

Če želimo, da nas bodo otroci spoštovali in ubogali, moramo biti dosledni, odločni in včasih tudi strogi (pa četudi se nam ob tem srce para). Pa zavedaj se, da bo z leti čedalje težje, zato začni zgodaj.

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kako reagirati v taki situaciji?
1.3.2006 21:26:59   
Anonimen
Če je situacija takšna, da sem prepozna, da bi preprečila metanje, razbitje, razlitje, ga potem vzamem k sebi in si skjupaj ogledava nastalo škodo. pri tem mu povem, da to ni prav. Ga postavim na tla in pospravim. ker če tik pred tem zatulim neeee, je točno tako, kot je rekla neva. Škoda je zagotovo še večja in njegova reakcija še burnejša.
Če pa pravi čas vidim, kaj namerava, recimo pilot-ga začnem hvalit :ja kako si pa priden! Boš pospravil pilooota?! Naj ti pomagam Dajva skupaj. In ga dvignem in pilota položi na omarico brez problema. Pri telefonu pali isto.
Drugače pa še malo izvirnost, ampak vedno v tej smeri, da je presenečen, ker je kar na enkrat tako koristen in takoooo zelo pomaga mamiciuser posted image user posted image user posted image  A ja, star je 17 mesecev.
Vsak se znajde po svoje. Kaznovanje pri tej starosti ne pride v poštev. Treba je samo pokovčka na lep način pripravit do tega, da razume svoje dejanje in njegove posledice.
Je pa naporno ja, se strinjam. Ves čas na prežiuser posted image  Tudi jaz si globoko oddahnem zvečer, ko mulčki zaspijouser posted image

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?