Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

Popoldan pa grem si tak duška dat v trgovine,d a me bo denarnica bolela
Ajde, grem pod tuš pa via MB, ker itak nič ni iz mene, da bi se kaj pripravlala bi iTAK bil čudež
Sem sladkorka tip 2 in sem bila 2 leti na tabletah, sedaj pa se z mojim pripravljava "naredit" enega zdravega dojenčka pa me je moja diab. preusmerila na inzulin. Moram rečt, da ni enostavno, saj so prej tablete delovale ves dan, sedaj pa teli cukri skačejo kot nori. Rekla je, da mi lahko da samo hitro delujoči inzulin (imam Novorapid) ker srednjedolgi menda za nosečke ni dober. Tako, da imam včasih takoj po jedi in 2 uri potem še dobre cukre, potem ko popusti pa spet naraste. Menda, da me bodo poslali v Lj, ker naj bi bili samo tam specializirani za "sladke nosečke". Brala sem, da prvih 10 tednov zelo vpliva na plod, tako da se bomo pač trudili imeti lepe cukre. Sedaj si dam 5 enotk za kosilo in 2 -3 za večerjo. Za zajtrk trenutno ne rabim.
). tko je blo pri meni, so se mi glih ponoči začele hipe, nikol prej nism mela probelmov...
Mormo tud malo heca vnest v naše živlejnje jeli?! heheh No črpalka je ena super zadeva, prav tako kot so super peni..... eno ma eno prednost, drugo drugo.... Senzorji..... jah, si pač na črpalki potem.... jaz imam črpalko paradigm 712 in zaradi hip sem klicala na zaloker kako in kaj.... bi full mela črpalko to z možnostjo stalnega merjenja sladkorja in ki se kar sama izklopi itd... no..... ampak.... hjo.... 2800 črpalka - moja se namreč ne da nadgradit, vsak mesec cca. 250 eur plus na pol leta do leto nov oddajnik ali nekaj.... v glavnem ni variante.....
.