|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred laparoskopijo
31.1.2009 18:54:23   
urškica
čao punce!

spet odpiram novo temo,,upam,da mi ne boste zamerile,ker vem da že veliko piše o laparoskopiji..sama sem na aglurabu že dva meseca,ginekolog mi je rekel,da to naj bi pomagalo pri policističnih jajčnikih,,jaz imam pa 6.2.pregled in se bojim,da bom morala na laparoskopija,ki pa me je seveda grozauser posted image ..zanima me ,če je potrebno ostati v bolnici,ali greš lahko domov? pa kako hudo to zgleda? ali potem imaš normalno user posted image ,ker jaz jo imam sedaj trikrat na leto,če imam srečo. prosim ne zamerite mi ,in upam na vaše odgovore..

hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
31.1.2009 19:02:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urškica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: strah pred laparoskopijo
31.1.2009 19:02:43   
punčkica
Jaz sem bila v bolnici dva dni, tisti dan ko je bila operacija in še naslednji potem sem šla domov. Ne boj se nič ne boli saj tak dobiš nerkozo ko pa se zbudiš ti je malo slabo malo boli vendar dobivaš inekcije protibolečinske. Edino par dni potem doma te malo kosti bolijo najbolj v predelu ram drugače pa sploh ni boleče, brez strahauser posted image . Jaz sem bila 2x.

_____________________________

še vedno čakamo na pikico.....

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: strah pred laparoskopijo
31.1.2009 21:46:41   
tweety83
Nikar naj te ne bo strah. Mene je bilo ful - ampak ni nič hudega. Dajo ti narkozo in itak nič ne veš. Po narkozi je nekaterim slabo - meni ni bilo čisto nič in sem se vredu počutila. sicer so ti pa na voljo protibolečinska sredstva ki ti vse skupaj omilijo. Edino kar je - je to, da te mogoče malo bolijo rame ali pa pod rebrami zaradi plina. to je pa vse.
Misli pozitivno - da je to pot do težko pričakovane kepice - in da boš potem najsrečnejša mami na celem svetu.

Res ni hudo!!!!!!!

Drži se in javi kako bo...........

LP

P.S. Glede menstruacije pa ne morem še nič napisat, ker je po posegu (15.01.) še nisem imela. Edino kar je bilo, je bila krvavitev en teden - pa še to minimalna - bolj kot izcedek.user posted image

(odgovor članu punčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: strah pred laparoskopijo
31.1.2009 21:56:00   
Anonimen
ja no, nobena operacija ni enostavna kot se bere. Očitno sem bila ena izmed redkih, ki  je laparoskopijo prenesla zelo zelo slabo. Z vsemi možnimi posledicami narkoze, sam poseg v telo...

Ampak ne boj se, kot že pišejo predhodnice.user posted image

(odgovor članu tweety83)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: strah pred laparoskopijo
2.2.2009 11:35:36   
anci banci
laparoskopija ni bav bav
in po operaciji si nalednji dan že doma, če ni zapletov
boli samo itak dobiš protibolečinske tablete oz inekcije

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: strah pred laparoskopijo
2.2.2009 14:45:37   
ziva1
Tweety kako dolge cikluse pa imaš drugače oz. kdaj pričakuješ M, so ti kaj rekli. Kdaj lahko začneš delati na bebiju? Točno en teden me še loči od laparo in histero, me že malce živčki dajejo, čeprav komaj čakam da je mimo in da lahko gremo v nove boje, ker čas tako hitro gre.



(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: strah pred laparoskopijo
2.2.2009 16:54:49   
anonimn
Ni razloga za strah ,za menoj sta dve laparoskopiji,histeroskopska operacija,slikanje maternice dve umetni oploditvi in sem še vedno tu.POGUMNO DEKLE!

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: strah pred laparoskopijo
2.2.2009 17:02:51   
rija
pred prvo laparo me je mislilo biti hin od strahuuser posted image  pa sem nekak preživela in bila takoj naslednji dan kot nova, me ni bolelo prav nič, niti od tistega napihovanja.....user posted image

drugič sem šla čisto mirna, sem imela laparo in histero, poseg je bil res 2,5 uri....kar je za laparo zelo dolgo...in tudi tokrat me ni bolelo prav nič.....ups...lažem....mi je brat prinesel v bolnico eno komedijo, pa sem umirala od smeha in takrat so me šivi res malo boleli user posted image user posted image user posted image .....

torej kar pogumno.....rukni si dva apaurina, pa bo lažjeuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: strah pred laparoskopijo
2.2.2009 17:07:04   
tweety83
ziva1

ponavadi sem imela dokaj redne menstruacije - mogoče zamika par dni. Menstruacijo pričakujem nekje 08.02. če bo tako kot prej - zaenkrat me še nič ne zvija, še nimam PMS-ja in upam da ne bo tako, kot so pisale nekatere predhodnice - da je potem full boleča menstruacija in da full krvaviš. Prvi pregled po operaciji imam 26.02. (6 tednov po posegu) in takrat bom izvedela kako in kaj. Upam da bova lahko takoj začela delati na bebiju.

Mogoče je pa vredu da te je strah operacije - ker mene je bilo tudi fuuuuul strah - da sem dva očenaša zmolila na hodniku pred operacijsko user posted image - potem je blo pa vse ok - brez bolečin (oz.z minimalnimi). In držim pestke da bo tudi pri tebi tako - z minimalnimi bolečinami.user posted image

Kam pa greš na operacijo? Česa te je strah - bolečin ali česa drugega?user posted image

(odgovor članu anonimn)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: strah pred laparoskopijo
2.2.2009 18:41:02   
ziva1
Hoj Tweety.

Grem v Celje in sicer pregled imam v petek, sprejem v nedeljo, v ponedeljek pa bom operirana. Same operacije me ni strah, malce me dajejo živčki sej veš, da ni prijetno v bolnici. Drugače pa sej bom itak pod narkozo in me nima biti česa strah user posted image , sam da je narkoza, imam namreč nizek prag bolečine. Strah me je edino tega, da mi nič ne najdejo, da bi bilo vse bp, ker vsi splošni pregledi so bili ok, mi ni G nič najdla. Imam namreč veliko upanje, da bom po operaciji zanosila, ker se že trudiva dobro leto.

Meni ni G nič rekla, da imam po operciji kakšen pregled, rekla je samo, če v pol leta ne zanosim, naj pridem nazaj. Si ti še v bolniški ali že delaš, se v redu počutiš, kaj pa šivi?

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: strah pred laparoskopijo
2.2.2009 18:58:33   
tweety83
jaz sem tudi bila v celju in so sestre full full prijazne - res - sploh nimaš občutka da si v bolnici. Tudi midva sva delala dobro leto in pol nauser posted image , pa žal nič. Sej je dovolj da ti prepikajo jajčnike - če so bolj leni ali policistični in odstranijo pregrado (no vsaj meni so jo) in potem bi moglo iti.
En teden po operaciji sem šla k mojmu zdravniku da mi je odstranil šive - je rekel da se lepo celi, potem pa sem še en teden bila doma - se pravi tri dni bolnice in dva tedna doma. Danes sem pa imela prvi delovni dan. Ko ti bodo dali šive ven si kupi kremico bepanten plus - za lepše celjenje - ker z drugim se ni priporočljivo mazati. Malo je neprijetno ko ti ostrani šive in je potem malo čudno - ampak se lahko vsaj normalno stuširaš.
Res je zelo različno od G do G kako ravnajo. Meni so spolni odnosi odsvetovani 4-6 tednov - tudi tebi bodo - dobiš navodila v bolnici. Sicer pa je bolje počakati mesec in pol, kot da bi šlo kaj narobe.
Če še kaj potrebuješ mi piši na ZS (glede stvari za v bolnico itd.).
KOliko si pa stara če lahko vprašam?

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: strah pred laparoskopijo
2.2.2009 19:13:43   
Kliki
Sicer nisem brala kaj so ti punce že napisale lahko pa ti povem da je bilo mene ko sem slišala da moram na laparo groza. Nisem ne vedela kaka operacija je, koliko časa okrevaš, če povzamem nisem vedela nič.
Za ta Forum takrat še nisem vedela.
Zdaj pa ti lahko povem da to ni nič groznega naredijo ti eno pikico na levi strani, eno na desni, tretjo malo pod popkom in ena gre skozi popek. Jaz nisem imela po operaciji nobenih bolečin. V bolnici sem bila vse skupaj 4 dni.
Potem sem imela pa še 15dni bolniško.
Menstruacijo sem imela že prej redno in je tako tudi ostalo.

Ni treba da te je strah. Če te pa se kaj zanima pa prašaj.user posted image

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: strah pred laparoskopijo
2.2.2009 19:17:22   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: U
Jaz nisem imela po operaciji nobenih bolečin. V bolnici sem bila vse skupaj 4 dni.


jaz tudi nisem mela nobenih bolečin...malo špikanja tam kjer so bili šivi, durgače pa nič...sem bila pa v bolnici eno noč.na dan operacije sem prišla notr, ker sem že prej opravila vse preiskave in druga dan po viziti domov... je bilo pa tako da sem bila operirana julija in ker sem učiteljica, sem bila potem do konca avgusta doma...menstruacija po laparo je prišla normalno, samo ful boleča je bila.


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: strah pred laparoskopijo
3.2.2009 8:10:25   
ziva1
Hej Tweety83.

ZS sem ti poslala pa ga verjetno nisi dobila. Moram v bolnišnico poleg copat in kozmetike še kaj vzeti? Zanima me, zakaj imam preden me sprejmejo v bolnico, še pregled, takrat bom imela tudi M, ker sem pravkar nehala jesti tabletke.



(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: strah pred laparoskopijo
3.2.2009 8:22:41   
anci banci
živa1

zato moraš imeti pregled, ker ti zmerijo pritisk, pogledajo tvojo kri, urin, določijo krvno skupino, ponavadi imaš še ginekološki pregled...

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: strah pred laparoskopijo
3.2.2009 10:59:35   
Fargesia
ziva , vzemi si križanke al pa kako knjigo, ker tisti dan ko imaš te preiskave, ti po njih zna biti malo dolgčas...

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: strah pred laparoskopijo
3.2.2009 11:33:40   
db
oj ne boj se ni tak bav bav sama sem bila v celju sestre so ful prijazne prav tako zdravniki če te kaj še zanima mi piši na zs

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: strah pred laparoskopijo
3.2.2009 15:38:48   
tweety83
heeej živa1

sem ti poslala nazaj ZS. Sporoči ce si ga dobila.

Lp


(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: strah pred laparoskopijo
3.2.2009 15:52:03   
urškica
ojla,,

hvala za vse odgovore,ste me malce potolažile,,upam,da bom imela dobro družbo in potem močnouser posted image in kasneje srčno upamuser posted image ..

hvala in veliko sreče tudi ostalim sotrpinkamuser posted image user posted image

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: strah pred laparoskopijo
4.2.2009 20:27:41   
shyshy
Pozdravljene vse tiste, ki vas je strah laparoskopije user posted image

Jaz sem danes 9. dan po klasični operaciji in moram povedat da se počutim odlično. V bolnici sem sotrpinila s kar nekaj dekleti, ki so imele laparoskopijo (ene le LPSC, drugim so odstranjevali tudi pregrade) in moram vas potolažit, da so bile vse te punce še isti večer po operaciji kot baletke user posted image Samo da so se naspale po narkozi, pa so že bile na nogah. Nekatere so bile sicer malo boge takoj po narkozi, saj jih je dajala slabost, ampak ko so se naspale so bile vse kot nove. Tiste z najnižjim pragom bolečine so zvečer mogoče še pojamrale za kako injekcijo da bi ponoči bolj sladko spaleuser posted image . Sicer pa nobena ni imela težav, ko pa so drugi dan po operaciji odhajale so povedale, da jim je bilo kot bi šle s kolegicami na kavo in oddih user posted image

Predlagam vam, da tudi ve to izkušnjo tako vzamete, pa boste zagotovo čisto vredu prebrodile vse skupaj. Strah je res popolnoma odveč. Vam pa predlagam, da pojeste vse tabletke ki vam jih pred operacijo namenijo (za spanje, apaurine pred operacijo), ker si res še bolj pomirjen po njih. Jaz sem pojedla vse kar so mi dali, ker sem verjela da mi z njimi nočejo nič slabega.

Srečno punce!!

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: strah pred laparoskopijo
7.2.2009 9:08:27   
urškica
čao

punce mene samo še zanima,ali so bili vaši partnerji z vami  kaj v bolnici ali ste kar same dale skoz te tri dni in ali so punce že v sobah ali pridejo vse enaki datum,,vem ,da imam smešna vprašanja ampak malo me zanimauser posted image

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: strah pred laparoskopijo
7.2.2009 9:16:53   
ursa30
mene je do bolnice spremila mami, ker moj ni dobil dopusta. počakala je toliko časa z mano, da sem dala vse preiskave skozi (kri, voda,,...). jaz sem bila sprejeta v petek zjutraj, v soboto dopoldne pa sem bila že odpuščena. za obiske sploh časa ni bilo user posted image mislim, da si pri laparoskopiji v bolnici en dan več. če boš želela, da te kdo pride obiskat, ni problema. odločitev bo tvoja user posted image

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: strah pred laparoskopijo
7.2.2009 9:52:33   
Kliki
Pri meni je bilo tako da sem imela preiskave vode, krvi ,.. en teden prej. Tako da tisti dan ko me je pripeljal me je pustil tam sem imela super cimre. Seveda sva se slišala po mobiju.  Naslednji dan sem bila operirana in sva se slišala za par minut pozno zvečer sem bila čist zadeta od narkoze. Naslednji dan je bila sobota in me je prišel brez problema pogledat, prav tako v nedeljo in v ponedeljek sem šla domov.

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: strah pred laparoskopijo
7.2.2009 14:14:26   
tweety83
IZVIRNO SPOROČILO: shyshy
moram vas potolažit, da so bile vse te punce še isti večer po operaciji kot baletkeuser posted image . Sicer pa nobena ni imela težav, ko pa so drugi dan po operaciji odhajale so povedale, da jim je bilo kot bi šle s kolegicami na kavo in oddih user posted image

Predlagam vam, da tudi ve to izkušnjo tako vzamete, pa boste zagotovo čisto vredu prebrodile vse skupaj. Strah je res popolnoma odveč. Vam pa predlagam, da pojeste vse tabletke ki vam jih pred operacijo namenijo (za spanje, apaurine pred operacijo), ker si res še bolj pomirjen po njih. Jaz sem pojedla vse kar so mi dali, ker sem verjela da mi z njimi nočejo nič slabega.

Srečno punce!!




iti s kolegico na kavo je nekaj popolnoma drugega kot iti v bolnico zaradi zdravljenja neplodnosti. Mene ni bolelo nič (kar se same operacije tiče in potem po njej) ampak to je poseg v tvoje telo in v tvojo dušo - ker roko na srce - ne poznam nobene ženske ki se ne bi vsaj malo sekirala zaradi tega če ji ne uspe imeti otrok. Tako da se mi ta tvoja izjava zdi malo mimo.
In pa glede pomirjeval ipd. - za vsako stvar te vprašajo če želiš in prav ničesar ti ne dajo na silo - jaz sem odklonila vse našteto pa sem isto tako spala normalno... Vsaka naj se odloči zase.

Pa brez zamere ampak včasih raje premisli kaj napišeš, ker ženske smo glede teh tem občutljive - kot da ni dovolj da gledaš mlade mamice z dojenčki, sama pri sebi pa veš da te čaka še kar precejšnja pot do tega.

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Ime za fantka
BeChi

Katero je lepše?

Rok (26%)

Luka (42%)

Žan (32%)


Število vseh glasov: 1033

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!