|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 16:37:19   
sasa
hoj jasnika,

se ena, ki se strinja s tabo. pa to napise predvsem zato, da ne bos mislila, da ni tovrstnih pticev. samo oglasamo se ne, ker se zelo tezko pogovarjas o takih zadevah, ne da bi govoril o psihologiji. ta pa je ocitno (tudi v tvojem sestavku osvrknjena, pa je ni cisto nobena vzela v obzir) se vedno prehudo zapostavljena pri vzgoji otrok.

sa

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 21:08:11   
ira
Očitno je danes nekaj v zraku...user posted image user posted image user posted image
Načeloma sem proti tepežu - tudi vzgojnemu - po riti ali kjerkoli drugje po telesu. Do danes popoldan. Danes pa je tudi naš piškotek dobil prvo vzgojno. user posted image user posted image user posted image user posted image
Enostavno iz enega razloga: grize ko rotweiler. Začel pred nekaj tedni. Pa smo mu lepo razlagali, da tega ne sme, pa blablabla, potem smo ga skušali kaznovati po "vzgojnih" načelih (mama danes ne bere) - še bolj se je zainatil.
Danes pa je user posted image  presegel vse meje - ugriznil me je v ličnico (sem modra in imam njegov ljubek odtis) - najprej sem dvignila glas in ga posedla na tla - pa glej ga, mulca. Ko sem se nagnila k njemu, je vajo ponovil.
Sicer je naredilo samo pok pok in najprej je šokrian samo gledal, potem pa v jok. Seveda sem ga potolažila, ampak... PO tisem več nisem bila deležna nobenega ugriza.
No, sedaj je vprašanje, ali je ena po riti vzgojna ali ne. Žal, moram potrditi, da v našem primeru je. Tri tedne ni pomagalo nič. Ne razlaganje, ne vzgojno kaznovanje...

Seveda me peče vest, ampak blagor tisti, ki mrtvo hladno prenaša otrokove izpade in mu tudi ko nekaj 100tič naredi narobe, še vedno lahko razlagajo.

Da se ne bo kateri primerilo to, kar se je moji kolegici, ko je prišla v vrtec po svojega sina (tudi potomec divjih psov - grizel je ko user posted image ). Pa na vratih sreča enega vrstnika od sina z živordečim, krvavim ugrizom na licu in mu reče: Kdo te je ugriznil?

Vzgojiteljica, ki je stala poleg njega pa ji odvrne: Vaš sin. Do živega. Peljem ga v zdravstveni dom, da mu pregledajo rano.
Njo je skoraj kap - starši od mulca so jo hoteli linčati, ona pa seveda tamalega.
Nauk zgodbe: Bolje sprečiti no lječiti

_____________________________

Svet je lep!
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 21:23:34   
Anonimen
seveda jo kdaj po riti mahnem. ponavad tut to ne zaleže kadar jo popade žlehtnoba tko da ne vem zakva sploh to počnem??!! ampak me res v momentu tko razp*** da bi namahala pol sveta v tistem momentu in se prov težko zadržujem da je ne usekam. k sreč mi rta v večini primerov da je ne ampak mi pa to pobere ful energije user posted image  k prov zanalš dela kej kar ne sme. recimo ruka koš s tamalo not k je komi zaspala zravn me pa žlehtnobno gleda in se reži po možnosti pa še govori zravn ne smeš mije rukat user posted image user posted image user posted image  user posted image  mali!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 21:40:25   
Naja31
Nočem se spuščati v debato kdo ima prav in kdo ne.
Vsaka mama pozna svojega otroka najbolje in dobro ve, kaj bo pri njemu delovalo. Pri enih že lepa beseda, pri drugih  pa tudi po 100X NE nič ne zaleže.
Zato je po mojem mnenju neumno tu zdaj pametovati v smislu "jaz pa mojega nisem nikoli" in "vi ke ste delate narobe in ste slabe mame". Vsak otrok je zgodba zase.


Moj  je star 15 mesecev in še ni "uspičil" kaj hudega, ampak včasih imam občutek, da se cel dan derem samo NE. In kakšna je korist od tega? On še vedno počne isto,jaz grem pa že sama sebi na živce.

Kako mu drugače pokazati, da ne sme grizt? To je pri nas največji problem. Če ga močno primem, in mu rečem, NE, se mi reži. Isto tudi možu. No, udarila ga še nisva, ker meniva da je še premajhen. Ko bo velik in bo dobro vedel zakaj, bo dobil po riti.

Vsekakor mislim, da je "udarec" vzgojni ukrep ob kakšnih hudih zadevah. Kot je npr. ira napisala. Ne pa za vsako malnekost.
Pa tu sploh ne gre, da bi nam popustili živci. Ampak kaj ko tudi 100x NE ne zaleže?!
Kaj potem?




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 21:42:04   
Anonimen
rađa kok je bil pa star ko si ga začela npr v svojo sobo pošiljat? js nimam enga prostora kjer ji neki ne bi blo zanimivo tko da bi se ona tm naprej igrala pa sploh ne bi hotla nazaj prit??!! če bi jo dala na pručko sedet bi koj vstala in spet tekla recimo h košku ga rukat. kva nej nardim v takem primeru?
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 21:54:23   
viv_
Vsak pozna svojega otroka in vsak točno ve kako in kaj...

Meni je mim pošiljat jo v svojo sobo (zaenkrat še delimo sobo s spalnico), ker mi je bolano, da je njena soba "kazenska". Tudi kazensko spat mi je mim, ker zaenkrat nimamo težav s spanjem in mi je škoda, da bi ji zaradi tega spanje priskutili.

Ena čez rit vsake toliko se mi ne zdi nič groznega in pri nas zaleže. Pa na živce mi grejo komentarji v stilu "pustimo jim biti otroci". A ko mi bo pri 13 nabasana privlekla dam enega tipa se bom tut samo nasmehnila in si rekla "pustimo ji biti najstnica". Ene meje je treba postavit in zagovarjam to, da je treba meje postavljat od samega začetka. Kako jih pa postavit, pa ve vsak za svojega otroka sam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 22:03:25   
Pilar
Meni osebno je do amena mimo otroka pošiljati v sobo, pa v kot, pa spat....Pri nas( zaenkrat) zaleže če ga opozorim, da se določene stvari ne sme. Dobil pa jo je tudi po riti, ko, kljub opozorilu, ni prenehal....ampak res, pri nas ni nobene panike. Dejansko pri nas namerno nagaja, ko je zaspan...in to je ponavadi pred popoldanskim spancem in zvečer.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 22:30:54   
Urška//
jaz se še zadret ne smem na njo, kaj šele da bi jo po riti, bi mi soseda takoj celo socialno delegacijo poslala na vratauser posted image , drugače pa je naša še res premajhna za po riti, ampak  se mi vseeno zdi razlika če jo malo po riti mahneš al pa jo pretepeš "do kri"(malo šale ne škodi)

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
1.7.2006 13:38:13   
SISI25
Jaz sem tudi ena tka, ki otroka nisem in upam, da tudi nikoli ne bom po riti ali kakorkoli drugače. PA imam zeloooo trmasta otroka (mi je že tudi marsikdo rekel, da ju naj po riti pa bo bolje).  Ampak sem mnenja, da s tem, da ga po riti ne dosežem ničesar. 
Ampak vsak pač po svoje.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
2.7.2006 21:56:59   
rainbow
Še ena, ki je proti taki kazni. Fizičnem ali psihičnem nasilju, tudi besednem.

Se trudim, da ju vzgajam pozitivno, z zgledom, mirno, ker vidim, da najina triletnica že posnema mene ali moža, ko se krega na mlajšo sestrico in imam točno ogledalo same sebe in mojega obnašanja.
Poleg tega skušam vedno imeti v zavesti, da otroka s takimi konfliktnimi situacijami in našo reakcijo učimo delovati v takšnih situacijah, ali mirno, ali burno, ali nasilno... in tako bodo tudi oni z drugimi delali.
Pa trdno verjamem, da so ključna rosna leta otroka kar se tiče vzgoje in zadeve ostajajo tudi v odrasli dobi (npr, če otroku ne dovolimo da se upira, kot odrasel tega ne bo znal) Moja mama sicer misli, da sem nora, ker ne grem z 3-letnico k frizerju, ker ona noče, pa se mi zdi, da je tudi otrok človek, zakaj ne bi upoštevala njenih čustev??
Mogoče preveč "psihologiziram", ampak malo se spomnite vaše vzgoje, zagotovo vam ni bilo fajn, če so vas starši po riti? zagotovo obstajajo drugi načini, boljši, čeprav le-ti zahtevajo veliko potrpljenja in truda, ki ga v tem tempu življenja več nimamo????

pa čim manj po ritiuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
2.7.2006 22:17:16   
Joe
(Joj, druge strani pa res nisem zmogel več prebrati!)

Na kratko: boljše 1x preveč po riti kot vzgojiti razvajenega tirana. Opozarjam pa: MERA in TAKT ter PAMET. Ne ljubi se mi komplicirati in razlagati po RR, kako je to v posam. primerih. Paziti pa je treba na doslednost v določenem trenutku: batine, ki se končajo v skesanem razvajanju, so 3x zlo. Priznati napako je nekaj drugega.

Anita, veliko priložnosti za izogib nočni trmi si zapravila že v zgodnjih mesecih, ko si se odločila za ponočevanje.

MEJA je za otroke potrebna, dobra in v seštevku celo njim prijetna stvar. Da ne bo vznemirjanj: ne mislim, da meja leži v v batinah po riti.

Lahko noč vsem staršem in simpatizerjem!


_____________________________

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
3.7.2006 8:31:36   
honey
Tudi jaz se strinjam z vami, ki pravite, da "udarec" po riti ni udarec. Tudi jaz mojega 15-mesečnika včasih, ko ne zaleže nič več, niti da mu lepo razložim, da ne sme, da ga grdo pogledam, da povzdignem glas, počim po plenici. In rezultat? Pogleda me, se mi zasmeje in da mir. Zato ker ve, da je bilo narobe, da jih je zato fasal. Pa čeprav skoraj ve ne, da jih je. Ko pa me začne tepst, grist al pa brcat, ga pa jaz nazaj. Ne seveda močno, ampak tolk, da vid, da to boli. Potlej pa hitr neha. Je pa seveda odvisn, kdaj to dela - če takrat, ko je razigran pa to naredi zato, ker hoče nagajat, je zadost, da se mu začnem smejat, pa ga mal požgečkam ali pa kej podobnega, pa je mir. Če je pa tečen, zaspan al pa slabe volje, potlej pa tista varianta deluje, da mu "vrnem". Ne vem, poskuste. Kar pa se tiče trmarjena, pa ga jaz pustim, da se zdere in je potlej mir. Iz banje ga tud jaz težko dobim, ampak ga lepo dvignem, obrišem in nesem v spalnico, ne glede na to, kako se dere. Se bo že nehal. Tukaj pa ne popustim. Mož mi dostikrat reče, da sem user posted image , ampak tako je, en mali mulc pa mene ne bo komandiral. To mu pa nikakor ne pustim, da bi mi užugal, pa ni važno, kje je - doma, na obisku ali v trgovini - deri se, se boš že nehal. Drugače je pa res, vsaka mama ve zase, kakšno vzgojo bo imela za otroka in sem tudi jaz mnenja, da nikakor ne smemo poslušat drugih, da nam solijo pamet. Vsaka ve zase.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
3.7.2006 8:51:30   
Anonimen
Če ga pošlješ v njegovo sobo, je ne jemlje kot "kazensko" za vedno, ampak samo pač za tiste trenutke, ko mora prisilno biti tam.
Kot sem rekla, pri nas je večkrat pela soba, ampak jo ima vseeno neznansko rad, zelo rad gre spat in se v njej igra. To nima povezave.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
3.7.2006 8:54:34   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
Kot sem rekla, pri nas je večkrat pela soba, ampak jo ima vseeno neznansko rad, zelo rad gre spat in se v njej igra. 

Evo, pri nas je isto.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
3.7.2006 9:52:26   
simone
Pri nas otroka ne tepemo, besedno če se le da uredimo. Je tudi dobil preko pleničke, ko me je tepel in krampal - to pa samo zato, ker sem mu na blagi način želela prikazat, da je mene tudi zabolelo, ko sem jih dobla. Se pa tudi  sprašujem, kaj oz.kje jemat energijo, ko se še je previjal - kako ga previt, ali pa iz banje dobit in to vsaki dan non stop. Otroke bi morali naučit, kje so meje - samo kako, zmeraj ne uspe.

Jasnika, praviš, da je tvoja živahna, jezikava, nagajiva. Veš kaj pravi pregovor: Iz majhnega raste veliko. Pa se oglasi čez nekaj let , ko ti bo tvoja tako jezikala in kaj vem kaj še, ti bo to ustrezalo - ker je otrok.
NO, vsak ima pravico do svojega mnenja.

Rajši si dajmo malo vzpodbude punce, ker se itak včasih počutiš , da si slab starš (služba, premalo časa...)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
3.7.2006 10:11:55   
jasnika
a kdo pa pravi da je treba otroka po riti če je jezikav, dajte no lepo vas prosim

da se na 10000 drugih načinov, kot pa po riti


ZDAJ PA ŠE TO KAKO LAHKO REČETE DA UDAREC PO RITI NI UDAREC, a sploh preberete kaj napišete

ni druge razlage kot udarec je udarec in tepež je tepež

eh pa saj je brezveze že, bote že dobili povrnjeno tisti ki udarite svojega otroka

nevem zakaj ni nobena odgovorila kaj rečete svojemu otroku če je koga vdaril v vrtcu????

UMIKAM SE DOKONČNO

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
3.7.2006 10:28:33   
david
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika
očitno me edino Mič razume kaj želim povedati, no vsaj ena

Saj nas je več, brez skrbi. Samo večinoma nas je že srečala pamet.

IZVIRNO SPOROČILO: jasnika
tako pa se umikam od te teme

Evo, pa je pamet srečala še tebe. user posted image

d.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
3.7.2006 10:49:05   
david
IZVIRNO SPOROČILO: viv
Vsak pozna svojega otroka in vsak točno ve kako in kaj...

Ko bi vsaj bilo tako, viv, ko bi vsaj bilo tako. Pa ni. Nasprotno - pod okriljem tvoje izjave se dogajajo največje vzgojne napake. Pa še kaj hujšega. Tudi tista mama iz Dvorjan je nekaj podobnega trdila na sodišču. Če ne veš za kaj gre, ti priporočam, da se NE pozanimaš.

d.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
3.7.2006 16:04:17   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
Kot sem rekla, pri nas je večkrat pela soba, ampak jo ima vseeno neznansko rad, zelo rad gre spat in se v njej igra. 

Evo, pri nas je isto.



Pr nas tud soba veckrat poje...da se zdere :)...pa tud nima glih kej dost komplexov okol tega...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
3.7.2006 21:57:25   
trdozimc
Jasnika, predvsem tebi: tudi psihološke fore so mučenje, včasih hujše kot fizični udarec.
Naj ti povem samo en primer. Poznam ravnatelja, ki je v karieri udaril mogoče pet otrok in eden od njih se mu je veliko let kasneje zahvalil za klofuto, češ, da ga starši nikoli niso in da je mislil, da lahko pri vsem odnese brez kazni, in da je po tej klofuti začel razmišljati drugače in da se mu zdi, da je zaradi nje boljši človek.
Hočem samo reči, da je udarec ob pravem času najbrž na mestu.
Strinjam se, da je treba otrokom postaviti meje, da se razvijejo v neproblematične odrasle in da primerjava kaznovanja odrslih in otrok - češ kako bi bilo pa tebi, če bi bila ti kaj manjkalo in bi bila tečna, pa bi te nekdo po riti- ni primerna!
Kazen pa bi moral vsak starš sam izbrati in odmeriti, ker so otroci tako različni, kot smo odrasli in vsak svojega najbolje pozna.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
5.7.2006 14:23:30   
Anonimen
Mene ni mami nikoli v življenju udarila - me ni bilo treba.
Jaz sem Ano že. Natančno štejem - do zdaj sem jo 5x, izključno po riti. Vsakič je dobro vedela, zakaj jo je dobila, in za vsakič se mi še vedno zdi, da sem imela prav in je bilo vzgojno.

Kar pa se tiče sobe in izolacije, se popolnoma strinjam z viv in sem zgrožena nad tako kaznijo!

(odgovor članu trdozimc)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
5.7.2006 14:29:20   
Anonimen
jasnika a sedaj boš rekla,da tisti straši,ki ne udarijo svojega otroka nikoli,potem niti v vrtcu taki otroci ne tepejo drugih?? user posted image user posted image user posted image user posted image
Kar na smeh me vleče,se opravičujem.

naš dobi po riti ja in s tem ni nič narobe!
narobe je to če se to iz dneva v dan ponavlja in zakajotrok dobi po riti,
takšni otroci kot tvoji jasnika pa bodo problematični verjemi

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
5.7.2006 16:58:26   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

jasnika a sedaj boš rekla,da tisti straši,ki ne udarijo svojega otroka nikoli,potem niti v vrtcu taki otroci ne tepejo drugih?? user posted image user posted image user posted image user posted image
Kar na smeh me vleče,se opravičujem.

Kar smej se, saj se smejiš sebi. Jasnika je hotela povedati to, da je otroku, ki doma ni tepen veliko lažje razložiti, da ne sme tepsti drugih, kot pa takemu, ki jih dobi doma, ker ni priden. Ampak ti seveda tega nočeš razumeti, saj te razumem. Aja, lahko ti povem celo primer: naš taveliki jih je enkrat dobil po riti. Kaj se je zgodilo dan kasneje ? Slišal sem ga, kako grozi majhni sestrici, da ni pridna in da jo bo po riti. In ker je po riti pač ni mogel mu je uspelo po glavi, še preden sem prišel zraven. In seveda je svoje dejanje zagovarjal s tem, da ni bila pridna. Ampak tebi je najbrž še vedno smešno.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
takšni otroci kot tvoji jasnika pa bodo problematični verjemi

Verjemi komu ? Anonimni jasnovidki ? Anonimni specialistki za vzgojo neznanih otrok ? Čakaj, a ne trdite da vsak za svojega otroka najboljše ve kakšna kazen je zanj primerna. A ti pa nisi iz tega tabora, ti trdiš da starši otroka MORAJO po riti, tudi če kaj drugega deluje ? Bravo. Napiši knjigo o vzgoji, bo uspešnica.

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
5.7.2006 18:46:13   
pilotgirl
Sploh ne razumem zakaj se o takih stvareh prepirate na rr.Sej se obnašate huje kot vaši otroci.Vsak starš naj ima svoje mnenje o vzgoji svojega otroka.Sploh pa vsi zlo dobro veste kaj je za njih dobro in kaj ne.Pa vam lahko povem primer od svoje tete.Ima dva otroka,sina in hčer in je takega mnenja kot nekateri ,da se otroku ne sme niti čez rit dat.No ta dva njena otročička sta sedaj že velika in kaj se dogaja.
Nikoli nista bila za nobeno stvar kaznovana,vedno je rekla da se da vse z besedami rešit.Sedaj njen sin tepe svojega očeta,hčer zmerja mamo da je ****,****,da ni nič vredna itd...Stara sta pa 18 in 17.Pa mi povejte če je to normalno?Moje mnenje je tako,otrok more vedeti kdo je glavni,sigurno da me mulc ne bo komandiru,spet pa nisem ta ki podpira tepež,še zdaleč ne,ker sem ga sama doživela,je pa razlika med tepežem in eno vzgojno ki se lahko zgodi od časa do časa. Sploh pa je ta tema brezveze odprta.user posted image

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
5.7.2006 20:27:07   
Anonimen
gospod david,moje besede si lahko predstavljaš kakor hočeš.
Sicer vsak obrača besede kakor sam želi a ne user posted image

(odgovor članu pilotgirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?