|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mikrovalovna pečica
26.1.2006 12:33:54   
usa
hojla
mene pa zanima kakšno mnenje imate o mikrovalovnih pečicah.ali vas jih ima veliko to stvarco in koliko jih uporabljate.
hvala za mnenja in lp

< Sporočilo je popravil usa -- 26.1.2006 12:35:18 >


_____________________________

ČE ŽELIMO POSTATI VELIKI,
MORAMO BITI SKROMNI.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 12:44:22   
aisha_
Pozdravljena! Jaz imam tole stvarco in moram rect, da je fajn, tocno si lahko das na kroznik kolk bos pojedo samo pogrejes in ze jes! Se posebej je fajn ce zelis pogret kaksno polnjeno papriko, saj ves ce jo grejes na plosci je od zunaj vroca od znotraj pa mrzla, s mikrovalovno pa je enakomerno topla, s mikrovalovno lahko tudi fajn odtajas, in se in se fajn stvarca! Priporocam! LP

_____________________________

Otrok sreče
je vedno podoben stari duši,
ki živi v novem telesu;
njen obraz je resen,
a ko se nasmehne,
ves svet zažari
v sončni svetlobi...

(odgovor članu usa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 12:56:04   
Baldi
Hja, jo imamo in ji tudi uporabljamo (va). Predvsem je praktična za segrevanje mleka, čaja, za sterilizacijo,... Pogrevanja že pripravljene hrane se izogibam(va), ker ima le-ta pogosto nek priokus...

Sicer se pa o mikrovalovkah marsikaj sliši in govori. Evo, tu bom skopiral en članek revije VIVA:

SODOBNE KUHINJE – PROTI NAŠEMU ZDRAVJU
Tiha ubijalka
Vrhunec neumnosti sodobnega človeka je izum mikrovalovnih pečic. Švicarski znanstvenik dr. Hans U. Hertel je na nevarnost mikrovalovne tehnologije opozarjal že pred desetletji. Njegove študije iz leta 1989 so pokazale, da hrana, ki je bila segreta ali skuhana v mikrovalovni pečici, v krvi povzroča bolezenske spremembe, podobne tistim, ki jih povzroča začetna stopnja raka. Njegovim raziskavam se je pridružil prof. Bernard Blanc iz švicarske tehniške šole v Laussani. Poskusnim osebam so dajali različno pripravljeno hrano. Pred hranjenjem in po njem so jim odvzeli kri za laboratorijsko preiskavo. Pokazalo se je, da je hrana, pogreta ali pripravljena v mikrovalovni pečici, povzročila, da so se krvne celice začele oblikovati v strdke. Zato je krvna slika pokazala resen padec števila rdečih krvničk in silovit skok levkocitov, ki so morali "reševati" to "izredno stanje". Poleg tega mikrovalovi uničujejo hranilno vrednost živil. Biouporabnost (sposobnost hranilnih snovi, da jih telo tudi uporabi) se zmanjša za 60 do 90 odstotkov!
Zato uživanje hrane iz mikrovalovne pečice resno slabi naš imunski sistem, ki vse svoje moči porabi na urejanje kaosa, ki ga v telesu sproži tako pripravljena hrana.
Verjetno se sprašujete, kako je možno, da so mikrovalovne pečice še v prodaji, čeprav ruske, švicarske in druge neodvisne študije kažejo enake rezultate o njihovi škodljivosti. Rusi so leta 1976 celo prepovedali uporabo mikrovalovnih pečic in na nevarnost opozorili tudi druge po svetu. V obdobju perestrojke so prepoved odpravili, vendar so dovolili odmerke, ki so več tisočkrat manjši kot v ZDA!
Razlika je nastala zato, ker so Rusi odmerek predpisali na temelju poskusov, opravljenih na ljudeh, Američani pa brez posebnih raziskav.
Če vemo, da je mikrovalovna tehnologija tudi osnova sodobnih komunikacij, ki spadajo med najbolj dobičkonosne panoge in so odličen vir davkov za državne blagajne, vam bo marsikaj postalo jasno. Zato ne pričakujte, da jih bo država prepovedala.
Za prepoved v lastni hiši pa ste odgovorni sami!
Sanja Lončar Nič kaj spodbudno, kajneuser posted image  Upam, da se najde kdo na forumu, ki te trditve ovrže... LPuser posted image  

(odgovor članu usa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 12:59:02   
lelaval
Jaz sem tudi zelo zadovoljna z njo. Otroka si data v skodrlico mleko in zagrejeta za kakav, odtajata žemljice, pa hrano pogreješ na krožniku - le toliko, kot je boš pojedla. Najraje pa imam kokice iz mikrovalovke. user posted image user posted image

(odgovor članu aisha_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 13:00:03   
Anonimen
super zadeva za pogrevanje in odmrzovanje. js vs mlek za tamalo not grejem, pa kofe zase pa tak...

(odgovor članu usa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 13:00:20   
beba76
Mi jo uporabljamo za segrevanje vode, mleka in za odtajanje kruha.
Hrane pa v njej skoraj nikdar ne pogrevam. Drugače je pa ful fajn, saj ko malemu delam mleko ali čaj, je v pol minutke nared. Na štedilniku bi pa to kar trajalo.

(odgovor članu usa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 13:01:00   
lelaval
Baldi, meni je vse to znano, a jo kljub temu uporabljam

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 13:28:40   
*maja
Pri nas je v uporabi predvsem za odtajevanje in pa pogrevanje, to je pa tudi vse za kar jo uporabljamo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 13:42:22   
tanikaa
Jaz jo uporabljam za odtajanje, segrevanje hrane, za kokice. V njej edino kar kuham je riža.

Brez mikrovalovke verjetno več ne bi mogla. Pa škodljivost gor ali dol. Pa saj je tudi tv škodljiv pa vsi buljimo vanj, pa vse tiste vtičnice v sobah, ki baje tudi sevajo...mah, polno je tega sranja, pa ga vseeno imamo.


_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 17:27:14   
MATEJA
Edina stvar v gospodinjstvu za katero imam predsodke - negativne seveda in je nebi nikoli uporabljala. Že tako se bomo z vsem drugim uničli, ne potrebujemo še tistega sranja, če pa imamo bolj "zdrave" in "naravne" aparate (štedilnike)!!! za segrevanje pa odtajevanje...user posted image

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 17:36:58   
india
Večinoma jo uporabljamo za odtajanje in pripravo kokic. Tudi za pogret sarmo ali papriko je pripravna, ostalo hrano segrevamo klasično. Mislimpa, da ja bomo počasi menjali oz. dali ven , ker bomo prenavljali kuhinjo in bomo dali namesto klasične pečice nekaj boljšega, ki ima tudi funkcijo odmrzovanja,....skratka več v enem.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mikrovalovna pečica
26.1.2006 21:33:13   
pravljica
jaz brez nje ne bi mogla (kot je mogoče enim znano, zeloooo malo kuham in je večina stvari pripravljenih ala pogrej in pojej...v mikrovalovni seveda)...sevanje gor ali dol...tudi pamperske uporabljam, pa tv gledam, pa v ekran buljim, tudi dormea še nimamo, pa v teflonu tudi kuhamo in pečemo, Ejev v hrani ne štejemo, navadnega telefona, ki ne seva, nimamo itd itd

po moje se današnje mikrovalovne ne morejo primerjat s tistimi prvimi...enako je z ekranom, tv ipd. ...stvari se razvijajo in napake se odpravljajo...po moje user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mikrovalovna pečica
20.3.2006 11:14:54   
breda
Tudi jaz se odločam za nakup. Kakšno oz koliko močno priporočate, ali naj ima žar???? V glavnem bi jo imela za odtaljevat, pogrevanje, mogoče res za kokice... Ali je za te reči dovolj cenovni razred 15-20.000 SIT, ali je bolje "razkirat" user posted image malo več. Hvala.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mikrovalovna pečica
20.3.2006 12:07:10   
Saša27
Tudi jaz sem ena tistih, ki brez nje ne zmore, sem popolnoma odvisna od nje. Tudi moj mož, ki je sicer na začetku bil proti, jo uporablja dnevno.
Kar se pa tiče cenovnega razreda, jaz sem plačala za prvo mikrovalovno (digitalno) 45.000 SIT, pa mi je po letu in pol šla na počitnine (v kanto za smeti), potem pa sem si kupila čisto navadno, sem dala zanjo 9.000 SIT, pa jo ne zamenjam za nič na svetu.
Ker sva z možem odsotna večino dneva, prideva domov zvečer, ko se mi enostavno ne da nič kuhati, na hitro pogrejem v pečici, ali odtalim kruh, pa je večerja na mizi.user posted image

(odgovor članu breda)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mikrovalovna pečica
21.3.2006 9:23:34   
koala
Jaz sem bila velik nasprotnik, dokler nisem ugotovila, da lahko zjutraj urejam sebe in hkrati grejem mleko, ne da bi bila panika, da bi prekipela, na štedilniku se mi je to dogajalo redno. Sicer pa jo uporabljam za pogrevanje vode, mleka, riža, sarme, polnjene paprike, skratka stvari, ki jih ni najbolj enostavo pogreti. Kar se pa škodljivosti tiče user posted image kaj pa danes ni škodljivo?

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mikrovalovna pečica
21.3.2006 9:37:58   
Nasy
midva sva jo dobila kot poročno darilo in je bila med dražjimi, mislim, da okoli 40.000..ima tudi žar pa kaj vem, kaj še..uporabljava pa samo za kaj odtajat ali pogret..tako, da po moje, če ne rabiš kaj veliko za z njo delat, je čist ok en srednji cenovni razred.

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mikrovalovna pečica
21.3.2006 11:00:46   
Jutra
Mi jo uporabljamo za segrevanje tekočin, pa občasno tudi za pogrevanje že pripravljene hrane. Pa včasih za odtajanje zmrznjenega mesa, kruha. Naša m.p. ima veliko funkcij, ki pa so v našem gospodinjstvu bolj za okrasuser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu usa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mikrovalovna pečica
21.3.2006 13:13:19   
breda
Hvala za mnenja. Prav to me je zanimalo, katere funkcije MV v praksi največ uporabljate.Tud sama bi se verjetno težko navadila da bi pekla v mikrovalovki in ne v navadni pečici.č

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: mikrovalovna pečica
11.4.2006 15:41:57   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: breda
Ali je za te reči dovolj cenovni razred 15-20.000 SIT, ali je bolje "razkirat"  malo več.

Za pečt in kuhat v MV je itak premajhna. Razen če vsi skupaj pojedo kot en piščanček.

Za odtajevanje in pogrevanje pa je nepogrešljiva.

Sterilizator pa ni, ker je sterilizacija pri 10min pare, kar pa MV ne dela. Enkrat sem "steriliziral" nekaj kil kostanja po deležih cca 1min, pa so se črvi še naprej veselo redili - toliko tudi o škodljivosti.

(odgovor članu breda)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mikrovalovna pečica
11.4.2006 18:11:58   
Teja N
Zelo super zadeva, v njej pogrevam čisto vse, zase in za tamale.
 
Glede škodljivosti pa - moja mami jo je že imela, ko sem bila dojenček in mi je not grela mleko. Že celo življenje jem hrano in pijačo, pogreto ali včasih tudi pripravljeno v mikrovalovki, pa mi čisto nič ne fali.
 
Lp,
Tejauser posted image


_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: mikrovalovna pečica
12.4.2006 22:01:00   
Baldi
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Sterilizator pa ni, ker je sterilizacija pri 10min pare, kar pa MV ne dela. Enkrat sem "steriliziral" nekaj kil kostanja po deležih cca 1min, pa so se črvi še naprej veselo redili - toliko tudi o škodljivosti.


A se to mogoče nanaša na moj post???

Če se, naj pojasnim, da sem imel v mislih mikrovalovni parni sterilizator, ki je izvrsten pripomoček za sterilizacijo. Deluje pa s pomočjo mikrovalovke, oz. mikrovalov, ki uparijo vodo..." 2 deci vode, 5 minut, na 900W"

LPuser posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: mikrovalovna pečica
14.4.2006 14:19:54   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Baldi

Njegove študije iz leta 1989 so pokazale, da hrana, ki je bila segreta ali skuhana v mikrovalovni pečici, v krvi povzroča bolezenske spremembe, podobne tistim, ki jih povzroča začetna stopnja raka.


Hmm, kolikor je meni znano, pa nisem iz foha, se razen krvnega raka, noben rak ne pokaže v začetnem štadiju na krvi?user posted image  Če ga najdejo tam, potem ni začetni štadij, ampak je kar že napredni štadij, oz. ornk rak, ki je razpreden po celem telesu, ker je potoval po krvi v druge dele telesa. Naj me popravi katera, če nimam prav. Samo kolikor jaz poznam reči, je tako, da najprej odpove en zaviralec raka na določenem kromosomu, ko ta odpove (ko ne more popraviti pokvarjene, narobe ponovljene celice ali jo "požreti"), posreduje drugi in potem tretji...četrti, zadnji zaviralec raka deluje pod vplivom velikih količin obsevanja (zato kemoterapija, ki je v bistvu spodbujanje zadnjega lastnega zaviralca napačnih celic v telesu, da se aktivira, ne pa da bi samo sevanje uničilo nepravilno oblikovane in razmnožujoče celice). Če še on odpove, ni rešitve za samopomoč s strani telesa, so zaviralci onesposobljeni, pokvarjeni zaradi različnih življenjskih okoliščin. No, posledično med tem ciklusom nastanejo polipi, tumorji, in v najslabšem primeru rak. Kako potem govori v članku o celicah raka v krvi, mi ni jasno, ali pa bom morala še veliko literature prebrat.

Potem pa še moje mnenje o mikrovalovki, ki ga kopiram od zadnjič, ko sem o tem pisala:
Mikrovalovka deluje na principu mikrovalov, kar so isti valovi, kot npr. radijski, samo da so tu zaprti na zelo majhni površini. Če si mislite, da ti valovi potujejo s svetlobno hitrostjo, to pomeni, da en elektronček obkroži zemljo v eni skundi 7x, potem vam mora biti jasno, koliko milionkrat gre ta isti elektronček čez mikrovalovko v isti sekundi. Jasno da pri tem pride do trenja, ko se vodne molekule zaletavajo med sabo. Ker se zaletavajo, se segrejejo in yes, hrana je topla. Kaj je na tem spornega za zdravje? Elektroni, valovanje? Vse to je itak okrog nas ves čas, itak vliva na nas, mikrovalovi so del zemlje oz bolje vesolja. Ne ustvarjamo jihmi, samo iz ene oblike energije v drugo jih spreminjamo.
Voda sama je pa tako specifična in posebna snov, sestavljena iz najbolj osnovnih delcev, da kolikor jaz vem, ne zavzema kakšne strupene oblike, niti če jo še tolk "mučimo" in trkamo. Lahko pa mi kdo napiše, če misli, da je vendarle drugače. Čist rada slišim.


Pa še en drug moj post na to temo:

Mikrovalovi so enaki kot radijski, a blizu radia pa hodiš? No, močnejši so, seveda, ampak na istem principu. Mikrovalovka oddaja sicer električno sevanje, ki ga je po naših domovih ogromno, drugega pa ne. To električno sevanje pri mikrovalovki se ustavi, takoj ko jo ugasneš in ne seva v notranjost, ampak cca 20 cm v okolici pečice, tako da hrana nič ne seva. Segreva pa na osnovi tega, da molekule vode začnejo trkat druga ob drugo in pride do takega trenja, da se segrejejo. Torej voda v hrani se segreje.


(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: mikrovalovna pečica
14.4.2006 14:41:21   
artista7
mi jo imamo s sostanovalci in smo vsi zelo zadovoljni. Moji teti je prav tako zelo prišla prav pri dojenčku in sedaj že malčkuuser posted image
Nimam kaj slabega povedati, edino pri odmrzovanju se mi je malo zamerila, kuhati z njo pa žal še ne znam. Najraje jo imam zjutraj ali zvečer, da si na hitro segrejem vodo za čaj ali mleko za pripravo capuccinauser posted image

(odgovor članu usa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: mikrovalovna pečica
15.4.2006 18:24:56   
Cikica
Jaz sem zadovoljna z nji,mislim da si niti ne predstavljam kako bi lahko bila še brez nje.Meni je to super,vse si lahko pogreješ v njej.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/





(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: mikrovalovna pečica
16.4.2006 18:18:16   
Ceca
Mi imamo mikrovalovno pečico in jo uporabljamo skoraj vsak dan. Smo zadovoljni.

(odgovor članu usa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?