|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stanovanjski problem
10.6.2005 13:49:12   
bebica
No, pa da vas še jaz malo zamorim z mojimi težavami in vprašam za nasvet.
s fantom sva si par let nazaj uredila stanovanje v hiši njegovih staršev. Moji starši so nama zelo pomagali pri opremi (ki je bila kar draga), njegovi pa so nama odstopili prvo nadstropje in omogočili ter pomagali pri delu. Pomoč obeh oba zelo ceniva in spoštujeva, vendar je problem njegova sestra. Ta se je še preden sva si uredila flat, odselila k njenemu fantu v hišo, ki je njegova - se pravi njuna. In pred dvema letoma je umrla fantova babica (živela je nadsropje nad nama, njegovi starši pa živijo še nadstropje više) in takrat so se začeli problemi. Starši so vedno govorili, da bi radi da midva enkrat naslediva hišo, ker tudi pomagava na vrtu in pri ostalem okoli hiše... Sestra pa hoče babičino stanovanje zase, in pravi da bo prišla živet nazaj, ker se kao s fantom ne šteka. Imata otroka in fant jo z otrokom ne bo pustil nikamor, sama pa itak ne bo prišla. Pa saj vem, da tudi njej nekaj pripada, ampak vem, da nikoli ne bo prišla nazaj. Tako je sedaj srednji štuk prazen in poseldično temu nas stane kurjava več in nama se nabira vlaga, ker se zgoraj ne kuri. Midva nameravava narediti prizidek, da bodo otroci imeli svoje sobe. Seveda pa bi nama bolj usrezalo, da bi si lahko v zgornjem nadstropju uredila sobe in ne bi "kvazila" hiše s prizidkom. grozno mi je , ker vem da bo stanovanje zgoraj prazno še vsaj 20 let, midva bova pa delala prizdek. Starši bi "kao" radi , da je najino, naredijo pa nič. Sestra je v glavnem huda materialistka in se ne da z njo nič pogovorit glede tega. Btw je imela možnost, da si s prejšnjim fantom uredi stanovanje tam, kjer sva sedaj midva, pa je vedno govorila, da doma pa že ne bo.
Mah, no dolga zgodba in ne znam na kratko napisat in razložit. V glavnem a niso eni grozni. Jaz svojemu bratu (ki z družino živi v hiši mojih staršev) tega ne bi nikoli naredila.
Kaj mislite? Pa ne me napadit, da sem jaz še hujši materialist, ker hočem še njeno polovico.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   stanovanjski problem
10.6.2005 14:18:18   
Mijavček
Ojla,

razumem tvoje skrbi in stiske, po mojem mnenju so za razdelitev premoženja odgovorni starši od tvojega fanta. Verjetno bi bilo najbolje, da se vsi čimprej vsedete skupaj in se že zdaj dogovorite kdo bo kaj nasledil in komu kaj pripada. Sestri poskušajte na miren način razložiti situacijo; sicer je pa res, da njej pripada ravno toliko kot tvojemu fantu in bi bilo fer, da starši njej ponudijo kaj drugega v zameno za stanovanje od babice ali pa odškodnino.
V vsakem primeru so pomojem starši tisti, ki tukaj odločajo in morajo reči, tole je tako in tako. Če pa so cincavi in neodločni bo pa malo težje.
Skratka, fajn je, če se stvari čimprej dorečejo. Vidva s tvojim pa bodita jasna v svojih argumentih in na lep način povejta kaj si želita. Hkrati pa imejta v mislih tudi stališče sestre,... konec koncev, če nima resne zveze, tudi ona mora imeti en dom, kamor se lahko vrne, ne?

Srečno in lep dan želim,

Mijavček:muca:

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   stanovanjski problem
10.6.2005 14:19:19   
Anonimen
Kaj pa izplačilo sestrinega deleža?

(odgovor članu bebica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   stanovanjski problem
10.6.2005 14:27:00   
bebica
Starši so nekako cincavi, ja. Govorijo v prid mojemu, delajo pa v prid sestri . Saj vem, da se ji ne morejo odpovedat - ne enemu, ne drugemu. Izplačilo bi znašalo cca 9 MIO - starši nimajo, midva pa tudi ne. Če bi že šla v kedit, bi raje za hiško šparala, kot da jo izplačava.
Mah bomo že. Dokler vsaj imamo nekaj, smo lahko srečni. Samo zanima me vaše mnenje punce.
In hvala vsem za pomoč.:rozica:

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   stanovanjski problem
10.6.2005 14:42:02   
baguSka
Jst sm tud šla s fantom na svoje. Stanovanje je kupil sam, pri opremu sem dala nekaj zravn. Doma v hiši je ostal moj brat. Kaj zdaj? Meni pripada isto kot njemu. On je ostal doma, torej mu ostane cela hiša, medtem ko sva midva z mojim v stanovanju in mojge vložka tuki ni. Torej če se s fantom skregava, lahko ostanem na cesti? Ne. Odšla bom nazaj domou. Sam je tam moj delež. Tega se moj brat dobro zaveda in seveda me ne bo pustil na cesti. Če bo imel denar me bo izplačal, v nasprotnem primeru me bo vzel pod svojo oz. mojo, torej najino streho. Oba sva na istem. Meni je mimo da on vse dobi, ker me pač izplačat ne more, njemu pa je mimo, da me bo mogu vzet nazaj če se skregam s fantom. Materialistka nism. Lahko bi zahtevala že zdej denar od njega. Ampak zakaj? Nima smisla. Ne vem ne znam ti pomagat. Žal je tako, da ma sestra od tvojga isti delež in pravico kot tvoj. Razen če seveda tvoji starši ne določijo drugače. To se bojo mogli pa oni sami odločit. Do takrat pa lahko le čakaš.

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   stanovanjski problem
10.6.2005 15:00:16   
nana 27
Poskusita se z njo dogovoriti, da bi rada prenovila srednje nadstropje, da bi pridobila še kakšno sobo za otroke (vse račune od dela skrbno shranita). Povejta ji, da se bo lahko kadarkoli vrnila domov, da bi rada zaščitila celotno hišo pred propadanjem (vlaga). Mogoče bo popustila, vidva pa bosta lahko znižala vrednost 9 MIO zaradi vloženega dela in materiala. Dejstvo je, da dokler sta starša živa in ne glede na vpisano lastninsko pravico, sestra nima kaj zahtevati iz pravnega vidika seveda. Delež kot zakonitemu dediču ji pripada šele ob smrti enega od staršev pa še to bi polovica hiše bila od preostalega starša, druga polovica pa bi se delila na dva dela, če seveda sedaj ni pravno urejena lastnina in je le ta vpisana le na starše. Ali je bilo srednje nadstropje vpisano na babico? Če ni bilo in je cela hiša v lasti staršev oni za časa življenja odločajo, kaj bodo z lastnino delali. Lahko dajo stanovanje tudi sosedu, če se tako odločijo. Naj se oni pogovorijo s hčerko in jo opozorijo, da je potrebno v hišo vlagat, ker če ne bo še naprej propadla in izgubljala na vrednosti celotna hiša. Seveda ji morajo povedati, da v vsakem primeru lahko pride domov, če ne bo druge možnosti.

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   stanovanjski problem
10.6.2005 15:40:41   
Gina
Meni se pa ne zdi fer, da vidva zahtevata toliko zase. Moraš razumet starše, oni nimajo samo enega otroka, ampak dva. Ti boš tudi svojim hotela dati vsem enak delež, ne boš enega favorizirala, če bo slučajno s tabo živel, ali kako?
Vidim pa čisto fajn rešitev. Izplačajte sestro. Zihr bo njej fajn, vama pa tudi. Pa boste imeli toliko, kot rabite, ona pa bo imela svoj občutek varnosti, ki ga zdaj očitno nima.

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   stanovanjski problem
10.6.2005 19:11:35   
tesa
Jaz ti pa priporočam, da naredite prizidek in svoj lasten vhod in bo stvar rešena.
Če se ne morete zmeniti zdaj, se tudi v bodoče ne boste morali in čakati, kako bo z življenjem tvoje snahe je malo mimo:zmeden2:
Zgornji del pa lepo izolirajta strop in ti ne bo vleklo vlago oz.ti ne bo toplota uhajala skozi strop.
Mi smo imeli podobno situacijo , ampak to je dolga in že druga zgodba. Midva tudi živiva v hiši, kjer je preveč lastnikov in sva se odločila zgraditi svojo hišico.
Lp:miska:

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   stanovanjski problem
10.6.2005 19:45:22   
Anonimen
Ja, kako da ne... :)- zase hočeš vso hišo, sestre ne bi izplačala za njen delež, njeno stanovanje hočeš zase, potem naj ti pa pišemo, da nisi egoistka in materialistka in da je to ona?!

Starši imajo dva otroka, oba enakovredna. Polovica je od enega, polovica od drugega. Če eden od dveh ostane doma, mora izplačati drugega. Sredinsko stanovanje je njeno, lahko ti ga proda ali pa ti ga da v najem. Nobene pravice nimaš, da pričakuješ od nje, da se mu odpove.

(odgovor članu bebica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   stanovanjski problem
10.6.2005 19:47:24   
tesa
Joj smotka; svakinje sem mislila in ne snahe:zmeden:

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   stanovanjski problem
10.6.2005 23:36:11   
Annny
Takole bom rekla:
sestri ni treba zaenkrat ničesar izplačevati, ker sta po babici stanovanje nasledila fantova starša- mar ni tako? Po dednem pravu že.
Ko njegovih staršev ne bo več- potem se bo pa premoženje delilo na pol med tvojega fanta in njegovo sestro. Takrat si boste premoženje (hišo) ali fizično razdelili ali nekoga izplačali.

V TEM TRENUTKU lahko fantova starša počneta s hišo kar ju je volja.

Zahtevajta odgovore ZDAJ- tako od sestre kot od staršev. Zakaj bi šla v strošek in gradila prizidek, če je stanovanje prazno??
Sestra naj ali pride domov ali pa sama zida prizidek- tako pač je.
Starši so pa tisti, ki bodo morali odločiti.


lp

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   stanovanjski problem
10.6.2005 23:41:04   
Annny
Po drugi strani je pa res, kar so napisale predhodnice- moralno gledano.
Kam naj gre fantova sestra, če bo ostala sama z otrokom. Bi potem morala v podnajem, če doma zanjo ne bi bilo prostora..? Vidiš, to tudi ni fer.
Tako da je res, da bi bilo najbolje, da bi naredili lasten vhod in vse ostalo..

Če bosta zidala prizidek, bo le-ta povečal vrednost hiše (ki jo boste morda nekoč delili ali prodali..). Zato vama svetujem, da skrbno spravljata vse račune od zidave, prenavljanja itd., ker vama bodo morda nekoč še prav prišli.

Papa:rozica:

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   stanovanjski problem
11.6.2005 7:10:10   
Bina01
Tudi jaz sem šla od doma živet k fantu. Mama je takrat moj prostor odstopila sestri. In to me je prav bolelo.
Počutila sem se prav izgnano :((
Od takrat je že 13 let in sedaj je bolje. S partnerjem sva prodala njegovo stanovanje (garsonjero) in kupila hiško. Pri nakupu mi je finančno pomagala tudi mama. Tako sem dobila svoj delež in tudi če greva kdaj na razen, me bo mogel izplačati ali jaz njega. Res pa je, da pri 32 letih se že skoraj ne bi mogla več vrniti k mami. Raje grem v podnajem.

Vprašanje pa je, kako bi se situacija rešila, če bi s fantom prenehala kakšno leto ali dve po tem ko sem se preselila k njemu in sva še živela v njegovi garsonjeri. :zmeden: Mislim, da bi verjetno hotela nazaj svoj prostor.

Sigurno pa je, da otroku, ki ostane doma, ne pripada nič več kot tistemu, ki gre od doma.

Gotovo pa morata prispevati k rednemu zdrževanju hiše ne glede na to ali jo prepišejo na tvojega fanta ali ne, saj gre tudi za vajine bivalne pogoje. Mislim, da ne plačujeta najemnine, ampak živita v hiši zastonj. Konec koncev živita pri njegovih starših v hiši, ki so jo oni plačali. In če vama kaj ni všeč, spokajta in pejta drugam. Prazen prostor nad vama je "problem" staršev, ne pa vajin. Če pa vama zaradi tega vlaga uničuje vajino stanovanje, pa se o tem pogovorita z njimi in naj stvar uredijo.
Za večje stroške kot so zamenjava strehe, fasade, inštalacije, dogradnje, pa shranjujta račune. Računi naj se tudi glasijo na vajino ime.

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   stanovanjski problem
11.6.2005 12:54:55   
mimica
Mislim, da bi bilo najbolje, da namesto, da gradita prizidek,izplačata sestro.

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   stanovanjski problem
11.6.2005 13:01:57   
rija
Mijavček, ni mi jasno, zakaj bi bili dolžni starši svoji hčeri dati odškodnino? Če želi imeti zgornje nadstropje sin, bi ji moral on dati odškodnino, ker bo dobil večji delež kot sestra, ob predpostavki, da upoštevamo, da se hiša deli na tri dele. Tudi prizidek bi moral financirati verjetno sin. Mar ne?

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   stanovanjski problem
12.6.2005 16:30:24   
Anonimen
Sestra naj izplača vaju, vidva pa se odselita čisto na svoje:-))) Le tako bosta imela večni mir, kar se teh stvari tiče.
Če bi bilo to možno, bi se jaz sigurno odločila za to varianto, sploh glede na izkušnje, ki jih imam.
Pozdravčke, Nojči:sloncek:

(odgovor članu bebica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   stanovanjski problem
12.6.2005 21:34:00   
lena-3
Takšne situacije so vedno sporne. Pri nas je situacija takšna, da je sestra ostala doma in bo pač dobila celotno hišo. Tako pač je. Jaz osebno se zaradi tega ne nameravam z nikomur prepirati, še najmanj pa s sestro.

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   stanovanjski problem
13.6.2005 12:24:09   
Mijavček
Odgovor za rijo:

mislila sem v tem smislu: sedaj je hiša od staršev, starši odločajo komu bodo kaj zapustili. Če gledamo s stališča, da oba od otrok dobita enak delež in če upoštevamo, da brat živi v tej hiši, se pravi en delež že dobi, mora svoj delež dobiti tudi hči - če ne dobi od staršev stanovanja, je fer da dobi vsaj denar.
Po tej logiki denar dajo starši... ker so enemu otroku dali stanovanje.
Drugo pa je, ko starši umrejo.Upam, da sem zdaj bolj razumljivo razložila.

Tako je bilo tudi pri meni in moji sestri: Moja sestra je ostala s svojo družino doma in ima stanovanje v hiši najinih staršev ter bo eventuelno podedovala celotno hišo od mojih staršev, ko njih ne bo več.
Meni pa so starši kupili parcelo in pomagajo pri novi hiški. Meni se to zdi čisto fer.

LP :muca:

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?