|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mar(sov)čke/-i
12.4.2006 10:27:14   
katjandraž
Pozdravljene!

Jaz imam pa možeka končno nazaj doma, je prišel že včeraj ob 22h, namesto danes popoldne in sem čist happy!!! user posted image  Danes mu ni treba v službo, gre samo zob slikat, tko da sem mu zdajle dala malo pikico za pocrkljat, ker se je začela nekaj bunit v zibki, da lahko jaz v miru na RR skočim. Pa zajtrk mi je naredil, pa še v miru sem ga pojedla. Kakšen luksuz!user posted image  Ja, teh 8 dni, ko smo bili sami se je ful vleklo. Pa tudi zdaj, ko imamo dva pikeca, je kar naporno. Čez dan gre, Andraž je itak do 15h v vrtcu, zvečer je pa kriza. Oba skopat, kavč naredit, Andraža spravit spat, pa še ob njem moram ležat, da zaspi. Če imam srečo, da Ana takrat spi, ni problema, drugače je pa hudo pestro. Tako da Ano zdaj ponavadi kopam dopoldne, ko sva sami, Andraža pa itak vsak drugi dan.

Naš veliki fant je danes odšel na svoje prvo potovanje brez domačih. Z vrtcem so šli v Kranjsko Goro in se vrnejo v petek. Zjutraj je sicer rekel, da si je premislil, da ne gre, potem je pa lepo šel. Sem ga morala jaz peljat, ne mož, čeprav se nista vidla 8 dni. Mamica je še vedno zakon!user posted image

Naša user posted image  je bila zdaj 2, 3 dni po obrazu brez pikic, samo še hrapava koža je bila, danes se mi zdi, da je pa spet slabše. Mi sploh ni jasno od česa bi jih lahko dobila. Nisem čisto nič takega jedla. Drugače je pa hrastovo lubje res odlično za kožouser posted image . Poskusite, če imajo vaši user posted image  pikice. Ko ji umijem obrazek s tem, pa jo čez namažem še z Bepanthen kremo. Na luliki je tudi pred dnevi dobila mozoljčke in sem ji umivala s hrastovim lubjem in je bilo še isti dan občutno boljše, kmalu pa so čisto izginili.

Lepo se mejte, pa kaj pišite, ko bodo vaši šefi user posted image  dovolili!

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Mar(sov)čke/-i
12.4.2006 13:20:08   
beti 1
Pozdravljene!
Mi smo bili od srede pri mojih starših, tako da sem vas samo brala, v nedeljo smo prišli nazaj, samo našega user posted image  so začel krčki matrat, pa dopoldan spi vsega skupaj kakšno urico do dve, pa še to v dveh do treh kosih, tko da nimam kaj dosti časa za pisat. Je ratal pravi mali firbec, zelo pozorno opazuje vse okoli sebe in krili z rokama, kot bi hotel kaj prijeti. Je tak firbec, da je začel že kravce past. Če ne dvigne glave s previjalne seveda nič ne vidi, no in on lepo dvigne glavico in se razgleduje naokoli. Včeraj po kopanju je držal glavico pokonci vsaj pet minut, tko da sva se mu z možem kar nekaj časa čudila, potem je pa mel čas še po aparat it in ga poslikat in šele potem so gospodič počasi spustili glavo, mu ni padla dol, kot ponavadi, ko se user posted image  učijo tko okol gledat. Bom dala slikico v album, boste lahko pogledale, kakšen je zdaj naš user posted image , ko je prinesel notri, kar je izgubil zaradi bolezni.
Žiga ta teden pridno hodi v vrtec, tko da imam malo manj dela, čeprav je kar organizacijsko zahtevno ga it iskat, če dežuje, ker moram s seboj vzet Blaža, avta pa nimam. In po poti domov je obvezen velik ovinek, da si ogledamo gradbišče z žerjavom,....

Ljubljančanke kam ste peljele svoje user posted image  na UZ kolkov? Nama je dohtarca v ZD Šiška dala napotnico, kam morava it ni pa nihče nič povedal. Jaz sem bl pa tud tolk vesela zarad lepega napredka, da sem pozabila vprašat.

Mene tudi zanima, kje se skriva Anuš, pa Čebelicamaja se tudi nič ne javi. Saj ko bo končno stalno lepo vreme bomo pa še manj pisale kot zdaj.

Na firmi mojega moža so se pa začel dogajat čudeži. Odkar tam dela niso še nikoli imel kolektivnega, letos ga pa majo 28.4., ker je edini delovni dan med celimi prazniki. Sem moža prav še enkrat vprašala, če misli resno, ker sicer še na silvestrovo in druge podobne dni delajo vsaj do treh. Pa če se dva pokrivata nikoli ne smeta biti istočasno na dopustu,....

uživajte na user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Mar(sov)čke/-i
12.4.2006 14:15:20   
soncicaT
Pozdravljene!!!!!user posted image

No, pa sem prišla do interneta.user posted image  Ja, user posted image  me je čisto okupiral. Zaspančka najraje tako, da nasloni glavico na mojo zizo in me vsake tolko pogleda z enim očesom, če sem še tam.user posted image  Ja, res je posrečen.

Danes gremo v posvetovalnico, upam da bo vse ok.

Drugače panča pridno, le krči so se začeli.user posted image  Je pa naše dete tako da zamrskej ne joka, ampak včasih so pa krči tako hudi, da me prav stisne, ko tako joka.

Moram pa povedat, da ima zelo rad glasbo, sem mu zadnjič pela, pa mi je zaspančkal na rami, ko mi drugače skorajda ne...ponavadi vedno na zizi.

Zdaj se odpravljamo po novo dudko, Aventova je kapitulirala...noče je pod nobenim pogojem. Gremo zdaj v baby-center po tako ki je pdoobna prsni bradavici. Ma sej ga ne bi navajala, samo včasih bi prav prišla, ko ne vem kako ga potolažit pri kaki zadevi, pol pa vedno "išče" , čeprav ima vampek tak da bo počil.user posted image

Jaz sem drugače ok, čišča je postala bela-kot beli tok, le ta moja trticauser posted image , boli me občasno kot ne vem kaj. A katera ve, zakaj tako boli še vedno? Mislite da sem si jo kako poškodovala med porodom? Pa sklepi so me začeli bolet.

Moj user posted image  je že v službi, ampak pride med odmorom domov, in nama prinese kosilo...ja je pridenuser posted image . Saj nekako gre, midva z user posted image  se pa crkljava. Čeprav mi kar paše, ko zaspi, da lahko kaj postorim.

Jutri se odpravljam k frizerki, huh me kar skrbi, kako bo doma stanje..user posted image .

KAKO STE DRUGE KAJ?

beti1...sem prebrala, da tvoj tudi kar glavico gor drži. Naše dete je tudi ubitačno glede tega...skoz jo hoče imet pokonci, če ga držim "gori"...pol ga pa kar v ležeči položaj postavljam, saj naj ne bi dajali tako hitro pokonci glavice.

katerina...ISKRENE ČESTITKE!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

businka..vi se že tudi kopateuser posted image user posted image , mi smo se včeraj prvič po patronažni, pa je fuuul užival, same očke so ga bile.user posted image

katjandraž...naš ima tudi pikice, pa ne vem od česauser posted image , največ po trebuščku, no saj gremo danes k pediatru, pa da vidimo, zakaj se gre.

PiaM, Frizerka, kje ste kaj, mi smo bili v ponedeljek na pijači v Astoriji, kar dve urci je pančal, ne da bi ga vozili...user posted image  Ga pa zrak res zmuči, spi kot top celo nočko.

Ok. Naj bo dovolj, LEPO SE IMEJTE in VELIKO SONČKA v SRČKUuser posted image in ZUNAJ...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Mar(sov)čke/-i
12.4.2006 22:30:08   
cebelicamaja
Zdravo punce

Na hitro se oglasim, preden grem spat.
Ja pri nas se kar dogaja. Mali je živahen 100 na uro. Ravno sva računala z dragim, da danes menda ni spal več kot pol ure skupaj. Čez dan, seveda. Na najino veliko srečo pa se ta mali hiperaktivnež čez noč prelevi v zaspanca, tako da so noči zaenkrat mirne.

Včeraj smo uspešno prestali test pri pediatrinji, danes pa bili na izletu pri prababici user posted image user posted image user posted image .

Nisem še utegnila prebrat, kaj se z vami dogaja. Ča mi mali pusti kaj časa, si urejam stvari v novem stanovanju. Ko se stvari normalizirajo, se bom večkrat oglasila.

Beti1, upam da se tvojemu ne pozna dosti posledic tega hudičevega RSV-ja. Moram potrkat, ampak mi smo kar dobro. Malo še kdaj pa kdaj kihne, pa malo smrklja ima. Ni pa kašlja s katerim so me strašili.

No, bodite v cvetju.
Lep pozdrav vsem,

maja


_____________________________

Mi trije smo od 12.3.06 najboljši par.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Mar(sov)čke/-i
12.4.2006 22:47:19   
soncicaT
Businka..jaz pa ne rabim črpalke, mi user posted image  obe dojki izprazni..se mleko sploh nima časa delat.

Ja, v posvetovalnici smo izvedeli , da smo se zredili za 1200g!!!!!! In zrasli 8 cm.

Nic, grem pod tus in SPAAAAAAAT ...za dve urci.user posted image

LAHKO NOČ...noč..spanje...oj spanje...user posted image user posted image ..pa z veseljem vstajamo, ne? Samo da imamo končno pikice.

Lpuser posted image user posted image

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Mar(sov)čke/-i
12.4.2006 23:20:12   
Businka
Večer!

SoncicaT: danes smo se že drugič kopali brez patronažne, prav je uživala v vodi in kamilicah.
Vendar se dojiva najprej, potem kopanje, potem je spet dojenje na vrsti, ampak za kakšnih 5 min.

Jaz pa imam že drugič MASTITIS na eni in isti dojki:((((((((( user posted image user posted image user posted image  ne vem, kako se ga znebim. Na tej dojki mi tudi zmanjkuje mleka pa poskušam črpati, stiskati, masirati na 3 ure. Druga dojka ima kar veliko mleka. A mogoče kaj svetujete? user posted image

Čez dan sva sami, a kar gre, če je pridna in lepo spančka, danes sem zelo lepo izkoristila njen spanec. V nedeljo pride moja mami iz tujine, kjer živita z očijem, bomo imeli pomoč, pa čeprav samo za 2. tedna:(

Beti1: A se še jaz lahko priporočam za kapljice? ne vem, kdaj bo moja tašča šla v Italijo. Mož dela v Lj, tako da bi on jih enkrat prevzel in plačal:)

lepo se imejte in se beremouser posted image


(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Mar(sov)čke/-i
13.4.2006 8:58:36   
beti 1
Bom imela v mislih. Mi je  ravno tašča obljubila, da jih gre v sredo lahko iskat. Upam, da ji ne bodo kaj komplicirali, če bo hotela imet štiri stekleničke. Pred naslednjo nedeljo jih pa ne bom imela v Ljubljani, tako da tiste, ki ste se javle jih ne dobite pred 24.4.

lp
beti in njeni user posted image

(odgovor članu Businka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Mar(sov)čke/-i
13.4.2006 19:07:03   
Ines.
Ojla!


Midva z Oskarjem bova pa kar skupaj napisala sporočilo. Ravno čiča pri meni. Mi smo se že zredili. Prejšnjo sredo je vagal 3970g (ko se je rodil, je imel 2930g). Je bil drobčken. No, pa saj bo nadoknadil.

Katjandraž in Beti1, kapo dol, ker rihtata oba otročka. Jest moram rečt, da moj ta velikega tako porihta, da sploh ne vem, da ga imam. A ta velike fante tut vzdigujeta?
 
SoncicaT, probaj piti čaj za prebavo za otroke (janež, kumina, komarček,...), da user posted image  ne bo imel krčev.
 
Saj res, kaj pa pijete čez dan (vodo, čaje, sokove,...)?

Businka, moja kolegica je za mastitis dobila anitbiotike. Je pa pridelala krče svojim dvem punčkam. user posted image


lp,


ines.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Mar(sov)čke/-i
13.4.2006 19:26:42   
barba
Ojla!

Ste kar pridne s pisanjem. Nisem še uspela prebrat za nazaj.user posted image
Midve z Meto sva včeraj prišli domov. user posted image  Mala punčka je zlo pridna, tko da mam čas še na RR pogledat.

Dons nas je že patronažna obiskala. Meti še ni odpadel popek, tko da ga zdej umivava z fiziološko in posujeva z enim rumenim prahom (sem pozabila ime).
Drgač se mamo fino. Mene tud ne bolijo več šivi, samo zaprtost me mal muči, pa železo morem jest. Porodno zgodbo sem kar na Rodili smo napisala.

V albumu so slikce moje punčke.

Se še kaj oglasim, ko bom mela čas.
LP, barba

< Sporočilo je popravil barba -- 13.4.2006 19:27:53 >


_____________________________

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Mar(sov)čke/-i
13.4.2006 21:35:54   
Businka
Barba, iskrene čestitke ob rojstvu tvoje princeskeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je prava lepotičkauser posted image Elina je imela iste oblekice (slončke) in posteljnino z napisom: lahko noč;) V kateri sobi si bila?

Kakšna se ti je zdela ga. Kovačeva? Meni se zdi zelo v redu pediatrinjauser posted image Svetujem ti, da čimprej pokličeš za pediatra, smo zamudili, na žalost, Patarnostra.

Ines, pijem antibiotike že drugič, zdaj so močne, da lahko slona ubiješ. Vročine več nimam, redno masiram in črpam, dojka pa je še vseeno rahlo rdeča:/
Zelo pazim na prehrano, mislim, da nima krčkov od antibiotikov. začeli pa smo piti AD3 kapljice, upam, da bojo v redu, potem pa vseeno bomo pili od Beti1;)

Lahko noč, pridno papcajte in spiteuser posted image




(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Mar(sov)čke/-i
13.4.2006 22:09:32   
Businka
Barba, prebrala sem tvojo zgodbo. Porod je treba preživeti, da dobiš najlepše darilo življenja:))) Te čisto razumem in sem vesela, da se zdaj dobro počutiš:)))

Mimogrede, nisem vedela za ta del "rodili smo", se iskreno zahvaljujem za čestitke ob rojstvu Eline, zdaj sem prebrala. Jaz sem imela sanjski porod (za 5 ur) v alternativni sobi in praznem porodnem oddelku, zraven najboljšo babico in svojega moža - ki mi je bil v veliko pomoč. Elina je dobila oceno 9. Bila sem zelo pozitivno presenečena nad mlado babico, da sem jo med porodom vprašala, ali je že zmatrana in dodala, da ima najboljši in najlepši poklic. Roditi otroka je pravi čudež, še skoz ne verjamem, da je to na svetu mogoče. Saj sem še sama otrokuser posted image

zdaj pa nočkouser posted image

(odgovor članu Businka)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Mar(sov)čke/-i
14.4.2006 8:57:50   
tananejka
Katjandraž: hvala za info o T2 NETu, midva bova verjetno zamenjala. In zgodbi o ˝očetovstvu˝ tvoje Ane sem se res nasmejalauser posted image user posted image user posted image user posted image .

Barba: dobrodošla v klub mamicuser posted image user posted image user posted image .

Businka: vem kako je s temi mastitisi.... Glede na to, da sem jih prestala že kar nekaj, ti bon napisala kako jih jaz premagujem (takoj, ko začutim bolečino se grem takšno proceduro, in zdaj mi je 2x uspelo brez antibiotikov):

- pred dojenjem pod topel tuš, ali pa topel obkladek na boleče prsi
- med dojenjem hladen obkladek (ne mrzel)
- dojenje na 2 uri
- med dvema dojenjema si daj na prsa zeljnat list  (mogoče se smešno sliši, ampak pomaga)
- ponoči spi brez modrca (na prsa si daj pleničko, čez pa oprijeto majico)

Pazi, da ne nosiš premajhnega modrca!!!! Upam, da ti bo kaj pomagalo in DRŽIM PESTI, da se mastitis ne ponoviuser posted image .
 
Ines: lepo ste se zredili. Bravouser posted image

Beti1: za pregled kolkov se naroči v ZD Bežigrad. Telefon 300 33 00.

Uživajteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Businka)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Mar(sov)čke/-i
14.4.2006 9:05:05   
Ines.
Ojla!


Punce, jest pa rabim eno pomoč. Zbolela sem kot tristo user posted image -ev. Že drugo noč imam vročino, da ne omenjam glavobola. Po mojem, da sem od Žiga staknila virozo oz. gripo. Oba sva totalno zanič.

Zdej me pa zanima, ali se lahko mali Oskar naleze od mene in drugič, če tale viroza lahko vpliva na nastajanje mleka?


Hvala za pomoč in lep dan,


Ines.

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Mar(sov)čke/-i
14.4.2006 16:46:24   
barba
Ojla!

Mi je le uspelo prebrati vse za nazaj. Hvala vsem za čestitke! Vidim, da imate kup težav. Držim pesti, da se čim prej pozdavite ve in vaši user posted image .

Businka - midve z Meto sva boli v sobi 22. Z vsemi sem bila ful zadovoljna. Sester ne poznam po imenih, mi je pa ena ful pomagala pri dojenju. Tud pri mojem porodu je bila zraven ful mlada babica Eva Jerše. Res je ful vredu. Tud mene so dali v alternativno sobo in je zakon, pa tud ostale porodne so bile prazne. Sploh ne morem prehvalit kranjske porodnišnice. Naslednjič grem spet tja rodit - čez nekaj let.user posted image  Aja, zraven pri porodu je bile še babica Majda Jelovčan. Res so super!user posted image  Tud naša Meta je dobila oceno 9.

Za pediatra sem izbrala hčerko od Patarnostra in nas bo kar patronažna vpisala k njej. Je to Kovačeva? Telih priimkov raznih zdravnikov se nikakor ne morem zapomnit.user posted image

Drgač je moja punčka prava zaspanka. Ponoči smo spali po 4 ure skupaj, zdajle pa spi že od 2h. Zaenkrat nimam z njo nobenega posebnega dela. Ko se zbudi se podojiva na eni strani, previjeva rito, podojiva na drugi strani, potem je nekaj časa pokonci in gre spet spat. Kar hodim gledat, če še diha, ker tok spi.user posted image

Uživajte na soncu!
lp

_____________________________

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Mar(sov)čke/-i
14.4.2006 23:04:17   
katjandraž
Mala dva spita, jaz pa čakam user posted image , da s stušira, da se malo stisnem k njemu in izkoriščam mir za RR. Ugotovila sem, da sem pozabila zadnjih 14 dni (al pa še več) čekirati forum "rodili smo" in čestitam novopečenim mamicam. Torej, tiste, ki ste rodile bolj proti koncu marca ali aprila, vsem iskreno čestitam in vam želim, da bi uživale sleherni trenutek z vašimi sončki!user posted image user posted image user posted image
 
Ines., mislim, da se malćek ne more nalezti od tebe, temveč tvoje telo, ko se bori z boleznijo, tvori protitelesca, ki malega celo ščitijo. Sej ne vem, če sem to jaz prav razumela, ampak ... Držim user posted image , da se hitro pozdraviš.
 
Businka, upam, da je tvoj mastitis že boljše.
 
SoncicaT, uau, tvoj fante pa res pridno je, ogromno je zrastel! Kaj pa je zdravnik rekel za pikice? Naša user posted image  je že skoraj brez, hrastovo lubje je res zakon!
 
Barba, super, da imaš takšno pridno punco. Tudi naša je bila taka! Zdej je že več budna, pa majčkeno že izsiljuje oz. se želi crkljati na rokah, vendar je še vedno zelo pridna.
 
Slišim, da moj user posted image  prihaja iz kopalnice. Ravno prav. Lahko noč in lepe praznike!
 

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Mar(sov)čke/-i
15.4.2006 8:55:22   
Businka
Barba, sva bili v sobi 19. Dr. Kovačeva je pediatrinja na porodnem oddelku, sigurno, sta šla k njej na vizito;) Tudi sem sama navdušena nad Kranjsko porodnišnico:)))

Super je, da je Meta zelo pridna user posted image , vsaj lahko odpočiješ:)))) jaz imam samo eno željo - spati:/ ponoči če se ne dojiva - črpam vsako toliko časa. Postala sem že živčna:(((

Katjandraž, vročine več nimam, a ne vem, če se mi stanje izboljšuje, dojka je še malenkost rdeča. Ne vem, kaj je to, vsako toliko čutim "igle"istočasno v obeh, a je to od antiobiotika? Nimam sreče z dojenjem:(user posted image

Tananejka, najlepša HVALA za nasvete, še posebej za pleničko z oprijeto maječko, čist drugačno se počutiš, ko spiš brez modrčka in niso dojki tako polne mleka. Glede zelja - sem že slišala za to in bo zdaj v najinem, pardon, v našem;) hladilniku vedno zelje;) Kako pa biti ponoči z dojenjem, ko spančka, a moram črpati, sigurno?

Zdaj Elina spančka v vozičku, navajam jo na dudo user posted image , drugače, bi jo morala skoz nositi po rokah, je že tudi malo razvajena:/

Želim vsem veliko pirhov pa se malo posladkati s potico čez praznike, veliko pa itak ne smemo:(

Pozdrav iz Kranja

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Mar(sov)čke/-i
15.4.2006 16:05:27   
Ines.
Ojla, punce!

Businka, pravijo, da je Paternostrova hčerka Alenka Zadravec tut ful dobra pediatrija v Kranju. Je, pa tako, da gre Paternoster itak kmalu v penzion, mislim, da bo delal še ene 3 leta, tako da bi morala iskati oz. menjati pediatra čez 3 leta. Jest imam njega za prvega otročka. Za Oskarja sem izbrala pa zdravnico v Medvodah. Sicer pa je že Barba napisala, da je tudi izbrala njegovo hčerko.

user posted image Oskar se je nalezel od mene. Sva bila danes že pri dežurni zdravnici. Ima virozo, tako da veselo čistimo nosek. Zjutraj je bil prav boščkan. Čist poln nosek je imel. Pa še kašlja. user posted image  Ma šit no, pa teli bacili.

Tananejka, kdo pa tebi popazi ta velike punce?

Oskar se je kar navadil na Avent-ovo dudo, čeprav rabi ene 10 minut, da pošteka, kako se jo vleče.

Ja, za praznike bomo bolj na dieti. Menda lahko jemo makovo potico, šunke pa orehove potice pa ne. Pirhe imamo pa pri nas že na mizi. Še potica (za fante) manjka, pa bo.


Lepe praznike in veliko pisanih pirhov,


Ines.











(odgovor članu Businka)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Mar(sov)čke/-i
15.4.2006 16:07:24   
Ines.
Aha, še tole:

Businka in Barba, če sta pod občino Kranj, dajta vlogo za pomoč ob rojstvu otroka. Jest sem dobila 27.000 SIT. To ni na CSD-ju, ampak prav na občini.


LP,


Ines.

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Mar(sov)čke/-i
15.4.2006 19:16:24   
barba
Ojla!

Vsem voščim vesele velikonočne praznike in veliko lepih pirhov, dobre potice ter vsega kar spada zraven.
Čeprav me ne bomo smele vsega poskusit voščilo vseeno velja.user posted image

Ines. - hvala, da si me spomnila na denar od občina. Šenčurska občina menda da 30.000. Upam, da se z Oskarjem čim prej pozdravita.

Businka - mislim, da vem katera je dr.Kovačeva. Itak so bile vse zdravnice in G ful prijazne. Tale mastitis je zoprna reč. Držim pesti, da se čim prej pozdraviš.

Nam je včeraj zvečer odpadel popek in se bomo v torek kopali. user posted image  Patronažna me je opozorila, da si moram po dojenju iztisnit preostanek mleka in se bom izognila mastitisu. Ker Meta je na 4 ure se nabere dovolj mleka.

Sem včeraj stopila na vago in bla prav pozitivno presenečena. V nosečnosti sem se zredila 23kg, zdaj jih mam pa še 7 preveč. user posted image  Kar ne morem se nagledat svojih rok in nog, ki po 5ih mesecih niso čisto nič več otekle.

Kolk kg je vam ostalo? - sej vem, da se bomo s tem kasnej ukvarjale, sam me pa vseen zanima user posted image

Lep praznični vikend!

_____________________________

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Mar(sov)čke/-i
16.4.2006 8:17:17   
tananejka
Živjo punce!
 
Businka: jaz si nisem črpala, sem si le malo iztisnila z roko, tako da me ni več tiščalo.

Ines: se mi kar smilita....upam, da bosta oba hitro ozdravelauser posted image . Moji punci sta dopoldan v vrtcu. Popoldan mi pa moja mami pomaga (če je doma), ker živimo v isti hiši. Zdaj smo skoraj cele popoldneve na sprehodih in na igrišču. Zvečer jih zrihtam sama (takrat je pa kar naporno), ker mojo mami dvojčici˝okrog prinašata˝.

Barba: tudi naša Alina je bila ful pridna, zdaj pa so se začeli krčki in jo zvečer matrauser posted image . Kadar jo nič ne zvija je pa še vedno pridkana. Včeraj smo dobili kapljice proti krčem iz Koroških lekarn (te sem imela že pri prvih dveh in so kar pomagale), upam, da bo bolje.
Meni je ostalo po porodu 10kg, zda jih imam še +7. Upam, da bo šlo tako hitro dol, kot prejšnjič (moj recept: dojenje+dolgi sprehodiuser posted image ).

Lepe praznikeuser posted image

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Mar(sov)čke/-i
16.4.2006 9:13:38   
Businka
Barba, Tananejka, jaz sem jih imela +16, zdaj pa imam +6. vendar že zadnje 3 tedne isto:/ Mislim, da so tiste kile, ki so ostale, užitki nosečnosti;) Čokolada!!!!!!! Zdaj ne jem niti koščka. moj user posted image pa se kar je in to ko sem zraven:(((user posted image

Danes je Elina spala skoraj 7. ur skupaj. Se hecava in praviva, da je to najdaljša noč v letu, Silvestrovo, Božič, vse skupaj, ker sva se naspala. Končno! Sicer sem že od 5. pokonci, ko sem jo previla in podojila.

Tananejka, čestike za Alinin 1. mesec:)))user posted image user posted image user posted image

Lepo se imejte in se beremouser posted image

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Mar(sov)čke/-i
17.4.2006 17:38:59   
PiaM
Punce, da ne boste mislile, da sem pozabila na vas. Se javljam po dolgem času, saj me moja Julia zelo okupira čez dan, zvečer pa tak padem v posteljo... Ja, naši krčki so kar divji...user posted image  se dogajajo čez cel dan, ful hudo je proti večeru, tako da hodimo z vozičkom na sprehod, jo maximalno animiramo, masiramo, plešemo, ujčkamo, trepljamo po ritki...skratka vse živo, samo da ne joka preveč! Še sedaj se nismo kopali, saj je od krčkov spet popek malo zakrvavel, upam, da v sredo bo pa le že o.k. Smo probali razne kapljice, a ji Lefaxin še edine pomagajo vsaj toliko, da sedaj že 2 noči spimo (že to nismo kak teden - se je zbujala in ful jokala) . Tako da vas sicer berem na hitro, ko se dojiva, a pisat nimam časa dosti, saj jo po podoju vedno začne zvijat...
Hvala za voščilo ob prazniku, tudi jaz želim lepo pisanko in čim več lepih dni, zdravja in čim manj krčkov vašim sončkom!user posted image

Danes imamo pa tudi mi 1 mesec!user posted image

Še moji kg: pridelala 19, sedaj še +8. Ma, bomo jih že spravili počasi dol...  

(odgovor članu Businka)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Mar(sov)čke/-i
18.4.2006 11:42:58   
mucica1
Čau babike,

sem vas tudi jaz našla in končno našla čas, da kaj napišem. Zadnji mesec mi tako hitro mineva, da ne vem, kje se me glava drži user posted image . Naš fantič je zelo priden, pride pa kak dan, ko noče in noče spati in takrat je cela štala v bajti. Ga nikakor ne morem zamotit.
Od odpusta iz porodnišnice smo tudi mi že pridelali 1,3 kg in zrastli za  5cm. user posted image user posted image user posted image  Hitro rastejo naša deteta.
Imam pa eno vprašanje. Ali so vam v posvetovalnici že dali AD3 kapljice in koliko jih dajete vašim škratkom? Mene malo skrbi, ker naj bi povzročale krčke.

Zdaj se je pa mali zbudil in morm na pomoč,

cmokci vsem

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Mar(sov)čke/-i
18.4.2006 12:47:25   
tananejka
Halo!

Mucica1: moja user posted image  je danes v 1. povetovalnici dobila kapljice D3. Pri 3. mesecih bo dobila pa AD3.

Tudi mi smo pridelali 1,2 kg in se povečali za 3cmuser posted image user posted image .

lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Mar(sov)čke/-i
18.4.2006 21:05:05   
beti 1
No, da se vam še jaz spet oglasim.
V četrtek dopoldan sem morala na hitro spakirat oba fanta in hajd k mojim staršem, da sem šla potem v petek k ginekologinji. Možek je pa v Ljubljani ostal zarad enih težav v službi.
Mami je po porodu OK, edino na vstavitev Mirene bom morala počakat do druge M, mi jo G noče prej vstavt, to pa lahko traja tud 6 mescev, al pa še več.
Čez praznike smo uživali na deželi. Ima pa Žiga spet vnetje oči, jaz sem se pa zgleda malo prehlada nalezla od babice. Zaenkrat user posted image  še nima težav, močno upam, da bo tako tud ostalo. Mu pa še vedno vsak dan čistim nosek s fiziološko.
Jutri naju čaka pregled kolkov, ker ga imava ravno v ZD Šiška bom šla vprašat, če se lahko še enkrat stehtava, zdaj nimam več občutka, koliko se redi.

Sicer pa izkoriščamo vsak primeren trenutek, da smo skupaj zunaj. Blaž zaenkrat pridno spi v vozičku, dokler se le ta premika. Žiga pa pridno pomaga voziti voziček. Imam pa zelo malo časa za kaj po stanovanju nardit, pa za RR seveda tud. Blaž dopoldne spi ponavadi ravno toliko da v miru skuham, pojem kosilo in kaj malega naredim, potem pa že šibava po Žiga v vrtec, odtam gremo ponavadi naravnost na igrišče, potem ko oba  spita in pojem večerjo sem pa že čisto crknjena.

Ljubljančanke in okoličanke zdaj bo pa že počasi čas, da se kaj zmenimo za user posted image , da se še v živo kaj pomenimo in pokažemo naše user posted image . Če ste za bi se lahko kar okvirno zmenile za en dan v tedni in se redno dobivale, kadar bo katera lahko, da se ne bomo vsakič sproti na veliko menile. Meni prav manjka en ženski klepet ob dobri kavi.

lp
beti 1

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?