|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sosedje
14.4.2005 14:52:18   
mirjamca
Me je navdihnila tema namenjena Seven. Mi smo tudi mlada družinica, ki si urejuje svoj stanovanjski problem z gradnjo hišice. V idiličnem zelenem okolju, s potočkom, srnami, ki se v ranem jutru pasejo na travi .... in sosedi upokojenci. Ko mi pridemo "dokončani" iz službe delat k hiši, se ta ali oni sosed prisloni na ograjo in komentira kako naše opravilo v smislu "tole pa ti že ne bo ratal, tko se pa to ne dela, to pa gotov ni dovoljen tako, ...". In ker nisva vedno ravno tiho pride včasih tudi do nekoliko višje napetosti med nami. Nedolgo nazaj smo se pa pošteno počili ker sva rekla, da bova zgradila garažo (beri nadstrešek s prozorno - pleksi streho, 3 m visok). Po lokacijski informaciji je najmanjši dovoljen odmik 1,5m in midva sva rekla, da bi to toliko stran od meje postavila. Pa so se sosedje zelo na glas (s kričanjem) zoprstavili, češ, da tega ne smeva, ker jim bo trta usahnila, ker bo senca padla nanjo, ker "po zakonu gotov ni dovoljen, da na njihovo zemljo pada senca sosednjih zgradb".
A ve katera ali kateri recept kako v takih slučajih ohraniti mirno kri in kako na miren način brez prevelikih žrtev (popuščanj) take probleme reševati? Ti upokojenci so strašno shizofrenični in mislijo, da jih z vsakim dejanjem ogrožaš in da v Ur.Listu napisani zakoni gotovo ne veljajo zanje.
Če bi takrat ko sva kupovala parcelo prebrala tole problematiko Seven, bi verjetno iskala svoj prostor pod soncem še naprej .... ampak zdaj je kar je.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   sosedje
14.4.2005 15:17:39   
Anonimen

Ja.. karkoli recejo, jim pritrdis.. se zahvalis za nasvet.. delas naprej, in si mislis svoje..

Tjazy

(odgovor članu mirjamca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   sosedje
14.4.2005 15:29:36   
Anonimen
Najbolje bo, da se z njimi sploh ne pogovarjata in gresta stran, ko začnejo pametovat.

Midva tudi začenjava z gradnjo, pa imamo kar dobre odnose s sosedi. Ampak so seveda že pristavili svoje piskrčke z nasveti, da vhod pa res ne more biti na južno stran, kako sva si lahko tak načrt naredila, pa terasa za zahodni strani - groza od groze, pa da sploh ne govorim o tem, da geodeti sploh niso pravilno zakoličili in da bi en sosed v enem dnevu dokončal sam šolanje, medtem, ko je moj oče to delal cel teden.

Pa nima smisla zgubljat besed in se prepirat.
Dokler veš, da delata po predpisih delajta naprej in si uredita domek kakor vama paše. Sosedje pa naj kar opletajo če hočejo, očitno jim je preveč dolgčas.

Jaz se ne bi obremenjevala. Kot da jih ni!

(odgovor članu mirjamca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   sosedje
14.4.2005 16:44:11   
Gina
A se res lahko naredi nadstrešek 1,5 m stran od meje (samo), brez soglasja sosedov? Ko smo ga mi delali, smo morali imeti soglasje, na tako blizu. Čeprav ni nikogar oviral, pa zraven so imeli samo eno lesko, hišo pa 25m stran. No, v zameno pa nam je sosed postavil nadstrešek 1,5m pred okno spalnice, seveda tako, da se je ven videlo točno-nič. Pa svetlobo je tudi celo pobralo!
Po moje je pa boljše imeti s sosedi dober odnos, kot pa, da se boste skozi grdo gledali. Kaj pa vem, meni to ni vredno....

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   sosedje
14.4.2005 18:59:36   
ZARA
Ewo... jst tocn tko delam kot pravi Tjazi,sej pocas bojo pogruntal...upam da se v tem zivljenju!!!

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   sosedje
14.4.2005 19:05:00   
Dadi
Pokažeš jim do kam lahko grejo(kje je meja med parcelami)in jim zabičaš da če se bodo približali temu bo joj...pa še: če se mislijo vtikat v vaše stvari, naj si kaj drugega vtaknejo v usta.(kak korenje ali pa krompir iz vrta.....:grrr: Me taki pametni sosedje kar pogrejejo.

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   sosedje
14.4.2005 20:46:28   
zoya_
Jaz ti svetujem, da greš na občino prašat, pa ti bojo vse povedal, kva moraš met pa kva rabiš od sosedov, če sploh kaj rabiš.
Midva imava trenutno iščeva parcelo za najino hiško in vem, da bom svoj bajto postavila točno tako, kot bom jaz hotela in tudi tako, ki jo že imam v mislih oz. že imava delne načrte in ne odstopam zarad nobenga soseda. ;)
Mene tud kakšno vtikanje sosedov grozno pogreje. Tam, kjer so moji starši, je en sosed, k se skoz neki vtika, ampak zadnje par let ga enostavno ignoriramo in majo mir. :)-
Ampak penzijonisti za sosede... jao jao :zmeden2:

Pa sej bo... postavta metrsko ograjo pa ciprese okrog, pa bo mir... :)-

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   sosedje
14.4.2005 21:09:14   
mamsi
Pa takoj posadita šavje tam vmes med vašim nadstreškom in njihovo parcelo, al pa ograjo postavta, men se zdi, da za šavje ni pravilnika, kolk stran ga lahko posadiš. Pa naj mirno raste na meji, pa še soseda ti nau treba gledat :)-:)-:)-:)-

Midva mava okol in okol, 1/2m od meje, smreke, ciprese in drugo nasajeno, da senco dela, med nami in sosedi je pa lepa ograja in veliko miru.;)

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   sosedje
14.4.2005 21:15:49   
Seven*
Ce hoces moj nasvet.. Pri takih ljudeh ne zaleze nic. Lahko jim pa prav posteno zlezes v ritko, pri tem si pa mislis svoje. Speci kaksno pecivo, kupi kaksno buteljko in jih povabi na prigrizek. Pri tem vneto kimaj itd.. Moras biti politicna. Najprej bodo ugotovili, da si v bistvu ful prijazna in usluzna, med tem jih bos pa ti ze okrog prsta zavrtela, da jim nic ne bo jasno. Svinjsko, vem, ampak meni je zal, da nisem tako naredila. Nazalost taksni ljudje prav pricakujejo, da jih bos kdaj povabila in postregla. In ce to ne naredis si ze potencialni sovraznik in so do tebe nezaupljivi..

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   sosedje
14.4.2005 23:27:44   
lidia
Sosede je treba držat na distanci!!!!!! Še posebej, če si prišlek, ne smejo kaj dost vedet o tebi, poveš jim toliko kot se jih tiče, kar zadeva oddaljenosti od meje ipd.
Zadostuje biti prijazen in korekten do njih, njihovih nasvetov poslušat pa ni glih treba...

S tem boš med drugim preprečila, da bodo tračali o tebi!!!!!!!


(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   sosedje
15.4.2005 0:48:57   
Anonimen
Ker se mal spoznam na gradnjo in take stvari...
Drži se vsega, kar so ti napisali v Lokacijsko inf. Do črke in črte natančno in delaj vse v mejah, ki so ti jih postavili. Taki sosedje znajo biti opasni. In inšpektorji, so resda dolžni delat oz. kaznovat tako, da stranki prizadenejo najmanjšo škodo (v mejah pooblastil), rušijo pa vsakdan bolj. Vrjemi mi, da saniranje takih 'problemov' stane več, kot bi stalo, če se upošteva pravila igre. Verjemi arhitektu.

Srečno z gradnjo doma, če imaš pa okrog tega kakšno vprašanje me lahk pomejlaš na privat.

(odgovor članu mirjamca)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   sosedje
17.4.2005 19:04:08   
india
Dokler se držiš predpisov in delaš kot je treba, se za sosede ne sekiraj. Mirno presliši njihove komentarje, če je možno, res nekaj posadi čimbliže meji, pa lepo delaj po svoje dalje.
Preveč je ljudi,ki so pametnejši od vseh ostalih.

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   sosedje
18.4.2005 9:55:03   
kalbo
Sosedje znajo biti včasih res nadležni, vendar je pa dobro, da smo malo politični. S sosedi je dobro imeti dobre odnose, pa če tudi na račun kakšnega metra zemlje in gajbe piva.
Zavedaj se, da so penzionisti, ki te sprejmejo v svoje okolje najboljši čuvaji tvoje hiše, ko te ni doma. Z aroganco in visoko ograjo dosežeš le nezaupljivost in privoščljivost. Bolje kakšno besedico požreti, in nadstreček postaviti kak meter bolj stran, ali pa vprašati za dovoljenje, pa čeprav ga ne rabiš, kot pa da si skregan s sosedi.

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   sosedje
18.4.2005 11:36:47   
nana 27
Tudi jaz živim na vasi.
Moj nasvet. Ne se z njimi kregat in ne jim nagajat. Upokojenci imajo čas in čeprav imajo majhne pokojnine si vedno vzamejo čas in denar za odvetnika. Mi pustimo sosede pri miru. Pri ograji ne posadimo grmičkov, ker jih zaradi sence poškropijo s strupom. Če že kaj narediš, pa dobiš vabilo od odvetnika.

Najbolje je biti zadržano hinavski. Če ti komentirajo gradnjo, se nanje ne oziraj. Glede garaže pa se pozanimaj na upravni enoti ali pa jih hinavsko vprašaj, kam lahko avto postaviš, da bi ga imela pod streho in kaj jih ne bi motilo, pa da bi trta cela ostala :)

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?