|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spontani splav?
29.6.2009 7:31:57   
piki4ca
Pozdravljeni,

danes zjutraj, ko sem se zbudila, sem imala na hlačkah temno rdeč madež in potem ko sem se obrisala, je bil papir temno rdeč (bolj redka tekočina), celi kos. Zgledalo je, kot da pri koncu menstruacije. Še vedno ko grem na wc se mi pojavlja ta "izcedek", ki pa je malo obilnejši kot sam izcedek. Sem pa v 8. tednu nosečnosti. Moja ginekologinja je na dopustu. Kaj naj naredim? A je šlo za splav ali vendarle ne? V sredo pride ginekologinja z dopusta, naj grem takrat k njej ali naj grem na urgenco?

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spontani splav?
29.6.2009 7:35:59   
Teni_
Pojdi takoj na urgenco. Nobena krvavitev  v nosečnosti ni normalna. Še vedno je možno, da ne gre za ss, ampak vsekakor boljše preverit.

(odgovor članu piki4ca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spontani splav?
29.6.2009 7:40:29   
sonček85
Takoj pojdi na urgenco ,moraJO te sprejeti .

_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu piki4ca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spontani splav?
29.6.2009 8:26:20   
katra55
Takoj pojdi na urgenco.  user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spontani splav?
29.6.2009 11:34:31   
natasaxy
ja pikica upam da si šla na urgenco in da je vse o.k.

Namreč meni se je zgodilo pred dobrim tednom dni enako,.....pa je bilo žal vsega konec in sem šla na čiščenje.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spontani splav?
29.6.2009 12:16:03   
piki4ca
Hej, sem šla urgenco ampak je tudi pri meni žal vsega konec. Kaj hočemo, pa več sreče prihodnjič. 

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spontani splav?
29.6.2009 12:19:22   
katra55
piki4ca žal mi jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . user posted image user posted image

(odgovor članu piki4ca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spontani splav?
29.6.2009 14:28:01   
Teni_
Pikica, žal mi je user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spontani splav?
29.6.2009 22:39:16   
ribica.
Tudi jaz sočustvujem s tabo! Ampak tolaži se s tem, da kadar gre nekaj narobe, je bolje da gre čimprej. Meni se ta čimprej ni zgodil, in se je moral v 17 tednu. Tako da res, hvala bogu da ti vsaj tega ni bilo treba. Tudi splav v zgodnji nosečnosti je lahko pravi blagoslov. Ne bit zdaj jezna name, ker tole govorim. Vem da te zdaj karkoli težko potolaži. Drži se!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spontani splav?
30.6.2009 5:59:27   
piki4ca
Hvala vsem za tolažilne besede. Ribica, nisem jezna na tebe. Saj meni je tudi včeraj ginekologinja rekla, da je bolje tak, kot pa kasneje. Samo vseeno sem bla (oz. sem že) zelo žalostna, saj sem si tega otročka zelo želela, pa še v prvo je ratal (sem jemala klomifen in je v prvem ciklusu ratalo), ampak dobro, tudi to se zgodi. Bo pa prihodnjič boljše, se tolažim, da nisem edina in da to ni bila moja edina priložnost.

Lidija

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spontani splav?
30.6.2009 16:06:22   
piki4ca
Hej, še eno vprašanje. A ve katera kaj natanko naj bi pomenil lambda znak? Na izvidu imam napisano, da gre za avitalno enoplodno nosečnost, ter pa da je nakazan lambda znak. Nekaj sem prebrala, da je to povezano z dvojčki, vendar kaj jasnega tudi na netu ne piše. A je možno, da je eden od dvojčkov odrml, drugi pa se na ultrazvoku ni videl, ker je bil skrit za drugim? Malo sem še vedno optimistična. Sicer imam jutri pregled pri svoji ginekologinji, pa me zanima, če je to možno ali ne.

LP, Lidija

(odgovor članu piki4ca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spontani splav?
30.6.2009 16:15:58   
ronja
Ti držim pesti! Včasih je krvavitev (najprej) šibka, pa je to vseeno splav, včasih se ulije, pa plod preživi, sem že oboje doživela.
Hm, če bi bila dvojčka, bi ti verjetno povedali... Seveda je pa vse možno, tudi to, da se en ne vidi zaradi krvavitve. Lambda na splošno pomeni dolžino, v fiziki, v medicini pa ne vem... Držim pesti! Vsekakor pa je boljše zdaj kot kasneje, ko ga že čutiš, kako brca,...

(odgovor članu piki4ca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spontani splav?
1.7.2009 18:33:10   
piki4ca
Hej,

ni bilo splava, bil je le hematom, ampak moram iti na čiščenje, ker pri plodu ni vidnih utripov, pa tudi zrastel ni v dveh dneh niti za mm. Tako da je žal odmrl. Ginekologinja je rekla, da ne ve, zakaj se to zgodi, ampak se. A ve katera, koliko časa po čiščenju ni priporočljivo zanositi in kdaj se praviloma pojavi menstruacija?

LP, Lidija

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spontani splav?
1.7.2009 18:44:56   
a.biba
Piki4ca user posted image  žal mi je. Vem, da ti je hudo in jokaj kolikor te je volja. Ti bo potem lažje. Sem tudi sama dala to skozi pred kratkim, a žal se ne da nič narediti. Jaz sem imela čisti spontani splav in nisem bila na čiščenju, tako da mi je ginekolog rekel, da je dovolj če počakam en cikel. Pri čiščenju pa ponavadi priporočajo tri oz. odvisno od ginekologa. Za mene že ni prišlo v poštev prvi mesec, da bi sploh mislila na to, zdaj je pa že čisto druga pesem. Drži se!

(odgovor članu piki4ca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spontani splav?
1.7.2009 21:35:58   
ribica.
2 cikla imaš dovolj. Se mi pa zdi da ponavadi osebni ginekologi vedno rečejo naj čakamo dlje, medtem ko Pušenjak na forumu vedno pravi da ni potrebe. Jaz sem imela splav v 17 tednu, pa mi je ginekologinja, ki mi je delala abrazijo rekla, da je dve menstruaciji dovolj, da ne rabim čakat več. Mogoče včasih zdravniki vzamejo malo rezerve zaradi psihičnega stanje, kdo ve. Kar se tega tiče pa tako sama veš.

(odgovor članu a.biba)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spontani splav?
8.7.2009 15:18:27   
aygo
Verjetno je tudi mene pravkar doletel ss konec petega tedna...user posted image

Sem bila na wc-ju, se obrisala, na papirju je bil krvav izcedek, na sredi pa cm velika belo rdeča gmota, videti je bilo kot embrijo... Še celo dve pikici je imel kot dve očki... Jutri sem itak naročena pri G, ampak po moje je bilo to to. Možno da je "umrl" že pred dnevi in sedaj ga je maternica sama izločila. Krvavim sicer zaenkrat ne... Mi je pa bilo čudno, da mi ni bilo nič slabo in da nimam nobenih drugih simptomov... Medtem ko sem imela v prvi nosečnici zaradi slabosti celo norišnico in sem se komaj pribijala skozi dneve v prvih štirih mesecih user posted image

(odgovor članu piki4ca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spontani splav?
9.7.2009 19:58:11   
pipika123
user posted image user posted image

(odgovor članu aygo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: spontani splav?
10.7.2009 18:28:22   
amii
Bogice user posted image  

_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu pipika123)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: spontani splav?
21.7.2009 9:30:01   
bushi
Hej punce.. jaz sem bila pa včeraj pri ginekologu - prvi pregled. Takoj je opazil da krvavim in mi dal vedet, da to nikakor ni dober znak. Pogledal je z ultrazvokom in ugotovil, da plod je in ima tudi utrip, ni pa mu bilo jasno od kje kri. Tako me je dal na bolniško.. pa do sedaj sem imela samo temne madeže na hlačkah, danes zjutraj pa je bilo malo bolj krvavo. Ne vem, ali moram samo počivat - ležati v postelji ali grem lahko tudi na kak sprehod?!?!
Seveda me skrbi, čeprav sta me mami in tašča pomirili, da sta tudi oni krvaveli, pa je bilo vse ok, mami celo ko je bila noseča z mano..

Samo da se spovem in slišim kako pozitivno besedo..user posted image

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: spontani splav?
24.7.2009 17:53:58   
bushi
Toliko o pomoči in pozitivnih besedah forumašic...

V četrtek sem imela naporno noč s splavom, temu je sledil obisk v porodnišnici in še čiščenje maternice. Ampak življenje gre dalje. Vse punce in bodoče mamice, ki mogoče doživljate to ali pa vas je strah.. sama ostajam pozitivnih misli in bom takoj, ko bo to mogoče (zdravstveno) ponovno poskusila. Bila sem polna čustev, solze so lile iz mene kar same... ampak sem močna in ker vem da upanje obstaja sem optimistična.

Vsi zdravniki in sestre.. vsi so mi govorili, da je to zelo pogosto, statistika celo govori, da četrtina nosečnic spontano splavi. Jezi pa me ker nisem občutila ali pa zaznala, da obstaja kdo, ki bi rad prišel stvari do dna. Tako pa morajo nosečnice misliti na 1000 stvari; kaj bodo pojedle, kako spale, kje delale... pa kljub temu pride do splava.


_____________________________

Dobri prijatelj ve, da si dobro jajce, četudi si malce počen.

(odgovor članu bushi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: spontani splav?
27.7.2009 9:33:41   
pilotina
žal mi je, za vse, ki ste tudi doživele vse to user posted image

(odgovor članu piki4ca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?