|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodne izkušnje Feldbach
12.6.2007 22:41:00   
lady7
Pozdravljene,

vem, da je bilo o tem že veliko napisanega, a vseeno bi prosila mamice, ki so tam že rodile, da napišejo par besed kako je bilo.

Zanima me: kako je potekal porod, tudi če ste imele morda dogovorojeno EA, ali CR (tudi spinalno), kako dolgo je trajal porod, oziroma koliko casa je trajalo preden so ga sprozili, ce ste bile po PDP; a ste morale tja na preglede po PDP, kako je s prisotnostjo partnerja do poroda in potem ostale dneve (ali obstaja možnost tudi da je partner tam), kako je s slabim znanjem nemščine (na moji strani seveda) zaradi razumevanja nasvetov in napotkov osebja, koliko dni ste bile gor, ali ste bile v sobi s slovenkami, če so bile tam; kako je z urejanjem dokumentacije potem v Sloveniji (vpis v rojstno matično knjigo?),...

Vsaka izkušnja je dobrodošla in verjemite, da nam bo "prvič" nosečim zelo veliko pomenila.

Hvala in lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodne izkušnje Feldbach
12.6.2007 23:06:57   
darinkan
Zakaj pa želiš roditi tam.user posted image Kaj ni pri nas dosti porodnišnic in to dobrih?

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodne izkušnje Feldbach
12.6.2007 23:22:25   
BLAŽIKA
Veš darinkan eni imajo-mo pač tudi drugačne želje, ki pa jih pri nas ni na razpolago po vseh porodnišnicah. Posebaj pa če si doma kje blizu meje.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu darinkan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodne izkušnje Feldbach
12.6.2007 23:38:01   
rija
Kot prvo: povsem mimo na tej temi je moraliziranje v smislu "zakaj pa hočeš roditi tam".....zato, ker pač želi(m) in je to pač povsem stvar vsakega posameznika....

Lady7: jaz sem rodila v Feldbachu, vendar ti na polovico vprašanj ne morem odgovoriti, ker so specifične za vsako mamico posebej.

Znanje jezika: je kar zaželjeno, da lahko sodeluješ pri porodu, da lahko pozneje sprašuješ, če česa ne veš glede otroka, da si v končni fazi lahko izbereš kaj boš jedla za kosilo in večerjo....user posted image  Jih pa veliko govori tudi angleško.

Epiduralna: po želji, vendar je dobro, da greš pred porodom enkrat gor, se vse zmeniš in opraviš preiskave, ker je sicer lahko prepozno.

Partner: brez problema pri porodu, tudi pri CR. Nič ne komplicirajo, moj je bil zraven kar v kavbojkah....ker pri njih porod ni sterilna zadeva....takoj po porodu je skopal našega mladiča in dovolili so mu celo, da je prvo noč prespal v bolnišnici, v neki sobi za goste.....
Sicer pa je možno sobivanje tebe in partnerja, vendar je kar precej drago: za teden dni doplačaš nekaj čez 2000 eur.....kar je po moje brez veze, ker je bil moj dragi itak cele dneve pri nama, ponoči pa sem komaj čakala, da je bil malo mir...kolikor je pač biluser posted image

Osebje: skrajno prijazno, ustrežljivo, vse v supelativihuser posted image user posted image  In še ena posebnost: med porodom se babica ne premakne od tebe niti za sekundo. Vsaj od mene se ni in ne morem napisat, kakšen občutek varnosti sem imela ves čas.

Soba: si pač glede na zmožnosti. Vštric z mano je rodila moja prijateljica, pa nisva bile v isti sobi, ker je bila ful gužva, pa ni bilo kaj za zbirat. Čisto istočasno z mano pa je v sosednji porodni rodila še ena mamica iz Maribora, s katero sva se potem nekajkrat srečali v sobi za dojenčke. Sicer pa tudi ob vsem novem nisem imela ne voje ne časa za gojenje nekih prijateljskih stikov.

Papirji: v bolnico pride matičar, ki ti vse uredi. V slovneiji pa smo potem morali še urejati nekaj v zvezi z očetovstvom.....gori dobiš tudi nek dokument za prehod meje.



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodne izkušnje Feldbach
12.6.2007 23:41:44   
rija
Povzetka pa nisem napisala user posted image

Zase menim, da se nebi mogla odločiti za boljšo porodnišnico. Vse je bilo tako, kot sem si samo lahko želela v najboljših sanjah.

Porod imam v prečudovitem spominu, takem, kot bi ga morala imeti vsaka mamica. Rojstvo mojega mladiča je bilo v veliki meri po zaslugi krasnega osebja: ČUDOVITO.


Torej: priporočam Feldbach.
Priporočam pa tudi domačim porodničarjem in osebju, da se zmenijo gori za kakšne mesece brezplačne prakse.


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 7:08:45   
Gordana-3
tud pri nas so porodnišnice dobre. jaz sem 2x rodila v celju in nimam nobenih pripomb. saj v vsaki porodnišnici je kakšna tečna babica al pa zdravnik. pa sigurno se je tud v feldbachu zgodilo že kaj tragičnega. samo poglej postojno! vsi so rinili tja, kako oh in ah je tista porodnišnica. vem, da so celo iz lendave šle tja rojevat. no, jaz tud če bi hotela it v postojno ali feldbach, bi potem najverjetneje porodila kar v avtu, ker je vse skupaj trajalo manj kot 2 uri user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 7:45:48   
Freycha
Gordana... ne gre samo za osebje.

Gre tudi za to, da gor bolj človeško s tabo delajo. Jaz imam malo v medenični vstavi, pa še veliko glavo ima in gor niti pomislijo ne, da bi me matrali in bi morala vaginalno poroditi, pri nas pa mi nočejo dati datuma za carskega in po njihovo je čisto ok, da se matram, če pa ne bo šlo (pa bog ne daj, da se mala kje zatakne, ker ima malo večjo glavico), pa popolna narkoza in CR, malo pa vidim šele, ko pridem k sebi....

Oprosti, ampak ne razumem, zakaj bi se morala s tako diagnozo matrati ko žival?user posted image

Kar se pa postonjske porodnišnice tiče pa si tudi malo bolj podrobno preberi in preuči kaj se je dogajalo, da ne boš takih bedarij pisala.

In če je zate nekaj ok, mogoče zame ni...... sorry, nekateri pač več pričakujemo od zdravstva, ki ga že celo življenje plačujemo!

In ja, zagotovo se je tudi v Feldbachu že kaj tragičnega zgodilo. Sem pa prepričana, da če bi delali statistiko, se razne LJ, CE, NM, KR, MB skrijejo tako pred Feldbachom, kot pred PO. Nikjer pa ni za pričakovati, da ne more iti nič narobe, to je pa bedarija

< Sporočilo je popravil Freycha -- 13.6.2007 7:47:40 >

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 8:34:32   
Gordana-3
freycha, ne pravim, da se moraš matrat. zarad mene lahko greš rodit kamor češ, jaz v glavnem nimam slabih izkušenj s porodnišnico, niti s tukajšnjimi zdravniki, pediatri ipd., zato bom tud v tretje šla rodit v celje user posted image  (ko bo in če bo)

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 9:43:59   
srilanka
Sama sem tudi rodila v fb s cr in spinalno, ker polne narkoze itak ne dajo, in sem o tem že pisala. Naj dodam še samo to, da  sem se o tem pogovarjala s patronažno, ki je hodila k meni in je videla že veliko šivov. Rekla je, da ni primerjave med šivi v mb in šivi v fb. Je rekla, da so tukajšnji-mb šivi, kot bi šival čevljar. Gori pa kot, da gre za plastično op. Vsaka se pa itak sama odloči, kje bo rodila in komu najbolj zaupa. Če bi še enkrat, bi zagotovo izbrala Fb.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 10:05:47   
čačka
A je potrebno kaj doplačat in koliko?

(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 10:15:55   
Anonimen
Sama sicer nisem rodila v FB, sem pa sedaj bila tam na NS in DHT. O porodu v FB se še odločam, ker imam doma enega mladiča in ne vem, kako bo, če se bo moral vsak dan z atijem voziti 1,5 ure. Prvič sem rodila v MS in bila zadovoljna, vsi so z mano bili prijazni (no, razen ene sestre, ki se je nekaj delala pametno, pa še tisti sem pvoedala svoje), vendar pa se odnos med osebjem v MS in v FB ne da primerjati. Če so v MS prijazni, so v FB še 100x bolj. Enostavno nisem mogla verjeti, da te vsi pozdravljajo - od čistilke pa do primarija, da so me po 15 minutah, ko sem sedela zunaj vprašali, če bi morda kaj pila ali če sem lačnauser posted image . Da so se hodili cel čas opravičevat, ker sva z mojim morala 15 minut čakati...

Mislim, vau...

(odgovor članu čačka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 11:17:01   
birdy
Zdej je pa tale porodnišnica začela še mene zanimat ko ste tko dobr o njej pisale. V bližini katerega slovenskega meste pa je, pa koliko čez mejo? A je kaj za doplačat?
Sem bila že čisto odločena da rodim v Lj., zdej ste me pa mal ogrele za tole zadevo.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 11:48:53   
Olivija
Samo eno pripombo imam.

Midva sva pri prvem porodu "najela" babico, da je bila skoz zraven, od prvega popadka do poroda in res sem vesela, da sva se odločila za to opcijo, ker je bilo vse zelo sproščeno in 100% sem ji zaupala. Pa tudi popadke sem nekako lažje predihavala.

V drugo tega nisva naredila in imam drugi porod v bolj slabem spominu, ker ni bilo nikogar zraven, ko je tamala dejansko že pritiskala ven, mislim, da še nikoli nisem tako vreščala kot takrat in na srečo so takoj prilaufal. Uboga tista, ki je imela v sosednji sobi CTG.

Tako, da če imaš v Feldbachu babico stalno ob sebi, se ti definitivno splača it taj rodit.

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 12:42:03   
Blacky30
Olivija, kje pa je možno "najeti" babico? Jaz še za to nisem slišala. To velja za vse porodnišnice v SLO?user posted image


Feldbach mene definitivno zelo mika, vendar me omejuje le nesporazumevanje, ker nemščine ne obvladam, ne znam pa si predstavljati, da bi tam med popadki še uspela razmišljati, kako naj nekaj povem v angl.user posted image  Sicer pa bi takoj šla tja. No, če bi imela tak primer kot Freycha, potem pa bi šla brez razmišljanja takoj gor.user posted image

< Sporočilo je popravil Blacky30 -- 13.6.2007 12:43:34 >

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 12:50:35   
Olivija
Jaz sem rodila v KR in sem se tam zmenila z babico. Je pa res, da mi je za to možnost povedala moja teta, ki je patronažna v Kranju. Tako, da nevem, kakšen je drugače postopek.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 14:32:06   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

freycha, ne pravim, da se moraš matrat. zarad mene lahko greš rodit kamor češ, jaz v glavnem nimam slabih izkušenj s porodnišnico, niti s tukajšnjimi zdravniki, pediatri ipd., zato bom tud v tretje šla rodit v celje user posted image  (ko bo in če bo)


Super zate, tudi jaz bi se raje odločila za bližjo varianto, kot je Feldbach in predvsem za varianto, kjer v vsakem momentu 100% razumem, kaj mi govorijo, ker nemščine ne obvladam ravno najboljše. In če bi resno mislila, da gremo lahko roditi kamor čmo, potem sploh ne bi napisala prvega posta. Zelo me moti, da se vse ljudi meče v isti koš in predvsem, da se zaničuje tiste, ki se odločijo za nekaj drugega zaradi lastnih prepričanj ali pa zaradi raznoraznih komplikacij in zaradi nudenja česa boljšega.

In tudi ni bilo vprašanje kje nudijo kateri zdravniki, pediatri, anasteziologi boljše ali slabše in tudi ne, kaj si folk misli o porodnišnici Fb, ampak enostavno kako je gor......

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 14:43:14   
emaa
Veliko je vredno, če je kdo skoz ob tebi. Moja edina pripomba na porod v LJ, je to, da kljub spinalnemu bloku pri CR, mož ni smel biti z mano, kako mimo. In mene so potem takoj odpeljali na oddelek, na hodniku mi je moral dati poljub, pa še fanta je lahko gledal samo 20 minut, kaj šele, da bi jaz lahko po porodu še videla. Sicer so mi enega pol gor pripeljali, drugi je bil na intenzivni, ampak vseeno, jaz sem želela to doživet z mojim partnerjem. Sicer bi bilo verjetno drugače, če ne bi bila ravno smena babic, ker prva babica Vida je bila super, druga mi pa ni bila všeč, ša najmanj pomembna sva bila jaz in moj mož, pa sva tudi midva pri porodu pomemebna.
Tako, da če je v Feldbachu tako, kar pojdi.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 15:51:18   
srilanka
Želela bi opozoriti samo na eno stvar, če se odločite roditi v Fb. Če se po tistem, ko si zapoustil pojavijo kake težave, kot je mastitis, in greš v mb bolnico, te v mb ne vzamejo. Če si rodil v Mb in moraš nazaj, te prvi mesec vzamejo v porodnišnico in ne na ginekologijo. Dve poznam, ki sta rodili v fb in prvi mesec dobili mastitis, pa so jih odklonili, ker nista pri njih rodili. Tako sta pač šli v Fb. Hvala bogu, je bilo pri nas vse ok. Je pa sila neprijetno en mesec trepetat, ali bo mastitis, ali bo z bebo vse ok. Ampak patronažne to vedo in res prvi mesec pomagajo.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 16:21:52   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: srilanka

Želela bi opozoriti samo na eno stvar, če se odločite roditi v Fb. Če se po tistem, ko si zapoustil pojavijo kake težave, kot je mastitis, in greš v mb bolnico, te v mb ne vzamejo. Če si rodil v Mb in moraš nazaj, te prvi mesec vzamejo v porodnišnico in ne na ginekologijo. Dve poznam, ki sta rodili v fb in prvi mesec dobili mastitis, pa so jih odklonili, ker nista pri njih rodili. Tako sta pač šli v Fb. Hvala bogu, je bilo pri nas vse ok. Je pa sila neprijetno en mesec trepetat, ali bo mastitis, ali bo z bebo vse ok. Ampak patronažne to vedo in res prvi mesec pomagajo.


Za to sem že slišala ja, samo tu se pa jaz ne bom dala odgnati. Kaj pa, če bi rodila recimo v Splitu? Ker bi bila tam na morju, pa bi recimo en mesec ali dva prej rodila? A potem bi mogla v Split v porodnišnico? Ni šans..... MB porodnišnica ma, da me sprejme, saj dobijo plačano za to......

Srilanka imam pa eno vprašanje za tebe. A je patronažna sestra sama skontaktirala tebe, al si jo morala sama, glede na to, da si gor rodila?user posted image

(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 18:25:37   
srilanka
Patronažna te obišče kaki teden, dva pred pdp, ker dobi od zd ali bolnice, kjer je pač tvoj g, obvestilo ali nekaj podobnega. Pove ti, kaj kupit in ti da tel., ker jo moraš poklicat, ko prideš domov. Vseeno kam greš rodit, ona te bi naj pred porodom en krat obiskala. 

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 18:46:16   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Oprosti, ampak ne razumem, zakaj bi se morala s tako diagnozo matrati ko žival?user posted image


Pa pridi v Ljubljano. Ti bodo cr naredili, meni so pa tudi epiduralni cr ponujali.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 18:48:17   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
In ja, zagotovo se je tudi v Feldbachu že kaj tragičnega zgodilo. Sem pa prepričana, da če bi delali statistiko, se razne LJ, CE, NM, KR, MB skrijejo tako pred Feldbachom, kot pred PO.


Še vedno se največ otrok v Lj rodi, pa je njihova statistika super. Pa v primeru komplikacij je KC zraven.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 20:57:53   
biba26
Tudi mene zelo vleče,da bi rodila v Feldabchu,vendar me je melo strah,ker nosim dvojčke in ne vem kako je z tem gori.
Je slučajno katera tam rodila dvojčke in kako je vse potekalo.
Sem bila sigurna,da bom rodila v feldbachu zdaj pa res ne vem kaj naj naredim.
Mi lahko prosim svetujete!

LPuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 21:01:20   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
In ja, zagotovo se je tudi v Feldbachu že kaj tragičnega zgodilo. Sem pa prepričana, da če bi delali statistiko, se razne LJ, CE, NM, KR, MB skrijejo tako pred Feldbachom, kot pred PO.


Še vedno se največ otrok v Lj rodi, pa je njihova statistika super. Pa v primeru komplikacij je KC zraven.



Če ne dobim datuma oz. napotnice za CR od moje ginekologinje.....

Pa saj je vseeno, saj meni ni problem iti gor, bolj me moti to, da pri nas še vedno ne poskrbijo za človeka tako, kot bi morali. Je v materinski šoli sestra lepo rekla, da če bi moški rojevali, bi bila epiduralna pa spinalna itd z zakonom določena..... in še prav ima....

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.6.2007 21:08:30   
srilanka
Po moje je najboljše, če vprašaš dr. Miglarja. Žal pa nikogar z dvojčki ne poznam. Upam, da se ti lepo izteče.

(odgovor članu biba26)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?