|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Downov sindrom
10.4.2006 9:55:06   
firbcna
Ker sem nova na tem forumu, me zanima kateri starši tu gor imajo otroka z DS in koliko je otrok star. Koliko ste bile stare, ko ste ga rodile?
Moj je star 3 leta in pol, rodila pri 24.

< Sporočilo je popravil Alika01 -- 1.11.2006 14:16:25 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 10:08:00   
Bučika
Jaz imam punčko, staro  10 mesecev, stara sem bila 27 let.

_______________________________________________

Že enkrat sem načela temo o DS,pa je tema kar izginila iz obzorja,sploh je ni nikjer več.A katera ve kaj več?

(odgovor članu firbcna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 12:04:46   
Anonimen
punce, mene pa zanima, ali so vama na nuhalni povedali, da je možno, da boste imele otroka z DS?!

(odgovor članu Bučika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 12:14:12   
firbcna
Ah...pri meni je bilo to malo zakomplicirano. Med nosečnostjio sem imela rentgen zob(nisem še vedala za nosečnost). In zaradi moje kasnejše panike, sem šla na genetsko posvetovanje. Tam so mi priporočili samo merjenje NS.  Kvazi merjenje NS mi je opravil za to nesposoben ginekolog (brez licence) v Slovenj Gradcu. Na žalost sem šele po porodu zvedela, da obstaja za merjenje NS posebno izobraževanje v Londonu in tudi rač. program dobiš samo tam. In najbolj zanimivo je to, da v materinski knjižici ni bilo napisanih nobenih mer pod NS!! Res se počutim, da me je nekdo pošteno nateg.....user posted image Vem pa, da je NS "le" 80 %. Če vas še kaj zanima, kar vprašajte. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 12:25:33   
Anonimen
firbčna,

ful mi je hudo zate, da so te tako grdo nategnili.. kako lahko obstajajo"zdravniki", ki jim je vseeno za majhno bitje.. samo da lahko služijo denar...  sploh ne morem verjeti, da je to možno.user posted image

(odgovor članu firbcna)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 12:30:48   
firbcna
Ja, žal je vse možno. Sej sva z partnerjem razmišljala o tožbi... a potem sva po posvetovanjih ugotovila, da zdravniki in odvetniki zelo skup držijo. Žal. Tudi to je grda resnica. In tako nama preostane le to, da druge posvarima, da naj nikakor ne nasedajo. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 12:45:48   
Bučika
No še jaz.Jaz pa sem imela NS pri zdravniku z licenco in mi je izmeril minimalno možnost za otroka z DS.Tudi rač.izmere sem dobila in tudi sam mi je nekako dejal,da nimam možnosti sploh ker sem tako mlada.Ha! Pa me je. Zdaj jo pa imam.Tako,da tudi z licenco nič ne pomaga.Žal.user posted image

(odgovor članu firbcna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 13:19:59   
MIA38
Pozdravljene!
Jaz sem lana38. Tista, ki je spraševala, kaj bi naredili... Nekaj me je računalnik zafrkaval v petek, pa sem vse zbrisala, zdaj pa doma nimam istega e-maila, kot v službi in nisem nogla do novega gesla, tako da sem morala zbrati novo ime in se registrirati. Bom pa č MIA38, dokler bom na bolniški.
Zanima pa me, a imate še katerega otroka, za tistim, ki ima Downov sindrom, ali se niste več odločile, da bi imele več otrok? Jaz imam enega otroka, ki je star 9 let, pa je zdrav. Nameravam imeti vsaj še enega in upam, da me ta usoda, da bi otrok imel kromosomsko okvaro ne bo več doletela. Verjamem, da nisem rojena pod tako "nesrečno zvezdo", da bi me nekaj kar je slučajno, doletelo kar dvakrat.
Je pa hudo, da vem v nosečnosti tega niso mogli odkriti. A bi katera od vas prekinila nosečnost, če bi ji to odkrili v nosečnosti, tako kot so meni? Moja odločitev je bila zelo težka. Pa še danes nisem tega prebolela, čeprev bo že skoraj en mesec minil. Pozabila pa tako ne bom nikoli. Mogoče bo bolečina manjša, če mi res uspe imeti še enega zdravega otroka. Upam, da je tudi zame nekje še sreča, drugače pa ne vem, če bom še kdaj srečna. Že res, da me osrečuje tudi prvi otrok, ampak kaj, ko mi v življenju še nekaj manjka...
Upam, da ste me razumele.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 13:40:27   
Še ena T
Pozdravljena!

Še predobro te razumem... Pri meni so samo sumili na DS pri punčki, ko se je rodila, pa me je tistih 10 dni čakanja na rezultate (poleg tega ima rahel šum na srčku, samo nismo vedeli, kako hudo je, zdravniki so bili pa tako zaskrblejni, da sem mislila, da bo kar umrla, ko so jo odpeljali stran od mene - na pediatrično...) tako prizadelo, da se bojim imeti še enega otroka, čeprav si ga zelo želim. Stara sem pa 35.

Ker se mi je to zgodilo pred kratkim, upam, da bom še pravi čas uspela zbrati pogum.

Srečno tudi tebi.

(odgovor članu MIA38)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 14:26:24   
Bučika
Ja Mia38, verjamem kako ti je.Sama imam od prej 5-letnega,zdravega fantka.Zdaj imam punčko z DS,ampak nameravam čez kake 3 leta imeti še enega.Tako,da bo imela moja Zala še poleg bratca,še enega sorojenca,da bo z njim skakala okrog,ga oponašala,skrbela zanj...Pa tudi zato,da bo vedno imela kasneje,še nekoga poleg naju.
Me bo normalno pa ful strah,da ne bo še enkrat takole. Srčno upam,da bo potem zopet zdrav.user posted image

To želim tudi tebi in predvsem z optimizmom glej v prihodnost,vse drugo še pride.user posted image

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 14:28:23   
Bučika
Joj kateri žalosten smeško se je prilepil na koncu mojega sporočila,upam da veš da pride spodaj taleuser posted image

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 14:49:00   
firbcna
Ja, tudi midva planirava še dva. Da bo mel vedno še nekoga za seboj. Mene ni nič strah, da bi se to ponovilo. Sicer bomo pa v drugo itak imeli amniocentezo.
Pogum vsem, ki se odločate za naslednjega! Gremo samo na zmage, a ne? user posted image user posted image

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: DOWNOV SINDROM
10.4.2006 14:51:06   
kofetek2010
biba12 - sam mal, da te popravim - NS ti daje le verjetnosti izračun, pri meni je bil 1:1529 (starost 32 let, NS delana točno 12 teden), kar pomeni, da bo 1 otrok med temi 1529 imel DS; za nadaljnje preiskave se nisem odločila saj je bila tudi nosna kost zelo dobro vidna, pa tud ta verjetnost kar nizka (samo na mojo starost je verjetnost 1:389), če bi bila verjetnost, da imam otroka z DS večja, bi se odločila za nadaljnje preiskave in če bi tudi te pokazale večjo možnost za DS bi se odločila za splav

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: DOWNOV SINDROM
15.4.2006 20:24:45   
Lusa
Moja Ajša ,ki jo itak že vsi poznate ,pa bo 29.4 stara 9mesecev.Rodila sem pa pri 26.

Jaz bi zdaj takoj imela še enga.Seveda grem tud jaz na AC.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: DOWNOV SINDROM
25.5.2006 13:51:42   
Martha
Še ena,ki ima doma otroka z DS. Moj je sicer star 14.let, rodila pa sem ga pri 24.letih. Pri nas se sicer ukvarjamo že z drugimi stvarmi - puberteto, user posted image . Iz svojih izkušenj vam povem, da je treba veliko vložiti v takega otroka, sicer pa čas prinese svoje. Ravno tako kot zdravi otroci, so tudi otroci z DS po karakterju zelo različni, tako, da nekih splošnih navodil ni. Za tiste pa, ki ne vedo kako naprej - ali še kakšnega otroka, lahko povem, da vam ne glede na leta pripada amiocinteza, ki pa je 100% zanesljiva. Vem sama, saj imam še tri otroke, poleg DS, ki so zdravi.
Lep pozdrav

(odgovor članu firbcna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: DOWNOV SINDROM
30.5.2006 9:26:34   
NIN@
JAZ PA SEM STARA 27 LET MOJ SIN PA 17 MESECEV . PRI PREGLEDU NUHALNE JE BIL REZULTAT PORAZEN, VSAJ TAKO JE IZJAVILA ZDRAVNICA Z LICENCO. MALI JE BIL ZELO VELIK ZA 12 T ZATILNA GUBA PA JE BILA VELIKA. IN RAČUNALNIK JE UZRAČUNAL RIZIKO 1:12.  TAKOJ SEM DOBILA NAPOTNICO ZA AMNIOCINTEZO IN GENETSKI POSVET. VAM POVEM DA SEM PREŽIVLJALA PREOSTANEK NOSEČNOSTI V STRAHUuser posted image  PA ČEPRAV PRAVIJO DA JE AMNIO 99,9%
ČEZ DVE LETI PLANIRAMO ŠE ENEGA PIKOTA IN TAKRAT GREM KAR NA AMNIO NIČ NA NUHALNO, KER NUHALNA ITAK MI ZADOSTNA POTRDITEV


LP
NIN@

(odgovor članu Martha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: DOWNOV SINDROM
30.5.2006 11:34:42   
lana38
NIN@!
Kaj je zdaj otrok zdrav ali ne? Nič nisi napisala o izvidu AC in o otroku, kako je z njim, samo da te je bilo strah. Česa te je bilo straj, če je bil izvid AC OK?
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: DOWNOV SINDROM
31.5.2006 10:41:57   
Lusa
Oj
Po slikici sodeč menim ,da je NINin pikec zdrav ,ker mi ,ki smo vpelani v to takoj prepoznamo downovčke na kilometer ali pa se motim NIN?

Kaj ti naj drugo rečem NIN@ ,da si imela srečo , če je bil takšen riziko.Jaz na žalost bi prej na loteriji zadela kot pa downovčka ,a kaj moram je moj ZLATI sonček ,ki je ponoči user posted image -ek,podnevi pa je kot user posted image .A zamenjam ga ne z nobenim zdravim otrokom.

lp

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: DOWNOV SINDROM
27.6.2006 13:14:40   
NIN@
Jaz se javlajm malo pozno z odgovorom! ( tudi mi smo imeli smrtni slučaj v družini in mi res ni bilo do .....za nič)


Ja naš Bor je zdrav! Jaz sem samo hotela povedati da sem imela grozno nosečnost in sem se zaradi vseh teh šokov glede pregledav psihično slabo počutila...iin veliko razmišljalauser posted image

želim pa si še enega bambinota in upam da lepo nosečnostuser posted image

lp
nin@

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: DOWNOV SINDROM
13.8.2006 20:18:25   
stančka
Oglašam se malo pozno, ampak tudi jaz imam fantka z DS starega 16 mesecev, rodila sem pri 31 letih. Nuhalne nisem delala, ker baje nisem bila v rizični skupini!!user posted image   Kakšna pa bi bila moja odločitev oz. najina, med nosečnostjo, pa še danes ne vem odgovora. Imamo srečo,da se je Aljaž rodil brez srčne napake in je "zdrav",razigran, nasmejan otrok, ki lepo napredujeuser posted image .

(odgovor članu firbcna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: DOWNOV SINDROM
13.8.2006 21:55:36   
Bučika
Stančka- saj nuhalno lahko dela vsaka ženska,katera pač si želi.To ne more G reči kar na oči, katera je v rizični skupini in katera ne?user posted image
Ne vem,kaj si mislila s tem,da zato nisi šla na nuhalno???
Kakorkoli,želim vam vse lepo.user posted image

(odgovor članu stančka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: DOWNOV SINDROM
14.8.2006 10:08:10   
stančka
Ja, saj vem, da je napaka tudi na moji strani, vendar sem preveč zaupala G. Zdaj pač je kar je. vendar sem po drugi strani vesela,da se je tako zgodilo,ker je res pravi sonček.ki kar naprej oddaja pozitivno energijo!
Pride tudi do dnevov, ko nam ni ravno z rožicami postlano, vendar z optimizmom stopamo v jutrišnji dan.
LP

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: DOWNOV SINDROM
14.8.2006 14:07:30   
malecka_mateja
mene pa zanima v kateem t je določeno da delajo amino??in ali tdui če sem star komaj 19 mam pravico do brezplačne amino!ker se pri NS ni videla nosna kost???kako pa poteka amino??
hvala papa

_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu stančka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: DOWNOV SINDROM
14.8.2006 17:35:20   
Lusa
Verjetno misliš amniocentezo?Če pri nuhalni svetlini(med 12-14t) prideš v rizično skupino ,potem te najprej še pošljejo pregledat kri-"trohorionski test"(verjetno so ti že to predlagali) in če ta spet pokaže riziko ,potem ti zavarovalnica krije stroške amnio ,drugače pa je za plačat,ne vem koliko ,ampak malo ravno ni.Se pa amnio opravlja od 17tedna naprej.

Brezplačna amnio pripada ženskam ,ki so stare nad 37let.Ostalim žal ne pripada.

Stančka ,tudi meni ni povsem jasno glede nuhalne.Če je nisi opravljala pol ginekolog ne more trdit ,da si v rizični skupini za DSuser posted image ?Kako pa bi naj vedel?

lp

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: DOWNOV SINDROM
14.8.2006 23:50:47   
malecka_mateja
hvala lusa za odgovor!ja na THT so me poslali in upam da bo vse ok!ker je to moj prviuser posted image  in nebi rada da bi prišlo do zapletov ali da bi mogla na kakšen spalv!!!težko bi se odločila!vseeno hvala!
uživajte!papa

_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?