|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 14:58:20   
malapoli
Hoj!

Imam sončico, ljubko 16 mesečnico. Vrtca nismo dobili in ga verjetno letos tudi ne bomo (glede na čakalni seznam). Mož gara (dobesedno) v tujini, nič ga ni doma. Sama še študiram podiplomski študij.... skratka mamice, ki ste cele dneve same s svojimi sončki, se kdaj vprašate odkod pravzaprav imate vso to energijo? Včasih se mi zdi da moram biti res heroj, da sem lahko sama z otrokom 24 ur, brez kakršnekoli pomoči (babice, dedki odpadejo). Gospodinjska opravila mi niso v breme, uživam v pospravljanju, kuhanju itd.

Kako se ostale v podobnih situacijah spopadate z energijo, kako je odnos s partnerjem, ste kdaj ljubosumne na tiste, ki so vsako popoldne skupaj?

Včasih se mi zdi, da dan ne gre nikamor, včasih tako pogrešam moža, da se mi že skoraj meša, včsasih pride dan, ko bi samo jokala...in me vsak napredek otroka spomni, da atija pa ni zraven, da bi videl kaj malčica že zna... :(

Včasih sem res zaskrbljena pa vendar vedno polna energije in nasmejana do ušes :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 15:44:03   
mateyka
to je normalno. meni se je tudi podobno dogajalo. ni lahko, moraš bit tak karakter, da si se sposobna sfokusirat na vašo vizijo, da delate ene stvari za prihodnost in odložit kar drugi že imajo. samo ne loči očeta in hči predolgo - probaj imet redno vez (magari skype, redne obiske) in čimveč stikov v kakršnokili obliki. pogovarjajta se o njemu, gledajta kake fotke ki jih vama pošlje..
pa še to - pripravita se oba, da ko se mož vrne, da je možno da bo zavračala očeta (vse mama bo, nič oči), da bo moral zgradit avtoriteto iz nule, da se ji bo mogoče zdel tujec. to je normalno in traja, da se navadi nove komunikacije, novega (stalno prisotnega) člana. v takem primeru ne bit nestrpna, to je treba razumeti in počasi ter vztrajno speljat v normalo. ne gre čez noč.

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 16:57:36   
petea
Ali obstaja moznost, da se tudi vidve pridruzita ocetu? Zna biti, da boste lazje dobili vrtec tam, ti pa verjetno tudi nekaj obveznosti opravis na daljavo ali morda v obliki kaksne izmenjave na kaksni fakulteti blizu mesta, kjer dela tvoj dragi.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 19:02:11   
malapoli
to je vse res :)

Drugače pa je problem, ker ni vedno v isti državi,... vedno dela nekje drugje. Res pa je tudi, da dela nekaj časa v sloveniji, potem gre v tujino za 1,2,3,4,.. tedne... Odvisno. JA, se držim in skušam biti čist skulirana mama. Pa seveda tudi žena. Včasih se mi zdi, da bom kr dol padla ampak ko pomislim, da mož dobesedno gara za vse nas tri vem, da mu moram bit v še večjo oporo. Mu verjetno prav tako ni fino kot meni ne....enemu in drugemu nekaj manjka...
Glede hčerkice pa ja: vsak dan vzame album in gleda slike, vsakič ko zasliši avto reče: ATI? :) pol pa rečem da ni atija pa reče: NI NI ATI :) hecka mala :)

vem da nisem edina s temi težavami ampak je bilo potrebno "pojambrat in vprašat"!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 19:54:54   
petea
malapoli,
če je za tvojo družino ločitev tako stresna in imate veliko željo po tem, da več časa preživite skupaj, ter to lahko tudi realizirate, ne razumem, zakaj ne bi vidve s hčerko spremljali očeta na poteh;

jaz v tvoji situaciji (torej brez da sem vezana na redno prisotnost v službi) bi zagotovo vsaj občasno, zagotovo pa vedno, ko se pojavi možnost, spremljala svojega partnerja v tujini; se človek ob tem tudi marsikaj nauči, tako o sebi, o zvezi pa tudi o poenostavljanju življenja user posted image

v dobi interneta se da marsikakšno opravilo opraviti tudi daleč od doma

< Sporočilo je popravil petea -- 4.9.2013 19:55:27 >

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 20:01:52   
patrino
Včasih se mi zdi da moram biti res heroj, da sem lahko sama z otrokom 24 ur, brez kakršnekoli pomoči (babice, dedki odpadejo)
Mislim, da sebe malo poveličuješ veš. To pa res ni nobeno herojstvo, če poleg tega , da spravljaš skozi podiplomca ( roko na srce, ni to neka svetovno težka zadeva), še skrbiš za svojo lastno majceno štručko. To je ja samoumevno. Če bi bil tvoj partner doma, bi to pač počela oba. Ker pa mora verjetno partner še toliko bolj garati, ker si doma ti (nisi v službi kot razumem), je pač na tebi, da poskrbiš nekoliko več za svoje dete kot on. Stari starši in take in drugačne pomoči so le dragoceni bonus, ki ga marsikdo nima. Nekako se mi zdi, da si malo padla v samosmilečo fazo, pa nekako realno pogledano niti ni potrebe zanjo. Kot sem prebrala, bi dala kljub temu , da si doma ( ok podiplomc pa to...) rade volje tako malo dete v vrtec, le če bi dobila prostor. Hja no...vsak po svoje, samo to je za moje pojme še en faktor , ki ga ne moreš ne vem kako označiti s herojskim, saj se tako malemu otročku pač ne mudi v vrtec, če ga lahko kdo pazi doma. Moje mnenje pač. Če je kateri opravičen do samosmilečih čustev, je tvoj partner. On tam v tujini gara stran od družine . Od vaju obeh. Zamuja dragocene trenutke otrokovega razvoja in partnerskega odnosa v zgodnjem starševstvu. ti si vsaj ob svojem detetu in ga spremljaš na prvih korakih odraščanja.

Kako je bilo z nami, ki smo imeli tudi takole bolj kot ne solo otročke doma, med tem časom ko so partnerji bolj kot ne služili denar? Hja, jaz sem imela doma vse tri do tretjega leta. Poleg tega sem doma delala, ker imam pač službo, ki jo lahko opravljam iz domače pisarne. Mož je bil zaradi narave dela vsaj pri prvih dveh zelo veliko ( večino dneva, velikokrat pa tudi vikende)odsoten. Pri tretjem, sva se nekako domenila, da tako ne bo več šlo naprej, ker so otročki dobesedno viseli na meni, on pa je bil nekako le izhod, če mami ni imela časa. Tu se strinjam z Matejko. Za voljo otroka in očeta, poskusi delati na tem, da bi bila družina več skupaj . In se nekako sprijazni s tem, da si dobila slajši kos torte kot mož. Kot sem že rekla...če je med vama vse tako kot mora biti, občuti on enako pomanjkanje kot ti ( partnerska bližina, družinsko druženje...), s tem, da on poleg tega verjetno še zelo pogreša otroka, tebi pa ga je dano imeti ob sebi ves čas.

To ti ne pišem, da bi se jezila name. Prav dobro te razumem, ker sem večkrat tudi sama takole lezla skozi taka občutja. Vendar je pač treba razumeti, da tvoj partner služi denar, da vi lahko živite in ne podpira šanka, tako kot marsikdo. In tiste ženske ponavadi tudi same podpirajo vse štiri vogale doma, in dobijo domov partnerja v rožcah in brez ficka, ti pa verjetno ne. Ko te bo zajel takšen "bad filing" se poskusi spomniti nanje...zagotovo bo tvoja situacija postala veliko bolj rožnata v tvoji glavi, ob misli nanje.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 20:29:38   
malapoli
ja, seveda, ker vedno sprejmem vse pikolovske besede, jih bom tudi sedaj :) Patrino, ne bom se jezila nate ampak veš, če nimaš namena pisat stvari, ko nekoga mal pikaš, pol lahko tud na lepš način napišeš kar imaš za povedat. Ja seveda ni to nobena herojska služba... Marsikaj ne veš o meni in mojih ostalih dolžnostih oziroma obveznostih, ki jih imam.... pa nimam hčerke kam dat v varstvo razen da se furam gor in dol da grem mal zaslužit...
Sem pač človek, ki ne more sedet doma in delat nič, razen seveda preživljat dragocenega časa s hčerkico pa vseeno imam že dolgo let obveznosti, ki so mi zelo pomembne in zaslužim toliko, da lahko plačam hrano za cel mesec ali pa položnice.... Pa kaj se bom zdaj zagovarjala, jaz sem vprašala po vaših izkušnjah, ne da se me nekaj tunka, češ, da se nekaj smilim sama sebi in se poveličujem kak heroj sem... pa vseeno hvala za tvojo izkušnjo.

Petea, vse bi bilo super, če ne bi delal po 12-14 ur dnevno-terenu....tako da od njega ne bi imeli praktično nič....vsaj hči ne... Pač sem človek, ki mora stalno biti v odnosu, komunikaciji in ja, ne morem iz svoje kože. Razumem pa, da je pač potrebno potrpet,... sicer smo pa še mladi :)


(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 21:04:55   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: malapoli

pa vseeno imam že dolgo let obveznosti, ki so mi zelo pomembne in zaslužim toliko, da lahko plačam hrano za cel mesec ali pa položnice....

in ja, ne morem iz svoje kože. Razumem pa, da je pač potrebno potrpet,... sicer smo pa še mladi :)




To dvoje mi je padlo v oči.
Kot prvo... če ti zaslužiš dovolj za položnice in hrano čez mesec... zakaj je potem potreba, da oče dela v tujini? Ok, denarja ni nikoli preveč user posted image  Ampak za to delo, ki ga verjetno tudi veseli, plačate visoko ceno. Tega izgubljenega skupnega preživljanja časa ne morete kupiti za noben denar. Si ne more on najti delo v Slo? Pač menjati službe? Zavoljo družine? Ker tebi pač to ni ok...
Drugo... ljudje, ki napišejo... "ne morem iz svoje kože", "taki pač sem", "ne morem se spremeniti",... imate prav. Nikoli se ne boste spremenili. Ker si še mlada, tak pišeš, je dovolj hitro (sicer nikoli prepozno), da se naučiš, kako "iti iz svoje kože", se spremeniti, imeti drugačne poglede, mnenje na situacije, življenje... potem se ti celo lahko zgodi, da boš zadeve razumela, ampak ne boš trpela zraven, temveč jih sprejela takšne, kot so. To je zate zelo primerno, če se tvoj ne misli odpovedati tej službi in te še čaka takšno življenje.

Zagovarjati se nobenemu ne rabiš user posted image  temo lahko ta trenutek prekineš in o sebi več nič ne napišeš. Lahko začneš pisati o zrelih bananah... ja, tudi to lahko user posted image

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 21:12:17   
patrino
Malapoli, seveda ne vem marsikaj o tebi, le to kar si napisala. In tak odziv na moje strupeno pisanje sem pričakovala. Večina raje posluša ( bere) če ga kdo treplja in ga pomiluje takrat, ko se počuti kot največji revež na svetu. Vprašanje pa je kako mu to koristi. Samopomilovanje še ni nikomur koristilo in če nekdo nanj naloži še deset_ kilogramov ne preveč zasluženega sočutja tudi ne. Povedala sem ti, da sem dala skozi podobne zadeve kot ti, le da v primerjavi s tabo na tretjo potenco.
Pa še to...ker si napisala, da sama zaslužiš za stanarino in za celomeseče izdatke za hrano, se jaz vprašam, zakaj potem tvoj ljubi tako cele dneve gara. Nekako si bosta morala pač postaviti prioritete očitno. Ali je potrebno tako garati stran od družine, če se ne gre za golo preživetje ?

In če pišeš na forum, moraš biti malo pripravljena na to, da ne boš vedno prebrala tisto, kar ti bo všeč...user posted image


Drugače pa, sedajle prihaja Ronja. Ona bo po moje bolj po tvojem okusu napisala. user posted image

< Sporočilo je popravil patrino -- 4.9.2013 21:28:05 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 21:53:09   
josephine27
Sicer nisem bila nikoli v taki situaciji vendar po svoje razumem, da partner službe, ki jo ima ne more kar pustiti in vse obesti na njena ramena in spraviti družino v položaj, da bodo životarili iz meseca v mesec. Včasih si tudi, če imaš službo v Sloveniji "prisiljen" iti za nekaj časa delat v tujino. Poznam dva taka primera in verjamem, da družini pač ni lahko. Če prav razumem on ni stalno zaposlen nekje v tujini ampak pri enem podjetju, ki ga pošilja potem na različne lokacije? Verjamem, da je včasih težko kar se tiče skrbi za otroka če si vedno sam ampak verjetno ko padeš v neko rutino gre vse lažje. Mogoče bi bilo pametno vprašat za nasvet kakšno mamo samohanilko kako organizirati stvari in za kakšen konkreten nasvet.

_____________________________



(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 22:10:37   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Mogoče bi bilo pametno vprašat za nasvet kakšno mamo samohanilko kako organizirati stvari in za kakšen konkreten nasvet.


Jaz ji lahko dam kak nasvet user posted image  ampak pomagati ji pa ne morem pri pogrešanju moževe družbe.

Če sem iskrena niti ne vem točno, kaj jo moti. Ali to, da je za vse sama, kar se lahko zgodi tudi, če je oče v Sloveniji oz. brezposeln user posted image , ali to, da mož dela tako... ali je torej problem pri otrocih in njej ali med njima.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 22:32:27   
ronja
Pri vseh je odvisno od dneva, tudi pri padrino je bilo - če ne bi bilo, se ne bi pri 3. otroku zmenila, da "tako ne gre več naprej" - očitno je bilo dovolj smilečih se dniuser posted image . Vse imamo kdaj poln kufer vsega in drugič nam vse gre kot po maslu. To je normalno in temu se reče življenje;). Vseeno se pa splača pogledat, kaj se da spremenit, da bi šlo lažje, da bi bilo več tistih dobrih dni in manj slabih.

Torej: če se da, da gresta kdaj z njim, pojdita. ni treba it na vsako službeno pot, lahko gresta pa na vsako 2. ali 3. In se boste videli precej več. če ne drugega, se vsaj vidva ne bosta pogrešala, čeprav bo dete že spalo (lahko pa ima drugačen urnik, da se bosta vseeno videla).
Samo z enim malim otrokom se da prav lepo potovati, med potjo se mu lahko posvetiš, tako da navadno niti ni tečen in tudi ni tako drago za 1 dojenčka. Midve z malo sva šli z njim, ko se je enkrat ponudila priložnost. Res se nismo kaj dosti videli, res je bil urnik potovanja ubitačen, ampak malo smo pa se videli, sicer se ne bi pa nič in njemu je bilo veliko lažje, ker sva bili tam, midve sva se pa tudi fajn imeli ko sva lutali okoli:). Še enkrat bi naredila isto:).
Lubi je imel precej službenih poti v tujini, ko se je prva rodila. V prvih 3 mesecih je bil več kot 1 mesec odsoten (plus tereni v Slo) in takrat je še nisva vlačila okoli, ker za take male ni zdravo, da so predolgo v avtu. Ampak takrat mi to ni bil nek problem, ker sem bila itak na porodniški in nisem imela drugih obveznosti; edino, ko sem delala 3 nadstropno poročno torto prijateljici z malo v slingu je bilo pa težkouser posted image . Zdaj mi je hecno, takrat pa ne - to je čar časa:). ki ga včasih pozabimo in potem lahko napišemo bolj strupen post, kako smo pa me vse zmogle, pa nikoli jamrale;).

Res si se hecno izrazila s tistim herojstvom in na take reči se hitro kaj zapne, ampak verjetno je Padrino hotela samo rečt, da se da zgurat in da večinoma pač moramo, ker ima bolj malo ljudi dovolj denarja že v štartu. Se pa strinjam s peteo in padrino, da je fajn pogledat, kaj lahko naredita, kako bi se lahko več videli.

Naredi kompromis: pogovorita se o službi, on lahko začne iskat drugo službo ali se poizkuša zmenit v podjetju, da bi tele poti v tujino malo razdelili oz. da bi jih prevzel kdo drug (marsikdaj si kak samski človek želi it v tujino in bi z veseljem prevzel ta del), če se to le da. In vsake toliko pojdita z njim. Njemu bo veliko lažje, sploh če bo v tujini brezveze (včasih je prav trapasto brezveze, če se nič ne naučiš in vsi samo meglo mešajo), tebi bo zabavno spoznavat nove kraje, mala bo imela oba starša - win-win-win.

Druga stvar pa je naše lastno zaznavanje resničnosti - ki je lahko zelo različno v isti situaciji: včasih se ti zdi, da si ves čas sama, pa je dragi v bistvu verliko doma, drugič pra ravno obratno. Sama sem vedno imela občutek, da je lubi veliko doma, saj vedno pride, čim lahko. Ampak ljudje, ki so gledali vse skup od zunaj, so videli čisto drugače: da ga zelo veliko ni - ker pač dostikrat ne more prit prej kot ob 22h in ker dostikrat gre pred 6to in ker je večinoma to v istem dnevu... Ko so mi enkrat punce tu gor napisale, da mojega pa veliko ni doma, kako mi to kaj znese? in mi je hkrati isto rekla soseda in še vzgojiteljici in ena mamica v vrtcu in še ena na igrišču, sem se zamislila, kako je naša psiha hecna. Najprej sem odreagirala v smislu: "kako, saj ej skoz tu?" potem smo se pogovarjale in sem ugotovila, da ja, saj je res objektivno tako kot pravijo:D.

Hočem rečt, da če si utrujena, boš videla vse zelo težko in da ga nič ni, ko boš na spidu, se ti bo pa zdelo, da se mate super. Zato najdi to, kar tebe sprošča. če te tvoje obveznosti sproščajo, super. Če te ne, kakšno zamenjaj za nekaj, kar ti je bolj všeč.

Najdi si prijateljice, to je neprecenljivo! Da imaš komu dat otroka za 5 minut, če moraš nekam nujno skočit. Me smo si s sosedami in nekaj mamami iz vrtca zelo blizu in si lahko zaupamo otroke v varstvo, kar je krasno, če je res neka kriza. Fino je pomagat komu in fino je, če veš, da ti bo kdo pomagal, če bo kriza. Pa ne rečt, da ni nikogar. NI treba, da je to točno taka in taka oseba, važno je samo, da se razumeta in da ji lahko zaupaš - da pa ne bi bilo nobene take osebe v bližini tvojega doma, pa tudi ni za računat, ne?;) Ni treba, da si dokazuješ, kako si močna in boš vse zmogla sama. To mi gre včasih rahlo na jetra pri vseh teh "super mamah", ki so vse same zmogle in zato nihče ne sme pojamrat, da mu je težko.

Saj se da svašta - sama sem letos pakirala 3 male iz morja in jih vlačila po ladjah in potovala sama z njimi, kar se je vsem zdelo ultra čudno - pa sploh ni bilo neke panike - bili so bolj pridni kot če sva oba:). Vseeno pa to ne pomeni, da ne more bit eni mami z enim otrokom težko. Ko maš 3, jih imaš navadno že bolj pogruntane, hitreje vidiš, kdaj bo štala in jo prej prekineš, itd... Pri prvem se veliko staršev še malo uči (učimo se tuid pri 3., samo nekaj pa vseeno že vemo od prej;). Mela sem vse tri doma, dokler nisem morala nazaj v službo, pa moram priznat, da mi takrat ni bilo kaj strašno težko, smo se večinoma imeli prav fajn. Včasih pa se ven nisem videla. Vedno se mi je pa zdelo, da nisem naredila pol tega, kar sem hotela:D (ampak to je bilo tako že pred otroki:D).

Da se svašta, ni pa vedno lahko.
Koliko je dela z otroci navadno najboljše vejo tisti, ki jih nimajo, isto je s podiplomci, isto je s službo itd... Ljudje pač dostikrat mislijo, da je prav njim najtežje in so bili najbolj sposobni, da jim je ratalo. In pozabijo, da so ravno tako včasih pregoreli in jokali. Kaj se lahko ti naučiš iz tega? Da to mineuser posted image . In da ko pogledaš nazaj, se ti ne zdi več tako hudo.

premisli, kaj lahko spremenita, da ti bo lažje. Koliko mu pomeni ta služba, koliko se lahko drugače zmeni, koliko se ti lahko prilagodiš in potuješ z njim... Če on skensla 1/4 teh odhodov v tujino in ti greš z njim vsake 3., ko gre, bosta 2x več skupaj kot zdaj...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 22:38:50   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

tudi pri padrino je bilo 

ampak verjetno je Padrino

Se pa strinjam s peteo in padrino,



Who the f*** is PADRINO?? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 22:45:09   
ronja
padrino = patrino, ok? Ljubkovalnouser posted image paše k temi, ker je bila mama in oče (padre) hkrati, v tem je štos;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
4.9.2013 22:47:09   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

padrino = patrino, ok? Ljubkovalnouser posted image paše k temi, ker je bila mama in oče (padre) hkrati, v tem je štos;).


Ok, naj ti bo, ker si pač ti user posted image  zaključujem s smetenjem user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 0:23:43   
Vijoličarka
Sorry, moram, moram, enostavno moram. Saj drugače res ne smetim.

Predlog novega avatarja za paTrino:   user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 5.9.2013 0:24:48 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 0:46:58   
Vijoličarka
OK, če že smetim, se spodobi, da še kaj koristnega (vsaj upam) napišem.

malapoli, mogoče si se res malo nerodno izrazila s 'herojstvom', ampak sama to razumem tako, da si pač ponosna sama nase in imaš tudi za kaj biti. Nič ni narobe, če si priznaš, da ti gre dobro od rok. Važno je samo, da se pravočasno ustaviš, če bi te slučajno kdaj zaneslo v mučeniško samopoveličevanje. Mučeniki in heroji znajo biti hudo naporni.

Občutek imam, da ne glede na to, da ti gre dobro,  pogrešaš tiste vsakodnevne malenkosti - par stavkov, kakšen nasvet, razpravo o kakšnem problemčku, objem, spodbudo. To je čisto normalno.

Če prav razumem, tvoj mož ni neprekinjeno odsoten celo leto, ampak pride domov in potem spet gre. To je po svoje morda motnja ustaljenega reda, po drugi strani pa ga mala vidi in občuti, torej ji ni čisto tuj.

Mislim da so mateykini nasveti zlata vredni.

Primerjave z drugimi dostikrat niso najbolj zdrave. Včasih človek gleda samo tiste, ki jim gre 'bolje' in samo na tistih področjih, ki so 'boljša' in spregleda celoto.

Vidva vesta, zakaj sta se tako odločila, imata načrte.

Dovoli si torej kdaj malo solzic, potem pa si jih obriši z lica in poskusi očeta, kljub oddaljenosti, čim bolj vključiti v družino. Če ne gre tako, kot vidiš pri sosedih in na sprehodih, pa malo drugače. Skype je za take primere čudovita iznajdba. Pupa tudi raste in bo lahko kaj narisala za očija, ter mu pokazala, kakšno knjigico ji lahko posebej 'oči pošlje', vključita očija pri glasovanju, kakšne barve oblekico bi kupili... vključi očija tudi pri redu in disciplini.

Predvsem ji ne govori, da je 'boga, boga', ker je oči tako pogosto odsoten. Kvantiteta ni tako pomembna, kot je kvaliteta. Ni treba, da ji bo 'odsotnost očeta' vedno najljubši izgovor, ko odraste.

Mnogo otrok ima starše tudi dosti več doma, vendar kvalitetno od tega nimajo kaj dosti. Tudi to ni zanemarljivo.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 6:58:56   
Dashenka
V bistvu te sploh ne razumem.
Poišči si službo, otrok naj gre v dopoldansko varstvo ali vrtec in stvar je rešena.

To, da se ti "svaljkaš" doma, partner paje dneve in dneve odsoten, je izključno vajina odločitev.





(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 8:25:53   
malapoli
Zalužim za hrano in položnice....sliši se veliko ampak če povem, da za hrano ne dam več kot 100 eur na mesec in da za položnice damo max 150 eur (pavšal 55 elektrika, pavšal 40 plin, vode itak ni nč razn na vsake 4 mesce 5 eur, snaga 10 eur...)...torej ne zaslužim kaj dosti ane? Celih 250....
ja imava svoje cilje in plane...torej študij 14.000 v treh letih...a zaslužite vsi toliko, da si z lahkoto lahko privoščite? Midva ne! Poleti je mož resda veliko odsoten in kaže da bo še nekaj časa tako. Služba mu je ok, ima fajn kolektiv, oni dobesedno garajo-vroče, sneg, mraz, whatever,... Ne more izbirat kdaj bo šel v tujino in kdaj ne. Ko je pač delo: GREMO.

Sicer sm pa že rekla, da nism gor pisala zato, da me boste označevale da se samopomilujem itd... Jaz vem kaj je življenje in koliko je vredno! Zakaj? V drugem r OŠ huda prometna nesreča-skoraj umrla, v drugem letniku faxa huda bolezen-zdravniki so me že odpisal, pa sm se pobrala kljub temu da so že vsi profiji obupal, doma sm bla-v bolnici je blo brez veze da sm kradla posteljo tistim, ki so se borili za življenje in so jim lahko pomagali...Ko vidiš da starši jokajo za ovinkom in pridejo do postelje brez solz...vidš da je vredno se borit...kljub vsem bolečinam. In končno ugotoviš, da je fant tisti pravi,se zaročiš,poročiš, imaš otroka....in celo nosečnost jemlješ injekcije...vsak dan eno v trebuh...hodiš 3x na teden na polikliniko celo nosečnost in še pol.... pa ni bilo lahko. Ne toliko zaradi usklajevanja urnikov kot to, da te vse skupaj psihično ubija. PA sem zmogla. In pri porodu pride ven mala deklica, vsa modra z popkovino okrog vratu...in otopiš v sekundi....jo masirajo, itd...pa po eni neskončno dolgi minuti zaslišiš jok svojega bisera. JUHU, ves trud poplačan in moje dete bo na varnem dokler bo lahko... Od rojstva hčerke do danes nisem imela moža ob sebi niti enkrat več kot 5 dni skupaj....v stari službi si še očetovskega dopusta ni mogel vzet...pač zajeban šef...in se je kasneje odločil za novo službo..pa mu je uspelo dobit službo zelo blizu...a kaj ko je veliko dela na terenu in so vedno nadure. Pa kaj, če sem pred rojstvom hčerke bila lahko veliko sama (služba, šport) in sem vedela kako bo, potem sem to sprejela.

Pa vendar včasih ni lahko kajne? To da sem se označila za heroja...o bog, a če bi napisala "heroj" z navednicami bi blo ok?
Hvala vsem za lepe besede in tiste. ki se spotikate ob določene besede...sem videla da to delate tudi v drugih postih in...vam ne zamerim. Pač ne morte iz svoje kože :)
Ni tako težko človeka spodbudit ampak še lažje ga je mal potolčit. Sama to velikokrat doživljam. Sicer pa kot sem rekla-sem pozitivna, nasmejana, polna energije in če se človek kdaj pohvali ni to nič narobe ane? V sebi sem drugače zelo nesamozavestna čeprav niti nimam razlogov za to...So obdobja ko si malo na tleh in si bolj občutljiv...In ker je forum narejen zato, da se kdaj kaj vpraša, sem to tudi storila.

pa lep sončkast dan vsem :) Moja mala me že kliče :)

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 9:35:38   
mateyka
malapoli, kadar ženska nima nikoli "fraj" in počitka, se ti nabere da se ti zdi da laufaš na rezervo. in ja, takrat se ti zdi da hodiš po herojskih poteh. in ni to nič slabega. sej tud patrino lahko, če hoče. mogoče tudi je. včasih se izrazimo bolj poetično, samo patrino ni poet, to je treba razumet user posted image

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 9:43:54   
petea
malapoli,
res da tvoja življenjska pot ni lahka in da si se morala pogosto težko prebijati skozi življenje, razumi pa, da drugi ljudje drugače gledamo nate kot se pa ti, saj vsak med branjem primerja tvoje življenje, možnosti in odločitve s svojimi izkušnjami in pogledi


mene je najprej zelo zbodla višina stroškov študija, saj sama, brez rednih in dovolj visokih sedanjih prihodkov in ne da bi imela zagotovljeno službo in posledično povračilo stroškov študija po njegovem zaključku, v to ne bi šla


je lepo in se mi zdi dobro, da se šolaš, a lahko se ti zgodi, da boš po zagovoru naloge malo razočarana, ker te potencialni delodajalci ne bodo ravno z odprtimi rokami vabili v službo, saj boš preizobražena in brez delovnih izkušenj, ki dandanes marsikje lahko pomenijo več kot titule
na nek način boš lahko potem še na slabšem kot sedaj - izobrazbeni cilj boš dosegla, poklicnega pa ne


in ja, samopomiluješ se in hkrati si ponosna nase; seveda se tudi drugi, v večji ali manjši meri, a v tvojem zapisu uporabljaš pomensko ali čustveno zelo močne besede, ki jih večina v vsakdanjem pogovoru in opisovanju ne, zato tvoje besedilo tako izstopa

zakaj pa ti sprejemaš odzive soforumašev tako negativistično, pa moraš analizirati sama; pogosto se nam naši problemi in naši dosežki zdijo največji, naše odločitve edine pravilne, predlogi drugih neuporabni, njihova mnenja in ocene neustrezne, njihove odločitve nerazumne
vsi pa imamo v svojih življenjih vzpone in padce, kar je dobro, saj se preko njih učimo, razvijamo in rastemo;

seveda pogosto v življenju ni lahko, velikokrat pa pomaga, da na situacijo pogledamo na malo drugačen način, da k reševanju težav pristopimo nekoliko drugače ter da spremenimo svoje razmišljanje o določenih stvareh - pogosto se potem tudi svet okoli nas spremeni


je v redu, da si vesela, optimistična, pa tudi, da si nesamozavestna, saj si v končni fazi le človek


RR-ovke pač primerjamo svoje življenje s tvojimi problemi ter se nam večini ne zdi tvoja zdajšnja situacija tako alarmantna, zato ti skušamo dati malo drugačen vpogled v tvojo zgodbo in smo ti natrosile nekaj nasvetov, predlogov, misli - torej to, kar si pravzaprav želela

ali jih boš upoštevala ali ne, pa je tvoja izbira



nekdo je že zapisal, da si verjetno precej osamljena ter da bi bilo dobro, da si poiščeš odraslo družbo za kvalitetnejše preživljanje časa
pa najsibo to konjiček, prostovoljno delo, prostočasno druženje ali služba




(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 9:52:01   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Drugo... ljudje, ki napišejo... "ne morem iz svoje kože", "taki pač sem", "ne morem se spremeniti",... imate prav. Nikoli se ne boste spremenili.


to maš pa prav. so se že odločili da nočejo bit drugačni in seveda potem "taki pač so". user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 10:18:05   
Polona31

IZVIRNO SPOROČILO: malapoli

ja imava svoje cilje in plane...torej študij 14.000 v treh letih...a zaslužite vsi toliko, da si z lahkoto lahko privoščite?




Najprej nisem mislila odgovarjati na to temo, ker...nič posebnega...utrujena in osamljena mamica, ki ima slab dan. Tudi sama sem se med gradnjo našega domeka počutila tako...mož dopoldan v službi, popldan na gradbišču, jaz pa...sama doma z dveletnikom in velikim trebuhom, ampak tale izjava pa...ne tega si ne bi mogla privoščiti in si tudi ne bi hotela privoščiti, če ne bi že imela službe in bi ta izobrazba bila samo možnost za eno stopničko višje . Tako pa...ne hvala! Zraven bi pa imela še GROZNO SLABO VEST da mož gara po svetu, zato da plačuje študij in je zaradi tega ločen od svoje družine.
Kot si napisala, si veliko prestala v življenju...zanimivo da hlepiš po neki hudi izobrazbi, ki je še VELIK strošek... da enostavno ne ŽIVITE, ker...življenje je tako zelo zelo krhko!!!

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 10:40:22   
mateyka
a res, a ve ste razumele da študij tok košta? men se je pa zdelo, da hoče doštudirat IN da naberejo kešec..

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma
5.9.2013 10:48:24   
ronja
malapoli, zdaj pa v bistvu ne vem več, kaj si sploh želela od nas:
- ne idej, kako spremenit situacijo, ker taka je in taka mora bit in tega se ne da in tudi nočeš spremenit
- ne graje, seveda
- ne predlogov, kako se sprijaznit s to situacijo in tolažbe, da je tudi veliko drugih družin šlo skozi to, ker je pač tebi hujše
- ne pomislekov o tem, ali je to sploh potrebno, če lahko oba v Slo. zaslužita dovolj za to, da lepo zvozite...

Kaj si torej pričakovala od foruma, ker sem res malo zmedena?

Kot sem že prej napisala, dostikrat ljudje mislimo/jo, da je naša/njihova stiuacija najtežja. Sama imam trenutno rahlo gusto, ker se mi je nabralo en kup stvari na kup, za katere so mi dobre duše lepo svetovale, da naj si jih zaboga ne natiplam hkrati, pa še nekaj izrednih se je našlo. In sem zadnjič dirkala od ene stvari k drugi in bila na robu živčnega zloma, ko srečam R. učiteljico, ki pravi, kako je vse super, mala super itd... In potem srečam starša ene njene sošolke, ki morata oba začet v službi ob 6:30, šola pa se odpre ob 6:30... in so se ravnokar preselili sem in so vse babice v drugi državi... in sem si mislila - ej, meni je še prav fajn! In onadva lahko pogledata svoje kolege doma in si mislita, ej, nama je še prav fajn, da mamo probleme samo s tem, kdaj se šola odpre... Vedno se najde kdo, ki mu je bilo precej težje v življenju.

NI treba gledat samo tistih, ki so cele dneve skup in bit ljubosumna - to, da niste skup, je bila tvoja (vajina) odločitev, ker ti pač več pomeni študij. Če ti ne, potem pač nehaj, naj pride mož domov in bo pri vama, delajta oba tu nakaj in boste imeli dovolj za preživetje in še malo bo ostalo. Če se ti zdi, da je prehudo, si komot premisliš. Če misliš, da je vredno, potem pa pač stisni zobe, nimaš kaj.

Nisi edina, ki je imela probleme v nosečnosti, pri porodu, ki ima partnerja, ki ga ni veliko doma. Če se ob takem stavku namrščiš, ker se ti zdi, da tvoje matranje ni dovolj cenjeno, potem se ustavi in razmisli o sebi. To, da nisi edina, pomeni, da nisi sama. Da s(m)o druge v podobnih situacijah in da ti lahko dajo fajn nasvete. Če rabiš samo pojamrat, pa pač napiši, da si se morala samo spihat in nočeš nobenih odgovorov.

In laganje sebi in drugim, da si ves čas nasmejana do ušes (tudi ko jočeš?), ni najboljša taktika, ker ima stranski učinek, da ti ljudje ne verjamejo več vsega in še bolj važno, da sama sebi ne verjameš več - in potem znoriš, ko ti kdo napiše kaj bolj nepoetično... Poznala sem punco, ki se je strašno trudila dajat tak vtis, v resnici je bila pa zelo nesrečna (mi je povedala, ker sva si bili blizu) in jo je ta maska kar izčrpavala. In sem ji razlagala, da ni nič narobe, če jo odloži takrat, ko je varno - in varno je velikokrat. Ogromno energije ti gre za to "pozo pozitivizma", ki je žal samo poza, če vse komentarje tako negativno sprejemaš... Vsi imamo kdaj down, normalno in smo bolj občutjlivi, itak. Navadno pa smo vseeno občutljivi tam, kjer imamo sami kaj za počistit;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malapoli)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?