|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 8:50:10   
bonika
Ali še kdo izmed vas doživlja takšnno nasilje?
pa ne s strani partnerja,ampak očeta,mama pa ga večinoma zagovarja-mene le redko,saj tudi sama to prenaša že 30 let-sploh je ne razumem kako more.
jaz s svojo družino živim v isti hiši,čeprav v "svojem" stanovanju,vendar nikoli ni nič prav,nihče se prav ne obrne,nihče nič ne zna in nič ne naredi,če pa kaj narediš ni prav in si totalen butelj...
odkar pomnim vpije nad menoj,z leti pa je temu dodano še zmerjanje,poniževanje,zaničevanje...
odkar se postavim zase kadar tuli name,je še slabše,potem sem vsega kriva jaz-se pravi da jaz vpijem nad njim.ampak meni je tega dovolj in smo se odločili da se odselimo v najemno stanovanje.zdaj sem pa spet grda,kako morem,on mi nikoli ni storil nič slabega... ampak besede marsikdaj bolj bolijo kot klofute,postala sem že prav depresivna,jaz hočem da ima moja družina lepo,mirno življenje,ni mi pomemben denar,ki ga bomo dajali za najemnino,samo končno bi rada mir-ali sem res tako čudna?
ne mislim se skregat s starši in pretrgat stikov,sem jim to tudi povedala,vnuke bosta imela lahko kolikor bosta hotela,pomagat bomo tudi prišli če bo potrebno,samo ne morem več živet tam in trpet vsega tega-česar po njegovem sploh ni,je vse le v moji glavi,če pa je bil prepir je bil zato ker nočem nikoli nič poslušat-oziroma ker sem se postavila zase.nočem da moji otroci prenašajo to,kar sem morala jaz,in verjetno bi tudi njih vedno bolj sekiral,ko bosta zrastla in začela misliti s svojo glavo-potem pride čas,ko je treba zatreti vse in vsliti svoja mnenja,misli in nazore...
sorry,ker tako nakladam,ampak moram si malo olajšati dušo,povejte svoja mnenja o tem da se odselimo,oče na primer zdaj hoče v meni vzbuditi ogromno občutkov krivde zaradi tega,sebe pa narediti za žrtev.
vem da bo za vse dražje,zanju in za nas,ampak če je to cena za mir,potem ni pomembna!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 8:54:00   
baguSka
Res je malo zmeden post.. pa nič zato.;)

ČIMPREJ SE ODSELI BREZ KRIVE VESTI!!!!!

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 8:54:48   
Anonimen
Normalno, da hočće nate zvlaliti krivdo, saj to slabiči vedno počnejo. Maltretirajo zato, da "zrastejo", krivde pa itak ne morejo priznati, ker se čutijo ogrožene, ker so reve.
V grobem je to tako. Sicer pa mislim, da se s tem sploh ni treba ukvarjat in komerkoli dokazovat, kdo ima prav. Pomembno je samo, da ti tako misliš, kot si pač napisala, in da braniš svoje otroke, svojo družino.

(odgovor članu bonika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 8:55:33   
Anonimen
Absolutno se strinjam!
Raje v zadnji luknji kot nekje, kjer bi morala trpet kakršno koli poniževanje.

(odgovor članu bonika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 8:56:04   
babylove
Lepo razmišljaš, se popolnoma strinjam s teboj in te podpiram pri odločitvi glede selitve.
Nekateri ljudje so pač takšni, da imajo zmeraj vse prav in mislijo, da so edini z možgani. Niti ni nujno, da hoče slabo, sploh glede na to, da se menda niti ne zaveda, kaj počne. Po moje je res najbolje, da spakirate na svoje.

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 9:12:38   
darjatimci
Čimprej brez odlašanja,slabe vesti, lepo te prosim le zakaj, imaš vso pravico živet svoje življenje.

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 9:26:19   
baguSka
Jst osebno itak zagovorjam to, da starši lahko vzgajajo in skrbijo za svoje otroke dokler ne odrastejo.. Sploh enkrat ko si sami ustvarjo svojo družino, mi niso več za skupi in morajo zaživet na svojem - zase.. To je moje mnenje. Dve družini skupi?? Stari in mladi?? Ne hvala.

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 9:27:18   
simona1
Samo čimprej stran da boš imeal mir, dokler imaš še živce kolikor toliko OK. Smo živeli s taščo dobro leto, pa sem komaj čakala da bo tega konec, svoj mir imet je nekaj najlepšega!! Čimprej pot pot noge :kuza:

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 10:14:55   
bonika

vesela sem, da me podpirate pri odločitvi :)
meni in verjetno vsakomur od vas, je najpomembnejša in na prvem mestu moja družina in naše dobro počutje in ljubeči medsebojni odnosi, če pa te nekdo nonstop nervira, se lahko slejkoprej pojavijo problemi še znotraj moje družine, tega pa nikakor nočem!

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 10:17:55   
Zea
Prišla si do prave odločitve in to tudi sama veš. Ne pusti mu, da ti ustvarja občutke krivde, ker si se odločila živeti svoje življenje. On pač rabi okoli sebe ljudi, ki se pustijo psihično maltretirati in na ta način dobi svojo potrditev. Sposodi si kakšno psihološko knjigo o tem, da boš znala prepoznavati te vzorce. Takoj ti bo vse jasno in razumela boš tudi zakaj se mu mama ne zna upreti in še marsikaj drugega.

Glede tvoje izjave, da bosta starša lahko imela vnuke kadar bosta hotela... jaz bi na tvojem mestu tudi resno pretehtala, če je res dobro za tvoje otroke, da so priča takemu obnašanju. Otroci vse absorbirajo in verjetno si ne želiš, da bi dobili take vzorce o odnosih nin jih prenašali naprej. Jaz jih ne bi puščala preveč same z njima. Srečno in oprosti, če sem šla malo 'predaleč' v nasvetih, ampak saj boš sama presodila, kaj želiš uporabiti in kaj preslišati.

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 10:22:03   
koala
JAz vedno paravim, kar ni za skup je za narazen, pa naj bo to partnerstvo, ali pa tako kot v tvojem primeru, starši. Jaz bi se odselila, sploh če imata finančne možnosti.

Tebi in tvoji družini pa oblio obilo moči!

Koala

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 10:37:29   
bonika
Zea, hvala za nasvete, nič nisi šla predaleč, maš prav glede otrok in vsega, če pa mogoče veš naslov kakšne dobre knjige o tem, mi ga pa prosim napiši, saj nekaj o tem sem že brala,pa bi še, ker mi je zelo zanimivo in poučno, pa še sebe najdeš not v raznih primerih.

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 10:41:47   
bonika
zoya, upam da bo kmalu tud pri meni tako kot pri tebi,čeprav se stari tud nad bratom vedno dere, ko pride na obisk, pol pa pravjo zakaj tako malokrat pride brat z družino-ja le zakaj???

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 14:40:40   
Zea
Dve knjigi za začetek:
1. Ženske, ki preveč ljubijo (ne vem avtorja, ampak je zelo znana, tako da je ne bo problema dobiti)
2. Skynner: Družine in kako v njih preživeti

Enkrat sem tudi en dober tekst na internetu o teh stvareh brala - če ga najdem, ti bom sporočila.

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
1.4.2005 19:46:35   
Gina
Odseli se, pa čim prej. Super, da ti partner stoji ob strani!:bravo::bravo::bravo:

Jaz vem, kako je živeti tako. Tak je moj bivši tast. Teroriziral je vse, ki so bili blizu njega. Najbolj mojo bivšo taščo, ki ji je neprestano govoril, kako je zanič vse, kar je naredila ali rekla, potem pa oba sinova in še vse ostale - razen vnukov. Z njimi je lepo ravnal, začuda. Vsi so hodili po hiši kot po jajcih in pazili, da so takoj naredili, kar je zaukazal, pa pazili, kaj so rekli, da se ne bi spet drl in žalil. Potem pa pridem v to hišo jaz, ki pa nisem tiho, če mi kdo kaj reče! So takoj zahtevali, da greva narazen. Pa bi bilo boljše, da bi jih poslušala. V taki nori družini človek ne more živeti. Še danes, ko prideta otroka nazaj od tam, imata toliko povedati čez staro mamo - ker slišita od starega očeta. Porabim ogromno energije, da ju prepričam, da je ona čisto super, in da ni vljudno čez nekoga takole pljuvat kar naprej.

Tako da - pojdi in veseli se miru in svobode. Res ni za popisat, kakšen mir in radost te prevzame, ko tega več ne doživljaš.:):):):bravo:

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
2.4.2005 13:23:28   
mehurčica
@nj@, sem ti odgovorila na privat.

LP:miska:

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
2.4.2005 20:11:58   
Pia73
@nj@ vesela sem, da si zbrala moč in da se boš odselila. Abslolutno popiram tvojo odločitev!

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
4.4.2005 7:53:45   
bonika
Vsem se zahvaljujem za vzpodbudne besede in podporo,moram rečt da ste mi vlili še več samozavesti in odločnosti pri tej moji življenski odločitvi!:sloncek:

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
5.4.2005 18:46:34   
wawa
Še jaz malo pozno a resno....

Moja mami mi je celo življenje vzbujala občutek slabe vesti če ni bilo vse kot naj bi bilo po njenem, ona že ve kako je prav in tako si je med drugim tudi zamislila naj bi v naši hiši navrhu izdelala s fantom stanovanje za naju, ker je fant že zelo zgodaj (prej kot jaz) dojel kaj mi počne me je s tem soočil....

In po težkem in dolgem ugotavljanju sem ugotovila da sem celo življenje počela vse le da bi ugodila njej. Odselila sem se, plačujeva najemnino in sem najsrečnejša.

Težko bo imela boš občutek da si vse prizadela, oni bodo ta občutek le še podžigali, to je zato ker so ti to privzgojili.....ampak to moraš storiti, ker boš šele kasneje ugotovila da si prvič v življenju zares svobodna.

Veliko sreče!

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   psihično,čustveno,verbalno nasilje
6.4.2005 9:02:39   
bonika
wawa, verjmem ti, da si srečna, saj si ta korak naredila do časa, jaz pa ga bom 10 let prepozno, no pa saj nikoli ni prepozno, bolje pozno, kot nikoli.
Vse bo točno tako kot si napisala, pa upam da bom srečna,tako kot ti.

Bodi srečna še naprej!

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?