|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mastitis in črpanje mleka
20.9.2007 15:39:39   
LEVASI
Včeraj sem bila na pregledu zaradi boleče leve dojke in vročine in dobila sem antibiotik orbenin - zaradi mastitisa. Zdaj si moram to levo dojko izčrpat da se izprazni, vendar meni ne gre skoraj nič več ven kot ponavadi. Na desni mi kar samo teče in načrpan po 60 ml, iz leve pa samo 20 - 30 in konec. Je pa čisto težka in boleča. Masirala sem jo že pod tušem s toplo vodo, dajala vročo plenico gor a nič ne pomaga. Črpalka mi očitno ne more izčrpati vsega, moja dojenčica pa ne zna zagrabit oziroma imam premajhne bradavice da bi povlekla. Probala sem tudi z nastavki pa nič ne pomaga, se dere in ne zna vlečt. Ima katera kakšen nasvet kako naj si izpraznim to dojko, saj jo je potrebno izčrpati.

_____________________________

Naša prva princeska se je rodila 9.9.2007.
Druga princeska pa nas je osrečila 6.11.2009.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mastitis in črpanje mleka
20.9.2007 18:15:27   
pikecpokec
Poskusi s fuuul vročimi (no, pretiravat ne) obkladki! jaz sem si v lekarni kupila tiste blazinice z gelom, mislim da se reče Cold & hot pack, pogrela v mikrovalovki in imela gor kakih 15 minut pred dojenjem. Mogoče bi jih lahko imela pred črpanjem tudi ti.
Pa še nekaj sem poskusila: na eno staro plenico daj domač šnops (čim bolj močnega) in si daj na dojko, čez to pa toplo plenico. mleko začne kar samo tečt! takoj potem pa še izčrpaj.

Veliko uspeha ti želim. če hočeš, mi lahko pošlješ ZS, ker imam z mastitisi in zamašitvami mlečnih vodov precej izkušenj user posted image


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mastitis in črpanje mleka
20.9.2007 18:54:55   
anita1984
sem imela enake težaveuser posted image
imela sem enake tablete in 40 vročine...tablete niso pomagale zato sem mogla v bolnico.
tam so mi povedali naj delam takole:
pred dojenjem si daj na dojke tople obhladke...nato začni dojiti na bolani dojki, nato na zdravi...po prenehanju si še probaj izstisniti preostalo mleko, na koncu pa si daj na dojki mrzle obhladke.

glede nastavkov- tudi meni ne zagrabi dojke tako da dojim z nastavkom...od začetka tudi ni hotela zagrabit, pa so jo sestre prijele za glavo in mi jo tišale k dojki.in je pomagalo, sicer ne takoj je pa zagrabla in sedaj vleče super.tako da ti svetujem da čim več pristavljaj in poskušaj...veliko sreče!!!
če pa ne bo boljše z dojko, pa pojdi v porodnišnico in povej kako je na stvari...mene so sprejeli brez napotnice .tam sem dobla infuzijo orbanina(direkt v žilo( in sem šla domov že 4. dan...do sedaj je vse super in mala vleče...
lp

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mastitis in črpanje mleka
20.9.2007 20:14:40   
Naja30
Kar vztrajaj s toplimi obkladki in toplim tušem. In masiraj, tudi če boli. In črpaj, čim več, čim pogosteje, saj se bo sprostilo. Gre se za to, da je treba razbit vozličke, to je seveda boleče. Kar vztrajaj še naprej in veliko sreče!

(odgovor članu anita1984)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mastitis in črpanje mleka
20.9.2007 21:39:22   
SPOKEC
tudi jaz sem imela 4x mastitis, pa lahko rečem da pomaga tuširanje in masiranje dojke, obhladki-topli in pa zeljni obhladki.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mastitis in črpanje mleka
20.9.2007 21:42:34   
lemavrica
Dajaj si topel obkldek na otrdelo dojko, masiraj in potem začni črpat. Vztrajaj s črpanjem. Sicer nisem imela mastitisa, ker je še ta pravi čas prišla patronažna in mi svetovala kaj narest, me je pa že bolelo in Jaka tud ni hotel jest ker ni mogel fajn zagrabit.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu SPOKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mastitis in črpanje mleka
20.9.2007 22:07:08   
kety99
Jaz pa imam problem, da imam čisto trde dojke, ker je v njih toliko mleka (sploh v desni) in imam problem, ker tamala ne je toliko kot imam jaz mleka in včasih se ponoči zbudim zaradi bolečin, ker je dojka tako trda in si grem spumpat. Ampak mene skrbi, da se mi ravno zaradi pumpanja dela toliko več mleka...kako si naj vzpostavim pravo razmerje mleka...aha od poroda je že skoraj 3 mesece... včasih se bojim, da bom tudi jaz dobila mastitisuser posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mastitis in črpanje mleka
21.9.2007 9:11:08   
tonja
moja sestra ga je imela prejšnji teden in je bila v bolnici pa pravi da ji je sigurno najbolj pomagalo, ko ji je sestra dojko ful premasirala tamala pa je ta čas vlekla ven. Ampak ji je res močno masirala ker je imela črnice - odtise sestrinih prstov - rekla je da je zelo bolelo!
Še sreča, da se je tamali dalo toliko časa ven vlečt saj sta to delali kar nekaj ur!!!!

(odgovor članu kety99)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mastitis in črpanje mleka
21.9.2007 9:21:32   
Jančika_
Meni je najbolj pomagala kombinacija toplih obkladkov in masaže s Hepan gelom (nasvet patronažne - sicer ne moje, pa vendar). Hepan je treba sprati z bradavice  pred dojenjem. Pa če se le da, poskusi dojenčico še pristavljati na obolelo dojko, mogoče ji bo pa uspelo - neverjetno, koliko več potegnejo ven otročki kot pa črpalka.

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mastitis in črpanje mleka
21.9.2007 9:21:42   
Anonimen
Treba je pošteno zmasirati in "pogladiti" vozličke, ki nastanejo ob robovih dojk, ter mleko iz vozličkov "speljati" proti bradavici. Boli ko sto vragov, pomaga pa tudi. Aja, pa če ne gre drugače, lahko tudi mož pomaga, mislim, če se drugače ne da spumpat oz. otroci ne zmorejo. tako so delali včasih, pa ni nihče umrl.

(odgovor članu tonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mastitis in črpanje mleka
21.9.2007 9:27:28   
Maxica
Meni so tudi enkrat, ko sem imela zamašene mlečne vode, pomagali vroči obkladki. Na vroč radiator sem dajala plenico, da se je ful ogrela in dala na boleče mesto. Hkrati pa pumpala in pristavljala otroka. Potem je pa speljalo. Masiraj, pumpaj, v glavnem, nikar ne dopusti, da se ti maši. Pa pazi, bodi fajn oblečena, da se ti dojka ne "prehladi". Jaz sem tako fasala to zamašenost.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mastitis in črpanje mleka
21.9.2007 15:59:46   
Raho
Pomaga tudi topla kopel (kar vroča) - tako, da imaš dojko namočeno in si jo potem masiraš v vodi. Jaz sem fasala mastitis 12 mesecev po porodu, ko sem šla v službo. vem pa, da boli svinjsko. Meni je zdravnik (pediater) takrat namesto vročih obkladkov priporočal vročo kopel. 

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Vožnja s kolesom
krtačka

Kdaj se je vaš otrok znal voziti s kolesom na pedala brez pomožnih koles?

pred 3. letom starosti (16%)

med 3. in 4. letom starosti (31%)

med 4. in 5. letom starosti (33%)

med 5. in 6. letom starosti (12%)

po 6. letu starosti (7%)


Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!