|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
29.10.2006 12:15:24   
digi
Halo Bonda, čist na kratko, ker naš Timon spet zahteva porcijo... preden sem šla v porodno sem se odklopila s črpalke in potem sem si oz. mi je moj meril sladkor mislim da 2 krat, sicer pa nisem dolgo bila v porodni heh. NO, cukre sem imela mislim da nekje okrog 5,0 pa potem nekeje 8,0... No potem pa sem se nazaj priklopila, ko so me odpeljali s porodne. Tak da nisem nič rabla inzulina oz. mi ga med porodom niso dali. Otroku pa zm,erijo sladkor preden ga pristaviš... Moj je imel 3,2. No potem pa so mu še naslednji dan zmerli in je imel tud nekaj takega... To je to... za več info, piši, riši heh. Se oglasim;)

Pa pa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Diabetes in nosečnost
30.10.2006 12:20:09   
Kinokija
Preden greš v porodno, si odklopiš črpalko. Menen je bilo strah, da mi bo cukr zaradi vseh naporov padel, nasprotno, po 4 urah poroda sem imela 13 cukra, vmes sem si pomoje enkrat merila pa je bilo 8. Itak ne dobiš za tiste par ur insulina. Sem si kar v porodni naštimala črpalko nazaj, pa seveda vstavila plan B, z občutno zmanjšanimi dozami, na kar sem bila že prej opozorjena.

Dojenčku pomerijo, ponavadi ima malo hipe, ker je 9 mesecev brcal v sladkorju, okol 3,0.

Digi, kako ste?
Bjonda, sej bo, sam da boš ostala doma, da se ti lepo zrihtaš z cukri.

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Diabetes in nosečnost
10.11.2006 13:09:40   
digi
živijo, prejšni teden smo bili na prvi posvetovalnici... Timon je samo na zizi in se je zredil za 1230g in zrastel za 3 cm, edino preveč se nazaj zvija, drugače pa je za svojo starost zelo napreden....
jaz pa sem žleht, samo sladkarije pa čipse bi papala, ampak pravi diabetologinja, da lahko, samo da murm na inzulin mi8slituser posted image ... jupi, ampak mzrm zdaj še na zadne 4 kg mislituser posted image ..... in malo migat......
in ve? Bonda kakouser posted image user posted image ??? vse ok?

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Diabetes in nosečnost
12.11.2006 21:39:34   
Bonda
Ojla!

Jaz imam jutr NS v porodnišnici pri dr. Sketljevi. Bom vprašala tudi za spol, če se bo videlo. Me je pa kar malo strah. Res.

Digi, a tebi je Tomažičeva rekla, da lahko ješ sladkarije?

No, jutri javim kako in kaj.

LP

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Diabetes in nosečnost
14.11.2006 16:33:38   
digi
Halo,
ej Bonda zdaj več ne hotim k Tomažičevi, temveč sem na Ptuj, je pa tak, da se telo sedaj čisto drugače odziva na sladkarije in valda tudi inzulin tudi drugače deluje... recimo pizza mi zdaj ne dela nobenih težav v nosečnosti pa sem jo samo enkrat jedla pa sem hodla ponoči 3X korekcijo dajet.... in to tako.... ki bi mi naj pokrila drugače celo kosilo...
Torej... kaj je rekla Sketelj-ca? Se vidi spol? Je vse O.K.?

Ajde, javi
pa pa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Diabetes in nosečnost
15.11.2006 22:18:59   
Bonda
Ja, Sketelj-ca user posted image user posted image  me je pregledala, je rekla, da spol se pa pri 12 tednih še ne vidi user posted image  (zakaj pol enim se), no in da je tisto, kar se vidi OK. Velik je 62 cm, nuhalna je 1,2 mm, riziko pa 1: 2500. Je rekla, da je nizek riziko, samo ko gledam, koliko imajo druge (tudi 1:11000) se meni ne zdi tako nizko. V glavnem, ne bom se sedaj o tem sekirala, in bom lepo nadaljevala nosečnost.

Na bolniški sem tako, recimo 3 dni na teden, vsaj 2x grem pa delat. Sej kar gre. Me pa pritisk zafrkava! Ne vem, kako ga znižati, tudi s tabletami ne gre. No, sedaj še ni panike, proti koncu nosečnosti pa bo.

Kako pa kaj vidva? Oz. vi trije? Mali kar lepo raste, a ne? Lepo se imejte!


(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Diabetes in nosečnost
16.11.2006 13:33:54   
digi
Eh ja ta Sketeljca.... mene je skoraj nahrurila, ko sem jo vprašala, če naj grem na 3D UZ user posted image .... no pri meni je rekla dohtarca v mb na nuhalni, da se nekaj vidi in da je velika verjetnost, da bo user posted image  (torej?).... ni nujno, da se vidi, ampak je pa možno..... Za pritisk pa ne bi vedela... je pa tak, da boš šla skoraj 100% prej rodit, če te daje zraven sladkorne še pritisk....
Ja midva pa lepo rasteva.... full v bistvuuser posted image ... Timon je pravi korenjak.... Glavico že od vsega začetka po konci drži, vendar mu sedaj nič več ne kinka... gleda sem in tja.... iz trebuha na hrbet se mi je prvič obrnil pri treh tednih... smeji se tudi full.... pa kuži že, da če drži ropotuljico v roki in miga, da bo nekaj ružilo...
V glavnem pravi je....
Bom dodala v naslednjih dneh še kakšno fotko v album....
Ajde punce...
Pa pa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Diabetes in nosečnost
3.12.2006 11:17:38   
digi
Halo babnce!!!!!
Kje pa ste in predvsem kako ste? Midva sva OK... mami se uči za izpit, Timon pa se je pred dvema dnevoma začel glasno smejati.... v glavnem napredujemo... Bonda kako je s teboj?

Nič... javte kaj in kako...

papa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Diabetes in nosečnost
25.12.2006 22:20:19   
Bonda
Joj, saj me je kar malo sram, da nič več ne pišem sem. Je pa tako, da nimam res nič časa, v službi noro, potem hodim še v šolo - tudi noro, pa doma noro, pa prazniki, itd...

Takoj po praznikih imam UZ pregled pri dr. Sketelj, je rekla, da takega, bolj podrobnega. Potem mi je dala tudi napotnico za UZ srčka na vrazovem trgu. Ali je tudi vam dala tak pregled?
No, sladkorno še kar nekako obvladujem, ne morem pa obvladati visokega pritiska. Kljub 3 tabletam metil dope, imam pritiska stalno nekje med 135-150/85-100. Res ne vem, kaj naj. V bistvu me to še bolj skrbi, kot diabetes sam.

Danes se mi pa zdi, da sem prvič začutila prave brce. se mi zdi že dokaj pozno, ampak imam verjetno preveč špeha okol trebuha, pa nisem prej čutilauser posted image .

Digi, kako kaj tvoj mali? Še dojiš a ne? jaz sem prva dva 8 mesecev, in se mi zdi to ravno prav.
Kako kaj ostale? In malčki?

No, lepo nadaljevanje praznikov želim in zdravo leto 2007!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Diabetes in nosečnost
27.12.2006 18:30:55   
digi
Ojla...
Ja Bonda midva sva vredu in se še kar dojiva.... Super,d a je s tvojim srčkom vse vredu, kar se pa tiče UZ srca pa ga sem jaz oz. sva mi2 tudi imela.... to dajo vsem SB.... Pa saj bo tudi ta tlak nekako šel skozi... brez skrbi...
Jauz imam pa sedaj velike težave s hipami.... 2krat je bilo že tako, da ne vem kaj se je sploh dogajalo, sem bila baje cela bleda pa drla sem se in imela široko razprte zenice... groza.... še sreča, da nisem kje padla... tega še nisem doživela.... in glede na to,d a je to lahko vedno slabše, me resno skrbi... Pa še nekajd ruga me skrbi.... upam,d a še ne, ampak bom šla po novem letu po CB..... To bi bila katastrofa... cuker neurejen... ščitnični hormoni so tudi v k**** pa mali majhen pa še fax.... ne sedaj..... grozauser posted image , amapk upam da pa sedaj ni, sicer ap bi bilo to zakleto... Prej 1, leta sexa brez uspehovm, sedaj pa po treh rundah spet?!user posted image  Jao, saj sem optimist, ampak sedaj bi to bilo res prehitro.. ... Po drugi strani pa bi se hitro rešila vsega tega... hm... pa glede na to, da imamo zelo pridnega otroka.... eh.... saj bo...
No vsem še lep ostanek praznikov in seveda srečno in predvsem, ZDRAVO novo leto.....

pa pa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Diabetes in nosečnost
29.12.2006 20:56:06   
Bonda
Uau, Digi! Ne morem verjet! user posted image user posted image user posted image

Ali to sklepaš le po hipah, menstruacije verjetno še sploh nisi dobila? Samo, da se hipa lahko tudi na tak način kaže, pa sploh nisem vedela. Groza! Ali je bil kakšen zraven, in kaj ti je potem naredil oz. kako ti je pomagal? Ali si se ti zavedala, da imaš tako hipo?

Tudi jaz sem imela včeraj eno majhno hipo, 2,8, v bistvu jo sploh nisem čutila. Slučajno sem si izmerila, pred spanjem, da bi si dala insulatard. Pol pa sploh nisem vedela, ali si naj ga dam, ali ne. No, potem sem se najprej nabasala z medom, potem z jedilno čokolado, da mi je mal cukr zrasu, pol sem si pa dala šele insulatard. Samo po moje ga je bilo pa čez kakšno uro čist preveč (cukra v krvi, muslim).

Joj, danes sem ful zmatrana, pa še obiske dobim, vsak čas prideta.  Sej se bomo imele fino, samo sem pa res zmatrana. Ah, bom že nekako, saj je jutri sobota, in prazniki!!!

Pa lepo noč!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Diabetes in nosečnost
30.12.2006 15:37:56   
digi
Hoj Bonda,
ja v bistvu so vsi misli, da me je kaka poporodna in da se mi je vtrgalo, ker sem se tako drla na vse.... NO sedaj pa že vedo kaj in  kako je treba... tudi jaz nisem vedla, da so hipe lahko tako hude.... Ma ne sklepam po hipah, temveč po tem, ker sem imela po moje prvo menzo že pred nekimi 40-imi dnevi.... Ne vem... Po novem letu, če je ne bo grem po test, amp'ak me je res groza, ker ne vem kaj bi... saj bi še imela eno štručko, ampak ne tako hitro. Pa še sedaj, ko so se pojavile te hipe... ne vem no... pa spet vse te rpeiskave v LJ itd..... Ne ne bi mogla pa ne vem če bi lahko šla na splav.... Joj res nočem niti mislit trenutno na to... Pa še to je,d a imam namreč že ves čas občutek, da nam je bil nekdo tam zgoraj prvič full naklonjen, drugič pa d ane bomo imeli sreče..... Res pa ne bi želela, da bi imela otroka, ki bi moral trpšeti....
No in Bonda kako daleč si sedaj ti? Malo povej....

Nič lepe praznike, grem ruske kape dalje delat (ha ha pa sladkorna pa tako ne?!)....

papa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Diabetes in nosečnost
3.1.2007 16:02:22   
HEL36
POZDRAVLJENE PUNCE!

Se vam pridružujem na tej temi, čeprav (več)nisem user posted image . Sem imela abrazijo v 9t, 13.12. Sem tudi sladkorna tipa 2. Sladkorno so mi odkrili v prvi nosečnosti, sem imela inzulin.  Bila 4 mesece hospitalizirana v LJ. Rodila 11 dni pred rokom (induciran porod) fantka, dolg 54cm in 3890g težak. Sedaj smo se trudili 3,5 let za novo pikico, pa spet ni uspelo. Tri dni po izostanku M sem naredila test, ki je bil +, pa sem šla takoj k G in mi je dala napotnico za diabetologinjo. Takoj smo uvedli insulin, vrednosti smo uredili, sam je bilo veselja hitro konec. Zdaj čakam prvo user posted image  po abraziji, pri dia sem naročena 31.01., do takrat imam inzulin, za naprej pa bomo še vidli, ker se bomo še naprej trudili za novega user posted image . Zanima me pa, če je kera mela podoben primer.

DIGI, sem prav vesela, da maš tako luškanega fantka, kako je pa zdaj s teboj, sem brala prejšnje prispevke, pa me zanima, če je res že novi user posted image ?

BONDA, kako je pa s teboj, kako daleč si že?

Pa ostale?
Javite se kaj!

čao

_____________________________

USPELO je!!! 10.08.2009 bi naj bil tvoj datum prihoda

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Diabetes in nosečnost
4.1.2007 11:50:24   
digi
Pozdravljena HEL36...
mi je žal...ampak saj bo.... In zakaj si bola 4 mresece prvič v bolnici? samo zaradi sladkorjev? Boga... jaz sem bila dva tedna pa na koncu 10 dni vse skup pa je bilo preveč.....
hm kar se pa tiče user posted image user posted image ... ne vem še.... bom še ta teden naredila test, da vidim.... cukri skačejo..... user posted image  še kar ni.... mogoče pa je samo psiha.... upam no.... čeprav si tega nisem nikoli mislila, da bom to kdaj rekla.....
No danes sem pri Timonu opazila prva DVA zobka... spodaj bosta in po moje še bo trajalo samo nekaj dni, da bosta zunaj... Aje to normalno?! Halo deca majo pri pol leta zobke, naš pa bo jutri star 3 mesce...... Ampak saj ni važno, samo da je zdrav.... Joj kako me to preganja... KAj če sem spet.... in bi bilo kaj narobe?! jojj, ne ne bom mislila na to... grem se raje učit...

Ajde pišite kaj.....

papa


_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Diabetes in nosečnost
4.1.2007 14:24:45   
HEL36
OJ!

Digi, 4 mesece sem bila zaradi kratkega m. vratu (?), na koncu sem pa dobila umetne, pa še mehur je bilo treba predret.

Moj je dobil prvi zobek pri 5m, mogoče pa še ne bosta pokukala skoz.

Maš pa res dobre živčke, da ne greš testa narest. Bi bilo kaj narobe, če bi bila spet user posted image ? Sem že pozabla če maš inzulin ali črpalko? Če si user posted image  boš mogla pa cukre hitro porihtat, že zarad user posted image . Kar se tebe tiče mislim, da ni nič narobe, če maš takoj še engauser posted image , moja sestrična ima manj kot leto razlike med obema pa ni nič narobe, pa še fantka imajo po dveh punčkah.

Pa lepo se uči!

_____________________________

USPELO je!!! 10.08.2009 bi naj bil tvoj datum prihoda

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Diabetes in nosečnost
4.1.2007 14:42:32   
digi
Hoj,
mi je zmanjkalo veselja do učenja he he.... čakam, da pride ata domov in da bom mela malo mira... imam črpalko ja od začetka nosečnosti.... če sem slučajno, razlišljam o S, čeprav ne vem, če bi zmogla... Bi bilo v tolikor narobe, ker imam te težave s hipami itd. pa še imam na faxu nekaj za naret, kar ne bi rada v nedogled zavlačevala pa še ati tudi pravi, da še zdaj ne... oz. če šče še bo sploh katerega zmogel heheh.... No saj moja mamje ans imela tudi tak, da so razlike v bistvu tud manjše od 1-ega leta.... Ne vem.... Pa mislim, da če ne bi imela Timona bi verjetno že 5 testov naredila, zdaj pa je njemu namenjena vsa pozornost hihi....
Nič se še beremo... javim kak kaj....

ajde

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Diabetes in nosečnost
4.1.2007 21:13:58   
Bonda
Pozdravljene, Hel36 in Digi!

Hel36, tudi jaz sem imela SS tam nekje v 7 tednu. Mi je rekla ginekologinja, da je lahko vzrok tudi sladkorna. Čez dobrih 5 mesecev sem spet zanosila, in sedaj sem konec 19 tedna.

Mi je pa rekla dr. Sketelj, da ima moj diabetes tip 2 vzrok ravno v drugi nosečnosti, ko sem zgleda imela gestacijski diabetes, pa tega sploh nobeden ni vedel, ni preverjal, nič. In ker se nisem pazila niti pri hrani, niti pri gibanju, pa še totalno stresno službo imam, je kmalu nastal diabetes tip 2.

No, jaz imam poleg diabetesa tudi visok krvni pritisk, ki ga nikakor ne morem znižati.

Sem bila pa včeraj na morfologiji pri dr. Sketelj, pa je rekla, da imam prenizko posteljico in da če se ne bo dvignila, mi sledi carski rez. Aja, pa še to, da ima otrok prekratko nosno kost. In sedaj me grozno skrbi. Pa še bolj malo brca, rečmo, da sploh ne vsak dan. Ful me je strah kakšne anomalije, ali pa dawnovega sindroma ali pa kakšne druge napake. Res, pa sploh nimam dobrega občutka. To se mi pri prvih dveh nosečnostih ni dogajalo, tudi skbelo me ni.

Joj, sem zamorila.

Digi, jaz mislim, da bi pa ti vseeno zmogla imeti še enega, če je res že na poti. Imela bi sicer dvojno dela, hkrati pa tudi dvojno veselje.  Tako da, le pogum! Hipe so pa lahko zaradi nosečnosti. Vsaj meni je tako rekla Tomažičeva.

Pa lahko noč, punce!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Diabetes in nosečnost
5.1.2007 21:16:04   
HEL36
ZDRAVO PUNCE!

Ja Bonda pri men je blo tud nekako tako, po porodu mi je cuker padel, dokler sem dojila (10 mesecev) se mi tudi ni dvignil, pa sem hotla nadoknadit tiste 4 mesce v bolnici in sem jedla vse. eno leto po porodu sem šla na kontrolo na dia. Se je cuker dvignil pa so me registrirali kot tip2. Najprej sem imela Aglurab, sept. 2006 pa so me dali na Siofor.
Zdaj ko sem bila user posted image , mi je zdravnica rekla da grem na črpalko, če se cukre ne bodo umirili, pa sploh nič ne vem o tej črpalki.

Sem brala da si ti tudi po ss ostala na inzulinu do ponovne zanositve. A ni noben nič težil, midva tudi hočeva še naprej delati nauser posted image , pa tudi rada ostala na inzulinu, za vsak slučaj.

Bonda pa si bila na amniocentezi?
A maš že dva user posted image ?

Digi, men se tudi zdi, da bi še zmogla engauser posted image , si že naredila test?

LP

_____________________________

USPELO je!!! 10.08.2009 bi naj bil tvoj datum prihoda

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Diabetes in nosečnost
7.1.2007 12:36:31   
digi
Hoj,
nimam velik časa, zato vam samo sporočam, da TOKRAT na veliko srečo ni bil test *... res hvala bogu.... če zkako leto, dve pa bom upala spet na kak +... če bo seveda vse po sreči... HEL če pa te kaj zanima v zvezi s črpalko pa mene kar povprašaj.....

ajde
papa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Diabetes in nosečnost
9.1.2007 10:33:45   
Bonda
Joj, Digi, Digi, jest sem pa mislila, da bomo že skupaj imeli letnik 2007. Če je tebi bolje tako, pa je sploh prav tako. Ga boš mela takrat, ko bo bolj zaželjen. 

Hel, jaz nisem imela amniocenteze, ker še nisem stara 38 let. Pa tudi nuhalna je bila OK, čeprav sedaj na morfologiji je rekla, da je nosna kost prekratka. To pa je že slab znak. Tako, da sem zdaj v skrbeh. Pa še brca ful slabo.

Drugače si te skrbi hočem potisniti kar nekam v ozadje, in sploh ne mislim na to. Ko pa začnem misliti in razglabljati, sem pa čisto panična. Ampak, kaj pa lahko naredim? Nič. Zato zaenkrat samo upam. To mi pa res ostane.

Ok, lepo se imejte!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Diabetes in nosečnost
9.1.2007 16:11:00   
digi
Hoj,
joj Bonda, pa je rekla sketeljca d aje izrazito krajša oz. majhna ai pač manjša? Mislim,d a je bolje da se ne sekiraš, je pa tako da nas morajo dohtari prestrašit in pripravit na najhujše. kaj bi nam pomagalo če bi govorli , da je vse ok in d ani hudo, potem pa se nam bi svet podrl?! Ja ne, ma ne bomo imeli 2006 in 2007 heheh... vsaj mislim,d a ne, saj še lahko kaj kmalu kaj pride hehehe.... ma ja res se mi je kamen od srca odvalil, ekr če bi mogla na splav se bi počutila ne vem mord akot morilka, če pa bi Timon dobil že družbo pa me skrbi, da bi bil en ali drugi preveč zapsotavljen, ne vem... no saj ni važno, drugič raje...
ajde papa

P.S. kaj pa Bodna da bi te dala zaj an amnio? A to še delajo sedaj? Saj veš boljše vedet in bit pripravljen, če že... ampak mislim, da ne bo nič narobe...

ajde


_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Diabetes in nosečnost
9.1.2007 16:34:57   
MissLady
Živjo punce!!

Jaz se vam javljam prvič v to temo... verjetno zato, ker sem si do sedaj malo zatiskala oči.

Sicer imam sladkorno tip 2. Odkrili so mi naključno - ko sem šla k endokrinologu zaradi ene druge stvari. Jemljem aglurab in pa seveda moram shujšati. Sladkor mi niha od 6 do 10 (odvisno od moje discipline pri hranjenju in gibanju).

Full sem nesrečna, ker sem slišala da se zaradi povišanega sladkorja zelo težko zanosi. Poleg tega imam tudu PCO sindrom. Dr. Reš mi je predpisal še klomifen (v kombinaciji z aglurabom).

Kaj ve mislite? Je res tako težko zanosit če imam povišan sladkor?

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Diabetes in nosečnost
9.1.2007 19:54:06   
digi
Hoj mIsslady, ne ni problem tolk v sami zanositvi, kot v zdravi donostvi, če razumeš.... No kaj več pa ti bodo povedale ostale, ker jaz sem sama namreč tip1, tak da bonda, hel itd..... ajde, ne se sekirat....

dijo

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Diabetes in nosečnost
10.1.2007 13:35:17   
MissLady
digi.. hvala za tvoj odgovor. Malo si me sicer pomirila :) V teh dneh imam O... in tko zelo stiskam pesti user posted image

Sicer pa vem, da pri tipu 2 moram veliko športat.... pred novim letom sm bla kr pridna (mi je uspelo sladkor znižati na 6).. zdej so pa bili prazniki, pa sem se spet zanemarila...

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Diabetes in nosečnost
10.1.2007 14:23:45   
digi
Oj,
ma ni blema, saj če še te bo kaj zanimalo in ti bom znala pomagat.... Sicer pa ti držim pesti... In kako dolgo že delate na user posted image ? No da ne boš preveč razočarana takoj, ker smo mi delali na našem leto in pol... dandanes to traja.... saj veš stres itd. in ponavadi je komaj takrat, ko si ziher, da pa ne bi moglo bit..... hehe...
A kateraga diabetologa pa maš? Si se že posvetovala z njim/njo o tvoji želji? In koliko si stara? No, ker je pa tak, da boš med nosečnostjo kar na inzulino, to upam,d  aveš in da te ni to prestrašilo, ekr se navadiš.....

No ajde

papa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?