|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nekaj vprašanj glede porodnišnice nm
21.11.2011 13:03:09   
čenča84
Pozdravljene, za vse mamice, ki ste imele ne tako dolgo nazaj porod v nm porodnišnici, bi imela par vprašanj:   1. kako je sedaj z EA? Vem, da je plačljiva, za to bomo že zbrali :) Bolj me zanima, kolikšna je možnost, da dejansko ostaneš brez nje, kjub temu, da greš na predavanje in se daš na seznam?   2.Ker sem prvorodka, tudi približno ne vem, kako vse skupaj poteka. Moraš že od začetka ležati na postelji, ali lahko hodiš po porodni sobi oz. si na žogi? Kako je s tem v primeru EA?   3. Ali se lahko dogovoriš za porod sede? Spet,kako je s tem v povezavi z EA?   4. Ali pazijo, da presredkov vse vprek ne režejo in to storijo le,ko je nujno? Se da z babicam o tem pogovoriti?
Najlepša hvala za vaše odgovore :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nekaj vprašanj glede porodnišnice nm
21.11.2011 13:08:43   
lenčy
js mislim, da bi se dalo vse zment z babcami, samo rečt moraš. glede načina poroda vprašaj še v materinski šoli. js sicer epiduralne nisem imela, vse je potekalo hitro in sem bila zadovoljna z vsemi novomeškimi babcami in sestrami, ki so bili z mano.

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu čenča84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nekaj vprašanj glede porodnišnice nm
21.11.2011 18:19:19   
Tasika
Jaz sem imela ea, samo ne v nm. Načeloma dajo kakšno uro pred ea infuzijo, da imajo krvni pritisk pod kontrolo, in po tem ne moreš več iz postelje. No, malo lahko, kak krog okoli postelje, da bi se pa prosto sprehajala pa ne. žal.

Ko dobiš ea te pa ne spustijo iz postelje, ker je riziko da te noge ne bodo držale.

< Sporočilo je popravil Tasika -- 21.11.2011 18:21:35 >


_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nekaj vprašanj glede porodnišnice nm
22.11.2011 12:06:43   
čenča84
Najlepša hvala za odgovore. Tasika, kaj pa v sedečem položaju lahko rodiš, če imaš EA? Sem brala, da je v kakršnem koli položaju lažje rodit kot v ležečem, ne vem, zakaj babice tok vztrajajo, da ležiš na postelji ko ena klada user posted image user posted image

Kako dejansko sploh izgleda celoten postopek, ko prideš v P? Upam, da ne sprašujem preveč, samo bi rada dobila čim več info, da ne bom potem takrat svetlo gledala, ko mi ne bo nč jasnuser posted image

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nekaj vprašanj glede porodnišnice nm
22.11.2011 13:13:37   
petea
čenča84,
na hrbtu ležiš, ker je tako babici lažje spremljati porod

da bi se pa prilagajale tebi in bi se namestile malo nižje in v malo bolj čuden položaj - to pa res ne gre ...

z malo iznajdljivosti, odločnosti, vztrajnosti in prepričljivosti ti bo osebje morda uspelo prepričati, da bi raje rojevala v bolj pokončnem položaju

sicer nisem rojevala v NM, v splošnem pa je postopek sprejema tak: preoblečeš se v njihova oblačila, v sprejemni ambulanti s sestro izpolnita tvoje obrazce o poteku nosečnosti, morebitnih boleznih, težavah in posebnostih, porodni načrt ... Nato te pregledajo, odvisno od porodnišnice obrijejo in pošljejo na klistir, če je prisoten partner, se tudi on preobleče in kjer je potrebno, predloži potrdili o obiskovanju starševske šole in o plačilu za prisotnost pri porodu.

nato greš v porodno sobo, kjer se bolj ali manj udobno namestiš, priklopijo te na CTG, ti po potrebi namestijo metuljčka, EA ...  Če ti je voda že odtekla, ti praviloma ne dovolijo gibanja, prav tako pri EA praviloma le pod nadzorom.
Občasno te pregleda babica, da vidi, kako porod napreduje, po (njenih) potrebah ga pospeši. Ko si odprta in se začne faza iztisa, pa se praviloma porodna soba hitro napolni z osebjem, ki pripravi vse za rojstvo.
Sicer vedno redkeje, a še vedno pogosto prerežejo presredek, ki ga po rojstvu zašijejo. Otroka ti praviloma dajo takoj na trebuh, obema se okoli zapestja pritrdi identifikacijska številka, nato se prereže popkovnica, otroka odnesejo na mizico, kjer ga umijejo, stehtajo, zmerijo, oblečejo in ti ga dajo nazaj.
Ko se porodi posteljica, ki jo pregledajo, če se je izločila v celoti. V porodni sobi si še okrog 3-4 ure na počivanju in opazovanju ter ne smeš vstajati, nato vaju odpeljejo na oddelek.

(odgovor članu čenča84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nekaj vprašanj glede porodnišnice nm
28.11.2011 16:45:04   
vijolica2
Živjo....mene tudi zanima kako vse poteka v NM, saj nameravam tam roditi. Vprašala bi še kdaj se plača za prisotnost partnerja? 

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nekaj vprašanj glede porodnišnice nm
28.11.2011 17:11:37   
petral
2x rodila v Novem mestu

V prvi nosečnosti sem se pripravljala na porod z EA. Rodila sem brez nje,dobila sem neko inekcijo proti bolečinam,
ker ko sem prišla sem bila odprta samo 1 cm (za ea moraš biti najman 3cm) in so me dali na oddelek,
čez 3 ure sem šla v porodno, odprta sem bila 7 cm in je babica rekla da je to preveč za ea,
da bom prej rodila kot bo ea prijela.

V drugo sploh nisem razmišljala o ea. Rodila v eni uri (po 4 urah popadkov doma), brez kakršnih sredstev proti bolečinam
in z jasno glavo (po tisi inekciji v prvo se mi je zelo spalo in vrtelo, bolečina je ostala).

Postopek pa je opisala petea in je tudi v NM podobno.
Partner bo dobil položnico, ko dobi obleko za v porodno sobo in to je to.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nekaj vprašanj glede porodnišnice nm
29.11.2011 8:16:27   
phelps
Rodila sem v NM. Porod je bil zelo hiter - ko sem prišla v porodnišnico so bili popadki na 2 min, odprta 9 cm, zato so me poslali naravnost v porodno sobo. Moj je bil ves čas poleg, na formalnosti in papirologijo so čisto pozabili, niti kasneje ni dobil nobenega računa na dom. 

_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu petral)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?