|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   streptokokna angina, ki se vleče in vleče
1.5.2010 8:12:30   
oka
Meni se počasi meša od skrbi. Moja mala madam je namreč prejšnji ponedeljek zbolela. Bris grla in kri sta pokazala angino (streptokok). Dobila je Ospen in kazalo je, da bo vse ok. To sredo, smo šli celo na morje, v četrtek pa šok. Naenkrat se ji je pojavila vročina in to zadnji (deseti dan), ko bi morala vzeti AB. Smo šli k morskemu zdravniku, dobila je Sumamed, dr. pa me je pospremila z besedami, da lahko pride do sepse, če Sumamed ne bo prijel. Še isti dan smo šli nazaj domov in včeraj zjutraj k zdravniku. Bris grla je spet pokazal, da gre za streptokok, kri je malenkost boljša kot pred dvanajstimi dnevi. Ampak vročina pa se še kar vleče. Včeraj je dobila drugo dozo Sumameda in zvečer je že kazalo da bo o.k. Vročina je bila samo 37,2. Danes zjutraj pa spet 38, bolita jo glava in vrat. Sem klicala v dežurno in je dr. (na srečo je dežurna zdravnica, ki jo je včeraj pregledala) rekla, da zaenkrat ni razloga za paniko, da jo vrat boli zaradi angine in naj jo opazujem in če ne bo bolje morava tekom dneva nazaj. Ampak mene vseeno skrbi. Že to, da je streptokok nazaj kljub Ospenu in da vročina tako skače po dveh dozah Sumameda mi ni jasno. Pa kako dolgo rabi Sumamed da prime? Kakšna je potem opcija, če se ugotovi, da tudi ta AB ne deluje? Je imela katera podobne težave?
Mene resno skrbi in po eni strani bi jo najraje popokala na infekcijsko.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: streptokokna angina, ki se vleče in vleče
1.5.2010 9:08:14   
Splišni
Oka, nima nobenih odgovorov, pojma nimam, samo upam, da bo čimprej dobro.

Če pa danes ne bo, pa res pojdita nazaj popoldne enkrat in tudi jaz bi šla potem najraje kar na infekcijsko. Po moje bi nas naša nekdanja pediatrinja dala.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: streptokokna angina, ki se vleče in vleče
1.5.2010 20:42:43   
PC Baby
Jaz bi jo tudi direkt na infkcijsko pljala. Sploh ker so prazniki in dežurstva pa to, se ne bi zafrkavala.

Pa srečno!

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: streptokokna angina, ki se vleče in vleče
1.5.2010 21:02:32   
krtek 1
Sicer je nimajo moji otroci ampak jaz (streptokok).Dobila sem jo med nosečnostjo in se mi je vleklo celo dojenje...najbrž zaradi zmanjšane odpornosti,Antib.sem jemala vsak mesec in tako kot pri tvojem otroku tudi meni ni pomagal Ospen,ampak vse še poslabšal.Edino Hikoncil (tri škatle) mi je nekaj časa držal.Ko sem nehala dojiti je bilo boljše,tako da sem bila letošnjo zimo samo enkrat na AB.Sumamed mi je pomagal,ampak ne takoj,ker zdravilo deluje še en teden po prenehanju jemanja.Se mi pa zelo smili tvoje detece,ker vem kakšne so bolečine pri odraslemu,kako je šele otroku.Jaz sem bila čisto obupana,cele noči sem prečepela na računalniku in iskala odgovore.Kakor začutiš,da te boli grlo dobiš vročino in naslednji dan ne moreš več ne jest,ne govorit,ne sline požirat...v glavnem,bolečina je neznosna.Upam,da sem vsaj malo pomagala in da se čimprej znebite te trdovratne bakterije.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: streptokokna angina, ki se vleče in vleče
1.5.2010 21:08:24   
sazi
Kakšnega konkretnega nasveta žal nimam, imamo pa mi podobne probleme. SIn je imel streptokokno angino, jemal Ospen 10 dni, 3 dni kasneje zopet vročina, ponovno pozitiven test in novih 10 dni AB (spet Ospen). K sreči je bilo potem po desetih dneh v redu, je pa spet 3 dni po koncu jemanja Ospena dobil vneta ušesa - in novi AB. Da se ti zrola.

Upam, da tvoji hčerkici AB tokrat primejo, če pa vročina spet naraste, bi pa res kar ukrepala in jo peljala še kam.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: streptokokna angina, ki se vleče in vleče
2.5.2010 8:59:42   
oka
Hvala vsem za napisanouser posted image

Stanje se hvala bogu umirja. Včeraj je bil res težek dan. Od tega, da je dvakrat fino zakuhala, do tega ta se mi je skoraj zadavila, ko sem ji dala AB. Zvečer je bila že brez vročine, noč je bila mirna in zjutraj se ji je ustavilo pri 36,9. V dežurni sem kar konkretno zagnjavila (po mojem me bo ta zdravnica še sanjala) vendar mi je dr. rekla, da glede na to, da ni prizadeta, da ji vročina po Calpolu pade, da nima mrzlice ni razloga za paniko, da bolnica trenutno ni potrebna (bilo je govora, da tam lahko še kaj stakne). Isto so mi rekli na infekcijski, ko sem klicala. Vročina se ji lahko pojavi še danes, jutri pa definitivno ne. Na srečo dela jutri njena zdravnica in že zdaj vem kje bova preživeli jutrišnji dopoldan. Sem pa v teh dneh zasledila, da je možno cepljenje proti angini z ekstencilinsko injekcijo. Kaj pa cepljenje proti streptokoku, obstaja kaj takega?


< Sporočilo je popravil oka -- 2.5.2010 9:06:17 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: streptokokna angina, ki se vleče in vleče
2.5.2010 21:16:08   
PC Baby
No fino oka, super, da se umirja. Revčka mala..

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?