|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 19:23:27   
Gina
Načeloma david najbrž govoriva o istem, razen glede malinovca se ne morem strinjat. Ne spomnim se več čisto točno, kaj je napisala, ampak zdi se mi, da je bilo govora o tem, da je otrok pri kosilu želel bolj sladek malinovec in da je dedek pač vzel malinovec in ga dolil, mamica pa je nekaj ne-prav-prijaznega nazaj zabrusila, ker je želela malinovec ne-sladkan za otroka. Vidiš David, jaz ne bi nikoli nikomur nič nazaj zabrusila, ker mi nekaj tako banalnega kot je dolivanje malinovca sploh ni pomembno, in tudi zato, ker se mi način ne zdi primeren. Če bi kaj rekla, bi rekla vljudno in odločno, vključno z besedico prosim. Jaz ne vem, če gre pri malinovcu za vzgojo. Kakšno vzgojo, lepo te prosim? Poleg tega je jasno, da otroka vedno vzgaja veliko ljudi. Vzgaja ga vsa širša družba, s katero je v stiku, enako mnogo, kot starši. Znanstveno je dokazano pravzaprav, da imajo starši mnogo manjši delež od polovice. Poleg tega je to za otroke tudi mnogo bolj zdravo. Več vzorcev kot ima, več možnosti se ima kot odrasel potem odločiti, kaj od vsega, kar je videl, je bilo prav. Tako da soditi o tem, ali ima dedek pravico naliti vnuku malinovec, ker ga otrok prosi, meni sploh ni vprašanje vzgoje. No, mogoče pa vendarle. Kaj se je otrok zdaj naučil?
- da dedek ni pomemben, karkoli naredi je itak drugorazredni in ga ni treba upoštevati (torej ga je mama, dedka namreč- potunkala v drek, saj mu je vzela avtoriteto). Dedek obratno mami ni vzel avtoritete, saj otrok ni vedel, da malinovec po njeno ne sme biti normalno sladkan.
- naučil se je, da nima pravice presojati sam o svojem okusu, torej ne sme prevzeti odgovornosti za nič, še za en ubogi sokec ne, mora biti majhen, najboljše da še vse druge čute zatre, saj bo itak vse reči, tudi tiste, o katerih otrok zna soditi, naredila po svoje
- naučil se je, da je ok, če bevskamo en na drugega in da se držimo, ne pogovarjamo, oz bolje rečeno, zdaj se mu zdi to dober način reševanja problemov

Jaz še vedno menim, da ima tudi dedek pravico vzgajati po svoje, dokler to ni bistveno drugačno, kot meni mama, oz. dokler to otroku po mnenju staršev ne škodi. Tistega četrt decilitra malinovca bi mu škodilo samo, če ga že doma prenajedajo in je debel. Če pa bi bilo tako, pa je boljše začeti delati red pri sebi kot starših, kot pa se lotiti najprej dedka. In še ena stvar je bolj bistvena. Če nekaj hočeš, povej lepo in normalno in brez obtoževanja. Pogosto bi ti ljude čisto z veseljem ustregli, če bi jim prijazno pojasnil, kakšen problem imaš. Če pa jih napadeš, potem pa se reši bolj malo reči. Vsaj meni se tako zdi.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 19:38:31   
Anonimen
Proklet malinov'c! 

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 19:56:14   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Mič
Ampak s samim sabo zmeniti se je najtežje, veliko težje, kot z vsako zoprno taščo, mamo ali celim sorodstvom  

Ja, točno tako...lahko misliš, da si pripravljen, lahko si ziljon % prepričan, lahko prebereš vse knjige in študije tega sveta ...ampak, ko dobiš pa "zadevo v roke", pa postane problem malček bolj realen...
Sicer ma pa viv pridnega otroka, tako da ni panike...user posted image

lpk

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 20:30:27   
Anonimen
Lahko se pripravim. Na presenečenja.

Da bo drugače, kot sem si predstavljala. In da bom tudi to, kar je drugače in običajno težje on mojega prvotnega načrta v glavi, sprejela. In da ne bom obtoževala vseh po vrsti, da so oni "krivi" za to, da je moj načrt šel po svoji poti.



Ampak življenje je nepredvidljivo. In sem "dobila" veliko boljšega otroka, kot sem bila nanj pripravljena. In se ob njem naučila že toliko novega in "dobrega", da do tega brez njega najbrž nikoli (ali vsaj kmalu) ne bi sama prišla.

Res je, nikoli ne bi mogla biti pripravljena. Imaš prav  user posted image  user posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 21:18:10   
biba.leze
Jaz se pa strinjam s Kerenso user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 22:05:22   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Načeloma david najbrž govoriva o istem, razen glede malinovca se ne morem strinjat. Ne spomnim se več čisto točno, kaj je napisala, ampak zdi se mi, da je bilo govora o tem, da je otrok pri kosilu želel bolj sladek malinovec in da je dedek pač vzel malinovec in ga dolil, mamica pa je nekaj ne-prav-prijaznega nazaj zabrusila, ker je želela malinovec ne-sladkan za otroka.

Mislim, da se strinjava tudi glede malinovca: v tistem primeru sicer ni šlo samo za malinovec, stvari so se nabirale in nabirale, malinovec pa je samo izbil sodu dno. Kar ni nobeno opravičilo za reakcijo in tega tudi nisem trdil. Očitno gre za tipičen primer skrite zamere: snaho nekaj moti ampak je pač lepo dalj časa tiho in požira slino, zamera pa raste. Tast in tašča pa seveda čisto upravičeno mislita, da je pač vse OK, če se nihče ne pritožuje. Na koncu pa kot strela iz jasnega - izbruh. Normalno da so ljudje šokirani!

Z normalnimi starši se da take probleme reševati sproti, se pogovoriš, skleneš kak kompromis, pa je. Vedno pa to verjetno ne gre. Mi z našo taščo že ne najdemo skupnega jezika. Oziroma ga - tako, da se vedno in v vsaki stvari strinjamo z njo. Da ni težav ji tako pač večinoma popustimo oz. se sploh izognemo konfliktu ker jo itak že poznamo. Samo nam je veliko lažje, ker imamo srečo, da zaenkrat ustrezamo "viv standardu" user posted image - vsaj kar zadeva popolno neodvisnost od staršev. Hm, mogoče bo treba "viv standard" razdeliti:

viv standard = družina, ki je popolnoma neodvisna od staršev, je pa zadolžena pri drugih finančnih ustanovah

viv standard+ = družina, ki je popolnoma neodvisna od staršev in nikjer zadolžena.

Mi smo potem zaenkrat še viv standard. user posted image


d.

< Sporočilo je popravil david -- 6.6.2006 22:18:43 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 22:08:42   
Anonimen
Si me nasmejal s tem standardom.....user posted image  user posted image

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 22:17:49   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Jaz ne vem, če gre pri malinovcu za vzgojo. Kakšno vzgojo, lepo te prosim?

Recimo: pripravim otroku sok. Otrok protestira, da je premalo sladek in prosi dedka, da mu dolije malinovec. Jaz otroka opozorim, da je sok čisto dovolj sladek in mu dam jasno vedeti, da bolj sladkega pač ne bo. Od dedka pričakujem, da bo otroku jasno povedal, da če mu oče pripravi sok, potem mu ga naj oče tudi "popravi". Lahko pa otroku tudi pove, da mu bo naslednjič sam pripravil sok in mu ga sladkal po njegovem okusu. Tako nobeden nič ne izgubi, otrok pa se nauči, da se odločitve staršev pač spoštujejo. Pa tale malinovec je res brezvezen primer. Recimo da mu prepovem sladico zaradi grdega obnašanja pri mizi. Kaj pa zdaj ? Moj pogovor z otrokom nima nobene zveze z dedkom. Ali ima potem dedek pravico preklicati mojo kazen in servirati otroku sladico samo zato, ker ga otrok lepo prosi ? En velik NE, po mojem prepričanju.


IZVIRNO SPOROČILO: Gina
In še ena stvar je bolj bistvena. Če nekaj hočeš, povej lepo in normalno in brez obtoževanja. Pogosto bi ti ljude čisto z veseljem ustregli, če bi jim prijazno pojasnil, kakšen problem imaš. Če pa jih napadeš, potem pa se reši bolj malo reči. Vsaj meni se tako zdi.

Sva že dva.

d.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 0:17:08   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: david
Jaz otroka opozorim, da je sok čisto dovolj sladek
Ali ima potem dedek pravico preklicati mojo kazen in servirati otroku sladico

1. Od kje tebi podatek, da je sok resnično dovolj sladek? Kaj pa če mu ponujaš kislega, sam pa si prepričan, da je sladek? Naj se otrok nauči, da se očetu ne sanja kaj je sladko in da mora zato ker oče oče pojma nima o sladkosti soka to sprejeti kot neko resnico, da je kisel sok pravzaprav sladek.

ali na drug način

1. Kako boš popravil naprimer dejstvo, da je tvoj otrok zaradi tvojega nevedenja celo življenje pil kisel sok? Morda pa dedek ve nekaj, kar sam še ne veš? Kaj pa če je sladkost soka nepomembna in je čisto vseeno ali težiš da pije kislega ali pa mu ga sladkaš? Kaj če dedek ve tisto, kar boš sam doumel šele ko boš dedek?

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 0:19:43   
Anonimen
Zakaj bi bilo enostavno, če je pa lahko komplicirano? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 8:21:44   
viv_
david - po tvojih standardih smo družina+ user posted image  Hvala!

Kar se tiče tvoje primerjave z banko, ki lahko pride na vrata in tvojemu otroku natoči malinovec - nič bat, ti boš banki plačal precej več, kot si ji dolžan za "uslugo".

< Sporočilo je popravil viv -- 7.6.2006 8:23:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 10:00:24   
david
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Od kje tebi podatek, da je sok resnično dovolj sladek? Kaj pa če mu ponujaš kislega, sam pa si prepričan, da je sladek?

Pa gremo po tvoje: kaj če poskusi sok tudi babica in ugotovi, da je celo preveč sladek ? Pa ga poskusi tudi dedek in trdi da je kisel kot kumarica. Oglasi se še stric in pove, da on že od daleč vidi, da je v kozarcu sama voda. Pa reče teta stricu: "Kaj govoriš, a ne vidiš da je vsebina kozarca temno rdeča, to je ja sam malinovec!".

Kaj bo pa zdaj naredil naš tehnofil, ki pri svojih nn letih še vedno ni prepričan da ve kdaj je sok dovolj sladek ? Kaj če dedek, babica, stric in teta vejo nekaj, česar tehnofil ne ve ? Morda pa bo tehnofil odločitev prepustili kar otroku, ker ve, da otroci sami zase točno vedo kdaj je dovolj - zlasti pri sladkih rečeh ? Kaj če bi žrebali ? Glasovali ? Poklicali Dannyja ? Vključili prenosni računalnik in odprli temo z vprašanjem na ringaraja forumu ter počakali na odgovore ?

d.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 10:11:48   
david
IZVIRNO SPOROČILO: viv
Kar se tiče tvoje primerjave z banko, ki lahko pride na vrata in tvojemu otroku natoči malinovec - nič bat, ti boš banki plačal precej več, kot si ji dolžan za "uslugo".

Saj obstaja velika verjetnost, da bodo tudi starši od svojih otrok dobili nazaj precej več, kot so dali. Če še niso. Jaz sem svojima otrokoma že zdaj hvaležen za ogromno trenutkov, ki jih noben denar ne more poplačati. Mogoče starši premalokrat pomislijo na to, še posebej tisti, ki jim nobena hvaležnost za pomoč ni dovolj.

Pa vem, da ti v tvojem sporočilu nisi trdila nasprotnega, tako da ni treba replicirat. user posted image

d.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 11:08:31   
Anonimen
mah ne vem zakaj potem sploh odpirajo takšne forume , če človek še svojih težav ne more napisat. Nekateri imajo pač težave s kozarcem presladkega malinovca.
V življenju  ( pa čeprav še tako natančno splaniranem in urejenem) lahko nastanejo majhne težavice,( nekatere pač se nam zdijo nepomembne, tistega , ki pa se ga tičejo pa se mu verjetno zdijo kar pomembne, drugače jih nebi objavljal na forumu) ali pa kar veliki problemi, ki jih člani tega foruma delijo z ostalimi. In če  so se že odločili da delijo delček svojega življenja z nami , zakaj nebi potem za te težave našli rešitve, jim dali malo tolažbe in opore, če pa je že tako hudo vsaj na obziren način povedat kaj si mislimo o tem . Saj temu je forum tud  verjetno namenjen.
Saj smo vsi RR-jovci !!!!

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 11:25:49   
viv_
Anonimen - aham... težave se torej rešuje samo tako, da z nekom skupaj jokaš in mu prikimavaš, kako mu je v življenju zares hudo?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 11:54:41   
Anonimen
Meni se tole jokanje z nekom zdi ravno tako, kot bi jokala z ribičem, ki že dneve ni ujel ribe in pravi, da je ne zna in da je zato lačen....

Naj še jaz jokam? On naj bo pa še naprej lačen....
Mogoče bi mu pa kakšen namig, kako ujeti ribo, prav prišel? user posted image  

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 12:55:59   
nejcko
Že od začetka spremljam tole debato in moram priznati, da se že dolgo nisem ob nobeni tako zabavala. Pa kam vse niste zašliuser posted image

Jaz se strinjam s tistim, kar je napisala Kerensa v svojem prvem postu: so težave in "težave", vsak pa za svoje (bolj ali manj) misli, da so najtežje in najhujše. Težave sicer kaj hitro popredalčkamo glede na naš vrednostni sistem ali "standard", težje pa je predalčkati ljudi, saj v grobem sicer res poznamo flegmatike, optimiste in pesimiste;   ultra samozavestne ljudi, samozavestne in nesamozavestne ljudi; pogumne in plahe; zgovorne in tihe; zelo odprte in vase zaprte ljudi ... a med nami je še milijon odtenkov, milijon zgodb, ki na posameznikih puščajo sledi, milijon takšnih in drugačnih usod.
Jaz se v tej poplavi ne upam soditi nikomur, sploh, če ga ne poznam. Lahko sicer na glas povem, da malinovec zame ni problem, pa še marsikaj drugega ne, imam pa tudi jaz svoje probleme, le na glas ne govorim o njih, ker taka pač sem, lahko pa bi bila drugačna in bi. In ja, ti moji problemi so problemi zame, za marsikoga med vami bi bili le "problemi".
In priznajte, no, kako dolgočasen bi bil svet, če bi vsi živeli po "vivinih standardih". Ne bi bilo ne poezije ne proze, ne glasbe ne drugih umetnosti, ker le-to ustvarja prav drugačen - "nestandarden" pogled na svet, živeli bi v lastnem dreku, ker ne bi bilo nobenega s problemi, ki bi ga čistil za nami za kazen, ker ima probleme, ... uf, ja ... kar naenkrat bi imeli vsi dovolj problemov z lastnimi "neproblemi".

Kar se tiče pripravljenosti imeti otroka, se strinjam z vsemi tistimi, ki so napisali NIKOLI! Se pa strinjam tudi z viv glede tega, kako so danes nekateri netolerantni in nehvaležni. A jaz tega ne pripisujem nezrelosti za ustvariti si lastno družino, ampak predvsem razvajenosti. Danes je večina mladih vzgojena tako, da so najprej oni sami in njihove pravice, potem spet oni sami, ... pa oni sami + njihov otrok, .... potem starši in bližnji (najbližji, kamor tašča in tast gotovo ne spadata), .............................................................................................................................. vsi ostali. In problemi so neizbežni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 13:04:02   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: david
Morda pa bo tehnofil odločitev prepustili kar otroku,

Kot si sam lahko izprobal, kdaj je malinovec dovolj sladek (za tebe), tako bo moral tudi otrok dobiti svojo izkušnjo, kdaj je zanj dovolj sladek. Ti mu svojo izkušnjo lahko poveš, ne more pa jo doživeti. Meni so vedno govorili, da je dovolj vegete v juhi. Ampak dokler je nisem enkrat nasul preveč in ugotovil, da juha ni več za jesti nisem verjel.

Da se vrnem k bistvu. Stari starši, dedki in babice "vedno" gledajo na vnuke čisto drugače, veliko bolj popustljivo kot so na svoje otroke. IN ONI GOVORIJO TEBI PRI TVOJIH NN LETIH, kdaj je malinovec dovolj sladek, in ti hočeš po svoje v odnosu do svojega očeta (kot hoče ravno tako tvoj otrok po svoje do tebe očeta). Edina razlika je da lahko to svoje uveljaviš, tvoj otrok pa (še) ne.

Bottom line: Stari starši imajo izkušnjo (katere ti ne boš imel, dokler ne boš dedek), DA JE SLADKOST MALINOVCA NEPOMEMBNA in naj si zato malinovec sladka otrok sam.

Saj to ne velja za vse stvari, vendar sem prepričan da imamo kar neko idejo da so neke stvari pomembnejše kot v resnici so.


(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 14:10:44   
david
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Bottom line: Stari starši imajo izkušnjo (katere ti ne boš imel, dokler ne boš dedek), DA JE SLADKOST MALINOVCA NEPOMEMBNA in naj si zato malinovec sladka otrok sam.

Potem imajo stari starši pač napačno izkušnjo. Sladkost malinovca ni več pomembna takrat, ko ocenim, da je otrok dovolj zrel za to, da si ga sladka sam v mejah normale. Ravno tako kot število zaužitih čokolad na dan ni stvar otrokove odločitve vse dokler kot starš ne ocenim, da je otrok dovolj odgovoren, da se zaveda negativnih posledic prekomernega uživanja sladkarij. In to velja tudi za kup ostalih stvari.

Razen če hočeš povedati to, da sladkost malinovca ni pomembna na obisku pri dedku in babici enkrat tedensko.

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Saj to ne velja za vse stvari, vendar sem prepričan da imamo kar neko idejo da so neke stvari pomembnejše kot v resnici so.

To pa se strinjam. Velja pa tudi obratno: dostikrat se nam zdi da neke malenkosti sploh niso pomembne, pa se kasneje izkaže, da so še kako.

d.

< Sporočilo je popravil david -- 7.6.2006 14:20:58 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 17:09:34   
Gina
Aha, David, res sva bližje. Jaz sem namreč prebrala isto zgodbo drugače kot it. Moja interpretacija je bila brez maminih vmesnih besed (ki bi bile sicer ob dejstvu, da ji to veliko pomeni čisto smiselne, amapk ob drugem dejstvu, da dedek ni nič o tem vedel, pa mogoče tudi niso bile izrečene, kaj pa vem). Jaz sem si namreč predstavljala, da je pred kosilom mama nalila malinovec. Vsaj pri nas to prej pripravimo. In da je otrok sredi kosila ali po njem (ko je bil pač žejen) rekel, da bi rad malo slajšega. Če bi upoštevali dejstvo, da mama ni na to nič rekla (kar ne vem, ali je res ali ne), ne bi bilo dedkovo ravnanje nič čudno ali nevljudno, kajne? In obratno, če bi bilo tako, kot si napisal ti, bi bilo dedkovo ravnanje neprimerno. 

No, hec je, kakšno dizertacijo smo naredili na temo malinovca. Ampak je pa koristno že iz tega razloga, ker je prav hecno, kako zelo različno si predstavljamo detajle ob zgodbah. Potem ni čudno, da se ne razumemo včasih.user posted image user posted image  

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Težave, težave ...
7.6.2006 22:33:08   
Pajaca
uau viv standard +, se nam pa dobr gode!!!! Sam po moje smo clo viv standard ++ k si še čist vsak dan sami za jest prpravmo, viv pa mal pogolfa pa gre včas k mami jest......

Malinovc pa..... moj otrok pove ni dobro pa je stvar rešena, mal več al pa ne... tiste parkrat bomo že prežvel.

Drgač smo pa mi čisto neodvisni od staršev ker nam je tako všeč in ko gredo otroci v varstvo (da ne bo rekel kdo niste neodvisni.... babicam je treba naresti veselje, otrokom pa tud) je pač čist vseeno če pojejo 3 čokolade, smoki, čips in sladek malinovc..... saj to ni vsak dan.... to je pa čar tega da vsak dan sam poskrbiš za otroka za gospodinstvo in vse ostalo.... ja je treba mal več delat, ampak se vse da, pa ni treba bit nobenmu za nič hvaležen.

In ja 3/4 jamranja je čist preveč.... a je kdaj kdo mene slišu jamrat??? Pa sem mela enoletnga mulca, noseča pa fanta s celo nogo v gipsu 3 mesce.... pa ja tašča in mama nista nič pomagali, smo vse sami rihtal.... kuhal, pospravlal in pral..... brez problema, pa še vsak dan 100km do službe in nazaj.... Brez jamranja prosim!! K da je to tak problem???? 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Težave, težave ...
8.6.2006 12:19:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: david
Potem imajo stari starši pač napačno izkušnjo.

Hočem povedati eno.

Stari starši so nalivali malinovec tudi tebi, ko si bil majhen in kot vidim so znali primerno oceniti njegovo sladkost.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Težave, težave ...
8.6.2006 13:00:24   
david
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Stari starši so nalivali malinovec tudi tebi, ko si bil majhen in kot vidim so znali primerno oceniti njegovo sladkost.

To pa je malo pogumno sklepanje. Ljudje se spreminjamo, veš ? Mogoče so se spremenili stari starši, mogoče pa sem jaz pri nn letih ugotovil, da sem kot otrok pa le pil malo presladek malinovec. Ali pa se mi je (ali njim) spremenil okus. Itd...

Poleg tega se meni zdi, da večina starih staršev ne bi nikoli pila takega malinovca, kot so ga pripravljeni pripraviti vnuku. Še manj pa bi tak malinovec dali lastnemu otroku v vnukovih letih. Stari starši pač izpolnjujejo svojo poslanstvo - razvajanje vnukov.  Meni se parkrat na mesec to ne zdi (več) noben problem. Vsak dan pa ja.

Ampak mora pa to biti res neki turbo malinovec! Anonimna, kje ga tast kupuje ? user posted image

d.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Težave, težave ...
8.6.2006 14:17:01   
Anonimen
marsikdo je bil še verjetno premlad za družino,to je moje mnenje,in tudi moja izkušnja

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Težave, težave ...
8.6.2006 18:52:44   
Anonimen
tale malinovec pa je zadel v žilco. ne kupuje ga on ampak jaz. in fora je v tem, da vedno hočjo komandirat tudi naju in najine otroke. nič zato, če ne boš juhe, boš pa čokolado!!!! mislim halo. in kar se tiče razvajanja nekajkrat na mesec- našedva jih 365 dni na leto in 24 ur na dan. počasi pa popizdiš zato verjamem da ene ne razumejo.... tudi jaz bi parkrat na mesec zamižala na en uč. če se pa to počne non stop ti pa dosadi. dosadi mi tud, ker vem da ima tamala celo dopoldne na raspolago čokolado, sladoled, bombone...same ****rije, sadja ji pa sigurno ne dajo. in jaz sem nehvaležnica?????  oh pa nebi smela bit saj mi merkajo tamalo in kuhajo!!!???  in ker sem prišla k hiši naj zdaj klečeplazim????????
ojej ojej...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?