katjandraž
|
OJ! Mi smo že od sobote nazaj doma, vendar sploh ne najdem časa za RR. Skou nekaj dogaja. Zdele sem oba otroka dala v varstvo možeku, drugače sploh ne bi šlo. V Avstriji je bilo noro dobro. Vse je bilo tam, ni da ni. V sobi dnevni kotiček (kavč,TV), potem otroška sobica s pogradom in kinderbetom, kopalnica hudo velika, notri previjalna miza, banjica za kopat otročka, termometer za vodo, fen...), potem velika postelja za naju in pa posebej še WC, kjer je bila tudi kahlica, deska za WC, pručka. 24 ur na dan so bile na voljo mlečne kašice za otroke, pa HIppkov čaj in vsi pripomočki (slinčki, otroški pribor, skledice, krožnički, kozarčki). 24 ur si lahko tudi pil pijačo iz avtomata (10 različnih vrst) in vzel sadje, pa otroci so imeli vsako popoldne sladoled, kolikor so ga hoteli. Zjutraj je bil samopostrežni zajtrk (to je meni vedno najbolj všeč, kar se tudi pozna na mojih kg, saj sem že 2 pridelala, odkar je Simon doma), ob 12h kosilo (bife), ob 15.30 kolački in potem ob 18h še večerja. Saj ni tako čudno, da se redim, a ne? Vsak dan imajo organizirane aktivnosti za otroke (pečenje palačink, piškotov, viteške igre ...), lahko jih daš tudi v varstvo (Ana je šla enkrat za dobre pol ure, da smo v miru povečerjali in ni bilo nobenega problema ), zunaj imajo eno ogromno igrišče v stilu Smrkcev s ful tobogani, trampolinom, 2 peskovnika, milijon drugih zunanjih igral in za Ano najboljše; ful poganjalčkov in drugih avtočkov, tudi taki, ki jih imajo pri nas v Sparu ali Mercatorju). Zunaj je potem še eno igrišče z manj igrali in bazenom, potem je še en zunanji piknik prostor, kjer smo enkrat npr. pekli palačinke, pa zajčke imajo tudi tam. Notri imajo še 2 igralnici, ki sta ena nad drugo in sta med seboj povezani s toboganom in enim plezalom, po katerem potem splezaš nazaj v zgornjo igralnico. Imajo še 2 notranja bazena, enega s 25 cm vode, en pa normalen in ima tudi tobogan. Madona sem se razpisala, mogoče dobim prihodnjič kaj popusta, ko jim tako reklamo delam . Oba sta ful uživala, jima je ful dogajalo, kar je posledično pomenilo, da sta slabo spala, ampak to je bilo treba vzeti v zakup. Če katero zanima, si lahko pogleda tale link: http://www.smileyhotel.at/relaunch/. Jutri gremo najbrž v Maredo, me je že danes klicala Peli, kje smo. Pravi, da je dol super, lepo vreme in da uživajo. V soboto pa krst, potem pa v ponedeljek Simon spet odhaja. Evo, so me zdajle iz vrtca klicali, da imajo pri Andražu v sredo popoldne zaključek v Tivolju, samo bomo raje šli jutri v Maredo, ker je pa takrat res prepozno, če hočemo biti že v soboto nazaj. Naša lena pikica še zdaj noče kaj veliko hodit, se kar na vse 4 vrže. Edino če jo vabiva, da hodi od enega do dugega, potem naredi par korakov. Zadnjič je celo vso otropedssko blazino prehodila, kakih 10 korakov je bilo. Drugače smo zdaj zdravi, Andraževo vneto grlo in kašljanje je izginilo, Ani se pikic od noric praktično ne vidi več. Edino tista prva je še, okoli nje se ji je pa že pred 1 tednom kakih 10 mozoljčkov naredilo, ampak se tudi to že izboljšuje. Tananjeka: upam, da ste ostali zdravi! Mateja82, pri naši sem tudi danes ene pikice videla na trebuščku, samo jih je malo, mogoče od vročine, čeprav je doma bolj hladno, ker je veliko klima prižgana. Glede spanja: oba se noro premetava, veliko tudi sanjata in v sanjah kaj momljata, Ana je pred par dnevi prav jokala v spanju. Zato je bilo spanje v Avstriji res totalna muka, ker sta se oba ponoči zbujala in sva ju mogla dati k nama, edina varianta pa je bila, da spita v sredini, ker ob straneh ni bilo nobene stene. Tako sta s svojim premetavanjem en drugega zbujala . Včasih sva potem enega ali oba odnesla nazaj v njuno posteljo, pa je bilo čez 2 uri potem spet isto . Grem kosilo pojest, da bomo šli potem v brunarico. Uživajte!
|