|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moja punčka
2.5.2008 14:36:34   
mimi81
Živjo punce!

Tako sem žalostna, da tega sploh ne morem opisat. Nihče drug me ne more razumet, razen vas, ki ste to doživele.

V ponedeljek, 28.4.2008 sem ob 23:05 v 20. tednu nosečnosti rodila mojo punčko, ki ji ni bilo usojeno živeti. V petek mi je po treh tednih vedno močnejših krvavitev odtekla voda in moji punčki ni bilo več pomoči. Kako zelo jo pogrešam user posted image .

Začelo se je z močnim rumenim izcedkom nekje okrog 12. tedna user posted image . Ginekologinja mi je vzela bris, ki je bil negativen. Čez kak mesec mi je vseeno napisala borax, ki sem si ga vstavljala kake 4 dni in se mi je zdelo, da se rumen povečan izcedek že izboljšuje. Šla sem na sprehod, kakšnih 100 metrov pred mojim domom pa je začelo zelo močno deževati, zato sem previdno tekla do doma. Čez pol ure sem v 16. tednu user posted image  prvič rahlo zakrvavela (roza izcedek). Takoj sem se oglasila na urgenci, kjer mi je zelo prijazen ginekolog (še predno me je pogledal) povedal, da se 50 % krvavitev konča dobro, 50 % pa slabo. Nato me je pogledal, maternični vrat je bil lepo zaprt in srček moje punčke je veselo utripal. Pomirjena sem šla domov. Boraxa pa nisem več vstavljala, saj na navodilih piše, da ga ob krvavitvah odsvetujejo. Nato sem čez tri dni po spolnem odnosu spet rahlo zakrvavela ... in tako se je počasi začelo. Roza, pa do rdečega in nato temno rjavega izcedka. Kot pri menstruaciji, samo veliko manjša krvavitev. Ko se je počasi že skoraj umirilo, se je spet začelo z roza, rdečim, se spet umirjalo z rjavim in skoraj že rumenkastim, nato pa spet začelo. Boraxa nikakor nisem uspela več vstaviti, da bi si pozdravila izcedek. Vmes sem bila na nekaj ultrazvočnih pregledih, ki so prikazali plodek in zaprt ter nepoškodovan maternični vrat, vzroka krvavitve pa ne. Skrbelo me je, kaj je narobe, splav pa se mi je zdel praktično neverjeten. Bila sem popolnoma optimistična in neprestrašena, saj sem otrokeca že nekaj časa čutila in sem vedela, da je še živ, pa tudi odpirala se nisem. Skrbelo me je le, kaj bi lahko bilo narobe, ker tako krvavim in sem komaj čakala, da se bo vse skupaj umirilo. Krvavitve so tako vse skupaj trajale tri tedne, nato pa sem tri dni skupaj močneje rdeče krvavela, nakar je bilo konec. Naenkrat se je ulil curek krvi, čez par minutk pa še enkrat. Odhitela sem v porodnišnico, kjer mi je zdravnica takoj povedala slabo novico, da bo splav. Plodovnice praktično ni bilo več, saj se je mehur razpočil in otrokec ni imel nobene možnosti za preživetje. V porodnišnici sem preživela 4 noči, vsepovsod se je slišalo utripanje srčkov, pa tudi moji punčki je srček še naprej veselo utripal.  
Do tega trenutka nisem verjela, da bi lahko tako pozno splavila. Vseeno sem prebrala vaše zgodbe, ob katerih sem se pošteno zjokala. Danes pa sama objavljam svojo žalostno zgodbico, ki je ne bom nikoli pozabila. Jokala sem za svojo punčko, ker ji nisem mogla nič pomagat. Ko sem rodila, sem otrokeca čutila na notranji strani stegna. Vprašala sem za spol, pa je sestra rekla, da je punči. Nisem je želela pogledat niti me ni zanimalo, če je bila še živa. Vem le to, da je pred enim dnevom srček še utripal, posteljica pa je bila popolnoma razcefrana. Raje ne vem, zakaj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moja punčka
2.5.2008 14:40:32   
Erdbeere
Ojej, sočustvujem s teboj in verjemi za vsakim dežjem posije sonce, tudi za vaju bo še gorelo sonce user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: moja punčka
2.5.2008 14:44:14   
Serendipity
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: moja punčka
2.5.2008 14:49:54   
katy82
Žal mi je,pazi naseuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: moja punčka
2.5.2008 14:50:26   
pavlyna
en velik user posted image zate in upam,da boš čiprej lahko naprej zaživela.VEM,DA TI BO MALA PIKICA OSTALA VEDNO V SPOMINU IN TUDI PRAV JE TAKO.
upam,pa da si boč ćimprej opomoglain zbrala moči za nove cilje in kmalu ko boš pripravljena spet zagledala user posted image aliuser posted image !

SREČNO

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: moja punčka
2.5.2008 14:55:57   
Anonimen
Zal mi je...user posted image

(odgovor članu mimi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: moja punčka
2.5.2008 15:28:36   
lewinsky
Sočustvujem s tabo.Res žalostno, da se je moralo tako končat. Boš videla ,da še bo posijal sonček tudi zate.Drži se, predvsem pa pazi nase!! 

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: moja punčka
2.5.2008 16:26:31   
valentina2006
mimi81: user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
 
user posted image


_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: moja punčka
2.5.2008 16:31:25   
anju
joj... zelo mi je žal...

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: moja punčka
2.5.2008 17:28:12   
silvya
Vse besede so odveč. Vedi pa, da mi je zelo žal, da si to doživela, ker vem kako je izgubiti otroka. user posted image user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: moja punčka
2.5.2008 17:53:39   
detelja
joj kako žalostno....pošiljam ti en velik objem...tvoja pikica je odšla k našim pikicam...in vse naše pikice pazijo na nas...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: moja punčka
2.5.2008 19:22:25   
vesel
 
Mimi81 iskreno sožalje.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Prosim bodi močna in srčno verjamem,da bo v tvoje srce posijal velik sončni žarek,da boš srečna in rodila zdravega otročka.

Pošiljam ti velikooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: moja punčka
2.5.2008 21:21:40   
mama_milchy
mimi81, sem čisto brez besed user posted image  
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: moja punčka
2.5.2008 21:40:52   
Janeja
Moje iskreno sožalje.  user posted image
Vem kako hud je bil zate porod, brez upanja na srečen konec. Jaz sem bila v podobni situaciji v 24 tednu nosečnosti. Se je pa na koncu zgodil  naš čudež Lea, ki se je borila in preživela, čeprav ji prav nihče ni dal nobene možnosti.

Verjamem, da boš tudi ti dočakala svoj mali čudež in to na koncu 9 mesecev nosečnosti. Samo ne obupaj. Življenje ni vedno pravično, postavlja nas pred kruta dejstva. Ampak na koncu take preizkušnje ne smemo obupati. Vsakega od nas nekje čaka sreča. Želim ti, da jo čim prej doživiš tudi ti. user posted image

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: moja punčka
2.5.2008 22:27:01   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: mimi81

V porodnišnici sem preživela 4 noči, vsepovsod se je slišalo utripanje srčkov


Poleg vsega kar si napisala, mi je tole najbolj seglo v srce. Tudi sama sem doživela te 4 noči in vem, kako je hudo biti v porodnišnici, ko je povsod okoli toliko sreče, veselja in novega življenja. Ti pa sama samcata s svojo žalostjo... user posted image  Jokam s tabo in sočustvujem s tabo in držim pesti, da boš kmalu doživela lepe dneve v porodnišnici.

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: moja punčka
3.5.2008 9:28:18   
pikalonca
user posted image user posted image user posted image user posted image . Bodi močna in verjemi, da tudi zate še posije sonček.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: moja punčka
3.5.2008 9:59:53   
Shani
user posted image user posted image user posted image mimi81 - iskreno sožalje. Hudo mi je ko sem prebrala tvojo zgodbo in vem kako ti je, meni je voda odtekla od enkrat in vsega je bilo konec. Bodi močna in čas bo prinesel novo upanje. Če ti bo hudo izjoči se boš videla bo bolje. Naših pikic se ne da pozabit in vedno bodo v naših srcih. Želim ti veliko sreče za naprej. 

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: moja punčka
4.5.2008 7:57:27   
špelin@
Draga mimi81, vem, kako ti je... user posted image user posted image  Srce se mi trga in rada bi ti povedala samo, da nisi sama user posted image user posted image user posted image  Svoje drugega otročka sem tudi sama izgubila v 20. tednu user posted image  Točnega odgovora na "zakaj" ponavadi ne ugotovijo - usmeri vso svojo ljubezen do male zvezdice v to, da boš lahko šla naprej. Mala user posted image  bo vedno ob tebi in vedno tvoja, zdaj in za vedno si njena mamica user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3
IZVIRNO SPOROČILO: mimi81
V porodnišnici sem preživela 4 noči, vsepovsod se je slišalo utripanje srčkov

Poleg vsega kar si napisala, mi je tole najbolj seglo v srce. Tudi sama sem doživela te 4 noči in vem, kako je hudo biti v porodnišnici, ko je povsod okoli toliko sreče, veselja in novega življenja. Ti pa sama samcata s svojo žalostjo... user posted image  Jokam s tabo in sočustvujem s tabo in držim pesti, da boš kmalu doživela lepe dneve v porodnišnici.


user posted image user posted image user posted image  Ravno zato sem sama v 20. tednu raje izbrala GK, ker se nisem mogla sprijazniti še z mislijo, da bom mrtvega sinka rodila rodila med srečnimi mamicami...
 
Tudi jaz ti želim, da bo pod tvojim srčkom kmalu zrasla nova pikica, ki se bo razvila v zdravo štručko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: moja punčka
4.5.2008 10:58:27   
mimi81
Toliko objemčkov in podpore z vaše strani, mi je kar malo v tolažbo. Verjamem, da bom nekako prebolela to veliko izgubo in šla naprej.

Najbolj mi je hudo, ker je tudi njen srček utripal (dokler so ga poslušali), pa je morala vseeno zapustiti moj trebušček user posted image . Ko sem pojedla tabletko za sprožitev umetnih popadkov, sem padla v jok in se z božanjem trebuščka poslavljala od nje z mislijo kako zelo mi je žal, da mora it med user posted image .

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: moja punčka
4.5.2008 18:01:10   
bastian111
Zelo mi je žal!

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: moja punčka
4.5.2008 20:40:01   
Pikica5
Mimi81 velik in močem objemček user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  naše pikice bodo vedno z nami v naših srčkih.

_____________________________

Vse ceste, ki vodijo do želje človekovega srca, so dolge. Joseph CONRAD

Mi imamo pa tri sončke, dvojčka Taja & Maja ter malo Lano :)

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: moja punčka
4.5.2008 20:42:33   
VITA74
besede so odveč, nič ne pomaga v teh težkih trenutkih. tudi meni so objemi punc na RR pomagali veliko več kot vse besede....
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

srečno draga mimi81

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: moja punčka
6.5.2008 10:52:57   
tane
mimi81, tako mi je žal zate, sama sem imela SS v 14.tednu doma in sem hočeš nočeš morala videti svojega otročka, videla sva ga oba s partnerjem zato te delno razumem kako ti je pri srcu. seveda pa je tvoja izkušnja še veliko hujša ampak verjemi, tudi tebi bo uspelo, mati narava je kruta ali pa samo dela selekcijo, tudi moja pikica je bila do zadnjega živa ZAKAJ je bilo tako ne bomo izvedeli nikoli. nekateri tudi pravijo vse j eza nekaj dobro, no verjamem da v tem trenutku niti slučajno ne misliš tako, tudi jaz še vedno pri sebi ne vidim zakaj bi bilo dobro...od srca ti želim čimprejšnje okrevanje in pogumno naprej, borimo se naprej. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: moja punčka
6.5.2008 14:47:20   
metuljcek27
Zelo mi je žal za tvojo sončico...Pred 2 dnevi sem imela abrazijo...Ampak vedi,da si zdaj na vrsti ti, narava je poskrbela,da ne bi bilo kaj narobe...Bodi pogumna in se probaj čim hitreje postavit na noge,da bo pod tvojim srčkom čim prej prostor za novo pikico...Vem,da je nekaj govorit nekaj pa vse to nosit v srcu...Bodi močna in se podaj v nove boje,da bo prostor še za novo pikico...
Veliko objemčkov...

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: moja punčka
7.5.2008 21:01:34   
K_a_t_j_a
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Moje sožalje user posted image user posted image user posted image

_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?