|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   splav :(
7.12.2010 9:43:28   
niala
Pozdravljene soforumašice! Nisem vedela na koga se naj obrnem, pa sem zasledila tale forum, ki bi mi lahko bil v pomoč. Zadnje, kar želim, so kritike, ker se nisem podala nezaščitena v odnos, zato prosim za razumevanje, četudi same tega sploh ne podpirate. Splava ne jemljem kot kontracepcije, je pa to edino, kar mi pri 21 ostane.user posted image
S fantom sva živela leto pa pol skupaj, par pa sva (bila) pred tem že dlje časa. On je od mene starejši 8 let. No, razšla sva se, nakar sem po mesecu in enem tednu izvedela, da sem noseča. Seveda sem o tem veliko razmišljala in še vedno, a nimam druge, ker sem še premlada, pa tudi finančno nimam porihtanih zadev, saj sem še študentka. Problem je nastal, ko sem to sporočila bivšemu fantu. Pričakovala sem vse prej kot odziv, ki sem ga sinoči doživela (po telefonu, je namreč več kot 150 vstran od mene, saj sem se preselila od njega pred dobrim mesecem). Razjezil se je, da lažem, ker mu je neka druga bivša baje naredila po koncu zveze isto "sceno", ne vem pa, koliko se je to razvedelo. V glavnem, prepričan je, da lažem, kar mi otežuje že tako ali tako težko situacijo, v kateri sem sama za vse (glede odločitve, ki je padla) in mi je zdaj vse še 3x huje!user posted image   To sem mu včeraj tudi dopovedovala, a je rekel, da mi ne verjame niti besedice. Kaj bi pa imela od tega, da bi lagala? Bolj logično bi potem bilo, če bi otroka želela obdržati in s tem prikrito prikleniti nase tudi bivšega (taki primeri so pač znani).
Rada bi mu pred nos, ko bo prišel domov, pomolila dokaz. Ker nikomur, niti staršem nisem zmogla povedat nastale situacije, sem tukaj sama. Ali dobiš kakšen pisni dokaz ali karkoli, kar je vedno nekje v arhivu ali tvoje, da si to naredil? Tako sem obupana, da sem sama sebi odveč, ker je prišlo do tega. Odvzela bom življenje, meni pa bo namenjeno živeti še naprej? Grozno se počutim, še toliko bolj pa, ker nimam podpore niti od osebe, s katero sva bila skupaj in si zaupala vse, tudi pomagala, ko je prišlo do kakšnih večjih težav. Od včeraj pa ga sploh ne poznam več in ne vem kje se je zalomilo, da je tako burno odreagiral!

Prosim, tiste, ki ste se kdajkoli znašle v podobni situaciji, razjasnite mi te pojme in povejte kako je to potekalo. Sicer mi je gin. že razjasnila nejasnosti, ampak mislim glede tega dokaza - o tem prej sploh nisem razmišljala, ker nisem pričakovala, da mi bivši ne bo verjel. Zadnje, kar pričakuješ v že tako ali tako grozni situaciji....

Lepo bodite vsaj ve v tem predprazničnem časuuser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: splav :(
7.12.2010 9:52:19   
Peli
niala - ne vem če te prav razumem, ampak iz napisanega dobim občutek, da ti pravzaprav ni tolk do splava. Odloči se sama, je pa najbrž težko, če nimaš vsaj nekaj podpore od tvojih domačih. Na tvojem mestu bi bivšega pustila pri miru, in če ti je do otroka, ga sploh nebi vpletala v to.
Mislim da je kar nekaj še mlajših mamic ki jim vseskupaj spelje, ne glede na to ali hodij v šolo, študirajo... .
Odločitev je tvoja, mislim pa da to za vedno ostane nekje v srcu, čeprav nihče ne izve za to, saj naj bi blo vseskupaj anonimno.

(odgovor članu niala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: splav :(
7.12.2010 9:55:44   
niala
Pozdravljena! Hvala za odg. V bistvu mi do splava je, sicer s težkim srcem, a za otroka res nisem sposobna skrbeti (s finančnega vidika mislim), doma imamo zelo slabo finančno stanje, in zadnje kar si želim, je naprtiti otroka v staršev strošek. :( Delati ne morem zraven, ker redno študiram zahteven študij, torej niti malo ne razmišljam o tem, da bi ga obdržala. Boli me samo, da mi edina oseba, na katero sem računala, ne verjameuser posted image user posted image Glede kakršnega koli (pisnega) dokaza veš kaj več?

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: splav :(
7.12.2010 9:56:54   
nati29
Mogoče lahko narediš krvni test v laboratoriju, tam naj bi bilo razvidno, ali si noseča in pa tudi tvoji podatki gor. Sicer delajo v laboratoriju tudi urinske teste, ampak mislim, da je to samoplačniško.

(odgovor članu niala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: splav :(
7.12.2010 10:01:19   
Anonimen
To, da bo on okoli govoril, da si lagala, da si noseča, je tvoj najmanjši problem in res ne vem zakaj se sekiraš. Ti veš kako je, kar si pa ostali mislijo pa ni pomembno. In resnično ne razumem kako ti je to največji problem, da ti bo on verjel. Glej, šla sta narazen, sedaj sta vsak za sebe. Njemu nimaš kaj odgovarjat. Če si pa to naredila zato, da si se mu zasmilila, potem pa..

Kar se tiče otroka -splav ni edina možnost. Možnost je tudi posvojitev. S tem boš nepopisno pomagala parom, ki so že več let na čakalni listi.

< Sporočilo je popravil skuštrana suzi -- 7.12.2010 10:02:36 >

(odgovor članu nati29)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: splav :(
7.12.2010 10:02:02   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: niala
Rada bi mu pred nos, ko bo prišel domov, pomolila dokaz. Ali dobiš kakšen pisni dokaz ali karkoli, kar je vedno nekje v arhivu ali tvoje, da si to naredil?

Potrdilo o opravljenem splavu? Ja, dobiš.

(odgovor članu niala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: splav :(
7.12.2010 10:08:19   
niala
Hvala vam! A se lahko sama peljem na splav, ali po opravljenem posegu ne smeš iti za volan? Tako me je groza tega dne, verjetno najhujše še pride za mano... Nikomur drugemu nisem sposobna povedat, ker je že meni tako težko in se sploh ne morem osredotočit na nič drugega!user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: splav :(
7.12.2010 10:09:10   
lenčy
niala ne mislim ti utrujat ampak si to 100%? siceer ne vem, kako je to, da bi zanosila in ostala sama ampak še manj pa ne vem, če bi bila sposobna naredit kaj takega-vzeti temu otroku življenje. sliši se kruto, da bo otrok živel v pomanjkanju, ampak verjemi, da se da. pomembno je, da ima ljudi okoli sebe, ki ga imajo radi, samo to. za bivšega se pa ne sekiraj, enkrat mu bo žal, da ti ni verjel. dobro premisli, malo prespi in se šele nato odloči.
naj ti še povem, da je materinstvo nekaj najlepšega, kar lahko doživiš in če boš še kaj potrebovala, lahko računaš name.

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu niala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: splav :(
7.12.2010 10:10:05   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: niala
A se lahko sama peljem na splav, ali po opravljenem posegu ne smeš iti za volan?

Odvisno predvsem od tvojega psihičnega počutja, pa tudi od fizičnega oz. od vrste splava, ki jo opravijo. Če greš takorekoč na "ambulantnega" (vakuumski - minuta, pa je končano), načeloma ni posledic in odkorakaš oz. se odpelješ že 15 minut po posegu. Ampak če si pa pod prehudim stresom zaradi posega, potem pa volan ni priporočljiv zaradi stresa, ne zaradi splava.

(odgovor članu niala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: splav :(
7.12.2010 10:10:26   
Anonimen
Kakorkoli, če si v kolikortoliko dobrimi odnosi s starši, bi jaz njim povedala. Ti bo lažje.

(odgovor članu lenčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: splav :(
7.12.2010 10:26:56   
Najaa
Ali pa prosi kakšno prijateljico, da te pelje potem domov. Po splavu se zelo slabo počutiš, ne sam psihično, tudi fizično.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: splav :(
7.12.2010 10:58:58   
nati29
Če imaš splav narejen pod anestezijo, potem se ne smeš peljati sama. Jaz sem sicer imela spontani splav, ampak postopek je isti, pa sem se po posegu kar vredu počutila, samo malo matasto pa tko brez moči, samo sama se pa ne bi upala peljati. Ti v bolnici tudi povejo, da ta dan ne smeš voziti.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: splav :(
7.12.2010 11:40:23   
emica2008
www.splav.info/splav_abortus.html

Malo si tole poglej. Če finančno nisi sposobna ga daj v posvojitev.


(odgovor članu nati29)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
7.12.2010 12:46:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu emica2008)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: splav :(
7.12.2010 13:19:11   
emica2008
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

mozno je tud, da te mal hormoni mecejo, pa si zarad tega prizadeta zarad odziva bivsega. on ni vec del tvojega zivljenja in raje ne razmisljaj o tem, kako naj bi reagiral.

v kolikor si odlocena za splav, pojdi cimprej do G na pogovor in po napotnico; za sam splav pa ti svetujem dobro prijateljico poleg. vsekakor pa sprejmi trdno odlocitev o posegu, ker je povsem verjetno, da ti bo na trenutke vsaj malo zal. ampak kot si napisala - to je tvoja odlocitev in gre za tvoj lajf.

emica2008 - ni potrebno tako moraliziranje. zagotovo ima tudi take pomisleke, ampak ce ze predlagas posvojitev - a resno mislis, da je potem kaj lazje?


nič ne moraliziram. ko napišeš v iskalnik splav ti to kot prvo ven vrže, kjer imaš vse informacije.
pa nisem edina predlagala posvojitve.

pa nehaj me že napadat pa se skoz vtikat v moje odgovore......sej vem, da si ti itak najbolj pametna z najboljšimi nasveti, z največ izkušnjami......dost te mam user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: splav :(
7.12.2010 13:28:58   
mojamura
niala, jaz sem naredila splav. več si preberi tukaj: http://bibaleze.si//clanek/rubrika/starsi/prisiljena-v-splav.html (moj prispevek)

hočem ti reči, da tega nikoli (vsaj jaz) nisem pozabila in najverjetneje nikoli ne bom....še huje pa je ker si ne morem oprostiti. ti pa naredi po svoji vesti.



_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu niala)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
7.12.2010 14:48:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu emica2008)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: splav :(
7.12.2010 15:01:09   
emica2008
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: emica2008

pa nehaj me že napadat pa se skoz vtikat v moje odgovore......sej vem, da si ti itak najbolj pametna z najboljšimi nasveti, z največ izkušnjami......dost te mam user posted image


teb pa hitr pokrovko odnese, a? user posted image



ah je že bolš, pokrovka gre nazaj kamor paše user posted image

dej mi sam še povej kva to za ene brihtole ti ješ user posted image


< Sporočilo je popravil emica2008 -- 7.12.2010 15:09:18 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: splav :(
7.12.2010 19:45:16   
mamipikapoka
niala
Ne bom ti pridigala. sama se odloči za ta pomemben korak, želim ti podati le nekaj dejstev:

sama sem študentka in prvič sem zanosila nepričakovano. To je bil šok posebej zato ker sma se z mojim v tistem obdobju, ko sem izvedela precej prepirala. Kasneje sem ugotovila, da so bili krivi hormoni... Midva sva na srečo ostala skupaj.
Tebi je ostalo podarjeno življenje in na tebi je kaj boš storila z njim...

Če bi pa vedela kako je država radodarna do mamic študentk, pa bi sedaj zagotovo pričakovala že tretjega otroka in ne drugega. JA, DRŽAVA ZELO POMAGA! Malo pobrskaj po forumu študentskih družin.
tako na grobo ti povem, da dobiš : starševsko nadomestilo, otroški dodatek, štipendijo IN denarno socialno pomoč (samo nekaj dokumentov moreš urediti)... vse skupaj prinese mesečno okrog 600-700 evrov. Pa še enkratno denarno pomoč iz strani občine dobiš - to je različno od vsake občine posebej, jaz sem dobila 100 evrov, pa še denar namesto paketa za novorojenca.

Mene je bilo na začetku najbolj strah kako bomo finančno zmogli, ampak, po rojstvu otroka imam prvič redne dohodke, ki niso zanemarljivi. Zato sva se s partnerjem odločila, da v teku študija dobima še enega člana.

Glede študija pa imaš zaradi materinstva možnost ponavljanja letnika in za to leto, ki ga ponavljaš ti tudi pripada štipendija. Prav tako lahko podaljšaš absolventa za eno leto na vsakega rojenega otroka - vendar ti pri podaljšanju absolventa ne pripada štipendija.

Pa, da še omenim starše. Moji so bili najprej zadržani, sedaj pa jim moj škratek pomeni največ na svetu.


Odloči se po svoji vesti!
najbolj ti pa priporočam zadevo prespati en teden, ker je sedaj zagotovo vse preveč stresno
user posted image


(odgovor članu niala)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: splav :(
7.12.2010 20:22:48   
sanasan
jaz sem bila sicer 'samo' na čiščenju po ss pod narkozo. ob odpustu nas niso spustili iz sobe brez spremstva. fizično sem se počutila ok, dokler nisem prišla ven, ko me je začelo zanašati in se mi vrteti. sama bi težko zmogla. ob odhodu dobiš odpustnico, kjer je vse napisano...
če bi me vprašala sedaj pri kar nekaj letih po 30, ne bi šla delat splav...pri tvojih letih in situaciji pa najverjetnej ja. vsaj takrat sem tako razmišljala. imela sem polno načrtov in me je vedno bilo strah, da če bi zanosila in nato obdržala otroka, da bi mu (otroku) kdaj karkoli očitala. na srečo se mi ni bilo treba odločat.

dobro razmisli in se odloči, kot misliš, da je prav! srečno!

ps.: bivšemu pa nisi dolžna nobenega 'dokaza'. ni vreden niti b-ja od besede!

_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu mamipikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?