|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehod na normalno hrano
13.5.2008 18:34:28   
kaya2007
naša 1letnica ima 2 zobka in za kosilo še vedno poje največ spasiranih zadev, koščki (še bolj jedi za v roko) so ji sicer kar všeč in zanimivi, ampak tega ne poje toliko, da bi se najedla-kar pa mi je seveda pomembno, še posebej ker je precej lahka (7kg+).
ali imate kakšne predloge kaj naj ji kuham za kosilo v tem prehodnem času, da jo navadim na normalno hrano in da se bo hkrati tudi najedla? trenutno je ves čas razne juhe in zelenjavo+meso iz juhe-spasirano, pa kakšen pire in špinačo. pomoje ima tega počasi že vrh glave-jaz pa tudi!!
prosim za pomoč!! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehod na normalno hrano
14.5.2008 9:24:25   
mojsoncek
Ce je tako drobna, potem bi jaz vztrajala pri taksni hrani, ki jo lahko je. Ce ji koscki se ne gredo v vecjih kolicinah, bi ji jaz se kar pripravljala hrano, ki jo lahko je.

Drugace pa kaksno polento in ne prevec zacinjen golaz, kjer je meso ponavadi res mehko, ajdova kasa z zelenjavo, riz, cufti iz govejega mesa, ker pride tudi mehko meso ali pa polpeti, kus kus, poizkusi kaksne majhne makaroncke z bolonjsko ali zelenjavno omako, ali pa vsaj kaksne malo bolj "konkretne" juhe ali minestre, krompir v kosckih, morda bi jih sli njoki... mah, kaj pa vem, saj je polno enih stvari, samo se jih ponavadi ne spomnimo takrat, ko jih potrebujemo. Treba je probat user posted image

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prehod na normalno hrano
23.5.2008 23:49:35   
Anuška79
Naša ima 10 mesecev in dva zobka, pa ji že vsaj mesec in pol ne pasiram ničesar. Jaz sem začela s kuhano zelenjavo, ki se v ustih hitro spusti (korenje, cvetača, brokoli), grahom, koruzo, pečenim krompirjem - ne preveč zapečen.

Je pa tako, da naša hoče jesti sama in trenutno komaj spravim vanjo kako žličko hrane ala juha. Trenutno imamo pa fazo - jaz hočem vilico, nočem več jesti z roko. user posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prehod na normalno hrano
3.6.2008 15:18:07   
mentos
naša Hana je stara 11 mesecev in je tudi bolj suhcana in bolj slab jedec. Naša je več kot 3m jedla samo vodo od goveje juhice+malo korenčka+malo piščančka, vse skupaj zmiksala s paličnim mešalnikom, nato vanj zakuhala malo pšeničnega ali koruznega zdroba, ali pa testenine, krogci od Share, dobiš v DM. Zdaj pa še jemo ričet, pa polento, pa ajdovo kašo s jabolkom in cimetom, pa bolonez s testeninami, pa sojine jogurte, pudinge, pa zelenavne juhice, potem pa se že konča, ker je velika zbirčna metka.


(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prehod na normalno hrano
3.6.2008 19:42:09   
frutka_
Po mojem ji že dolgo ne bi rabila več pasirati. Njeno težo pa težko komentiram, ker je morda pač bolj drobne postave. Pravijo, da naj bi do 1.RD svojo rojstno težo potrojili.
Sicer pa testenine razne ji daj, pa jih samo z vilico pretlači. Pa v juho kakšno ribano kašo. Žemljo v roko. Sadje v roko. Skuto s sadjem. Ribice in pire.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prehod na normalno hrano
3.6.2008 22:27:51   
kaya2007
ja, za v roko sploh ni problem, je tudi pico če je treba user posted image  ampak s tem se bolj afna, za zraven ji še vedno pasiram zelenjavo in meso in juhe, čim je kakšen košček vmes noče več jesti user posted image

teže pa tudi ravno ni potrojila, ob rojstvu je imela 3200, pri dobrem enem letu pa 7560g...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prehod na normalno hrano
4.6.2008 7:41:53   
lilka
Naša gosenica ima pri 13M skoraj 10 kg, pa tudi že lep čas noče nič pasiranega,zdej še juhe ne, poje samo toliko, koliko si sama v koščkih z roko znosi v usta in to je res malo, prej ko smo ji še pasirali je veliko več pojedla, ji pač večkrat ponujam, sploh sadje večkrat na dan in kar svežo  zelenjavo(papriko, paradižnik)....seveda pa je že to, da zjutraj in zvečer popije 260 ml rižolina tudi kar nekaj, zdej ko je tako vroče, pa sploh zelo malo je in veliko pije, zato ji kar stiskam sok pomaranče, pa malo pesinega soka notri, da dobi vitamine, ker res malo poje amapk očitno je to zanjo dosti.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prehod na normalno hrano
4.6.2008 9:35:38   
pikipu
Imam tudi jaz podobno izkušnjo, naš ta mali je skoz in skoz do nekje 16 meseca hotel jesti samo spasirano. Bog ne daj, da je bil kakšen košček notri, je vse ven spljuval. Potem pa se je skoraj čez noč zgodilo, da ni hotel več ničesar pasiranega: potegnil je moj krožnik k sebi in začel zajemati z mojo vilico, vse v KOSIH! Sem ga kar debelo gledala in od takrat razen mlečne kašice zjutraj in juhic ne je nič takga pasiranega ali preveč tekočega.

Mislim, da se ti ni treba sekirat, ko bo prišel njen čas, bo že jedla tudi v kosih, vsak otrok gre svojo pot, važno je, da je zdrav in zadovoljen!

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...





5ri



(83%)

(17%)


Število vseh glasov: 224

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!