|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   medenjaki
28.12.2009 22:10:25   
livia
Recept imam, vse mi je jasno, samo ne vem, če lahko testo kar z mikserjem zmešam ali je bolje na roke????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: medenjaki
28.12.2009 22:11:28   
Volga

IZVIRNO SPOROČILO: livia

Recept imam, vse mi je jasno, samo ne vem, če lahko testo kar z mikserjem zmešam ali je bolje na roke????



če imaš dovolj močan mikser, kar. Mojega bi zlomilo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: medenjaki
28.12.2009 22:14:29   
livia
Kaj? A pride ful trdo, al kako?
Nisem še nikoli delala medenjakov. A pol je boljše na roke zmešat?
Vsak nasvet pred jutrišnjim poskusom bo dobrodošel.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: medenjaki
28.12.2009 22:16:34   
Volga

IZVIRNO SPOROČILO: livia

Kaj? A pride ful trdo, al kako?
Nisem še nikoli delala medenjakov. A pol je boljše na roke zmešat?
Vsak nasvet pred jutrišnjim poskusom bo dobrodošel.


ja, seveda, na roke lepo umešaj testo, potem pa ga daj počivat za kakšno uro, dve, tri v hladilnik, potem pa dalje. peci tudi raje minuto manj kot preveč, ker moraš še mehke ven vzet, sicer so trdi kot kamen in jih do marca ne omehčaš. ko jih daš v škatlo, daj zraven krhelj jabolka, ker jih zelo zmehča. če te še kaj zanima, vpraša.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: medenjaki
28.12.2009 22:23:59   
livia
Volga, vidim, da si specialistka za medenjake.

Zdaj se sploh bojim začet, ko berem kaj vse gre lahko narobe.
A prav štekam, da dam gor oreh takoj, ko jih vzamem ven iz pečice? Kako se pa oreh prlima gor?
A v škatlo jih merem dat še vroče? Verjetno ne, a?
Škatla je lahko tudi plastična?

Maš še kak recept zanje na zalogi?
A testo pol zmesim kao za kruh prav z rokami, al mešam s kuhalnico v posodi?

Jao kako sranje me čaka jutri. Kaj sem se sploh spomnila teh medenjakov. Mam feeling, da jih bodo kure pojedle.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: medenjaki
28.12.2009 22:26:13   
Volga
takole gre to

medenjaki tarahli

300g medu
100g sladkorja
125g masla
150g jedilnega škroba(gustin)
600g ržene moke
10g sode bikarbone
3 žlice ruma ali vinjaka
1 zavitek začimb za medenjake
1 jajce

Ob stalnem mešanju v kozici segrejemo med, sladkor, maslo tako dolgo da se sladkor popolnoma raztopi. Odstaviš, da se zmes ohladi in uliješ v eno veliko skledo v kateri boš gnetla testo.
V to malo ohlajeno zmes streseš dobro premešano moko in začimbe. Primešaš še sodo bikarbono, ki si jo prej raztopila v rumu in jajce. Dobro pregneteš, zaviješ v folijo in pustiš najmanj 12 ur...še bolje kar 24 ur v hladilniku.

Ohlajeno testo nato razvaljaš med dvema kosoma peki papirja ali folije. Debelina naj bo cca 6mm. Izrežeš poljubne oblike in daš pečt na 175 stopinj (pečeš tam nekje 10-15 minut...odvisno kolk so debeli)

Nato jih lahko še preliješ....
zmešaš 200g sladkorja v prahu in beljak. (če je pretekoče pač samo še dodaš sladkor) lahko tudi kapljico ali dve limone :-)
Sej če hočeš prelivat je lahko bolj tekoče....če pa hočeš egzaktno risati razne vijuge pa naj bo bolj kompaktno. Za risanje daj maso v plastično vrečko in jih na vogalu odstriži majhen delček...tako dobiš pisalo.

Ko boš prelila ali narisala.....počakaj da se to strdi in jih šele nato zloži v škatlo.

in ja, z leti pridobiš na izkušnjah.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: medenjaki
28.12.2009 23:32:17   
lex
jay sem zadnjič 1. v življenju pekla medenjake in sem jih delala po tem receptu http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9431 pa so mi super uspeli (jih drugi dan ni bilo več skoraj nič) pa ne pride tolk veliko mase, tak da če jih zafuraš ti ne rabi bit žal. Jaz sem jih pekla na ventilacijski 15 minut. Jaz sem se jih ful bala pečt ker je kao težko no po tem receptu so meni prišli mehki.

pa mesala sem z mikserjem

< Sporočilo je popravil lex -- 28.12.2009 23:33:03 >


_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: medenjaki
28.12.2009 23:49:21   
Anonimen
jst sm jih delala po tem receptu in so super. http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Medenjaki_-_Milena-5923.html
Nisem pa dala na vrh oreha, ampak sem naredila belo glazuro iz sladkorja, limoninega soka in beljaka. Medenjaki so full mehki in res dobri.

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: medenjaki
29.12.2009 13:10:45   
Tanja55
Volga, kolko beljakov gre v preliv? 200g sladkorja v prahu in en beljak?

Pa se vpr. glede medu: ce imas med kristaliziran, ga segrejes toliko da se raztopi ali do vrelisca?

Nisem se delala medenjakov, vem, da ko sem bila mala,  je babica delala super medenjake a user posted image ni zaupal recepta. Tak pac je...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: medenjaki
29.12.2009 13:47:49   
tosja
ribicin recept user posted image

1kg moke (pol ostre, pol gladke)
250g margarine
4jajca
2 žlici sode bikarbone
230g sladkorja
5 žlic medu,
2 žlički cimeta
1 žlička mletih klinčkov
1 žlica olja
50 g grobo mletih mandljev

glazura:
120g sladkorja v prahu
pol beljaka
sok pol limone

priprava:
sladkor, med, cimet, klinčke in margarino dobro prevremo in ohladimo(jaz pazim na vrstni red, sladkorja ne dam najprej ker mi je medtem ko sem odmerjala druge sestavine, karameliziral, zato svetujem najprej margarino).
Ostale sestavine damo v drugo posodo in prelijemo z ohlajenim prevretkom ki smo ga naredili najprej.
Dobro premešamo. Zmes pride taka še kr pocasta oz ne presuha. To postavimo v hladilnik čez noč.
Jaz delam maso vedno zvečer, potem pa naslednji dopoldan pečem medenjake.

Pečemo na 180 stopinj cca 10 min oz odvisno kako vam peče pečica, moji so res hitro pečeni, saj se po barvi vidi.
Ko so ohlajeni jih premažemo z glazuro. Ko nekaj časa počivajo v škatli, so še boljši. Mehki so pa že takoj.

Jaz ponavadi delam naenkrat samo polovico mase

NAJPOMEMBNEJŠE NAVODILO! Ta recept je prepisan iz originalnega recepta, ampak medenjaki so dobri samo, če delaš iz polovice mase EDINO MEDU DAŠ TOLIKO KOT ZA CELO MASO!!! 5 konkretnih žlic zabašite iz kozarca, pa ne morete falit!

Pa dober tek!


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: medenjaki
29.12.2009 14:26:02   
cmokec
Blaža mi je povedala recept, ki ga najdete na kulinariki pod imenom Moji mehki medenjaki. Sem probala in bila pohvaljena. So zelo mehki in nimajo zelo močnega okusa, da jih jedo tudi otroci. Blaža, hvala. user posted image

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: medenjaki
29.12.2009 14:33:26   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: lex

jay sem zadnjič 1. v življenju pekla medenjake in sem jih delala po tem receptu http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9431 pa so mi super uspeli (jih drugi dan ni bilo več skoraj nič) pa ne pride tolk veliko mase, tak da če jih zafuraš ti ne rabi bit žal. Jaz sem jih pekla na ventilacijski 15 minut. Jaz sem se jih ful bala pečt ker je kao težko no po tem receptu so meni prišli mehki.

pa mesala sem z mikserjem


ja sej to je ta. In so mega. Res ne štekam, da nardim ta trde in čakam, da se zmehčajo. Ma mi kakega še vročega pojemo.user posted image

sem pa letos nardila že 4 runde, če ne štejem še medenjakovih hišic( so v albumu), če ne bi blo skupno 7 rund medenjakov.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: medenjaki
29.12.2009 14:34:26   
blaža
Na začetku lahko miksate z mikserjem, ampak z svedri, ne z metlicami. Pol pa na roke pregnetet. Ma še najboljše je, da pregnetete na roke, malo v posodi in pol stresete ven in še do voljnega gladkega testa na roke vmesite. Isto kot kruh al kej takega.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: medenjaki
29.12.2009 15:23:24   
Katjusa
a to je normalno da je ful pacasto testo? sem ga pravkar nardila in zdej sem kr s pospdo vred dala v vrečko in hladilnik..... se bodo to dale kroglice delat al morem dodat še več moke?????

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: medenjaki
29.12.2009 15:42:01   
Splišni
Menda da morajo biti vsaj ene 14 dni v škatli, d ase zmehčajo. Tako mi je rekla tašča, ona je majstrica za piškote.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: medenjaki
29.12.2009 15:46:14   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Menda da morajo biti vsaj ene 14 dni v škatli, d ase zmehčajo. Tako mi je rekla tašča, ona je majstrica za piškote.

ma ju3 jih ne bo večuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sam če mi bo ratal čez ene 6 ur vsaj kroglice delatuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: medenjaki
29.12.2009 15:47:47   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

a to je normalno da je ful pacasto testo? sem ga pravkar nardila in zdej sem kr s pospdo vred dala v vrečko in hladilnik..... se bodo to dale kroglice delat al morem dodat še več moke?????


če si delala moje mehke medenjake, te, ko jaz delam, dodaš eš malo moke. Ne sme se pocat in prijemat za roke, spet pa pazi, da ne daš preveč moke, lih tolko, da se ne bo prijemalo za roke.

Slikice od teh medenjakov mam v albumu. Nardiš malo kroglico, ker ful narastejo in ven jemlješ, ko so malo porjaveli, ne preveč, so še malo mehki, pol so ok. če ne enega dvigneš pa vidiš, če je spodaj že pečen.

Tudi hišice so iz te mase.
In po tem receptu, niso to za stat 14 dni, se jejo takoj. Drugo je z unimi betonskimi.user posted image

< Sporočilo je popravil blaža -- 29.12.2009 15:49:14 >


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: medenjaki
29.12.2009 15:50:39   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

a to je normalno da je ful pacasto testo? sem ga pravkar nardila in zdej sem kr s pospdo vred dala v vrečko in hladilnik..... se bodo to dale kroglice delat al morem dodat še več moke?????


če si delala moje mehke medenjake, te, ko jaz delam, dodaš eš malo moke. Ne sme se pocat in prijemat za roke, spet pa pazi, da ne daš preveč moke, lih tolko, da se ne bo prijemalo za roke.

Slikice od teh medenjakov mam v albumu. Nardiš malo kroglico, ker ful narastejo in ven jemlješ, ko so malo porjaveli, ne preveč, so še malo mehki, pol so ok. če ne enega dvigneš pa vidiš, če je spodaj že pečen.

Tudi hišice so iz te mase.
In po tem receptu, niso to za stat 14 dni, se jejo takoj. Drugo je z unimi betonskimi.user posted image


http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9431 po temle sem delala..... aha no sej ta je ta k je tud teb OK grem hitro mašat in dodat mokicouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hvala tiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: medenjaki
29.12.2009 15:53:19   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

a to je normalno da je ful pacasto testo? sem ga pravkar nardila in zdej sem kr s pospdo vred dala v vrečko in hladilnik..... se bodo to dale kroglice delat al morem dodat še več moke?????


če si delala moje mehke medenjake, te, ko jaz delam, dodaš eš malo moke. Ne sme se pocat in prijemat za roke, spet pa pazi, da ne daš preveč moke, lih tolko, da se ne bo prijemalo za roke.

Slikice od teh medenjakov mam v albumu. Nardiš malo kroglico, ker ful narastejo in ven jemlješ, ko so malo porjaveli, ne preveč, so še malo mehki, pol so ok. če ne enega dvigneš pa vidiš, če je spodaj že pečen.

Tudi hišice so iz te mase.
In po tem receptu, niso to za stat 14 dni, se jejo takoj. Drugo je z unimi betonskimi.user posted image


http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9431 po temle sem delala..... aha no sej ta je ta k je tud teb OK grem hitro mašat in dodat mokicouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hvala tiuser posted image user posted image user posted image user posted image



Če ni prav dosti pocasto, lahko samo na pult daš malo moke in pol ko odtrgaš malo za kuglico, povaljaš po tej moki. Ne preveč moke dat, pazi, če ne se bo moka poznala.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: medenjaki
29.12.2009 15:58:20   
uškinamama
Sem šla pokukat (še enkrat ) tvoj album blaža, si pa res pridna. Se vsakič nasmejim, ko preberem "torte pri salmoneli"user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: medenjaki
29.12.2009 16:02:53   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

a to je normalno da je ful pacasto testo? sem ga pravkar nardila in zdej sem kr s pospdo vred dala v vrečko in hladilnik..... se bodo to dale kroglice delat al morem dodat še več moke?????


če si delala moje mehke medenjake, te, ko jaz delam, dodaš eš malo moke. Ne sme se pocat in prijemat za roke, spet pa pazi, da ne daš preveč moke, lih tolko, da se ne bo prijemalo za roke.

Slikice od teh medenjakov mam v albumu. Nardiš malo kroglico, ker ful narastejo in ven jemlješ, ko so malo porjaveli, ne preveč, so še malo mehki, pol so ok. če ne enega dvigneš pa vidiš, če je spodaj že pečen.

Tudi hišice so iz te mase.
In po tem receptu, niso to za stat 14 dni, se jejo takoj. Drugo je z unimi betonskimi.user posted image


http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9431 po temle sem delala..... aha no sej ta je ta k je tud teb OK grem hitro mašat in dodat mokicouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hvala tiuser posted image user posted image user posted image user posted image



Če ni prav dosti pocasto, lahko samo na pult daš malo moke in pol ko odtrgaš malo za kuglico, povaljaš po tej moki. Ne preveč moke dat, pazi, če ne se bo moka poznala.

ful hvala zdej je super testo in mogoče res potem samo roke mičkano pomokem pa bouser posted image user posted image user posted image user posted image komi čakam, da jih dam v pečico..... pol bom pa tisto glazuro nardila limona, sladkor in beljak.... to se verjetno k na koncu mičkano polije.... a se nardi sneg iz beljaka?
sem bolj nova kar se tiče peke in prav uživam zadnje časeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: medenjaki
29.12.2009 16:10:14   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

a to je normalno da je ful pacasto testo? sem ga pravkar nardila in zdej sem kr s pospdo vred dala v vrečko in hladilnik..... se bodo to dale kroglice delat al morem dodat še več moke?????


če si delala moje mehke medenjake, te, ko jaz delam, dodaš eš malo moke. Ne sme se pocat in prijemat za roke, spet pa pazi, da ne daš preveč moke, lih tolko, da se ne bo prijemalo za roke.

Slikice od teh medenjakov mam v albumu. Nardiš malo kroglico, ker ful narastejo in ven jemlješ, ko so malo porjaveli, ne preveč, so še malo mehki, pol so ok. če ne enega dvigneš pa vidiš, če je spodaj že pečen.

Tudi hišice so iz te mase.
In po tem receptu, niso to za stat 14 dni, se jejo takoj. Drugo je z unimi betonskimi.user posted image


http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9431 po temle sem delala..... aha no sej ta je ta k je tud teb OK grem hitro mašat in dodat mokicouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hvala tiuser posted image user posted image user posted image user posted image



Če ni prav dosti pocasto, lahko samo na pult daš malo moke in pol ko odtrgaš malo za kuglico, povaljaš po tej moki. Ne preveč moke dat, pazi, če ne se bo moka poznala.

ful hvala zdej je super testo in mogoče res potem samo roke mičkano pomokem pa bouser posted image user posted image user posted image user posted image komi čakam, da jih dam v pečico..... pol bom pa tisto glazuro nardila limona, sladkor in beljak.... to se verjetno k na koncu mičkano polije.... a se nardi sneg iz beljaka?
sem bolj nova kar se tiče peke in prav uživam zadnje časeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Jaz tega sploh nisem delala. sem pa dala polovico oreha na medenjak predn sem ga spekla in je blo megaaa. Drugače sem jih pa okrasila ene z mandlji, ene pa z ledom v tubici iz Špara in sem samo malo porisala. čaki naložim še kako slikico v album pa boš vidla.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: medenjaki
29.12.2009 16:10:56   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Sem šla pokukat (še enkrat ) tvoj album blaža, si pa res pridna. Se vsakič nasmejim, ko preberem "torte pri salmoneli"user posted image



ja user posted image user posted image user posted image user posted image čakam, da se skine tle pod mano pošta, pa bom slaščičarno odprla. No samo sanjam.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: medenjaki
29.12.2009 16:12:56   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Sem šla pokukat (še enkrat ) tvoj album blaža, si pa res pridna. Se vsakič nasmejim, ko preberem "torte pri salmoneli"user posted image



ja user posted image user posted image user posted image user posted image čakam, da se skine tle pod mano pošta, pa bom slaščičarno odprla. No samo sanjam.user posted image


Zakaj pa ne, stavim, da bi še kakšen diabetik zavil v slaščičarno s takim imenom user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: medenjaki
29.12.2009 16:14:46   
Katjusa
mmmm kake dobrote, sama sicer nisem sladkosned pa bi kr nekaj tehle tvojih dobrot poskusla.... moj možek bi bil tud ful vesel, če bi njegova ženkica večkrat kej speklauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image super si.....

upam, da imaš kako svojo slaščičarnouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?