|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   postopek hospitalizacije
30.7.2005 12:04:13   
Titty
pozdravljene..

...sicer moje vprašanje ne sodi 100% na ta forum, pa vendar upam,da mi ne boste zamerile in mi odgovorile...
...zadeva je taka,da sem ponovno zanosila, neželjeno,in z dragim sva se odločila,da je še prezgodaj,da bi imela še enega dojenčka,ker imava enega že doma...zato sva se odločila za splav, ki ga grem opravljat naslednji teden...sedaj me pa zanima kakšen je postopek, kako moreš biti "zrihtan" za ta poseg, kaj vzameš s sabo v bolnico, je res,da ne smeš imeti nalakiranih nohtov? in kontaktnih leč? (sama jih namreč nosim)...koliko časa traja poseg in kako zgleda nato okrevanje...koliko časa ne smem nato dvigovati težkih stvari in kdaj se bom skratka počutila "kot da ni bilo nič"...upam,da me razumete,in ne obsojate...lep pozdrav vsem...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   postopek hospitalizacije
30.7.2005 14:10:15   
urši77
Vsak zase ve kako in kaj in nihče te nima pravice obsojati!
Sama sem imela sicer ss, pa je postopek isti.
Zjutraj prideš v bolnico, opraviš z papirji in administracijo. Ko prideš na vrsto, greš v operacijsko in sam poseg traja prbl. 20min. Takoj po tem se zbudiš in če je vse ok greš zvečer domov.Na bolniški si še en teden in to je to.

Pred prihodom v bolnico si odstraniš ves nakit makeup in tudi lak z nohtov-vsaj z rok. Tudi leče niso priporočjive.

Tako, upam da sem ti kaj pomagala.
LP

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   postopek hospitalizacije
1.8.2005 22:53:15   
bskrle
Me je stiskalo, ko sem brala ...
A vajin doječek res ne rabi bratca ali sestrice?
Upam, da si se poučila tudi o psihičnih posledicah splava, ne le o fizičnih.

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   postopek hospitalizacije
2.8.2005 7:46:49   
natja_
... pa tešča moraš biti in nič piti 4 ure pred posegom...

natja....

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   postopek hospitalizacije
2.8.2005 16:00:03   
Titty
Ja brskle,vem...meni tudi ni vseeno,saj si obvezno želim še enega otročka...a ta naš prvi dojenček je fuul zahteven otrok in potrebuje 24 ur nekoga ob sebi,že od začetka ni nič spal, samo sitnaril,samo nosil bi se itd. skratka rabiva s fantom vsaj še eno leto pavze, da se posvetiva temu prvemu, saj oba hkrati bi bilo res prenaporno...zavidam tistim,ki jim to uspeva ali ki imajo celo dvojčke...hvala za vse punce, a splav sem že opravila...odlično je uspel in doktorji pravijo,da če bom želela, lahko že čez 3 mes. spet zanosim...sem malce oddahnjena,čeprav nikoli ne bom pozabila...lep pozdrav...

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   postopek hospitalizacije
2.8.2005 21:16:01   
vidja
Nikoli ne bom mogla razumet...

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   postopek hospitalizacije
2.8.2005 21:36:36   
vika1
TI si že opravila(super beseda) splav,da boš lahko ŽE ČEZ 3 mes.spet zanosila???? ODLIČNO JE USPEL-ti si nora. Res,malo pomisli kaj govoriš....

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 7:50:41   
TiaSara
Vika, kako lahko je nekomu zabrusiti da je nor! Včasih pa je bolje ustaviti se. Saj ne veš, kako je če si v taki situaciji - ali pač? In še potem jo vsak drugače dojema in čuti.
Tudi sama si zelo želim dojenčka in hudo mi je ko slišim, da so noseče tiste ženske, ki tega v tistem hipu nočejo. Verjamem pa, da so situacije, ko se ti to zgodi. Morda dvomim, da bi se sama tako odločila ampak dokler nisi sam v taki situaciji ne moreš vedeti in ne moreš obsojati.

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 7:52:07   
ElaM
Pod prvo, zgrešila si forum, tukaj smo punce, ki ne govorimo okrog, da smo splav super opravile. Ampak je nam zelo hudo, da je do tega prišlo. Še bolj pa me je zbodlo, to, da lahko čez tri mesece ponovno zanosiš? :zmeden: Se strinjam z viko1, da premisli kaj pišeš.

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 16:16:23   
vika1
Ooooooo TiaSara,še kakor vem.....,ampak na tvojem mestu raje bi bila tiho.Tale post,ali tema,karkoli že je SPONTANI SPLAV ni pa ZAŽELJEN splav in to je ogromna razlika.......

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 16:28:48   
vika1
Pa še tole,dan danes obstajajo KT in pa lahko takole preprečiš nezaželjeno nosečnost.

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 16:54:16   
tinčica
vsak se odloči zase in ni lepo nekoga obsojat, ona že ve zakaj je to naredila.

pomislim malo po sebi če bi se to meni zgodilo, prvi otrok je zahteven joh in sploh, finančno sva na psu, oba službe čes cel dan, skoraj nobenega človeka da ga nama vsaj malo počuva.
jaz sem si šla po KT ampak lahko bi se zgodilo glih zdaj ko čakam m. da jih začnem jemat.
tud jaz ne vem kaj bi naredila, ker sem tok čustvena oseba in me beseda splav kar naredi solzne oči.

ampak vsak ima svoje življenje in o njem odloča, ni pa lepo človeka obsojat lahka pa mu svetuješ.

lp

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 17:32:16   
vika1
JA tinčica,beseda splav naredi solzne oči,ne pa takole,kot je ona,veselo razlagat ,kako lepo je uspel splav,pa še tole da lahko spet zanosi po 3 mes.,bravo,super ,mi smo zelo veseli.....No jaz imam doma 3 otroke in marca sem zanosila,nenačrtovano in je bil šok,ampak jaz sem se odločila,da bom obdržala.Nas je 5 in 1 plača(moževa),ampak vseeno sem takole odločila.Nažalost je sledil SS (9 ted.)Naj naredi splav,2,3 splava,ampak zakaj se temu tako veseli???????????????Pa zopet razmišlja o nosečnosti-to je noro!!!!!!!!!!

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 17:38:33   
tinčica
no sej ni mogoče tako mislila kokr je napisala, drugač pa punce imejte se fajn pa čim manj problemov in veliko veselja in lepih dni vam želim.

lp

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 17:49:31   
vika1
Tinčica hvala! Enako nazaj,bodi fino!Zate:rozica:

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 19:38:15   
Sulfinija
Bejba pejdi dol z tega neta in se ne delaj iz nas norca,katere se trudimo za napšega otročka.Kako lahko kaj takega rečeš splavim,rabim pauze,oh je super uspel vendar čez tri mesece lahko ponovno zanosim.Premislita,če sta pametna,jaz bi takim babncam .............................
Sama sem imela sicer splav vendar ker je bla izvenmaternična nosenost.Kljub temu,da vem da se nebi dobro končalo si še dansans ne morem k sebi priti zakaj je to bilo tako inn zakaj mi sedaj ne uspe že drugo leto ponovno zanosit.

Pojdi po tablete in brez takih bedarij še enkrat.

Mojca

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   postopek hospitalizacije
3.8.2005 20:50:42   
Suana
tudi sama se strinjam z mojco in res ne govori takih stvari na tem netu.kaj ti pomenijo ti trije meseci potem ga lahko imaš tudi zdaj.
suzana

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   postopek hospitalizacije
4.8.2005 7:04:11   
TiaSara
Tudi jaz sem imela splav, tudi sama se trudim že kakšno leto, da bi imela svojega otročička. Poznam pa tudi cel kup žensk, ki so zanosile, takrat, ko ni bil pravi čas. Veliko ravno v času po porodu, ko niti menstruacije še niso imele in zato niso mogle jemati tabletk. Seveda bi jih zdravniki lahko opozorili na to, da lahko zanosijo tudi če še nimajo :hudicek: ampak jih niso.
Jaz sama bi se verjetno drugače odločila, ampak zato še ne bom nikogar obsojala, dokler sama nisem v njihovi koži.

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   postopek hospitalizacije
4.8.2005 16:16:36   
Titty
OK, sedaj vidim,da me je le redkokatera razumela in me marsikatera obsojala, zato se morem ponovno oglasiti...

Kot prvič mojega dojenčka še vedno dojim, in ga tudi še nameravam, zato ne jemljem kontr.tablet!

Kot drugič sem vam napisala,da nimava rožnate situacije doma (služba, finance, nekončana šola, velika možnost brezposelnosti ko se vrnem na delo,nobenega varstva, mlada sva itd.) in se mi zdi bolj odgovorno,da najprej za to poskrbim, da bom lahko otrokom nudila boljše življenje...

Kot tretjič VEM (!!!) da ni pravi forum za tako vprašanje,ki sem vam ga zastavila, zato sem se vam že takoj na začetku opravičila, a kljub temu sem želela slišati mnenje kako je s hospitalizacijo, saj me je bilo posega zelo zelo strah...

Kot četrtič sem vam napisala,da je poseg uspel,ravno zaradi tega,ker si želim še enega otroka v prihodnosti in si nebi oprostila,da bi se sedaj kaj ponesrečilo...in hvalabogu se ni, zato so mi zdravniki rekli,da bi lahko zanosila čez 3 mesece,kar pomeni,da se mi bo maternica zelo lepo zacelila...to pa nikakor ne pomeni, da si čez 3 mesece želim zanositi!!!! ampak šele čez kako leto!!! Prosim preberite si še enkrat,in boste videle, da nisem napisala,da želim zanositi čez 3 mesece, a mi je bilo samo toplo pri srcu ob teh besedah, saj mi dajejo upanje za čez kako leto...zato sem jih podelila z vami (moja napaka priznam!)...

Kot petič se nama je to tako čudno zgodilo,da vam ne znam razložiti (mojemu ni niti prišlo, niti sexala nisva do konca...skratka le sekunda cartanja in predsemenska tekočina verjetno...) in zato sem bila še toliko bolj iz sebe,ko sem videla pozitiven test, da sem takoj prišla sem pisat....opravičujem se vsem prizadetim zaradi te teme,a se na vas res ne bom več obrnila, to je bilo prvič in zadnjič...

In še kot zadnjo točko želim vsem vam,da bi uspele priti do dojenčka, saj si ga vse zaslužite...držim pesti...lep pozdrav...:rozica:

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   postopek hospitalizacije
25.8.2005 16:27:52   
soncicaT
Titty, kake odgovore si pa pričakovala na forumu SPLAV?

Tukaj ženske bodrijo druga drugo ob bolečih izkušnjah, ti pa sprašuješ o postopkih kako si boš dala odstranit otroka?!

Zelo neodgovorno od tebe...sta že slišala za predmet: K-O-N-D-O-M?!

Če nisi vprašaj farmacevta.

Meni osebno je nekaj najhujšega če gre ženska zavestno delat splav (ok če gre za okvare, ss, itd...razumem...je tudi hudo, ampak grozljive stvari se pač dogajajo)...ampak v tvojem primeru sem brez besed.

Pa oprosti.

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   postopek hospitalizacije
25.8.2005 19:50:49   
Anuš
Ajs Titty. Ne vem, če boš tole prebrala, ker je že precej daleč ampak vseeno. Jst pa podpiram, da si mela jajca to narest in, da si to naredila za dobro dojenčka in cele družine. Verjamem, da ni lahko mladi družinici s skromnimi dohodki in brez varstva. Verjamem tudi, da te je bilo strah in, da si imela pomisleke kot vsaka DOBRA mami. Zato ti želim, da še naprej tako SKRBNO in ODGOVORNO skrbiš za svojega pikca.
Vsem vam, ki pa se borite in si želite svojga sončka pa iz srca želim, da vam uspe. :):):) Vsaka medalja ima dve plati.

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?