|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   resnično nič ne je
8.3.2007 12:35:51   
Urška//
Pozdravljene

Naša Lara je že od začetka bolj neješč otroček, ampak to kar se zadnje čase dogaja se mi ne zdi več normalno, pa še sama se zaradi tega ful sekiram.
Mala že ko vidi hrano se začne dret da je joooj, sicer zjutraj ko se zbudi reče mami nekaj bi papala, ji naredim npr. čokolino, poje 5 žlic in gotovo in to je edinih 5 žlic, ki jih poje brez dretja, drugi obrok se ze spet zacne dret ko samo vidi hranouser posted image

Stara bo 2 leti in ima 9800g

pa jaz sem že čisto obupana, sedaj sem dala lačno spat, ker se mi zdi da nima smisla več v njo tiščat hrano,če se zraven dere, pa še meni živčki letijouser posted image user posted image user posted image

kakšen nasvet mogoče????????????????????????????

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: resnično nič ne je
8.3.2007 12:57:55   
a.jda
Poznam to. Pri nas je majčkeno boljše, vsaj po kilih sodeč. Do 2,5 let absolutno ni hotela skoraj nič, le čokolino po flaški 1x na dan. Ostalo tako da smo zraven gledali risanke in smo se čisto vživele v risanko , včasih tako, da se je mazala z moimi laki za nohte, ali sem ji dala vodene barvice da je pacala in odpirala usta. Potem se ji zdaj pri skoraj 3 letih malo zboljšalo, vendar še vedno je tako da nekaj dgledamo in govorimo, drgač ne bi nč pojedla. Pediatrinja jo je dala zdaj pregledati specialistu na gastro oddelku na pediatrični kliniki, kjer čakamo na rezultate. Obstaja možnost celiakije, ker ima napihnjen trebuh, značilna pa je tudi neješčnost. upamo da ni to.
Je pa hudo ko ti otrok ne je in vsekakor se ne moraš zanašati na to, da bo jedel ko bo lačen.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: resnično nič ne je
8.3.2007 14:45:57   
POKPOK
Da te potolažim, naša je še lažja, 2 leti 9200 g, kljub dodatku olju MCT.
Pišeš, da je zadnje čase še slabše. Je bila bolna? Naša je imela tri tedne nazaj virozo. Jedla ni čisto nič (shujšala najmanj 400 g) 14 dni. Par dni smo bili na dopustu. Ista zgodba. Enostavno sem si rekla, se bom s tem ubadala doma.
In glej ga zlomka. Od ponedeljka naprej, torej že četrti dan je. Za njene razmere veliko. Istočasno sem ji začela dajati zjutraj žličko sirupa SANOSTOL. Ne vem ali je sirup čudežno pomagal, po dveh žličkah??!! Vglavnem, med obroki ne dobi čisto nič. Ko začne sitniriti za sladkarije (veliko manj kot pred boleznijo) jo odpeljem ven ali zamotim s čim njej zanimivim. Upam, da bo pri tem ostalo, ker je čisto podhlajena. Oblačim jo kot sredi zime. Opažam, da tudi energije nima prave...

Nič se ne sekiraj, ker, preverjeno, ne pomaga. Če se da, izloči vse sladkarije. Pa veliko svežega zraka. V stanovanju smo zgleda kar vsi obremenjeni z hrano, otroci in starši.
Lep pozdrav!


(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: resnično nič ne je
8.3.2007 21:51:19   
eya
Mi imamo pa 11mesečnika, ki je tudi bolj slab jedec. Sicer ne toliko kot vaši, a vseeno je pod spodnjimi krivuljami v tabeli rasti.

Nam so svetovali na pediatriji tako: nič vmesnih prigrizkov, da otrok vzpostavi ritem lakote in sitosti. Tudi kakšen sok naj pije raje takoj po jedi. Pa hrano jim je treba obogatit (s kislo in sladko smetano, z žličko olivnega olja).

Pa verjetno si že poskusila tako, da si ji dala za jest takrat, ko je sama hotela (pa tudi če pol dneva nič ne je) in ne takrat, ko naj bi bil primeren čas?

Je pa verjetno res hudo gledati otroka, ki nič ne je in se spraševati, od česa živiuser posted image  Samo, če to traja že dalj časa, se je treba kar sprijazniti z mislijo, da je pač neješča. Saj je vseeno, če je suhica, važno, da je zdrava.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: resnično nič ne je
9.3.2007 8:50:34   
Urška//
Ja ampak naša ni nikoli lačnauser posted image , razen zjutraj no takrat mi ednikrat reče. da bi papala, sem tudi jaz že probala z raznimi sirupi za spodbujanje apetita pa ničuser posted image , no tiste, da naj bi jedla ko bi sama hotela še nisem probala
edino zadnjič, je za pojedla kosilo ob pol 3 samo juhico, pol pa ji do večera nisem nič dala, pa večerjo ob 8 zvečer, je spet pojedla samo pet žlic in gotovo, kot da se tak hitro naje al kaj, ne vem

hvala za odgovore

Lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: resnično nič ne je
4.4.2007 13:53:07   
Marelica
Ojej!

No, mi s hrano res nimamo problemov, ampak te čisto razumem. Se bojujemo za vsak požirek pijače, kot da res ne čuti žeje...

Vso srečo vnaprej!

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: resnično nič ne je
6.4.2007 12:10:03   
Nončika
alo urška!

imam isto težavo. mala je od samega rojstva zelo neješč otrok. zdaj? ima dan, ko poje ogromno, drugič pa samo dva, tri grižljaje. obljubljam ji vsega i svašta. in kaj? ni haska.
kar se teže tiče. pri enem letu je imela 8,6 kg, pri 18 mescih pa 9,3 kg. tak da sva tam ko vidve.

kaj pa višina?

jaz sem se sekirala, a me je pediater opozoril naj preverim prvič pri sebi stvari. jaz mala, ati tudi med manjšimi. pa tudi kot otroka sva bila oba bolj drobna in lahka.

če ti kaj pomaga, vedi da nisi sama s to težavo.

lp, klarika

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: resnično nič ne je
6.4.2007 22:20:12   
NIN@
Joj teh otrok je čedalje več. Naš je star 2,4 leti pa se tudi kregamo pri hrani! Ma včasih ti res že pol mine do vsega...ker se trudiš na 100 načinov tudi v wc smo že večerjaliuser posted image
Probaš vse pa ni efekta, za zdaj morem potrkat da kr neki hrusta pa poje ampak še vedno niso to količine hrane katere njegovi vrstniki zaužijejouser posted image
Mi še zdej za kosilo jemo samo juhe na 100 in 1 načinuser posted image

Ampak ne gre drugač, pije pa ogromno , kar mu ponudiš

Ker ni šlo drugač imamo še vedno kr 5 obrokov na dan ampak majhnih: zjutraj čoko, potem žemlja, kosilo juhica kuhica, popoldan malo jogurta ali puding zvečer mleko....tako nekako

Kar se tiče pa kilaže pa kr zadovoljivo , oblečen 14 kg

lp
nin@

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: resnično nič ne je
9.4.2007 12:13:06   
Nej
Jap, Anej je tudi eden izmed tistih, ki mu hrana ne diši.
Jaz se že s tem bojujem od kar smo sploh uvedli gosto hrano (do devetega meseca skoraj polno dojenuser posted image , ker ni hotel niti videt žlice).
Mi je kar groza, ko gledam druge otroke iste starosti (17 mesecev), ko tako zadovoljno odpirajo usta. Jaz pa morem Aneju vedno nekaj obljubit, da poje vsaj 5 žličk.user posted image
Pri kosilu imamo vedno cirkus, ker vsi skačemo okoli njega, da ga zamotimo in mu zraven tiščimo v usta žlicouser posted image . Tako vsaj nekaj poje. Sem že probala, da bi bil pač lačen a potem še bolj ni hotel nič jest, ker je bil tečen kot 100user posted image . Upam, da bo enkrat boljše.
Aja glede teže in višini: 83 cm in 11,5 kg- tu mislim, da nimamo problemov- od česa raste in se redi jaz res ne vem- ampak imamo pa drugi problem -slabokrvnost user posted image user posted image .
Še ima katera kakšen nasvet?

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: resnično nič ne je
11.4.2007 2:18:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NIN@
tudi v wc smo že večerjaliuser posted image

Mi tudi, ampak zaradi drugih razlogov. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NIN@)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: resnično nič ne je
13.4.2007 9:42:42   
Peli
Aljaž je tud zlo neješč, sploh pa zdaj ko ga nekej matra že ene 5 dni noče jest, in sm že čist živčna. Sm mu tud kupila Sanostol pa še ni nobenga učinka(ga pije od torka), po sirupu Bimbi Apetito je bruhal. Je pa problem tud sirup vanga spravt...
Sm ga pa včerej zvečer uspela nahrant pred TVjem, pa dalinca je imu v roki, se je tolk zamotu, da sploh ni doje user posted image .
Jest mu zdej probam dat saj sadne sokove za pit, če že jest noče. Mleka pa sploh ne sme vidt.
Je pa res hudo sploh, če v celem dnevu poje samo pol jogurta...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: resnično nič ne je
13.4.2007 9:59:03   
valči
Imam doma takšnega nejedca.Pri enem letu je imel 8800 gramov,pri dveh malo manj,kot deset kil,pri treh 12.5 kil,sedaj pri štirih pa ima 13.80.In ne pomaga nič,sirupi za apetit,izbira hrane.Je tu in tam z apetitom,testenine ina rad-brez omake,kako jabolko,malo kruha,mlečnih izdelkov nič.Diplomirala sem pri njemu.Ko je bil v začetku aprila bolan,ga je pediatrinja stehtala in je imel 13.30 kile,mene je kap.Pa šitri leta star fant.

Me je potolažila,da je pač takšen,sva pa dala pri letu dni vse preiskave skozi v Mariboru na gastroenterologiji,za celiakijo,alergije.Je imel eno leto intoleranco na laktozo,sedaj je zdrav.To je važno in tudi ti tako razmišljaj.Nekoč bo vse nadoknadila.


Pa še primerjava,njegova sstra Lara ima pri dveh letih 12.5 kg ,pa smo ena družina,tako da...

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: resnično nič ne je
12.9.2007 21:07:33   
Nanca2
joj, saj grozno, da vas je toliko, ampak mi je kar v tolažbo, da še kateri otrok nič ne je. Tudi jaz sem že diplomirala s prehranjevanjem, naš 14 mesečnik je samo tako, da se ob tem igra ali pa kaj zanimivega gleda ali dela in potem podzavestno odpira usta. Če pa ima dober dan ali pa da je za kosilo kakšna dobra juhica, potem mogoče zavestno odpre še usta za nadaljih 5, 6  žlic, ko mu moram prvo poriniti v usta. Seveda bi že lahko jedel kaj sam, vendar to ni omembe vredno, ponavadi tudi sam poje 5 grižljajev, potem pa kruh, sadje ali zelenjavo vrže vstran, ponavadi na tla.
Nameravam ga dati v vrtec, bomo videli kaj bo tam, verjetno bo jedel samo to, kar si bo sam dal v usta. Ne bo prvič, da bo do 15.00 ure živel od zraka. Namreč tudi piti noče skoraj nič, ob nenehnem ponujanju spije čez cel dan 1 dcl tekočine, ponavadi rahlo saldkan čaj. Včasih me je kar groza, ko mu po 4 urah pogledam planičko pa je skoraj čisto suha. Drugače se razvija normalno, vsaj pediatrinja pravi tako, ima 9 kg in 79 cm.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: resnično nič ne je
12.9.2007 21:10:00   
Anonimen
Pri kosilu imamo vedno cirkus, ker vsi skačemo okoli njega, da ga zamotimo in mu zraven tiščimo v usta žlico


Zato pa je tako, ko cirkus zganjate okoli hrane., Normalno, da je otrokom všeč, če mami z žlico leta okoli njega user posted image  Še noben ni pri polni mizi od lakote umrl.

(odgovor članu Nanca2)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: resnično nič ne je
12.9.2007 21:39:19   
silvya
Albina, lahko je tebi to govoriti. Imaš izkušnje z neješčim otrokom? Vem kakšen pekel preživljajo mamice, katerih otroci so neješči. Moja hčera je stara 10 let, pa še vedno zelo malo je. Sem imela z njo probleme že v porodnišnici. Včasih ne veš kaj ji naj skuhaš. Mesa ne mara, klobase smrdijo, ribe smrdijo, sva se komaj dogovorili, da če ne mara mesa se obvezno poje juha in zelenjava.  Ko grejo na šolski izlet ima s sabo sendvič namazan z maslom in medomuser posted image To je edino kar rada je, kot namaz. Je učiteljica kar čudno pogledala, ko je to prvič videla.
edina dobra plat vsega tega je, da ne bo nikoli imela težav s kilamiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: resnično nič ne je
13.9.2007 8:16:51   
visnjaaa
Jaz ti predlagam, da ji kupiš multivitaminski sirup...lahko napr. Čbelica maja....pomoje je tvoja punca full slabokrvna od neješčnosti in nima apetita, ozirom ji hrana res smrdi.
Imam 3 otroke in verjemi, da izkušnje nardijo svoje. Kr kupi ji sirup in ji ga dajaj...sigurno ga bo pojedla, ker je sladek in po 2 tednih se bo apetit povrnil.

lp

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: resnično nič ne je
13.9.2007 8:30:54   
Anonimen
Sploh ni nujno,d a ga bo pojedal, ker neješči otroci so ponavadi tudi ful zbirčni in jejo par stvari. Moj že ni hotel tega sirupa.

Urška, kako pa je z mlekom  ali kakavom? A to kaj pije zjutraj in/ali zvečer? Ker ko smo mi to pri našem ukinili, je bilo bistveno bolje.

(odgovor članu visnjaaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: resnično nič ne je
13.9.2007 9:40:06   
Nea
Fantek od prijateljice je pri 3eh letih tehtal 13kg. V enem letu se je zredil za samo 200 gr. Naredili vse možne preiskave, niso našli nič. Na koncu so svetovali obisk psihologa (ker so se pred kratkim preselili v drugo državo, oče je delal v drugem mestu in doma ni veliko bil ...).
Potem so pa slišali za enega zdravnika, ki je takoj ugotovil, da mali ima prevelike mandeljne. Fora je bila, da niso bili vneti, ampak enostavno preveliki za njegovo konstrukcijo grla.
Po operaciji se je v enem mesecu zredil za 1kg.

Ne rečem, da so zdaj vsi potrebni operacij, je pa tudi en hint, da če se delajo preiskave, da naj se tudi mandeljni preverijo.

Sem pa tudi sama bila zelo neješč otrok. Oče bi namazal kos kruha in sva potem šla na most hranit ribe. Seveda da se ribe pojedle več kot jaz user posted image

_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: resnično nič ne je
13.9.2007 9:47:01   
MarijaPo
Nasa Eva absolutno zmaga v kategoriji nejescih otrok. Pri 15 mesecih je tezka borih 7.400 g.
In ni res, da ne je. Je, ampak bolj malo.
Bili smo pri raznih gastroenterologih, psihologih,... pa smo ugotovili, da je Eva pac bolj drobizek in da ni z njo nic narobe.

In povsod so nam rekli, da je najbolj narobe silit otroka s hrano. To vem po lastnih izkusnjah tudi sama. Bolj ko otroka silis, bolj mu povzrocas grozo ob hrani in potem ne samo, da malo je, ampak ga je se strah hrane, se mu v glavi vse sfizi kar se tice hrane in ima na koncu rahlo anoreksijo.

albina - ni res, da ni se nihce pri polni mizi umrl. Na leto jih v Sloveniji umre kar nekaj kljub polni mizi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: resnično nič ne je
13.9.2007 10:06:01   
cmokec
Pia je pri nas tudi bolj drobižek. Pri skoraj dveh letih ima 10,8 kg, pa še to oblečena. Pri sistematskem pregledu sem pediatrinjo vprašala okoli kilogramov. Pa mi je zatrdila, da je vse v redu, ker ima dobro kri in vodo, pa razpoloženje tudi. Zelo rada je edino čisto navadni jogurt in sadje, zato je ne silim jest. Je pa čudno, ko ne je kosila (razen 3 čajnih žličk po količini), potem pa drugi že ponovno jemo, pa ona že spet ne je.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: resnično nič ne je
13.9.2007 10:15:46   
StBarbara
Naš ima pri 3 letih 11,5 kg. Lani sva bila na vseh preiskavah, pa niso nič našli. Dali so mi nek nadomestek ( Polycal), ampak ga je zavračal, tako, da mu ga ne dajem.
Je pa grozno, ko vidiš, kako bi eni otroci prav vse pojedli, pri nas pa cela drama en košček mesa pojest user posted image
Eh ja...


_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: resnično nič ne je
13.9.2007 10:22:06   
suzi
Tudi moj skoraj že 14 mesečnik je neješček. Pri hranjenju telovadimo, mukamo, blejemo in kokodakamo,za zajtrk spravi  mogoče vase keksolino, vse ostalo je blek, za kosilo so juhice pa kdaj pa kdaj ribica, od malice poje eno slivo, za večerjo mu pa uturimo fruchtzwerge, mi je pediatrinja svetovala zaradi kalorij. Če gremo kam drugam na kosilo da nismo doma je vse blek in je raje cel dan lačen, mleko ni šans (tudi zaradi težav z refluksom), zdaj je pa še revež v vrtcu kar pomeni da še manj je oz. po možnosti kar je malega pojedu zbruha. V poletnih mesecih je imel obdobje ko ni jedel nič drugega kot govejo juho, sva se kar naprej hodila tehtat, v enem mesecu se je zredil za celih 80 g. Povrhu vsega je pa še pogruntal da je hrana stvar na katero smo vsi tako občutljivi in nas s tem lahko spravi iz tira. Čakamo boljše čase, mogoče bo ko bo malo večji kaj bolj papcal

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: resnično nič ne je
13.9.2007 20:49:55   
Barbs
MarijaPouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu suzi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: resnično nič ne je
13.9.2007 21:16:22   
orka**
MarijaPo user posted image user posted image  se srinjam s tabo.

Zakaj jih silite jesti, dajte jim žlico v roke in krožnik pred njih. Tako je najbolj zanimivo.
Naša tudi bolj malo je, še največ takrat, ko je sama, stara pa je 20 mesecev.
Pa je sploh ne silim, bolj jo silim manj je. Najbolj ji je zanimivo, če je sama.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: resnično nič ne je
17.9.2007 11:35:26   
mojcapr
Mojca punca je stara 3 leta in ima 9,8 kg. Je zelo neješča in kar lasi mi gredo po konci, ko vem da bomo jedli. Bili smo na vseh pregledih in na koncu so mi rekli, da je po mami in mi rekli, da naj ji dajem energijske napitke, ki so ogabni, da jih še povohat noče. Zamoti se s kakšno knjigico, pa pri babici tudi je več kot doma.
En čas jo silim s hrano, drugič pa se mi zdi bedno. Že ima dovolj, drugače pa je zelo živahna in kolikor toliko zdrava.


(odgovor članu orka**)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?