|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.6.2005 1:02:40   
petra.horzi
oj
spet se na vas obračam s problemmom
z mojim:love: pričakujeva :duda: nekje marca (jutri mam prvi pregled pri G), oba živiva pri starših,želiva pa se poročiti preden se bo :duda: rodil
on je redno zaposlen, nima nevemkako velike plače a je za zdržat, jaz sem prijavljena na zavodu in ne dobivam denarne pomoči.
problem je v tem, da ne vem če se mi splača zaposliti (trenutno sem "hišna pomočnica" pri eni družini s tremi majhnimi otroki in dobim 60.000/sit na mesec.)ker porodniške itak ne bi dobila več kot če sem nezaposlena.
glede službe me pa skrbi, ker imam slabe izkušnje s plačami (nazadnje sem namesto 100.000 dobivala od 30.000-60.000)in se bojim da bi bilo spet tako če se zaposlim, to pomeni, da bi bila še na slabšem kot zdaj.
:love: hoče da se zaposlim meni pa ni do tega.
če bi začela dobivati socialno denarno pomoč (40.000sit na mesec)bi torej vsega skupaj dobivala 100.000 na mesec, pa še na zavodu bi bila prijavljena.
mal sem zmedeno napisala vse skupi ampak upam da ste razumele smisel vprašanja oz. problema.
res vas prosim za čimprejšnjo pomoč, ker se mi bo zmešal drugač:((
hvala vsem!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
20.6.2005 8:10:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petra.horzi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.6.2005 8:19:51   
india
Med porodniško, se pravi v času prejemanja starševskega dodatka, lahko dobiš tudi socialno pomoč, vendar je vse odvisno od cenzusa na družinskega člana. Se pravi, vzeli bodo dohodek tvojega moža ( če bosta poročena), tvojo porodniško in potem najprej delili z dvema članoma, potem bodo po porodu prišteli še otroške dodatke in delili s tremi člani. Če ne boste dosegali cenzusa, potem boš verjetno dobila še kako socialno pomoč.
Jaz bi se vsekakor zaposlila, če bi imela možnost, saj boš sigurno dobivala višjo porodniško na tak način, pa še delovna doba in zavarovanje ti bosta tekla iz tega naslova.
Pa saj niso vsi delodajalci isti! Pri nekaterih so plače redne in take, kot je dogovor oz. po pogodbi!
Ne meči vseh v isti koš, oprosti na mojih ostrih besedah, a imam občutek, da tebi ni do tega, da bi se zaposlila, da bi ti bila rada enostavno doma. Saj v času porodniške ne boš mogla delati pri tej družini ali ste imeli dogovor, da ti bodo tudi takrat dajali ta znesek?:miska:

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.6.2005 10:45:55   
petra.horzi
ta družina še ne ve tega, zato se nismo še nič pogovarjali o tem.
ne gre za to da se nočem zaposliti, ampak kot sem že rekla imam slabe izkušnje.
vem da niso vsi isti, a če petkrat zaporedoma naletiš na takega (dobesedno 5x-ne pretiravam) te mine da bi sploh še komu verjel.
problem je tudi v tem da še nimam srednje šole in me ravno zaradi tega začnejo izkoriščat.
samo obljubljajo skoz pol pa ni tko k bi mogl bit.
hvala vsem:)
sj iščem že službo.
upam samo da se ne bom spet zafrknila.
caw caw

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.6.2005 13:31:49   
rija
No, lahko ti povem, da te ta družina zelo verjetno ne bo financirala med porodniško. Na žalost sociala umira. Ko te ne bodo več mogli porabiti, si bodo poiskali nekoga drugega.
Da pa si 5x naletela na tako slabe delodajalce je pa ali vesoljna smola ali pa si ti tako naivna, da se ne znaš zase pobrigati. Da pa nimaš še srednje šole, je pa danes žalostno. Pa tudi z osnovno šolo nimaš kaj veliko čakati od službe. Žalostno, ampak zelo resnično. Na tvojem mestu bi čimprej končala šolo in si dobila vsaj minimalno izobrazbo. Osnovna šola žal še ni izobrazba...
Zelo me spominjaš na mlade punce, ki po nemških govornih oddajah razlagajo, da nimajo nobene izobrazbe, ne službe, pričakujejo ali imajo pa otroka, pa potem pričakujejo, da bo država skrbela zanje. Ah ja, vmes pa še povejo, da je za otroka pomembna samo ljubezen. Pa ja! Pa mu obleči ljubezen, mu jo serviraj namesto obroka, pa z ljubeznijo plačaj položnice....
Malo me vseeno razjezi, ko berem ali poslušam podobne stvari.
Zate pa se mi tudi malo zdi, da si nas samo vprađala,kako najbolje obrati državo. Mar ne?
Punca, celo življenje se boš težko tako švercala. Če imaš možnost, se takoj zaposli. Tudi ko ti porodniška poteče boš namreč potrebovala službo. Ali bo ljubezen zadosti??

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.6.2005 20:56:47   
petra.horzi
sj nism mislnla da me bo ta družina financirala.
pa sory ampak niti pomisnla nism na kšno obiranje države, sam sm brala lih na tem forumu k je ena mela podobno vprašanje ali naj se zaposli ali ne.
pa so bla ful različna mnenja- ene so pisale, da če maš majhno plačo, da se skor ne splača zaposlit, ker se šteje povprečje 12 mesecev, če jih je pa npr. le 6, se pa plača šestih mescov deli z 12.
zato sm to izpostavla k sm razmišlala če se mi pol sploh splača zdej na razgovore hodit pa se zafrkavat.
sj iščem zaposlitev.
glede šole je pa tko da me je ornk metal v tretjem letniku, in sm se izpisala ker me farmacija ni veselila. pa ni še tolk panike, k moja generacija je zdej mela maturo, tko da še ni prepozn
pa glede zaposlitve še to, da se zdej z zavodom menim da mi bo plačal šolanje, če se zaposlim mi ga pa ne bo.
od države ne pričakujem dost, ker mi ni dost dala-pri sedemčlanski družini z majhnimi dohodki, nism dobila štipendije v 1.letniku, pa še bratu so jo vzel isto leto.tko da se zavedam da morm sama zase poskrbet že zlo dolg, k smo vedno bli skromni
žal mi pa je da sm si stem vprašanjem očitno ustvarla slabo podobo o seb, tega pa nism hotla.
očitno sm narobe zastavla problem
ma sj bo že
mejte se

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.6.2005 23:21:34   
Joe
Petra.horzi, jaz nimam nobene slabe podobe o tebi. Polno možnosti še imaš pred sabo in z nekaj truda boš lahko uredila stvari. Pri 18ih bi tudi s srednjo šolo ne prišla do pokojnine - čaka nas mnogokratno dodatno izobraževanje, kar pa sploh ni slabo. A bi ne bilo dolgčas v nedogled početi iste reči? Drži se in gasa!

Ravno razmišljam, če bom moral in zmogel ob zaposlitvi napraviti še en faks.

Sj bo že, če bomo tud mi. :bravo:

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21.6.2005 16:35:48   
petra.horzi
se da tud ob zaposlitvi faks nardit:)
poznam gospoda, ki je star 54 let, pa je lani naredu diplomo ob službi
šolo bom enkrat nardila, k to želim in vem da mi bo ratal.
se trudim
caw caw

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?